‘Dat verschil is nu veel groter dan het verschil tussen Ajax en Bayern’

Dinsdag, 5 november 2019 om

Erik ten Hag werkte in het verleden twee jaar als trainer van het tweede elftal van Bayern München en het kwam dus niet als een verrassing dat zijn naam in de afgelopen dagen nadrukkelijk naar voren werd geschoven als opvolger van de ontslagen Niko Kovac. De oefenmeester liet maandag echter weten in ieder geval het seizoen af te zullen maken bij Ajax, waardoor de club niet hoeft te vrezen voor een tussentijds vertrek. Valentijn Driessen sluit niet uit dat Ten Hag aankomende zomer alsnog die kant op gaat.

“Ik had wel verwacht dat hij het seizoen sowieso zou afmaken bij Ajax”, vertelt de chef voetbal van De Telegraaf voor de camera van Veronica Inside. “Eerder is hij natuurlijk wel weggelopen bij FC Utrecht, maar daar had hij bepaalde afspraken over. Ik denk dat Ajax ook van een heel andere status is tegenwoordig. Dat komt mede door hem en een aantal geweldige aankopen.”

Ten Hag bevestigt dat hij het seizoen afmaakt bij Ajax

Ten Hag won vorig jaar de dubbel met de Amsterdammers, terwijl ook de halve finale van de Champions League werd bereikt. In het huidige seizoen is Ajax met overwinningen op Lille OSC en Valencia, en een nipte thuisnederlaag tegen Chelsea, opnieuw goed begonnen aan het Europese avontuur: “Ajax behoort tot de top van Europa. Bayern hoort daar ook bij, maar het verschil tussen FC Utrecht en Ajax is op dit moment veel groter dan tussen Ajax en Bayern.”

Driessen denkt wel dat Ten Hag afspraken heeft gemaakt met zijn werkgever over een eventueel vertrek: “Misschien geen tussentijdse afspraken, maar na een jaar. Ten Hag wilde niet zeggen of er contact is geweest met Bayern. Maar natuurlijk is er contact geweest.” De journalist gaat ervan uit dat Der Rekordmeister zich in de afgelopen dagen gemeld heeft bij het kamp-Ten Hag: “Ze kennen hem. Hij is een kind van de club. Het zou heel slecht zijn als Bayern geen contact met hem zou opnemen. Zeker omdat hij het uitstekend heeft gedaan bij Ajax tot dusver.”


Poll

Denk jij dat Erik ten Hag in de toekomst trainer van Bayern München zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door gerrald)

Ik snap als Ten Hag na dit seizoen naar Bayern zou gaan. Is toch in alles een grotere club dan Ajax. Ik denk alleen dat Bayern een club loze trainer gaat aanstellen dus kan Ten Hag verder geschiedenis gaan schrijven bij Ajax. Op naar de CL finale.

5 november 2019 om 11:10

Misschien een tijdelijke trainer, die nu clubloos is. Zelf gok ik echter op Allegri. Mourinho niet, want die bayern leiding gaat echt niet iemand aannemen die zichzelf belangrijker acht dan die leiding. Zal wel smullen worden

5 november 2019 om 11:14

Maar waarom zou Allegri een contract tekenen tot het einde van het seizoen? Ik denk dat hij daar niet akkoord mee gaat.

5 november 2019 om 11:38

Macadelic, met het woordje "echter" in mijn zin, bedoelde ik te impliceren dat ze niet voor Ten Hag gaan, maar voor Allegri. Dus voor langere tijd.

5 november 2019 om 11:46

Ah excuus, niet bewust opgenomen. Dan zijn we het met elkaar eens. Allegri lijkt de meest logische keuze. Ik denk dat de gedroomde kandidaat voor Bayern leiding Nagelsmann zou zijn maar ja dat is een utopie.

5 november 2019 om 12:49

Leeft Heijnckes nog ? Wellicht dat ze die nog ergens uit een bejaardensoos kunnen halen. Geweldige trainer.

5 november 2019 om 13:07

Allegri lijkt het niet te worden. Bayern heeft slechter ervaringen met trainers die geen Duits spreken. Wenger spreekt vloeiend Duits, Mourinho is de laatste weken hard bezig met zijn Duits. Die twee kandidaten hebben daardoor echt een niet te onderschatten voorsprong

5 november 2019 om 14:38

Ja als tijdelijke oplossing zou dat een goede optie zijn maar dat zou betekenen dat Ten Hag er in de zomer waarschijnlijk alsnog heen gaat. Ik gun het Ten Hag van harte maar voor Ajax hoop ik dat hij nog een seizoen of 2 blijft.

5 november 2019 om 14:41

Ik hoop zo dat Mourinho het niet wordt. Ik vind hem niet passen bij Bayern en überhaupt niet echt bij de Duitse competitie. Ik denk wanneer Mourinho wordt aangesteld binnen de kortste keren een clash ontstaat tussen hem en de clubleiding.

5 november 2019 om 11:16

Volgens mij gaan Ten Hag en Bayern goed samen. Wellicht dat Bayern een optie heeft die het seizoen afmaakt, waarna Ten Hag kan instromen. Lijkt mij zeer interessant wat hij Bayern kan brengen.

5 november 2019 om 11:28

Ben ik met je eens dat de combinatie super interessant is. De enige die ik kan bedenken voor alleen dit seizoen is Heynckes of misschien laten ze die assistent het seizoen afmaken.

5 november 2019 om 11:45

Er zijn denk ik idd weinig opties die een half seizoen willen afmaken (op de assistent na). Dit is wellicht prettig voor Ajax die daarom Ten Hag misschien kunnen behouden.

Waarom vind ik een bericht meteen ongeloofwaardiger als ik de naam 'valentijn Driessen' zie staan? Ik zie de ene na de andere aanname weer voorbij komen. Desalniettemin gun ik Ten Hag volgend seizoen wel een mooie transfer naar Bayern!

5 november 2019 om 11:12

Wow ok dacht even dat ik las dat Valentijn schreef dat het succes mede door Ten Hag komt maar ik zal me vergist hebben.

Open deuren van Driessen en de credits zijn een beetje voor Ten Hag en voornamelijk voor de "geweldige aankopen". Oh en wanneer is iemand kind van de club in zijn ogen? Drie jaar daar gewerkt. Dat maakt je toch geen kind van de club?

5 november 2019 om 11:25

Haha dit is gewoon zoeken om Driessen te bashen. In deze column geeft 'ie (eindelijk) toch bijzonder veel credits aan Ten Hag hoor. Sinds dat Ajax publiek tekeer is gegaan en de kijkers bij vi wegliepen is er wel een omslag geweest bij Driessen en co.

5 november 2019 om 11:35

Inke, haha, dat realiseerde ik me ook enigzins, zoals ik hier beneden ook al aangegeven heb. Ik vind het zo'n irritante ..................................................... dat ik mezelf betrapte dat ik naar hem toe ook nauwelijks nog openminded kan kijken. Mea culpa.

Zegt Valentijn Driessen nou echt dat Ten Hag het tot dusver uitstekend gedaan heeft bij Ajax? Heb ik dan al die columns van hem verkeerd begrepen?

5 november 2019 om 11:13

Haha, ik ben misschien zo Driessen-moe met al zijn aannames en vooroordelen, dat dat totaal niet tot me doorgedrongen was, terwijl ik het wel gelezen had. Selectief dingen wel en niet willen zien. Whaaaaa, ik begin op Valentijn te lijken ;

Goede reactie van ten Hag. Allerlei mensen hebben zich gecommitteerd aan Ajax om ook dit seizoen weer samen te knallen. Denk aan Neres, Ziyech, Onana, Tagliafico en Tadic. Maar ook aan vd Sar en Overmars. Dan zou het raar zijn om als eindverantwoordelijke zelf tussentijds wel te vertrekken. Na het seizoen kan iedereen zijn toekomstwensen wel weer bespreken, maar niet in het lopende. Lijkt me ook wel net zo gezond bij een club waar een topsportklimaat moet heersen.

5 november 2019 om 11:15

Zou wel een enorme aderlating zijn voor heel Ajax als al deze mensen na dit seizoen vertrekken

“Ik had wel verwacht dat hij het seizoen sowieso zou afmaken bij Ajax”, als het aan jou lag Valentijn dan stond ten Hag al lang bij het grof vuil en zou Marcel Keizer weer hoofdtrainer van Ajax zijn. Ik weet niet goed of ik Valentijn een demagoog of een hypocriet moet vinden, of allebei.

5 november 2019 om 11:33

@afcavosje toch geeft hij Ten Hag hier gewoon de credits hoor: "ik denk dat Ajax ook van een heel andere status is tegenwoordig. Dat komt mede door hem en een aantal geweldige aankopen.”

5 november 2019 om 11:40

Welke geweldige aankopen? Vorig jaar ja. Maar Marin, Alvarez (past niet in het systeem) vind ik geen topaankopen. Martinez en Promes zijn aardige aankopen maar we moeten ook niet doen of er absolute topspelers naar Ajax zijn gekomen. Dan vond ik Tadic en Blind betere aankopen vorig jaar.

5 november 2019 om 11:56

@elphenomeno volgens mij bedoeld Driessen gewoon de aankopen van Ajax van de laatste jaren waar Ten Hag nu mee kan werken. Ziyech, Onana, Tadic, Neres, Blind etc. dat zijn natuurlijk spelers waarvan menig Nederlandse coach zal watertanden

5 november 2019 om 12:15

Elphenomeno. Omdat we een jaartje verder zijn, zijn Tadic, Blind, maar ook Onana, Neres, Tagliafico, ineens geen geweldige aankopen meer? Tevens kan je volgens mij niet veel beter beginnen dan Martinez en vooral Promes hebben gedaan dit seizoen.

''zeker omdat hij het uitstekend heeft gedaan''. Dat zou je niet zeggen als je de hetze van Driessen het afgelopen jaar hebt gevolgd. Dat de beste man een podium blijft krijgen is bizar, vorig jaar zat hij er bij wedstrijden tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham faliekant naast terwijl hij over Ten Hag vrijwel niks zinnigs te melden heeft en elke keer van mening veranderd. Aan het begin van het seizoen moest Blind in de verdediging spelen volgens Driessen, een paar weken geleden schreef hij dat Blind naar het middenveld moet. Afschuwelijke journalistiek.

Driessen: “ajax behoort tot de top van Europa. Bayern hoort daar ook bij." Pfff, wat wordt ik moe van deze verhalen. Zo goed als Manchester City, Juventus, Psg, etc. is Ajax niet. Ze doen het prima en ik ben blij dat het nu weer goed gaat met Ajax, maar dat constante gehype... Maar ergens wel mooi dat de nar van De Telegraaf nu toegeeft dat Ajax en Ten Hag goed bezig zijn.

5 november 2019 om 11:17

Ajax was beter dan Juventus he vorig seizoen . En was dichterbij een uitschakeling van Tottenham dan Manchester City.PSG is zelfs minder dan Juventus en Manchester City.En Ajax heeft de verkoop van De Ligt en De Jong redelijk goed kunnen opvangen. Zijn wel wat minder geworden maar halen nog steeds een prima niveau in de CL, ook dit jaar. Wonnen indrukwekkend van Lille en Valencia en waren minimaal gelijkwaardig tegen Chelsea wat op dit moment ook gewoon een europese topclub is.Dus Ajax verdiend wel meer credits dan jij ze hier geeft.

5 november 2019 om 11:22

Toen ze nog Frenkie en De Ligt hadden ja. In het huidige seizoen schat ik Ajax meer in als een soort van Arsenal, Dortmund of Inter. Zeker geen Manchester City, Barcelona of Liverpool.

5 november 2019 om 11:28

Ik schat Chelsea ongeveer in als iets minder dan Liverpool en Manchester City. Al kan Chelsea in onderlinge duels met deze clubs gewoon winnen. En Ajax is gelijkwaardig aan Chelsea dus Ajax dan ook.

5 november 2019 om 11:31

Lol Dortmund en Inter hebben veel meer kwaliteit dan Ajax en een veel hoger budget dan de Amsterdammers. Ajax is eerder niveau Sevilla, Roma , Leverkusen. De overschatting na 1 topseizoen begint wel ernstige vormen aan te nemen. Niet vergeten dat clubs als Schalke, Roma en Lyon ook de halve finale haalden de afgelopen decade. En clubs als Wolfsburg, CSKA, Sevilla, Leicester, Marseille, Sjakthar en zelfs Apoel de kwartfinales. Als Ajax dit jaar de 1/8ste finales haalt hebben ze echt een wereldprestatie geleverd.

5 november 2019 om 11:33

Mee eens, het Ajax van vorig jaar doet mij denken aan ploegen als roma en Monaco. Die hebben allebei ook de halve finale gespeeld en daarna minder gepresteerd.

5 november 2019 om 11:34

Chelses heeft heus wel meer kwaliteit hoor. Waren gewoon beter in Amsterdam en de beste speler ontbrak nog. Verder ontbraken ook Pedro en het centrum van Chelsea. Buiten Taglifafico en misschien de keeper zal niemand van Ajax daar ook een meerwaarde hebben in het basiselftal van Chelsea. Die hadden gewoon doodleuk een Pulisic op de bank zitten.

5 november 2019 om 11:34

Inter presteert al vele jaren bagger in Europa dus dat zegt niet zoveel. Dortmund en Roma zijn best wel stabiele factors in de CL dus dat is geen schande om daarmee vergeleken te worden. De vergelijking met Sevilla, Leverkusen zie ik niet. Sevilla speelt ieder jaar zowat EL en Leverkusen wint amper wedstrijden in de CL.De vergelijking met Monaco zie ik ook niet. Monaco was toch meer een one year fly. Ajax is dat niet. Met de achtste finale EL, de finale EL, halve finale CL en staat er nu ook weer gunstig voor in de poule.

5 november 2019 om 11:36

Klopt elphenomeno, ik verwacht alleen dat tagliafico of misschien ziyech. Onana is niet echt beter dan kepa. Lawi presteren tegen Valencia en Lille is ook iets gemakkelijker dan tegen juve en atletico.

5 november 2019 om 11:39

Inter is gewoon een titelkandidaat momenteel. Dat ze zwak presteren Europees is waar, maar dit seizoen kunnen ze gewoonweg nog overwinteren in de CL. AS Roma is toch ook niet beter dan Inter omdat ze 2 jaar terug de halve finale bereikten?

5 november 2019 om 11:42

Niet met je eens phonemeno. Abraham en Hudson Odoi werden erg goed geneutraliseerd door Ajax. Kwamen er amper aan te pas. Ajax verdiende tot de 80e minuut de voorsprong meer dan Chelsea. Pas toen Pulisic en Batsuyahi erin kwamen was Chelsea beter maar dat kan ook aan de vermoeidheid hebben kunnen liggen bij Ajax.

5 november 2019 om 11:46

Sevilla wint 3x de Europa League, dat zijn Europese prijzen, iets wat Ajax nog niet gedaan heeft. Leverkusen heeft 5x overwinterd in de CL vanaf 2010. Ajax 1x. En Monaco een 1 year fly noemen terwijl Ajax dit seizoen eerst nog maar eens moet overwinteren in de CL. Beetje voorbarig allemaal.

5 november 2019 om 11:48

Het Ajax van vorig jaar was toch wel duidelijk beter dan het Ajax van dit jaar. Ik schat eerlijk gezegd Juventus dit jaar ook wel hoger in dan vorig jaar in de Champions League, al was de prestatie van Ajax om hen uit te schakelen daar niet minder knap door. Wat betreft de wedstrijden in de CL ben ik het niet helemaal met je eens. Ik zat in het stadion tegen Chelsea en het voetbal was niet om aan te zien. De spaarzame keren dat Chelsea aanzette, was het direct gevaarlijk. Tegen Lille was Ajax inderdaad veel beter, maar liet Lille ook 3 enorme kansen onbenut om te scoren. Tegen Valencia werd Ajax bij vlagen weggespeeld, maar ging de bal er op miraculeuze wijze niet in. Zoals gezegd: ik vind dat Ajax het prima doet in zowel de Eredivisie als in Europa, maar om te zeggen dat ze Europese top zijn gaat mij te ver. Europese topteams hebben geen Alvarez, Veltman of Dest in de basis staan.

5 november 2019 om 12:34

Ajax wint 4x de Champions league ook dat zijn Europese prijzen, iets wat Sevilla nog nooit gelukt is 😉

5 november 2019 om 12:40

Jij denkt op basis van een momentopname en dan maak je discussieren erg eentonig en onlogisch. Natuurlijk kun je 't ze 1 of 2 seizoenen moeilijk maken, maar uiteindelijk zal Ajax z'n spelers verliezen en moet je weer opnieuw bouwen. Zelfs als alleen Ziyech en Onana zouden vertrekken de aankomende zomer, lever je alweer enorm veel kwaliteit in die je als Ajax zijnde niet zomaar even terugkoopt. De clubs die jij opnoemt zijn structureel aanzienlijk rijker, aanzienlijk meer succesvol en aanzienlijk groter in alles. Natuurlijk verdient Ajax credits, maar blijf dan wel bij de kern en de waarheid, want je discussieert alles in het voordeel van jouw club. Dan is het natuurlijk makkelijk je gram halen, maar een objectief beeld geeft het niet.

5 november 2019 om 12:44

Discusseren met mensen blijft lastig die op een roze wolk liggen.

Haha Valentijn slikt z'n woorden in en het is weer niet goed. Denk overigens niet dat het verschil tussen Ajax en Utrecht veel groter is. In ieder geval niet qua transferbudget en omzet. Wat zijn we in Nederland toch goed in doorslaan beide kanten op.

5 november 2019 om 11:28

Omzet van Ajax was rond de 200 miljoen afgelopen jaar. Die van Bayern rond de 750 miljoen. En wij (FC Utrecht) 20 miljoen. Oftewel verschil tussen Utrecht en Ajax was 10x en tussen Ajax en Bayern rond de 3-4x. Dit komt natuurlijk door het succesvolle CL seizoen van Ajax. Wanneer ze een keer geen CL groepsfase halen stort de hele omzet in, want in de Eredivisie is geen stuiver te verdienen zoals je ziet aan omzetten als die van Utrecht, Groningen of Heerenveen.

5 november 2019 om 11:36

Ja als je puur naar het laatste jaar kijkt wel natuurlijk. Als Ajax voortaan altijd de halve finale haalt zijn ze binnen een mum van tijd zelfs gelijkwaardig aan Bayern, maar daarvoor hebben ze nog steeds niet genoeg geld. Zolang de Bayern's, Barca's en Juve's de spelers van Ajax weg kunnen kopen voor 80 miljoen zal het lastig blijven om structureel in de absolute top mee te doen.helaas.

5 november 2019 om 11:47

Volgens mij vergelijk je de omzet van Ajax met de begroting van FC Utrecht. Als we naar begrotingen kijken, werkt Ajax dit jaar met 110 miljoen en Utrecht met 20 miljoen. Bayern Munchen een kleine 600 miljoen. De ratio tussen die getallen is dus heel vergelijkbaar. Alleen is dat niet zo'n relevante vergelijking natuurlijk.

5 november 2019 om 11:50

Dan zijn ze als nog niet binnen een mum van tijd gelijkwaardig aan Bayern. Ajax kan groeien tot een omzet van maximaal 300 miljoen ongeveer bij een perfecte CL campagne. Bayern verdient al zoveel geld puur en alleen aan Bundesliga voetbal en de exposure die daar bij hoort. Wanneer Ajax geen CL speelt is het qua omzet een Mainz of Freiburg. Clubs als Bayern, City, Barca of Juventus zijn veel minder afhankelijk van een goed CL jaartje. Door de Eredivisie kan Ajax nooit structureel aanhaken bij deze clubs. Gaat niet meer gebeuren in het huidige voetbal.

5 november 2019 om 11:52

@JJvH: “Een belangrijk doel van de FC Utrecht strategie is het bereiken van de (eerste) mijlpaal 20 miljoen euro omzet,“

Ik vind dat wel een beetje twijfel. Utrecht is subtop naar de top in Nederland Ajax. Ajax is subtop in Europa en Bayern munchen absolute wereldtop. Is ook wel een aardig verschil.

5 november 2019 om 11:31

Op dit moment hoort Ajax ook tot de beste 10 clubs ter wereld dus dat verschil tussen Ajax en Bayern is erg klein. Utrecht daarentegen is misschien de nummer 1800 ter wereld? Zeer groot verschil dus tussen Ajax en Utrecht.

5 november 2019 om 11:37

Jij wel. Bayern, Dortmund, Juve, PSG, Barca, Real, Atletico, City en Liverpool zijn gewoon beter en ook clubs als Inter, Napoli, Leipzig, Chelsea, Arsenal en United hebben meer kwaliteit in de selectie zitten. Dat Ajax geweldig presteer is een feit, maar we moeten niet doen of Ajax clubs als Valencia, Roma, Lyon en Porto flink ontstegen is na 1 topseizoen. Verlies je vanavond dan kan het zomaar zijn dat je in de EL beland.

5 november 2019 om 11:39

Inderdaad, arrogantie he. 1 goed seizoen wil niet zeggen dat je top bent. Zelfs een Leicester heeft onwijs veel kwaliteit vergeleken met Ajax.

5 november 2019 om 11:49

@arsenal890 Waarom heb je het over 1 goed seizoen? Ajax speelde twee seizoenen daarvoor ook de finale EL he. Alweer vergeten? En ook dit jaar hebben ze weer gunstige papieren om door te kunnen gaan in 1 van de zwaarste CL poules van dit seizoen. Dus dan kun je eerder over 3 goede seizoenen spreken en kun je Ajax bij de beste 10 clubs ter wereld scharen op dit moment.

5 november 2019 om 11:59

Ja goed ik vind EL niet heel interessant als je kijkt wat daar de laatste jaren allemaal in de finale heeft gestaan. Sevilla won ook 3x de EL, maar komt in de CL gewoon net wat kwaliteit tekort om potten te breken. Tuurlijk kan het incidenteel wel dat je enorm ver komt, maar over het algemeen is de 1/8ste finales het eindstation, wat in mijn optiek ook voor Ajax geldt.

5 november 2019 om 12:11

Dus omdat ze 1 keer de EL finale hebben gehaald en een halve finale CL ben je meteen top 10? Ik ben dan oprecht benieuwd wie er dan in jouw top 10 staan. Ajax heeft voor het eerst in 20 iets bereikt in de CL en dan durf jij te praten over top 10? EL kun je niet echt serieus nemen. 3 goede seizoenen? Tot dusver 2 in 4 jaar, als je vanavond verliest van Chelsea kun je ook zomaar EL halen ipv Chelsea dus is nog niet een goed seizoen.

5 november 2019 om 12:34

Op basis van een paar resultaten? Met die logica behoren AS Roma en AS Monaco ook tot die top 10, om nog maar te zwijgen over al die clubs die structureel beter presteren over de afgelopen jaren, zoals Porto, Benfica of zelfs Basel. Dit succes is een momentopname en daarmee kun je een club nauwelijks geloofwaardig in dergelijke categorieen scharen. Begrijp me niet verkeerd; het is knap wat Ajax doet, maar de kans dat het binnen drie jaar weer omslaat is veel groter dan dat dit succes voortduurt, althans in de Champions League. Dit Ajax is al aanzienlijk minder dan afgelopen seizoen en je blijft sterkhouders verliezen.

5 november 2019 om 12:54

Inderdaad het is slechts een moment opname. 2 seizoen achter elkaar presteren hebben ze nog niet gedaan. As roma en Monaco hebben inderdaad het zelfde gedaan een paar jaar geleden.

5 november 2019 om 13:03

Eens hoor met je reactie Sirius, behalve met die laatste zin. Zijn we nu echt zoveel zwakker dan afgelopen seizoen ? Vorig seizoen begon uitermate stroef, terwijl dit seizoen (vooralsnog) op rolletjes verloopt. De Jong ben je kwijt, maar die kun je voor 80% wegstrepen tegen Martinez. Schone vind ik persoonlijk een groot verlies, maar daar heb je Marin voor teruggekregen. De enige die je echt mist is De Ligt, een positie die Veltman tot dusver wel naar behoren invult. Daar tegenover staat de opkomst van Dest, heb je Alvarez als uitstekende breedte versterking erbij gekregen en hebben we met Promes meer opties voorin. In de CL moet alles kloppen, maar ik zie ons met een gunstige loting en een beetje geluk in de groepsfase, gewoon weer de kwart finale halen. (terwijl in mijn ogen het seizoen al is geslaagd bij overwintering CL en een kampioenschap)

5 november 2019 om 13:25

Heel misschien moet je hopen dat je überhaupt door de groepsfase komen. De handelingssnelheid van martinez is echt niet zo best. Dus je mist frenkie echt wel eveneens de ligt.

5 november 2019 om 14:59

Nou ja als Ajax zich dit jaar weer door de poulefase kan knokken hebben ze voor het 3e jaar in 4 jaar tijd gewoon top gepresteerd in Europa. En wie weet wat Ajax de komende jaren nog meer kan presteren.

5 november 2019 om 15:38

Ja en als ze het volgend jaar niet halen? Je moet gewoon begrijpen dat ze geen Europese top zijn omdat ze een paar jaar iets gepresteerd hebben in 20 jaar tijd. Een paar goeie jaren veranderd er niks aan. Wie weet hoe Ajax reageert op het vertrek van oa onana, tagliafico en Donny.

5 november 2019 om 15:47

Ik zie ook voor de komende jaren gunstige kansen voor Ajax om ver te kunnen komen in Europa. Volgende zomer zijn veel interessante spelers voor Ajax transfervrij of hebben dan nog maar 1 jaar contract. En wie weet is Overmars dan ook wel in staat om zoveel mogelijk keyspelers langer te behouden.Maar jij vind dus bijvoorbeeld Tottenham op dit moment geen Europese top? Ajax doet op dit moment weinig onder voor een club als Tottenham.

5 november 2019 om 11:33

Voetbal=geld. En door de huidige successen van Ajax in de CL is het verschil tussen Bayern en Ajax wel degelijk kleiner. Echter is dit een momentopname. Wanneer Ajax structureel kampioen wordt en CL speelt dan is het verschil tussen Utrecht en Ajax groter dan tussen Ajax en Bayern. Door de belachelijke verschillen in inkomsten tussen de CL en Eredivisiebudgetten kan je in Nederland moeilijk meer spreken van een “top” en “subtop.” Je moet clubs categoriseren als: “clubs die wel CL-groepsfase halen en clubs die geen CL-groepsfase halen.”

5 november 2019 om 11:40

Ajax haalt niet structureel CL groepsfase. Een Bayern heeft 80 miljoen uit voor een verdediger en Ajax 17 miljoen. Het verschil kwa geld is ook gigantisch. En geen enkele speler van Ajax zou in de basis staan bij Bayern.

5 november 2019 om 11:55

Dat klopt. Maar wij als FC Utrecht zijnde kopen spelers voor maximaal een paar ton (zoals Cerny). Dan vind ik de vijver van 17 miljoen en 80 miljoen ongeveer net zo dicht bij elkaar liggen.

5 november 2019 om 12:11

Ja ongeveer net zo dicht bij. Daar ben ik het mee eens. Maar om nou het verschil tussen Bayern en Ajax kleiner te noemen vind ik niet.

5 november 2019 om 12:39

Akkoord. Ik denk inderdaad dat het verschil zowel sportief als financieel op het moment even groot is inderdaad.

Ten Hag heeft 2 jaartjes bij Bayern gewerkt en Driessen noemt hem een kind van de club... Hoe opportunistisch. Ten Hag was bij Bayern, net zoals 90% van alle trainers, niet meer dan een passant. Daarnaast zie ik Ten Hag wel passen bij Bayern en hangt zijn eventuele toekomst ginds af van wie Bayern nu aanstelt. Als ze opteren voor een tijdelijke tussenpaus, dan begint Overmars best al eens rond te kijken want dan zou het zo maar kunnen dat Ten Hag volgend jaar in München werkt. Maar ik denk persoonlijk niet dat Bayern voor een tussenpaus gaat kiezen gezien het feit dat er toch grote namen beschikbaar zijn zoals Allegri en Mourinho. Daarnaast valt het me op dat Nagelsmann niet genoemd wordt, al kan dat ook weer een risico aanstelling zijn.

5 november 2019 om 11:54

Nagelsmann zit amper 3 maand bij Leipzig. Waarom zal die weggaan? Bij Leipzig is de stunt om kampioen te worden veel groter dan bij Bayern. En zij hebben de financiele middelen om het Bayern lastig te maken.

5 november 2019 om 12:28

Dortmund heeft die middelen ook. Dat neemt echter niet weg dat Bayern de gedoodverfde favoriet voor de titel is, elk seizoen weer. Sterkhouders van Leipzig hoeven nog steeds niet eens na te denken als Bayern aan komt kloppen. Voor Dortmund geldt eigenlijk hetzelfde. Dat zal voor trainers niet anders zijn, al denk ik niet dat Nagelsmann in de komende paar jaren naar Bayern verkast.

Best lachwekkend natuurlijk die ten hag. Eigenlijk al jaren belachelijk gemaakt in Nederland heeft ie het geluk gehad een jaar een goeie selectie te hebben gehad en word ie opeens gelinkt aan Bayern. Hij heeft natuurlijk een uitstraling van niks en heb niet echt het idee dat het nu een geweldige trainer is. Nogmaals zijn succes kwam puur door de selectie, zet hem bij fortuna en hij word ook 17e.

5 november 2019 om 12:24

Tot nog toe heeft hij bij elke club resultaten gehaald en hij heeft elke ploeg mooi laten voetballen. Bij FC Twente waren ze erg tevreden over hem, maar nadat Fred Rutten hoofdtrainer werd en Ten Hag mee wou nemen als assistent naar Psv, was hij eigenlijk niet meer te behouden. Na de periode bij PSV werd hij hoofdtrainer van Go Ahead Eagles en promoveerde ook direct naar de Eredivisie (voor het eerst in 17 jaar). Daarna werd hij hoofdtrainer bij Bayern II en tot op de dag van vandaag zijn ze louter positief over z'n manier van werken, z'n visie en z'n tactisch vermogen. Vervolgens herhaalde hij hetzelfde trucje wederom bij Utrecht en nu bij Ajax. Het succes achtervolgt hem en dan kun je louter concluderen dat hij gewoon erg goed is in wat hij doet.

Bijna elke week zit Valentijn Erik ten Hag volledig af te zeiken tot op het bot. Nu komt er een vacature vrij bij Bayern Muchen en is opeens Ten Hag een toptrainer en verteld hoe goed ie wel niet is en geeft m een paar veren in zn kont. Ach Valentijntje het ligt er wel erg dik bovenop dat je grootste wens is dat Ten Hag oprot bij Ajax. Misselijk hoor en oh zo doorzichtig.

Over de vraag of Ten Hag in de toekomst bij Bayern aan de slag gaat heb ik (voorlopig) nee ingevuld, er zullen meer kapers op de kust zijn.

Ik hoop wel dat driessen op houdt met zeuren als Ten Hag besluit om naar Bayern te gaan. En anders zorgt Bayern er wel voor dat driessen daar niet meer welkom is.

Nou ja, de top van Europa is wel erg overdreven. De kans dat het succes binnen 3 jaar weer omslaat is veel groter dan de kans dat de resultaten in Europa zo positief blijven in de Champions League. De sterkhouders zullen uiteindelijk vertrekken en voetballers hebben natuurlijk niet het eeuwige voetballeven. Dan kun je nog veel geld hebben voor Nederlandse begrippen, maar de spelers die Ajax moet vervangen, vervang je niet zomaar even door 15-25 miljoen euro neer te tellen. Die kosten ruim drie keer zoveel en nog vele malen meer in salarisverhoudingen.

En als.Bayern hem echt wil en ze weten wat ze aan Ten Hag hebben , dan weten ze ook wel dat hij niet een trainer is die een team opeens op de rit heeft. Hij is een trainer die met een proces begint en dat heeft tijd nodig. Als Bayern hem wilt, doen ze er beter aan om nu een trainer aan te stellen voor dit seizoen die de boel in korte tijd aan het draaien krijgt . En gaan dan voor volgend seizoen vol voor Ten Hag

Ligt eraan of Bayren het geduld heeft om te wachten tot de zomer, als ze nu heel iemand anders vast aanstellen dan kan ze kans zomaar verkeken zijn

Dus twee jaar het tweede van Bayern trainen en hoppa ben je een kind van de ploeg, vraag me af dan hoeveel vaders vele trainers hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

35 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren