Ajax houdt punt over aan krankzinnige avond op Stamford Bridge

Dinsdag, 5 november 2019 om

Ajax heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers pakten op Stamford Bridge een 1-4 voorsprong, maar kwamen door rode kaarten voor Joël Veltman en Daley Blind met negen man te staan en zagen de ruime marge verdampen. Met negen man wist Ajax in het laatste kwartier ternauwernood nog stand te houden, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Erik ten Hag koos op Stamford Bridge voor twee wijzigingen: Sergiño Dest en Edson Álvarez begonnen op de reservebank, ten koste van Noussair Mazraoui en David Neres. De oefenmeester zag zijn ploeg meer dan uitstekend van start gaan, want al na twee minuten spelen stond de openingstreffer op het scorebord. Een vrije trap van Quincy Promes werd door Tammy Abraham achter zijn eigen doelman Kepa Arrizabalaga gewerkt. Dat Chelsea twee minuten later alweer op gelijke hoogte kwam, had Ajax aan zichzelf te danken.

Christian Pulisic ging binnen het strafschopgebied naar de grond, na een sliding van Veltman. Scheidsrechter Gianluca Rocchi legde de bal op de stip, waarna Jorginho de strafschop langs Ajax-doelman André Onana schoot. Chelsea leek vervolgens snel ook op voorsprong te komen, toen Abraham ontsnapte aan de Amsterdamse defensie en raak schoot. Zijn treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Nadat Dusan Tadic in kansrijke positie nog over had geschoten, kwam Ajax na twintig minuten spelen op voorsprong.

Een fantastische pass van Hakim Ziyech bereikte Promes, die met het hoofd voor de 1-2 zorgde. Ziyech zorgde daarna na 35 minuten spelen met een weergaloze vrije trap voor de derde Ajax-treffer van de avond. Zijn vrije trap vanuit de hoek van het veld viel bij de tweede paal binnen, al verdween de bal via Kepa uiteindelijk in het doel. Om die reden werd de treffer aangemerkt als een eigen doelpunt van de doelman van Chelsea. Voor rust had Lisandro Martínez ook nog een mogelijkheid om de 1-4, maar Ajax zocht de kleedkamer uiteindelijk op met een marge van twee.

Direct na rust werden de intenties van Chelsea duidelijk, toen een opgestoomde Kurt Zouma een goede kans onbenut liet. The Blues zochten in de eerste fase van de tweede helft de aanval, wat resulteerde in een grote kans voor Abraham. Een redding van Onana voorkwam de 2-3 en kort daarna breidde Ajax de marge uit. Een pass van Ziyech bereikte Van de Beek, die de bal uitstekend controleerde en raak schoot: 1-4. Ajax leek de wedstrijd daarmee in het slot te gooien, maar niets was minder waar. César Azpilicueta verkleinde de achterstand van Chelsea met een intikker bij de tweede paal naar twee.

De moeilijkheden werden nog groter toen Ajax in een keer met negen man kwam te staan. Daley Blind ontving zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Abraham, waarna Veltman direct hands maakte in het strafschopgebied. Ook hij kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor de Amsterdammers met negen man kwamen te staan én opnieuw een strafschop tegen kregen. Jorginho maakte andermaal geen fout en zorgde zo voor de 3-4. Ten Hag greep in door Álvarez en Perr Schuurs binnen de lijnen te brengen, maar die defensie wijziging bracht geen soelaas. Met nog een kwartier op de klok ging een kopbal van Zouma in eerste instantie nog op de lat, maar de rebound werd overtuigend tegen de touwen geschoten door de ingevallen Reece James.

Chelsea leek de comeback compleet te maken met de 5-4. Azpilicueta schoot raak, maar na inmenging van de VAR ging er een streep door deze treffer wegens een handsbal. The Blues bleven naarstig op zoek naar de winnende treffer en kregen kansen via Willian en Abraham. Ajax liet zich echter niet onberoerd en zag Kepa een treffer van Álvarez voorkomen. Michy Batshuayi, in de eerste ontmoeting in Amsterdam de enige doelpuntenmaker, werd in het veld gebracht en kreeg een levensgrote kans op de vijfde Chelsea-treffer, maar zag Onana op katachtige wijze redden. Zodoende eindigde het spectaculaire duel op Stamford Bridge met een 4-4 eindstand.

Ziyech over speciale klik: 'We hoeven elkaar maar aan te kijken'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

472 reacties (laatste reactie door candesco)

Tweede wedstrijd tegen Chelsea, tweede keer dat Ajax een goed resultaat ontnomen wordt door de arbitrage. De regel is simpel: Zodra een overtreding een tweede gele kaart of een directe rode kaart oplevert, mag er geen voordeel worden gegeven. Met andere woorden, reglementair had Rocchi die penalty nooit mogen geven, en had Veltman dus ook die tweede gele kaart niet mogen/kunnen krijgen. Je zou bijna denken dat de Uefa iets tegen Ajax heeft.

5 november 2019 om 22:52

Veltman Motm, maakte het Ajax erg lastig. Veltman nooit meer in de basis, probeert al zijn fouten met overtredingen te herstellen. Ziyech en Promes speelden geweldig in de eerste helft, Mazraoui is weer fit en laat het zien ook.

5 november 2019 om 22:53

Om nog maar te zwijgen dat eerst de overtreding op Blind gemaakt word. Lachwekkend joh die hele fairlplay en say no to racism campagnes van een organisatie die zich dagelijks laat omkopen.

5 november 2019 om 22:55

En de 2-4 wat buitenspel was.

5 november 2019 om 23:01

Echt gewoon zo hard genaaid door de scheids. Ook een zoveel momenten die niet worden herhaald. Blind werd gewoon keihard onderuit gehaald. Als dat van veltman een penalty was dan is dat dan ook een overtreding op blind. Ajax misschien nog wel een penal? Was de goal van chelsea geen buitenspel? Ze laten helemaal niks terug zien

5 november 2019 om 23:20

Ach kom op man, Blind komt zelf met zijn arm in en brengt hem ten val waarna hij zelf over deze speler struikelt. Absoluut geen overtreding op Blind. Beide rode kaarten zijn gewoon terecht en de 2-4 is op de millimeter uitgerekend en geen buitenspel gegeven. Ze bevestigden het ook nog in de nabeschouwing.snap dat je je bestolen voelt als je met 4-1 voor staat en je speelt 4-4 maar dat hebben ze (dan wel ongelukkig) aan zichzelf te danken. Bij alle reacties zie ik de realiteit verloren. Uiteindelijk mag je zelfs blij zijn dat er 'maar' 4 minuten bij komen in de blessuretijd maar daar hoor je natuurlijk niemand over..

5 november 2019 om 23:22

Ach ja de Uefa wil de PL clubs doorhebben. Het is verschrikkelijk hoeveel Chelsea de scheids mee heeft gehad in deze 2 duels.

5 november 2019 om 23:31

Herhaling al gezien Lucas? Pulisic doet gewoon zijn been omhoog zodat Blind struikelt.

6 november 2019 om 00:49

Ja nog ff, dus dat zij zo goedkoop tegen 9 man mogen spelen e.d wat natuurlijk gedoe op levert had de UEFA ook nog met 8 min extra tijd moeten belonen zeker?

6 november 2019 om 02:58

Je bent zelf anders ook behoorlijk selectief. Wat mij het meeste stoort is de blijk van willekeur. De ene keer wordt iets wel bestraft en de andere keer niet. Waarom werd de aanvallende hands niet afgefloten? Bij Blind was wel degelijk een overtreding want daar ging ook het voetje nog even omhoog. Ik wil niet van complotten spreken maar had wel gehoopt dat de VAR meer eerlijkheid zou brengen. Nu soms wel en soms niet. Waarom wordt het ene wel nog een keer beoordeeld en het andere niet. Waarom wordt de ene overtreding tien keer herhaald en anderen niet.

6 november 2019 om 08:51

Blind komt gewoon regelementair in en wint het duel, word daarna gewoon met 2 benen in de lucht tegengehouden.en die buitenspel is gewoon overduidelijk, onzin dat het op de milimeter word nagemeten, gebeurde geloof ik ook niet bij Promes?!je zicht op de regels van het voetbal zijn geloof ik niet helemaal goed.maar succes in de EL

5 november 2019 om 22:53

Waar staat die regel? Die ken ik niet. Als die echt bestaat dan is het wel sneu voor Ajax. Aan de andere kant ook erg dom van Blind en Veltman.

5 november 2019 om 22:55

Is iets in de trend van dubbele straffen mogen niet of iets dergelijks.

5 november 2019 om 23:01

Nope. Mag gewoon. Voordeel wordt door de scheids bepaald, of het nu een tweede gele kaart is of niet.

6 november 2019 om 00:00

Nou, zo simpel is het nietdvantage is not to be applied by the Referee if the foul involves 'serious foul play', unless there is a clear opportunity to score a goal.er is wat voor te zeggen dat wanneer de overtreding van Blind geel was (serious foul play), dat dan geen voordeel zou moeten worden toegepast, want je kan veel zeggen, maar 'a clear opportunity to score a goal' was het niet. Airbags heeft hierboven dus zeker een punt.

6 november 2019 om 05:02

Nee. Fout, Blehhh. Serious foul play is dus niet een gewone foul. Oftewel; het was niet zo ernstig dat de scheids er meteen voor moest fluiten (of dat de speler die tackle te verwerken kreeg ernstig geblesseerd was). Dus gewoon voordeel. En daarbij; al was het een serious foul play, dan kwam er zeker wel een mogelijkheid uit waaruit Chelsea kon scoren (ze kregen zelfs een penalty). Dus ik snap niet heel goed waarom je deze regel erbij pakt om de scheids geen gelijk te geven. Deze regel geeft Júist aan dat de scheids gelijk heeft.

5 november 2019 om 22:55

Dat is gewoon niet waar. Edit: jezus wat is de regelkennis hier slecht.

5 november 2019 om 22:55

De regel dat dubbel straffen eigenlijk niet mag is er wel degelijk.

5 november 2019 om 22:58

Sorry, maar dit is het ergste qua scheids wat ik ooit heb meegemaakt. 2-4 buitenspel en op Blind wordt eerst een overtreding gemaakt. Fluit gewoon daarvoor en dan is er niks aan de hand. Wat een ........ Maar zo trots op Ajax.

5 november 2019 om 22:59

Een vrije trap tegen en een gele kaart is in feite ook een dubbele straf. In die zin bestaan dubbele straffen inderdaad nog in het voetbal. Alleen de regels omtrent penalty's en rode kaarten zijn een jaar of 3 geleden veranderd.

6 november 2019 om 00:19

Maar hij moet gewoon fluiten Est, voor de overtreding op Blind. Dan is er niks aan de hand voor Ajax. En krijgt Blind ook geen rode kaart, want daardoor was ie te laat.

6 november 2019 om 01:57

Volgens mij kan Blind in dat geval nog steeds geel krijgen. Maar dan had de situatie met Veltman iig niet meer geteld.

6 november 2019 om 03:01

Volgens mij niet. Als ik het goed heb gaat het altijd om de eerste overtreding tenzij het een excessieve overtreding is, zeg maar tegen geweld aan.

5 november 2019 om 22:55

Wat ik me afvraag is waarom we niet de herhalingen te zien krijgen? Doelpunt van Promes werd tot in de puntjes bestudeerd en afgekeurd op zn grote teen... Waar zijn de beelden van Azpilicueta?

5 november 2019 om 23:00

Niet normaal dit hè. Echt bizar slecht gefloten en weer zo in het voordeel van Chelsea, net als twee weken terug. Ajax wordt echt zo hard genaaid hier. Wederom.

5 november 2019 om 23:03

Ze moeten nog eventjes aan de beelden knutselen, zodat het lijkt dat Azpilicueta geen buitenspel stond

5 november 2019 om 22:55

Hij fluit voor de penalty en geeft dasrna Blind geel voor een overtreding. Hij haf dus eerst voordeel

5 november 2019 om 23:02

Nee, hij moest eerst fluiten voor de overtreding op Blind.

5 november 2019 om 23:02

Formus - Neen. Je kent de regels niet.

5 november 2019 om 23:08

Hoezo regels?! Pulisic maakt een overtreding op Blind! Dus niks voordeel, gwn nadeel voor Ajax!

5 november 2019 om 23:09

Er wordt wel vaker eerst voordeel gegeven om als nog daarna de speler een gele kaart te geven, hoe zuur het ook is.

5 november 2019 om 23:46

Ja precies, Blind wordt eerst zelf gehaakt. Daarna gebeurd al die chaos, dus snap niet dat dat niet voorgaat. Zo vreemd en een schande van de scheids.

6 november 2019 om 00:02

Maar het was geen voordeel!!! Overtreding op Blind mag nooit voordeel zijn voor Chelsea

6 november 2019 om 00:03

Est, er was toch gewoon een overtreding op Blind?!!! Als ie fluit is er daadwerkelijk niks aan de hand. Dat zijn de regels. Er was never nooit voordeel, want het was een overtreding tegen Ajax en het gong in het voordeel van Chelsea. Dus ik ken de regels wel, jij leest waarschijnlijk mijn reactie verkeerd. Of jij kent de regels niet.

6 november 2019 om 00:14

Het kan ook zijn dat de scheidsrechter het geen overtreding vond die op Blind . Jij en ik kunnen dat wel vinden , maar als de scheids dat niet vind houd het op. Want een regel ken ik wel en dat is dat de scheidsrechter uiteindelijk de beslissing neemt .....

6 november 2019 om 00:21

Klopt natuurlijk, maar daar zat ie wel fout. En daar mag de VAR ook ingrijpen, want het was wel een overtreding. En ik zeg ook, het was geen voordeel. Als ie dat geeft, mag ie Blind natuurlijk rood geven, maar erna via de VAR dat terugfluiten. Maar doe stonk beide wedstrijden tegen Chelsea. Dat kan niemand ontkennen.

6 november 2019 om 00:34

We hebben alles nog in eigen hand en wat deze wedstrijd ook heeft laten zien dat het middenveld goed stond en dat Ajax met negen man ook gevaarlijk was....over die gele kaarten en zo kan je lang en kort over praten , maar dat veranderd niks. Alleen moet Ajax de volgende wedstrijd met een nieuw duo centraal achterin spelen ....

6 november 2019 om 00:54

twee keer geel en een keer penalty. Dat is gewoon drie keer straffen. Bovendien ook nog hele verdediging eruit. Te belachelijk voor woorden. Gewoon eigenlijk 4 punten misgelopen in de CL, Chelsea verdient gewoon niet om Europees te spelen als ze op zo een smerige manier punten sprokkelen. Verder hoop ik zo dat Valencia en Lille gaan winnen van Chelsea en dat ze minstens 3e staan. Walgelijk man, gewoon anti voetbal dat wint. Ajax heeft gewoon teveel klasse en dat mag niet van de Uefa. Verder moeten ze ook gewoon zolang door laten spelen tot er een penalty komt en dan gewoon 5 overtredingen daarvoor gewoon met geel bestraffen. Kan straks een halve elftal weggestuurd worden. Verder vergeet Uefa dat er zoveel camera's staan dat frauderen nu zo lastig is. Elke regel is multi interpretabel dat het gewoon corrupte meuk is. Waarom wordt er geen vrije trap gegeven? Bovendien heeft Veltman zijn handen tegen het lichaam aan. En zou de bal erin zijn gegaan als hij niet tegen zijn handen was gegaan? Vorige keer ook al Promes gestraft omdat hij buitenspel stond. Om te kotsen man.

5 november 2019 om 22:58

Goed verhaal, maar niet waar Airbags. Het toepassen van de voordeelregel houdt niet in dat een speler die een overtreding begaat waar een disciplinaire straf op zijn plaats is (bijvoorbeeld een gele of rode kaart), niet kan worden bestraft. Zodra het spel 'dood' is, kan de scheidsrechter de speler alsnog bestraffen.

5 november 2019 om 23:19

Je praat hier wel heel mooi maar leer zelf de regels kennen. Op het moment dat een speler een 2de gelekaart krijgt moet het spel stil gelegd worden.

6 november 2019 om 00:23

Is dat zo? Die ken ik niet.

6 november 2019 om 01:12

Hij mag toch voordeel fluiten om daarna een tweede geel te geven? Dat is toch een normale regel?! Wie heeft er hier nou een gebrek?

6 november 2019 om 05:05

Kay, ik vind dit zo'n vervelende manier van communiceren. Ik geef aan hoe het feitelijk is en dan ga je alsnog tegen die feiten in door iets te zeggen dat niet klopt. Wil jij a.u.b. mij op de spelregels wijzen die jouw onderbuikgevoelensopmerking steunen? Ik snap dat je het vervelend vindt (ik ook), maar dat betekent niet dat je gewoon maar iets kan roepen omdat je denkt dat het zo is. Dat is eigenlijk een beetje gek.

6 november 2019 om 07:40

Toch heeft hij gelijk: Advantage should not be applied in situations involving serious foul play, violent conduct or a second cautionable offence unless there is a clear opportunity to score a goal' Te lezen in de spelregels op de UEFA website Dit valt dus onder second cautionable offence en daarbij had geen voordeel gegeven mogen worden aangezien er geen duidelijke mogelijkheid was om een goal te scoren.

6 november 2019 om 08:43

Wat zeg jij nou? Nog geen 3 seconden na die overtreding van Blind schiet Chelsea op doel...

6 november 2019 om 13:30

Ja, ik ben echt oprecht verbaasd, Samcro. Ik leg aan Kay duidelijk uit hoe het werkt in deze situatie en dan moet Betuwnaar toch weer zeggen dat het feit(!) toch geen feit is. Sorry. Ik word daar echt oprecht moe van. Verschillende scheidsrechters hebben al aangegeven dat de beslissingen van de scheidsrechter an sich volgens de spelregels waren. Echter, en daar ben ik het ook van harte mee eens, had Veltman absoluut geen geel hoeven hebben. De bal komt naar de hand, niet andersom. Als je dan een pingel geeft, wat begrijpelijk is, geef je niet ook nog een gele kaart. Het kan wel. Natuurlijk. Maar het toont wel aan dat deze scheidsrechter totaal geen redelijkheidsgevoel heeft. PS Al had Veltman geluk dat hij bij zijn eerder veroorzaakte penalty al geen geel kreeg...

5 november 2019 om 22:58

Kap eens met dat calimerogedrag joh. Scheids beide kanten op slecht. Nu valt het dubbeltje Chelsea's kant op, in de eredivisie is het 9/10 die van Ajax. Zie alsjeblieft alles een beetje in perspectief voordat je de slachtofferrol inneemt

5 november 2019 om 23:05

Beide kanten slecht. Hou op man. Penalty voor een schwalbe, buitenspelgoal die telt, het moment met de twee gele kaarten Belachelijke scheids. Applaus voor de UEFA. Corruptie ten top dit.

5 november 2019 om 22:59

Het was sowieso geen pingel, Veltman heeft de arm gewoon langs zijn lichaam en die bal wordt gewoon keihard er tegenaan geschoten. Dat is absoluut geen strafschop. Die vent floot sowieso droevig, als ik zag hoe hij met gele kaarten stond te strooien. De eerste van Veltman en Blind waren in mijn optiek ook absoluut niet rijp voor geel, hetzelfde voor de gele kaarten die Chelsea kreeg voor rust. Met een fatsoenlijke scheidsrechter hadden we hier vandaag gewonnen, maar het heeft niet zo mogen zijn. Pech voldoende dit tweeluik tegen Chelsea, hopelijk hebben we de komende CL duels meer geluk

5 november 2019 om 23:02

Het lijkt mij ook dat als je blind alsnog rood geeft je terug gaat naar dat moment en alles daarna dus niet meer telt.

5 november 2019 om 23:03

Mijn god jij maakt het wel heel bont. Er zijn gewoon regels he, je hoeft het niet zelf te gaan verzinnen.

5 november 2019 om 23:11

Zo gaat de voordeelregel al sinds jaar en dag.

5 november 2019 om 23:23

Als je dan de regels kent, weet je ook dat dit geen penalty kan zijn. Arm langs t lichaam. En dan ook nog tweede geel geven, schandalig!

5 november 2019 om 23:46

Ik ken de regels. En de regels omtrent strafbaar hands zijn enorm vaag. Deze penalty is onderhevig aan interpretatie van die regels.

5 november 2019 om 23:54

Dus dan is het ineens ook de interpretatie of het geel is of niet......? Kom op zeg, er klopt gewoon geen reet van de beslissingen van deze scheidsrechter. Neem vervolgens de overduidelijke foute beslissing van de VAR in de thuiswedstrijd, de onduidelijkheid over het al dan niet buitenspel van de tweede goal van Chelsea vandaag, geen geel geven bij een identieke handsbal situatie aan de andere kant in de 16 bij de afgekeurde goal. Vindt je het dan gek dat mensen gaan roepen dat er zaken niet kloppen aan de arbitrage jegens Ajax? Het klopt gewoon te vaak niet, dat kan gewoon niet meer als er een VAR is. Die mag simpelweg nooit een fout maken, want die heeft alle tijd van de wereld om het goed te doen en wordt ondersteund.

6 november 2019 om 00:28

Het is makkelijk op te lossen aangeschoten hands is een vrijetrap in het strafschop gebied elke hands is hands opzettelijk hands strafschop. Ben je gelijk van het gezeur af.

6 november 2019 om 00:52

Lachwekkend dit... het is of/of en niet en/en. Anders kunnen we straks ook nog een tweede gele kaar trekken voor iets uit de 4e minuut tijdens een pingel in de 73e minuut. Zijn 2 momenten an sich. Je fluit en beoordeelt voor het een OF het ander. Niet beide. En volgens de reglementen al ZEKER NIET als het in beide gevallen een rode kaart betreft

5 november 2019 om 23:08

''zodra een overtreding een tweede gele kaart of een directe rode kaart oplevert, mag er geen voordeel worden gegeven..'' Tot zover klopt het idd wat je zegt,maar je vergeet eraan toe te voegen ''tenzij er een duidelijke kans voor een doelpunt is''. Dat was toch ook een kans waaruit mogelijk gescoord kon worden? De tackle van Blind is geel waard en de hand bal van Veltman blokkeert de weg richting doel(dus ook geel). Voordat ik de vraag krijg ''moet hij zijn arm dan afhakken''? Nee, zijn arm hoort op zijn rug zoals je dat bij de F'jes leert. Verder denk ik wel dat Ajax benadeelt is hier, van wat ik heb gezien stond bij de 2-4 Azpi buitenspel en het vreemde is dat we de VAR beelden niet eens te zien kregen. Betwijfel Ãâ¼berhaupt of het wel gecheckt is, want dan zou de je niet zo snel weer de wedstrijd kunnen hervatten. De twee gele kaarten waren volgens de regels gewoon terecht, maar snap zeker wel waarom Ajacieden zich bestolen voelen.

6 november 2019 om 12:58

Faire reactie Aze/che 4 Ever. Weet je, nu de gemoederen iets bedaard zijn, lees ik alles even terug en denk ik van: Als dit met je eigen club gebeurd wss, wat gisteren Ajax gebeurd is, dan zou iedereen emotioneel zijn. Daar mogen mensen wel iets meer begrip voor hebben, of het nou terecht is of onterecht. En dat heb je goed verwoord. Thnx

5 november 2019 om 23:08

Wat een gejammer zeg. Gewoon 2 rode kaarten die prima gegeven kunnen worden. Uiteindelijk zelfs nog goed weggekomen met een punt. Dat gehuil altijd over de Uefa begint sneu te worden. De neutrale toeschouwer was de winnaar.

5 november 2019 om 23:45

volgens mij staat duidelijk in de spelregel het volgende: "met uitzondering van bovenstaande overtredingen, is het meestal geen overtreding als de bal de hand of arm van een speler raakt als de hand of arm dicht tegen het lichaam wordt gehouden en het lichaam niet op onnatuurlijke wijze groter maakt. de 'handsbal' van veltman is een geval zoals beschreven. het is gewoon niet mogelijk om dit anders te interpreteren.

6 november 2019 om 03:08

Volgens mij is er maar 1 die beide wedstrijden goed weggekomen is en dat is Chelsea... Kijk je hebt mensen die overal een Conspiracy achter zoeken en je hebt mensen zoals jij die alles ontkennen. De waarheid ligt meestal ergens in het midden.. Daarnaast zijn er genoeg vage zaken bekend over de Uefa inclusief omkoping, corruptie en andere zaken.Daarnaast trekt de Uefa toch al jaren de grotere voetbalcompetitie voor? Hoe kun je anders de cl plaatsen voor de diverse landen verklaren.

5 november 2019 om 23:10

Wat een gejammer zeg. Gewoon 2 rode kaarten die prima gegeven kunnen worden. Uiteindelijk zelfs nog goed weggekomen met een punt. Dat gehuil altijd over de Uefa begint sneu te worden. De neutrale toeschouwer was de winnaar.

5 november 2019 om 23:11

Ten eerste bestaat die regel niet, en ten tweede is een actie waarbij je met twee benen de man speelt en geen bal in het strafschopgebied een penalty. Dat is wel een regel. Maar kreeg Narsingh die ook vorige week in de Arena? Die tweede gele kaart van Veltman was zwaar gestraft, maar hij moet ook naar zichzelf kijken. Oerdomme actie weer waarbij hij die penalty veroorzaakt, totaal onnodig. Maakt gewoon veel te veel overtredingen.

6 november 2019 om 07:27

Maar toen in Amsterdam Alonso hetzelfde deed en Ajax geen penal kreeg door vermeend buitenspel, werd er moord en brand geschreeuwd. Als dat geen hands is dan had de 5-4 ook moeten tellen, toch?

6 november 2019 om 07:46

Jaakke, ik bedoelde die eerste pingel met oerdomme actie, al ben ik met je eens dat dat niet zo duidelijk uit mijn reactie blijkt. Dus bij deze.

5 november 2019 om 23:21

Die scheids is echt blind joh, stuurt gewoon even doodleuk 2 spelers van het veld man. - Nee maar even serieus dit is toch te gek voor woorden. Echt een schande van die scheids. Ten eerste Blind wordt gehaakt en valt, vervolgens gaat het door, en dan de arm van Veltman langs zn lichaam. Oke geeft een penalty maar dan ook nog eens extra straf voor hem en daarna voor Blind. Is die man echt gek ofwat? Dit valt echt niet te rijmen gewoon. Een dikke schande.

6 november 2019 om 00:18

Het enige moment waar geen enkele twijfel over is, dat is de 2e gele kaart voor blind. Had in de eredivisie direct rood geweest. Ook al zou er een overtreding op hem worden gemaakt, dan nog moet hij een kaart krijgen voor de 2e actie. Verder valt er overal wat voor te zeggen en doet de scheidsrechter helemaal niets verkeerd, al is het wel allemaal veel om in één minuut te verwerken.

6 november 2019 om 00:20

1 ding is zeker. De beste man van Chelsea was de scheidsrechter. Hij is de enige die voor een punt heeft gezorgd, want anders was het een afgang geweest voor Chelsea. Los bekeken waren de overtreding van Blind en de handsbal van Veltman misschien geel waard, maar ik vond dat er al een overtreding op Blind werd gemaakt. Als je dan toch geel trekt voor die overtreding en dus rood, dan laat je niet doorspelen. Die handsbal was in mijn ogen onzin, want hij houdt zijn handen zo dicht bij zijn lichaam als mogelijk. Ik ben geen fan van Veltman, maar hier kon hij niks aan doen. Schandalige vertoning van de scheidsrechter die ik normaal heel goed vind, maar dit was van een bedenkelijk niveau.

6 november 2019 om 00:28

Onjuist. Dit staat in de KNVB spelregels: Als de scheidsrechter de voordeelregel toepast bij een overtreding die zou zijn bestraft met een waarschuwing of een veldverwijdering als het spel zou zijn onderbroken, dan moet deze waarschuwing / veldverwijdering worden gegeven bij de volgende keer dat de bal uit het spel is, behalve vanwege het ontnemen van een duidelijke scoringskans. In dit geval ontvangt de speler een waarschuwing voor onsportief gedrag. Voordeel moet niet worden toegepast wanneer er sprake is van ernstig gemeen spel, een gewelddadige handeling of een overtreding waarvoor een tweede waarschuwing wordt gegeven, tenzij er een duidelijke mogelijkheid is om een doelpunt te maken. De scheidsrechter moet de speler van het veld verwijderen bij de eerstvolgende keer dat de bal uit het spel is. Echter, als de speler de bal speelt of een tegenstander aanvalt of beïnvloedt, dan moet de scheidsrechter het spel onderbreken, de speler verwijderen en hervatten met een indirecte vrije schop, tenzij de speler een ernstiger overtreding beging. Als een verdediger begint met het vasthouden van een aanvaller buiten het strafschopgebied en hem nog steeds vasthoudt binnen het strafschopgebied, dan moet de scheidsrechter een strafschop toekennen.

6 november 2019 om 18:57

Okay, Knvb regels. Maar vertel ons ook eens hoe de Uefa regels op dit vlak dan precies zijn? Want gisteren speelde Ajax geen competitiewedstrijd maar een duel in de CL. En daar gelden de Uefa regels.

6 november 2019 om 23:17

Toen in 1904 de FIFA werd opgericht, werd de IFAB gelijk erkend als orgaan dat de spelregels bepaalt. Hoewel de IFAB onafhankelijk is van de FIFA, is de FIFA wel lid van IFAB met 50% van de stemrechten. De overige vier leden zijn de voetbalbonden van Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. De spelregels door de IFAB uitgevaardigd dienen door alle bij de FIFA aangesloten organisaties te worden uitgevoerd. Oftewel de KNVB regels zijn de officiële regels nationaal en internationaal

Wat een mooi en onvoorspelbare voetbal avond voor de neutrale kijker. Helaas heeft Ajax de winst uit handen gegeven maar ze hebben wel letterlijk alle verwachtingen in positieve en negatieve zin overtroffen.zo goed voetbal op de mat gelegd maar dan weer zo oerdom van Blind en Veltman. Onana wat een held is dat. Als die aankomende zomer niet verkocht wordt voor de jackpot weet ik het ook niet meer. Gewoon ver uit een van de beste keeper die er rondloopt op dit moment. Wat een fenomenale reddingen heeft die man verricht vanavond. Voor alle Ajaxfan boys: Ja beide kaarten zijn terrecht!!! Blind oerdom om zo'n tackle te doen op de enkel. Veltman dom, had al een kaart op zak dus niet zeiken en protesteren. Kuipers deed een vergelijkbare actie een aantal weken geleden, waarbij hij 2e geel aan iemand gaf omdat die aan het protesteren was. Sinds dat moment trok Ajax de wedstrijd naar zich toe maar toen werd wel benoemd als een helden actie van kuipers.nu zijn de kemphanen echter gefrustreerd op de scheidsrechter omdat het nadelig is voor Ajax. Wanneer het nu gebeurd andersom is het weer een mongolen actie, schijnheilig man. Nou als je je frustraties kwijt wil, ga maar op de bus wachten en eieren gooien naar Veltman. Baal wel echt hard dat Ajax hier punten laat liggen voor Nederland. Bedankt Blind en Veltman! Toppers zijn jullie! NOT

Blind en Veltman laten hun ploeg vandaag in de steek met oerdomme acties. jammer want Ajax speelde eigenlijk uitstekend verder maar ze verspelen hier punten door individuele fouten van hun teamgenoten. Veltman had er vandaag zelfs 3 in 1 wedstrijd en dat kan niet op dit niveau natuurlijk. Twee keer totaal onnodig een penalty weg geven en tussendoor ook nog in de buurt van je eigen 16 de bal in de voeten van de tegenstander schuiven wat dan gelukkig niet werd afgestraft. Ajax komt bij die laatste afgekeurde goal van Chelsea ook nog goed weg gelukkig dus uiteindelijk moet je vandaag blij zijn met een gelijkspel.

5 november 2019 om 22:54

Grapjurk, Veltman houdt de hand langs het lichaam. En dan komt Ajax goed weg met die handsbal van Abraham?? Dat had ook gewoon geel moeten zijn.jij kan het mooi vertellen maar Ajax speelde Chelsea gewoon rechtmatig weg met die 1-4. Daarna was het een grote naaipartij.

5 november 2019 om 22:58

@myvision kijk het nog even goed terug, de bal hangt helemaal niet langs zijn lichaam

5 november 2019 om 22:58

Veltman is al jaren de grootste domoor en zwakste schakel bij Ajax. Al jaren lang neemt hij op de verkeerde momenten domme beslissingen en niet alleen tijdens deze wedstrijd. Hij is elke wedstrijd wel betrokken bij een tegengoal of gele of rode kaart. Elke keer is het gezeik met deze gast. Het moet een keer genoeg zijn. Hij mag echt vertrekken. Wat een idioot is hij zeg, ongelooflijk...

5 november 2019 om 23:01

@A Iniesta8 precies. die eerste penalty is ook totaal onnodig en hij geeft ook nog bijna een goal weg door de bal bij de tegenstander in te leveren rond de eigen 16 terwijl hij op dat moment nog niet eens onder druk stond

5 november 2019 om 23:02

Die eerste gele kaart was ook niet erg snugger aan de zijkant. En de penalty leek me erg terecht. Net zo terecht als de afgekeurde goal van Chelsea vanwege hands.

5 november 2019 om 23:03

Ik kijk net opnieuw. Hand langs het lichaam. Dus geen strafschap

5 november 2019 om 23:05

@steeck03 vreemd dan dat toen Kimpembe dit vorig jaar overkwam waar het nog duidelijker was dat het geen opzettelijk hands in het spel was veel Ajacieden op dit forum dat wel gewoon een terechte penalty vonden en nu Veltman het gebeurd is het opeens onterecht. ik vind dit weer zo een typisch Veltman moment die dit soort dingen altijd overkomt. dan vraag ik me af of het pech is of onkunde

5 november 2019 om 23:07

@myvision. Ook op andere momenten viel Veltman zwaar door de mand. Je ziet gewoon dat hij tekort komt.je kon op zijn rode kaart wachten, hoe hij hem ook zou krijgen. Wat ik wel mooi om te zien vond, was dat Ajax zelfs met 9 nog voor hun kansen ging.dat had natuurlijk ook averechts kunnen uitpakken. Wat een bizarre wedstrijd,

5 november 2019 om 23:16

Dat is op zich ook nog knap om met negen man nog kansen te krijgen op 4-5 Alvarez speelde zich knsp vrij en Tadic maakte het de verdedigers nog knap lastig. Al met al 2 punten verloren ,maar genoeg punten gezien die handvatten geven voor de komende wedstrijden. En Ajax nog alle uitwedstrijden in de CL onder Ten Hag ongeslagen, een kleine pleister op de wond

5 november 2019 om 23:21

@formus ik vond het wel meevallen maar al zou er niks van die scheids kloppen dan had die laatste penalty je nog steeds geen punten gekost als Veltman niet die domme eerste penalty had veroorzaakt

5 november 2019 om 23:23

Dat Veltman door de man viel, heeft niks met dat moment te maken. Natuurlijk had hij al gewisseld moeten worden, maar dan kan je er als scheidsrechter niet wederom zo'n naaipartij van maken. De absolute nummer 1 van deze poule moet nu nog aan de bak.

5 november 2019 om 23:27

@myvision Japie stelt dat Veltman zijn team in de steek laat met oerdomme acties en dat is gewoon waar. Ik snap dat je in je emotie zit, maar Veltman was echt een karikatuur vandaag,

5 november 2019 om 23:31

Nee, ik erger me kapot aan Japie zijn geprovoceer. Want Ajax speelt gewoon weer Chelsea van de mat maar zoals Ten Hag ook zegt: de haak op Blind, wat al die ellende vervolgens in de hand helpt, straft Ajax onterecht. Dus dat is niet Veltman. Dat is niet Blind. Dat is de Var, scheids en al die instituten. Dat kan je heel makkelijk valideren, gezien Chelsea vervolgens met twee volle handsballen geen kaarten krijgt Daarbij verwacht ik het hoor van Japie, dat je op het enige zwakke punt van Ajax vanavond gaat zitten want stel je voor dat het legendarisch goed is wat Ajax deed vanavond. Maar dat jij hem dan gaat coveren vind ik lachwekkend.

5 november 2019 om 23:37

@myvision zijn die eerste penalty en die tweede gele kaart van Blind dan ook de schuld van de scheids? over de rest kan je eventueel nog discussieren maar dat waren imo gewoon twee terechte beslissingen voor dom verdedigen. misschien floot de scheids niet geweldig maar je centrumverdedigers hebben iig wel hard hun best gedaan om mee te werken aan puntverlies. wat betreft vorige week geef ik je gelijk maar vandaag laten twee spelers uit je eigen team je ook gewoon flink in de steek en dan mag je ook best je hand in eigen boezem steken ipv alles alleen op de scheids of de VAR af te schuiven. dat vind ik echt te makkelijk als je verdedigers zo lopen te blunderen. het is makkelijk om altijd met je vinger naar anderen te wijzen maar soms moet je ook in de spiegel kijken

5 november 2019 om 23:50

Die eerste penalty is niet handig maar kan je toch gewoon lijen omdat je met 11 man siginificant beter bent dan Chelsea.over de rest valt niet te discussieren want als er gewoon gefloten wordt voor die haak op Blind, dan wel de tweede gele voor Blind, valt er nooit een gele kaart voor iets wat imo geen hands was van Veltman.

5 november 2019 om 23:52

Blind was uit balans en kwam dus verkeerd uit met zijn aktie, de scheids had ook kunnen fluiten voor een overtredeing op Blind . Ok dat deed hij niet.de handsbal van Veltman was ongelukkig , de bal kwam volgens mij nog via Mazroui tegen de hand van Veltman . Maar ik krijg bij Japie meer het idee dat hij kost wat kost zijn gelijk over de Cv's van Ajax wil halen. Ook deze wedstrijd werden ze niet echt getest doornde lucht, hoe zou dat nu komen . Terwijl nadat ze uit het veld waren gestuurd Abraham opeens wel met zijn hoofd gevaarlijker werd.dus gooit Japie het dit keer op voetbalintelligentie. Laat Blind nu een van de spelers zijn die dat nu wel heeft. Anders mag Japie een speler noemen in de eredivisie die slimmer speelt dan Blind. Over Veltman daar heb je daarmee wel een punt , vooruit dan maar

5 november 2019 om 23:58

Hopelijk heeft Japie wel genoten van deze Ajqx wedstrijd , ondanks dat het lijkt dat hij alleen deze wedstrijd bekijkt om dingen te vinden om kritiek te leveren op Blind, Veltman en Alvarez. Alvares die zich lekker vrij speelde en jammer genoeg de bal niet ver genoeg naar de hoek kon sturen

6 november 2019 om 00:00

@bossie dat zette ik er toch duidelijk bij? Ajax speelde uitstekend en ik heb genoten van jongens als Mazraoui, Onana en Ziyech. jammer genoeg viel alleen het verdedigende centrum vandaag door de mand op een paar cruciale momenten in de wedstrijd. dat kan een keer gebeuren maar het is wel jammer want als er 1 team vandaag was die recht had op de drie punten was het Ajax. Blind speelde op die cruciale fout na een goede partij maar Veltman legde vandaag echt een dramatische pot op de mat. als hij niet zo dom die eerste penalty had veroorzaakt was die laatste penalty niet eens van invloed geweest op de einduitslag

6 november 2019 om 00:05

@myvision het zat Ajax niet mee maar in de top gaat het om details en dan kan zo een eerste penalty van Veltman gewoon puntverlies inleiden en dan kwam hij nog heel goed weg bij dat moment dat hij de bal passte naar die aanvaller van Chelsea die er gelukkig vervolgens niks mee deed. ik heb genoten van het spel van Ajax en dan is het zonde dat je jezelf niet beloond na zo een puike partij door een paar onnodige fouten. neemt idd niet weg dat de scheids ook niet best floot maar Ajax laat het voor een groot deel ook zelf liggen vandaag. maar goed, ze staan nog steeds op de eerste plek dus Ajax heeft alles nog in eigen hand en als ze zo goed als vandaag spelen gaan ze gewoon overwinteren in de CL

6 november 2019 om 00:11

Helemaal eens gaan wij 't niet worden, maar inderdaad; Ajax is met 11 man en een gelukkiger optreden van de arbitrage significant beter dan de overige clubs in de poule. MEt de gedachten dat we zelf nog alles in de hand hebben en een lekkere whisky, kan ik eventueel nog in slaap sussen na dit krankzinnige duel

6 november 2019 om 00:26

Mooi man. Ik snap oprecht dat je je bestolen voelt, als Chelsea fan ken ik het gevoel maar al te goed. Maar je stond 1-3 voor met 1 schot op doel. Uiterst efficient met de counters en op basis daarvan verdirende Ajax meer, maar dat gezwats over de beste in de poule is echt arrogate onzin. Ondertussen is het duidelijk dat jij door een flinke rood-witte bril kijkt dus het is je vergeven, maar je vergeet dat je in Valencia alle geluk van de wereld hebt gehad en in Amsterdam qua veldspel de mindere was. Zal de adrenaline wel zijn, maar dit soort uitspraken vind ik gewoon vreemd.

6 november 2019 om 00:29

Japie, die eerste was al lang gebeurd. Dus dat is een beredenering van niets. Die scheids moest gewoon fluiten voor de overtreding op Blind, was er niks aan de hand. Daardoor was Blind uiteindelijk te laat en volgde alles wat nu gebeurde. Dit was belachelijk.

6 november 2019 om 00:33

Ja Johnterry, dat heet kwaliteit. Ajax heeft dus veel meer scorend vermogen dan zowel Chelsea als Valencia. Jij noemt het arrogant, ik noem het realistisch. Ik zou sowieso iets bescheidener zijn als je op deze manier nog op 4-4 komt. Je had er twee uiterst discutabele rode kaarten voor nodig en een aangetoonde gejatte overwinning in Amsterdam.. Dat rood-wit brilletje gelul als je met die argumenten komt, hoe blauw is jouw wereld dan?

6 november 2019 om 00:34

John Terry: Ga jij het hier over het geluk van Ajax hebben???? Ajax-Chelsea, onterecht afgekeurd doelpunt Promes: geluk wie?Vanavond het 2e doelpunt is buitenspel, wordt toch goedgekeurd, geluk: Chelsea. Overtreding op Blind, wordt niet afgefloten met alle gevolgen van dien, geluk: Chelsea. Kaarten die voor Ajax wel worden gegeven, maar andersom niet, geluk: Chelsea.

6 november 2019 om 00:39

@myvision dat zal vast wel goed komen en een slechte scheidsrechter kom je altijd een keer tegen in zo een toernooi. zaak om zelf achterin daarom gewoon zo scherp mogelijk voor de dag te komen wat vandaag niet helemaal het geval was helaas. vandaag zat het even niet mee maar dit overkomt elke club wel een keer. wie weet heeft Ajax de volgende keer weer wat belangrijke beslissingen in hun voordeel

6 november 2019 om 00:41

@formus dus die fout van de scheids bij die situatie met Blind moeten we onder een vergrootglas leggen en over die fout van Veltman moeten we het verder maar niet meer hebben? is dat niet een beetje meten met twee maten?

6 november 2019 om 00:47

Klopt de bal kwam tegen zijn arm die hij weg trok zodat de bal er niet tegen kwam. Het super jammer maar deze wedstrijd had wel alles.

6 november 2019 om 01:13

Mijn wereld zal vast ook aardig blauw kleuren. Verschil tussen ons is dat ik het toegeef, ook dat Ajax vandaag meer verdiende, maar jij maar door blijft zwatsen over hoe alles en iedereen je tegen zit. 2-4 viel voor de rode kaarten trouwens dus wie zegt dat Ajax anders ‘gewoon’ gewonnen had?Grappig dat je over scorend vermogen begint in een wedstrijd met 2 eigen goals aan de ene kant en 2 penals aan de andere. Lekkere maatstaven zijn dat.

6 november 2019 om 08:58

@japie dat het een penalty kan zijn bij de handsbal van Veltman, zou misschien nog kunnen (ik ben het daar niet mee eens maar dat is omdat ik ook voor Ajax ben ). Dat hij dan daarvoor een gele kaart krijgt, is onbegrijpelijk. Heb even nagezocht, Kimpembe heeft daarvoor namelijk géén gele kaart gekregen voor een soortgelijke handsbal. Ik vind dat ze duidelijker moeten gaan zijn met handsballen. Bij Lille zag ik er ook een voorbijkomen waar ik mijn twijfels over had.

6 november 2019 om 12:34

@ibra zlataneer er schijnt nu een regel te zijn in de CL dat als een verdediger een goal voorkomt, opzettelijk dan wel niet opzettelijk daar standaard een penalty voor gegeven word. dat is iig wat ik hoorde van wat mensen op dit forum gisteren maar of dat echt zo is weet ik niet. die rode kaart was idd volstrekt belachelijk. een penalty is al een straf dus waarom ook nog een kaart geven?

5 november 2019 om 22:55

Heb je toevallig gemist dat Blind wordt gehaakt? 2 rode kaarten en een penalty zouden dan voorkomen worden. Veltman kan uiteraard niet meer.

5 november 2019 om 22:58

@juventurin dat neemt niet weg dat de vervolgactie van Blind gewoon oerdom en onnodig is

5 november 2019 om 23:03

Oerdom? Hij is gewoon een fractie te laat, gebeurt meerdere verdedigers wel eens.

6 november 2019 om 00:31

Japie, hij is te laat omdat er een overtreding werd begaan op hem. Zie dat nou eens een keer.

6 november 2019 om 04:33

@formus ik heb het net weer terug gekeken en er word een overtreding op hem gemaakt maar de overtreding die Blind vervolgens daarna maakt nadat hij weer is opgestaan is onbesuisd, totaal onnodig en gewoon erg dom en onprofessioneel. van iemand met de ervaring van Blind verwacht je dat niet

6 november 2019 om 05:03

Dan zou de overtreding van Pulisic eerst voor gefloten moeten worden en is het vrije trap voor Ajax.

6 november 2019 om 12:37

@nicohaak klopt helemaal maar dat gebeurd voor Ajax helaas niet en dan moet zo een Blind daarna gewoon wat verstandiger ingrijpen. het is gewoon zonde en onnodig want Ajax speelde geweldig en had recht op meer. de scheids floot niet best en dat kan natuurlijk frustraties opleveren bij spelers wat begrijpelijk is maar probeer wel je hoofd erbij te houden. met 10 of 11 man had je waarschijnlijk die 4-3 nog over de streep kunnen trekken. die rode kaart van Veltman sloeg overigens helemaal nergens op. je hebt al een penalty tegen wat al een straf is dus waarom ook nog een kaart?

5 november 2019 om 22:55

Handen van voetballers maar amputeren, waar moet Veltman ze laten ? 2 x hands van een Chelsea speler daarna en een vrije trap en geen kaart. Deze scheids heeft de opdracht gekregen om dit spelletje te beinvloeden en heeft dat mooi gedaan.

5 november 2019 om 22:59

@droadnagel je kent de regels. Kimpembe kreeg vorig jaar ook een penalty tegen en dat vond iedereen hier terecht terwijl die zijn arm achter zijn lichaam stopte. Veltman gaat heel onhandig met de hand naar de bal toe

5 november 2019 om 23:00

Japie ben je blind ? Want hij ging helemaal niet met zijn hand naar de bal.

5 november 2019 om 23:01

@nl_modric hij haalde zijn hand ook niet uit de weg iig. zijn arm bewoog richting de bal. het was niet opzettelijk maar wel oerdom

5 november 2019 om 23:04

Nee hij bewoog de arm niet naar de bal, maar juist van de bal. Kijk de beelden even terug aub.

5 november 2019 om 23:05

@japie, maar hey dat is PSG he. Alles is geoorloofd om hun uit de CL te krijgen, aldus voetbalzone

5 november 2019 om 23:08

@primetime blijkbaar wel inderdaad. meten met twee maten noem ik dat

5 november 2019 om 23:16

Hij bewoog de hand naar achteren. Dus van de bal vandaan.

5 november 2019 om 23:22

Die handbal van Kimpembe was zwaar onterecht. Net zoals deze. Veltman zou hands maken als zijn hand in een onnatuurlijke positie was geweest. Kwestie van interpretatie maar met zo’n hoge balsnelheid is het überhaupt onmogelijk om een arm weg te trekken. De scheids was een voorbeeld hoe niet te fluiten.

5 november 2019 om 23:42

Japie hou je kansloze gebral nou eens joh, "zijn arm bewoog richting de bal"?? Hoe kun je dit nou zeggen, je bent toch niet blind of wel?

5 november 2019 om 23:46

@sanderk91 nee, ik ben Tadic. we hadden over die tweede penalty niet eens hoeven te discussieren als hij niet die eerste domme en onnodige penalty had veroorzaakt want dan was die laatste niet eens van invloed op de uitslag geweest

6 november 2019 om 00:01

Hou toch op japie met je geprovoceer. Veltman krijgt een van richting vervanderde bal op zijn arm die langs het lichaam hangt. Niet te verwijten aan Veltman. Wel aan de scheids. Penalty kun je al niet geven, laat staan geel.

6 november 2019 om 00:20

Nu switch je ineens van onderwerp. Die eerste penalty was zijn fout en dom, absoluut. Maar jij beweert doodleuk dat hij bij de 2e met zijn hand naar de bal gaat. Ik weet niet wat je gedronken hebt vanavond maar dat kun je, zelfs als fervente Veltman basher, niet menen toch?! Het is duidelijk zichtbaar dat zijn arm strak langs het lichaam is. Penalty? Kan.. (als je voor een overtreding daarvoor rood geeft weet ik het niet zeker overigens, maar ik ken niet heel het spelregelboek uit m'n hoofd). Maar tweede geel nog er bovenop? Nee, dat is gewoon belachelijk en een grote fout van de arbitrage.

6 november 2019 om 00:28

Voor eenzelfde situatie wilden jullie in Amsterdam nog een penalty hebben jongens. Heus niet alles klopte vandaag maar waarom is iemand met een andere mening dan Ajacieden gelijk aan het provoceren?

6 november 2019 om 00:29

@sanderk91 ik vond Veltman er bij dat moment weer eens niet handig uit zien. dat er geen opzet in het spel was geloof ik zeker en ik persoonlijk zou dit waarschijnlijk door de vingers zien maar de scheids schatte die situatie blijkbaar anders in. die rode kaart was inderdaad echt volstrekt belachelijk. een penalty is al een straf, waarom die kaart er dan ook nog bij? waar het nu wel op neerkomt is dat de scheids nooit een fout mag maken maar dat als spelers fouten maken we het maar door de vingers moeten zien zoals dat moment met die eerste penalty die uiteindelijk gewoon van invloed is geweest op de einduitslag in dit geval

6 november 2019 om 00:32

@john Terry het zal de emotie zijn denk ik. als dit Feyenoord was zou ik ook flink balen en dat er kritiek is op de scheids kan ik prima begrijpen maar dat er dan geen kritiek is op Blind en Veltman die ook geen frisse rol speelde in dit puntverlies vind ik erg vreemd. puur en alleen de scheids de schuld geven vind ik echt te gemakkelijk. die eerste penalty van Veltman was namelijk sowieso honderd procent terecht en omdat de scheids een overtreding op Blind niet ziet geeft dat hem nog geen vrijbrief om zichzelf vervolgens zo dom aan een tweede gele kaart te helpen

6 november 2019 om 00:35

Japie, Veltman bewoog zijn arm naar de bal zei je? Dan is dat geel. Maar nu zeg je weer dat het geen opzet was? Je verhaal is gekleurd. Helaas. Je begrijpt toch best dat Ajacieden zich genaaid voelen, want die twee goal Chelsea leek buitenspel, die rode kaart van Blind had ervoor gefloten moeten worden en dan had Veltman geen penalty tegen gekregen en geen rood. Dus tuurlijk voelt men zich genaaid. Zie dat dan gewoon. En heb begrip ervoor ipv alles rechtpraten. Want je praat alles verkeerd recht. Als de scheids en de VAR gewoon gedaan hadden wat moest, was er helemaal niets aan de hand. En dat beide wedstrijden.

6 november 2019 om 00:39

Japie, het punt volgens velen hier is dat jij alleen maar de negatieve dingen van Ajax belicht, en alle andere voorvallen die mede bepalend waren voor de uitslag, niet wil vermelden. En daarnaast verdraai je een aantal dingen, zodat het lijkt dat hetgeen wat jij stelt ook daadwerkelijk zo is.

6 november 2019 om 01:42

@herlev natuurlijk heeft de scheids vandaag ook fouten gemaakt maar dat geld ook voor een paar Ajax verdedigers. zelfs met dat moment op het laatst had Ajax gewoon de wedstrijd kunnen winnen als ze op andere momenten in de wedstrijd geen fouten hadden gemaakt. op de scheids heb je geen invloed, op je eigen spel wel

6 november 2019 om 01:43

@kevinovic ik vind PSG een leuk team om naar te kijken altijd in de CL en toen vorig jaar Kimpembe een soort gelijk moment als Veltman had maar dan nog extremer vond het merendeel op deze site dat wel gewoon een terechte penalty

5 november 2019 om 22:57

Ik hoop dat Ten Hag voortaan gewoon Alvarez posteert inplaats van Veltman. Je voelde aan alles aankomen dat Veltman een tweede geel zou pakken, ben wel een beetje klaar met Veltman. Ookal kan hij in deze er niet heel veel aandoen maar het overkomt hem wel vaker.

5 november 2019 om 23:00

Japie, zelfs als Veltman-hater moet je toch toegeven dat dit nooit een penalty is. Hij kan zijn arm er moeilijk afhakken. Dan heb je het over blij zijn en dat we goed wegkomen, maar het enige team wat hier goed weg komt (volledig dankzij de scheids) is Chelsea. Zelfs met 9 man hadden we nog de kans om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen en het is gewoon hartstikke knap wat de spelers op het veld hebben gepresteerd met 9 man. Een ongekende prestatie, geen enkele Ajacied uitgezonderd. Ondanks de 4-4 ben ik zelden zo trots geweest op mijn clubje.

5 november 2019 om 23:01

Japie_krekel aka de grootste clown van VZ. De tweede geel voor Veltman was terecht en Ajax mag blij zijn dat de goal van Chelsea, hands Abraham, is afgekeurd? Lekker alles krom lullen zodat je punt valide klinkt.on: Absurde beslissing van de scheids, werd Blind niet eerst gehaakt door een Chelsea speler voordat hij de overtreding maakte?

5 november 2019 om 23:03

@kralingen! dat veranderd niks aan het feit dat de vervolgactie van Blind nog steeds superdom is. laten we dan volgens jouw theorie beweren dat die tweede penalty onterecht is. dan is die eerste nog steeds oerdom en van invloed op de einduitslag

5 november 2019 om 23:11

Welke theorie lees jij? Ik stel openlijk een vraag of die actie/overtreding voorgaand de tweede gele kaart van Blind onbestraft blijft.overigens, stam + t lijkt me een abc'tje als je een volledig groen balkje hebt

5 november 2019 om 23:54

Aanvallend hands is sinds dit jaar altijd hands dus die 5-4 werd terecht afgekeurd.

6 november 2019 om 00:02

Die vervolgactie van Blind is inderdaad dom, maar als die scheids gewoon had gefloten voor de overtreding op Blind, dan was hij daar niet doorgegaan en had Ajax met 11 tegen 11 en een 2-4 voorsprong verder kunnen spelen.

6 november 2019 om 00:23

@peerberwers dat klopt maar als Veltman niet onnodig een penalty weg geeft in de eerste helft had je ook met 4-3 gewonnen dus je kan niet alleen naar de scheids wijzen vandaag

6 november 2019 om 00:37

Japie, en als Veltmans moeder het niet met zijn vader had gedaan... Kom op zeg, je kan niet dingen die al gebeurd zijn terugdraaien!! Wat een slechte argumenten heb je vandaag.

6 november 2019 om 01:45

@formus beslissingen van een scheidsrechter kan je ook niet terug draaien maar het zou spelers soms wel sieren om ook naar hun eigen falen te kijken ipv alleen naar een scheids te wijzen

5 november 2019 om 23:05

Omdat Veltman armen heeft? En er was eerst een overtreding op Blind..

5 november 2019 om 23:07

Hahahaha Ajax komt goed weg met bij de afgekeurde goal? Het is een dikke regel dat je niet aanvalleend je handkan gebruiken om in stelling te komen to scoren, dat gebeurde overduidelijk.

5 november 2019 om 23:10

@binny of het klopt weet ik niet maar ik hoorde dat er sinds dit jaar een nieuwe regel is dat je bij aangeschoten hands ook een penalty tegen krijgt

5 november 2019 om 23:12

Dus is het ook volledig terecht dat de 5e goal van Chelsea wordt afgekeurd.

5 november 2019 om 23:15

Zucht, Japie_krekel... dat je overal op reageert omtrent de handsbal van Veltman en aangezien dat je enige stokpaardje lijkt te zijn, dat kan... Maar dat je dan de regels niet eens kent is natuurlijk gewoon een zwaktebod.aanvallend hands is altijd hands is de nieuwe regel, omtrent verdedigend hands is er niks veranderd...dat wordt gewoon nog beoordeeld

5 november 2019 om 23:18

@kralingen! dat is het ook maar voor hetzelfde geld ziet de scheids niet dat er nog een hand de bal aanraakt en heb je een 5e goal tegen

5 november 2019 om 23:19

@crazydj07 het zal best maar als Veltman niet zo een domme eerste penalty had veroorzaakt had die tweede penalty Ajax niet eens punten gekost

5 november 2019 om 23:20

Japie, je vind het altijd heerlijk om het onkunnen van Veltman te laten blijken. Leuk daar heb je vandaga gelijk in. Maar verdiep je een keertje in t spel en de regels ipv die anti-Veltman hetze van je, begint zielige vormen aan te nemen.

5 november 2019 om 23:25

@binny dat mag je vinden maar je kan ook niet alles op de scheids afschuiven terwijl de verdedigers van Ajax zelf lopen te blunderen. soms moet je ook je hand in eigen boezem steken

5 november 2019 om 23:33

Ja man, dat begrijp ik ook best.veltman is ook oer en oer dom, vooral bij de eerste penalty gaat het nergens over. Alleen verpest de scheidsrechter de wedstrijd en is Veltman de pineut. Ik ben kritisch op die jongens hoor, alleen vergroot jij alles wat Veltman doet en laat jee na om iets anders te zeggen.

5 november 2019 om 23:44

@binny die scheids kon er inderdaad niet veel van. het is bizar dat je nu elektronische hulpmiddelen hebt en nog steeds geen goede wedstrijd kan fluiten. ik zeg de laatste tijd juist dat Veltman goed verdedigd en laten we die 2e penalty nu even buiten beschouwing laten. die andere twee momenten met die eerste penalty en die bal die hij in de voeten van de tegenstander schuift dat kan gewoon niet. ik zeg niet dat hij er nu uit moet ofzo maar op CL niveau kan je niet bij zoveel tegengoals betrokken zijn als je je tegenstander bijna heel de wedstrijd domineert

6 november 2019 om 00:06

Hè hè japie, nu zijn we er. De scheidsrechterkon er niet veel van. Klopt en dat kost Ajax de wedstrijd, evenals de thuiswedstrijd, om exact dezelfde reden. Toeval....? Het zal, maar het kan en mag niet meer, er is een Var. Maar zelfs die marchandeert hebben we vorige week gezien.

6 november 2019 om 00:20

@jaakke dat is zo maar niet alleen de scheids natuurlijk vandaag. Blind en vooral Veltman hadden ook een flinke vinger in de pap bij dit puntverlies

5 november 2019 om 23:51

Oh en wat dan over het haken van Blind net voordat al die chaos begon...? Daar moet de scheids dan toch al voor fluiten ipv alles door te laten spelen. Ajax is hier echt zwaar benadeeld. En dan hun ook nog eens extra straffen.

6 november 2019 om 03:14

Hebben we Japie weer. De man met het oordeel daarnaast als de andere beslissingen terecht zijn komt ajax helemaal niet goed weg met dat afgekeurde doelpunt want het was gewoon geen geldig doelpunt. Indien het een foute beslissing van de VAR was geweest terwijl het een echt doelpunt was, dan kwam ajax hier goed weg. Er is maar 1 club die hier goed weg kwam, en dat was Chelsea. Want ze werden gewoon te knakken gezet door Ajax en hadden een twee man meerderheid nodig om er wat van te maken..

Bizar... een gewonnen wedstrijd en uiteindelijk kom je goed weg met een gelijk spel

Misschien moet Ajax eens de hand in eigen boezem steken. Vorige keer lag het zogenaamd ook al aan de arbitrage. Calimero's. Schande dat je Chelsea laat terugkomen van 4-1 naar 4-4, gelukkig nog een punt gepakt met 9 man

5 november 2019 om 22:54

mee eens! dit puntverlies vandaag valt gewoon te wijten aan een gebrek aan spelintelligentie bij Blind en Veltman

5 november 2019 om 23:02

Japie dit is echt een hele domme reactie die ik niet van je gewend ben. Er werd door de scheids een fout gemaakt door niet voor een overtreding op blind te fluiten en daarna voor 1 mogelijk doelpunt ajax 2 rode kaarten en een pingel tegen te geven is ongehoord en totaal stompzinnig. Dat heeft geen bal te maken met blind of veltman. Jammer ik lees veel betere reacties van je. Dit is ongefundeerde emotie van je.

5 november 2019 om 23:17

@soccersupp dat is zo maar omdat de scheids iets niet ziet geeft je dat toch geen vrijbrief om daarna zo laconiek te verdedigen? ik vind het gewoon lullig voor jongens als Ziyech en Onana die een geweldige wedstrijd spelen en dan gaan je twee teamgenoten in de fout waardoor je twee belangrijkepunten verspeelt

5 november 2019 om 23:27

Je moet altijd je hand in eigen boezem steken, hoewel het natuurlijk net als de vorige keer objectief gezien gewoon fouten van de arbitrage zijn die een zeer negatieve invloed hebben op je resultaat. Blind mag het zich aantrekken dat hij zijn 2de geel pakt en Veltman mag zichzelf zeker de eerste pingel verwijten (totaal onnodige sliding). Er zijn nog wel meer dingen aan te merken, zoals het feit dat Ajax na de 2-4 volkomen de weg kwijt raakte. Dat is doodzonde, als je scherper was geweest had je misschien zelfs met die flut arbitrage gewonnen. Waar ik het de vorige keer vooral jammerlijk was, mag je de impact van deze pruts Italiaan echter niet onderschatten. Dit is echt met afstand de slechtste scheidsrechter in jaren die Ajax in jaren heeft gehad.

5 november 2019 om 23:33

@adzevedo wat betreft de vorige wedstrijd ben ik het helemaal met je eens. ik zeg niet dat dit keer de scheids wel alles goed floot maar dit keer werken je eigen twee centrum verdedigers wel mee aan puntverlies. die eerste penalty van Veltman kan sowieso niet en Blind had ook wel wat slimmer kunnen handelen in de slotfase

5 november 2019 om 23:48

Bah, bah Sparta_Praag en Japie. Ik ben op dit moment niet in staat om heel rationeel te reageren want ik ben pislink na deze wedstrijd. Maar wat zijn jullie (en vooral jij Japie, niet bepaald gewend van jou als vrij gerespecteerd lid) zielig bezig in dit topic zeg. Je hebt misschien wel 30 reacties geplaatst, wat geniet je met volle teugen van deze idioterie (2 rode kaarten + een penalty in 1 enkele situatie). Als het jullie eigen team zou betreffen zou je ook balen als een stekker en zwaar gefrustreerd zijn maar nu lekker flink komen zuigen in dit topic. Erg jammer..

6 november 2019 om 00:17

@sanderk91 iedereen beleefd zo een wedstrijd op zijn eigen manier. de een zal kritisch kijken naar de scheids, de ander naar een trainer en de ander naar een speler. dat je baalt als supporter snap ik heus wel maar ik heb ook wel eens gebaald van uitslagen van Feyenoord en dan wel eerlijk toegegeven dat er bij ons spelers in het veld liepen die hopeloos faalden in de desbetreffende wedstrijd. ik geniet helemaal niet, ik vind het alleen lullig dat jongens als Onana, Ziyech en Mazraoui die alles hebben gegeven vandaag benadeeld worden door twee teamgenoten die op cruciale momenten de fout in zijn gegaan

6 november 2019 om 00:32

Ja ja, tuurlijk geef je altijd alles eerlijk toe wat iedereen doet. Veltman was dom bij penalty 1, nog meer jongens maakte vast wat fouten, Blind was dom bij zijn 2e gele kaart. Maar Ajax had alles onder controle, Ajax was veel beter dan Chelsea. De scheids heeft zeer zeker een grote rol gespeeld in dit duel. En ik weet zeker dat je net zo gefrustreerd als ik zou zijn als Feyenoord op deze manier 2 punten zag verdampen in een cruciale wedstrijd in de CL. Veltman, Blind maar ook zeker de scheids hebben grote fouten gemaakt in dit duel. De emotie regeert nu, ook bij mij. Blind timed verkeerd, split second, maar terecht rood. Veltman had nooit rood mogen krijgen voor die handsbal wat mij betreft, maar goed. In 2 minuten ga je van een roze wolk (3 punten los aan kop) naar een compleet drama, en dan kom jij mensen aanspreken op hun rationaliteit, dat gaat niet en dat snap je zelf ook wel. Ik slaap vannacht voor geen meter, hoewel ik trots ben dat de jongens er een punt uit gesleept hebben met 9 man.

6 november 2019 om 01:48

@sanderk91 als je het zo uitlegt begrijp ik je helemaal en snap ik je standpunten. je moet alleen wel begrijpen dat er ook neutrale kijkers op dit forum zitten die het van meerdere kanten bekijken en met wat minder emotie. spelers van Feyenoord en PSV worden ook gewoon bekritiseerd hoor als ze een slechte prestatie leveren. dan houd ook niet iedereen rekening met een Ie of Baumgartl. de scheids was vandaag niet best maar de centrum verdedigers van Ajax ook niet

6 november 2019 om 00:25

Door dit soort reacties maar eens ingelogd om een reactie te geven, want ‘Schande’ dat jij dit Ajax aanrekent als de wedstrijd compleet is bepaald door de arbitrage. Als er een tweede geel moet worden gegeven (wat ik persoonlijk niet vond) dan moet je daar meteen voor fluiten. Die tweede rood had dus nooit gegeven mogen worden en dan had de wedstrijd er heel anders uitgezien. Inderdaad gelukkig nog een punt gepakt met deze 9 man tegen een (vergeet niet) Chelsea.. Met je ‘Calimero’s, hou toch op man.

Ik ben gewoon sprakeloos, dit is een van de gekste wedstrijden die ik ooit heb gezien. Wat moet ik nog uitbrengen, ben wel trots dat ze met 9 man 4-4 hebben kunnen vasthouden. 😳

5 november 2019 om 23:06

Vooral dat jullie met 9 man nog kansen creeren.

5 november 2019 om 23:18

Ja, ik dacht ff dat die ene er nog in zou gaan.zoiets kan in de omschakeling ook mis gaan, maar ik vond het gedurfd.

6 november 2019 om 01:22

Migi en NJfromVOL, die gasten durven wel inderdaad. Wat een pot waar alles in zat.

6 november 2019 om 06:38

Vooraf zou ik blij zijn met 1 punt voor Ajax. Door 2 domme rode kaarten voelt dit als een verlies.

Ajax heeft nog steeds niet geleerd na Spurs hoe je moet verdedigen.. Een topclub geeft een 4-1 nooit weg, maar Ajax overkomt het altijd eerst Spurs en nu Chelsea.. Misschien toch focussen op Europa League. Chelsea verdiende om te winnen en zijn een maatje te groot voor dit Ajax. Erg slechte tactiek weer van Ten Hag, altijd als ze voor staan geven ze het weg en pakken ze veel kaarten wat resulteert tot rode kaarten. Je ziet Lampard en die Chelsea supporters heletijd lachen omdat ze dit Ajax als een grap zien. Trieste vertoning in de tweede helft.

5 november 2019 om 22:58

Wat schrijf je toch een onzin zeg. Ajax was een uur lang beter dan Chelsea en stond terecht met 4-1 voor. Ten Hag kan er toch niets aan doen dat Blind en Veltman zo oliedom bezig zijn. Nou ja in die zin kan die er wel wat aan doen door Veltman niet op te stellen.lampard lacht van opluchting en echt niet Ajax uitlachen

5 november 2019 om 23:04

Waarom basht iedereen zo op veltman? Hij kan zijn hand er niet af hakken

5 november 2019 om 23:19

@robinho71114 Heb je die andere 69 minuten van Veltman niet gezien?

5 november 2019 om 23:00

Chelsea verdiende om te winnen? Sorry hoor maar jij hebt duidelijk pas ingeschakeld na de 2 rode kaarten.

5 november 2019 om 23:01

Het feit dat jij zoveel duimpjes omhoog krijgt zegt wel genoeg hoeveel Ajax haters op deze forum zitten. Ajax heeft Chelsea notabene weggespeeld tot die rode kaarten, waar heb je het over?

6 november 2019 om 00:37

1-3 voor met 1 schot op doel. Knap, verdiende te winnen, maar wegspelen? Mwah

6 november 2019 om 06:52

Met 11 tegen 11 scoorde Ajax 4 keer Chelsea 2 keer met 11 tegen 9 scoorde Chelsea 2 keer . En Ajax had zelfs met 9 man kansen om te scoren. Chelsea heeft een goed team , maar het zelfde kan je zeggen van Ajax, dat het gewoon heel goed deed toen het nog 11 tegen 11 was

6 november 2019 om 07:38

Ajax is ook zeker een goed team en als we hadden verloren was dat heus geen schande geweest. We weten waar ze toe in staat zijn, en ik stond er al van te kijken dat we in Amsterdam lichtelijk de betere waren. Ik vind alleen al die verhalen over ‘wegspelen’ zo gek wanneer je het over 2 eigen goals uit standaardsituaties hebt, en een goede goal van Promes. Dat noem ik gewoon efficiënt.

5 november 2019 om 23:08

Is dit een serieuze reactie? Of ben je gewoon aan het trollen? Ondanks we met 9 man stonden, hebben we toch een belangrijk punt eruit gesleept. Je avond is niet compleet, omdat Ajax niet weer onterecht heeft verloren net als vorige week. Waar ons een geldige goal is ontnomen, maar daar hoor je types zoals jou nooit over.

5 november 2019 om 23:25

Nee jongen een top club geeft het nooit weg??? Wat een idiote opmerking, er zijn genoeg topclubs die het weg geven. Of was Milan in 2005 een middenmoter of zo? Ja het is de schuld van Ten Hag dat de sceeids er niet van kan. Leuk dat we het altijd weg geven, maar niet in Madrid en Turijn toch?misschien focussen op de Eeuropa League? CL zou een stuk armoediger zijn zonder ajax.

5 november 2019 om 23:59

Sorry s-70, maar jij begrijpt er echt helemaal niks van.. Ajax 60 minuten lang de bovenliggende partij, en jij durft te stellen dat Ajax een grap is.. zoveel dommigheid in jouw reactie, ik kan er maar beter niet teveel woorden aan vuil maken.

6 november 2019 om 00:11

Hopelijk vliegt Chelsea er alsnog uit. Die kans is groot gezien het feit dat ze nog naar Valencia mogen. Zou de ultieme genoegdoening zijn na zoveel arbitraire fouten in het nadeel van Ajax.

Een punt. Een wonder van God mag je wel zeggen, want met 9 tegen 12 is het natuurlijk niet te doen. Enfin, niet verloren, vooraf teken je er voor..

Wat een absoluut bizarre wedstrijd. Ajax was toch wel aan het domineren en Chelsea kon alleen wat tegenprikken. Maar Veltman en Blindt mogen hun echt schamen. Veltman is de Alonso van Ajax, alle 2 onnodig penalty's weggeven. Maar zijn rood is ontrerecht voor mij: was toch echt geen hands? Blindt daarnaast was gewoon enorm dom: een fout maken en dan nog zo gaan klagen. Maar heb echt te doen met de Ajax fans, zijn gewoon de betere ploeg en verdienen echt meer.

5 november 2019 om 22:54

Blind had daarvoor al de overtreding mee moeten hebben. Werd gewoon een overtreding begaan door Pulisic.

5 november 2019 om 23:02

Inderdaad, ik snap ook niet dat de VAR de eerste overtreding op Blind niet bestraft heeft. Dan was alles wat daarna gebeurde niet meer relevant.

Slechtste scheids ooit, hele wedstrijd verpest. Twee rode kaarten, waarvan die van Veltman zwaar onterecht was

5 november 2019 om 22:57

vorig jaar zat iedereen hier te beweren dat die van Kimpembe die zijn armen achter zijn rug deed gewoon een terechte penalty was tegen United. nou, deze van Veltman was toch een stuk onhandiger en dommer

5 november 2019 om 23:02

Helemaal niet onhandiger of dommer, hij had zijn arm langs het lichaam en de bal wordt nog van richting veranderd.

5 november 2019 om 23:07

Was wel dom van Veltman. De schot was ver genoeg weg en hij beweegt ook niet van de bal af. Hij gaat met zijn lichaam naar voren. In mijn ogen een overduidelijke en terechte penalty. Net zo terecht als de afgekeurde goal van Chelsea vanwege hands. Die jongen kon er echt niets aan doen.

5 november 2019 om 23:23

Geen hands van Veltman en geen hands van Abraham. Beide volledig verkeerd beoordeeld door de scheids.

5 november 2019 om 23:41

Hij Had zijn armen wel langs het lichaam, maar waarom niet op de rug, om alle twijfel weg te nemen, toch lijkt het nu of hij een beweging maakt in de richting van de bal, Veltman is gewoon bagger, en kost Ajax vanavond gewoon de overwinning, alleen hij, die eerste pingel is ook zoooo oliedom, met 2 benen, man man man, nooit meer opstellen in de CL

6 november 2019 om 00:39

What the actual fuck heeft Kimpembe hier mee te maken en wie is 'iedereen'?! Ik vond die penal waar jij op doelde zwaar belachelijk en met mij vast vele andere Ajacieden. En vast veel PSV'ers en Feyenoorders die het wel of juist géén penalty vonden hier op de site. Wat wil je daar nou mee zeggen? Omdat er hier mensen rondliepen die dat wel een terechte penalty voor United vonden moeten we deze nu met z'n allen ook maar accepteren? Deze van Veltman is gewoon heel discutabel, dat de scheids hem op de stip legt kan ik nog wel accepteren, maar die 2e gele er bij is gewoon compleet van de pot gerukt.

6 november 2019 om 00:46

Je kraamt de hele tijd onzin uit over kimpembe, volgens mij vond iedereen dat toen ook bullshit, verder heeft een scheidsrechter laatst nog uitgelegd bij VI, dat dat krampachtige wat verdedigers wel eens doen met de handen op de rug nergens voor nodig is. Als de armen langs het lijf zijn is het geen hands, en zo geschiedde...

6 november 2019 om 11:09

@ Japie Krekeliedereen? Dat vond niemand, niet zeker of Japier_krekel een troll is of dat hij daadwerkelijk de waarheid probeert te spreken. En Veltman kon niets doen, hoe dan ook, je mag nooit zo drie-dubbel straffen vind ik. Eerst blind, dan Veltman en dan nog een lekkere penalty erachteraan. Bedankt kut Uefa, en ja, ik scheld en levert waarschijnlijk minpunten op, maar wat zou het. Het was een slechte scheidsrechter die er niks van heeft gebakt en Ajax flink heeft benadeeld. Zowel in de thuiswedstrijd tegen Chelsea als nu en dat kan je absoluut niet omheen draaien. Er worden goals onterecht afgekeurd alsmede dat spelers onterecht van het veld worden gestuurd. De eerste overtreding was op Blind en dat was een overtreding van een Chelsea speler.

6 november 2019 om 06:55

Misschien kreeg Veltman zijn tweede kaart vanwege te fel protesteren? Want als hij geel kreeg vanwege hands dan zou die Chelsea speler ook geel moeten krijgen bij die afgekeurde goal van Chelsea

6 november 2019 om 10:23

dat dacht ik dus ook, het duurde namelijk even voordat de kaart voor Veltman kwam, ik denk namelijk ook dat hij hem niet voor de handsbal krijgt maar voor opmerkingen tegen de leiding, want daar houden italianen over het algemeen niet zo van.

6 november 2019 om 11:10

@bossiedat is tot mijn gedachte gegaan, maar om eerlijk te zijn was er te weinig tijd tussen klagen en de gele kaart. Sowieso vind ik het bespottelijk en logisch dat je dan komt klagen bij de scheids, hij was een regelrechte idioot.

6 november 2019 om 11:25

Want volgens mij geeft hij eerst Blind geel en daarna pas Veltman .

Slechtste scheids ooit, hele wedstrijd verpest. Twee rode kaarten, waarvan die van Veltman zwaar onterecht was

Oke dus een onterechte buitenspelgoal, 2 penalties tegen, 2 rode kaarten en geen uitpubliek en toch nog een punt. Tja, ik maak liever geen woorden vuil aan de arbitrage, man man ongekend.

Trots op de jongens. Volledig op eigen kracht op 1-4 gekomen. Helaas met het mooie Chelsea op deze manier op 4-4 komen. 9 tegen 12 is toch wel erg lastig hoor.

5 november 2019 om 22:56

Op eigen kracht ? Mede door 2 eigen doelpunten.

5 november 2019 om 22:58

Op eigen kracht ja. Als Ziyech en Promes die ballen niet zo nemen komen de jongens van Chelsea er toch nooit aan?

6 november 2019 om 00:42

Die eerste is enigszins fortuinlijk (maar gewoon prima vrije trap van Promes) maar vooral die 2e is pure klasse van Ziyech man. Als je dat wel relativeert als 'eigen goaltje' hou je gewoon niet van voetbal.

Leuke pot gezien. Leuke uitslag, dit had echt (bijna) alles.die 4 minuten waren natuurlijk belachelijk, hadden er 6 of 7 moeten zijn.

5 november 2019 om 22:57

Ja 4 minuten waren belachelijk, maar een scheids die een triple punishment uitdeelt vind jij zeker gewoon prima? Zeker als de tegenstander gewoon een vrije trap had moeten krijgen.

6 november 2019 om 20:59

Klopt helemaal, die vond ik inderdaad prima. Had het wel met Chelsea te doen, die hadden de overwinning wel verdient uiteindelijk.

7 november 2019 om 04:17

Als je niet eens van 9 man kan winnen verdien je het niet om te winnen.

Oke.. die 2e gele van Blind terecht! Maar fluit er dan voor? Die handsbal maakt dan niks meer uit want de 1e overtreding geldt! Altijd en waarom nu ineens niet meer dan? Want.. Uefa= Mafia. Hele spelletje is rigged.

5 november 2019 om 23:09

Uh voordeelregel? Gebeurd toch veel vaker dat de actie eerst door gaat en dat er daarna geel gegeven wordt?

6 november 2019 om 01:16

Ja klopt maar als er geen voordeel is word er voor de 1e overtreding gefloten. Hier niet, hier wordt ineens voor de 1e de 2e en dan de 2e overtreding gefloten.. daar klopt niks van !

Ten Hag mag ook ff achter zijn oren krabben je weet dat Chelsea uit de kleedkamer komen met vuur net zoals in Amsterdam als je dan weet dat Blind en Veltman op scherp staan wissel er in ieder geval eentje.daarnaast was de scheids een drama en Ajax liet zich net als in Amsterdam in de tweede helft volledig beinvloeden en wegspelen

Toch wel knap dat Ajax een punt meeneemt. Laten we zeggen dat ze de scheids niet mee hadden en met 12 tegen 9 toch 4-4 spelen is knap. Tegen Lille met Martinez-Alvarez als centrale duo?

Ajax heeft nog steeds niet geleerd na Spurs hoe je moet verdedigen.. Een topclub geeft een 4-1 nooit weg, maar Ajax overkomt het altijd eerst Spurs en nu Chelsea.. Misschien toch focussen op Europa League. Chelsea verdiende om te winnen en zijn een maatje te groot voor dit Ajax. Erg slechte tactiek weer van Ten Hag, altijd als ze voor staan geven ze het weg en pakken ze veel kaarten wat resulteert tot rode kaarten. Je ziet Lampard en die Chelsea supporters heletijd lachen omdat ze dit Ajax als een grap zien. Trieste vertoning in de tweede helft.

5 november 2019 om 23:11

Maatje te groot? 2 rode kaarten zetten heel de wedstrijd op zijn kop bedoel je. Tot de 1-4 was Ajax eerder 2 maten te groot voor Chelsea.

6 november 2019 om 00:01

Maatje te groot???? We hebben met 11 man chelsea gedomineerd man!

Wegens het transferverbod heeft Chelsea haar geld anders moeten spenderen dit jaar. Voor meer informatie informeer bij Rocchi. Ajax heeft geweldig gestreden. Spannende wedstrijd maar daarvoor had Chelsea de scheids nodig.

Kan die man uit eindhoven even namens ajax naar scotland yard gaan en aangifte doen op het vermoeden van matchfixing? Ten Hag is het aan te rekenen door niet te wisselen mrt een 1-4 voorsprong met 22 minuten te spelen op de klok. Veltman niet meer op cv.

Wat is Chelsea slecht zeg, met 12 tegen 9 niet eens kunnen winnen.ajax is duidelijk de beste in de poule.

Ajax wordt in twee wedstrijden genaaid door de arbitrage. Na wat een overtreding van Chelsea hoort te zijn krijgt Ajax een terechte en een onterechte rode kaart, plus een waanzinnige penalty. De scheids en Uefa mogen zich diep schamen. Waar is Drogba als je hem nodig hebt...

Mijn God wat zijn die blind en Veltman 2 leeghoofden. En Veltman is niet goed genoeg tegen dit soort tegenstanders

Toch een beetje over de top, eerst voordeel geven en daarna beide acties bestraffen met geel. Buiten proportie wat mij betreft!

Blij dat we niet verloren hebben, kansloze arbitrage met de dubbele rode kaart en de penalty. Maar goed we hebben gestreden en helaas gedomineerd en dat js heerlijk, we hebben het stadion muisstil gekregen totdat de UEFA ingreep en dat voelt heeelijk

Wat een idioterie rondom die twee rode kaarten. Voor de goede orde, voordeel bij een rode kaart dient niet gegeven te worden. Er moet dan direct afgefloten worden. De situatie met Veltman en de daarop volgende penalty was daarom feitelijk al irrelevant, niet bij deze scheidsrechter echter. Chelsea speelde bij vlagen goed voetbal maar kwam in de eindfase telkens net te kort toen het 11 tegen 11 was, maar goed.. Trots dat Ajax dit vast heeft kunnen houden met 9 man en een dikke pluim voor Alvarez en Schuurs, die het toch nog zo invullen hals-over-de-kop. Wat betreft Chelsea, wat zitten daar een aantal goede voetballers in, maar ook een paar onsympathieke gasten. Zo'n duikelende, aanstellerige Willian of zo'n Azpilicueta, het zal je captain maar zijn.. De gunfactor hebben ze bij mij in ieder geval niet.

Toch een beetje over de top, eerst voordeel geven en daarna beide acties bestraffen met geel. Buiten proportie wat mij betreft!

Werkelijk walgelijk echt walgelijk wat er vanavond is gebeurt. Het is duidelijk waar de miljoenen worden uit gegeven met dat transfer verbod. Trots op de jongens, zo enorm hard genaaid worden door de Uefa en toch nog punt gehaald. #againstmodernfootball

6 november 2019 om 01:12

Ajax zal beter eerst op hun eigen verdediging moeten letten zonder die Argentijnen is het 3x niks.

Vraag me nog steeds af hoe er 2 rode kaarten kunnen vallen in 1 actie...? Veltman, Dé Sukkel vd dag, wat zo mooi was, 1 puntje.

5 november 2019 om 23:06

Dat zal niet vaak gebeud zijn. Hij geeft eerst voordeel fluit dan voor de handsbal van Veltman en geeft dan als nog eerst Blind geel en daarns Veltman .toeschouwers kregen weer waar voor hun geld, hier wordt weer lang over nagepraat. De programma's zullen weer gevuld zijn met Ajax

Prachtige en bizarre wedstrijd. Los van de scheidsrechter een genot voor het oog en reclame voor het voetbal. Met de situatie Veltman/hands is Ajax imo wel bestolen.

Geweldige pot gezien. Ajax tot aan de 2-4 fenomenaal! Vervolgens twee terechte rode kaarten. Op Twitter zag ik al weer genoeg voorbij komen hoe schandalig het wel niet zou zijn. Blind is gewoon veel te laat en Veltman heeft bij een schot van die afstand genoeg de tijd om de bal niet met zijn hand te raken. Als de scheids echt bewust tegen Ajax zou zijn zou hij er ook wel 8 minuten bij getrokken hebben. De situatie met de rode kaarten heeft zeker 3 minuten geduurd. Tel daar 2 minuten bij op waarbij Onana op de grond gelegen heeft en dan tel ik de wissels niet eens mee! Alle beslissingen zijn te rechtvaardigen, en ondanks dat Ajax met 9 man de wedstrijd heeft moeten eindigen is dit een fantastisch resultaat! Zuur nadat je met 1-4 voor gestaan hebt maar een puntje in Londen is een prima resultaat! Een mooie voetbalavond!

5 november 2019 om 22:59

De overtreding eerst op Blind had gewoon voor gefloten moeten worden...kijk het zo maar eens goed na, werd serieus gehaakt, is uit balans en dan pech.elke normale scheids had een vrije trap aan Ajax moeten geven, en dan was de rest niet van toepassing. Dus geen 2 rode kaarten en penalty...had de pot er heel anders uit gezien...was gewoon schandalig...jammer dat je dat niet wilt zien. De domme hands van Veldman en de kaart had gewoon niet door mogen gaan.

Ik hoop nu overigens dat Ten Hag ziet dat Veldman centraal gewoon niet kan...die stapelde fout op fout, en zijn oliedomme kaart aan de kant zorgt voor zijn makkelijk gegeven rood. Deed zoveel fout weer die Veltvrouw...dan heb je zo een goede groep met zo een dissonant...hopelijk stelt Erik hem nooit meer op...is gewoon vragen om problemen...altijd als er iets fout gaat is hij er wel weer bij betrokken...zo een matige speler.vond Mazraoui en Hakim geweldig vandaag...de meeste Ajacieden...tadic niet super weer en Donny ook niet...maar die Veldman moet echt stoppen met spelen bij Ajax...wat is die matig zeg...in NL kom je ermee weg..in Europa dus niet.

Jammer. Scheids die veeel teveel met kaarten strooit, blijft zuur die italiaanse scheidsrechters die alles kapot fluiten. Net als de voetballers daar puur anti voetbal. Verder jammer dat dat publiek daar niet de deksel op de neus krijgt, zelden zo'n vol stadion vanaf minuut 1 zo stil gezien. Alleen bij het scoren gejuich, onvoorstelbaar wat een dood volk daar. Voelt onrechtvaardig dit.

De gevaarlijkste man van het veld was de scheids.. ongelofelijk, dat dit nog mogelijk is, gewoon helemaal kapot gefloten door een rare snuiter met een fluit in zijn mond. Ontelbare onnavolgbare beslissingen.. Dat Die gasten van Chelsea nog blij zijn, die moeten de ogen uit hun kop schamen en een grote handdruk aan de scheids geven. Weggeveegd en opgeraapt door de scheids. Meer was het niet.

Belachelijk, hoe kan je twee rode kaarten na elkaar geven. Je stopt toch de wedstrijd als je een rode kaart uitdeelt. En waarom kreeg Veltman geel? Voor hands? Hands is tegenwoordig ook zo makkelijk gemaakt, alsof spelers geen armen hebben. Rot toch op man.

Chelsea mag de Varbitrage over twee wedstrijden op de knieën bedanken. 5 arbitrage momenten in het voordeel van Chelsea. Hoe veel mooier wil je het nog krijgen? Toch nog een puntje, waar ik vooraf voor had getekend!

6 november 2019 om 06:42

De UEFA heeft natuurlijk de grotere clubs in de volgende ronde. Als ik dit over KNVB en Ajax zeg, wordt je reactie verwijderd. Het is overduidelijk dat de VAR in het voordeel van de topclubs treedt.

Zuur voor Ajax, maar wat een tweede helft zeg. Dit soort rare dingen maakt voetbal spectaculair.

Goeie wedstrijd gefloten door Rocchi (twijfel geval bij die 2e penalty), maar verder uitstekend gedaan.

Zoals ik zei na de heenmatch ajax kan perfect pt pakken op chelsea, met 11 vs 11 hadden ze altijd gewonnen. Leuke wedstrijd van 2 leuke ploegen

Als je met meer dan dertig minuten met negen man tegen dit Chelsea speelt en uiteindelijk gelijk speelt dan is dst eigenlijk niet slecht. Zeker sls je zelf nog kansen creeert . Maar toch je verliest hier twee punten...

Dit kan je Ten Hag toch wel aanrekenen,laat of totaal niet wisselen met dit als gevolg. Je had je vandaag kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Tot die kaarten speelde Ajax uitstekend,Maar Veltman centraal achterin moet toch wel een oplossing voor zijn,dit kan echt niet meer.

5 november 2019 om 23:22

Veltman is natuurlijk weer een makkelijk pispaaltje, was misschien wel zijn minste wedstrijd maar het zat hem ook niet mee. Eerste geel was makkelijk, tweede was niks en geen penalty. Heeft ook veel sterke potten gespeeld dit seizoen dus veel te makkelijk hem nu neer te sabelen, Blind was net zo dom met zijn tweede geel. Maar eens dat Ten Hag dan gewoon moet ingrijpen en Veltman moet wisselen, Alvarez is een prima vervanger en dan neem je met 1-4 geen risico op rood. Misschien moest hij wel Blind en Veltman eruit halen voor Alvarez en Marin.

6 november 2019 om 06:45

Erik ten Hag had geen reden om te wisselen. Misschien Veltman wel. Ik vind Erik (oud assistent trainer van PSV) 1 van de beste coach in de Eredivisie die tactisch echt sterk is misschien zelfs ook in Europa. Daar kan Van Bommel een puntje aan zuigen.

Reglementair: zodra een overtreding een tweede gele kaart of een directe rode kaart oplevert, mag er geen voordeel worden gegeven. Met andere woorden, reglementair had Rocchi die penalty nooit mogen geven, en had Veltman geen kaart gehad.

5 november 2019 om 23:04

Denk dat de uefa graag een uitzondering maakt voor deze plastic club, zolamg ze er maar geld aan verdienen

Ziyech zo belangerijk en zo goed, ben bang dat ajax echt weer niks gaat presteren zonder ziyech.. Dan wil ik niet de andere spelers onder doen maar O wat is hij toch goed en belangerijk bij 3 van de 4 goals betrokken. De hakim(i)'s waren wel on deze avond.

Dat gedoe met Blind en Veltman had überhaupt nooit mogen gebeuren. Vlak voordat Blind de overtreding maakt, wordt hij gewoon gevloerd door Pulisic zonder bal.

5 november 2019 om 23:03

Eens, maar hoe ga je dan zo een tackle maken als je weet dat je ruim voor staat en al geel op zak hebt. Kan daar met mn hoofd echt niet bij hoor

2 rode kaarten, twee penalty's, een goal die telt die vorige week bij ajax wel werd afgekeurd en bij Chelsea gaan ze dan nog lopen klagen ook dat ze 'maar' vier minuten krijgen.... Ik heb echt genoten als neutrale toeschouwer, maar Ajax is hier wel echt genaaid zeg.. Chelsea hoeft nooit meer te klagen over die wedstrijd tegen Barcelona hahahaten Hag had Veltman in de rust tot en met de 60ste minuut allang moeten wisselen trouwens dan was die 2de rood natuurlijk nooit gevallen. Was echt met afstand de slechtste speler van het veld.

Vraag me nog steeds af hoe er 2 rode kaarten kunnen vallen in 1 actie...? Veltman, Dé Sukkel vd dag, wat zo mooi was, 1 puntje.

Echt gewoon zo hard genaaid door de scheids. Ook een zoveel momenten die niet worden herhaald. Blind werd gewoon keihard onderuit gehaald. Als dat van veltman een penalty was dan is dat dan ook een overtreding op blind. Ajax misschien nog wel een penal? Was de goal van chelsea geen buitenspel? Ze laten helemaal niks terug zien

Ten Hag: hoe de fak flik je het om voor de tweede keer zo een ruime voorsprong zo weg te geven verdomme. Je had gewoon zo goed als zeker kunnen zijn van overwintering. Veltman moet zich schamen, altijd die idiote onnodige overtredingen met zn kneusjesglimlach en onschuldigdoennerij. Blind als ervaren man en dan op deze manier zo een tackle gaan maken. Ik zal maar niet over de scheids hebben, heb hier al een aantal eindhovense reacties gezien daarover 😂😂 nu tevreden zijn met maximaal europa league, de uefa zal niet toestaan dat ajax weer gaat stunten.

Dit kan je Ten Hag toch wel aanrekenen,laat of totaal niet wisselen met dit als gevolg. Je had je vandaag kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Tot die kaarten speelde Ajax uitstekend,Maar Veltman centraal achterin moet toch wel een oplossing voor zijn,dit kan echt niet meer.

5 november 2019 om 23:17

@ Sergiobja, dat is ook iets wat ik onbegrijpelijk vond, want je weet gewoon dat de kans levensgroot is dat Chelsea na de rust op jacht gaat. Hopelijk is dit toch het gouden punt wat ons naar de tweede ronde brengt, maar damm wat heb ik er de pest over in. Hopelijk is dit ook het allerlaatste seizoen van Veltman bij Ajax.

Ziyech zo belangerijk en zo goed, ben bang dat ajax echt weer niks gaat presteren zonder ziyech.. Dan wil ik niet de andere spelers onder doen maar O wat is hij toch goed en belangerijk bij 3 van de 4 goals betrokken. De hakim(i)'s waren wel on deze avond.

Echt gewoon zo hard genaaid door de scheids. Ook een zoveel momenten die niet worden herhaald. Blind werd gewoon keihard onderuit gehaald. Als dat van veltman een penalty was dan is dat dan ook een overtreding op blind. Ajax misschien nog wel een penal? Was de goal van chelsea geen buitenspel? Ze laten helemaal niks terug zien

Na de verschrikkelijke wedstrijden tegen Real paar jaar geleden waar de arbitrage een grote rol speelde, is dit by far 1 van de meest frustrerende wedstrijden ooit, echt niet te geloven wat er hier is gebeurd.ik hoop dat ten Hag vasthoudt aan deze opstelling, liep prima, je staat verdomme gewoon 1-4 voor uit tegen Chelsea... En toen vond de arbitrage het nodig om het totaal te verkloten, zo frustrerend maar geweldig gevochten door het team!

5 november 2019 om 23:25

Helemaal mee eens, tot aan de 1-4 was het misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.

Pfff dit was slecht voor m'n hart zeg...na de 5-4 voor Chelsea was ik het ff helemaal zat maar die werd gelukkig afgekeurd,iedereen die roept dat Veltman eigenlijk heel goed is en iedereen hem ten onrechte bekritiseert moet zich nog maar eens goed achter de oren krabben. Wel bizar dat hij en Blind allebei tegelijk rood kregen, ik wist niet eens dat dit zo kon gebeuren. Mazraoui, Martinez en Promes speelden sterk vandaag, Onana nog met een fantastische redding op het eind. Wordt nog lastig zat om bij de eerste twee te eindigen in deze groep, toch een stuk pittiger dan afgelopen jaar al met al.

Mooi interview met Tadic. Alle respect voor die jongen. Hij verwoord het perfect.

Echt gewoon zo hard genaaid door de scheids. Ook een zoveel momenten die niet worden herhaald. Blind werd gewoon keihard onderuit gehaald. Als dat van veltman een penalty was dan is dat dan ook een overtreding op blind. Ajax misschien nog wel een penal? Was de goal van chelsea geen buitenspel? Ze laten helemaal niks terug zien

Vooraf had ik getekend voor een gelijkspel, maar achteraf houd je een enorme kater en boosheid over. Die Italiaan was al de hele wedstrijd slecht.

Vooraf zou iedereen blij zijn met 1 punt voor Ajax. Het is schandalig hoe Chelsea 1 punt heeft gewonnen. Overigens die 2 rode kaarten waren niet geheel onterecht. Veltman speelt af en toe als een kip zonder kop.

Effe serieus: Die 4-2 stonk wel erg naar buitenspel De eerste overtreding werd op Blind gemaakt waardoor hij te laat komt. Als je daar dan al een tweede gele kaart voor geeft, dan mag je volgens de reglementen geen voordeel geven. Dus die kaart en penalty van Veltman mogen niet eens. En dan nog: Veltman had zijn armen stijf langs zijn lichaam. Tel daar die 2 beslissende momenten in Amsterdam bij op, en dan voelt dit alles echt niet cool

5 november 2019 om 23:11

Serieus? 1-2 ook, toch?

Schandalige wanvertoning van de arbitrage. Overtreding van Blind wordt voorafgegaan door een overtreding op Blind. Bij de handsbal van Veltman gaat de hand niet naar de bal, maar is strak langs het lichaam. Ajax wel slap na de 4-1 , maar corruptie ten top. Die scheids mag echt nooit meer een serieuze wedstrijd leiden.

Die 2e goal van chelsea was toch ook gewoon buitenspel. Ongelofelijk!

Wat een wedstrijd. Eerste helft geen vuiltje aan de lucht. We hadden alles onder controle en gingen met een riante voorsprong de rust in. Daar kom je uit en je weet dat Chelsea gaat stormen, maar houdt stand en scoort zelfs nog. Dan is de wedstrijd normaal gespeeld... De rode kaart van Blind was ongelukkig, maar dat is gewoon geel. De pingel ook, maar zo snel achter elkaar... Ik ben 10 jaar ouder geworden in zo'n 30 minuten... Uiteindelijk is het nog een prestatie van formaat dat we hier niet verliezen. Het is een ongekend spannende poule nu. Nek aan nek met drie clubs. Gelukkig spelen wij nog tegen Lille. Die moet gewonnen worden en daarna moeten we thuis met alles en iedereen knallen! Trouwens ook wel handig om Alvarez is het centrum uit te proberen of een nieuwe jongen voor die positie te halen, want een topper op die plek had ons een hoop ellende voorkomen vandaag. Veltman was weer Veltman. 2x penalty door hem, 1x rood, zeker 1x een absurde pass door het centrum/balverlies. Zo'n jongen is onze bottlenecks hij doet ons de das om op dit niveau.

wat een bizarre wedstrijd, knap dat je uiteindelijk nog een gelijkspel hieraan over houdt. Ik snap ook heel goed dat de gemiddelde supporter de schuld aan de scheidsrechter geeft, maar als je door een niet gekleurde bril kijkt, dan zou je ook de coach de schuld kunnen geven. Want waarom laat hij Veltman staan, terwijl iedereen hier bij de rust al wist dat hij rood ging krijgen. En waarom haal je Ziyech eraf, die de beste man op het veld is en laat je Tadic staan ( die echt uit vorm is) ?

5 november 2019 om 23:18

Tja onbegrijpelijk, ik dacht ok, je kunt het nog even over de tweede helft trekken en dan in minuut 55 Alvarez brengen. Vond het trouwens geen penalty en als het dat al was dan is geel en penalty heel zwaar gestraft. Blind trouwen ook niet slim, kunt nog beter je man laten lopen.

Hopelijk is dit echt het aller laatste seizoen van Veltman bij Ajax, en eerlijk gezegd snap ik er helemaal niets van dat Ten Hag het centrale duo liet staan. Die scheids en de Uefa mogen de rambam krijgen. Lang leve Onana en de rest van de ploeg die tot de allerlaatste seconde bleef knokken, maar bah bah wat een grafwedstrijd uiteindelijk.

5 november 2019 om 23:16

Veltman had niet zijn beste wedstrijd, maar ik vond dat het middenveld ook weer heel makkelijk overgestoken werd en soms makkelijk balverlies. Heeft al heel veel sterke potten gespeeld, nu een keer wat minder.

5 november 2019 om 23:51

@ lausho Persoonlijk ben ik nooit fan geweest van de voetballer Veltman; ja hij heeft wedstrijden waarin hij goed speelt, alleen de typische (lompe) Veltman momenten weet hij maar niet uit zijn spel te halen. Vroeger of later weet je gewoon dat het bij hem op dezelfde soort manieren het weer fout gaat, qua kaarten en (fatale) overtredingen is het gewoon een lopende tijdbom. Het is een aller aardigste gozer, en een kind van de club en is dus ook een echte Ajacied, maar ik heb hem nog nooit goed genoeg gevonden voor Ajax 1.wat ik overigens ook niet begreep is dat Ten Hag Veltman niet wisselde toen ons centrale duo beide met geel op zak rond liepen omdat je er vergif op in kon nemen dat Chelsea na de rust zou komen en er gegarandeerd hachelijke momenten zullen komen. Helaas met een scheids die ze makkelijk geeft.overigens ben ik het volledig met jou eens dat het middenveld het ontzettend moeilijk had in de directe duels om de bal, maar in tegenstelling tot andere wedstrijden in dit seizoen had ik wel het idee dat er een middenveld was. Aan de andere kant is het natuurlijk ook het "eeuwen oude" issue dat Ajax weinig tot geen lengte en fysieke power in de ploeg heeft. Natuurlijk hebben we onze Argentijnse warriors Martinez en Tagliafico die voor de duvel niet bang zijn, maar fysiek en qua lente zag je echt een groot verschil met de spelers van Chelsea.

Erg jammer maar Veltman en Blind die sporen beide niet zeg, je geeft hun gewoon de kans om terug te komen.

5 november 2019 om 23:18

Beetje flauw om het zo op de man te spelen. Het zijn niet per se hele domme fouten. In een normale poging om het duel aan te gaan is Blind gewoon te laat. En ook de handsbal van Veltman vind ik eerder ongelukkig dan dom. Niettemin vind ik niet dat Ajax hier genaaid is, beide overtredingen waren terecht geel en ook onder die penalty kom je niet uit. Ik begrijp intussen dat je in zo'n wedstrijd niet graag je ervaren centrumverdedigers wisselt hier voorafgaand. Maar het zijn niet de snelsten en in de eerste helft werd duidelijk dat ze niet zonder moeite speelden tegen de snelle uitbraken van Chelsea. Als ze beide dan al geel op zak hebben, neem je ook een risico om niet ten minste een van beide te wisselen.

5 november 2019 om 23:24

Het eerste deel van je verhaal zou kloppen als er niet van te voren een overtreding op Blind werd gemaakt. Verder eens dat Ten Hag 1 van de cv's had moeten wisselen, Veltman want die heeft vaker concentratieverlies, al kon hij niets doen aan die handsbal.

Normaal gesproken als Feyenoord fan kan ik er wel van genieten als Ajax punten laat liggen in de Eredivisie. In de CL ben ik dan ook gewoon voor elke NL club die het tegen een buitenlands team opneemt. Wat werd Ajax hier ongeloofelijk hard genaaid met die 2 rode kaarten zeg. Ik vind het vooral tekenend dat iedereen de schuld geeft aan Blind en Veltman. Je moest die Abraham eens zien toen hij dat tikje van Blind kreeg, ging als een stervende zwaan naar de grond. Deed alsof hij net door 10 zware jongens in elkaar geslagen werd, stond toen heel erg snel weer op toen hij doorhad dat de scheids in zijn toneelstukje was getrapt. En trekt nog lekker ff een sprintje, maar vooral die uitdrukking in zijn ogen toen hij zag dat de scheids rood trok voor Ajax. Dat hij daarna nog "voordeel " gaf en Veltman ook nog eens rood kreeg, Het was duidelijk dat door de totale incompetentie van deze scheids Veltman vertwijdeld optrad omdat hij waarschijnlijk ook voor 90% rekende op een overtreding die daarvoor al gemaakt was.tl;dr- Ajax genaaid door scheids.

Knotsgek. Niks aan de hand 1-4 en dominant en dan het weggeven. Weer vind ik Ten Hag heel slecht wisselen, je ziet dat Veltman het moeilijk heeft en geel heeft. Dan neem je bij 1-4 geen risico dat je met 10 man komt te staan, Alvarez voor Veltman en haal je meteen het tempo eruit.dan doe je nog een wissel met Marin erbij voor een aanvallende speler voor wat nieuwe energie of wat kracht met Siem de Jong. Tja ten Hag prima coach maar dat tactisch wisselen, nee, dat is heel slecht. Achteraf teken je dan nog voor 4-4, kan nog alle kanten op en EL lijkt vrijwel zeker.

Wat heb ik een uur lang genoten van Ajax zeg, echt geweldig hoe we hebben gespeeld de eerste helft en hoe we gewoon op een prachtige 1-4 zijn gekomen tegen Chelsea. Natuurlijk was dat nogal een geflatteerde score waarbij het nodige geluk zat. Maar toch een knappe prestatie die Ajax afleverde. Helaas volgt onnodig de 2-4 en gebeurd er daarna iets wat zelden gezien is. Blind wordt neergehaald, maar de arbitrage ziet het niet en vervolgens is hij zelf zo dom om aan de rem te trekken. De aanval mag echter doorgaan en vervolgens schiet een Chelsea speler de bal tegen de arm van Veltman aan die hij volgens mij gewoon langs zijn lichaam heeft. In mijn optiek geen strafschop en geel. Maar dat hij daarna zowel Blind als Veltman een 2de geel geeft en een strafschop is het toppunt van onrecht. Ik weet niet of de VAR had mogen ingrijpen, maar dat hij wel moeten doen want de hele aanval komt tot stand na een overtreding op Blind. Vanaf dat moment speel je eigenlijk een verloren wedstrijd, de strafschop gaat binnen en de 4-4 valt eigenlijk direct daarna. Daarna blijf je eigenlijk wonder boven wonder nog overeind, maar krijg je zowaar ook nog kansen op de zege omdat Ajax bleef aanvallen. Erg naief, wat ons misschien ook dit punt had kunnen kosten. Op voorhand zou je tekenen voor een gelijkspel tegen Chelsea, maar net als bij de nederlaag in de Arena ben je gewoon benadeeld. Het is heel zuur dat je maar 1 punt overhoud aan deze dubbele confrontatie, je verdiende eigenlijk beide wedstrijden meer dan je kreeg. Nou kunnen we een enorm jankverhaal ervan gaan maken, maar dit is helaas ook voetbal. De incompetentie is een factor die ook bij de scheidsrechters geld, en helaas hebben wij het twee maal niet getroffen. Maar we zijn met 7 punten samen met Valencia nog volop in de race. Nu zullen we Lille moeten verslaan!

Die scheids is echt blind joh, stuurt gewoon even doodleuk 2 spelers van het veld man. - Ajax is helaas wel erg hard benadeeld door de scheids en dan druk ik me maar zachtjes uit. Wat een schande. Blind moest als eerst al die vrijetrap krijgen. Wordt gewoon gehaakt. Daarna mag het gewoon door en dan die penalty. Veltman heeft zn arm naast het lichaam. Oke geeft een penalty en dan nog eens extra straffen met geel en daarna ook nog Blind eraf. Is die scheids wel helemaal bij ofwat? Ongekend en wat een schande! -Ajax heeft wel echt heerlijk gespeeld. Een top prestatie was het tot dat moment van chaos. En Ziyech dan, wat een baas. Speelde weergaloos. Gelukkig dan toch nog 4-4 want verliezen was echt een ramp geweest.

Ik verwachte een spektakelstuk tussen 2 clubs, dan is het toch zuur dat een malloot van een scheidsrechter alle aandacht gaat opeisen.

Ik vind dat toch zo'n gelul, dat oneindige 'hij kan zijn arm er niet afhakken'. Je ziet duidelijk dat Veltman zijn arm bewust laat hangen en dat de afstand tussen arm en lichaam juist groter wordt vlak voor de bal bij hem is. Dan kan je naar mijn mening ook niet verschuilen achter 'langs het lichaam'. Hij had zijn armen, net als vele topverdedigers wel steevast doen, achter zijn rug kunnen en moeten doen.

Ik hoop zo dat Valencia van Chelsea wint de volgende ronde! Wanneer Ajax dan kan winnen van Lille een enorme salonremise en dikke vinger naar Londen en de UEFA in de laatste ronde wanneer Ajax en Valencia dan beide doorgaan met een punt!

Ik had al eerder aangegeven dat Veltman Ajax en Oranje punten gaat kosten.veltman is geen Ajax en Oranje waard gewoon. Mentaal is Veltman een instabiele speler die zijn beperking met handen en voeten moet camoufleren. Veltman is een kaarten versierder en benadeelt Ajax bijna altijd. Wordt voetbal liefhebbend Nederland nou niet eens wakker ? Ik ben blij dat Veltman geschorst wordt nu is Erik verplicht om of Schuurs en/of Alvarez voor Veltman op te stellen en maar hopen dat Veltman een dikke bankzitter wordt.

6 november 2019 om 00:05

Je mag Veltman blijkbaar niet, dat kan. Maar kom op, die tweede geel kon Veltman niets aan doen. Was wel een erg discutabele beslissing van deze scheids.

6 november 2019 om 10:45

Nee ik hou alleen van Ajax- en Oranje waardige spelers en daar hoort Veltman niet bij. Deze Veltman zorgt altijd voor negatieve situaties vooral bij Ajax. Wij kunnen achteraf gaan discussiã«ren over de discutabele beslissing, maar Veltman had zijn arm los van zijn lichaam en laten we eerlijk zijn als het bij Chelsea was gebeurd dan moest Ajax ook een penalty krijgen. Geloof mij of niet Veltman is een zeer beperkte speler. Ajax heeft het nu extra zwaar en dan weer door situaties waar Veltman er bij betrokken is. Ik hoop dat Alvarez en Schuurs het goed gaan doen en hoop dat Veltman verkocht wordt.

Matchfixing is iets wat ik eigenlijk pas alleen op het aller- allerlaatste moment wil aanhalen maar in dit geval..... 1. De blessuretijd was nog niet voorbij maar Ajax mocht de corner niet meer nemen. 2. De duidelijke handsbal bij het doelpunt werd eerst door de scheids goedgekeurd en hij werd (tot zijn eigen onvrede) teruggefloten door de Var. 3. Er werd eerst een overtreding op Blind begaan en hier had hij al voor moeten fluiten. 4. Je kan een penalty geven voor de handsbal van Veltman maar een tweede gele kaart sloeg natuurlijk nergens op....overigens hebben een klein groepje die zichzelf "ajaxfans" noemen dit natuurlijk ook wel over de club afgeroepen. Als Ajax namelijk wel gewoon uit-publiek had mogen meenemen zou er veel geluid van de uit-tribune komen. Omdat er dus geen uit-publiek bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn, kon de scheidsrechter schaamteloos en zonder enig commentaar van de tribune lekker de thuisfluiter spelen.

Belachelijk. Blind 2e geel zeg ik "oke" kan ermee leven, dan is het klaar en moet Chelsea een vrije trap krijgen. Dus alles wat daarna gebeurd is "afgefloten" dus geen pingel en geen 2e geel Veltman. Ik snap dat de haat jegens Ajax weer aktief is bij sommigen , maar dit is niet eens een discussie! 1. 1e helft geen corner (we waren dodelijk uit stilstaande situaties) met nog 10 sec. op de klok 2. 1e keer geel blind en veltman wel heel makkelijk gegeven. 3. Martinez die de bal uitschiet voor een behandeling , en chelsea geeft de bal niet terug. 4. 2-4 was buitenspel (waar was de herhaling?) In Amsterdam was Promes een half uur in de herhaling 5. Ajax had minstens 1 penalty moeten hebben (bij de 4-4) als je ze dan toch zo makkelijk geeft! Klote scheids

Ook wederom deze wedstrijd zit weer een raar luchtje aan. Je staat 1-4 voor en het lijkt gespeeld dan komt de 2-4 wat toch randje buitenspel lijkt (zelfde geval als Ajax in de arena) en dit wordt goedgekeurd zonder het beeld waarin het bevestigd wordt of het klopt of niet, eerste rare moment. Dan komt het geval Blind/Veltman, en volgens mij wordt er een overtreding op Blind gemaakt waardoor hij te laat is bij de bal en die sliding maakt. Dus in mijn ogen is de scheids/var hier ook weer fout. En prompt krijg je in 1 actie 2x een gele kaart en dus 2x rood. En ook bij de actie van Veltman vindt ik het niet expres aangeschoten je kan niet je handen afhakken. En tot slot maakt Abraham hands en die loopt zonder veel weg. Nee de arbitrage heeft wederom de wedstrijd nadelig beïnvloed voor Ajax. Je was serieus al zeker van plaatsing geweest maar als alles zo tegen zit is het echt knap dat je nog eerste staat. Erg jammer dat je al die pech hebt maar Ajax was echt geweldig! En chapeau voor de jongens die gaven Chelsea echt voetballes.

En dan vonden we eerder Turpin nog erg. Bij deze flierefluiter is Turpin nog een topscheids. Deze meneer Rocchi had een te grote stempel op de wedstrijd. Hoeveel zou Abramovich geboden hebben. Die tweede geel van Blind was terecht. Trappen op de enkels, dan weet je dat het geel is. Maar die tweede geel van Veltman was erg discutabel. Ik vond de scheids wel erg in het voordeel van Chelsea fluiten, een echte thuisfluiter dus. Zodra Ajax ook maar een vinger uit stak zat meneer er bovenop en zodra Chelsea een overtreding beging gaf deze meneer Rocchi niet thuis. Gelukkig is die 5-4 niet door gegaan. Blijkbaar durfde men zover nog niet te gaan. Tweede helft van Ajax was wel zwakker, buiten die rode kaarten gerekend. Wellicht had Ten Hag toch beter Blind en Veltman naar de kant kunnen halen. Ajax moet toch slimmer omgaan met deze situaties, want je weet dat de Uefa toch liever andere clubs erin heeft in de volgende ronde dan een clubje uit Nederland en er dus een flierefluiter ertussen kan zitten. Deze Rocchi is gewoon een schande qua scheidsrechter, maar helaas zal je deze kwast nog vaker tegen komen. Afijn, tenminste niet verloren en dat is ook wat waard. Alleen nu wel een gevaarlijke stand. 3 clubs op 7 punten.

1e goal goede spitsengoal na perfect aangeven van promes. Die weergaloze vrije trap van ziyech was zelfs bij Cristiano Ronaldo gewoon zou hij het zo hebben bedoeld? Was 't 'n voorzet of 'n schot zijn geweest maargoed. 4-1 voor op Stamford Bridge. Pech 4-4

Zie nu de herhaling van de 2-4 En is echt ook buitenspel

6 november 2019 om 06:48

Niet dus, var sluit dat uit, Kun je lang en breed over lullen maar is gewoon niet zo.

6 november 2019 om 11:13

Heb hem bij de BBC gezien. De VAR sloot de laatste twee wedstrijden wel meer uit wat totaal niet klopte. Waarom hebben we nog steeds niet de lijnen gezien van gisteren en de juiste lijnen van twee weken terug? Omdat de UEFA die niet wil geven? Lijkt er wel op.

We hebben een topploeg in eigen huis van de mat gespeeld.. tot de rode kaarten genoten van dit Ajax daarna mezelf verbaasd hoe je dit als scheidsrechter kan doen. Echt te bizar voor woorden en wederom punten afgenomen door slechte beslissingrn en ook nog twee rode kaarten. Bizar.

Veltman out! Nu is het genoeg en duidelijk voor iedereen! Laat alvarez en schuurs strijden om die positie.. blind moet zich kapot schamen voor zo'n amateuristische rode kaart. Iedereen voelde aan dat Blind of Veltman rood ging krijgen..

Jeetje. Ajax komt hier goed weg zeg. Ze worden flink gematst door de scheids met die 4 minuten extra tijd. Dat had veel meer moeten zijn. Ajax heeft hier een puntje cadeau gekregen en mag niet klagen. Blijft wel mooi, die jeugdige teams aan beide kanten, leuk om naar te kijken.

6 november 2019 om 06:47

Die 4 minuten is inderdaad bespottelijk.

Al bij al over 2 wedstrijden tegen Chelsea : 1 dubieus afgekeurd doelpunt , 1 niet gegeven penalty , 2 penalties tegen , 2 rode kaarten en 1 buitenspel doelpunt tegen Je kunt mij nog meer vertellen maar dat zou een Barcelona of een Liverpool niet tegen krijgen hoor. Zuur als je over 2 wedstrijden de veel betere bent en toch maar 1 punt overhoudt. Wat me vooral opviel was dat die 2-4 razendsnel werd gegeven terwijl er toch wel een hele sterke buitenspel lucht aan hing. Hoe lang heeft de var hier naar gekeken...20 seconde ? Thuis bij Promes duurde het 4 minuten . Dit zaakje stinkt .

De echte Chelsea kijkers weten dat de UEFA chelsea echt NOOIT zal helpen, meerdere malen in wedstrijden heeft 't chelsea tegen gezeten en dan vooral tegen Barca en Real... Verder heeft Chelsea in de competitie altijd de scheids tegen. Voor mij is 't al jaren zo dat chelsea de scheids tegen zich heeft. Blind en Pulisic was een duel punt. Wat Blind daarna doet is gwn dom, van mij mag dat ook een direct rode kaart zijn, vol op de enkels van Abraham. Eigen schuld dikke bult. Scheids heeft wss nog niet gezien wie de overtreding maakt, als je de beelden ziet zie je dat de scheids naar z'n zak ging voor een kaart MAAR zag dat hudson odoi de bal kreeg, dus voordeel. Hij schiet en veltman heeft z'n hand wel naast z'n lichaam maar niet achter of er tegen aan, in de herhaling ZIE je (ja hoofdletters zie, want je ziet z'n arm bewegen) dat z'n arm wnr de schot komt een beetje naar links gaat. Penalty, geel is dan misschien ja zwaar bestraf. Maar de scheids bepaalt. Verder komt hij dan terug op de overtreding van Blind en ziet hij dat blind al een kaart heeft.. Dus weg wezen. Dit heeft niks met de UEFA te maken maar met de domme spel van jullie zo geliefde ajaxieden. Slaaplekker.

Ajax had gewoon de bus moeten parkeren toen ze nog met 1-4 voorstond

Aah wat zielig, lucky ajax heeft het geluk een keer niet mee en het is gelijk huilie huilie..

Japie krekel, Est 1913 , en zoveel anderen op dit forum beginnen hun mening te verkondigen alsof het de feiten zijn. Volgens hun is er goed gefloten. En je moet (en kunt) het al die ajacieden niet kwalijk nemen, zo net na de wedstrijd. Natuurlijk zijn die opgefokt en boos op de scheids (terecht in mijn ogen). Als de scheids 'gewoon' de regels hanteert had hij gefloten voor de overtreding op blind. En het is ook raar dat de de 2-4 amper wordt herhaald, maar dat moeten we maar geloven. Die fout van de scheids en VAR kost Ajax de overwinning en misschien wel de volgende ronde. Het is om misselijk van te worden.

Leuke pot voor mij als neutrale toeschouwer.Die Kovacic, wat is die goed zeg! Echt een genot om naar te kijken.Vond beide handsballen, Veltman en Abraham overdreven. Zal allemaal wel reglementair zijn maar ik vind het bij beide klinkklare onzin. Helemaal Abraham heeft geen idee waar de bal is, is echt krankzinnig dat we dat affluiten tegenwoordig.Tweede geel Blind terecht, tweede geel Veltman overtrokken.Ajax speelde goed, Chelsea eigenlijk ook, grappig dat Chelsea nu zo’n fris team heeft, je zou ze bijna iets gaan gunnen, Haha.Knotsgekke wedstrijd natuurlijk met 2 eigen goals, 2 penalties en 2 rode kaarten, kortom, doe mij meer zulke potjes!

Wauw, zure mensen zeg dat je dat op de tegenstander gaat afgeven. Ajax had alle.geluk vd wereld 1e helft dat er nota benen 2 eigen goals binnen vallen. Ajax was de veruit de betere ploeg na de 2-1 maar kansen regende t zeker niet. Ze hadden de bal en combineerde lekker waar chelsea gigantisch slordig was over de hele pot. Zowel de 1e goal als de 4e (goed uitgespeeld) zijn onwijs grote fouten die chelsea niet mag maken als club. 2e helft was ajax niet beter? Ook niet tot de rode kaarten en gelukkig heb ik de pot met mensen gekeken die normaal.naar voetbal kijken. 2-4 buitenspel? Wauw ogen in je reet zitten denk ik. Overtreding op blind voor dat die als een blinde erin gaat? Over een weekje mag ik hopen dat je het gewoon een duel vond zoals het was. Reden dat de bal.op de stip ging zoals ik het had begrepen is dat joeltje opzettelijk blokt met de hand terwijl die alle tijd vd wereld had om zn arm weg te halen. Schot ging op doel in andere woorden ontneemt hij een scoringskans opzettelijk met de arm. Dat is gewoon mega dom, maar goed ik hoor ajax supporters al jaren roepen dat die onwijs dom is en nu is het een arbitrale dwaling😂. Bij de 5-4 komt de bal.tegen de hand van tammy aan die nergens weet van heeft zoals.je in de replay ziet. Hij schrikt zelfs plus dat die de handen langs t lichaam heeft en geen spel verhinderd. Al met al is ajax goed weggekomen gister met een punt en dat komt ook o.dat cfc gewoon slecht was. Ik zou als ajax supporter ook wat meer naar jezelf kijken ipv altijd maar wijzen. Ik heb op dit forum zelden gezien dat ajaxdee supporters van ajax bij verlies zich kunnen gedragen. Vind het een prachtige club alleen de mensen die altijd zo zeiken brengen daar een smetje op imo. Anyway Ajax heeft alnog een betere uitgangspositie op t moment ook al staan ze 2e. Goede kans dat beide ploegen gewoon doorgaan waar ik gigantisch op hoop

Dus Veltman krijgt zijn tweede gele kaart voor hands maar James die kort daarna ook hands maakt krijgt geen kaart🙃

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

264 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren