‘Ontevreden Barcelona licht optie niet en kijkt met schuin oog naar Oranje’

Woensdag, 6 november 2019 om

Barcelona maakt een moeizame start van het seizoen door en dinsdagavond volgde met een 0-0 gelijkspel in eigen huis tegen Slavia Praag een nieuwe domper. Onder de achterban klinkt een steeds luider wordende roep om het vertrek van trainer Ernesto Valverde, die als een van de hoofdschuldigen wordt gezien voor de huidige problemen in het Camp Nou. Marca meldt woensdag echter dat de club vooralsnog niet van plan is om op korte termijn afscheid te nemen van de oefenmeester.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ernesto Valverde het einde van het seizoen haalt bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door janta)

Prima toch? Maakt Valverde het seizoen af en na het EK van 2020 sluit Koeman aan bij FC Barcelona.eventueel kan Barca kiezen voor een ad-interim tot einde van het seizoen.gun het Koeman wel om eindelijk zijn gedroomde club te coachen, maar wel pas na het EK

6 november 2019 om 12:40

Het probleem hiermee is dat koeman helemaal niet de geschikte opvolger is. Zijn speelstijl is gelijkaardig als die van valverde en is gewoon geen coach voor een team als barca. Dan zou ik liever setien aanstellen die aanvallend & dominant voetbal speelt en dat liet zien bij betis.

6 november 2019 om 13:22

Carlos: Daar ben ik het nu eens hartgrondig mee eens. Wat heeft Koeman nou eigenlijk laten zien als trainer? Toch ook nog niet echt heel indrukwekkend, wel? Als ik Barca zou zijn zou ik alles in het werk stellen om ten Hag over te nemen van Ajax. Niet dat ik ten Hag weg wil hebben maar als er iemand momenteel qua spelopvatting en filosofie bij Barca past is het wel ten Hag

6 november 2019 om 14:02

@Carlos, fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die er zo over denken. Oranje doet het goed op dit moment, maar laten we niet vergeten welke spelers Koeman tot zijn beschikking heeft: de beste middenvelder van Europa, de twee beste verdedigers van Europa, Wijnaldum in topvorm, Depay en ga zo door. En dan komt er nog een talentvolle lichting aan met Ihattaren en Stengs. Koeman speelt helemaal niet het spel waarmee Barcelona de wereld veroverde.

6 november 2019 om 14:18

@nick Danninga Koeman won met Ajax tweemaal de titel, de beker en haalde bijna de halve finale CL, won bij PSV de titel, werd met Feyenoord tweede, speelde met Vitesse in de subtop en deed het erg goed met Southampton. Won bij Valencia de cup. Haalde met Oranje de finale van de confederation cups. Hoeveel titels en bekers moet een trainer winnnen om indrukwekkend te zijn.

6 november 2019 om 15:40

In ieder geval meer dan die pupillen prijzen die jij hier noemt, deed het goed en halve finale en finale halen heeft al helemaal niets met prijzen halen te maken, in Valencia werd die met pek en veren de stad uitgestuurd. En hij werd in Nederland kampioen met de 2 clubs die al sinds jaar en dag kampioen worden. Nee laat hem maar lekker in Nederland

6 november 2019 om 16:00

Bij Valencia, Benfica en Everton uiteindelijk gewoon ontslagen. Stond bij Valencia in het rechtterijtje. Bij Feyenoord goed werk geleverd, maar veel slecter kon ook niet. Bij Ajax en PSV had die gewoon meer dan uitstekende selecties ter beschikking. Ik vind Koeman een net niet trainer, net als Valverde. Barcelona moet iemand als Guardiola voor de groep hebben staan.

7 november 2019 om 11:32

@kyle66 NL heeft een leuke talentvolle selectie. Maar ik acht de selectie van Barcelona toch echt wel beter dan die van het NL-elftal.Kortom, Koeman heeft alleen maar nog betere spelers tot zijn beschikking. Het spelsysteem komt echt wel overeen: gecontroleerd voetballen, veel balbezit en openingen zoeken ipv lange ballen.

6 november 2019 om 12:42

Zou nog mooier zijn als Koeman op zijn hoogtepunt bij Oranje kan stoppen met een Europese titel. Heerlijk soms om de wens vader van de gedachte te laten zijn.

Om eerlijk te zijn, “alle ballen op Messi” is geen nieuwe tactiek. Zo ongeveer sinds Xavi gestopt is en Iniesta hard achteruit ging, is dat wat Barcelona doet. En het heeft ze een lading landstitels, bekers, een CL in 2015 (en bijna in 2018 en 2019, als ze die returnwedstrijden gewoon mentaal scherp en niet zo gemakzuchtig ingegaan waren) opgeleverd. Het is niet zo fraai als Pep’s tiki-taka, maar effectief is het wel.

6 november 2019 om 12:38

Nee hoor, met MSN in bloedvorm en iniesta toen hangde barca echt niet van messi af en konden andere spelers wedstrijden beslissen. Maar sinds valverde er is en Suarez alsmaar slechter wordt is het echt puur alle ballen naar messi.

6 november 2019 om 12:39

Vind eerlijk gezegd dat Enrique er toch een best draaiend elftal van heb gemaakt (Natuurlijk wel afhankelijk van de genialiteit van MSN) maar ik heb wel prachtige wedstrijden gezien onder hem, met dominantie, finesse en effectiviteit. Pas sinds Valverde zijn ze zwaar afhankelijk van Messi omdat hij Suarez, Griezmann en Dembele gewoon niet aan de praat kan krijgen.

6 november 2019 om 13:18

Ook onder Valverde zijn er wedstrijden waar ze de tegenstander volledig van de mat speelden, maar het ziet er idd met de jaren steeds moeizamer uit. Het probleem is denk ik vooral het middenveld: Arthur is echt goed maar nog geen Iniesta, Frenkie is talentvol maar nog geen Rakitic-van-2-3-jaar-terug, en al helemaal nog geen Xavi. Busquets is Busquets - een verbindingsspeler die in dienst van het elftal speelt, maar is niet de geniale spelverdeler, dat is hij nooit geweest en het is niet fair om dat nu van hem te verwachten. Het plan (of de hoop, als je t zo wilt noemen) bij de technische staf is denk ik wel duidelijk: Arthur en Frenkie moeten het niveau van Iniesta en Xavi in hun topjaren gaan halen, en een speler als Sergi Roberto neemt de sobere verbindingsrol van Busquets op termijn over. Ik geloof er nl niks van dat Frenkie werkelijk concurreert met Busquets, het zijn totaal andere spelers. Samengevat: ik denk dat er met Valverde’s tactiek niet zoveel mis is, maar het elftal zit in een overgangsfase.

6 november 2019 om 20:55

Je slaat de nagel op de kop, maar ik denk dat er gewoon nog een 10 ontbreekt in dit elftal. Een creatieve aanvallende middenvelder die de spitsen lanceert. Die zie ik nergens rondlopen in Camp Nou.

7 november 2019 om 11:43

Die 10 zouden arthur en frenkie moeten zijn in de rol van xavi en Iniesta. Dat zijn die twee (nog) niet. Dus moet de creativiteit van Messi komen, alleen staat die niet zoals bijvoorbeeld een Firmino in het centrum. Gevolg... Balans weg. Mijn opstelling mocht ik in de schoenen van Valverde staan. Messi als valse 9 in de spits, griezmann op rechts en Fati/dembele op links. Zonde van Suarez, ben een fan, maar als het zo niet werkt dan moet het anders. Suarez kan een steengoede pinchitter zijn in deze.

7 november 2019 om 11:45

Variant hierop kan zijn met Messi op 10 ipv Arthur of Frenkie en die twee dan afwisselend. En dan wel Suarez in de spits.

6 november 2019 om 13:35

Sinds het vertrek van Neymar is dat de tactiek, daarvoor niet. Messi krijgt van de tegenstanders vele minder ruimte sinds Neymar weg is. Daarom wilde Messi Neymar graag terug halen, het is ook beter voor zijn spel. De vervangers van Neymar krijgen geen dubbele dekking, die boezemen minder angst in dus hebben geen dubbele bewaking nodig. Dat mannetje zet men dan extra op Messi.

Onder Martino waren ze volgens mij toen ook niet zo stabiel, Maar onder Valverde is het wel echt onstabiel zeg wauw, Het loopt gewoon niet. Maar dat komt ook omdat normaal het middenveld juist de kracht van Barcelona is en het middenveld nu gewoon niet genoeg brengt. Wat toch eindelijk apart is als je met Busquets De Jong Arthur en Messi speelt die ook veel zwerft. Ze lijken gewoon niet gemotiveerd

6 november 2019 om 13:20

Dit ja. Het is een overgangsperiode denk ik, waar men hoopt dat Arthur en Frenkie zich snel qua niveau optrekken naar het niveau dat Iniesta en Xavi hadden.

6 november 2019 om 13:59

Iniesta en Xavi waren op die leeftijd dan ook niet beter, maar ik weet niet of je ze met elkaar kunt vergelijken. Zowel Arthur als De Jong zijn eigenlijk niet echt te vergelijken met Xavi en Iniesta. Ze hebben wel bepaalde vergelijkbare kwaliteiten, maar Arthur en De Jong vullen het heel anders in dan Xavi en Iniesta. Dan is De Jong nog het best te vergelijken met Busquets, terwijl ook dat verschil in manier van spelen nog erg verschilt.

6 november 2019 om 14:58

Echt? Ik vind Busquets een compleet andere speler dan Frenkie. Busquets is altijd een dienende speler geweest, niet de creatieve regisseur met de briljante passes maar de betrouwbare werker, altijd aanspeelbaar, passt altijd naar de goede kleur, is scherp als de tegenstander omschakelt, en frustreert elke tegenaanval met slimme overtredingen. Frenkie is totaal niet zo’n speler, die heeft juist spelers als Busquets naast zich nodig om het vuile werk op te knappen. Het is ook niet voor niets dat Frenkie bij Ajax (Schone), Barcelona (Busquets) en Oranje (De Roon) telkens wordt gekoppeld aan zo’n dienende speler.

Dit geeft aan dat het bestuur bereid is om dit seizoen als weggegooid seizoen te beschouwen. In zowel de competitie als de CL lijkt zich een doemscenario te ontvouwen. In de CL nog een moeilijke uitwedstrijd bij Inter en als Slavia Praag en Levante als lastig zijn, dan wordt Dortmund thuis ook nog een hele kluif. Ik ben zo klaar met de lamlendige houding van deze man, de weemoed en lusteloosheid die hij uitstraalt. Vind je het gek dat je spelers niet naar je luisteren en er geen idee achter het spel zit? Het is een schande dat de hele Instagram van Barca ondergekladderd moet worden met #valverdeout en letterlijk iedereen die de club een warm hart toedraagt er klaar mee is, maar het bestuur hem lekker laat aanmodderen - en dat al meerdere seizoenen lang.

6 november 2019 om 13:09

Valverde is het probleem helemaal niet. Dat heb ik vaak gezegd en dat blijf ik herhalen. Hij is niet de juiste man, dat klopt. Maar niemand zou de juiste man zijn, als deze moet werken onder een bestuur dat geen heldere visie voor ogen heeft. Het moet van bovenaf duidelijk zijn welke kant je opgaat, als dat al niet het geval is, dan wordt het heel moeilijk om te werken bij welke organisatie dan ook. De fans zullen geduld moeten hebben tot dit bestuur verdwenen is en hopen dat de socis niet wederom zo gigantisch achterlijk zijn, dat ze op de verkeerde kandidaat stemmen. Eigenlijk zouden ze moeten stemmen op de grootste tegenstander van Sport en Emd.

6 november 2019 om 14:05

Ik vind Valverde geen geweldige coach voor Barcelona, maar ik denk niet dat Valverde het grootste probleem is. Barcelona gaf in de afgelopen seizoenen ontzettend veel geld uit aan spelers die ze niet per se nodig hadden. Coutinho, Griezmann en Dembele (vooral de eerste twee) zijn uitstekende spelers, maar hadden ze die spelers nou echt nodig? Aan transfersommen alleen al minimaal 390 miljoen euro voor die drie terwijl Coutinho en Griezmann niet eens op hun eigen posities spelen. Dan heb je als club echt onnodig astronomisch veel geld over de balk gesmeten. De selectie is momenteel erg onlogisch samengesteld. Top dat ze de eerste topclub waren die gingen verjongen, maar het aankoopbeleid laat echt wel te wensen over. Dit Barcelona is al zo'n 4 jaar volledig afhankelijk van 1 speler en dat is nooit goed.

Blijft apart dat iedereen hetzelfde voetbal wilt terwijl Iniesta/Xavi er al even niet meer te vinden zijn. Natuurlijk is t alle ballen op Messi! Als iemand de onmacht kan maskeren is hij het. Als de fans daadwerkelijk blijven verwachten dat barca de totale dominatie zal evenaren/behouden dan zullen er een boel teleurgestelde koppies komen. Maar fijn zolang ze valverde als probleem aan kunnen wijzen hoeven ze zich niet op de naderende realiteit hoeven focussen namelijk dat zonder Leo barca tandenloos is en het erg moeilijk heeft tegenstanders op de kast te krijgen.

6 november 2019 om 14:11

Het is ook maar wat je verstaat onder totale dominantie. Ze hebben in de afgelopen 10 jaar zo'n twee seizoenen de Europese velden gedomineerd met betrekking tot het spel en dat is inmiddels ook alweer ruim 8 jaar geleden. Bij Barcelona verwachten ze prestaties met het typische voetbal waar die club om bekend staat en momenteel is dat er al een poos niet. Het is voor grote clubs niet meer zo makkelijk om selecties samen te stellen. City was op dat gebied echt net op tijd, want tegenwoordig zijn spelers als De Bruyne en Silva niet meer te betalen. Het verschil tussen de Europese subtop en de top wordt steeds kleiner naar mijn mening.

6 november 2019 om 14:22

Totale dominantie is natuurlijk niet het letterlijke, want dan zouden ze zonder verliespartijen spelen en dat is niet gebeurd. Dat je het hebt over periode Pep klopt, maar ik vind dat je Luis Enrique zijn eerste seizoen ook niet mag vergeten. Kwam een beetje binnen nadat Martino er een dooie boel van had gemaakt (a la Valverde nu) en won even de treble. De treble is maar voor weinigen weggelegd en niemand had Barcelona überhaupt een kans gegeven, juist door wat Martino had neergezet.

6 november 2019 om 14:28

Maar dat succes was ook inherent aan de spelersgroep. Zo had hij nog de beschikking over Mascherano, Dani Alves, Xavi, Iniesta en Neymar, terwijl de sterkhouders allemaal nog top presteerden. Dat is niet te vergelijken met de huidige selectie die midden in een renovatie zit. Bovendien is het renoveren van een topploeg in de huidige markt extreem lastig.

6 november 2019 om 14:49

Nee wat betreft de huidige selectie ben ik het met je eens, maar Martino had ook de beschikking over de spelers Neymar, Iniesta, Alves, Xavi en Mascherano. Zo kan je dus zien dat een trainer wel degelijk een verschil kan maken. De ene trainer weet juist die in potentie belangrijke spelers te triggeren.martino kon dat niet en Valverde evenmin, daarnaast is Valverde tactisch ook nog eens niet geschikt voor Barcelona, wat deze samenwerking absoluut geen goed doet.

Zolang je een griezmann linksbuiten speelt, een sergi roberto uberhaupt laat spelen, een puig of alena niet oproept, ansu fati bank laat verwarmen, en 3 verdedigende middenvelders opstelt, een rechtsachter linksachter speelt ga je nooit of te nimmer domineren. Conclusie : een chimpansee kan de huidige barca opstellingen maken. #ValverdeOutCaberon

6 november 2019 om 12:52

Wij gaan nu nie ook niet overdrijven met fati. Een geweldig talent ja maar Het is niet alsof hij een wereldklasse speler is. Hij krijgt nog heel veel kansen en heeft in aantal wedstrijden niks gepresteerd wat normaal is. Maar als griezmann dembélé en zelfs suarez niet kunnen presteren dan ligt het gewoon aan de coach

6 november 2019 om 13:10

Jij bent zeker zo'n zot die Fati een basisplek wil geven? Dan leer je werkelijk niets van het verleden. Als je nu de druk wil leggen van zo'n grote club, op de schouders van een jochie wiens ballen net ingedaald zijn, dan ben je niet goed wijs.

6 november 2019 om 13:28

Haha, ja je ziet bij United wat er gebeurt als je luistert naar de altijd-populaire opvatting “laten we alle volgevreten vedettes eruit gooien en met enthousiaste jeugdspelers gaan spelen”

6 november 2019 om 14:32

Bij Manchester United ging natuurlijk wel heel veel meer mis dan alleen dat. Die club is qua beleid volledig stuurloos geworden sinds Ferguson vertrok. Nu zeg ik overigens niet dat Fati een basisplaats moet krijgen, want daar is die jongen nog echt te jong en onervaren voor met de huidige druk. Alle topclubs hebben het momenteel moeilijk, want het is nog nooit zo moeilijk geweest om een selectie te renoveren in de top.

6 november 2019 om 15:08

Hahaha goedkoop scoren zeg. Vorig jaar was Valverde een debiel omdat die Arthur nooit liet spelen maar bleef houden aan Rakitic Busquets. Nu spelen ze met Arthur De Jong en Busquets en bakken ze ook niks van. Dan maar snel een ander excuus verzinnen. Nee dit Barcelona speelt inderdaad niet geweldig en is aan vervanging toe. Maar het is meer te verwijten aan de mentaliteit van de spelers dan de coach.

Met Koeman wordt Barcelona echt niet magisch beter als het bestuur dat soms denkt. Dan krijg je een elftal wat constant verkeerd aan de wedstrijd begint, om dan alles weer om te moeten zetten in de rust. Barca moet gewoon wachten op Xavi, als Guardiola adept moet hij in de toekomst weer het tiki-taka terug kunnen brengen.

6 november 2019 om 13:01

Mee eens wat betreft Koeman. Ik vind hem niet geschikt voor Barca. Kijk, ik hoef niet perse tiki-taka te zien. Je moet als supporter realistisch zijn en je kan niet hetzelfde team samenstellen dat weer tiki-taka kan spelen. Echter zijn er echt goede trainers beschikbaar die tactisch sterk zijn en voor mooi aanvallend voetbal kunnen zorgen. Setien is daar een voorbeeld van. Primienta, Marcelino, Wenger en Poch zie ik ook liever dan Koeman, maar Koeman heeft natuurlijk de gunfactor.

6 november 2019 om 13:08

Poch als Espanyol legende is wel het andere uiterste van het spectrum he, die zal gezien zijn verleden als speler nooit coach van Barcelona worden. Toch denk ik dat je met de huidige spelersgroep tiki-taka kunt spelen. Frenkie en Arthur zijn jongens met een geweldige techniek, die moeten erin mee kunnen komen. Idem voor Griezmann, al zou hij dan wel eventueel in de spits terecht komen in plaats van Suarez. Het enige wat Barcelona mist voor dat systeem is een goede linksbuiten, aangezien Dembele beter past bij een counterploeg.

6 november 2019 om 13:23

Ja dat denk ik ook. Eigenlijk zou Hazard perfect passen bij dit Barcelona als linksbuiten, zonde dat dit niet gebeurd is.

6 november 2019 om 14:05

Oke, Poch zou misschien zelf niet open voor staan. Hazard was echt perfect geweest als opvolger van Neymar, maar hij is een madridista. Dus ik betwijfel of hij naar Barca had gewild Hangover en idd Dembele is juist goed bij counters.

6 november 2019 om 14:16

Daar moet je wel de balans en de spelers voor hebben. Iedereen heeft het altijd maar over de terugkeer van het zogenaamde "tiki-taka", maar met deze selectie kan dat helemaal niet. Bovendien hebben we het hier over een club die ruim 390 miljoen euro heeft betaald voor Griezmann, Coutinho en Dembele, terwijl twee van hen niet eens op hun favoriete positie(s) konden en kunnen spelen. Ze hadden die spelers helemaal niet nodig en bovendien hebben ze ook nog eens het dubbele betaald van wat die spelers eigenlijk waard zijn. Dat Valverde er niet het maximale uithaalt kan ik heel goed geloven, maar zo ontzettend geweldig is dit Barcelona ook gewoon niet. Zonder Messi pakt dit Barcelona geen prijzen.

Ik ben niet verbaasd! Het bestuur kan hem nu gewoon niet ontslaan. Als ze het doen, geven ze een signaal af dat ze verkeerd zaten. Bovendien zorgt dat allemaal voor onrust en de kans op prijzen neemt af. Ze hebben een trainer staan die veel kritiek krijgt en daardoor hun kansen bij de verkiezingen minder worden, maar die kunnen ze niet ontslaan, omdat ze dan al helemaal geen kans maken.

Gewoon wegwezen nu. Helemaal klaar met die man. Vanaf minuut 1 al geen fan van deze trainer. Barca heeft in 2,5 jaar maximaal 15 wedstrijden echt top gespeeld. Gisteren stond er letterlijk 1 linie van verdedigers met Pique of Lenglet die het middenveld opschoof en vervolgens 1 rechte lijn met alle middenvelders en aanvallers voorin. Spelers op de verkeerde plek zetten, continue rouleren met de opstelling. Aankopen doen en vervolgens niet gebruiken, geen vermaak tijdens de wedstrijden, geen plan, niks. Hoe sneller hij weg is hoe beter.

6 november 2019 om 14:20

Ik ben geen fan van de coach Valverde, maar zo ontzettend veel meer zit er ook weer niet in. Kijk alleen al naar het uitgavepatroon van de club. Ze betalen bijna structureel het dubbele van de transferwaarde. Bovendien hadden ze Griezmann en Coutinho niet eens nodig. Welke club gaat nou in hemelsnaam 390 miljoen euro aan transfersommen alleen betalen voor Griezmann, Coutinho en Dembele terwijl alleen Dembele met regelmaat op z'n eigen positie speelt? Dat alleen al is het toppunt van wanbeleid.

Dat vind ik wel weer mooi van de club Barca. Niet meteen ontslagen, dat zorgt zelden voor het gewenste effect. Want een nieuwe coach moet daar instappen en dat toont aan dat er chaos is (terwijl het best wel meevalt, alle topclubs sukkelen deze periode). Maar Valverde moet ook beseffen dat hij na dit seizoen best vertrekt, want zijn voetbal is niet meer te verkopen aan de fans en dat is begrijpelijk. Het eerste seizoen was nog sterk, verdedigend stond het als een huis maar dat ging ten koste van het spel. Dit is het beste moment voor Koeman, na dit seizoen wel te verstaan, om in te stappen bij de club van zijn dromen.

6 november 2019 om 14:24

Tja, de markt is officieel in disbalans en daar zijn de Europese topclubs de dupe van. Topspelers zijn inmiddels onbetaalbaar geworden, terwijl de Europese subtop toch het meest van de markt profiteert. Het verschil wordt ook zichtbaar kleiner. In ieder geval, dat is mijn observatie. Het eindproduct is altijd het duurst en die zijn min of meer exclusief voor de wereldtop.

6 november 2019 om 14:31

Thx, maar wat heeft jouw comment te maken met wat ik zei?

6 november 2019 om 14:51

Mijn excuses, ik reageerde op het verkeerde bericht.

Eindelijk beginnen de belletjes te rinkelen daar in Camp Nou. De nodige prijzen zijn natuurlijk gewonnen onder zijn bewind, maar de manier waarop is niet om naar huis te schrijven. Het totaalvoetbal wat zo geliefd wordt door de club liet de wensen over. Valverde opperde op effectief voetbal. De manier waarop? Dat maakt niks uit, als er maar wordt gewonnen. Daar valt wat voor te zeggen, maar ik vindt dat je als FC Barcelona niet kunt maken om je eigen speelstijl te 'vergeten'. Hoogtij dagen zoals o.a. met Guardiola. Dat is waar Barcelona naar moet streven. Attractief, aanvallend en opbouwend vanuit de achterste linie.

Als je wedstrijden niet dominant bent moet je met 11 man werken, niet 9 a 10 man tegen 11 hongerige tegenstanders.... Dat is het enige wat ze bij Barcelona moeten leren begrijpen en dan hebben ze een dijk van een elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren