PSV-fans boycotten uitwedstrijd op 1 december: ‘Belachelijk tijdstip’

Maandag, 4 november 2019 om

Lighttown Madness boycot de uitwedstrijd van PSV tegen FC Emmen op zondag 1 december en de supportersgroepering van de Eindhovenaren hoopt dat meer PSV-supporters dat zullen doen. Er is bij de achterban van PSV veel onvrede over het aanvangtijdstip van 20.00 uur, dat met ingang van dit seizoen geregeld wordt gehanteerd door de KNVB.

"Ondanks dat we al enkele malen onze onvrede hebben laten blijken over het spelen van wedstrijden op zondagavond om 20:00 uur, is er een tijdje terug besloten om ook de uitwedstrijd tegen FC Emmen op 1 december op dit belachelijke tijdstip te spelen", schrijft Lighttown Madness in een verklaring op de Facebook-pagina. "Het mag nooit en te nimmer de standaard worden om supporters op deze manier de dupe te laten worden."

De supportersgroepering hoopt dat de oproep effect heeft en PSV-fans doet besluiten om de uitwedstrijd in Emmen over te slaan. "We hebben lang overlegd hoe we onze standpunten duidelijk kunnen maken zonder dat de support voor onze club daar onder lijdt. Echter, we zijn tot de conclusie gekomen dat we dit keer niet meer om een boycot heen kunnen. We zullen met de actieve sfeergroepen dan ook niet aanwezig zijn in Emmen."

"Alleen zo kunnen we laten zien dat zondagavond 20:00 uur door ons niet wordt geaccepteerd. Via deze weg willen we je vragen om onze boycot te steunen en geen kaart te boeken voor Emmen-uit. Football is nothing without fans!". Vanuit PSV is nog niet officieel gereageerd op de plannen van Lighttown Madness voor een boycot. Het elftal van trainer Mark van Bommel speelt drie dagen voor het uitduel in Emmen in Lissabon tegen Sporting Portugal in de groepsfase van de Europa League.


Poll

Sta jij achter de boycot van de PSV-supporters?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door lekiam)

Is toch ook belachelijk. Maar ja fox interesseert het geen moer. Die geven alleen om geld en gelijk hebben ze. Clubs moeten hier tegen in protest gaan maar ook die geven alleen om geld.En die geef ik geen gelijk. Zij bestaan alleen maar door supporters. Dus kortom je maakt een punt waar geen reet mee gaat gebeuren ben ik bang.

4 november 2019 om 20:22

PSV heeft zelf aangevraagd om op dit tijdstip te spelen zodat ze extra rust hebben na de doordeweekse wedstrijd.

4 november 2019 om 20:27

Dit heegr helemaal niks met FOX te maken. Door de KNVB is er besloten om NIET om 20.00 te voetballen, tenzij de clubs dit zelf aanvragen. In dit geval ligt het dus bij PSV en Emmen zelf.

4 november 2019 om 20:28

Daarom. Dat maakt het nog krommer. Doe dan een enquêteformulier voor je vaste uitkaarthouders en seizoenskaarthouders. Hun betalen zich helemaal scheel (zeker die van psv.).

4 november 2019 om 20:29

Weet wel zeker dat fox er ook een plasje over gepleegd heeft. Die betalen en als het voor hun niet interessant gebeurd het niet.

4 november 2019 om 21:19

Lijkt me logisch dat Fox een zegje heeft mogen doen, aanleiding is nog steeds de aanvraag van de club(s).

Waarschijnlijk zijn ze gewoon bang voor een nederlaag in deze vorm. Een grapje met een kern van waarheid. Nee, ik ga ook liever om 14:30 naar een wedstrijd. Maar bij de EL en CL klagen de mensen ook niet bij een late wedstrijd. Als je wilt ga je toch, neemt niet weg dat je (als je terug naar Eindhoven moet) erg laat thuis bent, maar boycotten....

4 november 2019 om 20:25

Maar EL en CL zijn thuis wedstrijden. Dan ben je om uiterlijk 12 uur thuis. Bij Emmen uit ben je pas om half 2 thuis. En dan moet je om 8 uur weer op het werk zijn. Dat is dus echt niet te doen.

4 november 2019 om 21:19

Je support je club of je doet het niet. Ik lees niet in je post een goede reden terug.

4 november 2019 om 21:31

Och jeetje je hebt even een vervelend kort nachtje na je club gesteund te hebben. Wat een onrecht! Boeit toch niet dat het een enkele keer voorkomt. Er zijn genoeg mensen die voor een El of CL het land doorkruisen.

5 november 2019 om 00:55

Je hoeft toch niet per se in de nacht te gaan slapen? Ik ga regelmatig overdag ff 2 uur slaap pakken en nachts gym hitten en lounge of thuiswerken of NBA wedstrijden checken. In het weekend hoeft het toch al helemaal geen probleem om wat uurtjes overdag te pakken?

4 november 2019 om 21:16

Ik vind het wel een nuancerend punt, zo had ik het nog niet bekeken. CL en EL hoeven niet per se thuis te zijn, als de achterban akkoord met een vlucht en verblijf inclusief vrij vragen moet die sporadische zondag in een airbnbtje in NL ook wel lukken toch? Ik ben eigenlijk wel voor minder wedstrijden op dezelfde tijdstippen omdat ik eigenlijk alles wil zien

5 november 2019 om 09:49

Goed verzonnen met een airbnbtje. Welke burgemeester wil er de hele nacht supporters van de bezoekende club in hun stad?

Tja voetbal is een commercieel spelletje, ik weet ook niet of dat ze vooraf beide Europees voetbal moeten spelen op donderdag?

4 november 2019 om 20:25

In spanje en italie zijn ze niks anders gewend dan om zelfs om 21:00 te spelen op zondag en in Engeland is er zelfs een maandagavond wedstrijd van 21:00.

Hier zal Fox Sports juist blij mee zijn! Die gasten gaan nu achter de buis zitten, dus extra kijkers Nee maar ik denk dat dit de enige juiste vorm is van protest. Geen scheldwoorden, erg opvallend dus groot media bereik en geen gevaarlijk heden. Top initiatief wat helaas geen effect gaat hebben denk ik.

Ohw ik lees net dat PSV dit zelf heeft aangevraagd. Best bizar dat ze niet 3 uurtjes eerder spelen zodat je trouwe fans ook op tijd thuis zijn. Daarnaast liggen de spelers zelf ook laat op bed wat ook niet goed voor het ritme is....

Alleen maar zeiken, ben zelf gister bij Porto-Aves geweest (begon ook op 20:00 uur) zat 30.000 man op de tribune + een redelijk aan uitfans. In het buitenland komen deze tijden veel vaker voor

4 november 2019 om 21:07

Voetbal hoort gewoon op zondagmiddag om half drie gespeeld te worden. Leuk dat jij een keertje bij een wedstrijd bent geweest, maar de mensen die om de twee weken hun club achterna reizen vinden het natuurlijk vervelend om nu rond twee uur in de nacht thuis te komen.

4 november 2019 om 21:14

Dan moet PSV zeggen dat ze dat willen, en niet het programma veranderen zodat ze extra kunnen uitrusten voor deze wedstrijd.

4 november 2019 om 21:21

Volgens wie 'hoort' voetbal op zondagmiddag, half drie gespeeld te worden?

4 november 2019 om 21:24

Wat een ouderwetse gedachte, wedstrijden op zondag om 14:30 uur. Je kiest er zelf voor om je club achterna te reizen. Ik bezoek iedere wedstrijd van mijn club binnen onze landsgrenzen. Daar zitten soms vervelende potjes tussen qua tijdstip maar die neem ik gewoon voor lief. Ook als de volgende ochtend om 05:00 uur het wekkertje weer gaat.

4 november 2019 om 21:52

Denken ze in Duitsland anders over hoor. Zaterdagmiddag is daar Voetbalmiddag.

4 november 2019 om 22:13

@JohannesG,wie zegtdat ik nietmee naar uitwedatrijden ga van mijn club? en wie zegtdat een wedatrijd op zondag half 3 moet zijn? Ik vindt ee tijd van 7 uur ook prima hoor in NL. Mocht dit 1 a 2 keer in een seizoen voorkomen zou ik dat niet erg vinden

4 november 2019 om 22:49

@Messino als je echt je club achterna zou reizen, zou je weten dat dit de mening is van 99 procent van de mensen in je uitvak. Wij voetbalfans houden nou eenmaal van traditie.

Los van het feit dat ze groot gelijk hebben, moet ik wel wat glimlachen om het spandoek van de supportersvereniging van PSV bij dit artikel. 'against modern football.' En dat in een voorbedacht, keurig gedrukt huisstijl-lettertype. Nee, dat is lekker authentiek!

4 november 2019 om 21:09

Ze hadden het in hiërogliefen op de stadion muur verfen. Dan maak je pas een statement.

Gewoon die wedstrijd om kwart voor 7 doen ben je rond half 9 klaar en 22.30 terug in eindhoven? Dat is prima te doen lijkt mij.

Vind dit wel erg dubbel. Aan de ene kant kan ik de frustratie wel goed begrijpen maar aan de andere kant speel je een EL of CL wedstrijd veel verder en later. En overal in de wereld is het wie betaald die bepaalt.

4 november 2019 om 21:57

Voor een EL of CL wedstrijd maak je die uitzondering veel eerder. Emmen uit is toch net even een andere wedstrijd. Die leeft veel minder onder de supporters en daarom hebben ze geen zin om pas 's nachts thuis te komen.

Haha kunnen ze dan niet iets van Feyenoord Sparta op zondagavond doen ipv een pot waarvan de clubs 1700 km uit elkaar liggen. Amateurs.

Ter overweging: ook in m.n. Spanje en Frankrijk worden op zondagavond om 21.00 en 22.00 uur nog topwedstrijden geplanned. Zo is er volgende week om 21.00uur Olympique Marseille - Olympique Lyon en hebben zuidelijke teams al enkele keren op dat tijdstip in Parijs mogen voetballen. Ook in Spanje mogen enkel teams uit het zuiden op zondagavond laat nog in Barcelona en/of Madrid spelen. De clubs hebben al lang hun hart en ziel verkocht aan de TV zenders en daarmee hun supporters verraden.

Geef mij het duitse model maar. Zaterdagmiddag 15:30 spelen, lekker vooraf wat drankjes nuttigen en na afloop gezellig wat gaan eten en drinken met je maten. En ook voor een gezinspersoon veel beter, je hebt overdag best wel wat tijd voor je gezin en je kunt rond etenstijd weer thuis zijn.

Nu de afstand te ver is gaan we massaal boycotten? Tegen Willem2 wel met zen allen gaan...... maar uitvak zal gewoon vol zitten genoeg supporters die wel heen willen en gaan👊🏻

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren