‘Hij is er nog niet klaar voor, Donny van de Beek is wat verder’

Maandag, 4 november 2019 om

Zondag werd bekend dat Mohamed Ihattaren heeft gekozen voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman reageerde verheugd op de beslissing van de middenvelder van PSV en roept het zeventienjarige toptalent vrijdag mogelijk al op. Zeljko Petrovic vindt echter dat Ihattaren nog niet klaar is voor het grote werk.

“Ihattaren is nog niet klaar voor het grote Oranje", stelde Petrovic zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal. "Hij heeft zich in een half jaar ongelooflijk ontwikkeld en wordt een topper, maar zou nu nog niks toevoegen. Is nog iets te vroeg. Donny van de Beek is wat verder”, oordeelde de oud-voetballer over de middenvelder van Ajax.

Verheugde Koeman reageert op keuze Ihatarren voor Oranje

Theo Janssen is eveneens opgetogen dat Ihattaren voor Oranje heeft gekozen en zou de middenvelder zeker oproepen voor de komende interlands tegen Noord-Ierland en Estland. “Haal hem er meteen bij”, zegt Janssen. “Om hem te laten wennen en minuten te geven. Ik kan me voorstellen dat je op het middenveld met Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Ihattaren gaat spelen."

“Waarom niet? En dan valt Van de Beek er misschien uit”, aldus Janssen over het middenveld van Oranje. Petrovic benadrukt dat het niveau van PSV lager ligt dan het niveau van Oranje. “Het is geweldig nieuws voor de toekomst van het Nederlands voetbal. Maar het is nog te vroeg. Ik denk ook niet dat hij goed vanaf de zijkant kan spelen. Het is een ander niveau.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door valen79)

Als ik dit zo lees vinden ze hem nu al beter dan Donny. Heel apart. Zoveel heeft hij nog niet bewezen op het hoogste niveau. Dan bedoel ik niet de titel maar de opstelling van Theo.

4 november 2019 om 08:30

vd Beek heeft bij Ajax natuurlijk meer laten zien dan Ihattaren bij Psv, maar bij Oranje heeft Donny nog niks laten zien.

4 november 2019 om 08:33

Ik denk dat het niet zo zeer gaat over wie beter is, maar over de tactische invulling van het middenveld. Met Donny en Wijnaldum heb je twee lopers op het middenveld. Ihattaren is wat dat betreft meer een speler die iets kan creëren vanuit de kleine ruimte. juist in de afgelopen wedstrijden, waarin je ziet dat de tegenstander alles dicht gooit, is dat extreem nuttig.

4 november 2019 om 08:41

Hij is ook beter dan donny in wat hij het best doet mensen wegsturen steek paasjes etc. donny heeft meer diep gang Dus is het antwoord ja en nee

4 november 2019 om 08:43

Je kunt ze in geen enkel opzicht met elkaar vergelijken. Ik verwacht dat Ihattaren in eerste instantie in aanmerking zal komen voor de rechtsbuitenpositie.

Oproepen en minuten laten maken lijkt me geen verkeerd idee. Beloon deze jongen nu voor de keuze die hij heeft gemaakt. Als je in een van de 2 wedstrijden (hopelijk beide) zo rond minuut 80 al met 3-0 voor staat, dan kun je hem toch gewoon brengen. Daarnaast is het gewoon goed dat hij kennis kan maken met de overige spelers en weet hoe het er aan toe gaat. Dat hij dan misschien de volgende keer niet bij de selectie zit of er wel bij zit, maar niet invalt, dat kan dan altijd. Niemand zegt dat hij meteen basis moet staan, maar gewoon erbij nemen en in de groep laten groeien lijkt me wel een goed plan.

4 november 2019 om 08:41

Donny is echt wel een klasbak hoor. Hij versnelt het spel enorm. Vaak 1x raken, doelgericht, scorend vermogen.

4 november 2019 om 08:43

Het hebben van een dubbel paspoort moet niet inhouden dat iemand sneller geselecteerd word , omdat we anders bang zijn dat hij voor een ander land kiest. Dat gevoel heb ik nu wel een beetje bij Ihattaren , hoe talentvol ook je moet het natuurlijk wel verdienen. En vooralsnog heeft hij 20 wedstrijden Eredivisie waarvan 5 hele goede wedstrijden en ook een groot aantal mindere.

4 november 2019 om 09:04

Was dat bij de Ligt toen ook niet het geval?

4 november 2019 om 09:08

Was toen ook kritiek op

4 november 2019 om 09:44

De Ligt daar lag geen druk op, hij kon alleen maar voor NL uitkomen. Ik ben het er mee eens dat hij niet moet worden opgeroepen vanwege zijn dubbele paspoort. Maar daarentegen laat hij het wel zien bij PSV. Waarom dan niet hem erbij ipv Strootman die toch niet gaat spelen. Stel je staat 3-0 voor dan kan je er altijd voor kiezen hem even te laten invallen. De situatie van De Ligt, tsja erg ongelukkig in die periode. Maar op de lange termijn heeft het natuurlijk wel goed uitgepakt.

4 november 2019 om 10:11

@baradona, dat moet juist wel. Het is toch gewoon het vergroten van je kansen op de lange termijn. Je hebt gewoon je de belangrijkste kern van spelers die altijd spelen / die belangrijk zijn om in te vallen. Daarnaast heb je er een aantal spelers bij zitten als aanvulling, voor het geval er iemand geblesseerd raakt bijvoorbeeld. Je zou in deze groep een plekje kunnen inruimen voor talentvolle spelers met dubbele nationaliteit die je zou kunnen laten debuteren om ze vast te leggen voor Nederland. Je moet hierin gewoon zakelijk zijn vind ik.

Van de Beek is een prima speler, maar zit ook wel in een wat mindere periode. Ik denk dat Ajax spijt gaat krijgen dat de genoemde 60 miljoen van Real Madrid niet is geaccepteerd. Vorig jaar heeft hij een te goed seizoen gedraaid, zoals geheel Ajax. Een beetje overdreven gezegd heeft Michiel Kramer ook ooit een seizoen teveel doelpunten gemaakt dan hij eigenlijk zou kunnen (om deze reden zag volgens mij Brentford van hem af volgens het Moneyball principe). Ik heb dat gevoel bij Van de Beek ook. Iets betere en modernere versie van Klaassen en Siem de Jong wellicht, maar ik zie in hem - in tegenstelling tot bij Ihatarran op termijn - geen onbetwiste basisspeler van Nederlands Elftal. Eerder een goede 13de 14de man

Van de Beek is wel verder natuurlijk, maar volgens mij zijn het spelers die de 10-positie op een hele andere manier invullen. Van de Beek heeft meer diepgang (naar mijn idee vaak wat te), terwijl Ihattaren meer creativiteit toont, tot nu toe.

4 november 2019 om 08:35

Precies wat ik dus ook aandacht. van Beek speelt meer als een 9 1/2 als hij op tien speelt. Heeft idd een goede diepgang en scoringsvermogen. Iha heeft een betere versnelling, traptechniek en creativiteit.

Zijn toch ook 2 verschillende soorten spelers. ik zou ze beiden oproepen

Van de Beek is overbodig bij Oranje. Die kan als stand in van Wijnaldum fungeren. Ihattaren is het puzzelstukje dat op ons middenveld ontbreekt, de creatieveling. Natuurlijk is hij nog erg jong, maar ik denk niet dat ze dezelfde rol moeten hebben.

Jonge spelet met veel potentie hopelijk komt het er allemaal uit. Hij heeft nog een lange weg te gaan. Hij zal nog een paar mogelijke en belangrijke keuzes moeten maken.

Het positieve is dat Oranje weer keuze krijgt in spelers voor de voorhoede, maar nu wordt het al zo druk dat goede spelers gaan sneuvelen. Ihattaren is inderdaad een groot talent, maar nu nog niet meer dan dat. Kennelijk wil Koeman hem definitief vastleggen door hem een paar speelminuten te geven. Geen probleem. Maar een aantal jaar geleden maakte Maher ook zijn debuut in Oranje omdat hij toen zo goed was. Nu is hij mijlenver verwijderd van Oranje. Het zal er van af gaan hangen wat de carrierekeuzes van de spelers worden wie er in Oranje blijft. Leuk dat iedereen hem op de 10 ziet, maar als Promes een geweldig jaar als 10 bij Ajax speelt kun je hem toch niet negeren? Daarbij speelt Koeman graag met een verdedigende middenvelder er bij, dus dan wordt de spoeling helemaal dun. Je kunt ook geen voorhoede opstellen bestaande uit Bergwijn, Malen, Stengs (voor wie geen plek op het middenveld is), Boadu, Promes en Depay. De helft valt dus af voor een basisplaats.overigens praten we nu zo gemakkelijk over Donny van de Beek alsof hij niets voorstelt. Die jongen is geblesseerd geweest en nu nog niet helemaal op zijn niveau. Het zou zo maar kunnen dat hij volgend jaar met ten Hag bij Bayern wekelijks speelt: dan kun je hem toch niet negeren?

Ik wil nog wel eens zien. Ik denk dat hij makkelijk aanhaakt. Sommige spelers doen dat. Kijk naar Frenkie in zijn eerste wedstrijden. Viel goed in en daarna in de basis direct overtuigend. Ik kijk er naar uit om te zien wat hij kan op het hoogste niveau.

4 november 2019 om 09:33

Wat een nutteloze discussie. 2 totaal verschillende voetballers vergelijken. Van de Beek / Ihattaren. Waarom niet blij zijn met alle voetballers die wij oranje hebben. Laat ze maar strijden. Goed voor het Nederlandse voetbal

Ihataren kan Gini eruit spelen. Nu nog niet maar hij kan er wel meteen bij. Donny is niet te stoppen.

Het zijn verschillende types. Ihattaren zorgt voor aanvallende creativiteit, met zijn inzicht en snelle spel. Als ik puur kijk naar de verschillende types dan is een middenveld met De Jong, Wijnaldum en Ihattaren het sterkst. Die zijn aanvullend aan elkaar.

Met de aanwezige potentie moet je wellicht 4-3-3 los willen laten.van de Beek als schaduwspits.... Creatief en defensief blok op het middenveld..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren