‘Mourinho vroeg mij vaak naar Bayern en leerde in die tijd ook Duits’

Maandag, 4 november 2019 om

Bayern München nam zondag afscheid van Niko Kovac en sindsdien wordt er in Duitsland en daarbuiten druk gespeculeerd over de opvolging van de Kroaat. Naast Ajax-trainer Erik ten Hag en de momenteel clubloze Massimiliano Allegri zou ook José Mourinho hoog op het lijstje staan in de Allianz Arena. De Portugees is werkloos sinds hij eind vorig jaar werd ontslagen bij Manchester United en kan zodoende meteen instappen. Bastian Schweinsteiger denkt dat Mourinho een dienstverband bij Der Rekordmeister wel ziet zitten.

“Ik kan me Mourinho in ieder geval wel voorstellen in Duitsland. Ik kan me goed herinneren dat hij mij vaak naar Bayern en de Bundesliga heeft gevraagd”, blikt Schweinsteiger, die met Mourinho samenwerkte bij Manchester United, terug in gesprek met BILD. “Hij heeft nog niet eerder in de Bundesliga gewerkt, daarom kan ik me voorstellen dat hij wel oren heeft naar een dienstverband in Duitsland.”

De vijf voornaamste kandidaten om Kovac op te volgen bij Bayern München

Mourinho is al langer zeer geïnteresseerd in het Duitse voetbal, zo benadrukt zijn voormalige pupil: “Hij kende echt elke speler, ook van de kleinere clubs. Hij leerde in die tijd ook Duits”, gaat de inmiddels gestopte middenvelder verder. Bayern is niet de enige Duitse club die in verband wordt gebracht met de komst van Mourinho, aangezien hij in de afgelopen weken ook werd genoemd bij Borussia Dortmund.

Schweinsteiger weet dat Mourinho het Bayern weleens zeer lastig zou kunnen gaan maken als hij neerstrijkt bij de titelconcurrent: “Ik weet dat hij het stadion en de fans daar geweldig vindt. Mourinho heeft speciale kwaliteiten en als hij de juiste spelers tot zijn beschikking heeft, weet hij hoe hij prijzen moet winnen. Hij kan de tegenstander pijn doen, dat zou weleens goed kunnen passen bij BVB.”


Poll

Denk jij dat José Mourinho de nieuwe trainer van Bayern München wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

ik zou hier niet aan beginnen. dan speelt Gnabry straks als een veredelde rechtsback en mag Lewandowski zijn directe tegenstander achterna lopen heel de wedstrijd

4 november 2019 om 17:28

Wat een onzin. Alsof Mourinho de voorhoede op die manier zou gaan wijzigen. Ik denk dat hij het alleen verdedigend iets anders zou gaan neerzetten, want Bayern krijgt te veel goals tegen dit seizoen. Ik zou het overigens wel mooi vinden mocht hij daar aan de slag gaan. Kunnen ze eindelijk weer eens meestrijden om de CL. Het is me zo vaak opgevallen dat Bayern het aardig doet, tot dat ze een tegenstander van formaat treffen. En daarna liggen ze er gelijk uit. Mourinho is een winnaar en iemand die op zulke momenten juist resultaat kan behalen.

4 november 2019 om 17:32

@soccerinofcu de Mourinho die ik ken wel. die gaat nooit uit van eigen kracht, hoe en dure en kwalitatief goede selectie hij ook heeft. alles draait bij hem om puur afbraakvoetbal

4 november 2019 om 17:36

Maar Kovac en Favre zijn ook hele behoudende trainers! Sterker nog Kovac kreeg flink veel kritiek toen hij vorig jaar tegen Liverpool zon defensieve tactiek had gekozen. Favre same story. Elke keer met Delaney naast Witsel spelen, verder een cv op linksback opstellen (diallo) en een geschikte linksback op linksbuiten opstellen (guareirro).

4 november 2019 om 17:38

@elphenomeno dat klopt wel maar Mourinho slaat er natuurlijk wel in door tot in het extreme met dat afbraakvoetbal. die doet dat zelfs tegen clubs die niet eens de helft van het budget hebben van zijn clubs

4 november 2019 om 17:43

Japie, dat laatste is onzin en dat weet jij ook.

4 november 2019 om 17:44

Vind het wel meevallen eerlijk gezegd. Had Mourinho niet het record aantal doelpunten op zijn naam staan met Madrid? Alleen tegen Barca speelde die wat defensiever en was het inderdaad meer schoppen dan voetballen. Bij Inter kan ik me ook veel aanvallende potten herinneren waaronder die 0-4 in Milaan bij AC. Mourinho is eigenlijk altijd wel een garantie tot succes en prijzen.

4 november 2019 om 17:44

@japie, Ook ik vind dat reuze meevallen. Jij doelt dan vooral op zijn tijd bij Man U. Dat was inderdaad niet om aan te zien. En dat geldt bij de club nu nog steeds zo. Bij Inter, Real en Porto heeft hij we degelijk goed voetbal laten zien en hebben zijn teams ook veel goals gemaakt.

4 november 2019 om 17:50

@aze/che 4 Ever dan heb jij denk ik de Europa League finale tegen Ajax gemist 2 jaar terug

4 november 2019 om 17:51

@soccerinofcutoen was hij idd nog niet zo volledig doorgeslagen in dat afbraakvoetbal maar hoe lang is dat terug inmiddels?

4 november 2019 om 17:51

@elphenomeno. Madrid scoorde onder Mourinho gemiddeld 2,67 keer per wedstrijd, niet alleen is dat een hoog gemiddelde. Dat gemiddelde is over 178 wedstrijden. Dat is natuurlijk een heel hoog gemiddelde. Heel weinig trainers die hem dat nadoen.

4 november 2019 om 17:57

Ik vond de EL-finale van 2017 tactisch wel een goede wedstrijd van Man U. Het was zuur voor Ajax, maar Mourinho had zijn team wel heel goed neergezet en wist precies hoe hij Ajax moest bestrijden. Het zegt ook veel dat Ajax in die wedstrijd geen moment aanspraak maakte op de zege.

4 november 2019 om 17:58

Een voorbeeld maar? Als je zoiets roept verwacht ik wel dat je voorbeelden hebt waarmee je een boek kunt vol schrijven. Een finale is geen wedstrijd zoals alle andere, dus een beetje manager gaat zich aanpassen aan de tegenstander. Liverpool speelde tegen Spurs ook niet hetzelfde voetbal als ze tegen Brighton spelen. Mourinho past zich in grotere wedstrijden aan aan de tegenstander en tegen de kleinere heeft zijn ploeg meer aanvallende intenties. Of je kijkt heel erg door je anti Mourinho bril of je kijkt zijn ploegen alleen maar in top wedstrijden.

4 november 2019 om 18:16

Hallo. Mourinho heeft wel de 2de plaats gezet met United en de EL gewonnen.wat heeft Ole bereikt met United?

4 november 2019 om 21:35

Het valt reuze mee. Totaal mee oneens over wat je zegt over afbraak voetbal. Hij speelde zo tegen Barca van Pep en mensen over dramatiseerd alles natuurlijk. Tegen Bayern was Real echt fantastisch bijvoorbeeld om maar een top match te noemen.Ik kon je reacties altijd wel waarderen maar wat je nu zegt slaat helemaal bergens op.

4 november 2019 om 19:14

Je roept hier steeds 2 verschillende dingen, hij speelt alleen maar afbraak voetbal en hij gaat nooit uit van eigen kracht. Hij gaat heel erg uit van eigen kracht, bij sommige ploegen was dit gericht op individuele kwaliteit en pot dicht, soms als team verdedigen, soms als counter ploeg maar soms ook aanvallend met een echte 10. Ik heb geen een keer dezelfde ploeg gezien onder Mourinho. Hij kijkt altijd naar de selectie en wat ze goed kunnen. Pas daarna kijkt hij hoe goed de tegenstander is en maakt binnen de ploeg dan kleine aanpassingen.. ik ben geen Mourinho van als people manager maar een groot tacticus is het zeker wel!!! Ik zou hem dan ook wel bij bayern willen zien...

4 november 2019 om 19:39

@dirkiekuyt1980 ik ben het daar niet mee eens. ik heb hem met miljoenenselecties vaak voetbal zien spelen waarbij het leek of ik naar een ploeg zat te kijken die strijd tegen degradatie. ik wens iedereen die hem graag bij Bayern Munchen wil zien iig veel kijkplezier toe maar ik kan echt niet naar de teams van Mourinho kijken. ik heb me zelden vermaakt met wedstrijden van zijn teams en me eerder kapot zitten ergeren aan het laffe voetbal dat gespeeld word door geweldige selecties

4 november 2019 om 19:43

Ik zeg nergens dat ik er graag maar kijk, ik zeg alleen dat hij weldegelijk uitgaat van eigen kwaliteit. Als je hem hoort praten heeft hij het hier ook altijd over, dan kun jij wel zeggen dat dat niet zo is maar dat is feitelijk onjuist. En overdrijven door te zeggen dat je naar een degradatie ploeg zit te kijken maakt je mening nog minder!! Ik erger me kapot aan de persoon Mourinho maar hij kan wel weer bayern aan prijzen helpen vooral internationaal.

4 november 2019 om 19:49

@dirkiekuyt1980 ik geloof best dat hij prijzen kan pakken met de geweldige selectie die Bayern heeft, alleen ik vind dat dat soort clubs ook gewoon goed voetbal horen te spelen. heel de wereld kijkt naar dit soort teams en er zijn miljoenen in de selectie gestoken. dan moet je wel wat laten zien op het veld en niet allemaal op je eigen helft gaan hangen als je een keer een gelijkwaardige tegenstander treft

Ik ben benieuwd wat Mourinho klaar kan spelen in de Bundesliga. Hij heeft spelers nodig die zich voor 100% inzetten en dat is toch een instelling die ik heel erg associeer met de Duitsers. Zij zullen niet snel ala Pogba tegenstribbelen en gewoon luisteren naar de manager. Ik zou het heerlijk vinden om Bayern aan de hand van Mourinho weer de aansluiting te zien vinden bij de absolute Europese Top!

4 november 2019 om 17:34

@yoericfc ik zou het afschuwelijk vinden om een prachtige club als Bayern straks met de staart tussen hun benen te zien voetballen. ik hoop echt dat ze voor een Ten Hag gaan of iig voor een andere coach die zijn teams durft te laten voetballen

4 november 2019 om 17:38

Pff heb je hem ook weer.. Vind je het heel erg als ik geen zin heb om weer de discussie te gaan voeren, feitjes op te zoeken en dan toch weer die onderbuikgevoelens van jou in m’n toet te krijgen? Je begint nu alweer onzin uit te slaan..

4 november 2019 om 17:48

@yoericfc je mag het onzin vinden maar noem mij de laatste club waar Mourinho structureel leuk en attractief voetbal mee heeft gespeeld en waar uit werd gegaan van eigen kracht? ik kan me dat iig niet heugen

4 november 2019 om 17:53

Het laatste seizoen dat Chelsea kampioen werd onder Mourinho werd er met momenten heel mooi voetbal gespeeld met onder andere Fabregas, Hazard en Costa.

4 november 2019 om 17:53

Dat komt omdat je roept en geen voetbal kijkt of er zo weinig verstand van hebt dat je “uit eigen kracht spelen” niet herkent.. Mourinho gaat bij al zijn clubs uit van zijn eigen kracht. Ook bij United speelde zijn team echt niet wekelijks behoudend en defensief. Als je dat denkt dan moet je echt vaker of beter kijken.

4 november 2019 om 17:55

@yoericfc dan hebben wij iig een andere idee over hoe attractief voetbal eruit ziet. doe mij maar liever een City, Liverpool of het Chelsea van nu dan het voetbal van de teams van Mourinho

4 november 2019 om 17:56

United eerste jaar was ook best aantrekkelijk.

4 november 2019 om 19:40

@onlogisch precies! Mourinho staat bekend als een coach die staat voor attractief en avontuurlijk voetbal. ga jij straks maar naar dat prachtige voetbal van Bayern onder Mourinho zitten kijken maar ik zet lekker wat anders op. dat is niet het type voetbal waar ik van kan genieten. perfect uithangbord voor je club ook. even in de camera "jullie hoerenmoeders" roepen omdat je niet met druk en kritiek kan omgaan

Mourinho is in staat om met Dortmund de tribble te winnen net zoals die dat al eerder deed mer underdog teams als Inter en Porto. Daar ben ik heilig van overtuigd.

4 november 2019 om 17:25

Vind het ook de perfecte coach voor underdog teams inderdaad. Daar word zijn stijl ook meer geaccepteerd. Dat soort clubs hoeven niet altijd de wedstrijd te bepalen. Zie inderdaad Porto en Inter.

4 november 2019 om 17:36

dat Inter vond ik geen underdog hoor. die selectie bestond uit louter wereldtoppers

4 november 2019 om 17:37

Werden door velen toch als de zware underdog gezien in de wedstrijden tegen Barcelona. Bovendien als je 45 jaar geen Europacup wint blijft het een unieke prestatie.

4 november 2019 om 17:44

@elphenomeno natuurlijk hadden ze geen Messi, Xavi en Iniesta dus het was zeker een goede prestatie maar Inter had wel echt een wereldelftal staan destijds. Eto'o, Milito, Sneijder, Stankovic, Cambiasso, Maicon, Julio Cesar, Samuel, Lucio, Chivu. dat elftal was echt van een belachelijk hoog niveau ook.

4 november 2019 om 17:58

Eens maar toch was Europees succes al jaren ver weg.

4 november 2019 om 18:10

El phenomeno inderdaad denk dat hij prefect past bij dit Dortmund, voorin snelle spelers en het achterin goed dicht houden. En dan met die winnersmentaliteit die hij brengt zou zomaar is een goede combi kunnen wofden

Ik denk dat Mou eigenlijk het heel goed zou doen in Duitsland en heel anders zou spelen dan we van hem gewend zijn de laatste 10 jaar.

Mourinho is nog steeds een absolute toptrainer. Keihard bekritiseerd tijdens zijn dienstverband in Manchester, waar hij zogenaamd de titel had moeten winnen omdat hij zo'n goed team had. Nu blijkt dat de ome Ole het nog veel minder doet, blijft het relatief stil rondom Ole en ligt het ineens aan het spelersmateriaal. Dit bewijst dat Mourinho door velen gewoon niet objectief beoordeeld wordt. Overigens is het spelersmateriaal van Manchester United imo ook niet goed genoeg om voor de titelstrijden, iets waar Ed Woodward voor verantwoordelijk is. Verder lijkt het me mooi Mourinho in de Bundesliga te zien trainen en ik denk dat hij hoge ogen kan gooien met beide teams.

4 november 2019 om 17:44

Het is een gewezen toptrainer met inmiddels achterhaalde opvattingen. Ik zie hem absoluut niet graag bij een mooie club als Bayern. Mede ook omdat hij met zijn eeuwige gezeik en gezuig het (mij) verdomd lastig maakt een club te waarderen waar hij aan het roer is.

4 november 2019 om 18:00

Ik zie niet in waarom zijn opvattingen achterhaald zijn, met Manchester United heeft hij de Europe League gewonnen en behaalde een tweede plaats achter Manchester City. De Europa League was leuk, maar tweede worden is achteraf gezien een prima resultaat. De houding van Mourinho naar de media toe kan ergerlijk zijn, maar dat heeft niet met zijn trainerskwaliteiten te maken. Bovendien is wangedrag/onsportiviteit ook iets dat Mourinho uitvergroot ten opzichte van anderen. Wanneer Klopp weigert tegenstanders de hand te schudden haalt men de schouders op, terwijl Mourinho tijdens elk interview met argusogen bekeken wordt.

4 november 2019 om 17:45

United is hoofdstuk 3.. daarvoor zijn nog 2 probleem hoofdstukken geschreven. Het lag nooit aan hem, het waren altijd spelers of het bestuur dat hem in de steek liet. Hij beschikt niet over zelfreflectie. Het is een trainer met een beperkte houdbaarheid.. ik zou me daar als Bayern Munchen echt niet aan willen branden.ole speelt toch wel beduidend anders dan Mourinho. Mourinho ging voor resultaat, Ole gaat voor attractief voetbal. Er word ook weer jeugd ingepast. Ik geloof dat Mourinho alleen Mctommiay heeft ingepast.

4 november 2019 om 18:11

In Madrid had Mourinho te maken met het beste team dat deze eeuw gespeeld heeft (Barca van Pep). Hij de titel gewonnen mt Real tegen dit fenomenale Barcelona en met Madrid het record aantal doelpunten verbroken. Wat United betreft denk ik dat voor resultaat spelen prioriteit nummer één moet zijn. Daarnaast is het huidige voetbal dat Ole speelt ook niet echt oogstrelend te noemen, zeker niet in topwedstrijden maar ook tegen zwakkere broeders is het vaak weinig kleurrijk en aanvallend. Wat jeugd betreft stelt Mourinho gewoon jeugdspelers op als ze goed genoeg zijn, Rashford speelde onder hem volgens mij ook al. Jeugdspelers opstellen kan geen doel zijn op zich zijn, wanneer dit ten koste gaat van resultaat. Tenminste, als je een topclub wil zijn en prijzen wilt winnen.

Ik denk dat BVB en Mourinho een heel goede combinatie zouden kunnen zijn. Ze hebben een solide verdediging, snelle buitenspelers, makkelijkscorende spits, een spelverdeler, en last but not least een sterk blok op het middenveld. Dit zijn toch wel ingrediënten die Mourinho nodig heeft om van een team een geoliede countermachine te maken. Mourinho is ook wel een beetje de man van de underdog teams, die niet perse het meest aantrekkelijke voetbal willen spelen. Bovendien heeft hij spelers nodig die alles geven voor het team en voor hem als trainer. Hij zou dat stukje winaars-mentaliteit, waar BVB al jaren iets tekort aan heeft, erin kunnen slijpen. Favre doet het best prima, maar ik zie ze niet echt als CL-kandidaat met hem. Hij is tactisch gewoon niet sterk genoeg. Ik zie Mourinho minder slagen bij Bayern. Dat is een team waar de druk hoog is, waar ze een nette man verwachten langs de zijlijn en waar de fans verwachten dat je leuk en attractief voetbal speelt. Alles wat dus niet past bij Mourinho.

Aub niet, is absoluut geen match. Hoop op een trainer die aanvallend voetbal speelt, maar geen Bosz

Denk niet dat bayern interesse in hem heeft. Het is de media die met allerlei namen komt. Weet nog goed dat de bobo’s van bayern kritiek op hem uiten in het verleden en geen fan waren ..Zo lees je vandaag in de buitenlandse media dat Allegri de nr 1 kandidaat is ..

Hoop eigenlijk dat deze heer nergens meer aan de bak komt met zijn afbraakvoetbal en als hij dan ergens weer ontslagen wordt dan moet de club eerst 2 jaar puinruimen Zou ook als voetballer direct weggaan als hij de trainer zou worden

Ik ben liefhebber van het spel zoals ik dat o.m. zie van Borussia Dortmund, Liverpool en Ajax. Ik hoop dus zeker niet dat een van die teams ooit Mourinho gaat aanstellen. De man heeft bij mij elk vertrouwen weggenomen dat hij ooit nog een team op een aantrekkelijke manier gaat laten voetballen. Aangezien ik geen speciaal gevoel voor Bayern op kan brengen zou ik het prima vinden als hij daar de boel gaat bestieren. Al kan ik mij niet voorstellen dat ze daar in Munchen zo dom zijn die afbraakcoach aan te stellen.

Zoals ik gisteren heb aangegeven, Hansi Flick neemt het stokje tijdelijk over met good old Gerland aan z’n zijde. Ze bewaren de rust, doen geen gekke dingen en zullen volgend seizoen gaan voor Ten Hag. Heynckes was ook een uitstekende tussenpaus geweest alleen blijft hij op Sylt zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller21
T. MüllerAanvaller21
L. SanéAanvaller21
J. ZirkzeeAanvaller20
M. NeuerKeeper20
R. HoffmannKeeper00
S. UlreichKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

847 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Mourinho zet ontdekking kracht bij met Instagram-post: ‘Er klopte iets niet’

Tottenham Hotspur was donderdagavond met 1-3 te sterk voor het Macedonische KF Shkëndija en plaatst zich zodoende voor de play-offs van de Europa League. Voor aanvang van het treffen in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren