Derksen haalt uit naar Koeman: ‘Schandelijk en onbetrouwbaar’

Maandag, 4 november 2019 om

Johan Derksen heeft bij Veronica Inside hard uitgehaald naar bondscoach Ronald Koeman. De keuzeheer van het Nederlands elftal loog in eerste instantie over het feit dat hij een clausule in zijn contract bij de KNVB heeft staan waardoor hij weg mag als Barcelona zich bij hem meldt. Nadat directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma had toegegeven dat Koeman wel degelijk over een dergelijke clausule beschikt, deed Koeman het af met ‘een leugentje om bestwil’. Derksen vindt dat de trainer direct opening van zaken had moeten geven.

Koeman zei zondag bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports dat de uitspraken van Hoogma ‘een beetje ongelukkig’ waren. “Dat hoort niet zo en daar heb ik het wel even over gehad met hem. Je geeft ergens voeding aan iets wat niet interessant is. Ik kreeg toen ik aantrad als bondscoach de vraag of ik opening van zaken moest geven, maar een leugentje om bestwil doe ik ook weleens een keer.” Derksen vindt het onbegrijpelijk dat de bondscoach van het Nederlands elftal niet eerlijk is geweest.

“Dit is complete onzin wat hij uitkraamt. Hij neemt Hoogma kwalijk dat hij de waarheid zegt en dat hij zit te liegen is goed”, zegt Derksen, die ingaat op de woorden van Koeman, die zei dat Hoogma met zijn uitspraken ‘voeding gaf aan iets wat niets voorstelt’. “Maar dat was voor hem wel zo belangrijk om het in het contract op te laten nemen. Want hij is zo geobsedeerd door Barcelona, zijn grote droom, dat weten we. Dat je zoiets in je contract op laat nemen mag, maar zeg dat dan eerlijk. Je hoeft het niet uit jezelf te zeggen, maar als een journalist ernaar vraagt, ga er dan niet om liegen. Mensen in de politiek worden gestraft voor leugens. Zijn publieke functie is vergelijkbaar met een politieke functie. Hij is het boegbeeld van een heel grote maatschappelijke organisatie. En als hij zomaar mag liegen als het hem uitkomt, dan mag iedereen in die organisatie liegen en bedriegen want hij is de man die het voorbeeld geeft.”

“Ik vind dat hij op zijn vingers getikt moet worden”, aldus Derksen. “Hij realiseert zich niet wat voor functie hij heeft bij de KNVB. Ik vind het schandelijk en onbetrouwbaar. Hij wil het nu bagatelliseren en doet het af met een leugentje om bestwil.” Derksen vindt dat Koeman Oranje dankbaar moet zijn. “Hij moet zich realiseren dat hij als coach best beschadigd was geraakt bij Everton. Dankzij de fantastische lichting bij het Nederlands elftal kan hij wel eens een heel interessante kandidaat voor Barcelona worden. Zeker als hij straks op het EK met die jonge garde gaat schitteren, dan is zijn droom werkelijkheid geworden dankzij het Nederlands elftal.”

Verheugde Koeman reageert op keuze Ihatarren voor Oranje
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door lekiam)

Eens,zo lieg je als bondscoach je hele land voor!!

4 november 2019 om 22:18

SuperOlum helemaal met jou en Derksen eens, het loog gewoon het land voor en deed er luchtig over. Valt me zwaar tegen van onze bondscoach. En dan nog Hoogma als schuldige aanwijzen. 🙄

4 november 2019 om 22:53

Je had liever bij iedere nederlaag van Barcelona 11036 vragen over of Koeman daarheen zou gaan? Ik snap wel dat hij dat niet heeft. Ik heb er niet zoveel moeite mee.

5 november 2019 om 06:38

Wat hebben wij of Derksen te maken met de inhoud van het contract van Koeman met de Knvb? Helemaal niets lijkt mij....

4 november 2019 om 21:56

Het Is juist zo dat Koeman in het verleden op de trein vanuit Eindhoven naar Valencia is gesprongen uit het niets. Daarom hadden velen zoiets van tja dat was nog maar Valencia, laat staan Barã§a, dan gaat ie zelfs nog op een eenwieler. Als je dan direct de vraag krijgt, je het land met een leugen probeert te sussen en het blijkt niet zo te zijn dan is dat niet netjes. Ik ben het volledig met Derksen eens, en dat ben ik niet vaak vanavond.

4 november 2019 om 21:48

Wat maakt het uit? Al liegt hij elke keer dat hij zijn mond opent. Zolang hij ervoor zorgt dat Oranje wedstrijden wint, zal niemand(behalve opper zeikerd Derksen) zich daar druk om maken.

4 november 2019 om 21:56

Als jij liegen goed praat dan snap je er ook weinig van.

4 november 2019 om 22:27

Waar snap ik weinig van? Voetbal? Mens zijn? Derksen? Ik ben iig niet zo naïef om te denken dat iedereen altijd de waarheid moet vertellen. Koeman is een trainer en die liegen wel vaker. Over blessures, over transfers en ook over contracten. Dat laatste doen trouwens wel meer mensen. Derksen zou ook niet alle details fftjes op tafel leggen wanneer hem gevraagd word naar zijn contract.

4 november 2019 om 23:13

Ja ik vind het wel bijzonder als je bondscoach van Oranje bent om dan een speciale clausule in je contract te hebben. Koeman heeft bij de helft van de clubs gewoon gefaald en mag Oranje bedanken dat hij een kans heeft gekregen. Tot dusver is het vrij aardig maar de kwaliteit vd selectie is de laatste jaren ook flink omhoog gegaan. Laten we eerst even afwachten hoe we het op het EK gaan doen. Bovendien als een journalist zoiets vraagt kun je daar gewoon eerlijk en normaal antwoord op geven? Al die media spelletjes die tegenwoordig gespeeld worden vind ik vrij overschat. Een trainer vind zichzelf heel belangrijk, maar het zijn de spelers die veel belangrijker zijn. Een trainer kan maar beter gewoon na zijn beste spelers luisteren en daarop de speelwijze aanpassen. En liegen goedpraten als je een voorbeeldfunctie hebt is natuurlijk gewoon belachelijk.

4 november 2019 om 23:43

Dit vind ik wel een hele rare manier van discussiëren. Ik zeg dat ik de leugen van Koeman niet erg vind, vervolgens snap ik er blijkbaar niks van, daarna krijg ik een samenvatting van Derksen zijn woorden en ontken je de invloed van een trainer... Wat heeft dat allemaal te maken met mijn eerste reactie? Welke voorbeeldfunctie heeft hij verder waardoor hij geen kleine leugen mag vertellen? Niet elke publiekelijke figuur heeft een voorbeeldfunctie. Welke kleine jongetje zegt later als de bondscoach te willen zijn? Die zijn niet geïnteresseerd in de woorden van een 56 jarige man. Dus zo'n voorbeeldfunctie heeft hij nou ook weer niet. Die man wil niet alles wat in zijn contract staat naar buiten brengen en dat is logisch, niemand wil dat.

5 november 2019 om 05:17

Idd ben zelf geen fan van Koeman, geweldige speler maar weet niet of hij als trainer nou zoveel mensen beter gemaakt heeft. Daarnaast idd, lead by example

5 november 2019 om 08:07

Ik ben ook niet zo geschokt als de meeste mensen hier. Maakt het nou echt uit dat hij details van zijn contract niet openbaar wilt maken? Zoals Aze/che 4 Ever al zegt, er zijn zoveel mensen die niet over hun contract willen praten. Dat wil ik ook niet en al helemaal niet met het gehele volk van Nederland. Ik denk dat we ook moeten kijken naar het moment dat Koeman instapte bij Oranje. Het ging niet geweldig en Nederland had net weer een eindtoernooi gemist. Ook was de sfeer rond het Nederlands elftal niet geweldig om het zacht uit te drukken. Als het volk dan ook nog krijgt te horen dat de nieuwe bondscoach een Barcelona clausule in zijn contract heeft staan dan zijn de rapen helemaal gaar en kun je nog meer gezeik verwachten. Ik snap dus best dat hij dit uit de wind wou houden.

Wat hebben wij met Koeman of Derksen hun contracten te maken? Niks toch?

4 november 2019 om 21:42

Dan had hij tegen de interviewers moeten zeggen, het gaat jullie niets aan wat in mijn contract staat, dan had hij waarschijnlijk nog extra respect gekregen omdat hij zo'n interviewer op zijn plaats zet.

4 november 2019 om 22:20

Juist wandering, hij had gewoon moeten zeggen ik wil de inhoud van mijn contract niet toelichten. Dan was het prima geweest.

4 november 2019 om 21:57

Een man die zegt wat hij denkt. Helaas hebben we er daar nog weinig van in deze wereld.

4 november 2019 om 22:05

Dat houdt niet in dat er ook inhoudelijks of zinnigs uit komt he?

4 november 2019 om 22:16

Ach hij heeft enorm veel voetbalkennis. Dat je het niet altijd met zijn mening eens bent, dat kan. Maar dat heb je bij elke analist.

4 november 2019 om 22:43

Vind je echt dat hij enorm veel voetbalkennis heeft? Ik twijfel of hij überhaupt (voldoende) voetbalkennis heeft, laat staan enorm veel voetbalkennis. Inhoudelijk hoor ik hem nooit iets geniaals zeggen over voetbal, iets wat ik van René vd Gijp wel regelmatig hoor. Meningen hebben over bepaalde mensen in het voetbal, daarvoor moet je wel bij Derksen zijn.

4 november 2019 om 22:51

Jarenlang een succesvol blad (voetbal international) gerunt. Denk dat weinigen dat hier niet kunnen zeggen. Had een goeie band met Johan Cruijff als een van de weinige journalisten. Toch de beste voetballer die we ooit gehad hebben. Is al vanaf eind jaren 90 op de televisie te zien als analist / journalist. Ook weinig die dat neer kan zeggen. En Derksen weet altijd goed voorzien te zijn welke mensen een functie hebben in het clubgebouw van de club en dat die dan een uitgesproken mening daarover heeft, dat mag in Nederland. Misschien is het soms ietwat sensatie journalistiek, maar over het algemeen toch vrij goed geinformeerd. Als je vandaag analyseert wat hij zegt dan klopt toch gewoon alles. Dat Narsingh en Larsson beperkte spelers zijn, dat PSV op de voorhoede na geen reet voorstelt, dat VVV ook met een andere trainer zo laag zal staan, dat Drommel een middelmatige keeper is en dat Alvarez niet op het middenveld hoort. Snap het probleem niet zo. Welke analist heeft meer kennis dan? Misschien dat Gijpie hem overtreft maar dat is meer door de humor vind ik dan. Zon Van Hooijdonk, Van der Vaart en Kieft kunnen alleen de spelers van Ajax, PSV en Feyenoord opnoemen en dan houdt het wel op bij ze.

4 november 2019 om 22:53

Scoren ten koste van anderen om wat populistische praat te kunnen doen (vermaak ten koste van anderen is het makkelijkste vermaak dat er is en vaak ook makkelijk te doen).inhoudelijk kritisch met de tong op het hart komt zelden meer bij hem voor (ja, zijn niveau is gedaald).

4 november 2019 om 23:04

Klopt wat je in het begin van je betoog schrijft, maar Derksen is wel een beetje vergaande glorie. Net als het tv programma. De kijkcijfers blijven ook enorm achter. Zal me niks verbazen als eerdaags de stekker uit dit programma wordt getrokken

4 november 2019 om 23:19

Tja aan elk succesvol programma komt ooit een eind. Net zoals een Ik Houd van Holland of een Undercover ooit ook passe zouden zijn. Mensen houden nou eenmaal van innovatie en nieuwe sensatie.

5 november 2019 om 00:51

Hij kent het wereldje en heeft er leuke anekdotes over . Als analist is hij echter niks beter dan de linksback van Bal op het dak 3 . Wat is voetbalkennis?

5 november 2019 om 05:19

Ja maar is het altijd nodig om maar te zeggen wat je denkt? Ben zelf Amsterdammer met het hart op de tong maar heb door de jaren wel geleerd dat je niet altijd overal wat van moet vinden. Pick your battles, zogezegd. Want je merkt zelf dat Derksen door steeds minder mensen serieus genomen wordt.

5 november 2019 om 06:28

@elphenomeno: Haha enorm veel voetbalkennis? Laat me niet lachen man, die Derksen weet vaak niet eens de naam van spelers te benoemen als ie ze bespreekt. G er maar eens op letten.

Zat in een periode dat hij gewoon geen onrust wou veroorzaken. Mensen oordelen dan al heel snel natuurlijk. En aan Oranje te danken? Toen hij begon stelde het allemaal niks voor het NL elftal. Hij heeft het vooral aan zichzelf te danken.

Het is volstrekt belachelijk om een vergelijk te trekken tussen politici en bondscoaches. De ene beroepsgroep wordt democratisch gekozen om het volk te vertegenwoordigen en dient transparant te zijn over contracten die men met andere partijen heeft afgesloten, de andere beroepsgroep wordt aangesteld om te presteren of anderen te laten presteren. Dus nog voordat Koeman de eerste training gaat geven moet hij in de media aangeven dat hij een clausule in zijn contract heeft staan? Dat lijkt me een gezond signaal over loyaliteit naar een spelersgroep die duidelijk een oefenmeester nodig had met een duidelijke visie. Natuurlijk hoor je dat soort zaken voor jezelf te houden, zeker wanneer bepaalde informatie voor belemmering kan zorgen voor het groepsproces. Sterker nog, had het volledig begrepen als Koeman had gereageerd met 'sodemieter lekker op, mijn contract en clausules zijn persoonlijk en hoef ik niet met de media te delen'.

4 november 2019 om 22:44

@guaportaje hebt ten dele gelijk maar als je het hebt over loyaliteit en groepsproces en je meld niet dat er een clausule is opgenomen in contract dat je zomaar kunt vertrekken als je droomclub langs komt dan verras je spelers en de fans en stelt die loyaliteit en dat groepsproces waar je het over hebt niets voor. Wat is er op tegen dat Koeman dit gewoon eerlijk aangeeft, het gaat niet over geheime financiele voorwaarden of dat soort zaken.

4 november 2019 om 22:55

Zo'n clausule wordt pas relevant op het moment dat Barcelona zich daadwerkelijk meldt. En zelfs in die situatie is het aan diegene om zelf te bepalen of hij in gaat op het aanbod. Het gaat om een hypothetische situatie (al weten we allemaal welke voorkeur hij zelf heeft). Laat Koeman op het moment waarop zoiets materialiseert maar duidelijkheid geven. Laat hem dan maar aangeven waarom hij bewust zo'n clausule heeft laten inbouwen in zijn contract. Om dat te doen voordat je de eerste training hebt gegeven slaat nergens op. Verder ben ik van mening dat de contractuele voorwaarden in het beginsel persoonlijk zijn, dus er is wat mij betreft geen reden om dat in de media te verkondigen. Had alleen graag gezien dat Koeman het ook op die manier had verwoord in plaats van te kiezen voor de leugen.

4 november 2019 om 23:12

Eens dat je niet in je eerste dienstweek gaat verkondigen dat je alweer weggaat als Barcelona aanklopt, maar zeg dan gewoon dat je daar niet op in wil gaan of nog beter, dat het niemand aangaat wat er in zijn persoonlijke contract staat. Had ie nog respect voor gehad ook. Voor ons als gewone burgers zou een leugen niks moeten boeien (het is immers maar voetbal) maar in het betaalde voetbal kan ik me voorstellen dat clubs en personen bij elke uitspraak van ‘m dan bedenkingen hebben.

5 november 2019 om 07:18

@Geboorte Als Valverde vandaag ontslagen wordt dan kan Koeman morgen instappen, als Barcelona ineens 2 potjes verliest is dat geen onrealistisch scenario. Lijkt me dan handig als iedereen weet waar hij aan toe is.

ik vind niet dat de fout bij Koeman ligt. eerder aan de Knvb die aan dit soort clausules mee werkt. je kan straks uit het niks opeens je bondscoach kwijt zijn en wie gaat het dan overnemen? veel geschikte kandidaten zie ik namelijk niet

4 november 2019 om 22:16

Dat kan toch altijd? Als jij het op je werk niet meer naar je zin hebt mag je ook zo vertrekken hoor, ze kunnen je niet tegen je wil vasthouden

4 november 2019 om 22:22

Japie ben het vaak met je eens, maar nu even niet. Koeman had gewoon moeten zeggen de inhoud van mijn contract bespreek ik niet. Hij is gewoon onbetrouwbaar in deze vind ik, het hele land voorliegen.

Gezeik zeg. Media zoekt altijd iets om over te zeiken. Contracten zijn prive in welke functie dan ook en als hij het niet prijs wilde geven was dat zijn goed recht.

4 november 2019 om 22:14

Zo is het! Je slaat de spijker op zijn kop. Waar bemoeit de media zich mee. Als ze niks hebben zoeken ze wel iets om te zeiken.

Wat een onzin. Moet Koeman in z'n eerste week als bondscoach iedereen het idee geven dat elke keer dat het niet lekker gaat met Barca Koeman in aanmerking komt? Derksen moet niet praten over leugens, alles wat hij doet met Driessen is alles bij elkaar liegen. Derksen was een paar jaar terug nog een echt goede journalist, maar heeft nergens lijntjes meer en is niet serieus te nemen.

Eens met Japie. Koeman is een contract overeen gekomen met de Knvb. Daarin heeft hij een clausule laten opnemen, zeer expliciet gaande over een eventueel aanbod van FC Barcelona. Daar is de Knvb mee akkoord gegaan en dus is dat wat het is. Wat Japie, ik dan wel Derksen daar van vinden doet niet ter zake, het is een overeenkomst tussen Knvb en Koeman. Hoogma is in feite een dommerik dat hij zich laat verleiden tot een uitspraak over deze overeenkomst. Mijn werkgever heeft ook zijn mond te houden over de overeenkomst die ik met hem heb. Want ik hoef mij ook niet te verantwoorden tegenover collega's over mijn contract met mijn werkgever.

Ik weet hoe Derksen inmiddels is dus ik stoor me er niet echt meer aan ofzo, maar denkt hij werkelijk dat politici worden gestraft als ze ergens over liegen?

Volgens Derksen heeft Koeman het geluk gehad van een "fantastische lichting voetballers". Aan zijn kwaliteiten lag het allemaal niet. Maar het gaat zo goed door al die fantastische voetballers waar Derksen namelijk wekelijks de "loftrompet" over opstak zoals: Babel, Promes, Cillesen, De Roon, Dumfries en Depay. Allemaal "toptalenten" (ahum) volgens Derksen... Hahahaha wat een grap die man. Over onbetrouwbaar gesproken.

4 november 2019 om 22:45

Met de ontwikkeling van jongens als Frenkie, De Ligt en Van de Beek toch wel mag zekers geconcludeerd worden. Tel daarbij op de ontwikkeling van jongens als Van Dijk en Wijnaldum. En ook nu komt er een geweldige lichting weer aan met Stengs, Ihattaren etc. De generatie onder Blind en Hiddink was veel beperkter hoor.

4 november 2019 om 22:52

@elphenomeno Frenky en De ligt zijn toptalenten. Van de Beek heeft amper gespeeld en heeft (terecht) vooral de bank warm gehouden, is middelmaat en heeft geen enkele toegevoegde waarde voor Oranje. Van Dijk top en Wijnaldum speelde ook al basis onder Hiddink en Blind. Stengs en Ihattaren hebben nog niet eens een keer op de bank gezeten bij Oranje en hebben voor Koeman dus ook al geen enkele waarde gehad. Koeman heeft dus van een volgens velen middelmatige selectie een winnende machine gemaakt. En dat is heel erg bijzonder. Weinig analisten geloofden in Dumfries, in Promes, in Babel, De Roon en Depay. De laatste maanden heeft geen enkele analist vertrouwen in Cillesen. Allemaal de verdienste van Koeman dat die jongens het zo goed doen dus. Het probleem met Hiddink en Blind was dat ze 3 jaar hebben vastgehouden aan Sneijder en Strootman in het hart van Oranjes middenveld. Dat was voor elke kwaliteitstegenstander van Oranje een Rode Loper naar het doel van Oranje. En daar hebben ze gretig gebruik van gemaakt.

4 november 2019 om 23:02

Nog altijd hoort deze ploeg gewoon te winnen van wit Rusland en dergelijke. Vond Van Gaal tactisch veel sterker dan Koeman

4 november 2019 om 23:37

Jarenlang was de verdediging een probleem. Sinds kort hebben we de beste en één na beste verdediger van Europa en de beste middenvelder. Koeman heeft zelf gezegd dat Frenkie de missende schakel was in Oranje. Pas toen hij er kwam, begon het te lopen. Maar nee, houd jij maar lekker vol dat alles door Koeman kwam. Valt in dezelfde categorie als jouw hetze jegens Van de Beek.

5 november 2019 om 00:44

In een discussie met Holland8 moet je de naam Donny vd Beek absoluut niet laten vallen. Dat werkt bij hem als een rode lap op een stier. Verder ook niet voor rede vatbaar.

4 november 2019 om 22:50

Dit is ook lullen hoe het je uitkomt. Als je het programma eens kijkt is het volstrekt duidelijk dat Derksen het totaal niet heeft op Babel, De Roon, Promes en Cillessen. Het is natuurlijk zonneklaar dat hij doelt op de de komende generatie talenten en spelers als Van de Beek en in meerdere mate De Jong, De Ligt, Van Dijk, Wijnaldum en inderdaad Depay. Koeman kon ook eerder naar Oranje, maar koos toen wijselijk om er niet in te stappen. Toen de kaarten wat gunstiger lagen en ook Everton hem liever kwijt dan rijk was, hapte hij ineens graag toe.

Dit gaat helemaal nergens over. Koeman heeft een redelijk onbeduidende clausule in zijn contract op laten nemen en wilde liever niet dat die aan de grote klok gehangen zou worden. Prima, niets mis mee. Derksen maakt hier nu alleen maar een punt van, omdat hij inmiddels heel goed weet wat hij moet roepen om de headlines te halen. En headlines zijn goed voor de kijkcijfers...

4 november 2019 om 22:33

Welke headlines? Derksen doet behalve zijn uurtjes bij Veronica Inside helemaal niets meer voor een voetbalmedia. Hij is volstrekt onafhankelijk en Veronica Inside heeft geen headlines nodig. Bovendien heeft hij volstrekt gelijk. Waarom zegt Koeman niet gewoon gelijk dat hij zo'n clausule heeft? Of dat hij niet ingaat op de inhoud van zijn contract? Nu liegt hij volk en vaderland voor door precies het tegenovergestelde antwoord te geven dan waar is! En het meest belachelijke is wel dat Hoogma nog een sneer krijgt omdat hij de waarheid wel verteld en Koeman zijn leugen ook nog goedpraat omdat er 'overal onzin op tv is.' Als dit toch je manier van denken is, volstrekte minachting van media en publiek, dan kun je toch niet geloofwaardig een uithangbord en ambassadeur van ons voetbal zijn?

4 november 2019 om 22:40

Johan Derksen draait al heel lang mee in de media. Hij weet precies wat hij moet zeggen om een headline te krijgen op nu.nl of op sites als Voetbalzone en Voetbalprimeur, of om besproken te worden in de dagelijkse radioprogramma's. En elke keer als hij weer een relletje te pakken heeft, dan zit er weer een piek in de kijkcijfers van de eerstvolgende aflevering van Veronica Inside. Dat is gewoon een feit. En Derksen weet dat maar al te goed.

4 november 2019 om 22:45

Aan alles zie je dat Derksen het worst zou zijn; als John de Mol hem zegt dat hij niet meer hoeft terug te komen, doet-ie het lachend. Muziek is zijn grote liefhebberij en Veronica Inside doet hij voor de lol. Niet voor niets zijn ze overgestapt met zijn drieen om Genee in een meer gewaardeerde rol bij een omroep te krijgen. Voor Voetbalzone en Voetbalprimeur hoef je overigens niets smaakmakends te zeggen; als je maar Ajax in je zinnen noemt is het sowieso een headline waard voor de clicks. En op Nu.nl heb ik nog nooit een quote van Veronice inside langs zien komen.

4 november 2019 om 22:46

Ach ja nog altijd beter dan dat saaie gelul en open deur inpraten zoals een Mario Been of Arnold Bruggink dat bijv. doen. Ik vind overigens dat Derksen in deze gewoon gelijk heeft. Koeman geillt enorm op Barcelona, terwijl hij zijn handjes dicht mag knijpen dat hij na zijn debacle bij Everton deze kans kreeg aangeboden.

5 november 2019 om 08:32

@gomes1psv: Ik denk dat zijn houding deels gespeeld is. Je rijdt toch niet op je 70e nog altijd 3-4 keer per week van Grollo van Hilversum voor iets waar je eigenlijk niets om geeft?

Wat een onzin. Je begint gewoon niet openlijk over je volgende baan als je net aangesteld bent, dat is helemaal niet raar. Het Nederlands elftal wilde een frisse start maken en positiviteit brengen, het team wil dus opnieuw gaan bouwen. Dat betekent dat het team vertrouwen moet hebben in het lange termijn project van een bondscoach. Ik kan dan best begrijpen dat hij niet meteen zegt dat hij die ‘New Wave’ zomaar achterlaat voor Barca, dat voelt gewoon niet lekker voor zo’n team dat juist een frisse start wil maken.

4 november 2019 om 22:57

Dus wie zijn nu de grote Pipo's? De Knvb die een contract met een dergelijke clausule accepteert, niet Koeman.

Wat een overdreven gezeik weer van Derksen. Ik snap ook wel dat Koeman dat niet gaat zeggen, waarom zou je zo’n verhaal de pers in helpen zolang het toch niet aan de orde is? Inderdaad onhandig van Hoogma om dat te zeggen. Het gaat gewoon om het contract tussen Koeman en de KNVB, daar moeten ze vertrouwelijker mee omgaan. Lekker doen alsof er iets aan de hand is nu, wat een onzin, Derksen moet steeds met zijn hoofd op tv dus moet iets vinden om weer zijn vaste gespeelde verontwaardiging te etaleren, nu is er weinig aan de hand en dan probeert hij hier maar wat van te maken.

Derksen is verworden tot een demente zeverzak. Het contract van Koeman is prive en er is geen enekel wet die hem dwingt contractdetails openbaar te maken, Degenen die hier fout zitten zijn de personen die een contract met de 'Barcelona-clausule'hebben geaccepteerd en afgesloten. Dus Hoogma is hier de grote pipo.

Echt ongelooflijk hoeveel mensen het hier voor Koeman opnemen. Als Trump erop los liegt wordt dat kiezelhard veroordeelt. Wanneer de VVD weer informatie achterhoudt tikt iedereen ze ook graag op de vingers. Maar wanneer onze bondscoach het hele land voor de gek houdt als hem dat beter uitkomt is dat allemaal prima? Koeman wilde speculaties voorkomen. Beter had ie gezegd dat hij niet op de inhoud van zijn contract ingaat. Maar sowieso: liever dan dat bekend werd dat hij een begrijpelijke escape had om bij kans zijn droomclub te coachen, wilde hij tegen die tijd bekend staan als een leugenaar?

4 november 2019 om 23:00

Wat heeft het hele land met het contract van Koeman te maken? Geen drol, want dit is een volkomen prive zaak. Ooit gehoord van contract-onderhandelingen? Blijkbaar heeft Koeman de Barcelona-clausule als voorwaarde gesteld en die boterzachte Knvb heeft dat geaccepteerd.

4 november 2019 om 23:03

Trump en de VVD zijn door het volk gekozen om hun belangen te vertegenwoordigen. Dit is gewoon voetbal, Koemans leugen zal nergens invloed op hebben.

4 november 2019 om 23:07

10 met een griffel. "het hele land" heeft nul inspraak gehad in een persoonlijk contract tussen een sportinstantie en een individu. Sommige vergelijkingen gaan mank maar deze is te idioot voor woorden.

Ken je dat wanneer iemand bang is dat zijn eigen positie in de tv en voetbal wereld ter discussie staat en bang is dat hij op de achtergrond geraakt omdat hij nooit een meerwaarde heeft gehad en omdat hij zelf nooit hoog heeft gespeeld en bang is om niet meer serieus genomen te worden, waardoor ie maar altijd onzin blijft uitkramen om aandacht te blijven hebben en zo altijd maar in het nieuws te komen terwijl als men helemaal niet zit te wachten op zijn mening dat nergens op slaat. ...nou dat is meneer Derksen dus, man man man, wat een balgehakt zeg.

4 november 2019 om 23:51

Haha, alles Wat je zegt kan misschien wel zo zijn, maar hij doet dit niet voor de lol (nou ja misschien ook) maar hij wordt er flink voor betaald. De beste baan die je kan hebben. Het zal hem werkelijk aan zjjn kont roesten of hij serieus genomen wordt, zolang hij er geld voor krijgt.

Het zal wel niet 'netjes' zijn dat hij loog, maar Derksen overdrijft wel. Deze keer ben ik het niet eens met hem, maar Koeman had ook niet zo moeten liegen.

Koeman had de waarheid moeten zeggen hierover. Maar Derksen is absoluut niet de persoon die Koeman de maat moet nemen en het over eerlijkheid en normen en waarden moet hebben. Als er 1 iemand is die geen normen en waarden heeft is het Derksen wel. Als je in Derksen zijn kont kruipt zoals Kieft en Helène Hendriks, zegt hij geen kwaad woord over je. Anders boort hij je de grond in en zet hij je neer als fout persoon. Derksen is een demagoog!

Wat is hier nieuws aan?? Dit roept Johan Derksen al weken. Overigens heeft hij wel gelijk, maar dit is toch geen nieuws meer..

@okan61 Aanwie had hij de waarheid moeten zeggen ? Aan jou ? Aan mij? Aan Derksen ?wie gaat het wat aan als iemand een contract met clausules met een ander afsluit ?vertelt Derksen wa hij verdient met zijn talkshow ? Vertelt v.d. Gijp wat hij er voor krijgt ? Ken jij het contract van Advocaat bij Feyenoord ? Heb jij recht op die informatie ?

5 november 2019 om 08:21

@theo uphus. Je begrijpt me niet. Ik geef Koeman wel gelijk. Toch had hij gewoon kunnen zeggen dat hij een clausule heeft omdat Oranje van ons allemaal is. Het gaat mij erom dat Derksen zijn mond moet houden omdat hij het toonbeeld van valsheid is en nu over voorbeeld functie van Koeman gaat zeuren. Derksen heeft totaal geen recht van spreken!

Ben benieuwd wat er gebeurt als een journalist vraagt naar wat er in Derksen zijn contract staat. Die krijgt geheid een grote bek terug dat het hem niks aangaat. En zo is het ook. Liegen is niet netjes nee, Koeman had gewoon moeten zeggen dat hij geen uitspraken doet over de inhoud van zijn contract maar dat hij zich committeert aan Oranje, Geen woord gelogen en niemand die er over kan struikelen. Dit is allemaal onhandig, maar Derksen moet niet zo de moraalridder uithangen want die vent lult zelf ook de grootste onzin zonder er ooit voor op de vingers getikt te worden.

Ik snap niet zo goed waar Derksen zich zo druk om maakt. Als de bondscoach van NL zijn contractuele clausules niet wil openbaren, so be it... De meeste trainers hebben clausules in hun contracten. De functie van bondscoach schept geen maatschappelijke verplichting “naar het volk toe” om de clausules in je contract te openbaren. Dit soort dingen blijven privé aangelegenheden...

Soms kan je gewoon beter niet reageren. Aan de andere kant als iedereen het had geweten had het nu ook niet zo groot gemaakt geweest als nu. Johan maakt alleen 1 fout en dat is een vergelijking met de politiek. Als die om leugens bestraft hadden geworden dan waren we nu wel van Rutte en een hoop politici afgeweest.

Met of zonder clausule , wat maakt het uit. Volgens mij mag je als werknemer altijd opstappen tenzij naar een concurrent . Als Barca morgen bij Dickie aanklopt is hij ook weg hoor .

Wauw wat een leugen wat een drama. Mensen effe serieus dat jullie derksen nog serieus nemen. Who gives a shit wat koeman straks gaat doen. Als hij Nederland maar weer aan de top brengt prima. En alleen voor de historie zou bijna 90% van de coaches bij barca willen trainen. Het is geen clausule voor Tottenham.

Wat een onzin weer, die Derksen kan zich beter druk gaan maken over zijn eigen betrouwbaarheid. Lekker blijven klagen over ten Hag, terwijl hij het fantastisch doet bij Ajax. Die man kan gewoon niet toegeven dat hij er naast zit. Wat Koeman betreft, ik snap best dat je zoiets voor je houd wanneer je net ergens getekend hebt. Het komt natuurlijk een beetje vreemd over om meteen te zeggen dat je vertrekt wanneer Barcelona voor de deur staat.

Ik vind dat zo'n afspraak privé is. Een minister is echt wat anders, die heeft geen contract. Omdat de pers om zo'n clausule fuss maakt kun je beter maar niet in openheid spreken. En daarmee wordt niemand in persoonlijk belang geschaad. De vergelijking van Derksen slaat nergens op maar die man heeft dan ook nergens verstand van.

Ik denk dat Koeman gelijk heeft. Met de vraag was hij in een onmogelijke positie terecht gekomen en hij is nu eenmaal geen politicus die een handig antwoord kan geven.als hij ontkent dat die clausule er is, spreekt hij strikt genomen niet de waarheid.als hij de clausule bevestigt, roept hij ten onrechte het beeld op dat er iet speelt, ook een vorm van liegen.de waarheid zal wel zijn dat hij de clausule heeft opgenomen voor de aardigheid voor het behoorlijke hypothetisch geval, maar dat hij in werkelijkheid wel weet dat hij voorlopig bij Oranje zit.opvallender is bijna dat er niet een brede categorie clubs opgenomen zijn in deze clausule.

Ik snap niet dat Koeman überhaupt op de vraag is ingegaan. Had gewoon meteen gezegd ik doe geen uitspraken over zaken die in mijn contract staan. En dit had dhr. Hoogma ook moeten doen, hoop niet dat mijn werkgever overal maar publiekelijk stelt wat er in mijn contract staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen waarschuwt: ‘Dan groeit Oranje niet verder’

Oranje plaatste zich zaterdagavond met een 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland voor het EK van 2020. Valentijn Driessen zag echter dat het Nederlands elftal een uiterst moeizame wedstrijd speelde in Belfast. In...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren