Derksen fileert viertal: ‘Die kan je bij het gehandicaptenvoetbal meenemen’

Dinsdag, 5 november 2019 om

Johan Derksen is geen fan van Daniel Schwaab en Timo Baumgartl. De twee Duitse verdedigers van PSV stonden zaterdagavond in de basis bij het 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam en konden volgens de analist wederom niet imponeren. Derksen vindt het onbegrijpelijk dat de Eindhovense club de stoppers in huis heeft gehaald.

"Ze moeten in de Bundesliga zich toch helemaal de tering lachen dat PSV de twee slechtste centrale verdedigers uitgekozen heeft voor een godsvermogen om naar Eindhoven te halen? Ik zie in de Bundesliga nooit zulke slechte verdedigers", stelt Derksen maandagavond bij Veronica Inside over het centrale duo van de Eindhovenaren.

Regi Blinker ziet trend: 'Spelers durven nu meer'

De analist doelt dan vooral op de prijs van Baumgartl, die deze zomer voor circa tien miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. Op de vraag of de twee PSV'ers beter of slechter zijn dan Jan-Arie van der Heijden en Edgar Ié, die bij Feyenoord afgelopen zondag tegen VVV-Venlo (0-3 overwinning) centraal achterin stonden, heeft Derksen een duidelijk antwoord.

"Nou, ze zijn niet beter. Die kan je alle vier bij het gehandicaptenvoetbal meenemen", aldus Derksen, die bij PSV wel onder de indruk is van Mohamed Ihattaren. Ook collega René van der Gijp is fan. "Zeker nu dat Steven Bergwijn en Donyell Malen weg zijn, zijn ze volledig afhankelijk van Ihattaren. Hij speelde zo goed tegen Sparta. Hij deed zulke goede dingen, hij kan zo goed voetballen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Zwaar overtrokken reactie voor iig Schwaab. Die is in mijn ogen toch erg veel beter dan de rest. Geen wereldtopper nee, maar stabiele verdediger die toch redelijk veel weghaalt. Speelde Europees echt prima zijn eerste wedstrijd sinds tijden in de basis. T duo van Feyenoord. Tjah. Dickie won afgelopen weekend maar stabiel was t verre van.

5 november 2019 om 07:29

Ik vind vooral dat ze overtrokken zijn over die Ihataran. Hij heeft helemaal niks bijzonders laten zien tegen Sparta. Wat heeft Feyenoord met Psv te maken trouwens?

5 november 2019 om 09:14

Dan moet je echt naar de oogarts. Alle, maar dan ook alle aanvallen gingen via hem. Gezien zijn leeftijd is dat ongelofelijk knap. Hoe hij de ballen opeist en gevaar weet te stichten met bijna al zijn acties... er zit nog zoveel potentie in.

5 november 2019 om 07:32

Eigenlijk onderstreep je het probleem zelf al door serieus in te gaan op de vergelijking met het centrale duo van Feyenoord. Schwaab is geen wereldtopper, zelfs in de Eredivisie is het geen topper. Gewoon een grijze muis die mee kan komen en meestal geen onvoldoende haalt. Net als Viergever. Met andere woorden niet wat psv moet nastreven. In Eindhoven zijn ze aan het end van de rit niet blij met een verdediger die redelijk wat weghaalt. Dat klinkt meer als iemand voor Heracles of ADO. En door al die middelmaat vlogen ze al in juli uit de Champions League en lijkt de titel in november al even ver weg. Als psv ambitie heeft... begrijp ik niet hoe Schwaab die wel klaar was in Nederland (....) wordt teruggehaalt als het niet voor de breedte is. Zeker nadat hij Ajax eigenhandig de titel kado deed. Ze wisten daar al lang dat de clausule van Angelina gelicht zou kunnen worden maar wachten eindeloos met het aantrekken van vervanging, ze waren eerder druk met het halen van Bruma die wat mij betreft volledig overbodig is bij psv. dus de keus voor werd karig en duur. Gewoon niet doortastend gehandeld, slecht beleid, zwakke selectie, zwakke trainer. Gelukkig een aantal supertalenten voorin die psv wel moeiteloos over 75% van de eredivisie tegenstanders heenschieten.

het komt er natuurlijk weer overdreven bot uit, maar er zit natuurlijk een kern van waarheid in. PSV heeft belachelijk slecht ingekocht. 25 miljoen uitgegeven aan spelers die er niets van kunnen! zo’n galop vind ik nu al 3x zo goed als Bruma. en dan nog het hurazenstukje van De Jong, bij gebrek aan inventiviteit de absolute middelmaat Schwaab terughalen. en niemand die hem tot de orde roept. Slechte zaken voor psv.

5 november 2019 om 07:55

Eens. De Jong heeft volledig gefaald, helaas heeft psv vertrouwen gehad in deze jong(eling) op technisch gebied. Hier moet psv niet mee verder willen, wat een faal. Met zulke inkopen en het geld dat over de balk wordt gesmeten, dat psv hard nodig hebt, kan je ook zomaar een club naar de (rand Vann) de afgrond brengen. Keihard ingrijpen dus bestuur.

5 november 2019 om 08:06

Ik zag afgelopen week een lijst van transfer uitgaven. Dan denk ik dat je toch wel van een slecht aankoop beleid kan spreken. 30 miljoen aan spelers geã¯nvesteerd die tot dusver geen absolute meerwaarde blijken te zijn. Bruma (15milj) Baumg (10milj) Doan (7,5milj) Boscagli (2milj) en de huur van Mitroglou (1,5milj). Dure beginnersfouten van John de Jong....

5 november 2019 om 08:45

Ik vind bruma niet slecht en doan stukken beter dan tevoren gedacht. Die 7.5 miljoen voor hem wordt winst. Ben ervan overtuigd

5 november 2019 om 09:43

Die twee zijn ook niet slecht. Maar geen absolute meerwaarde. Lee ik denk dat we het er toch over eens kunnen zijn dat voor die 22,5 miljoen wat voor die twee is betaald de Jong de selectie ook op andere posities had kunnen versterken. De verdediging en de nummer 6/ 8 positie staan gewoon wankel op dit moment.

5 november 2019 om 09:01

Die Bruma begreep ik echt geen reet van. De hele zomer heb ik met mensen lopen discussiëren over Bruma. Het was echt nergens op gebaseerd dat hij een goede aankoop voor psv zou zijn. Waardeloze statistieken, duels waarin het leek alsof hij maar wat deed en behalve snelheid geen enkele specifieke kwaliteit die er bij hem uitspringt. En dan werd er nog gedaan alsof psv de toekomstige beste speler van de eredivisie binnen haalde. Ik vind het schandalig als hij gescout is en dat er dan alsnog zo een bedrag voor hem betaald is.

5 november 2019 om 11:35

En dan Bergwijn op 10 zetten, die keuze snap ik echt nog steeds niet (gaat ook hopelijk voor PSV niet meer gebeuren). Misschien heeft dat hele 'bergwijn gaat naar Ajax'-verhaal toch wat paniek veroorzaakt bij Psv.

10 miljoen voor Baumgartl. Dat moet een grap zijn. luckassen is echt beter. Wellicht kunnen ze proberen om Senesi los te weken bij Feyenoord. 😂

5 november 2019 om 07:31

Snap die aankoop swso al nooit. Niet voor niks dat geen enkele BL club dat bedrag op tafel wou leggen. Zelfs opa Badstuber kreeg al de voorkeur bij Stuttgart.

5 november 2019 om 07:49

Dat mocht Luckassen willen. Baumgartl speelt vooral de laatste wedstrijden slecht, maar begon juist goed bij Psv.

Als je weet dat PSV 10 miljoen heeft betaald voor Baumgartle dan vraag je je af op basis waarvan hij gekocht is. Als het een jeugdspeler is dan kan je het nog soort van begrijpen. Maar Viergever is eigenlijk de beste verdediger die ze hebben.

Iedereen lult elkaar maar na. Baumgartl stond al jaren bekend als groot talent in Duitsland alleen heeft hij zijn potentie niet waar weten te maken. Het jeugd Ek afgelopen zomer waar Duitsland tweede werd en Nederland niet voor gekwalificeerd was speelde Baumgartl samen met Jonathan Tah en speelde ze uitstekend. Als psv hem hier gescout zou hebben kan ik me zeker er in vinden dat ze 10 miljoen voor hem betalen. Begin van zijn psv carrière vind ik hem gewoon zeer solide op een zwakke pot tegen Ajax na. En laat dat nou net het duel zijn waar deze meneer Derksen zijn mening op baseert. Zou Baumgartl nu 10 goede wedstrijden achter elkaar spelen zou Derksen nog steeds zijn mening niet veranderen. Ook zag je tegen Sparta dat links in de defensie hem gewoon niet ligt.

5 november 2019 om 07:58

Als hij dat niet kan komt hij toch gewoon te kort? Jij kijkt wel heel erg door een brilletje.

5 november 2019 om 08:54

Sorry hoor, maar ik ben de laatste die “door een brilletje kijkt”. Als er iemand kritisch is op psv en spelers van psv ben ik het wel. Ik vind de hele verdediging van psv kwaliteit ontberen, maar ik vind zowel Baumgartl als Schwaab solide verdedigers. Hiermee zeg ik niet dat hier de nieuwe Hummels en Boateng lopen, maar gewoon verdedigers die meestal niets geks doen. Alleen hier in Nederland willen we verdedigers zien inschuiven, een geweldige inspeelpass zien geven en als het kan ook nog eens ijzersterk in de mandekking en vooruit verdedigen. Ja, als je dat van Baumgartl verwacht dan is het niet je man nee. Verder vind ik Viergever, Sadilek, Dumfries en Zoet in huidige vorm abominabel en dat durf ik te zeggen als psv fan.

5 november 2019 om 08:08

Als hij echt zo goed zou zijn had een Bundesliga club hem wel overgekomen.

5 november 2019 om 10:46

Ja door gebrek aan beter ja. Speelde bij een gedreageerd Stuttgart zelfs al nauwelijks meer in de basis. Niet voor niks dat geen enkele Duitse club hem wou hebben.

5 november 2019 om 11:29

Als je enkel scout op basis van een jeugd EK dan ben je toch slecht bezig?

5 november 2019 om 12:49

@JK-Ajax, of het een ideale situatie is dat laat ik in het midden, maar dat het gebeurd is toch vrij duidelijk. Juist dat zijn de toernooien waar scouts op de tribune zitten voor toekomstige groeibriljantjes.

5 november 2019 om 14:19

Natuurlijk en dat is ook echt wel goed om daar te scouten want tenslotte worden spelers niet zomaar geselecteerd. Maar de scouting zou wel breder moeten zijn dan dat. Was het niet Rigters die toen het zo geweldig deed terwijl hij buiten Oranje zeer pover was? We hebben het wel over 10miljoen of wellicht iets meer, dat zijn grote investeringen.

5 november 2019 om 12:41

Baumgartl stond ook tegen Fc Utrecht en Sparta te schutteren. Vooralsnog valt hij enorm tegen, simpel zat. Hopelijk komt de potentie er nog uit.

5 november 2019 om 12:52

Ik zou me eerder druk maken over een dramatische Zoet achter de defensie, waardoor elke minuscule fout meteen tot een goal leidt. Tegen Utrecht maakt Baumgartl een fout op de middenlijn en moet er nog genoeg gebeuren voor het een goal wordt. Om dan te hebben over schutteren vind ik overdreven, want daarvoor was er niks aan de hand. Tegen Sparta geef ik net aan dat hij ineens links in de defensie moest staan. En neem ook in ogenschouw hoe vaak een Baumgartl nou op kunstgras heeft gespeeld.

Laat ze bij PSV eerst het middenveld maar eens oplossen.... Dat is toch de linie voor je verdediging. Als die niet klopt, komt je verdediging onder extra druk te staan.... Rosario maar eens een maandje banken.

Lekker makkelijk om alles wat PSV gehaald heeft nu neer te zabelen. Baumgartl en Bruma hebben ook goede wedstrijden gespeeld maar daar hoor je nu niemand over. PSV speelt momenteel dramatisch slecht als team en dat ligt niet specifiek aan Baumgartl of Bruma. Dat niemand bij PSV presteert ligt meer aan het totale gebrek aan organisatie binnen het elftal. In een elftal dat de vorm heeft van dit PSV zouden ook ex eredivisie toppers als bijvoorbeeld Moreno verzuipen.

5 november 2019 om 08:19

Nou ik vind Bruma eerlijk gezegd wel een miskoop. Redelijke speler, maar niet waard wat we ervoor betaald hebben. Daarentegen lees ik ook veel over Doan, maar dat vind ik juist een goede aankoop.

5 november 2019 om 08:29

Dat Bruma nu niet laat zien wat je van hem zou verwachten valt niet te ontkennen natuurlijk. Ik vind het alleen een beetje overdreven om hem nu al af te schrijven als miskoop. Hij is er net een maand of 4, spreekt de taal niet en komt terecht in een niet goed draaiend elftal. Hij zou een miskoop kunnen worden maar ik vind die conclusie nu veel te vroeg.

5 november 2019 om 11:45

@arnout108 voor het bedrag wat er voor deze spelers betaald is verwacht je natuurlijk meer als wat ze laten zien. Baumgartl en Bruma hebben op mij nog geen indruk gemaakt. gezien zijn lengte had ik veel vertrouwen in die Baumgartl maar verdedigend laat hij helaas te weinig zien

Schwaab is wel een redelijke stopper, al is hij niet het van het niveau dat PSV moet nastreven. Maar die Baumgartl is werkelijk één van de slechtste verdedigers die ik in tijden bij PSV heb zien rondlopen. Bizar dat ze daar 10 miljoen in hebben geïnvesteerd. Ik vond het al vreemd dat er geen Bundesliga clubs waren met interesse als hij echt zo goed was. Nu weet ik waarom.

Ach, je bent zo goed als de waan van de dag. Het afbranden van spelers gaat tegenwoordig zo makkelijk. Ook met Alvarez bijv. Geef zo'n jonge speler even de tijd om te acclimatiseren. Niet iedereen past zich zo snel aan. Om dan te zeggen dat hij er niets van kan....?

5 november 2019 om 10:53

Het gaat er bij Alvarez om dat het gewoon geen middenvelder is, hij heeft gewoon niet genoeg kwaliteit aan de bal om daar bij Ajax te spelen.

5 november 2019 om 11:46

@jows we zitten al bijna in de winterstop he en na 4/5 maanden mag je toch wel wat vinden van een speler imo

Baumgartl staat gewoon in een uiterst zwakke verdediging, dan is het heel moeilijk om uit te blinken. Had hij 3 stabiele verdedigers naast zich gehad denk ik dat hij er veel beter was uitgekomen. Vooral als die doorschuift kan die echt iets toevoegen is kopsterk en een goed schot waar die op het begin ook paar x mee scoorde. Dumpfries z'n kracht is over die zijlijn denderen maar daardoor is die verdediging wat minder, linksback heeft Psv niet, daar mag Sadilek staan omdat van Bommel daar iets in ziet van zichzelf. Nou ik zie alleen een beperkte voetballer. En dan Swaab of Viergever is leuke opvulling maar maakt je niet beter en kunnen Baumgartl ook niet helpen.

5 november 2019 om 11:48

@lekiam tja, Sven Van Beek zou ook een stuk sterker zijn met 3 stabiele verdedigers om hem heen maar zo werkt het niet. je word beoordeeld als speler op wat je laat zien in het veld en dat is bij Baumgartl nog niet best

PSV heeft echt enorm slecht ingekocht van de zomer. Over de 15 miljoen van Bruma lachen ze zich nogsteeds dood en hetzelfde geldt voor de 10 miljoen voor Baumgartl, want die deed echt alles verkeerd wat verkeerd kon gaan tegen Sparta. Bruma valt opzich nog wel mee maar dat moet een directe versterking zijn voor een club als PSV voor dit bedrag.

Ach, mochten ze weer een aantal speelronden achterelkaar winnen dan zijn het weer ineens de beste spelers van het land. Grappig om te zien hoe meningen zo snel kunnen veranderen, en de meute daar ook weer achteraan loopt zonder zelf echt een grondige mening te hebben.

5 november 2019 om 11:50

@parelhoender94 denk je dat als die Baumgartl geweldig zou spelen dat mensen dan deze kritiek van Derksen serieus zouden nemen? natuurlijk niet. mensen oordelen op wat ze zien als ze wedstrijden van PSV kijken en dan vinden ze Baumgartl geen beste indruk maken

Wat een kansloze opmerking weer van Derksen. Behalve dat het smakeloos is om te zeggen dat ze bij het gehandicaptenvoetbal horen, zijn het ook helemaal niet zulke slechte verdedigers.

5 november 2019 om 11:50

eens wat betreft de gehandicapten opmerking, dat gaat mij ook veel te ver. goede verdedigers zullen het best zijn maar niet goed genoeg voor het niveau wat clubs als Feyenoord en PSV na streven imo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren