Van der Heijden: ‘Ik had het gevoel dat Stam niet helemaal zelf alles besloot’

Zondag, 3 november 2019 om

Dick Advocaat debuteerde zondagmiddag met een 0-3 overwinning op VVV-Venlo als trainer van Feyenoord. De naam van Jan-Arie van der Heijden was de meest opvallende in de opstelling van de Rotterdammers, daar de verdediger de afgelopen maanden nauwelijks aan spelen toekwam. Van der Heijden kreeg na afloop van FOX Sports de vraag of hij blij was met het vertrek van Jaap Stam bij Feyenoord.

“Ik denk dat de vork iets anders in de steel zit, ik neem de vorige trainer niks kwalijk. Ik had het gevoel dat hij niet helemaal zelf alles besloot. Ik weet niet hoe het eruit zag, maar ik had een goede band met Jaap. Ik praatte veel met hem, hij was met me bezig. Dat ik er niet rouwig om was dat hij wegging, klopt niet. Het was een goede trainer en ik had een goede band met hem”, zegt Van der Heijden. De verdediger heeft geen eenvoudige maanden achter de rug, daar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

“Het was niet altijd even leuk. Iedere speler wil altijd spelen. Dat was niet aan de orde. Ik heb niet heel veel anders gedaan. Mijn weekenden zagen er iets anders uit, maar ik ben voor mezelf goed blijven trainen en heb gewoon meegetraind met de selectie. Het ging eigenlijk heel goed. Ik wachtte tot ik weer een kans zou krijgen. Die is vandaag gekomen”, concludeert de verdediger. Het vertrek van Stam zorgt bij Steven Berghuis, die zondag de aanvoerdersband droeg, voor een vervelend gevoel.

“Het is niet iets wat we vooraf verwacht hadden, toen we samen gingen werken. Ik ben ook mede voor hem bij Feyenoord gebleven, gewoon pijnlijk”, stelt Berghuis. Na de overwinning in het eerste duel van Advocaat wacht komende donderdag het Europa League-duel met Young Boys in De Kuip. “Je moet als ploeg wel bij elkaar blijven. Dat deed ik ook toen ik de aanvoerdersband nog niet om had, tegen FC Twente en Willem II. Ik hoop dat we bij elkaar blijven en wat plekken kunnen stijgen op de ranglijst.”

Blinker ziet trend: 'Spelers durven nu meer'
Meer video's

Poll

Snap jij de keuze van Dick Advocaat voor Jan-Arie van der Heijden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door sirius)

"ik had het gevoel dat hij niet helemaal zelf alles besloot." - Een vreemde uitspraak. Ik zou niet weten naar wie Stam z'n oren zou moeten laten hangen. De incapabele Troost? de onervaren Kuyt? de assistenten die het veld samen met Stam mochten ruimen? Ik kan zo even niet iemand bedenken die de status en de ervaring binnen Feyenoord heeft om Stam te overrulen.

3 november 2019 om 17:56

Nee inderdaad en als het wel zo is, dan is het maar goed dat Stam weg is.

3 november 2019 om 17:59

Meer een vreemde vorm van slechte zelfreflectie. Hij kan blijkbaar niet voorstellen dat 'ie niet meer goed genoeg was, dus moet het aan andere externe factoren hebben gelegen. Stam hoopte natuurlijk ook gewoon dat Ie en Senesi in ieder geval wel een hoger niveau dat vd Heijden zouden halen.

3 november 2019 om 18:01

Tja maar waarom wel Botteghin blijven opstellen? Dat kon al helemaal niet meer. Dan had ik ten alle tijden eerder Jan Arie opgesteld.

3 november 2019 om 18:06

Botteghin is er toch ook even uit geweest en weer teruggekomen? Stam is niet een hele goede, beginnende trainer, die gaat schuiven om dingen weer recht te breien, maar hij kreeg het niet voor elkaar.

3 november 2019 om 18:17

Schare heeft toch gelijk. Iedereen vind hem zogenaamd te slecht en het eerste wat resultaattrainer dicky doet is schare weer opstellen. Dus op de korte termijn is het de beste optie blijkbaar.

3 november 2019 om 18:22

Ninja. Waar heeft 'ie gelijk dan? Dat wil toch niet zeggen dat Stam die keuze niet zelf maakte?

3 november 2019 om 19:46

Niet elke beslissing die Dick Advocaat maakt is automatisch een goede. Verder was hij afgelopen seizoen bij vlagen ook een ramp. Het moet nog maar blijken of Advocaat de juiste beslissing heeft gemaakt. Ik denk namelijk dat het gewoon lood om oud ijzer is.

3 november 2019 om 18:23

De pers en het legioen natuurlijk.... Iedereen roept om Senesi dus hij stelt hem maar op, terwijl die er nog lang niet klaar voor was

3 november 2019 om 20:39

Er is een aankoop gedaan van 7 miljoen en die moest de voorkeur krijgen boven vd Heijden dus dat is wat hij waarschijnlijk bedoelde en wat van boven is gestuurd... Nu blijkt dat deze jongen totaal niet voldoet en is men alsnog gezwicht om prestaties te krijgen op korte termijn.

3 november 2019 om 23:54

Spelers van buiten de EU hebben soms nou eenmaal een aanpassingsperiode toe. Ze komen uit een hele andere cultuur en kunnen zich moeilijk verstaanbaar maken vanwege een (zeer) gebrekkig Engels vocabulair. Soms heb je het geluk dat een speler zich moeiteloos aanpast, soms niet. Ik kan me nog herinneren dat zowel Corona als Felipe Gutierrez ook een seizoen nodig hadden bij FC Twente om zich aan te passen. Senesi dus nu al afschrijven is wel erg vroeg.

Stam heeft natuurlijk ook zijn assistenten, dus helemaal zelf zal hij niks besluiten. Er zal altijd vooraf eerst overleg hebben plaatsgevonden en daarna zal Stam ongetwijfeld zelf ervoor hebben gekozen Van der Heijden niet op te stellen.

Het is natuurlijk wachten op het gepraat van spelers, die onder Stam niet aan spelen toe kwamen. Een abc’tje van natrappen.

3 november 2019 om 18:02

Van der Heijden heeft juist dus helemaal niet nagetrapt. Misschien moet je het interview even horen.

3 november 2019 om 18:28

Ja idd. Dat verbaasde me namelijk ook. Ik krijg gewoon steeds meer het gevoel dat Stam bij voorbaat al kansloos was, Totaal geen steun kreeg van de vertrokken assistenten en ook van boven af totaal geen vertrouwen kreeg. Zodoende denk ik dat Dick overleg heeft gehad met Stam, waarvan hij dacht dat het ongeveer mis ging. Daarop zal Stam denk ik de 3 assistenten als grootste ongemakken/stoorzenders hebben aangewezen. (Zou me vervolgens niet eens verbazen dat stam zelf heeft gelekt om die 3 nog een trap na te geven omdat ze hem zo hebben laten stikken)Jan Arie deed het nog enigszins degelijk vandaag, waar ik Ié toch wel de zwakkere verdediger vond vandaag. Tot nu toe heb ik Jan Arie nog niet horen klagen over zijn situatie, hoe penibel die ook is geweest. Het verhaal wat er nu bij hem uitkomt, doet mij toch vermoeden dat het beleid boven de trainer dergelijke situaties heeft veroorzaakt. Zijn allemaal hersenspinsels van mij, maar wie weet wat de waarheid is....

3 november 2019 om 18:26

Het is ook een beetje het uitlokken van dit soort uitspraken bij vd Heijden door Jan Joost van Gangelen. Hij begon zijn interview met: je zal wel opgelucht zijn nu de trainer weg is..

3 november 2019 om 18:50

Ik denk niet dat Jan Joost dit antwoord dan had verwacht...

Zo Jan Arie... Waar was jij al die tijd? Is Stam toevallig net ontslagen? OT. Een beetje scheinheilige reactie van vd heijden. Iedereeen weet dat hij zelf niet blij was met zijn bankplek terwijl hij zelf zei niet voor feijenoord te willen spelen.

3 november 2019 om 19:00

Behalve dat Scharie heeft geuit dat hij zichzelf te goed vindt voor de bank en de directie hem vervolgens naar het jong elftal heeft verbannen, heb ik hem verder nooit negatief horen uiten id pers. Ik denk dat Stam verder vrij weinig over de verbanning te zeggen had en Scharie beaamt dit nu eigenlijk een beetje met deze woorden. Hij doet hier alles behalve een trap na geven aan stam!

Toch is Ié en Senesi op dit moment het beste centrum voor Feyenoord … Die moet je samen neerzetten, vertrouwen geven, aan elkaar laten wennen en je heb gewoon prima verdediging... Ook met het oog met de restwaarde die Senesi eventueel hanteert.

3 november 2019 om 21:40

Ik ben bang dat senesi een miskoop wordt. Is in paniek gehaald als duurste aankoop ooit en dat zal er misschien mee te maken hebben dat ze ajax zoveel goede spelers zien halen uit zuid amerika en dat feyenoord de boot ook niet wil missen. Echter kan een miskoop voor je duurste speler wel een financiële crisis in gang gaan zetten. Ik zie advocaat zijn opstelling ook niet meer wijzigen.

4 november 2019 om 00:09

Ik denk dat die jongen gewoon tijd nodig heeft. Zoals advocaat zegt dat er totaal geen communicatie is binnen de groep, zo spreekt Senesi alleen Spaans. Die jongen moet de tijd krijgen om te klikken met zijn medespelers en dat zal moeilijk gaan als hij zichzelf niet verstaanbaar kan maken en/of de ander niet kan verstaan. Hopen dat Dick daar een plan voor heeft om hem ad praat te krijgen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

15 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren