Keisuke Honda keert definitief terug in Eredivisie: ‘Dat is zijn grote doel’

Woensdag, 6 november 2019 om

Keisuke Honda gaat definitief aan de slag bij Vitesse, zo melden de Arnhemmers woensdagmiddag via de officiële kanalen. De Japanner trainde sinds vorige week al mee met de club van trainer Leonid Slutsky en heeft nu een contract tot het einde van het seizoen getekend. De verwachting is dat Honda, die in afwachting is van een werkvergunning, na de aankomende interlandperiode officieel aansluit bij zijn nieuwe club.

"Het is een tijd geleden dat ik in Nederland heb gevoetbald", reageert Honda op zijn terugkeer in de Eredivisie. "Hopelijk herinneren de voetballiefhebbers in Nederland mij nog. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om indruk te maken op de velden. Ik wil belangrijk zijn voor het team en kijk er naar uit om in het stadion en voor de supporters te spelen. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat ik, na VVV-Venlo, opnieuw in het geel-zwart mag spelen."

Ver esta publicación en Instagram

DONE DEAL ? Keisuke Honda en Vitesse zijn een verbintenis tot het einde van het seizoen overeengekomen. De 33-jarige middenvelder blijft daarnaast werkzaam als bondscoach van Cambodja. De verwachting is dat Honda, die in afwachting is van een werkvergunning, na de aankomende interlandperiode officieel aansluit als speler van Vitesse #vitesse #honda #eredivisie #keisukehonda #transfer #japan

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

"Ik ben blij dat we op deze manier en ook nog voor de winterstop de diverse blessures kunnen opvangen", verwijst technisch directeur Mo Allach naar de blessures van aanvallers Charly Musonda en Oussama Tannane. "De carrière van Keisuke spreekt voor zich. Hopelijk laat hij opnieuw zijn kwaliteiten zien in de Eredivisie." Honda, die onlangs via Twitter solliciteerde bij Manchester United en AC Milan, zat zonder club na zijn vertrek bij Melbourne Victory. Hij blijft overigens wel als bondscoach verbonden aan Cambodja.

Slutsky, die Honda kent van hun gezamenlijke periode bij CSKA Moskou, is blij met de komst van de routinier naar Vitesse. "Honda brengt specifieke kwaliteiten mee. Hij kan zo instappen. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik zie een rol voor hem centraal, maar is ook een optie op rechts. Daar is Oussama Tannane immers weggevallen (vanwege een knieblessure, red.). Hij wil naar de Olympische Spelen van Tokio. Dat is zijn grote doel", aldus Slutsky in gesprek met het Algemeen Dagblad.


Poll

Een goede aanwinst voor Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gomes1psv)
6 november 2019 om 17:07

Dit is meteen het einde van Bazoer ook. Vitesse rekende dit seizoen op Bazoer en Bero als centrale middenvelders met Foor als vaste back-up en Vroegh en Musaba als talenten erachter. Vroegh ontwikkeld zich sneller dan verwacht en als Honda laat zien een beetje te kunnen ballen gok ik dat Bazoer wel weg zal mogen. OT: ben echt benieuwd of Honda het nog kan! Wat was deze man een spektakel in de eredivisie zeg

7 november 2019 om 13:13

Welnee! Honda speelt normaliter aanvallend waar Bazoer meer controlerend speelt. Kunnen prima samen op het middenveld. Maar het wordt wel tijd dat Bazoer eens gaat presteren!

Binnen een week een contract(je) afgedwongen... hopen dat we nog een paar keer van hem mogen genieten.

Mooi om te zien! Nostalgische gevoelens haha

Heel benieuwd wat die gaat kunnen toevoegen

Dit kan nog wel eens goed uitpakken voor Vitesse! Honda kan namelijk nog best goed ballen op zijn 33e. Snel wedstrijdfit worden en een basisplaats afdwingen!

Ah leuk, hij keert definitief aan de slag. Als dat maar goed gaat 🤔

Leuk. Mooie aanwinst voor de ED. Ben benieuwd of hij zijn oude niveau nog heeft.

Lijkt mij een goede keuze voor Vitesse. Honda is nog best wel fit en ik denk dat hij ook echt wel van waarde zal zijn voor Vitesse. Daarnaast kennen Slutsky en Honda elkaar nog vanuit Rusland, aangezien Honda zijn gehele periode bij Cska Moskou gewerkt heeft met Slutsky als coach. De afgelopen seizoenen is hij een beetje uitbeeld verdwenen en speelde hij bij Pachuca in Mexico (speelde daar 1 seizoen, alle competities bij elkaar 36 wedstrijden en 13 goals) en het afgelopen seizoen bij Melboune Victory in Australië, waar hij in 22 wedstrijden 8 goals maakte. Vitesse kan Honda momenteel ook wel gebruiken, aangezien ze in aanvallend opzicht wel wat kunnen gebruiken. Wat voor opstelling zal het dan worden bij Vitesse, want ik kijk meestal alleen naar samenvattingen van Vitesse en volg ze niet echt heel intensief? Ik denk dan ongeveer zo'n opstelling (zie opstelling)?

Pasveer
Dasa
Doekhi
Obispo
Clark
Bazoer
Bero
Dicko
Honda
Linssen
Matavz
6 november 2019 om 17:07

In alle eerlijkheid heeft Vitesse hem ook gewoon nodig, want er zijn op dit moment veruit te weinig smaken (deels door de blessures van Gong, Musonda en Tannane, maar ook omdat het een ongebalanceerde selectie is). De bank is op het moment eigenlijk vaak echt te triest voor woorden, met als dieptepunt dat je met regelmaat niet eens een volwaardige middenvelder of buitenspeler hebt om te wisselen, gezien Foor met regelmaat sukkelt met blessures en daarbij alles behalve imponeert. Met deze smalle selectie moet je ook al snel spelers als Grot opstellen die op het moment echt in alles te kort komen voor een basisplaats. Dat je overigens Vitesse niet al te vaak kijkt blijkt wel een beetje uit je opstelling waarbij ik niet doel op de namen die je opstelt maar wel de vorm van de opstelling (en neem ik je overigens ook niet kwalijk want het voetbal is dit seizoen nou niet bepaald hoogstaand). Ik zou persoonlijk graag weer een 4-2-3-1 zien zoals jij deze neerzet echter acht ik die kans bijzonder klein. Slutsky speelt eigenlijk constant 4-4-2 omdat dit het beste werkt voor zijn toch ietwat opportunistische voetbal. In de praktijk eindigt dit vaak als een 4-2-4 omdat onze buitenspelers voornamelijk denken aan aanvallen (wanneer Tannane er niet is). Dit maakt ook het opbouwen erg moeilijk, omdat je in de Eredivisie tegen nagenoeg elk team met drie middenvelders speelt en daardoor standaard al in ondertal bent als jouw buitenspelers zich niet komen aanbieden. Wat ik vermoed dat hij met Honda gaat doen is hetzelfde als wat hij deed met Tannane wat een behoorlijk opmerkelijke rol is binnen onze Nederlandse competitie. Waar Tannane altijd bekend stond om zijn acties heeft hij bij Vitesse veel meer de rol van spelverdeler op zich moeten nemen vanaf rechts en voor zo'n type positie is Honda natuurlijk ook ideaal. Veel uitzakken vanuit de positie, constant de bal ophalen, zelf de combinatie zoeken met andere spelers om zo de tegenstander uit de schulp te lokken om vervolgens steekpasses of ballen achter de verdediging te leggen. Je krijgt dan een opstelling die qua namen gelijk staat aan wat je zelf illustreert, alleen staan de mannen net op een iets andere positie. Al met al ben ik persoonlijk allang blij dat er eindelijk wat kwaliteit bij komt in de selectie. Ook al heb je blessures is het eigenlijk te gek voor woorden dat je geen volwaardige middenvelder noch buitenspeler op de bank hebt zitten in een wedstrijd waarin het zo slecht draait als tegen Ado. Ik denk dat je over de spelopvatting van Slutsky veel kan zeggen, maar uiteindelijk heeft hij met deze selectie ook niet bepaald de mogelijkheden om iets anders te doen.

Pasveer
Dasa
Doekhi
Obispo
Clark
Honda
Bazoer
Bero
Linssen
Dicko
Matavz

De eredivisie begint echt weer kleur te krijgen. Na vele jaren van rampspoed. Leuk dat zulke spelers nog terug willen komen naar de eredivisie.

6 november 2019 om 15:26

valt wel mee, alleen Ajax en beetje PSV en Vitesse haalt interessant spelers, de rest is nog steeds net zo on interessant

6 november 2019 om 15:37

Nou ja Feyenoord haalde afgelopen jaren Kuyt en Van Persie terug. Nu Fer, Narsingh, nog even afwachten met Senesi, Heerenveen huurt Halilovic, Vietnamees talent gehaald, AZ heeft een groot noors talent gehaald, Twente heeft leuke spelers met Aitor, Nakamura, goede spits ben ff zijn naam kwijt. Ook stromen er leuke talenten door uit de jeugdopleidingen zoals bijvoorbeeld Dest, Malen, Ihattaren, Gakpo, Kokcu, Wijndal, Stengs, Boadu, Veerman, enzovoorts.

6 november 2019 om 17:16

In vergelijking met pakweg 5 naar geleden is er toch een wezenlijk verschil?

6 november 2019 om 15:27

"honda, die onlangs via Twitter solliciteerde bij Manchester United en AC Milan, zat zonder club na zijn vertrek bij Melbourne Victory. Hij blijft overigens wel als bondscoach verbonden aan Cambodja."hij heeft zijn eisen ook wel bijgesteld zo te zien

ik denk wel dat hij gaat slagen in onze lage competitie. eigenlijk heeft hij buiten Rusland nergens meer wat laten zien sinds zijn vertrek VVV-venlo. ook bij Milan in de Serie A kwam hij handelingsnelheid te kort en fysiek te kort, foute passjes.wellicht dat in de eredivisie waarin veel ruimte is en minder fysiek is, het weer goed gaat doen. wel jammer dat hij niet naar Feynoord is gegaan. op een of ander manier zie ik hem echt slagen, het legioen die hem toejuich. ja denk ik wel. maar Vitesse zie ik hem ook slagen.

Hoe zit het precies met de financiële huishouding van vitesse? Neem aan dat hij niet gratis komt voetballen? Vitesse heeft toch al een te dure huishouding? Zie bij vitesse ook niet bepaald kapitaal op het veld staan?

6 november 2019 om 15:41

Vitesse maakt structureel verlies, en als je ziet wat voor deal ze hebben met het Gelredome dan helpt dat ook niet echt. Echter dicht hun eigenaar alle gaten, en kunnen ze dit beleid dus voortzetten. Als deze meneer er ooit mee stopt hebben ze een aardig probleem gok ik.

6 november 2019 om 16:46

Als de eigenaar ooit er mee stopt, moet hij nog een aantal jaar garant staan. Maar het klopt helemaal dat er dan een flink jasje uitgetrokken moet worden.

Goede versterking, maar is hij niet erg duur qua salaris voor Vitesse?

Qua naam en ervaring blij met zijn komst. De selectie is smal, dus versterking was welkom.wat me wel tegenstond waren die opzichtige sollicitaties. Blijkbaar zijn er de afgelopen week geen goede aanbiedingen voor 'm binnengekomen waardoor hij nu in Arnhem blijft.natuurlijk moet eerst een barrière van papieren doorgeworsteld worden voordat we 'm daadwerkelijk kunnen aanschouwen !

Leuke versterking. Ben benieuwd hoe fit hij nog is. Mits fit kan Bazoer lekker banken.

Alsnog in het geel en zwart te bewonderen! 😉

"hij blijft ook aan als bondscoach van Cambodja".dit is toch ook zeer opmerkelijk, hoe kan hij nu een reëel beeld krijgen en houden van spelers die in het Cambodjaanse elftal spelen als hij aan de andere kant van de wereld vertoeft om zijn werkzaamheden te doen voor Vitesse, ik vind het knap.ben overigens ook benieuwd wat deze jongen gaat verdienen in dat half jaartje aangezien hij zijn zinnen eerder had gezet op de wat meer gerenommeerde clubs van Europa.

6 november 2019 om 16:31

Waarschijnlijk zal hij daar wel mensen voor hebben, daarnaast werden ze met 14-0 naar huis gestuurd tegen Iran in de afgelopen interland periode dus ik denk niet dat het heel veel uit zal maken

Ik verbaas me ieder keer weer hoeveel geld Vitesse wel niet heeft. Die Honda is geen goedkope jongen volgens mij. Wel een klasbak!

Wat een geweldig nieuws dit! Ben blij dat er zoveel Japanners in de Eredivisie voetballen momenteel, de meeste ook die een bijdrage leveren, op Nakayama na geloof ik, al kijk ik weinig PEC dus wellicht dat ik mis zit. Maar men is er niet over te spreken op de Japanse voetbalforums. Hoop oprecht dat Honda nog zijn klasse kan tonen en waardevol kan zijn voor Vitesse. Aangezien hij Japan vorig jaar nog bij de hand nam op het WK toen het echt moest denk ik dat dit wel goed gaat komen!

Hij zou bij United een goede tussenoplossing zijn geweest (wegens gebrek aan beter).

6 november 2019 om 17:17

Die bleken duidelijk niet geïnteresseerd omdat ze niet ingingen op zijn avances.

Hij heeft zijn beste tijd wel gehad. In Australië stelde hij ook al niet veel meer voor.

6 november 2019 om 17:17

Las net een statistiek dat hij 8 goals maakte in 22 wedstrijden. Als hij datzelfde aantal brengt bij Vitesse dan heeft hij het toch prima gedaan?

6 november 2019 om 17:28

De Australische competitie is wel een paar niveautje lager haha.... Toen Zwaansdijk of zo hier tekort kwam voor NAC was hij op late leeftijd nog jaren sterkhouder daar. Dat niveau is lager dan de Jupiler League.

Wel bijzonder. Een 31-jarige Van der Vaart kreeg hier geen club en door alles en iedereen bekritiseerd, omdat hij niet fit en zogenaamd over zijn top was. Een Honda die 33 jaar oud en uitgeblust is kan misschien een goede zet zijn voor Vitesse.. Laten we het hopen hoor, want als hij ook maar de helft kan brengen van wat hij bij VVV bracht dan is hij alsnog een leuke speler voor de Eredivisie, maar het komt wel over als meten met twee maten.

6 november 2019 om 18:13

Net zoals dieren kun je ook mensen niet met elkaar vergelijken. De ene loopt met 40 jaar al met krukken en de ander staat met 90 nog in de sportschool. Dus het meten met 2 maten klopt in deze dus niet.

Is het ooit eerder voorgekomen dat een Nederlandse eredivisieclub een actueel bondscoach in zijn spelersgroep opnam?

Leuke toevoeging, ben benieuwd of hij 'het' nog heeft. Maar in dat geval heeft Vitesse een heerlijke routinier met creativiteit erbij, waar bijvoorbeeld Feyenoord veel waarde aan zou kunnen hebben gehad. Ik weet nog hoe hij van waarde was voor VVV en kan me herinneren dat Jan Reker namens PSV hem door een constructie voor een spotprijsje had kunnen overnemen. Maar liet het na, die jandoedel! Zoals de man zoveel in de prak reed wat de club in die dagen nadeel bracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie

62 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren