Koeman: 'Was niet het Ajax-talent waarvan men dacht dat 'ie zou doorbreken'

Zondag, 3 november 2019 om

Calvin Stengs is door bondscoach Ronald Koeman voor de eerste keer opgenomen in de voorselectie van Oranje. Daarnaast is het goed mogelijk dat Mohammed Ihattaren, die voor het Nederlands elftal heeft gekozen, definitief wordt geselecteerd voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november). Er moet een speler afvallen, al benadrukt Koeman dat er eventueel een streep wordt gezet door twee namen op zijn lijst. Steven Berghuis kan in dat geval ook nog steeds een vervelende boodschap krijgen vanuit Zeist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Waar zou Mohamed Ihattaren moeten spelen in het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

Kijk nu hoef je geen haast te hebben met hem

Ik mag toch niet hopen dat hij Stengs nu laat vallen

3 november 2019 om 12:37

Laat vallen? Koeman is duidelijk geweest toch? Bij az ligt er minder druk op en Stengs kan het wel tegen een Heracles laten zien maar ze gaan vooral kijken hoe hij het tegen de grote ploegen doet. Ihattaren speelt al bij een topclub met meer druk. Stengs moet gewoon geduldig zijn en z’n klasse laten zien tegen de grote ploegen en in de Europa League.

3 november 2019 om 12:43

Sorry hoor bij AZ is momenteel minder druk omdat ze fantastisch spelen. Veel beter tov PSV. Daarbij spelen beide EL. Ik zou bergwijn of Berghuis thuislaten. Waarbij ik ivm potentie zou kiezen voor Bergwijn en Berghuis out

3 november 2019 om 12:45

Dat doet hij dus al... psv, Feyenoord en Europees laat hij het ook gewoon zien.

3 november 2019 om 12:47

Berghuis valt sowieso af. Maar hij geeft aan dat er waarschijnlijk 2 afvallen. En dan zie ik op dit moment ook liever Stengs dan Bergwijn

3 november 2019 om 12:50

Het is eigenlijk héél simpel: als je de keus moet maken tussen Mo en Calvin, dan neem je te allen tijde Mo mee. Dit is eigenlijk geen keus, want Mo is buitencategorie. Calvin is een goede voetballer met potentie, maar zal nooit zo ver reiken als Mo. Ik heb niks met Psv, maar deze speler is wel waarom ik kijk naar ze. Speelde hij maar bij mijn cluppie samen met Ziyech, Tadic en co...pfff

Ik zou in de huidige vorm kiezen voor Promes, Ihattaren, Babel, Stengs, Memphis en LDJ als de aanvallend ingestelde spelers om mee te nemen. Malen moet eerst maar weer eens fit worden en Berghuis kan onder Advocaat wellicht weer zijn oude niveau oprakelen.

Als Marokko zijnde is Ihattaren ook op dit moment niet nodig. Ze hebben Harit, Amallah, Belhanda en Ziyech die jaren of paar jaar meekunnen op die posities. Ze zouden eigenlijk meer moeten focussen op verdedigende spelers en keepers met dubbele nationaliteiten, zoals Malcuit, Masina, Alakouch, Aaneba, Mmaee, Moutha-Sebtaoui, etc.

3 november 2019 om 12:56

Eens, op dit moment heeft Oranje de creativiteit van Ihattaren veel meer nodig dan Marokko. Bij Marokko zijn defensieve versterkingen echt snel nodig, en dan vooral centraal achterin na het stoppen van De Costa en Benatia.

Tegen Noord-Ierland zou ik nog voor de ervaring kiezen om EK-kwalificatie definitief veilig te stellen, maar in de daaropvolgende interland thuis tegen Estland zou ik alvast beginnen met nieuwe dingen proberen richting het EK. Zowel Stengs als Ihattaren kun je tegen Estland makkelijk een basisplaats geven, ben benieuwd hoe ze het in Oranje zullen doen.

"tot een jaar of anderhalf jaar geleden was hij rechtsbuiten bij Ajax A1."dest speelt op zijn minst al 3 jaar als vleugelverdediger.. Ik begrijp niet zo goed hij Koeman hier op komt om eerlijk te zijn.

3 november 2019 om 13:25

Onjuist. Vorig jaar heeft hij nog veel wedstrijden als buitenspeler gespeeld in de A1 van Ajax. Het jaar daarvoor speelde hij wel vaak als back en dat was tevens het seizoen waarin hij werd omgeschoold.

3 november 2019 om 16:49

Hij heeft wel degelijk gelijk, alleen is eerste half jaar van vorig seizoen uitzondering geweest. Sinds de b jeugd stond Dest op rechtsback. In 2016 stond hij al als vleugelverdediger te spelen, van laatste 3 jaar minimaal 2,5 jaar als back gespeeld.

3 november 2019 om 18:15

Dat schrijf ik ook min of meer. Verder; schijnbaar waren er op dat moment grotere talenten voor die positie. Ik vind het echt schrijnend dat de Knvb zich zou moeten verantwoorden dat die jongen destijds niet op de radar verscheen. Jongens met enkel de Nederlandse nationaliteit die niet worden opgeroepen krijgen die argumenten ook niet mee.

3 november 2019 om 18:28

Probleem was dat 2000 lichting in Nederland misschien wel zwakste was laatste 10 jaar, er liepen amper concurrenten rond. Niet voor niets dat vorig seizoen toen die groep o19 was er spelers uit 2001 en 2002 meespeelde. De rechtsback van o19 afgelopen jaar was dezelfde speler die bij Ajax achter Dest in de pikorde stond. Tuurlijk hoeft de KNVB zich niet te verdedigen maar als je hoort dat Koeman van mening is dat hij pas 1 - 1,5 jaar als back speelt dan staat hij niet op de radar krijg ik idee. Net zoals Maduro ze tipte over een keeper met Nederlands paspoort bij Valencia die het daar fantastisch doet. Vraag me dan af tot in hoeverre ze al kijken naar dubbele nationaliteiten.

3 november 2019 om 18:43

“Tot een jaar of anderhalf geleden was hij nog rechtsbuiten” Lijkt me overduidelijk dat hij hiermee bedoeld dat hij pas anderhalf jaar als vleugelverdediger speelt, wat dus niet juist is.

3 november 2019 om 19:51

Ik zeg ook niet dat Koeman het wel bij het juiste eind heeft. Ik vind alleen de discussie rondom Dest volledig overtrokken. Ten eerste had die hele discussie op basis van talent een veel te grote lading en ten tweede kom je pas in beeld bij de vertegenwoordigde jeugdelftallen als je de beste bent. Ik heb bijvoorbeeld tot de voorbereiding ook geen Ajacied gehoord over Dest. Niemand had verwacht dat die jongen zich zo zou ontwikkelen (op wellicht wat enkelingen na).

3 november 2019 om 17:05

Precies, hij heeft geen 10 wedstrijden op rechtsbuiten gespeeld laatste 3,5 jaar. Zelfs nog vaker op linksbuiten dan op rechts. Laatste periode dat hij echt op rechtsbuiten speelde voor langere periode was nog in de C-jeugd.

Berghuis laten afvallen die voegt niets meer toe een Stengs en Ihatarren zijn grotere talenten en misschien zelfs al beter nu. Daarnaast zou ik ook eens Strootman lekker thuis laten voegt echt niets meer toe.

3 november 2019 om 13:21

Bovendien speelt Strootman zelden nog. Dan heeft het geen zin om hem nog bij de selectie te halen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Berghuis. Als hij er al bij zit en minuten mag maken, zijn het incidentele minuten. Dan kun je beter jongens selecteren die beter in vorm zijn en veel meer potentie hebben.

Ihattaren en Stengs zie ik er nu wel graag bij, zit meer toekomst in dan Berghuis, met alle respect.

Daarom verbaas ik me ook dat ik omtrent Dest telkens het argument las dat de Knvb niet naar hem omkeek. Zo werkt het namelijk nou eenmaal. Je bent in vertegenwoordigde (jeugd-)elftallen pas relevant als je goed genoeg bent. In het geval van Dest was hij niet goed genoeg als buitenspeler en is omgeturnd tot back. Daar brak hij eigenlijk vorig jaar pas lichtelijk door bij Jong Ajax.

3 november 2019 om 13:38

Lichtelijk? Hij was goed genoeg en dan helpt het niet dat hij steeds moest pendelen tussen o19 en Jong Ajax. Maar ja, die wouden hem natuurlijk laten wennen aan die positie.

3 november 2019 om 13:47

Zo werkt het nou eenmaal als je op dat moment 17 jaar bent. Het is gewoon lachwekkend dat de Knvb de schuld krijgt nooit naar een middelmatige aanvaller "te hebben omgekeken", terwijl het nou eenmaal kan verkeren; een middelmatige aanvaller die wel een goede aanvallende back blijkt te zijn. Men maakt er sowieso meer van dan het is. Sommige spelers verschijnen nou eenmaal later op de radar en al helemaal als ze jeugdinterlands spelen voor andere landen...

3 november 2019 om 17:01

Ben het hier dus totaal niet mee eens, wat hem parten speelde is zijn geboortedatum/het geboortemaand effect. Als speler uit November is hij voor Oranje jeugdelftallen minder interessant, zelfde had bijvoorbeeld Stengs ook. Er zijn amper spelers uit laatste kwartaal (zelfs laatste half jaar) die worden opgeroepen voor jeugdelftallen. Nu doen ze er iets aan met een tweede selectie voor laat rijpe spelers. Maar Dest was in seizoen 2016-2017 al beste optie als back voor Oranje jeugdelftallen maar was toen al verbonden aan VS. Is ook als rechtsback 3 jaar geleden bij VS begonnen en speelt sinds 2016 veelal vanaf de backposities. Zat een periode van half jaar bij vorig seizoen waar hij als buitenspeler fungeerde om aanvallend nog stappen te blijven zetten en zo ook ruimte te creëren voor Timber en van Gelderen op back om aan voetballend vermogen te werken. Dest is niet beter of slechter geworden alleen heeft hij fysiek redelijk laat de stap pas gezet. Veel van die spelers worden simpelweg niet opgeroepen Stengs had zelfde probleem maar ook Mazraoui was nooit een optie door zijn fysiek (zat wel in een sterke lichting dan Dest dus viel er terecht buiten) en nog meer laatbloeiers.

3 november 2019 om 19:57

Ik vind de hele discussie rondom Dest eigenlijk overtrokken. Hij is eigenlijk al min of meer een gelegenheidsinternational; gewoon een Nederlander die toevallig wel een buitenlandse vader heeft en dan maar voor wat anders kiest als Oranje niet aan komt kloppen. Bovendien vind ik 'm qua talent niet van de categorie Ihattaren, Stengs e.d. Maar goed dat is mijn mening. We zijn sowieso altijd wel wat snel met het ophypen van talenten en we schrijven ze ook net zo makkelijk weer af als ze toch niet zo goed blijken.

Stengs idd in plaats van Berghuis. Berghuis is een goede, creatieve speler, maar is nu ook niet echt in goede doen. En ik vind dat Stengs ook het vuile werk niet schuwt, dat zie ik bij Berghuis een stuk minder.ihattaren sowieso mee (als hij er zelf uiteraard nu al klaar voor is, gezien het overlijden van zijn vader) en minimaal 5 minuten laten invallen tegen N Ierland of Estland. Dan ben je in 1 klap van de discussie af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

8 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 13 2 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ihattaren breekt record van Ronaldo bij nieuwe teleurstelling PSV

PSV heeft zijn Europese seizoen donderdagavond afgesloten met een teleurstellend resultaat. De al uitgeschakelde ploeg van trainer Mark van Bommel kwam tegen Rosenborg BK niet verder dan 1-1. Het enige lichtpuntje...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren