Verona-trainer Juric baart opzien met interview over incidenten rond Balotelli

Zondag, 3 november 2019 om

Hellas Verona won zondagmiddag in eigen stadion met 2-1 van Brescia. Na afloop gaat het nauwelijks over de uitslag van het duel, maar voornamelijk over de racistische spreekkoren vanaf de tribunes richting Mario Balotelli. Ivan Juric, trainer van Hellas Verona, komt met een opvallende lezing van de gebeurtenissen en stelt dat er geen sprake was van racisme.

“Ik ben niet bang om te zeggen dat er geen racistische spreekkoren waren vandaag. Misschien hebben ze deze geweldige speler uitgejouwd of bespot, maar verder was er niks. Niets”, zegt Juric in gesprek met Sky Italia. De Kroatische oefenmeester veroordeelt het racisme in Italië overigens wel. “Ik ben heel vaak uitgemaakt voor smerige zigeuner en in Italië begint het normaal te worden om buitenlanders overal de schuld van te geven, maar dat was vandaag niet het geval.”

“Je kan het hem vragen, maar er gebeurde niks. Ik walg van racisme en ik zal de eerste zijn om het te veroordelen, maar er was daarvan vandaag geen sprake. Ze hebben hem uitgedaagd met sarcastische spreekkoren, die waren niet racistisch. Iedereen die iets anders beweert, liegt”, klinkt het stellig uit de mond van de oefenmeester. Het is niet de eerste keer dat de aanhang van Hellas Verona gelinkt wordt aan racisme.

Balotelli trapte als reactie een bal het publiek in en stormde het veld af, richting de kleedkamer. Ploeggenoten van Balotteli zorgden er uiteindelijk voor dat de spits weer ging spelen. Juric: “Het is absoluut onacceptabel om in 2019 nog racisme te zien en ik zal mijn fans altijd veroordelen als er daar sprake van is. Ze riepen ‘Mario’ op een sarcastische manier. Hij trapte de bal de tribunes in en dat is zijn probleem.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

De mensen die dit nog gaan verdedigen hebben een lager IQ dan de mensen die racistisch zijn. Hoe haal je het in je hoofd om die “fans” te gaan beschermen. Als dit bij zijn eigen speler was gebeurd zat hij zeker te janken dat er iets aan gedaan moest worden. Wees gewoon een man en geef toe dat je eigen “fans” fout zaten. Blijkbaar is racisme gewoon normaal daar in Italië

3 november 2019 om 18:40

Wat werd er geroepen?

3 november 2019 om 18:43

Ben ik ook benieuwd naar

3 november 2019 om 20:50

Apengeluiden zodra Balotelli aan de bal kwam, ook te zien (horen beter gezegd) op het filmpje in dit artikel.

3 november 2019 om 22:42

Filmpje kon ik niet afspelen

3 november 2019 om 18:43

Voor zo'n man is het natuurlijk ook lastig. Bij een ander artikel stond in een reactie dat die "fans" geen lieverdjes waren en waarschijnlijk 3.000 man in het publiek een stadionverbod hadden. Tegenwoordig ben je je leven al niet meer zeker als je als kind in een Zwolle vak juicht voor Ajax, dus dan begrijp ik wel dat je als volwassen man wel 2x nadenkt voor je 3.000 raddraaiers voor racisten gaat uitmaken. Tenminste, ik suggereer nu natuurlijk dat zoiets meespeelt, maar dat hoeft niet. Hoe dan ook, als het wel meespeelt had hij zich beter wat meer op de vlakte kunnen houden, racisme in algemene zin af moeten keuren en moeten zeggen dat dit incident onderzocht moest worden. Dan zeg je niks verkeerds.

3 november 2019 om 19:04

Hieruit maak ik op dat jij de wedstrijd live hebt gekeken en dat je vloeiend Italiaans spreekt. Ik vind het nogal een stevige uitspraak die je doet terwijl de trainer racisme in het algemeen wél sterk veroordeelt.

3 november 2019 om 22:04

Zwollywood, heb je t filmpje gezien en vooral gehoord? Hoe kan je überhaupt zo stellig reageren als trainer? Je ziet dat Ballotelli die bal trapt en wegloopt. Dan mag je je wel iets voorzichtiger uiten dan te zeggen dat de mensen die dat beweren leugenaars zijn, dat doet Ballotelli natuurlijk niet zomaar.

3 november 2019 om 22:05

Ook al heb je het niet gezien of gehoord als trainer, er zal wel iets aan de hand zijn.

3 november 2019 om 20:18

Hoezo gozer iedereen mag toch zijn eigen mening hebben wie ben jij om iemand zijn IQ laag te noemen.

Dit is echt belachelijk. En dan zelf huilen als die ‘smerige zigeuner’ genoemd wordt, maar dat Italië loopt mijlenver achter op de rest van Zuid en West-Europa. Walgelijk gewoon..

3 november 2019 om 18:34

Walgelijk land inderdaad. Het gebeurt bij zo ontzettend veel clubs en iedereen wuift het weg en ontkent dat er sprake is van racisme.

3 november 2019 om 18:36

waarom worden die rascisme campagnes nog gevoerd eigenlijk, In Italie misdragen fans, in oost europa misdragen fans

3 november 2019 om 18:49

Je hoeft er niks aan te doen als organisatie, het is alleen belangrijk dat je zegt dat je er wel tegen bent. Het is een beetje als op de website noteren dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt.

3 november 2019 om 20:57

@Sibo ook in het zeer multiculturele Engeland trouwens, recent nog bij een bekerwedstrijd. Yeovil op bezoek bij een non-league club uit m'n hoofd.

3 november 2019 om 18:41

Het erge is ook nog dat Balotelli gewoon speler van het Italiaanse elftal is. Als die daar een belangrijk doelpunt maakt staan de zelfde gekken te juichen op de bank.

3 november 2019 om 19:40

Precies, toen hij die bal stijf in de kruising knalde tegen Duitsland was het ‘hun’ Balotelli. Het ergste hieraan zijn toch die scheidsrechter en deze walgelijke trainer. Bah..

3 november 2019 om 18:42

Het erge is ook nog dat Balotelli speler is van het Italiaanse elftal. Als hij daar een belangrijk doelpunt maakt staan dezelfde gekken op de bank te juichen.

3 november 2019 om 19:13

De rest van Z-Europa? Welk Z-Europees land is veel verder dan Italië, volgens jou? Ik kan me hooguit Portugal voorstellen, de rest niet.

3 november 2019 om 19:22

Spanje toch ook wel?

3 november 2019 om 19:39

Ja Spanje. Spelers als Marcelo, Casemiro en in het verleden Henry, Ronaldinho en Touré werden als helden ontvangen. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt in Italië. En dan nog een brief ontvangen van je eigen aanhang dat je je niet zo moet aanstellen als speler (Lukaku)

3 november 2019 om 19:51

Griekenland, moet nog veel verbeteren, maar begint echt wel in de buurt te komen. Italië is op weg het racistische uitschot van de EU te worden.

Zelfreflectie is een woord dat blijkbaar niet voor komt in de woordenboeken daar.. het wordt steeds gekker in dat land

Bizarre reactie, schande voor de wereld deze man.

3 november 2019 om 19:00

Ik ben eigenlijk wel geneigd hem te geloven. Ik kon uit het korte filmpje niet opmaken of en wat er werd geroepen. Daarnaast kan ik ook nog eens geen woord Italiaans. De trainer veroordeeld racisme in zijn betoog echter hard en heeft er zelf ook nog eens mee te maken gehad. Ik kan me dit horende slecht voorstellen dat hij dit van zijn eigen fans dan zou bagatelliseren.

3 november 2019 om 19:20

De stadionspeaker heeft niet voor niets aangegeven dat het klaar moest zijn met racistische opmerkingen.

3 november 2019 om 20:23

ZwollyWood Ik hoor in het bijgevoegde filmpje van de fans toch duidelijk apengeluiden ( hoe hoe hoe), dat is gewoon racisme. Beetje stom ook, we zijn immers allemaal vergevorderde primaten, alé... Ver gevorderd... Sommige dan.

3 november 2019 om 23:10

Waarom is hoe hoe dan racistisch?is er een vergelijking tussen een donker persoon en een aap?nee toch! Niet als je het mij vraagt,Die gedachte is bij nooit opgekomen,bij menig weldenkend persoon ,neem ik aan,ook niet! Het is debiel gedrag,absoluut! Vooralsnog ben ik van mening dat het gevoed wordt! Een banaan linken aan racisme!ik eet ook weleens een banaan! En ja een donker persoon wellicht ook(of niet).Niets bijzonders.Dit achterlijke gedrag van supporters kan alleen in stand worden gehouden door op in te gaan!Iedereen die massaal roept racisme hoort niet(zou je denken...) Racisme is nou eenmaal een feit en moet blijven worden aangepakt, maar geef dit nihilistische aanhang geen podium!Of dacht je een paar tweets en wat boetes uitdelen,probleem opgelost! Racisme gaat verder dan alleen voetbal!

4 november 2019 om 01:31

@anuncatio Doe niet zo raar man. Als mensen apengeluiden gaan maken als een donkere speler aan de bal is, is dat natuurlijk racisme . Dat hoef je toch niet uitgelegd te worden. En jij snapt ook best het verschil tussen gewoon een banaan eten en een banaan naar een donkere speler gooien. Of je wilt reacties uitlokken of je houdt je extreem van de domme. Welke is het?

4 november 2019 om 10:56

PPRINS, Precies, hoe is dat de wereld in geholpen dat men apengeluiden in verhouding brengt met donkere mensen!Als men in de evolutie gelooft,stammen wij allemaal voort uit apen,Zoals ik al zei,ik zie geen overeenkomst tussen een donker persoon en een aap,menig weldenkend persoon ook niet.De associatie hoort überhaupt niet te ontstaan/bestaan aapgeluid-donker persoon!Dat jij een beetje populair achter jou scherm,racisme afkeurt,alsof jij de eerste bent die het licht heeft gezien! Ik geef duidelijk aan,op het moment dat wij stoppen met te happen in deze dommigheid,is de lol er gauw vanaf!Of ben jij het type dat veilig achter zijn computer,het afkeurt en daarna doodleuk verder gaat met zijn leven!Wat een held!Racisme bestaat sinds de mensheid en daar hebben wij jou niet voor nodig om het te erkennen!

4 november 2019 om 10:58

Maar geef het ook geen voeding!

Verloren land, begint steeds meer een achterstandsland te worden, ook al is het dat op aardig wat vlakken al. De UEFA/FIFA zou de bond eens flink moeten straffen voor het slappe optreden.

3 november 2019 om 23:27

Het is allemaal leuk en aardig Italie veroordelen,maar in ons prachtige kikkerlandje gebeurt het ook!

4 november 2019 om 01:21

Wauw! Een heel land over een kam scheren om een punt te maken over racisme...hoe ironisch..

4 november 2019 om 09:45

Jij hebt blijkbaar geen idee hoe groot racisme is in Italië. Je onwetendheid is je vergeven.

4 november 2019 om 11:29

Groter misschien dan hier maar echt niet het hele land. Maar goed als we toch op die Tour gaan.. Donkere mensen zijn ook vaker bij criminaliteit betrokken dan blanke mensen..mogen we dan ook over een kam scheren? Of is het dan weet ineens racisme ?

Probeert deze man niet gewoon onderscheid te maken tussen racisme en het uitjoelen van een tegenstander. Denk dat het hem daarom gaat. Maar dat is natuurlijk ook een wel heel erg dun lijntje wat daar tussen zit.

Niemand hier die de spreekkoren kan verstaan maar toch met z'n allen een mening. Mijn beurt: ik denk dat ze Balotelli gewoon viseren omdat ze weten dat er wat zou gebeuren. Geloof die trainer wel. Ben benieuwd wat de neutrale bronnen hierover te zeggen hebben.

3 november 2019 om 19:21

Ik neem aan dat een stadionspeaker niet omroept dat er moet worden gestopt met racistische uitlatingen als die er niet eens zijn?

3 november 2019 om 20:26

Er staat inmiddels een video vanuit het desbetreffende supportersvak op Twitter en daarin kan je heel duidelijk de apengeluiden horen zodra Balotelli aan de bal komt. Deze trainer moet dus niet zo lullen als hij geen weet heeft van de situatie.

Bijzonder daar in Italië. En een bond die alles maar wegwuift. En de voorzitter van de Italiaanse bond of competitie die het dan nog in zijn hoofd haalt om een ander land te wijzen op de misstanden die daar zijn. Ze zijn compleet gek geworden.

Lijkt heel erg op de reactie van de Bulgaarse bondscoach na de wedstrijd tegen Engeland... Racisme in algemene zin veroordelen, voorbeelden noemen van plekken waar dit voor komt en vervolgens claimen dat er bij je eigen partij niets aan de hand is... Bang voor je eigen achterban??

3 november 2019 om 19:46

Afgaande op een reactie bij een ander artikel over de supporters bij Hellas zou mij dat niks verbazen en, als dat het is, kunnen we hem ook moeilijk ongelijk geven dat hij die mensen niet tegen zichzelf in het harnas wil jagen. Tegenwoordig lopen er over gekken tussen die weinig aanleiding nodig hebben om in geweld over te gaan. Echter is ontkennen wat hij nu doet dan wel weer het andere uiterste, maar goed.

3 november 2019 om 20:35

Dat idee had ik ook toen ik zijn reactie las. Kan ook zijn dat de man gewoon bang is voor zijn eigen fans. Hij veroordeelt racisme wel, maar als zijn achterban het doet kijkt hij de andere kant op.

Ik kan het niet verstaan maar als Balo eraf gaat en de stadionspeaker roep het om zal het wel zo zijn geweest en moet hij eigenlijk zwijgen.

Het wordt eens tijd dat of de Fifa of het CAS ingrijpt bij de Uefa. Bij de Uefa en haar bonden hebben ze de mond vol over "against racism", maar feitelijk wordt racisme nog steeds ondersteund in het voetbal. Hoe? Fopstraffen voor racisme en spelers gele kaarten geven die opstaan tegen racisme. Ik ben normaal niet zo van de slogan "if you are not with us, you are against us", maar ik begin het geduld met de Uefa en de Europese bonden wel te verliezen. Er wordt structureel niet daadkrachtig ingegrepen en daarmee maken de bonden en de Uefa zich schuldig aan het faciliteren van racisme in mjn ogen.

Wanneer gaat de serie A iets doen tegen deze beesten? Dat ze apengeluiden maken toont aan mij dat er vieze beesten zijn in deze stadium.

Italiaanse bond zegt we gaan dit onderzoeken. Helaas kunnen ze concreet niks vinden. Ze veroordelen rascisme in zijn algemeen. Trainer Hellas zegt nee er was geen rascisme. Eindstand probleem blijft bestaan nog steeds geen oplossing en het probleem sluimerd door.

Te grappig dat ik nog opmerkingen lees dat er wordt getwijfeld of er sprake was van racisme. Apengeluiden terwijl een donkere speler aan de bal komt. Come on really? Welke bevestiging wil je nog meer hebben? En werkelijk schandalig dat zijn teamgenoten hem in de steek gelaten hebben. Die zouden solidair moeten zijn en niet meer het veld op moeten komen. Het zou een keer afgelopen moeten zijn met dit gedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hellas Verona


17 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TamezeMiddenvelder40
M. ZaccagniMiddenvelder40
A. FavilliAanvaller31
Miguel VelosoMiddenvelder20
S. Di CarmineAanvaller20
M. SilvestriKeeper40
E. SalcedoAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Hellas Verona.

897 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren