Feyenoord kijkt verder: ‘Je hoort geruchten dat hij gepolst gaat worden’

Maandag, 4 november 2019 om

Hans Kraay junior verwacht dat Feyenoord dit seizoen niet in de top drie zal eindigen, zo laat hij weten bij FC Rijnmond. De oud-voetballer denkt dat de vierde plaats het hoogst haalbare is voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Verslaggever Sinclair Bischop laat in hetzelfde programma weten dat Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser hoog op het lijstje staat bij Feyenoord om Advocaat na dit seizoen op te volgen in De Kuip.

“Met dit AZ is de derde plek een utopie voor Feyenoord”, stelt Kraay junior. “Feyenoord heeft geen Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu. Als Feyenoord een mega discipline gaat tonen en keihard werkt, gaat het met Vitesse en FC Utrecht om plek vier strijden.” De verslaggever van FOX Sports ziet een verschil in de manier waarop spelers werken op het veld onder Jaap Stam en Advocaat. “Iemand als Steven Berghuis of Sam Larsson kan nog wel eens geïrriteerd weglopen. Dat gebeurt onder Advocaat echt niet.”

Stam stapte vorige week op na aanhoudende tegenvallende resultaten. Advocaat hoopt het tij te keren en afgelopen zondag ging hij van start met een 0-3 overwinning op VVV-Venlo. De ervaren oefenmeester is tot aan het einde van dit seizoen aangesteld. Bischop houdt er rekening mee dat volgend seizoen Fraser wellicht voor de groep staat bij Feyenoord. “Wij riepen vorig jaar toen Van Bronckhorst opstapte dat hij de ideale trainer van Feyenoord zou zijn.”

“Op de achtergrond hoor je nu geruchten dat hij gepolst gaat worden voor volgend jaar, misschien is het al gebeurd. Ik zou het echt een goede trainer vinden. Hij kan goed met die groep werken”, aldus Bischop over Fraser, die vorige maand nog een nieuw contract tekende bij Sparta tot medio 2021. Bischop denkt niet dat het contract van de 53-jarige trainer bij Sparta een struikelblok zal vormen. “Je weet hoe dat werkt in de voetballerij."


Poll

Zou Henk Fraser een goede trainer zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Fraser lijkt me een uitstekende coach voor Feyenoord. heeft een Feyenoord verleden en doet het meestal prima bij zijn clubs

4 november 2019 om 20:28

Daarbij is hij nuchter en kritisch op zijn eigen ploeg in de media. Als het goed gaat, maar zeker ook als het slecht gaat. Trainer die het overal prima tot uitstekend gedaan heeft en verbaasde me eigenlijk dat ze afgelopen zomer niet voor Fraser zijn gegaan. Stond bij mij op 1.

4 november 2019 om 20:30

Rustige man. Degelijke trainer. Maar het is geen visionair en laat dat nu net zijn waar Feyenoord naar snakt

4 november 2019 om 21:01

@jorisdijk visionairs zijn meestal de trainers die behoefte hebben aan exceptionele kwaliteit in hun selectie om hun type spel te kunnen uitvoeren. Feyenoord heeft het geld niet voor dat soort spelers en daarnaast ook de expertise niet om door creatief te scouten af en toe een pareltje te ontdekken

4 november 2019 om 21:19

Precies. Je hebt nu een nuchtere trainer nodig en een visionair/toekomstdenker als TD

4 november 2019 om 20:39

Uitstekend coach? Waarom dan vraag ik me af. Ik wil iemand met meer spel intelligentie zoals onder Fred Rutten. Zie ik niet meteen in Fraser

4 november 2019 om 21:23

@cabosilly toch kon die spelintelligentie van Rutten niet voorkomen dat hij na een half jaar ontslagen werd als coach van Feyenoord

4 november 2019 om 21:34

@japie; je hebt zoals gebruikelijk je tijdlijnen weer eens prachtig op orde

4 november 2019 om 21:56

@ijsmuts misschien was het dan net ietsje langer maar na de winterstop ging het iig heel snel bergafwaarts en werd hij op een gegeven moment ontslagen. uiteindeljk gaat het om het punt dat hij het ook niet lang bij Feyenoord heeft uitgehouden maar iig wel langer als Stam

4 november 2019 om 22:10

Rutten heeft een uiteindelijk gewoon een seizoen gezeten hoor. Vlak voor de playoffs moest hij weg. Je geheugen vertekent blijkbaar een beetje

4 november 2019 om 22:20

@ijsmuts dat kan maar alsnog was zijn verblijf bij Feyenoord van korte duur en geen succes

4 november 2019 om 20:42

Met Fraser ga je geen stappen zetten als club zijnde. Het voetbal tijdens zn Adoperiode was echt drama. Heb daar met regelmaat met verbazing op de tribune gezeten. Betonvoetbal waarbij spelers zich echt niet op een positieve manier kunnen onderscheiden. Vitesse won onder hem de enige prijs in de historie en ze zagen hem liever vertrekken dan blijven omdat het voetbal er niet uit zag.en vorig jaar met het beste materiaal in de eerste divisie? Zelfde verhaal. De resultaten zijn ok, het voetbal een drama. Typisch een coach die niet de creatieve oplossingen zoekt, maar defensie 3x voorop zet.laat het sentiment ajb varen en ga eens kritisch kijken naar het voetbal dat Fraser zn teams al jaren laat spelen.

4 november 2019 om 22:02

Als ze in de Kuip blijven spelen , dan komt dat betonvoetbal van Fraser wel van pas.

4 november 2019 om 20:57

Dat Feyenoord verleden moet niet meetellen, liever een betere trainer zonder Feyenoord verleden. Fraser is echt te licht.

4 november 2019 om 22:14

Ik heb sowieso liever een trainer zonder Feyenoord verleden. Dan kun je hem makkelijker ontslaan als het een faalhaas blijkt te zijn. We zijn nog relatief vlug van Jaap Stam af, maar reken maar dat Fraser veel te veel krediet gaat krijgen. Net als Mario Been destijds.

4 november 2019 om 22:32

Ik heb liever een buitenlandse trainer. Een keer iets nieuws.

4 november 2019 om 21:09

Wat Feyenoord fans in Fraser zien snap ik echt niet. Een middelmatige trainer die redelijk presteerde bij ADO, volledig terecht is ontslagen bij Vitesse en het nu goed doet bij Sparta. Hoe kan je op basis van deze prestaties nou overtuigd zijn dat Fraser de man is die Feyenoord nodig heeft? Door Fraser aan te stellen doet Feyenoord weer een stap richting de subtop i.p.v. omhoog.

4 november 2019 om 21:17

Ik zie veel weerstand tegen Fraser, maar geen beter alternatief..

4 november 2019 om 21:21

Miesschien is een keer verder kijken dan alleen Nederlandse trainers?

Beter Advocaat een contract voor 5 jaar geven

4 november 2019 om 20:39

Dan is ie bijna 80 als z'n contract afloopt. Don't know man. Zou dan eerder voor een ander kiezen, tenzij hij dit jaar het echt fantastisch doet. Plak er dan maar een jaartje aan vast maar wel met de belofte dat er jeugd ingepast gaat worden.

4 november 2019 om 21:15

Wat zou voor jou fantastisch zijn? Derde plekje?

4 november 2019 om 22:03

Dit jaar? Als ik zie dat er autoriteit is, dat er een team staat wat strijdt en alsnog 4e wordt. Ajax, AZ en PSV zijn uit zicht. AZ is ons voorbij en halen we echt niet meer in. Dan moet je je doelstelling daarop aanpassen. Dus als Feyenoord vanaf nu presteert zoals het hoort te presteren dan gaan de credits naar Dickie toe.

4 november 2019 om 22:21

@wazza die belofte kan je natuurlijk nooit maken als coach. pas als een talent goed genoeg is voor het eerste kan je zo iemand speeltijd geven maar je moet geen jeugd gaan inpassen die niet goed genoeg is

4 november 2019 om 22:34

Nee maar wat er nu staat is in sommige gevallen niet beter dan de jeugd die er is. Azarkan kan zo de plek van Narsingh innemen. Die jongen is zwaar overbodig. Karsdorp gaat dan weer terug naar Rome, koop dan een talentvolle rechtsback (in Zuid Amerika lopen er meer dan genoeg). Geertruida zie ik niet als rechtsback, vandaar dat ik hem niet noem. Botteghin en Jan Arie gaan pleitte etc etc. Dan moet je als bestuur wel zulke voorwaarden kunnen stellen. Dat is ook gewoon begrijpelijk en normaal.

5 november 2019 om 01:54

@wazza dat ben ik wel met je eens inderdaad. alles wat niet beter is dan de jeugd zit de jeugd in de weg en daar hebben we er nu wel een paar van lopen

Gewoon heel de technische staf van az overnemen Ben wel jaloers op hoe ze het daar voor elkaar hebben.

4 november 2019 om 21:34

Dit had Feyenoord veel beter kunnen doen... Feyenoord mist een jong elftal in de KKD waardoor de talenten niet de stap kunnen zetten naar het eerste en dat is het verschil met AZ, plus een veldtrainer die vaste patronen in de ploeg kan brengen. Dit is het enige wat Feyenoord hoeft te doen. Feyenoord heeft in de jeugdopleiding veel meer talenten rondlopen dan AZ alleen de spelers van AZ tot jo19 maken de stap naar jong AZ en ontwikkelen zich daar en de spelers van jo19 van Feyenoord gaat naar jong Feyenoord die geen wedstrijden spelen of zitten op de bank bij het eerste. Zij lopen direct zoveel ontwikkeling mis doordat ze geen wedstrijden spelen. Als je een Burger, Kokcu, Summerville, Bannis, Azarkan een of twee seizoenen in de KKD met Feyenoord liet spelen zaten zij nu op de posities van de spelers die gehaald zijn.

5 november 2019 om 09:41

Ik zie werkelijk niet waarom Wouter Burger een groot talent is, draaicirkel van een vrachtwagen en meer een type stormram voor de laatste minuten dan een centrale middenvelder..

Fraser zal het wel worden... Hij wil graag en Feyenoord wil hem... En ik zou het zeker toejuichen, ik kan me geen betere kandidaat indenken (Op van Gaal na dan maar dat gaat uiteraard niet gebeuren ). Ook qua uitstraling en voorkomen past die goed bij de club, komt ook altijd goed uit zijn woorden met een helder en realistisch verhaal. En kom op, Fraser en de Wolf samen zou toch geweldig zijn... Hereniging van het legendarische Feyenoord duo,

Fraser was in een ver verleden een twee-eenheid met de Wolf. Die is nu assistent. Ik ben benieuwd of dat wellicht in ere hersteld zou kunnen worden met Fraser als hoofdcoach.het garandeert niets natuurlijk,maar nu is het sowieso niks.

Zozo, boude uitspraak van Hansie. Straks durft ie nog te voorspellen dat we ook de EL niet gaan winnen.

Je kan speculeren wat je wilt over een trainer, maar het ligt op het moment toch vooral aan een troosteloze ploeg zonder zichtbare vechtlust. De laatste keer dat ik een beetje vuur zag was tegen FC Porto.

Interessante ontwikkeling zou dit zijn. Ook ik zie Fraser als de beste optie. Presteert top met Sparta en staat voor realistisch voetbal. Tactisch sterk en verwacht 110% inzet van zijn team. Wat wel speelt is dat Fraser ruzie heeft met Brands die nu weer hoofd jeugdopleiding is. Die kunnen elkaar niet zien of luchten. Benieuwd hoe dat zal gaan. Fraser is toentertijd ontslagen als jeugdtrainer en heeft dat Brands nooit vergeven. Sindsdien leven die twee in staat van oorlog. Misschien kunnen ze de strijdbijl begraven. Anders zie ik Brands weer vertrekken. Samenwerking in die posities is essentieel. Wordt vervolgd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

17 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland
Laatste voetbalnieuws

Goed nieuws voor Feyenoord: trainersdoelwit beschikt over afkoopclausule

Henk Fraser heeft bij Sparta Rotterdam een afkoopclausule in zijn contract staan, zo bevestigt algemeen directeur Manfred Laros bij RTV Rijnmond. De oefenmeester van de Rotterdammers wordt in de wandelgangen nadrukkelijk...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren