‘Bayern ziet een duidelijk nadeel en gaat zeker niet aankloppen bij PSV’

Dinsdag, 5 november 2019 om

Bayern München maakte zondag de breuk met trainer Niko Kovac wereldkundig. Sinds het vertrek van de Kroaat worden diverse oefenmeesters gelinkt aan de vacature in Beieren, onder wie Erik ten Hag, José Mourinho en Massimiliano Allegri. Ook de naam van Mark van Bommel, oud-speler van der Rekordmeister, wordt genoemd.

De trainer van PSV wordt als een interessante optie beschouwd door de leiding van Bayern, maar volgens het Algemeen Dagblad zal Van Bommel in de nabije toekomst niet aan de slag gaan bij de Duitse grootmacht. Volgens de krant is men op zoek naar een ervaren trainer, nadat de aanstelling van de 'onervaren' Kovac verkeerd is uitgepakt.

Ten Hag: 'Ik maak dit seizoen sowieso af bij Ajax'

'Zo'n keuze gaat de clubleiding nu niet weer maken, zo stellen bronnen rond de club. Bayern zet in op het strikken van een coach met veel ervaring, een gevestigde naam in het topvoetbal. (...) In de bestuurstop van Bayern zijn Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness wel gecharmeerd van de trainer van PSV en oud-aanvoerder van Bayern', schrijft de krant.

Ten Hag is al verder in zijn loopbaan en staat in elk geval op de lijst, stelt men. De coach van Ajax maakte maandagavond in aanloop naar het Champions League-duel met Chelsea echter duidelijk dat hij het seizoen in ieder geval afmaakt in Amsterdam. "Nee, ik heb geen contact gehad met Bayern München. Ik blijf dit seizoen bij Ajax", aldus Ten Hag.


Poll

Verwacht jij dat Mark van Bommel ooit trainer van Bayern München zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door iloet)

Wat had ik toch gehoopt dat men voor Van Bommel zou gaan. Waren tenminste van hem af. Ik zie totaal geen stijgende lijn onder Van Bommel en blijft maar vasthouden aan de matige spelers zoals Rosario, Sadilek en Zoet.

5 november 2019 om 07:47

Ik begrijp je maar heb nooit begrepen waarom gesuggereerd werd dat Van Bommel kandidaat zou zijn. Ja hij heeft er gevoetbald maar als dat het criterium is zijn er wel meer kandidaten. Als coach is Van Bommel misschien te snel in deze positie gebracht, maar hij gaat er ook echt volledig door de mand. Groot voetballer, waardeloze trainer. Geen schande want hij is met onder meer Marco van Basten in prima gezelschap. Dat hij geen sterke selectie heeft is een ding, maar dag hij al anderhalf jaar lang vasthoudt aan slechte keuzes is niet goed te praten. En Bayern gaat je niet van hem verlossen.

5 november 2019 om 07:50

Cocu deed het ervoor exact op dezelfde wijze met in zijn eerste jaar een beetje ondersteuning van Hiddink. Werd vervolgens driemaal kampioen en psv dacht simpel en dacht hetzelfde plaatje stippelen we uit met van Bommel met van Marwijk in een Hiddink rol. Alleen pakt dat vooralsnog beroerd uit.

5 november 2019 om 07:53

Ja dat is lekker makkelijk zo achteraf, van Bommel begon ijzersterk bij Psv.

5 november 2019 om 08:29

Ijzersterk ja,vroege uitschakeling in de beker en in het Europese voetbal.al haal je dan in de competitie de benodigde punten, volgens mij heb je dan geen ijzersterk begin.

5 november 2019 om 08:35

Hij heeft zowat het hele seizoen bovenaan gestaan. Heeft het op het einde totaal verkloot. Maar het is wel makkelijk om te zeggen dat PSV van Bommel niet had moeten kiezen. van Bommel had best veel in zich om een goede trainer te worden.

5 november 2019 om 08:51

Vergeet niet dat Van Bommel ook gewoon kan sparren met zijn schoonpa.. Vorig seizoen heeft PSV ook heel veel geluk gehad (misschien dwing je dat af) in de laatste 5 minuten (en minder) waarin ze diverse zeer slechte potten al dan niet onterecht binnen sleepte. Dit vertekende echt ontzettend de kwaliteiten van het team en de trainer. Er moet mijn inziens meer uit te halen zijn uit dit PSV met een tactische sterke en slimme trainer. Nu stond van Marwijk ook niet direct bekend om zijn extreem aanvallende spel..

5 november 2019 om 09:25

Ijzersterk totdat van Marwijk weg ging. Overduidelijk dat het sindsdien duidelijk minder is geworden.

5 november 2019 om 10:20

PSV is een heel andere weg ingeslagen en bij een dergelijke cultuuromslag gaat de kost altijd voor de baat uit. Als die meteen succes zou opleveren zou iedereen die weg inslaan. PSV heeft een piepjong elftal dat het ontbreekt aan ervaring, waardoor je daar niet meteen wonderen van mag verwachten. Een investering levert nooit meteen geld op maar pas op de langere termijn of helemaal niet. Daarom heet het ook investeren. Van Bommel is voor de weg die PSV is ingeslagen, de ideale trainer omdat de club fors investeert in de jeugdopleiding en Van Bommel optimaal gebruik maakt van het aanwezige talent. Die gaan alleen maar beter spelen als ze veel aan spelen toekomen, op de bank wordt niemand beter. De coaches van Ajax hebben ondanks tegensputterende supporters, De Ligt ook gewoon laten staan toen die fouten maakte waarvan sommige zijn team zelfs punten hebben gekost. En die heeft dat vertrouwen later met rente terug betaald. Ik heb er geen enkele twijfel over dat PSV op termijn gaat profiteren van de inspanningen van Van Bommel zoals Ajax dat later heeft gedaan van de inspanningen van Frank de Boer. Die kreeg dezelfde verwijten naar zijn hoofd, als die Van Bommel nu ten deel vallen, terwijl die zelfs nog vier keer op rij kampioen wist te worden. Ik heb heel lang geleden al voorspeld dat de moeilijkste aspect van de beleidswijziging die PSV heeft doorgevoerd, zou blijken te zijn om ook aan dat beleid vast te houden als het minder zou gaan en de supporters zouden beginnen te morren en aan stoelpoten te zagen. En dat was ook helemaal niet moeilijk omdat je al lang van te voren kon zien aankomen dat het minder zou gaan als de selectie jonger zou worden en aan ervaring zou inboeten. En het was ook niet zo moeilijk om te voorspellen dat de verwende supporters de hakken in het zand zouden zetten als dat zou gebeuren. De supporters waar ik het over heb, zijn immers allemaal hetzelfde, ongeacht de club die ze aanhangen. Geduld en krediet zijn begrippen die niet voorkomen in hun vocabulaire terwijl het volstrekt onmogelijk is om de beleidswijzingen die PSV heeft doorgevoerd, zonder krediet en geduld tot een goed einde te brengen. Het is te hopen voor PSV dat Gerbrands en Co die wel hebben.

5 november 2019 om 07:50

Gaat alleen maar slechter worden heb ik het gevoel. Maar bij Bayern zijn ze ook niet helemaal achterlijk. Van Bommel kan daar misschien een jeugdelftalletje trainen. Spelers als Dumfries, Doan en Mitroglu ga je ook niet beter van spelen trouwens

5 november 2019 om 09:29

Dumfries is nog steeds de beste rechtsback uit de Eredivisie dus dan ligt dat probleem in heel nederlanr

5 november 2019 om 08:59

Ik ben juist heel blij dat hij blijft. Vind het de perfecte trainer voor PSV op dit moment.

5 november 2019 om 09:20

Denk dat jullie eerder voor iets noordelijker uit moeten gaan kijken dan zuidelijker. Mark is het een beetje kwijt.

5 november 2019 om 09:25

@treblex: misschien willen ze Van Bommel als assistent?

5 november 2019 om 16:38

Is misschien wel zijn niveau dan. Van Bommel is een goede voetballer geweest, maar is alsnog geen goede coach.

Lijkt me gewoon een vriendelijke manier om te zeggen dat ze geen interesse hebben, omdat hij er geen klote van kan. Ten hag heeft misschien 2 a 3 seizoenen meer ervaring bij een club van lager niveau. Van Bommel heeft in zijn carrière als trainer in mijn optiek ook niks laten zien dat Bayern bij hem zou moeten laten uitkomen.

5 november 2019 om 09:23

Ten Hag is al sinds 2009 hoofdtrainer, dus heeft negen jaar meer ervaring als trainer. Maar in de top is Ten Hag nog niet heel ervaren, dus ik denk dat Bayern mede daarom niet voor hem gaat, maar voor een grote naam als Mourinho of Allegri.

5 november 2019 om 10:37

Laten we hopen dat ze voor Allegri of Mourinho gaan. Of dat Tuchel of een andere trainer beschikbaar komt. Ten Hag is op zijn plek. Hij maakt niet in alles een even sterke indruk, maar bij Ajax heeft hij wel een organisatie achter zich staan die daar uitstekend mee omgaat. Ook de band met spelers is perfect en verreweg de meeste supporters hebben hem als één van ons geaccepteerd. Hij hoort hier. En ja, natuurlijk gaat hij een keer weg als hij zo blijft presteren, maar hopelijk dan alleen tussen seizoenen.

5 november 2019 om 11:05

Als ik jullie was, zou ik ook hopen dat ze voor een ander dan Ten Hag gaan. Ten Hag is gewoon een toptrainer. Natuurlijk heeft ajax een topteam en vorig jaar met De Ligt en Frenkie al helemaal, maar dat heeft ook te maken met de kwaliteiten van Ten Hag. Natuurlijk is een coach zo goed als zijn spelers, maar bij sommige coaches zie je wel duidelijk of ze goed zijn. Zie een Guardiola of Klopp, maar ook een Conte met Inter nu. Bij Ten Hag was het al zichtbaar bij Utrecht en toen riep ik al dat ik graag zou willen dat hij naar Feyenoord of Oranje zou komen. Maar jullie hoeven je geen zorgen te maken, want hij heeft gisteren laten weten dat hij het seizoen sowieso afmaakt.

5 november 2019 om 09:23

Ten hag zit al in het trainersvak sinds 2008. Van Bommel pas sinds 2014. Dat is toch 6 jaar ervaring

De ster van Van Bommel s weer even hard gedaald als dat hij opgekomen was.hij zal zich snel moeten herpakken anders eindigt zijn tranerscarrierre ergens in de marge.

5 november 2019 om 09:24

@njfromvol: zo snel hoeft dat niet te gaan. Het is niet erg als je een keer goed op je bek gaat. Zolang je kan leren van je fouten is het misschien zelfs wel goed voor je. Van Bommel staat nog maar aan het begin van zijn carriere, hij heeft nog alle kans om te zorgen dat het de juiste richting op gaat. En het ophemelen van Van Bommel als coach, ligt niet aan hem maar aan de media die dat zo graag wil. Dat gebeurt natuurlijk niet alleen bij hem, maar bij iedereen in de voetballerij en zeker als je al status hebt in de wereld.

Ervaring en Gevestigd... Ten Hag zal het niet worden... Ik hoop dat ze voor Allegri gaan

5 november 2019 om 09:23

Ten Hag heeft toch al op laten tekenen dat hij niet weg gaat midden in het seizoen. Wees dus niet bevreesd.

Erg jammer dit. Zag hem graag verkassen naar Bayern. Niet zozeer dat ik heb daar zie functioneren maar puur, omdat ik geen vertrouwen heb in hem. Verlos ons Bayern! Een ex speler doe ook nog eens geliefd is bij de aanhang.

5 november 2019 om 08:22

Ja haha, had nog hoop op een Solskjaer scenario, die had ook vrij weinig gepresteerd als trainer voor hij aan de bak kon bij United, paar jaartjes Cardiff en Molde.

Waarom wil iedereen het tegenwoordig doen met ex-trainers?Zet er gewoon een fatsoenlijke trainer neer.ex trainers brengen echt niks extra, vaak weten ze nog niet veel van het wereldje af. En krijgen vaak veel meer (lees te veel) vergiffenis.in die paar enkele gevallen dat het goed is uitgevallen, prima. Maar het gaat vaker mis dan goed !

5 november 2019 om 08:52

Ex-spelers zul je bedoelen denk ik.

5 november 2019 om 08:54

Neem aan dat je ex-spelers bedoelt in plaats van ex-trainers Ben het wel met je eens, dat je een goed speler was wil niet zeggen dat je ook een goed coach bent. Hoop dat PSV snel een goede keuze maakt en een goede trainer en goede TD aanstelt, zodat ze alvast kunnen werken aan het komende seizoen. Van Bommel en De Jong kunnen dan misschien nog aanblijven om het nog een paar te leren en het dan nog eens te proberen.

@tvl11 & @bvbrunschot.ik bedoelde inderdaad ex-spelers ! Foutje.maar inderdaad mijn punt, een goede speler is nog geen goede trainer. Ik denk dat psv misschien al eerder had moeten zijn en Dick Advocaat had moeten proberen binnen te hengelen. Waar Bayern beter voor een meer ervaren coach zal moeten gaan. In ieder geval zeker niet voor van Bommel.

5 november 2019 om 10:58

@ j3ro3ntj33__psv is nu echt serieus de weg ingeslagen om de opleiding de levensader van de club te worden, en het liefst nog met attractief voetbal. Dan is Advocaat wel de laatste die je moet halen.

@F-18/TACP, Om je club een opleidingclub te maken zul je alles op een rijtje moeten hebben.dat hebben ze duidelijk nog niet op dit moment, aankopen worden gedaan om op de bank te zetten. Jeugdspelers worden totaal niet op hun positie ingezet. Sommige spelers krijgen geen kans, andere spelers krijgen er 100.met van Bommel zie ik dit niet zo snel veranderen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren