‘Schandalig’ PSV krijgt veeg uit de pan: ‘Waardeloos, het was los zand’

Maandag, 4 november 2019 om

PSV verspeelde zaterdagavond andermaal punten. De Eindhovenaren speelden op bezoek bij Sparta Rotterdam met 2-2 gelijk en zagen de achterstand op koploper Ajax daardoor al groeien tot acht punten. De gebroeders Van de Kerkhof zijn bij Omroep Brabant niet te spreken over het optreden van PSV op Het Kasteel.

“Het was PSV onwaardig. Waardeloos, het was los zand. Het is gewoon schandalig wat PSV op dit moment presteert. Het mag niet, dit kán niet. Donyell Malen, Steven Bergwijn en Nick Viergever zijn de spelers om wie het bij PSV draait. Als die er niet zijn, is PSV een heel matige ploeg”, zo luidt de conclusie van René van de Kerkhof. Tweelingbroer Willy plaatst zijn vraagtekens bij enkele keuzes van trainer Mark van Bommel.

“In het eerste kwartier van de tweede helft - toen Michal Sadilek doorschoof naar het middenveld - ging het eindelijk een beetje goed. Toen hadden we grip op Sparta. Gooit Van Bommel Kostas Mitroglou erin en haalt hij Sadilek eruit! Toen waren we de grip in een keer kwijt! Met alle respect voor onze Griek, maar die heeft niks gepresteerd. Ik begreep die wissel niet goed. Die was de doodsteek voor PSV. We moeten blij zijn met dit ene puntje”, aldus Willy van de Kerkhof, die stelt dat er niet getwijfeld hoeft te worden aan Van Bommel en dat dit bij het ‘leerproces’ hoort.

“Hij bevindt zich met PSV in een crisis. Daar moet hij zien uit te komen. Dit is een nieuwe ervaring voor hem. Een jaar geleden liep alles op rolletjes, nu zit alles tegen”, voegt René van de Kerkhof toe. Diens tweelingbroer wijst naar het feit dat PSV de afgelopen tijd de nodige spelers heeft moeten missen. “Dan moet je anders gaan voetballen, in een ander systeem. Je ziet dat de nummers twaalf tot en met zestien bij PSV nog niet rijp zijn voor het eerste elftal.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door psvfan40)

De gebroeders Van de Kerkhof wachten kennelijk nog op hun nieuwe multifocale bril,anders hadden ze wel ingezien dat Sparta thuis gewoon een stevige ploeg is.

4 november 2019 om 11:35

Als PSV ook al een beetje titelaspritaties heeft hoort het van Sparta te winnen. Ook zonder de 2 meest belangrijke spelers.

Duidelijke taal. Zou echt heel graag Boscagli weer in de basis willen zien en Sadilek op de plek van Hendrix/guti voor een tijdje. Guti is sinds zijn bklessure de afgelopen 2/3 weken ook weer teleurstellend terwijl hij erg sterk begon dit seizoen. We missen echt enorm veel stootkracht op het middenveld momenteel

4 november 2019 om 11:17

Heb je Boscagli zien invallen tegen Sparta, die bakte er ook niet zoveel van hoor. Vrees dat Sadilek gewoon de beste optie is op dit moment. Guti valt inderdaad wat tegen ik vrees ook dat Hendriks gelijk weer speelt straks.je mist een box to box speler ala van Ginkel op het middenveld. Hopelijk wil hij weer terug naar Eindhoven

4 november 2019 om 11:45

@psvnec: Sadilek kan nog wel als verdedigende middenvelder, maar hij is een waardeloze linksback. Ik denk dat PSV het maar eens moet proberen met Hendrix of Viergever als linksback.

4 november 2019 om 11:50

Boscagli speelde niet gelukkig tegen Sparta. Maar dat deed vrijwel niemand.. Met Boscagli zit er in ieder geval voetbal in de linkervlank. Met Sadilek ram je de bal vanaf links letterlijk 10x per wedstrijd het stadion uit.dan heb ik liever 8x een normale bal en 2x een slippertjeik ben het met je eens Iumni. Er zijn op dit moment in de as van het elftal enorm veel spelers die niet het niveau hebben van de aanval van Psv. Hendrix, Rosario, Schwaab, Baumgartl, Viergever en Zoet zijn allemaal eigenlijk net-niet jongens. Laat staan dat ze de club op voortouw nemen als het nodig is. En eigenlijk valt Guti na een paar prima wedstrijden ook weer tegen en lijkt Sadilek wel echt te licht te zijn en dat op te vangen door als een onbevangen terrier te verdedigen. Ik denk serieus dat een speler als Lyanco achterin een bizar verschil had gemaakt. Als je bekijkt hoe Lyanco nu de rust bewaard bijn Torino achterin, de juiste pass doorstuurt. Man dat kunnen de jongens bij PSV achterin niet hoor... Baumgartl kan het redelijk. Maar gaat zeker niet het niveau van Lyanco halen

4 november 2019 om 17:50

Schoon schip maken en John de Jong ontslaan. Hij koopt matige spelers te duur D

4 november 2019 om 11:39

Het probleem bij PSV is niet de huidige opstelling, maar de kracht van de basis. Er is een te groot aantal spelers dat eigenlijk niet goed genoeg is voor de top van de Eredivisie. Met name de verdediging en het middenveld zijn gewoon van subtop niveau. Telkens schuiven met matige spelers lost niets op.

4 november 2019 om 12:22

Je kan ook stellen dat PSV gewoon in de breedte te kort komt. Als bij Ajax een basisaanvaller geblesseerd raakt, dan heb je een andere international klaar staan zoals Promes of Neres. Bij PSV gaat men meteen een stuk achteruit, krijg je een Garpko. Het verschil met Ajax is met name in het aantal goals voor, het verschil in tegengoals is stukken kleiner.

4 november 2019 om 13:15

Je maakt mij niet wijs dat als Ajax het zonder Ziyech, Tadic en Promes (geblesseerd) en v.d. Beek en Blind (geschorst) moeten doen, dat ze dan hun wedstrijden blijven winnen... Ook zij hebben het dan moeilijk en wordt dat, zoals jij beweerd, niet zomaar opgevangen door de reservespelers. Sterker nog, zelfs mét de eerder genoemde spelers hebben ze het moeilijk tegen PEC Zwolle.

4 november 2019 om 14:07

@iLoet, PSV miste Bergwijn en Malen als belangrijke spelers. Ik heb vaak genoeg gelezen en gehoord dat Viergever een matige verdediger is en niet goed genoeg voor PSV. Als Ziyech en Tadic geblesseerd zouden zijn, zou Ajax vervangers hebben. Zo moet je het bekijken. Hendrix kon immers ook makkelijk worden gemist, zo las ik regelmatig.

4 november 2019 om 11:40

Het voornaamste probleem bij PSV is Rosario. Geef mij maar een middenveld met Hendrix, Guti en Ihattaren. Denk dat zowel Hendrix en Guti een stuk beter gaan renderen als ze niet naast die clown hoeven te staan. Zeker Hendrix heeft in het verleden bewezen dat hij in een systeem met 1 pure controleur een hele waardevolle speler kan zijn.

4 november 2019 om 13:03

Hou nou toch eens op met dat vragen om Guti. Dat is ook helemaal niets. Aanvallend voegt hij niets toe en verdedigend is hij nog minder dan Rosario. Guti vertraagd het spel alleen maar, heeft te lage handelingssnelheid en geeft nietszeggende breedtepassjes. Daarnaast komt hij fysiek enorm tekort. Wint geen duels en is niet snel. Guti is gekocht om Lozano te pleasen. Nu die weg is kan Guti ook weg.wat ik veel raarder vind is dat Perreiro geen kansen meer krijgt. Hij wordt natuurlijk gestraft voor het niet verlengen van zijn contract. Maar zet hem dan ook niet op de bank. Op dit moment zou een middenveld met Hendrilx, Sadilek en Perreiro het beste zijn.

4 november 2019 om 13:35

Tot zijn blessure deed Guti het gewoon prima. Nu beweegt hij weer tussen bank en basis en dat is gewoon funest voor het zelfvertrouwen van een bescheiden latino. Pereiro zou ik idd ook opstellen, maar niet ten koste van Ihattaren wat momenteel imo de beste speler is. Ik zou Pereiro rechtsbuiten zetten, vind hem een klasse beter dan Doan

Al die analisten zijn he, praten maar wat en komt meer onzin uit dan dat er iets zinnigs uitkomt. Gister zat ik mijn ook weer te ergeren bij studio voetbal.Voor 1e speelronde:- Ajax wordt met gemak kampioen.Na de 5 goals van Malen.- PSV zal tot de laatste dag meedoen.Na sparta uit:- Ajax is kampioen.Het is nog lang niet beslist Ajax heeft AZ, Utrecht en Feyenoord uit en PSV thuis en dat zijn alleen al 12 punten die je met een beetje pech kan verliezen. Als in medio maart het gaat nog steeds 8 punten is kunnen we eens praten over een titel

4 november 2019 om 11:21

Zo opportunistisch is de voetbalwereld nu eenmaal. Als Ajax straks een keer puntverlies lijdt, dan is de spanning weer helemaal terug. Kan met de week omslaan in analistenland.

4 november 2019 om 11:36

Ik ben het eens met je punt dat het te vroeg is om nu al een conclusie te trekken. Maar op basis van dit moment is het moeilijk voor te stellen dat Ajax 9 punten gaat verspelen dit seizoen. Juist in de topwedstrijden lijken ze er de laatste tijd wel te staan. En in het geval dat Ajax wel 9 punten verspeelt, zou PSV alles moeten winnen de rest van het seizoen.

4 november 2019 om 11:43

Ik zie Ajax zeker nog wel punten verspillen, alleen dit psv gaat er ook nog heel wat verspillen. Van Bommel lijkt spelers mentaal te schofferen waardoor ze ook niet echt sterker worden.

4 november 2019 om 11:40

(armandode)psv is wel erg matig hoor en ze missen natuurlijk wel veel spelers maar degene die ze moeten vervangen zijn gewoonweg niet goed genoeg , en daar zit wel een verschil met Ajax als je zie wat daar op de bank zit en dat zal toch de doorslag gaan geven denk ik , ik denk ook niet dat Ajax zo makkelijk nog de acht punten gaat verspelen tov PSV . Maar goed je weet het niet maar duidelijk is wel dat Ajax zijn slechte wedstrijden wint Rkc,pec en PSV niet in principe krijgt Ajax nog 3 relatief zware uitwedstrijden Utrecht , AZ en Feyenoord en die zie ik ze echt niet allemaal verliezen .

4 november 2019 om 12:24

Er zijn wel grote verschillen, Ajax heeft echt in de breedte geinvesteerd. Op de bank zitten nu spelers die bij andere teams gewoon in de basis zouden staan. Die breedte heeft PSV of AZ niet, die merken schorsingen of blessures veel meer,

4 november 2019 om 14:28

Psv moet ook nog uit naar AZ, Vitesse en Feyenoord

Toen Mitroglu gehaald werd hoorde ik veel mensen roepen dat hij er nog makkelijk 15/20 inschiet in de eredivisie. Hij deed een trucje en de super sub was geboren. Hij bakt er vooralsnog he-le-maal niets van. Het kan verkeren in het voetbal.

4 november 2019 om 12:01

Als ik iets te zeggen had binnen zo’n club zou ik eerst eens verbieden om spelers te halen die in zo’ n 10 jaar een kleine 10 clubs verslijten. Dat is per definitie een duidelijk teken dat ze weinig gaan toevoegen. Nu haalt psv niet alleen hem maar ook nog eens die Bruma, zelfde verhaal met dat verschil dat het na Kezman ook nog eens de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club is. Gewoon dom.

4 november 2019 om 12:02

Beste voorbeeld van ‘het kan verkeren’ zijn Guti en Hendrix. De eerste is een seizoen lang om geklaagd dat hij basis moet spelen en na twee slechte potten wordt hij net zo hard afgefakkeld door diezelfde mensen. En Hendrix is al een jaar lang een prutser met Rosario, maar de missing link en 1 van de excuses als hij 2potjes geschorst is.

Nou ja PSV heeft in de breedte ook gewoon een matige selectie. Er is ook gewoon afgelopen zomer ook niet geweldig geanticipeerd. Verder vind ik het ook gewoon een verdienste dat PSV vorig jaar zo goed meedeed. Ergens is dat een compliment voor van Bommel. Ik denk dat PSV blij moet zijn als ze 2e worden dit jaar.

4 november 2019 om 11:47

Niet mee eens. Cocu werd 2 seizoenen geleden kampioen met een elftal dat nog een stuk minder was (zowel in de basis als in de breedte) en pakte bovendien een karrevracht aan punten. Cocu had geen topaanval ter beschikking en moest het doen met een achterste linie die gevormd werd door jongens als Zoet, Brenet, Isimat en Schwaab met daarvoor Hendrix. Het materiaal waar Van Bommel mee kan werken is echt een stuk beter. Het is de trainer die er een potje van maakt.

4 november 2019 om 11:51

Nu is de selectie van Ajax inmiddels stevig verbeterd. Die van PSV in de loop der tijd gewoon minder geworden. Ik vind de technisch directeur hier ook een rol in hebben. op dit moment hebben ze een duidelijker beleid in Alkmaar dan in Eindhoven. Maar goed. De competitie is nog jong. Wellicht herpakt PSV zich nog.

4 november 2019 om 11:59

Ajax heeft idd gewoon een beter elftal, maar van de andere 16 eredivisieclubs moet PSV met dit materiaal natuurlijk gewoon winnen. Die verhoudingen zijn niet veranderd tov de tijd van Cocu. Zelfs met de huidige afwezigen vind ik dat PSV een minimaal gelijkwaardig elftal heeft in vergelijking met het seizoen 17/18

Dit PSV elftal is gewoon nog steeds niet klaar na al die weken. Er is geen echte vervanger voor Viergever, want Baumgartl kan blijkbaar niet op de andere centraal positie. Ihatarran valt weg en er wordt geoppt om maar met 3 verdedigende middenvelders te spelen. Iedereen op de 8 en 6 positie komt blijkbaar te kort. Zelfs voorin is het drama, nu Malen weg is blijkt er weer geen goede spits te zijn die kan invallen. Ja Mitro, maar die speelt natuurlijk op geheel andere wijze ten opzichte van Malen. Ondertussen sta je wel met 2 top keepers die nooit opgesteld worden, wordt je overspoelt met middelmatige buitenspelers en heb je twee linksbacks die eruit gespeeld worden door een middenvelder. Lekkere versterkingen zijn dat zeg!

Als er een crisis is heb je behoefte aan een ervaren manager, dat is in elke bedrijfstak zo. Als het goed gaat kan je prima een jonge onervaren man voor de leeuwen gooien, die kan wellicht met een goed verfrissend idee zaken nog beter maken. Maar als iets al niet goed is moet er wel teruggevallen kunnen worden op ervaring. En de technische staf van PSV mist ervaring, zoals ook de technisch manager ervaring mist. Als de meeste ervaring dan in je rvc zit met Van Breukelen denk ik dat het toch tijd wordt dat PSV een ervarener assistent gaat zoeken om Van Bommel en de rest van de technische kant in de rug te dekken. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd of PSV Ruud Brood niet erg mist op het moment.

Hoe zit het met die Toni Lato dan bij Psv? Is hij nog steeds niet wedstrijdfit of is hij gewoon niet goed genoeg?daarnaast denk ik dat PSV simpelweg verkeerd heeft geïnvesteerd de afgelopen tijd. Spelers als Gutierrez en Bruma voegen gewoon heel erg weinig toe. Baumgartl wil ik nog wel het voordeel van de twijfel geven, omdat hij in zijn eerste wedstrijden toch een prima niveau heeft gehaald. Ook Doan vind ik een aardige aankoop die zijn waarde nog wel gaat bewijzen. PSV had mijns inziens vol voor een verbindingsspeler moeten gaan. Rosario en Hendrix kunnen het gat tussen verdediging en aanval simpelweg niet overbruggen omdat ze aan de bal veel te matig zijn. Wat wordt zo'n Luuk de Jong dan ook opeens gemist he bij dit Psv? Net als Malen en Bergwijn natuurlijk.

Nick Viergever een bepalende speler voor PSV.. dat geeft feitelijk aan hoe groot de achterstand is op Ajax.

4 november 2019 om 12:27

Absoluut, vertrok bij Ajax omdat hij geen zicht meer had op speeltijd, is bij PSV een basisspeler. Ajax stelt verdedigers zoals Alvarex en Martinez op als middenvelder omdat men zelfs nog Kik Pierrie en Schuurs achter de hand heeft. Terwijl het doorbreken van Gravenberch en het weer fit raken van Mazraoui voor een overschot aan middenvelders zorgt.

4 november 2019 om 16:09

Ja klopt, de meeste PSVers weigeren het toe te geven en houden zich koppig vast aan het idee dat Ajax EN Psv zich aan de rest hebben onttrokken, maar elke leek ziet dat terwijl Ajax wegloopt, PSV toch echt over de schouder moet blijven kijken.

Hieruit blijkt dat PSV een veel te smalle selectie heeft om mee te kunnen dingen voor de titel.

Je ziet dat wij zonder bepaalde spelers een middelmatige ploeg hebben, en die spelers die in het begin goed waren laten het nu afweten. Van Bommel had toch wel gelijk met onze mexicaan hij bakt er weinig van. Maar misschien toch maar Pereiro erin zetten i.pv Guti en die Sadilek op het middenveld. Maar goed we kunnen discusseren wat we willen. PSV heeft niet het nivo van ajax en zelfs niet van az. Toch maar snel hopen op de ontbrekende spelers en kijken wat we er nog van kunnen maken.competitie is wel gespeeld. Of misschien kan AZ nog wel stunten.

PSV mist gewoon een leider in het elftal. Dit kun je John de Jong aanrekenen. Rosario is echt geen leider en speelt vaak bagger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez verwacht metamorfose à la Ryan Giggs bij PSV

Ibrahim Afellay maakte zaterdagavond in de thuiswedstrijd Fortuna Sittard (5-0) zijn langverwachte rentree voor PSV. De aanvallende middenvelder moest lang werken aan zijn fitheid, maar kreeg gisteren eindelijk wat minuten van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren