Ajax-uitvaller komt met goed nieuws: ‘Het was enkel een trap’

Zondag, 3 november 2019 om

Ajax boekte vrijdagavond tegen PEC Zwolle zijn tiende overwinning van het seizoen, maar helemaal ongeschonden kwamen de Amsterdammers niet uit de strijd. Lisandro Martínez moest zich na een klein halfuur al laten vervangen na een charge van Gustavo Hamer en even werd gevreesd dat de Argentijn het Champions League-treffen met Chelsea van aankomende dinsdag moet missen.

De verdediger annex controlerende middenvelder heeft nu via zijn Instagram-account echter laten weten dat het goed met hem gaat: “Ik wil alle mensen bedanken die bezorgd waren over mijn uitvallen. Het was enkel een trap”, laat hij weten in een kort bericht op het sociale medium.

Martínez was vrijdag niet de enige uitvaller, aangezien zijn vervanger Edson Álvarez en Donny van de Beek eveneens het einde van de wedstrijd niet haalden. De Mexicaan kreeg te maken met een elleboog in het gezicht, waarna hij gehecht moest worden. Later bleek dat hij ook een stukje van zijn tand miste na het incident.

Van de Beek werd op zijn beurt twintig minuten voor tijd uit voorzorg naar de kant gehaald en vervangen door Razvan Marin. De Oranje-international kampt met lichte klachten aan zijn hamstring, maar liet vlak na de wedstrijd in de catacomben van onderkomen van PEC al weten dat er ‘niks ernstigs aan de hand was.’


Poll

Denk jij dat Ajax in Londen van Chelsea gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door janssen)

Zeer belangrijk voor de komende wedstrijd tegen Chelsea

3 november 2019 om 11:47

Het was opvallend hoever Ajax weg viel na het uitvallen van hem. Ik had toch verwacht dat ze meer spelers hadden die tegen pec het wel aan zouden kunnen. Het verschil tussen hem en Alvarez en Gravenberch was wel heel opvallend.

3 november 2019 om 11:57

Gravenberch is wel een ander type dan Martinez, en zeker dan Alvarez. Die jongen moet rustig gebracht worden, fijne techniek en speelt altijd leuk bij J-Ajax.

3 november 2019 om 12:11

Eiting is een speler die qua spel beter vergelijkbaar is, maar ja, niet iedereen kan spelen en als je voorstaat tegen PEC zou het ook met andere type spelers geen problemen op mogen leveren.

3 november 2019 om 13:26

Martinez is momenteel in het elftal het cement tussen de linies. Die vervang je niet zomaar 1,2,3 gaande de wedstrijd.

3 november 2019 om 22:28

Blijft toch wel gek dat het wegvallen van deze speler zo veel invloed heeft op het spel van Ajax. Bij PSV missen ze een half elftal. Ik kan me voorstellen dat dat moeilijk op te vangen is, maar 1 speler zou toch opgevangen moeten kunnen worden ?

Precies dezelfde opstelling zoals tegen Feyenoord, Ziyech maar een keer op het middenveld poseren. Dan zie ik ze wel winnen.

3 november 2019 om 11:21

Precies gewoon lekker voetballen. Vorig jaar speelden we zo goed doordat we van onze eigen kracht uitgingen, maar dat was tegen Chelsea thuis zeker niet zo. Al kwam dat ook doordat Chelsea een erg sterk elftal heeft.

3 november 2019 om 11:28

Nou vond ik persoonlijk Alvarez een van de betere tegen Chelsea. Misschien defensief meer zekerheid inbouwen door Dest te passeren.

3 november 2019 om 11:32

Ik zou ook voor Veltman op RB kiezen. Wie er langs blind komt te staan vind ik lastig, Schuurs heeft zich daar al bewezen maar in Alvarez zie ik een betere CV.

3 november 2019 om 11:49

Ik vond Alvarez juist verschrikkelijk spelen. Er was, mede door Dest, veel te veel ruimte aan de linkerkant van Chelsea. Dest stond te hoog maar Alvarez ook waardoor de ruimtes daar veel te groot waren. Het is niet voor niets dat Alvarez na een uur al totaal uitgeblust leek, omdat hij gigantische afstanden moest overbruggen voor falende positionering.

3 november 2019 om 12:50

Pfff nou ik vind Chelsea anders echt goed spelen. Gisteren ook weer. En dan spelen ze ook nog thuis en met kante die weer terug is. Het zal mij niks verbazen als ze na dinsdag gewoon 3e staan.

Ik heb deze Martinez hoog zitten. Bezit een felheid die je niet vaak ziet op de Nederlandse velden en ook aan de bal prima. Enige waar hij aan moet werken is zijn handelingssnelheid, als middenvelder zie je dat hij het nog vaak de bal een paar tellen te lang bij zich houdt, wat logisch is omdat de positie nog nieuw voor hem is.

3 november 2019 om 11:32

Een gebrek aan handelingssnelheid valt mij niet op bij Martinez. Hij speelt echt prima mee, veel vooruit, ziet de openingen, slaat soms enkele stations over. Echt niks op aan te merken en hij kan het nog uitvoeren ook. Af en toe lees ik ook dat hij traag is, trager dan Schone. Ook die kritiek snap ik niet. Ten eerste, omdat mij dat ook niet opvalt. Ten tweede, omdat hij vaak op de juiste plek staat om een aanval eruit te halen. Hoe hij speelt, hoef je niet razendsnel te zijn. Hetzelfde geldt voor Blind en ook Tagliafico. Qua positionering en het maken van de juiste keuzes zijn zij zo goed, dan is snelheid minder belangrijk. Al is Tagliafico volgens mij niet eens langzaam.

3 november 2019 om 12:38

Nico is rap hoor. Kan me een wedstrijd herinneren dat hij Neres inhaalde terwijl die ook op volle snelheid was.

Martinez verdient toch wel een applaus hoor. Hoe hij Frenkie heeft vervangen, en er direct staat is toch knap. Hij lijkt steeds meer zijn plek te vinden in de ploeg qua automatismen. Is nog zeker niet foutloos en Ajax mist gewoon de Ligt zijn snelheid en kracht achterin waardoor zijn positie ook lastiger is. Erg knap om Schone en Frenkie op deze manier te vervangen. Als je ziet wat voor passing hij heeft dan is dat zeker een wapen. Hij kan mensen lanceren vanuit de lijn achter Ziyech. Dat is een fijne combi met bijvoorbeeld Neres of de opkomende backs. Martinez heeft met zijn velheid en lange passes andere sterktes dan Frenkie en Schone met korte passing en schoten (voor Schone) dan. Tegen de grote teams heb je meer aan Martinez dan aan Schone. Voor de doelpunten van Schone hebben ze Promes aangetrokken en is het elftal weer in Balans.

3 november 2019 om 11:36

Met je eens Frikx. Wat vind jij eigenlijk over ons middenveld. Alvarez, Promes of een andere speler naast Martinez en Van de Beek? Zou jij nog onderscheid maken tussen Champions League en nationaal voetbal? Persoonlijk begrijp ik Ten Hag met zijn keuze voor Alvarez in de Champions League, maar ik ben ook erg benieuwd naar onze aanvallende variant op dat niveau. Ik denk dat heel veel clubs daar ook geen antwoord op hebben. Maar terug naar de vraag. Hoe kijk jij daar tegenaan?

3 november 2019 om 13:23

Dat vind ik een heel lastige keuze. Je kan gaan voor de aanvallende variant zoals tegen Feyenoord als je denkt dat je de tegenstander niet de voetballende kwaliteit heeft om onder de druk uit te voetballen / effectief te counteren. Ajax heeft spelers die goed vooruit kunnen verdedigen en een uitstekende keeper dus dat kan. Je ziet dat de spitsen van een Lille en Valencia niet scherp genoeg zijn om dat af te straffen. Vraag is, durf je dat ook tegen Chelsea of tegen een Ronaldo? Het kan opblazen in je gezicht. Ajax heeft zonder de Ligt te weinig snelheid achterin ondanks het goede vooruitverdedigen, dan ben je kwetsbaar. Alvarez is dan een veiligere keuze en ook nog eens handig bij dode spelmomenten, als Ajax een punt pakt bij Chelsea is dat misschien wel voldoende. Maar Ajax speelde uit in de CL juist hun eigen spel en daarom wonnen ze zoveel vorig jaar uit in de CL. Die redenatie zorgt weer dat je Zonder Alvarez moet spelen. Kortom echt heel lastige. Op dit moment zou ik gewoon kiezen voor versie zonder Alvarez. Probeer Chelsea maar te overrompelen.

Ajax heeft zo'n geweldig elftal nu. Als Ajax nou nog 2/3 topaankopen zou doen kunnen ze misschien wel de CL winnen. Als ze nog een top CV (bijvoorbeeld Alderweireld), een topmiddenvelder (bijvoorbeeld Eriksen) en een topspits (bijvoorbeeld Luis Suarez) zouden kopen kunnen ze misschien wel de CL winnen. En het grappige is dat deze 3 spelers ook nog eens voor zo'n 25 miljoen zijn op te halen volgend seizoen. Want Alderweireld en Eriksen zijn dan transfervrij en Suarez heeft dan nog maar 1 jaar contract wat voor ongeveer 25 miljoen is af te kopen. Dan zouden ze zo kunnen spelen:Onana, Mazraoui, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Vd.Beek, Martinez, Eriksen, Ziyech, Suarez, Tadic

3 november 2019 om 11:40

Leuk en aardig, maar dat moeten dan drie voltreffers zijn in de categorie Europese toppers. Die zijn normaal gesproken onhaalbaar. Zeker drie halen in één winterse transferperiode... Als wij een verdediger als De Ligt, Van Dijk of Ramos konden halen, een middenvelder als De Jong, Verratti en nog een aanvaller als Lewandowski ja.. Dan namen onze kansen flink toe, maar dat kunnen we niet. Met wat geluk kunnen we spelers halen die nu al op een goed niveau zitten en daar eventueel naar toe kunnen groeien, meer niet.

3 november 2019 om 11:44

Unuvar komt eraan jongens maak je niet druk en verder hebben we nog meer talenten, geloof me mensen ajax gaat 100% weer 1 van de beste clubs ter wereld worden

3 november 2019 om 11:46

Volgende zomer zijn Alderweireld en Eriksen transfervrij. Vertonghen, Dries Mertens en Fosu Mensah trouwens ook. En Suarez en Depay hebben dan nog maar 1 jaar contract bij hun clubs. Dus er zijn misschien best wel mogelijkheden om dat te kunnen doen. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de Europese topclubs het niet lijken te zien zitten in Eriksen en Depay. Wel moet je dan minimaal Ziyech salarissen aan hun betalen.

3 november 2019 om 11:52

Depay en een Mertens gaat toch nooit naar Ajax toe? Depay heeft de stijgende lijn te pakken, waarom zou hij dan terug gaan naar Nederland? Ik kan me ook niet voorstellen dat een speler als Mertens ineens naar Ajax gaat, er zullen genoeg clubs in betere competities voor hem in de rij staan. Fosu Mensah heeft trouwens nog helemaal niets bewezen in mijn optiek om dat als topaankoop te kunnen zien. Idem voor Vertonghen, die speelt de laatste tijd toch echt wel ontzettend onder zijn niveau. Hij gaat tov Toby niet zo'n enorme versterking zijn. .. Ik vind het maar lukraak wat spelers noemen waarvan het gros onhaalbaar is.

3 november 2019 om 12:01

Mertens is al 32 jaar. Komt dus al zo langzamerhand op een leeftijd dat hij een stap terug moet doen. Dus dat clubs in betere competities voor hem in de rij zullen staan ben ik niet met je eens. Hij zou kunnen cashen in een ver land maar als hij nog liever meer sportieve uitdaging wilt is een terugkeer naar de eredivisie niet uit te sluiten. Qua speelstijl zou hij goed bij Ajax kunnen passen. Depay vind ik goed genoeg voor een Europese topclub maar de Europese topclubs lijken het niet in hem te zien zitten vanwege zijn gedrag. Ajax is misschien een goed alternatief voor hem om toch in de Europese top te gaan voetballen. Want op dit moment is Ajax ook Europese top.Ajax zou met Fosu Mensah en Vertonghen erbij gewoon in zijn handen mogen knijpen. Ze hebben veel PL ervaring dus de eredivisie moet voor hun nog prima te doen zijn.

3 november 2019 om 12:06

@lawpl, Mertens kan elders in de wereld op een lager niveau veel meer verdienen..

3 november 2019 om 12:16

Dat konden Tadic, Promes en Blind ook...Het gaat erom wat Mertens zelf wilt na Napoli. Cashen of sportieve uitdaging. Als Ajax hem iets moois kan aanbieden zowel qua sportieve uitdaging als een mooi salaris voor eredivisie begrippen heeft hij er misschien wel oren naar.Wilt hij toch meer verdienen en gaan cashen in bijvoorbeeld China then so be it.

3 november 2019 om 12:35

Het gaat niet alleen om de ervaring die jij stelt met betrekking tot PL-ervaring. Wat is ervaring? Hij heeft nog geen 50 wedstrijden PL gespeeld, waarom moet Ajax dan in zijn handen knijpen met hem? Wanneer heeft hij uberhaupt zijn laatste wedstrijd ook alweer gespeeld? En wie zegt ons dat hij dan dus een toevoeging zal zijn, of nog beter zelfs in onze handen moeten knijpen voor hem? .zelfde met Vertonghen, hij speelt helemaal zo sterk niet meer en ik zie ook niet waarom we dan een LCV halen terwijl we Daley Blind hebben staan die wel uitmuntend aan het presteren is. Tenzij je Vertonghen op de back wil hebben wat ik al helemaal volstrekt krankzinnig zou vinden. .tevens is Ajax geen Europese top natuurlijk, we hebben in Europa top gepresteerd maar laten we ook niet overdrijven. We mogen ontzettend trots zijn, maar de Europese top zitten we zeker niet bij. Depay kan in sterkere competities spelen als hij zich zo blijft door ontwikkelen. Als hij ook maar een schim van zichzelf is tijdens het EK weten we beide waar dat op uit gaat lopen.

3 november 2019 om 12:46

Volgend seizoen worden misschien Veltman en Tagliafico verkocht. Alderweireld of Fosu Mensah zou dan mogelijk Veltman transfervrij vervangen. Ik ben ervan overtuigd dat Fosu Mensah een prima CV kan zijn voor eredivisie begrippen. Blind zou dan Tagliafico kunnen vervangen als linksback en dan kan Vertonghen op de positie van Blind als Lcv spelen. Ook Vertonghen zou nog prima moeten kunnen spelen in de eredivisie.Op dit moment is Ajax gewoon Europese top. Wonnen makkelijk van Europese subtop ploegen als Lille en Valencia en was minimaal gelijkwaardig aan Europese topploeg Chelsea. Ajax verdiende minimaal een gelijkspel tegen Chelsea.Maar Ajax staat er nog steeds gunstig voor in de poule. In 1 van de zwaarste CL poules van dit seizoen.

3 november 2019 om 12:58

Waarom zou je in Godsnaam Blind als LB willen? Daar ligt zijn kracht totaal niet. Het zou dus echt idioot zijn om hem daar te laten spelen. Ajax is gewoon geen Europese top. Vorig jaar heeft Ajax geweldig gespeeld, maar dat betekent niet dat ze Europese top zijn. Mertens heeft niets met Ajax. Dat is 1. Waarom zou hij dus naar Ajax komen? En 2, waarom zou Ajax hem willen? Alderweireld wil niet verlengen omdat hij meer geld wilde. En dan denk jij dat hij naar Ajax komt? Vertonghen zou kunnen. Maar die is ouder. Alderweireld heeft letterlijk gezegd dat het te vroeg is om naar Ajax terug te komen.

3 november 2019 om 13:42

@lawpl jij komt echt bijna elke dag met een reactie met dezelfde inhoud als deze. Totaal onrealistisch en lachwekkend zelfs. Waarom zouden Eriksen op 28 jarige leeftijd terug naar Ajax gaan als hij ook gelinkt wordt aan clubs als Real Madrid, Juventus en Man United? Totaal onrealistisch dat hij dan voor Ajax kiest. Ajax kan niks bieden wat de absolute top niet heeft. Aldeweireld kan ook prima nog aan de back in de Bpl. Waarom zou hij dan een stap terug doen? 31 jaar is voor een CV helemaal niet zo oud. Suarez is ook totaal niet realistisch. Zijn waarde wordt geschat op 50 miljoen en hij loopt nu met 8 goals in 12 wedstrijden nou niet bepaald erbij alsof hij afgeschreven dient te worden door de absolute top. Bovendien verdient hij een salaris wat Ajax zich niet kan veroorloven vanuit gezonde bedrijfsvoering. Depay doet het enorm goed bij Lyon en zit in een stijgende lijn. Als hij niet te duur is komt de Europese top wel en is een terugkeer naar Nederland totaal niet interessant voor hem. Wederom een totaal onrealistische suggestie. Mertens speelt in Italie, een land waar oude spelers enorm gewaardeerd worden. Mertens komt echt nog wel aan de bak komende jaren op een niveau dat hoger is dan de eredivisie. Anders zie ik mertens eerder naar een China gaan voor het grote geld dan terug te komen naar de eredivisie. Wat heeft Ajax hem nou te bieden? Sportieve uitdaging is ook prima te halen in andere landen met een goed salaris. fosuh mensah kan, maar zou je dat willen? Die jongen is helemaal niet goed en blonk bij Fulham vooral uit door totaal verkeerd positie te kiezen. verder over Blind, Promes en Tadic: Blind had totaal geen uitzicht meer op minuten bij Man u en moest een stap terug doen om aan speeltijd te komen. De BPL is een competitie die te snel voor hem is. Tadic zat, in tegenstelling tot Eriksen etc, bij een ploeg dat 17e is geworden dat seizoen. Er is nogal een verschil in kwaliteit als je speelt bij een top 6 club of bij een grijze laagvlieger. Promes kon bij Sevilla geen potten breken en zag wss iets in het verhaal van Overmars. Alleen 1 zwaluw maakt geen zomer en is dus niet opeens de standaard gedachte van al die jongens die jij noemt. Met jouw genoemde opstelling gooi je het hele idee van Ajax met toepassen van de jeugd over de boeg. Is dus enorm korte termijn visie en iets dat juist het huidige Ajax niet kenmerkt.

3 november 2019 om 13:42

Dus Blind die het geweldig doet op de CV haal je dan van zijn positie af om hem linksback te maken Want daar speelt hij bij Oranje ook altijd zo lekker. Sorry maar je maakt het met de commenet gekker. Ajax was niet minimaal gelijkwaardig aan Chelsea, zij waren beter en wonnen uiteindelijk terecht. Tevens wonnen we niet makkelijk van Valencia of Lille, dat is scorebord journalistiek We wonnen, maar niet makkelijk. ....ook roep je steeds over voor in de eredivisie, maar we willen toch Europees groeien? Dan mag je best wat hoger richten, want volgens jou zijn we inmiddels Europese top schijnbaar.

3 november 2019 om 22:30

@de Toekomst, met de bedragen die Ajax tegenwoordig betaald komen ze aardig in de buurt van heel veel buitenlandse clubs. Neem daarbij een som tekengeld (zoals volgens mij ook bi Huntelaar gebeurd is) dan kom je een heel eind.

3 november 2019 om 11:51

Het is geen Fifa of OSM, deze spelers zijn zo goed als onhaalbaar. Laat staan betaalbaar, qua salaris en transfersom bij elkaar. Eriksen bijvoorbeeld heeft naar alle waarschijnlijkheid topploegen als Real Madrid, Barcelona, Manchester united (is qua competitie en grootte een topploeg) met interesse. Dit soort clubs bieden meer uitdaging qua competities en salaris. Verder moet Ajax gewoon mooi met hun huidig beleid doorgaan, investeren in talentvolle spelers met daaromheen ervaren spelers. CL winnen is een utopie, maar zoiets moet ook niet je goal zijn. Laten we eerst maar eens die CL plek vast houden.

3 november 2019 om 12:14

Real Madrid gaat als het puntje bij paaltje komt gewoon kiezen voor spelers als bijvoorbeeld Pogba of Havertz. Ik zie ze uiteindelijk toch niet voor Eriksen kiezen. Barcelona is al voorzien van een overvol middenveld met o.a. Vidal, Arthur, Alena, F.De Jong, Busquets, Rakitic, Puig, enzovoorts. En Manchester United is een stap achteruit voor Eriksen. Dan kan hij beter naar Ajax gaan.

3 november 2019 om 12:33

Real is echter ook in de markt voor Eriksen, daarnaast is het ook een ander type speler dan een Pogba of Havertz. Er zullen bij beide ploegen nog wel mutaties komen. Als laatst is Ajax een grotere stap terug dan Manchester united op dit moment. Deze ploegen waar ook slechts voorbeelden, ik denk dat 9/10 grootste topploegen graag een gratis Eriksen erbij wil hebben.

3 november 2019 om 12:55

Ik zie het niet zitten dat Eriksen naar Real gaat. Denk dat Real hem uiteindelijk toch niet zal nemen. Ajax is op dit moment minimaal gelijkwaardig aan een top 4 club in de PL. Dus Eriksen kan beter terug naar Ajax gaan als de Europese topclubs het toch niet in hem zien zitten.

Kan iemand mij vertellen hoe het zit met die hassana bande? Die is toch voor een aardig bedrag gekocht, maar heeft nog niet echt kunnen spelen. Waarom?

3 november 2019 om 11:55

Was geblesseerd aan zijn knie, blessure was ernstiger dan gedacht/duurde langer, zit nu bij de selectie van Jong Ajax sinds een paar wedstrijden ( correct me if im wrong ) heeft daar tot op heden max 10 minuten gespeeld volgens mij.

3 november 2019 om 11:56

Simpel, omdat ie een tijd lang geblesseerd is/ is geweest. Dacht laatst te horen dat ie voor het eerst weer met jong mee kon spelen.

Ik schrok even toen ik de foto zag, dacht dat hem om Alvarez ging martinez vindt ik op dit moment onmisbaar voor het elftal, net als Tagliafico, wat brengen die gasten een portie pit in de ploeg zeg. Vindt hem technisch ook steeds beter worden ( het komt er beter uit gedurende het seizoen ).

Ben erg benieuwd naar dinsdag. In dit soort wedstrijden zie je wat de potentie van Ajax is, niet in de eredivisie of zelfs tegen een Lille in de CL (met alle respect). Vorig jaar zag je bij Bayern uit en mindere mate bij Benfica dat ze in staat waren tegen een op papier betere tegenstander na een achterstand tactisch grip te krijgen en onder de druk uit te voetballen. Daar is mijn ogen de basis gelegd voor de latere wereldpotten in Madrid, Turijn en Londen (eerste 30 min). Ondanks dat Ajax dit seizoen erg goed voetbalt, heb ik dat soort wedstrijden nog niet gezien. Eigenlijk was Chelsea ]-thuis ook de enige echte test daartoe, en daar hebben zij het niet kunnen laten zien. Dinsdag dan ook de uitgelezen kans om te laten zien dat het huidige Ajax nog altijd in staat is om tactisch het niveau van vorig jaar te benaderen.

Een ziyech op het middenveld is toch wel een diamand voor het oog. Wat een passes gaf deze man vanaf die positie tegen pec. Nu hij ook zijn verdedigings kwaliteiten verder heeft ontwikkeld geloof ik dat hij prima op het middenveld kan met Martinez en vd beek op Europees niveau. Tadic ff laten scoren zodat hij ook weer ze draai vind. Prima elftal zo. Promes en neres voor de diepgang. Denk dat veltman ook veel leert van blind kwa positionering en daardoor ook prima verdedigd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
Als Dani Ceballos niet haalbaar blijkt, gaat Arsenal zich bij Ajax melden voor Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren