‘Opvolger Frenkie de Jong verschijnt op de radar van Barcelona’

Maandag, 4 november 2019 om

Barcelona heeft Rick Zuijderwijk op de radar staan, zo meldt Mundo Deportivo maandag. De Catalaanse grootmacht heeft afgelopen zomer met Frenkie de Jong al een speler met een verleden bij Willem II opgehaald en volgens de Spaanse krant zou de achttienjarige Zuijderwijk in de toekomst eveneens een transfer naar het Camp Nou kunnen maken.

De jonge middenvelder, geboren in Breda, wordt al een tijdje in de gaten gehouden door scouts van Barcelona, zo klinkt het. Zuijderwijk wordt volgens het Spaanse dagblad gezien als de opvolger van De Jong bij Willem II. Zuijderwijk tekende afgelopen april nog een contract in het Koning Willem II Stadion dat hem tot medio 2021 bij de Tilburgers houdt.

"Rick is een creatieve jongen, die vaak oplossingen in het spel ziet die anderen niet zien", zei Bastiaan Riemersma, hoofd van de Willem II Voetbalacademie, bij de contractondertekening van Zuijderwijk. "Hij is daarnaast in staat de bal aan de voet te houden en tegenstanders op zich af te laten komen, waardoor teamgenoten weer vrij komen te staan. Die kwaliteit benut hij goed."

Tot op heden heeft de middenvelder drie duels gespeeld voor de hoofdmacht. Afgelopen augustus maakte hij zijn debuut tijdens het met 0-2 verloren duel met Vitesse. "Na negen jaar in de jeugdopleiding is dit een mooie beloning", zei het talent, geciteerd door het Brabants Dagblad. "Daar heb ik lang voor gewerkt. Jammer dat dit niet de beste wedstrijd voor mij was om in te vallen. Hopelijk krijg ik snel een nieuwe kans."

Ten Hag: 'Spelers van niveau Frenkie de Jong worden niet vaak geboren'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door roffa123)

Marc zal al aan de lijn hangen met Tilburg haha. Wel een enorm compliment aan de jeugdopleiding trouwens.

Maar dan wel weer via Ajax? Ben benieuwd dan. De opiniepijlers in Nederland zijn tamelijk stil over deze speler. We gaan het zien (in de toekomst)!

4 november 2019 om 15:21

Dat waren ze ook over Frenkie. Eigenlijk is Frenkie voor een talent ook relatief laat doorgebroken.

4 november 2019 om 15:33

Frenkie speelde ook in jeugd elftallen van Oranje en was volgens mij op een eindtoernooi zelfs aanvoerder. Jammer dat het bij Willem II zo gelopen is, maar vind het mooi om te zien dat hij de club nog steeds een warm hart toedraagt. Ook hebben we er uiteindelijk toch wat moois aan over gehouden. Over Zuijderwijk: Jonge gast, down to earth(van wat ik van hem hoor en zie). Komt momenteel nog te kort voor de basis in het eerste( met name fysiek, maar traint hier zelf al op). Zuijderwijk zou van mij echt wel regelmatig in mogen vallen. Speelt zijn wedstrijden bij Jong Willem II wat ook weer goed is voor zijn ontwikkeling.

4 november 2019 om 15:37

Frenkie is inderdaad relatief laat doorgebroken, hij stond al wel te boek als een groot talent gedurende de jeugdopleiding. Volgens mij horen de meeste voor het eerst over Rick Zuijderwijk (ik in ieder geval wel) itt tot Frenkie destijds.

4 november 2019 om 15:51

Frenkie heeft volgensmij alleen met o19 een eindtoernooi gespeeld (EK) toch? Was toen geen aanvoerder meen ik. Was met EK o17 er niet bij, toen speelde Nouri, Vd Beek en Schuurman meeste wedstrijden op het middenveld. Heeft wel eens de aanvoerdersband gedragen maar dat was niet bij o19, was eerder. Hoe kijk jij aan tegen Riemersma, vond hem hiervoor bij PSV heel interessant en van wat ik kan beoordelen heel vooruitstrevend. Een van de weinige die echt bezig leek met zoeken naar spelers die minder goed waren maar veel groeimarge hadden ipv de op dat moment beste spelers optimaal doorontwikkelen. Zou hem op termijn graag bij KNVB zijn visie zien voorleggen.

4 november 2019 om 16:12

@wolterx;daar heeft de correspondent ook een prachtig artikel over geschreven (in de tijd dat we in een crisis zaten hebben ze een reeks artikels geschreven). Echt fantastisch om te lezen. Vaak worden er bij clubs gekeken naar meeste talent (wat vaak ook kinderen zijn die fysiek een voorsprong hebben) en niet gekeken naar leerbaarheid. De groeimarge zoals jij dat zo mooi verwoord. Ik word daar zo intens blij van en ben er enorm voor. Ik denk dat wij in Nederland enorm veel talent verspillen doordat we ons zo blind staren op alleen die "selectiespelers". Vind het principe in Ijsland ook super interessant. Elk kind krijgt daar een goede opleiding. Als we wat meer aandacht hebben voor leerbaarheid en wat meer aandacht geven aan een grote groep kinderen komt er ook gewoon meer talent bovendrijven. Ik word gewoon enorm blij als ik deze man hoor praten. Het zou fantastisch zijn als hij zijn visie op de knvb kan overdragen. Dan gaan we als land gigantische stappen zetten als opleidersland.

4 november 2019 om 16:30

Nahhhh als je kijkt naar een opleidingsclub als Ajax en net niet talenten zoals Veltman, Mazraoui en De Wit zie je dat ze net te kort komen voor de top. En dat zijn spelers die al hun hele leven in de opleiding zitten.natuurlijk heb je altijd een talentje dat er doorheen schiet. Maar het kost te veel geld en energie om hele groepen net niet talenten binnenboord te houden. Overigens gaat het goed met de Nederlandse school en breekt er veel talent door. Nu alleen nog die kunstgrasvelden.

4 november 2019 om 20:18

Helemaal mee eens Filip, in IJsland hebben ze stap durven zetten om de opleiders tegen een van de laagste prijzen in Europa te trainen en volgensmij zelfs verplicht te maken vanaf bepaald niveau waardoor spelers op lager niveau al te maken krijgen met gediplomeerde trainers. Nederland is een van de duurste landen om je papieren te halen, daarom dat hier om Limburg 'veel' man papieren in Duitsland gaan halen en daar ook een jeugdteam trainen. Zolang je niet aangesloten bent bij een vereniging is dat diploma halen als je jong bent financieel bijna niet mogelijk, toch best krom aangezien er toch een redelijke jonge generatie 'laptoptrainers' is die het goed doen in het profvoetbal. Ben er van overtuigd dat er grotere groep, goede jonge, opleiders opstaat vanaf het moment dat het betaalbaar is. Vanaf dat moment kunnen spelers ook iets later naar een BVO ipv van steeds jonger. Ben zelf van mening dat ze ook moeten kijken naar de mogelijkheid om meer met pedagogen naast jeugdtrainers te zetten of jeugdtrainers een bredere pedagogische basis te geven. Bij BVO's lijkt dit steeds meer geval zo weet ik dat vanaf Fontys hogescholen in Limburg 3e jaar studenten een minor kunnen kiezen als ze pedagogiek studeren die "Pedagoog in de Sport" heet, Fortuna, Roda en PSV maken daar vaak gebruik van maar is nog een hele nieuwe minor. Lijkt me een goede manier om te testen.

5 november 2019 om 09:37

@onlogisch;grappig dat je nu spelers noemt die wat mij betreft spelers die vooral ver in de opleiding gekomen zijn door hun fysieke talent. Ajax scout vooral op selectie en spelers die fysiek ver zijn. Frenkie was nooit door de jeugd van Ajax gekomen. Die was op jonge leeftijd afgetest. Het gaat om jongens die leerbaar zijn en snel oppakken. Frenkie is daar een prachtig voorbeeld van. Niet voor niets dat hij zo bij Barca geroemd wordt omdat hij zich minutieus voorbereid op een wedstrijd. Is een leergierige leerbare jongen. Als wij het opleidingsklimaat in Nederland veranderen heb je grote kans dat je meer zulke type spelers kan opleiden. Het gaat goed met ons als opleidingsland. Betekend nog niet dat je kan stil staan. Nog zoveel ruimte voor [email protected];ijsland heeft eigenlijk "per toeval" deze ontdekking gedaan. Bij de jeugd was er groot alcohol en drugsgebruik. Hier hebben ze een groot programma voor verzonnen zodat de jongeren naschoolse activiteiten hebben. Sport is hier een belangrijk onderdeel van. Dan zie je gelijk was het doet als je iedereen in de jeugd aandacht geeft. Dan zie je ook wat het doen als je meer mensen de mogelijkheid geeft om opleidingen te doen om goede trainer te worden. Is gewoon een win win situatie. Durven anders te kijken naar talent. Kijken naar leerbaarheid en ook naar plezier. Elk kind verdient de juiste aandacht als het op voetbal gaat. Niet alleen de kinderen die een fysieke voorsprong hebben.

5 november 2019 om 21:48

Bastiaan Riemersma heeft een nieuwe filosofie bij de jeugdopleiding geintroduceerd: rondom de bvo's lopen vrijwel alleen maar jongens rond met een vvroege puberteit en veel fysiek voordeel. Riemersma focust zich nu op talenten die vooralsnog niet zijn opgevallen (door een late pubertijd oid) en neemt die op in de jeugdopleiding. Rick is hiervan een vergelijikbaar voorbeeld

Frenkie kon al veel eerder naar Feyenoord, pSV en Ajax maar besloot om de jeugdopleiding bij Willem II af te maken!!

Dit is natuurlijk een groot compliment aan onze jeugdopleiding, het maakt me trots. Dan hebben toch Moussa Dembele, Virgil Van Dijk en Frenkie De Jong bij ons in de jeugd rondgelopen. En daar komt dan Zuijderwijk nog bovenop! Komt nu nog tekort voor het eerste, fysiek loopt hij (vanzelfsprekend) achter. Hopen ook dat we hem wel de kans geven, en dat hij niet Virgil en Frenkie achterna gaat.

Niet helemaal terecht deze jongen als de opvolger van Frenkie te betitelen. Daar waar Frenkie een controlerende middenvelder is is Rick een nr 10. Al moet ik er gelijk bij zeggen dat Frenkie in de jeugd bij Willem II ook regelmatig op 10 speelde. Wat hier al wordt gezegd deze jongen moet aan zijn fysieke kracht werken (wat ie ook volop doet) als dat is verbeterd dan zal ie ook vaker minuten kunnen maken. Zou me ook niets verbazen als hij in het 2e seizoenshelft vaker mag spelen. Voor Willem II begrippen een groot talent maar heb nog te weinig van hem gezien om te weten of hij net zo groot talent is als Frenkie. Rick heeft wel net als Frenkie op relatief late leeftijd grote stappen gemaakt is denk ik ook de reden dat mensen deze naam niet eerder hebben horen vallen. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen miste we nog een hoop middenvelders waardoor Rick heel veel minuten mocht maken. Dat ging erg goed waardoor hij bij het eerste mag blijven (hij was eigenlijk een 19 speler) nu traint ie dagelijks mee met het eerste en speelt ie zijn wedstrijden bij de beloftes. af en toe valt ie in zoals tegen Vitesse en afgelopen beker wedstrijd. Maar dit zou na de winterstop wel eens meer kunnen gaan worden. Tja Willem II is natuurlijk op de kaart gekomen bij Barcelona maar dit is veels te vroeg. Ik verwacht ook niet dat dit op korte termijn tot een transfer gaat leiden. Maar dat ze hem volgen geloof ik best. Afwachten of hij, net als Frenkie, zijn stormachtige ontwikkeling door zet ben heel benieuwd.

Speelt deze jongen wel voor een vertegenwoordigend jeugd oranje elftal? Straks zit hij 5 jaar in Spanje en krijgt hij een paspoort. Dan hebben we weer niet vroeg genoeg aandacht en opleiding gegeven . Waarom heeft Koeman hem nog niet gesproken? Ik las ook al dat de VS interesse had zijn neef schijnt daar te wonen dus die jongen is zowat Amerikaan. Ik eis actie

Kan iemand mij vertellen wat voor speler dit is? Ik kan vrij weinig beeldmateriaal van zijn spel vinden.

4 november 2019 om 19:06

Hmmm. Denk een type Frenkie. :D Nee geen idee, kende deze speler nog niet tot voor dit bericht.

De jong 22 jaar en nu zijn opvolger halen van 18.... Stomme titel. Dat Barca naar talent blijft speuren snap ik, maar met Alena en Puig hebben ze toch al 2 hele talentvolle middenvelders??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse235
6.Willem II22-2
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren