‘Muiterij’ bij Napoli: spelers negeren orders van flamboyante president

Woensdag, 6 november 2019 om

Het lijkt hommeles te zijn bij Napoli, zo melden verschillende Italiaanse media. President Aurelio De Laurentiis wilde dat de spelers van i Partenopei na de wedstrijd tegen FC Salzburg (1-1) weer zouden terugkeren naar een trainingskamp. In plaats daarvan zou er sprake zijn van ‘muiterij’ en heeft de selectie besloten om naar huis te gaan.

Met een overwinning op Salzburg had Napoli zich dinsdagavond kunnen verzekeren van overwintering in de Champions League. Door doelpunten van Erling Braut Haaland en Hirving Lozano eindigde het duel echter in 1-1, ondanks dat i Partenopei in eigen stadion de nodige kansen lieten liggen om tot een overwinning te komen. Na afloop van het duel verscheen aanvoerder Lorenzo Insigne wel direct voor de camera, maar trainer Carlo Ancelotti en Fernando Llorente hielden zich niet aan de gemaakte afspraken met de media.

Ancelotti liet ook verstek gaan op de persconferentie, terwijl hij contractueel verplicht is om hier aanwezig te zijn. Insigne zou vervolgens naar de zoon van De Laurentiis zijn gestapt om hem te vertellen dat de spelers niet zouden terugkeren naar het trainingskamp. “We gaan naar huis, vertel dat maar aan je vader”, zou de aanvaller gezegd hebben tegen De Laurentiis junior. De president zelf was al naar huis en had een bus klaarstaan om de spelers terug naar het trainingskamp in Castel Volturno te brengen. De Laurentiis besloot dat zijn spelers vijf dagen in afzondering moesten na de 2-1 nederlaag tegen AS Roma van afgelopen weekeinde.

De spelers van Napoli hebben echter hun buik vol van de trainingskampen, omdat ze hun familie daardoor een stuk minder zien en De Laurentiis hiermee de contractuele afspraken zou schenden. Er zou zelfs met advocaten gekeken worden of er iets gedaan kan worden aan de vele trainingskampen. Nu zou ook voor Ancelotti de maat vol zijn geweest, waardoor hij samen met de spelers heeft besloten dat ze niet zouden terugkeren naar het trainingskamp. Italiaanse media melden dat de technische staf wel zou zijn teruggekeerd naar het trainingskamp.

Er zouden al weken spanningen heersen tussen Ancelotti, de selectie en de flamboyante voorzitter De Laurentiis. Voor Napoli wacht komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Genoa. De gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd tegen Salzburg kunnen echter nog gevolgen hebben voor Napoli. Volgens de reglementen van de UEFA dienen clubs zich aan de gemaakte afspraken met de media te houden. Aangezien Napoli dat in dit geval niet gedaan heeft, kan de Italiaanse club een boete van de Europese voetbalbond verwachten.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door lucas97)

Ik heb zo'n idee dat Napoli een flamboyante voorzitter heeft...

6 november 2019 om 10:22

De zoveelste in Italië.. heb zo vaak gehoord dat die gasten helemaal doorgedraaid zijn en ook doorslaan in het aantal trainingskampen.

6 november 2019 om 11:26

Ja eentje die compleet doorslaat en werknemers als persoonlijk eigendom ziet. Trekt steeds meer negatieve aandacht dus maakt het aantrekken van toekomstige toppers steeds moeilijker.

6 november 2019 om 12:33

Hij doelt op het artikel waar het ontzettend vaak in staat.

Die voorzitter van Napoli is echy een tiran.. Hij zal best het beste voor hebben met zijn club, maar je kunt daarin wel heel erg doorslaan. Als zelfs Ancelotti al weigert dan denk ik dat hij ook snel weg zal zijn.

6 november 2019 om 11:27

Dit soort mensen heeft het beste met zichzelf voor. Bij een nederlaag even de stoere bink spelen, de speler weghalen bij hun gezinnen en opsluiten in trainingskampen voor straf. En dat meerdere keren per seizoen. Waarna elke speler de pest in zijn lijf heeft en zo snel mogelijk weg wil. Lekker bezig.

6 november 2019 om 17:17

Terwijl Napoli wel een zeer trouwe selectie heeft. Spelers als Mertens, Insigne, Callejon en Zielinski lopen er al jaren rond, terwijl ze wellicht wel een stap hoger zouden kunnen of een andere uitdaging zouden kunnen kiezen. Dus dat zo snel mogelijk weg willen valt verrassend genoeg nog flink mee.

6 november 2019 om 17:59

We zullen het zien, ik las net dat Napoli rechtzaken wil beginnen. Dat de spelers ook bezig zijn met hun waarnemers de contract door te nemen om te zien welke actie ze kunnen ondernemen tegen de trainingskampen. Het klinkt of de sfeer goed verziekt is.

Ben benieuwd hoe hoog die boete zal zijn voor het missen van een interview. Zetten we dat bedrag tegenover het boetebedrag voor rasisme en dan weten we gelijk waar de prioriteiten liggen bij de Uefa.

Het siert dat Ancelotti zich achter zijn spelers schaart en ook besluit om niet terug te gaan naar het trainingskamp. Een trainingskamp is bedoeld om je voor te bereiden op een lastige wedstrijd, niet als strafmiddel. Het motiveert echt je spelers niet om ze weg te houden van hun familie. Je krijgt gewoon het tegenovergestelde effect. Goed dat ze een statement maken en dit nu onderstrepen door de volgende wedstrijd 3 punten te pakken.

6 november 2019 om 13:23

Ik ben het met je eens. Na onnodig verlies kan een trainingskamp of een extra training nog wel eens helpen. Maar die beslissing moet liggen bij de trainer/coach en niet bij eigenaar/directeur. Dit werkt uiteindelijk averechts, naar spelers, toekomstige spelers, leiding, fans en sponsors.

De Laurentiis trekt helaas veel negatieve aandacht, maar laten we niet vergeten dat hij de club heeft gebracht naar waar ze nu zijn. Toen hij Napoli overnam na het faillissement heeft hij ze in enkele jaren tijd de beste club van Italië na Juventus gemaakt. Hij is gewoon enorm gepassioneerd en draait daardoor een beetje door in zijn beslissingen, maar ik vind dat deze man veel respect verdient.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AC Milan25-6
11.Napoli242
12.Udinese24-11
13.Bologna23-3
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
P. ZielińskiMiddenvelder191
José CallejónAanvaller181
L. InsigneAanvaller183
D. MertensAanvaller164
LlorenteAanvaller153
H. LozanoAanvaller142
G. Di LorenzoVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

43 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren