Bizar vervolg in racismezaak: gerechtelijke stappen geëist tegen Balotelli

Dinsdag, 5 november 2019 om

Racismeslachtoffer Mario Balotelli hoeft vanuit het kamp-Verona op weinig steun te rekenen, zo is ook dinsdagmiddag gebleken. Zondagmiddag stapte de spits van Brescia tijdens de wedstrijd tegen Hellas Verona (2-1 verlies) woedend van het veld, nadat de supporters van de thuisclub herhaaldelijk apengeluiden maakten. Vier leden van de gemeenteraad van Verona vinden echter dat er 'niets gebeurd is' en eisen zelfs gerechtelijke stappen tegen Balotelli.

"Niemand aanwezig in het stadion heeft deze zogenaamde geluiden gehoord, noch het aanwezige publiek, noch de mensen op de bank bij Brescia, noch de aanwezige journalisten", aldus de vier raadsleden Andrea Bacciga, Alberto Zelger, Paolo Rossi en Anna Grassi in hun motie gericht aan de gemeenteraad. Volgens het viertal is sprake van een hetze tegen de stad Verona.

"Onmiddellijk na afloop begon een mediacampagne door politici en journalisten, die de kans om modder op de stad te gooien niet hebben gemist. Het is niet acceptabel dat Verona in het verdomhoekje wordt geplaatst, zeker wanneer er niets is gebeurd." De raadsleden eisen een gerechtelijke procedure tegen Balotelli. "We roepen de burgemeester en de raadsheer op om gerechtelijke stappen te nemen tegen Balotelli en iedereen die Verona onterecht belastert."

Eerder ontkende ook de trainer van Hellas Verona, Ivan Juric, dat Balotelli racistisch bejegend is. “Ik ben niet bang om te zeggen dat er geen racistische spreekkoren waren vandaag. Misschien hebben ze deze geweldige speler uitgejouwd of bespot, maar verder was er niks. Niets”, zei Juric in gesprek met Sky Italia. "Je kan het hem vragen, maar er gebeurde niks. Ik walg van racisme en ik zal de eerste zijn om het te veroordelen, maar er was daarvan vandaag geen sprake. Ze hebben hem uitgedaagd met sarcastische spreekkoren, die waren niet racistisch. Iedereen die iets anders beweert, liegt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Mijn god. Je hoort het nota bene op dat filmpje. Dit gaat wel heel ver. Het ding is, ze zetten nu zelf Verona in het verdomhoekje met hun gedrag. Had dit nooit gekoppeld aan de stad, maar nu zelfs de gemeente gek gaat doen wel.

5 november 2019 om 14:35

Vind dit soort gemeenteraadsleden veel slechter voor de stad dan wat Balo deed. Italie is wel heel erg veel in het nieuws betreffende racisme de laatste tijd. Racisme (in de voetballerij) uberhaupt. Had echt geen idee dat dit weer/nog zo erg speelde in deze maatschappij. Ik schrik er oprecht van. Dat deze types het allemaal ontkennen, net als de coach en voorzitter van Bulgarije, de coach van Hellas. Als je een van hen was zou je je op je knien moeten verontschuldigen aan Balotelli en andere gekwetsten en zorgen dat je een statement maakt om de idioten te straffen. Maar ondertussen maken ze er zelf onderdeel van uit. Als laatste: ik vind het jammer dat zijn ploeggenoten hem tegenhielden toen ie van het veld liep. Dat was echt een statement geweest. Snap die ploeggenoten wel, je wilt geen straffen en dergelijke, maar eigenlijk hadden ze gewoon mee moeten gaan.

5 november 2019 om 14:40

Het is bizar dat dit kan, hier zou toch iemand vanuit de politiek / Eufa perspectief voor moeten opstaan en de club gewoon erop aanspreken dat dit niet kan? Als ik Balotelli was had ik me spullen gepakt en gewoon weggegaan, ookal is het werkweigering. Niet omdat het publiek apen geluiden maakt maar omdat het bestuur / coach blijkbaar hierachter staan.

5 november 2019 om 15:03

Maar caribbean, dit is niet zijn club h�! Hoezo moet ie nu zijn spullen pakken en weggaan als het bestuur (nergens gelezen btw) en de coach van een andere club er achter staan? Edit: nu kwam ik het tegen dat het bestuur van Hellas het ook gezegd heeft inderdaad. Wat een idioten. Maar nog steeds geen reden voor Balo om bij Brescia zijn spullen te pakken

5 november 2019 om 16:04

Lees net dat de straf van Hellas 1 (!!!) thuiswedstrijd is waarin dit vak leeg moet blijven. Goed streng aangepakt weer door de Italiaanse bond. En de voorzitter? En de coach? Worden die ook bestraft? Zal wel weer niet. Wat een idioterie daar zeg. Ze willen er ook totaal niet vanaf daar.

5 november 2019 om 14:51

Die Amrabat zal nu ook denken bij wat voor club ben ik nou weer beland. Begon net zijn draai te vinden met Veloso op het middenveld.

Deze mensen sporen echt niet meer. In het filmpje wat VZ bij dit artikel geplaatst heeft hoor je direct apengeluiden op het moment dat Balotelli aan de bal komt. Als donkere speler moet je momenteel echt 2 tot 3 keer nadenken of je wel een transfer naar Italië wilt maken. Ondanks zijn goede prestaties denk ik dat iemand als Lukaku bijvoorbeeld niet happy zal zijn met zijn keuze.

5 november 2019 om 14:22

Oojgjes dicht en snaveltjes toe en oor kappen op. Te bizar! Lukaku, die zal inderdaad al spijt hebben om daarheen te gaan en zich er meteen over uit te laten. Racisme zal nooit weggaan in dat land. Handje boven het hoofdje en weer door.

5 november 2019 om 14:27

Ik vind dit echt ongelofelijk, dat zelfs politici zich zo uitlaten is ongekend. Veel mensen daar hebben een gedachtegang uit de middeleeuwen, dat mensen in 2019 nog zo dom kunnen zijn. Donkere spelers moeten nu gewoon massaal van het veld lopen bij incidenten van racisme, totdat de Italiaanse bond, Uefa en Fifa met echte maatregelen komen.

5 november 2019 om 14:32

Daaraan kan je merken dat het in het hele land, inlage als ook hoge kringen als normaal word ervaren en om de hete brij heen word geluld. On-ge-loof-lijk inderdaad. Eens dat de donkere spelers van het veld moeten stappen, want het team zal niet volgen, zo is al gebleken. De bond, Uefa en Fifa nemen geen actie, het is daar 'normaal' want iedereen hoort het behalve degene die erover gaan. Die lullen recht wat krom is.

5 november 2019 om 15:10

Lukaku heeft denk ik geen spijt van zijn transfer, als je ziet hoe hij het doet, hoe hij praat over zijn team en zijn bewondering voor Conte. Hij zal wel enorm balen van wat er nu al gebeurd is. Het is echt een probleem en zolang er dit soort idioten het voor het zeggen hebben zal er ook geen verandering komen.

5 november 2019 om 15:18

Lukaku heeft alles behalve spijt . Gaf laatst nog een etentje voor de hele selectie omdat ze hem zo goed geholpen en opgevangen hebben en hij zich erop zijn plek voelt in zo'n korte tijd . Tuurlijk had hij bepaalde dingen liever anders gezien maar nog niet zo heel lang geleden gebeurde dit ook in Engeland bij sterling . Je bent nergens 'veilig' dus het woord spijt is wel heel groot om te gebruiken

5 november 2019 om 15:49

Ik denk dat vooral Man Utd spijt heeft ipv Lukaku... On: wat een beschamende actie van deze heren politiekers. Dit is van hetzelfde niveau als ontkennen dat de aarde rond is! Onbegrijpelijk hoe Middeleeuws sommigen nog denken. Jammer, heel jammer...

5 november 2019 om 16:16

@JoshuaK_ het is bizar, maar dat soort politici hebben wij hier ook. Zijn uit zelfde hout gesneden als de xenofoben van pvv en fvd. Soms hebben we ook verwarde politici bij cda, vvd of sgp die denken te kunnen scoren over de minderheden. Verder is het de taak van Uefa en de Italiaanse bond. Gewoon heel zwaar straffen. Gelijk vak afsluiten en seizoenskaarten intrekken van die groep waar vandaan komt. Ja er zullen mensen onterecht gestraft worden, maar is gewoon nodig zodat mensen zelf weer ingrijpen. Ook de club gelijk puntenaftrek en geldboete. Het moet extreem hard zodat de volgende generaties hopelijk niet met deze onzin opgroeien.

5 november 2019 om 17:27

@mrkrillin helemaal gelijk dat je ook in Nederland dit soort idioten hebt, wat ook jammer is aangezien Nederland een vooruitstrevend land wil zijn. Ben het ook volledig met je eens dat dit soort taferelen heel zwaar gestraft moeten worden, maar met die slappelingen bij de Italiaanse bond, Uefa & Fifa zal het wel bij wat leuzen en boetes blijven.

5 november 2019 om 14:32

Ik denk dat een hele team van het veld moet stappen. Laten zien dat je solidair bent aan je ploeggenoot. Nu loopt Balotelli weg en heeft het publiek zijn zin en wordt de wedstrijd verder gespeeld. Als een hele ploeg van het veld loopt en de Italiaanse bond Verona twee thuiswedstrijden zonder supporters laat spelen verandert er misschien iets..

5 november 2019 om 14:40

Thuisduels zonder supporters werkt niet denk ik. Gewoon personen straffen, want je hebt camera's gericht op supporters en kaartjes worden op naam gekocht. Anders gewoon de club punten in mindering geven bij nog een keer. In ieder geval aanpakken. NB: weet dat het lastig wordt, ook betreffende idioten die zich ineens voordoen als voetbalsupporters en daar gaan zitten, dat je er een hele club mee pakt), maar gewoon dit soort gasten pakken en desnoods koppelen aan straffen of eventuele uitkeringen (of banen als ze die hebben).

5 november 2019 om 14:41

Hoe ga je als team zijnde van het veld stappen als de coach zelf er niet achter staat.

5 november 2019 om 14:45

@caribbean, dit was de trainer van Hellas Verona, Balo speelt bij Brescia.

5 november 2019 om 17:23

Volledig mee eens dat teams gewoon van het veld moeten stappen. Dat zal helaas echter nooit gebeuren, aangezien je in elk team wel spelers hebt zonder inlevingsvermogen die "hun team niet willen benadelen" en de donkere spelers niet zullen steunen. Daarnaast zal het mij, zeker in Italie, niet verbazen dat er zelfs in teams "undercover" racisten zitten die donkere teamgenoten gedogen om niet ontslagen te worden.

En zo zal het racisme hoogtij blijven vieren in Italie. Wegkijkers, misselijkmakende mensen, pure walging krijg ik van dit soort 'lui'.

In het bijgevoegde filmpje is toch duidelijk te horen dat de aanhang van Verona aapgeluiden maakt als Balotteli aan de bal is? Dat het probleem niet erkend wordt is echt een kwalijke zaak. Snap niet dat donkere spelers nog in Italië willen voetballen.

Het enigste echt statement wat er kan gebeuren is dat de spelers massaal transferverzoeken indienen bij hun clubs, liefst de grote spelers. Het is ongelofelijk dat dit in Italie nog gebeurd, het allerergst vind ik nog wel dat de supporters, bestuurders en zelfs politiek doen alsof er niks gebeurd. Bah.

Ik mag toch aannemen dat mensen die zulke stupide dingen roepen per direct ontheven worden uit hun functie? Oh nee, het is Italiã«. Het wordt hoog tijd dat de Uefa/fifa eens echte flinke sancties gaat instellen wegens slap optreden tegen racisme. Er moet eens daadkracht achter die loze kreten komen.

haha iemand verkracht een vrouw, de vrouw wordt aangeklaagd! zo moet dat smh!!

Op het filmpje dat ik laatst zag is duidelijk te horen dat er wel degelijk apengeluiden werden gemaakt. Ze hebben geen poot om op te staan en leiden hierdoor alleen maar meer gezichtsverlies. Al zal dit in Italie wel meevallen wsk. Achterlijke cultuur soms

Als ik die antiracisme spotjes van de Uefa zie dan vond ik dat altijd zo overdreven omdat dat hier in Nederland al jaren geen probleem meer is. Maar als je dan Italie of sommige Oost-Europese landen ziet dan kunnen die nog heel veel leren. Triest, heel triest en het ontkennen ervan is nog walgelijker.

5 november 2019 om 14:25

In Nederland is het geen groot probleem maar ik heb ook in Nederland helaas nog regelmatig dingen voorbij horen komen die echt niet kunnen. Maar het zijn daar wel vaker individuen dan hele groepen.

5 november 2019 om 14:30

Tuurlijk je kunt de individuele racisten nooit helemaal uitsluiten die zullen altijd blijven bestaan. Maar racisme is landelijk gezien door alle bevolkingsgroepen onacceptabel. Dat is jammer genoeg niet overal zo.

5 november 2019 om 14:34

Ja in Nederland zijn we een stuk verder. Daar waar men in Amsterdam een ode heeft gedaan aan de bombardementen van de Luftwaffe elke keer als een Rotterdamse ploeg op bezoek komt, er in Rotterdam de Holocaust groots gevierd wordt en de vaders en opaã¢â‚¬â„¢s van Utrechters en Hagenezen bij de SS zaten om samen joden te verbranden. Echt ik blijf me elke keer verbazen over hoe men toch doet alsof wij het hier allemaal voor elkaar hebben. Ik ken oprecht geen enkel land waar de voetbalsupporters leuzen zingen die pro-nazi zijn op basis van wat de stad van je tegenstander heeft doorstaan, zij het de vele joden in Amsterdam die gedeporteerd zijn of de bombardementen op Rotterdam. Wij hebben ook genoeg te leren hoor..

5 november 2019 om 14:44

@rondvaartboot. Dat Ajacieden zichzelf Joden noemen is voor sommige supporters een excuus om antisemitistische leuzen te roepen. Maar ik denk oprecht dat er vrijwel geen supporters zijn die nazistische idealen nastreven. Ik probeer het niet te bagatelliseren maar ik denk dat je racisme hiermee niet moet verwarren. In oost Europa en Italie is racisme een diep geworteld probleem.

5 november 2019 om 14:45

@rondvaartboot, wow. Ik ben een fanatieke Ajacied in hart en nieren maar wat jij hier allemaal opschrijft....een hele groep Ajax-fans uitmaken voor joden of neuzen omdat ze zichzelf zo noemen (expliciet: noemen, niet zijn) is toch echt iets anders dan een individu continue racistisch bejegenen. Niet erger of minder erg, maar echt onvergelijkbaar. En om je volledig doorgeslagen punt meer kracht bij te zetten met teksten als 'de Holocaust groots gevierd wordt' en 'pro-Nazi' maakt het helemaal belachelijk.

5 november 2019 om 15:01

@afcavosje.. "maar ik denk oprecht dat er vrijwel geen supporters zijn die nazistische idealen nastreven." En zo wordt in Italië ook vaak genoeg gezegd dat ze het niet perse racistisch bedoelen, maar het gewoon gebruiken om de tegenstander uit evenwicht te brengen. Zulke spreekkoren zijn gewoon racistisch, antisemitisch en/of kwetsend, wat de verdere motieven er dan ook achter zijn.

5 november 2019 om 15:07

Het is een beetje overtrokken inderdaad, maar niet minder waar voor een buitenstaander. Wat wij ook zijn in deze Italiaanse kwestie. Probeer aan een Amerikaan of een Rus maar eens uit te leggen waarom jullie zingen over het bombardement op Rotterdam of waarom andere supporters vrolijk zingen dat de Joden aan het gas moeten en dat hun opa bij de SS zat.

5 november 2019 om 15:09

Ik denk van wel. Het lijkt me niet dat die actie van de Hagenezen als ludiek was bedoeld in Amsterdam. Daarmee doel ik heb de groen gele hakenkruizen op Holocaust-monumenten.

5 november 2019 om 15:11

@siepie, het verschil is dat die antisemitische leuzen (die ik overigens ook verafschuw laat daar geen misverstand over bestaan) worden gebruikt tegen een volledige club die zichzelf een geuzennaam heeft aangemeten. Ik heb nog nooit gehoord dat men deze leuzen riep naar een speler die Joods is om hem persoonlijk te raken. Je zou op internet eens een documentaire moeten opzoeken van Uri Coronel die een tijd lang stevig heeft geprotesteerd tegen deze geuzennaam. Uiteindelijk trok hij de conclusie dat deze geuzennaam of antisemitische leuzen niet tegen het Jodendom zijn gericht maar loze kreten zijn. Hetzelfde dat wanneer PSV ergens in Nederland speelt mensen roepen "alle boeren zijn homo's" terwijl die mensen die dat roepen waarschijnlijk niets tegen boeren of homo's hebben.

Dikke onzin natuurlijk als het ik het filmpje zo bekijk. Alsof ze hierdoor een beter imago krijgen???

Het enige wat helpt is als een keer beide ploegen , uit en thuis ploeg daadwerkelijk van het veld stappen. En camera’s dan maar op de vakken waar dit soort geluiden vandaan komen , opdat de daders getraceerd kunnen worden en getrakteerd kunnen worden op in ieder geval een stadionverbod en indien gerechtelijk mogelijk een boete .

Walgelijk dit, FIFA moet Italiaanse bond echt gaan straffen als ze niet harder op gaan treden. Om te beginnen met meer camera's zodat het nog beter wordt vastgelegd en de daders meteen gestraft kunnen worden. Ik las vandaag dat Verona een paar ultras een 10 jaar lang stadion verbod heeft gegeven, iets wat best (positief) opvallend is. Maar natuurlijk nog lang niet genoeg!

5 november 2019 om 14:29

Waarom moet de fifa zich ermee bemoeien? De bond van Italië moet harder optreden maar je kan moeilijk een heel land gaan straffen door het gedrag van fans van enkele clubs.

5 november 2019 om 14:42

Tuurlijk moet Italie het doen, maar die doen niks!!!

5 november 2019 om 14:44

Maar dat gebeurd klaarblijkelijk niet.....dit is niet de eerste keer. Dus is het tijd dat de fifa woorden bij daden gaat plaatsen.

5 november 2019 om 14:45

De Uefa en Fifa kunnen individuele clubs, of de Italiaanse bond ook straffen op een manier dat het geen impact heeft op de clubs die de racistische supporters wel in de hand hebben, of op z'n minst heel duidelijk laten zien dat ze hun best doen om racistische supporters aan te pakken.

5 november 2019 om 14:48

De bond van Italië negeert dit probleem al jaren. Als Uefa en Fifa nou eens ballen tonen zouden ze dreigen met erg zware maatregelen tegen o.a. Italië. Blijkbaar wil de Figc niets doen, nou prima. Dan maar een uitsluiting van de volgende 2 Wk''s, Ek's en 5 jaar geen CL meer (een voorbeeld he). Wanneer Ultras een brief schrijven aan Lukaku waarin ze hun racisme goedpraten, en Balotelli misschien zelfs aangeklaagd gaat worden, dan moet je even goed nadenken over wat voor mensen je voor je hebt.

5 november 2019 om 15:18

Nee, als de bond van Italië niets doet, is de logische én begrijpelijke volgende stap uiteraard dat de internationale bond vervolgens alsnog straft en dan alle clubs én het nationale team van dat land. Om het even in perspectief te plaatsen, volgens het Fifa reglement kán de Fifa een heel 'land' schorsen als één club in dat land bijvoorbeeld via de burgerrechter zou proberen om aan de reglementen van de lokale voetbalbond, of die van Uefa/fifa te ontkomen. In dat geval wordt dus wel degelijk het gehele 'land' op voetbalgebied bestraft dus. Het kán dus wel degelijk.

5 november 2019 om 15:39

@rikas, binnenkort weer een mooie aanvoedersband met daarop 'racisme is stout' en alles is weer opgelost toch ?

5 november 2019 om 19:44

Zoals gebeurd in 1985 na het Heysel-drama. 5 jaar geen Engelse club in de europacups, Liverpool zelfs zes jaar geschorst. Ik ga natuurlijk niet een gebeurtenis waar tientallen doden vielen met racistische geluiden vergelijken maar het toont aan dat de UEFA deze macht heeft.

5 november 2019 om 14:43

Rossoneri27, zijn er ultra's gestraft? Opvallend, maar heel goed nieuws. Zullen deze gemeenteraadsleden ook gewoon ontslagen kunnen worden voor dit soort onzin? Het bewijs ligt er toch?!

5 november 2019 om 14:54

Luca Castellini, de leider van Verona's ultras, gaf een statement waarin hij zegt dat Balo nooit een echte Italiaan zal zijn. En dat de geluiden niet racistisch waren omdat Verona zelf een "negro" op het veld had en die applaus ontving... pure onzin. Gelukkig zag Verona dit bericht, distancieerde zichzelf ervan en heeft de leider van de ultras een stadionverbod gegeven tot 2030!

5 november 2019 om 15:00

Thnx, er is dus hoop. Alleen hoop ik niet dat dit puur voor de buitenwacht was omdat ze er niet meer omheen konden, omdat dit erna als statement van die Castellini was. Maar laten we het positief zien, thnx.

5 november 2019 om 15:32

@rossoneri27 die gast komt met zo een statement na de wedstrijd, maar er was toch niks gebeurd volgens de trainer van Verona en bestuursleden van de gemeente... als zo een “fan” zoiets zegt vraag ik me af wat die allemaal wel niet heeft gezegd in de stadium. Wat een belachelijke imbecielen zijn de personen die dit ontkennen! In mijn ogen zijn ze even erg als de racisten.

5 november 2019 om 15:36

@rossoneri: leuk geprobeerd voor het oog van het volk. durf er mijn hand om te verwedden dat de beste man sindsdien geen wedstrijd heeft gemist in het stadion en dat tot 2030 ook weinig zal doen

5 november 2019 om 15:58

langeman, hij heeft sindsdien inderdaad geen wedstrijd gemist. Ze hebben namelijk sindsdien nog niet gespeeld, dit is pas zondag gebeurd allemaal

Het enige dat zou helpen is als alle miet Italiaanse spelers (Blank/gekleurd) aangeven weg te willen uit Italië. Dat zou helpen. Niet als alleen gekleurde spelers om een transfer weg uit Italië gaan vragen.

Dit doet me denken aan die sukkels van Bulgarije vorige maand. Wat er gebeurd is niet goed, maar hoe ze er mee omgaan is wat ze pas echt belachelijk maakt.

Ongelofelijk dat er van alle kanten wordt geroepen dat er niks racistisch is gebeurd terwijl de apengeluiden heel duidelijk te horen zijn. Ik zou bijna met Beter Horen bellen om te vragen of ik een franchiseonderneming in Verona mag starten, want als ik die hele situatie rondom dit racismevoorval bekijk kan het niet anders dan dat je daar multimiljonair wordt met al die mensen die een hoorapparaat kunnen gebruiken

Men roept elke keer dat de fifa moet ingrijpen, maar ik vind dat de staten zelf ook moeten ingrijpen.wij allen in Europa staan voor de mensenrechten. Politiek en sport moet zeker gescheiden blijven tot de mensenrechten worden overtreden. De bonden de staten moeten dit soort clubs en mensen uit bannen.het is toch gek dat wij leven in een tijd waar iedereen alles mag zijn homo's mogen zichzelf zijn transgenders en noem het maar op, maar iets zo simpels als rassen discriminatie nog steeds bestaat in landen. Jammer genoeg leven wij in een tijd waar het geld ook de baas is. Wil je clubs echt aanpakken. Genadeloos straffen maar dat durft niemand. Elke club waarvan 100% zeker is dat er racistische geluiden zijn. Schorsen van alle fifa kalenders. Gelijk terugzetten naar de tweede divisie met -30 punten bij herhaling licentie aantrekken.

5 november 2019 om 14:57

"Dat iedereen alles mag zijn" ik denk dat dat ook beperkt is tot West Europa, Noord Amerika en Australië. In het zeer gelovige oost Europa is homo zijn nog steeds een taboe. Mijn punt is dat, laten we racisme en homo acceptatie, LHBT etc samenvallen onder het accepteren van de medemens nog steeds erg beperkt is tot een handjevol Westerse landen.

5 november 2019 om 16:37

Wie ben jij om te bepalen dat ik homo’s moet accepteren dat bepaal ik toch lekker zelf wel toch.niemand bepaalt of ik iemand mag of niet mag kom op zeg.

5 november 2019 om 17:34

Ja het is niet alsof ik je kan dwingen, maar als ik je hieronder ook nog racisme zie ontkennen en als ik naar deze reactie kijk mag ik ook zelf bepalen dat je of een slechte troll bent of een wel heel triest persoon.

5 november 2019 om 18:21

Dat mag je zeker zelf bepalen niet dat ik er mee zit hoor.

Hoe kan je dit zo verklaren, je hoort overduidelijk apen geluiden wanneer Balotelli aan de bal komt. Wat een verschrikking daar in Italie zeg, zo primitief en iedereen doet alsof z'n neus bloedt. Misschien word het ook tijd om de Italiaanse bond te gaan schorsen want dit kan toch echt niet er moet iets tegen worden gedaan.

Wat is Italië een grap van een land zeg. Meer kan je hier niet uit concluderen. We gaan echt met z'n allen een afvoerputje in met z'n allen als we door gaan om wereldwijd het slag onverlaat te verkiezen als Salvini, Bolsonaro, Trump, Bojo en noem maar op. Natuurlijk, de gemiddelde mens is vrij achterlijk, maar zijn we met z'n allen nou echt zo moreel failliet dat er alleen maar plek is voor haat en leugens in ons hoofd. We verdienen het echt om uit te sterven door klimaatverandering.

Wederom het bewijs dat fascisme in Italie alles behalve passé is. Hoe lang gaat het duren voordat daar een nieuwe Mussolini aan de macht komt en we hele akelige tijden gaan herbeleven. Sowieso bizar voor woorden dat je een wedstrijd laat plaatsvinden terwijl er nazi-vlaggen langs het veld hingen.

5 november 2019 om 16:31

Hingen er echt nazi vlaggen naast het veld en ging de pot door? In Nederland is het strafbaar, ik poste net dat ze nazi fanaten zijn, maar ik wist dit niet. Heb je daar een link van?dat zou te schandalig voor woorden zijn als dit zo is en ze de pot laten spelen. Dan moeten ze keihard optreden tegen Italië!laten we even niet vergeten wat dat regime in WO2 heeft aangericht! Elke verheerlijking moet keihard bestraft worden!je hebt helaas genoeg mensen op de wereld met het IQ van een fluitketel, maar dat geeft ze niet het recht om dit soort dingen te doen. Tijd dat er keihard sancties vallen. Ajax mag vanavond geen supporters meenemen, maar dit soort tuig wordt door het land getolereerd en zelfs aangespoord te doen.zo krijg je idd een 2e Mussolini aan de macht straks! Uit de Navo en EU zetten als ze zichzelf niet kunnen beheersen!

Tja, bizar.. maar behalve dat.. geheel typische reactie, dit is exact het probleem en precies hoe racisten reageren.1. Ze luisteren niet 2. ze gaan doof en blind spelen en tot slot wat je altyd zal zien.. ze gaan het even omdraaien.je hebt naieve mensen dat is 1 ding maar je hebt ook mensen die of zwijgen, of wel degelijk weten hoe en wat het is maar het gaan ontkennen, die zijn helaas part of the problem.ow ik hoop dat Verona dit zal voelen , in elk opzicht ook financieel.omgekeerde wereld dit... laster Lol...

Die Italianen zijn compleet de weg kwijt. Verona is één groot extreem rechts bolwerk. Ben zelf vaak in Verona geweest maar in de supportersshops door de stad heen liggen de stickers en badges met hakenkruizen gewoon open en bloot in de vitrines....

2019 my ***. Wat een gekte, ongekend. Zo zie je maar dat de mensheid ook slechte mensen bevatten. Het heeft niks met afkomst te maken ook hier niet. Je hebt fatsoenlijke mensen en onfatsoenlijke mensen. Deze mensen zijn ziek en vinden zulke zaken maar normaal blijkbaar en dan nog liegen ook. Onbegrijpelijk.

Je zal je hier als Italiaan toch voor schamen? Dat zo een klein rot gemeentetje ervoor zorgt dat er schuin naar dat land gekeken wordt, terwijl 99% zich gewoon kan gedragen. Dit cluppie gewoon 3 klasses lager laten voetballen met 60 punten in mindering en 1 seizoen zonder supporters. Wil je als Italiaanse bond een statement maken tegen racisme, is dit de uitgelezen mogelijkheid. Hier wil je je als officiële bond ook niet aan verbonden voelen..

UEFA moet hier juist in actie komen en de club zwaar bestraffen, dit kan en mag niet anno 2019, juist omdat deze club nu slachtofferrol probeert in te nemen mogen ze paar wedstrijden zonder publiek als straf spelen ofzo

Vies land zeg. Zou daar NOOIT gaan voetballen als donker persoon zijnde, al heb je racisme overal in het voetbal daar NOOIT van z'n leven!! Vieze achterlijke mensen die het nog tegenspreken terwijl het duidelijk hoor en zichtbaar is!!

Schaam je kapot!!!! Zelfs ik schaam me eigen nu voor die idioten en ik heb helemaal niks met hun

Ongelofelijk, je hoort gewoon duidelijk oerwoud geluiden zodra hij aan de bal komt. Overduidelijk dat hier terecht naar opgetreden wordt! Die mensen die dit posten sporen niet. Keihard aanpakken. Het is toch te triest dat we anno 2019 nog dit soort dingen doen?daarmee zijn ze zo primitief...en we stammen allemaal uit Afrika af...dus snap die leeghoofden totaal niet!dit is enkel en puur om iemand zo te provoceren en te vernederen, dat is gewoon schandalig en wat mij betreft strafbaar met gevangenisstraf als ze opgepakt worden en dit herhalen!en dan nog een zaak aanspannen tegen hem? Het moet niet gekker worden, degene die dit doen moeten ze keihard straffen, net zoals degene die het aanspannen...stelletje nazi fanaten dat ze zijn.

Ze hebben groot gelijk er was ook niks aan de hand je hoort ook niks er was geen sprake van racisme.gewoon opgeblazen door balotelli weer zoekt weer aandacht zoals die altijd heeft gedaan.als je duidelijk wat had gehoord dan had verona heus wel wat erover gezegd.

5 november 2019 om 16:40

Ben je doof, of wil je het niet horen? Je hoort overduidelijk en luid een aantal mensen keihard apengeluiden maken!hoe kan je nu zeggen niets aan de hand? Spoor je niet of zo? Of wil je het gewoon niet horen en ben je selectief doof?ik moet zeggen op Youtube zag ik gelukkig ook dat bijna heel het stadion hem daarna toezong!maar degene die dit doen moeten ze keihard aanpakken!ik hoop voor jou dat je dit als slechte grap bedoelde of je echt doof bent, want je opmerking kan gewoon niet!

5 november 2019 om 18:25

Gozer ik hoor het niet wat is jou probleem wil je zo graag dat ik het hoor ofzo.er is gewoon niks aan de hand.

5 november 2019 om 18:46

Ze zijn er nu zelfs voor bestraft, dat waren gewoon apengeluiden. Jij wilt het gewoon blijkbaar niet horen!heeft niks met wel of niet horen te maken, maar gewoon met feiten! Feit is dat er een aantal supporters zijn bestraft, en 1 van de harde kern 10 jaar een stadionverbod van de club zelf heeft gehad!allemaal om niks zeker? Je bent gewoon zelf een racist dan, dat is de enige conclusie...en ik zie er zelf uit als een Ariër...blond en blauwe ogen en blanke huid, maar dat heeft niets met dit voorval te maken.misselijk mensen zoals jij die dit soort dingen goedpraten of wegwuiven. Je zou eens een paar goede documentaires moeten kijken van WO2 en de kampen en dergelijke.maar vaak zijn het mensen met weinig verstand die als hardste brullen, omdat ze "vrienden" hebben die nog niet niet analfabeet zijn. Wees er trots op!

Misschien word ik wel voor gek verklaard, maar al was ik een donkergetinte speler in de Serie A dan had ik geen wedstrijd meer gespeeld in de de competitie, net zolang tot er wel sancties worden opgelegd. Dit zouden ze met ze alle moeten doen, spelers zoals Balotelli, Cuadrado, Matuidi, Costa, Koulibaly, Leão en Kessi. Wie weet hoe dit gaat werken. Racisme uit Italië zal nog generaties duren voor het word verbannen. Maar nu is het aan de Italiaanse bond om er wat aan te doen, want dit is bespottelijk.

5 november 2019 om 17:30

Helemaal mee eens! De discussie komt nooit verder dan óf er wel sprake van racisme is, wat dan weer besloten wordt door mensen die het zelf nooit hebben ervaren. Actie is vereist. Ik zou dit enorm toejuichen.

5 november 2019 om 18:28

Nou genoeg goeie spelers die er dan nog spelen en die zouden kunnen komen naar italie.dus zoveel zou dat niet uitmaken.

Hier wordt een mens toch moedeloos van. Zelfs in een situatie die zo overduidelijk is durven mensen in cruciale posities met droge ogen te beweren dat er niks aan de hand is. Er moeten echt zoveel hardere maatregelen worden getroffen. Iets als een puntensysteem met uitsluiting van internationaal (club)voetbal als straf. Als men écht wil lijkt dat me niet zo lastig... Daarnaast blijf ik maar wachten op de eerste coach met de guts om zodra z’n speler aangeeft racistisch te worden benaderd direct het hele team naar de bus dirigeert..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hellas Verona


17 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TamezeMiddenvelder40
M. ZaccagniMiddenvelder40
A. FavilliAanvaller31
Miguel VelosoMiddenvelder20
S. Di CarmineAanvaller20
M. SilvestriKeeper40
E. SalcedoAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Hellas Verona.

897 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren