‘Ik denk niet dat Memphis Depay bij Ajax mee kan'

Woensdag, 6 november 2019 om 10:27Chris Meijer • Laatste update: 10:27

Memphis Depay steekt dit seizoen in een uitstekende vorm en nam dinsdagavond in het Champions League-duel tussen Olympique Lyon en Benfica (3-1) de elfde treffer van het seizoen voor zijn rekening. Johan Derksen is van mening dat de aanvaller in een goede vorm steekt, maar twijfelt er tegelijkertijd aan of hij een stap naar de absolute top moet maken.

“Voor het eerst in zijn carrière speelt hij structureel het hele seizoen goed en hij gedraagt zich behoorlijk. Hij is een volwassen prof geworden. Dat gezeur dat hij naar een echte grote club wil, vind ik weer een beetje overdreven. Ik vind dat hij bij een uitstekende club zit, want ik denk dat hij niet goed genoeg is voor de absolute top”, zegt Derksen bij Veronica. Hij krijgt de vraag waarom hij dat denkt.

“Dat zit toch in zijn kwaliteiten. Ik denk niet dat hij bij Ajax mee kan. Omdat ik denk dat hij teveel individueel speelt, hij is geen teamspeler. Bij Ajax is de teamdiscipline hartstikke belangrijk. In het Nederlands elftal heeft hij een vrije rol en dat doet hij hartstikke goed. Maar ik zie hem niet bij Real Madrid of Manchester City schitteren. Een Hakim Ziyech vind ik geraffineerder, met zijn passing”, stelt de analist. Wim Kieft denkt er iets anders over dan Derksen.

“Als ik hem in het Nederlands elftal zie spelen, denk ik: het zit er wel in. Er komt een EK aan en dat is een geweldig podium”, reageert Kieft. “Die eerste stap is niet de goede geweest, Manchester United kon hij nog niet aan op die leeftijd. Hij was nog niet volwassen in zijn hoofd. Nu valt het een beetje samen. Je moet hem op een bepaalde manier benaderen en dat doen Ronald Koeman en zijn huidige coach (Rudi Garcia, red.) heel goed. Ik vind hem echt heel goed.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door jarijari)

Derksen... Derksen... Derksen... De naam opschrijven, zegt al genoeg. Promes zou ook niet goed genoeg zijn voor Ajax. En Ziyech zou ook te veel voor zichzelf spelen. Depay speelt bij Oranje natuurlijk ook alleen voor zichzelf. En in Eindhoven was Depay ook geen teamspeler... Wat een onzin. Depay is een fantastische voetballer en als je hem raakt, speelt hij als een leeuw voor elk team. Net zoals TH dat bereikt met zoveel andere Ajacieden. En Koeman bij Depay. Niet iedereen heeft automatisch het teamgevoel dat Tadic heeft, maar zet Depay bij Ajax op 9 en het team draait nog tien keer beter.

6 november 2019 om 10:58

Ik ben het wel eens met Derksen eigenlijk. Deze reactie van hem is ook typisch voor de man. Vaak echt wel een kern van waarheid en dan vliegt ie daarna uit de bocht om zn punt te maken. Depay is ook geen speler voor de echte top, sorry. Te weinig verfijnd, te weinig een vaste positie, en ook een te groot ego om tussen veel andere egos te spelen. Wat weer typisch Derksen overdreven en denigrerende opmerking isis; dat ie niet bij Ajax zou meekomen. Dat zou hij natuurlijk wel, tis ook niet dat Neres de man van de teamdiscipline is. Mag best op een buitenpositie.

6 november 2019 om 13:10

Dat zegt Derksen niet. Hij legt uit dat hij niet bij Ajax past. Niet dat hij te slecht zou zijn wat 'niet meekomen' impliceert.

6 november 2019 om 11:00

Simpatico. Het zou nu heel makkelijk en uit de hoogte voor me zijn om Johan gelijk te geven dat zulke jongens niet bij Ajax mee kunnen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje voldaan moest gniffelen toen Johan die opmerking maakte. Maar ik moet je wel gelijk geven dat qua kwaliteiten Depay zeker wel mee zou kunnen met dit Ajax. Die jongen is op het moment zo ongelooflijk goed, hoop echt dat 'ie dit niveau constant gaat behouden. En voor zulke spelers creeer je dan wel een vrije rol binnen de selectie, zoals die er nu ook voor Ziyech is. Dat Ajax 10 keer beter zou draaien met Depay op 9 ben ik overigens dan weer niet met je eens. Het is niet voor niks juist zo ongelooflijk goed gaan draaien met Tadic op 9. Zijn balvastheid en oog voor de komende middenvelders + diepgaande buitenspelers is 1 van de redenen dat Ajax zo goed draait.

6 november 2019 om 11:08

Die balvastheid en oôg voor opkomende middenvelders zie je ook heel goed bij depay in het Nederlands elftal toch

6 november 2019 om 11:19

Dylan. Ik zie hem daar iets meer in standje vooruit, wat overigens absoluut niet slecht is, maar wel net iets anders dan Tadic. Het is bij Nl veel ballen op Depay en hij mag vervolgens zijn actie maken, ook vaak met het gezicht naar de goal. Misschien zou die het wel kunnen btw hoor, hij heeft de kracht er wel voor, maar gelijk 10 keer beter dan Tadic? Terwijl Tadic dit team mede zo enorm goed laat draaien, dat denk ik niet.

6 november 2019 om 12:16

Simpatico, zijn naam opschrijven zegt genoeg? Dus de naam derksen opschrijven betekend iets? Ik denk daarbij ook dat Depay past bij Ajax maar Derksen chargeert nou eenmaal graag, denk jij dat hij bij de absolute top terecht kan? Ik niet namelijk. Nu zie ik daarbij dat ik Derksen zijn naam heb benoemd. Ik bedoel er niets mee

Bij Ajax geen plek voor een speler met een vrije rol? Depay zou prima bij Ajax passen en slagen.

6 november 2019 om 11:33

Ik zie Depay dan ook graag naar Ajax komen volgend seizoen. De Europese topclubs lijken het niet in hem te zien zitten. Nou kom dan maar naar Ajax wat op dit moment ook gewoon Europese top is. Hebben ze gisteren weer bewezen! Koop zijn nog 1 jarige contract af in de zomer en je hebt er een super spits bij.

6 november 2019 om 12:21

Wat ze vooral gisteren hebben bewezen is dat ze dringend stabiliteit op het middenveld nodig hebben en twee nieuwe centrale verdedigers. Voordat je de portemonnee trekt voor Depay, die veel zal gaan kosten qua transfersom én salaris en die met zijn ambitie echt niet terug wil naar de eredivisie, kan je beter even investeren in een verdedigend ingestelde middenvelder en wat verdedigers.

6 november 2019 om 12:34

Depay zou echt een heerlijke speler zijn voor Ajax. Die heeft echt zo veel klasse, en ik denk dat hij best goed zou kunnen functioneren bij Ajax als valse spits. Eigenlijk denk ik zelfs dat hij iets te goed is voor Ajax.

Hahaha “geen teamspeler” die johan valt niet meer serieus te nemen.

6 november 2019 om 10:47

Dat is al een tijdje zo. Ik erger me vrijwel aan alle voetbalinhoudelijke reacties die hij uitkraamt. Jammer, want voor kantinepraat bij VI kan ik er prima naar luisteren, maar als zogenaamde 'analist' moet hij gewoon tegen zichzelf in bescherming genomen worden en acuut van de buis verwijderen.

Dacht dat Promes het ook bij Ajax het niet zou redden. Nou die heeft wel mooi zijn ongelijk bewezen. Depay is in deze vorm veel meer een toegevoegde waarde dan Neres in zijn huidige vorm (al krabbelt Neres wel weer terug) vraag me wel af waar Depay volgend seizorn zal spelen. Dortmund lijkt me niet verkeerd.

Onzin Depay zou de rol van tadic met gemak kunnen overnemen.

6 november 2019 om 11:01

Dat is natuurlijk weer niet zo. Totaal verschillende spelers en hoe belangrijk Tadic voor het systeem van Ajax is dat gaat Depay niet met gemak overnemen

Tadic past momenteel wel beter bij Ajax dan Memphis. Echt geniaal hoe hij elke keer lange ballen verwerkt tegen beren van verdedigers en echt fungeert als een aanspeelpunt.

Wat een onzindiscussie ook. Depay is het niveau van de Eredivisie echt ver ontstegen. Hij zou met Ziyech direct de beste speler van Ajax en de Eredivisie zijn.

Nou Depay, kom het tegendeel maar bewijzen.

Wat een gek joh die Derksen, krijgt betaald om onzin te roepen en om te stoken. Depay zou direct de beste speler zijn van Ajax. We draaien zo makkelijk door hier in Nederland. Nog even en mensen gaan roepen dat Raheem Sterling niet goed genoeg is voor Ajax

Wat een onzin. Depay zou een absolute sterspeler zijn. Dat hij niet voor het team werkt is ook verre van waar en zelfs al zou dat zo zijn, krijgen ze dat er bij Ajax waarschijnlijk wel uit. Van Ziyech had ik ook echt nooit verwacht dat hij structureel zo'n arbeidsethos kon leveren. En hij zegt daar zelfs plezier en energie uit te halen.. Nee, Depay is een topper en Ajax mag echt enorm blij zijn als Depay voor Ajax wilde spelen. Niet andersom.

6 november 2019 om 11:35

Compliment De Toekomst! Je reacties zijn vrijwel altijd goed onderbouwd en getuigen mijns inziens van realisme en besef voor de verhoudingen in het voetbal. Je hebt een clubvoorkeur, maar gaat daar op gepaste wijze mee om in mijn ogen. Wilde ik je toch even laten weten

6 november 2019 om 16:54

Hahaĺ bedankt in ieder geval! Altijd leuk om te horen. Verder zal ik ook niet altijd even neutraal zijn hoor en soms vind ik het zelfs leuk om wat te stoken/dollen. Het moet ook zeker niet saai worden hier

Johan weet niet meer wat hij zegt. Zijn uitleg had niks te maken met het niet mee kunnen gaan met het niveau. Maar puur dat de speelwijze van Depay niet bij Ajax past. Dat is heel wat anders dan "niet mee kunnen gaan met Ajax" opmerking.volgens mij zei hij dit ook over Promes, Ziyech en Suarez.

Johan Derksen heeft niks met zulke jongens misschien wel het tegenovergestelde.promes werd al afgeschreven voordat ie een bal had aangeraakt. Dat was ook helemaal niks.ziyech ook jarenlang naar beneden gehaald .memphis niet goed genoeg voor Ajax .jammer dat zo iemand prominent aanwezig in de Nederlandse voetbaltalkshows .

Klinkklare onzin natuurlijk en eerlijk gezegd bijna een belediging voor Memphis. Memphis is de man momenteel bij Lyon en een van de sterkhouders van Oranje, hoe haal je het dan in je hoofd om als Derksen zijnde dan te zeggen dat Depay niet goed genoeg is voor Ajax. Slaat echt helemaal nergens op. Weet zeker dat hij meer zal toevoegen dan bijv een Neres, om maar even een voorbeeld te geven. Depay als valse negen zou dit Ajax veel verder brengen. (maar dat gaat niet gebeuren)

6 november 2019 om 10:53

Ik durf wel de stellen dat Lyon een klasse minder is dan dit Ajax, maar zou Depay echt wel graag zien komen. Ik kan me dan ook weer voorstellen dat mn PSV vrienden hier het niet echt leuk zouden vinden. Depay was vorig jaar trouwens zeer te spreken over Ajax in de CL, wat ik erg sportief van hem vond. Of hij Ajax veel meer zou brengen, vraag ik me af, gezien dat bijna niet mogelijk is. Hij zou gewoon passen, hij is van het niveau van wat er nu staat.

6 november 2019 om 11:03

Dat Lyon minder is als Ajax kan ik me nog enigszins in vinden, maar het ging mij om het feit dat Depay 'niet goed genoeg' zou zijn voor Ajax. Dat is gewoon echt onzin. Die jongen zou zo meedraaien met Ajax (en dan ook een van de sterkhouders zijn), dat zie je toch ook bij Oranje. Klopt, dat was hij zeker. Depay is ook gewoon echt een goede jongen, komt alleen niet altijd zo over op tv of voor de camera, maar hij door personen als Derksen die hem constant lopen af te zeiken wordt een ander beeld geschetst.zie Memphis ook niet binnen twee/drie jaar terugkeren in NL, maar een vervolgstap zou we goed voor hem zijn. Een club als Inter, Atletico of Dortmund vind ik wel bij hem passen.

6 november 2019 om 11:39

Lyon in haar beste doen is denk ik ook minder dan Ajax in haar beste doen alleen speelt Lyon wel tegen zwaardere tegenstanders dan Ajax in de competitie. Dus des te knapper wat hij nu presteert in Ligue 1. Depay gaat natuurlijk niet naar Ajax. Die kijkt omhoog. Er zijn meer clubs die beter zijn dan Lyon maar die in tegenstelling tot Ajax niet in de eredivisie spelen. Daarnaast zie ik Ajax ook niet 30 miljoen neerleggen voor hem

6 november 2019 om 11:21

Je moet Derksen ook niet serieus nemen, die man wil alleen maar provoceren om het provoceren. Als het over Ten Hag gaat is het altijd, elke trainer wordt met Ajax kampioen. Elke keer vergeet hij de CL te noemen, te roepen, elke trainer haalt met dit ajax de halve finale CL want dan gaan mensen hem uitlachen.

Complete gek die Derksen, die weer eens de kwaliteiten van een speler probeert te bagatelliseren. Memphis zou gewoon de beste speler van Ajax zijn en is als spits een niveau hoger dan Tadic. Het niveau wat Memphis momenteel aantikt is wereldtop, dat heeft Tadic buiten die twee wedstrijden tegen Real Madrid niet laten zien.

Nou dat gaan we misschien aankomend seizoen zien. Er wordt al gehint op Instagram door Memphis net als toentertijd bij Quincy en Overmars heeft al een hengeltje uitgegooid. Zou juist wel mooi bij Ajax passen. Kom maar door Marc, het geld is er en dan kan Memphis tegen een dik salaris lekker dichtbij zijn moeder voetballen met als Hakim.

Lachwekkende opmerking. Depay zou ook bij Ajax uitblinker zijn. Van Derksen kan je dit soort opmerking verwachten, daar grossiert hij in. Ook Promes heeft hij voordat die nog maar een minuut bij Ajax had gespeeld, bij de enkels afgezaagd en zelfs nu met de week duidelijker wordt dat de Ajax scouts het goed gezien hebben en hij er volkomen naast zat, heeft Derksen niet de persoonlijkheid omdat eerlijk toe te geven, maar probeert hij zich er met de meest absurde drogredenaties uit te lullen. Derksen is een onderbuik paragnost en een parodie op een persoonlijkheid.

Hahahahahahahahahahaha. Johan Derksen. Quincy Promes, je weet wel, die jongen met 13 goals en 2 assists in zijn eerste 17 wedstrijden van Ajax (waarvan ook nog eens drie goals in de Cl), zou ook niet goed genoeg zijn voor Ajax toch?

Memphis Depay zou moeiteloos aanhaken bij de domestieke top, die in Europa echter derde garnituur is. Het is meer dan denkbaar dat de ambities van Memphis Depay terecht hoger reiken.

Debay kan niet mee in de top. “Waarom?” Hij kan zelfs niet mee bij Ajax. “Waarom?” Hij speelt te individueel... wat een idioot argument. Dus omdat hij niet in de speelstijl van Ajax past kan hij niet mee bij de top? Alsof spelers die individueel spelen niet passen (en zitten) bij een United, Juve, Madrid of zelfs Barca op dit moment. De enige clubs waar je op dit moment niet terecht kunt als individualist zijn imo Atleti, City en Liverpool. Overigens denk ik niet dat Depay kwalitatief goed genoeg is voor de top hoor. Maar dat heeft niets met dit argument te maken, wat ik overigens een van de domste vind die ik recent gelezen heb.

Memphis Depay die niet bij Ajax mee kan... Johan Derksen doet nieteens meer z'n best om geloofwaardig over te komen. Depay speelde als jonge speler de eredivisie al kapot en zou na een goede ontwikkeling bij Lyon dat opeens niet meer kunnen. Ten Hag zou het spel in dat geval wel iets moeten aanpassen inderdaad maar in het hypothetische geval dat deze transfer door gaat moet dat geen probleem zijn.

Misschien wel de domste uitspraak van de afgelopen 5 jaar. Een sterkhouder van Oranje die niet met Ajax mee kan? Letterlijk het tegenovergestelde is min of meer waar, al speelt Blind bij Oranje op een voor hem ongemakkelijke positie.

ik ben het vaak met Derksen eens maar hier slaat hij volledig de plank mis. ik denk dat Depay voor Ajax van absolute meerwaarde zou zijn en als hij zijn huidige vorm vast houd zie ik hem nog wel bij een grotere club belanden als Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC7940
4.AS Monaco7132
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. Toko EkambiAanvaller3312
G. BaticleUnknown
R. GarciaUnknown
I. SlimaniAanvaller162
Anthony LopesKeeper360
Y. SoumaréAanvaller30
M. BardVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

809 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 35 19 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Frank de Boer maakt zich geen zorgen: ‘Hij kan voor elke topclub spelen’

Het seizoen nadert zijn einde en nog altijd is niet duidelijk waar de toekomst van Memphis Depay ligt. Het contract van de aanvaller annex captain met Olympique Lyon loopt over minder...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren