De Ligt schiet Juventus naar zege in derby en koppositie in Serie A

Zaterdag, 2 november 2019 om

Matthijs de Ligt heeft zijn eerste échte hoogtepunt als speler van Juventus te pakken. In de stadsderby tegen Torino hielp de verdediger zijn ploeg in de tweede helft over het dode punt heen, door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken: 0-1. Dankzij de zege neemt Juventus de koppositie weer over van Internazionale; het gat tussen beide titelkandidaten bedraagt een punt. Rivaal Torino staat op de dertiende plek.

De Ligt vormde samen met Leonardo Bonucci het hart van de verdediging van Juventus. De ex-Ajacied kwam in het midweekse duel met Genoa (2-1 winst) niet binnen de lijnen omdat hij rust nodig had door het drukke programma van drie wedstrijden per week. In zijn voorgaande drie optredens beging De Ligt steeds een handsbal: tegen Internazionale leverde dat een strafschop op, tegen Bologna kwam hij in de blessuretijd met de schrik vrij en tegen Lecce ging de bal weer op de stip. Het duurde niet lang voordat De Ligt ook tegen Torino de bal weer op de arm kreeg. Na een corner vanaf links kopte Andrea Belotti de bal tegen de rechterarm van de Oranje-international. Van een uitgestoken arm was geen sprake en de arbitrage toonde genade voor De Ligt.

Enkele minuten daarvoor was er aan de overzijde al een penaltyclaim, na een vermeende handsbal van Soualiho Meïté na een schot van Blaise Matuidi. Ook toen gaf de scheidsrechter geen gehoor aan het verzoek. Cristiano Ronaldo was namens Juventus het meest nadrukkelijk op zoek naar de 0-1. Na een snoekduik knikte hij over; ook met een volley was de aanvaller niet succesvol. Een geplaatst schot van Paulo Dybala belandde in de handschoenen van Salvatore Sirigu. Even daarna kreeg de keeper zijn vingertoppen tegen een kopbal van Bonucci, terwijl zelfs De Ligt op slag van rust bijna scoorde. De verdediger verlengde een schot van Ronaldo instinctief richting doel en leek van dichtbij de score te openen, maar Sirigu reageerde met een katachtige reflex.

In het tweede bedrijf nam de frustratie toe bij Juventus. De tijd begon langzaamaan te dringen en veel gevaar wisten de bezoekers niet te stichten. Sirigu moest nog wel ingrijpen na een laag schot van Ronaldo, maar verder bleef Torino lange tijd betrekkelijk eenvoudig overeind. Maar juist toen het minder soepel loop, stond De Ligt op voor zijn ploeg. Kort na een heerlijke redding van Sirigu op een volley van De Ligt kwam een corner via de Argentijn terecht bij de verdediger, die ongedekt was in het strafschopgebied. Hij nam de bal vol overtuiging uit de lucht: 0-1. De ontlading was enorm bij De Ligt, die eindelijk zijn eerste echte hoogtepunt beleefde in het shirt van zijn nieuwe club. Omdat de gelijkmaker van Torino in de blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel, werd De Ligt de matchwinner.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door jeffrey91)

Mooi dat De Ligt scoorde, ik denk echt dat hij hierdoor zn vertrouwen terug is, de verdediger kan worden die hij inzich heeft en zijn slechte partijen achter zich kan laten, want zo eerlijk moet je ook zijn. Verder is dit Juve wel matig hoor. Totaal niet onder de indruk van hun. Ze scoren zo onzettend weinig en defensief is het ook niet top. Bedoel waar is Costa, zo'n een heerlijke aanvaller. Voor gaande jaren achtte ik juve steevast tot 1 van de kanidaten om CL te winnen. Dit jaar zie ik max kwart finale.

2 november 2019 om 22:48

Niets geeft zoveel vertrouwen als een goal, ook al ben je verdediger. Dit kan die mooi meenemen naar zijn volgende wedstrijd

3 november 2019 om 00:29

Inderdaad! En wat betreft die handsbal: hij kan er natuurlijk helemaal niets aan doen, maar dit is nou een typisch een voorbeeld waarvan een handsbal zonder opzet wel voordeel oplevert voor de verdediger en nadeel voor de aanvaller. Als zijn arm daar niet zat, schiet de bal door en kan de aanvallende speler daarachter nog een poging wagen. Dit is in mijn ogen dus een pingel. Overduidelijk voordeel voor Juventus en nadeel voor de aanvallende partij als gevolg van een handsbal.

3 november 2019 om 02:33

Ik denk dst het handig is om de regels er even bij te pakken. Dit is juist typisch geen penalty.

2 november 2019 om 22:49

Er is veel te weinig creativiteit op het veld en ronaldo scoort ook niet meer zo makkelijk daardoor ziet alles er zo net niet der uit.

2 november 2019 om 23:00

Ik vond het twijfelachtig, hij trekt wel zijn arm weg (en hij heeft hem langs zijn lichaam), dus ik snap dat de penal niet gegeven wordt. Neemt niet weg dat het wel gewoon een handsbal is.

Zo ben je de zondebok voor het puntenverlies de ene week, en stel je de punten nu veilig, klasse Matthijs! En nu vlammen!

2 november 2019 om 22:57

Beetje vertrouwen tanken voor die jongen. Was Nodig. Prima goal voot de overwinning.

2 november 2019 om 23:43

Zoals zovaak moet je jonge gasten vertrouwen geven. Slechte wat Juventus had kunnen doen na al die kleine beslissende fouten en penalties was hem op de bank zetten. Nu geef je hem het vertrouwen en hij betaalt het terug.

3 november 2019 om 08:20

Fr ronnie hij maakte alsnog hands en moest de bal 100% op de stip

3 november 2019 om 09:34

ElchinoArm volledig naast het lichaam, geen beweging naar de bal, afgeweken bal, en de arm volledig naar onder gewezen en niet in een hoek, vier aspecten die bepalen dat het 100% geen penalty is. Maar blijf vooral doorhuilen zonder de regels te kennen, je maakt uzelf belachelijk.

3 november 2019 om 10:39

Zovaak is hiervoor een penalty gegeven... en zovaal word hij bij de ligt en juve niet geveven.. beetje bizar van de var

Wat leuk voor hem, kan hij wel gebruiken na een lange periode van kritiek.

Juventus is hier goed weggekomen, want die bal had natuurlijk gewoon op de stip gemoeten na de zoveelste handsbal van De Ligt. Leuk voor hem dat hij de winnende maat, maar het blijft een hele grote risicofactor achterin

2 november 2019 om 22:46

Nee man,hand langs het lichaam en T staat letterlijk in de regels dat als een bal van dichtbij van richting wordt veranderd (zoals hier) het geen penalty is

2 november 2019 om 22:46

Klopt, speelde weer matig (naar de momenten die ik heb gezien).

2 november 2019 om 23:19

Misschien een keer heel de wedstrijd kijken. Speelde een solide partij, niks mis mee.

3 november 2019 om 00:32

Inderdaad eens een hele wedstrijd kijken dan . Prima pot.

3 november 2019 om 07:28

Volgens de juve fans die ik ken, een prima wedstrijd gespeeld.

2 november 2019 om 23:02

Nou dit was dus absoluut geen hands. Daarnaast, hoezo een risicofactor? Omdat hij een paar keer ongelukkig hands maakt? Wat een onzin. Matthijs heeft alles in zich om de beste verdediger ter wereld te worden. Terecht dat Juve daar tijd en energie insteekt.

2 november 2019 om 23:54

Waarom zo'n haat tegen zo'n jonge speler die nog kan groeien. Hij speelde perfect en het zeker geen penalty.

2 november 2019 om 23:55

Hou op man, meer dan de helft van die ballen waren geen hands. Deze ook niet. Ze worden veel te makkelijk gegeven. Onzin. Mooi dat hij de winnende maakt.

Lekker de Ligt, het is je gegund! Speelde een prima wedstrijd.

De ligt, goede wedstrijd gespeeld vandaag en heerlijk zijn eerste doelpunt en tevens de winnendeKrijgt terecht een 7 in Italië

De Ligt dit is je gegund, en dat in de belangrijke derby. Hopelijk zet je vanaf nu de lijn naar boven verder in! Ik geloof wel in je.. 💪🏾

Dankjewel Matthijs! Lekkere pot vandaag, hopelijk kan hij nu hierop verder bouwen. Over Juve, als dit team de CL wint eet ik mijn oude voetbalschoenen op. Slecht slecht slecht slechtst. Bah.

2 november 2019 om 22:59

Hij speelde dus niet weer matig, zoals mensen hierboven beweren, AlexDelPiero?

2 november 2019 om 23:03

Nee speelde helemaal niet matig, gewoon een prima pot en ook nog een goal. Sommige mensen hier schrijven gewoon graag dat het matig was, wat ie ook doet!

2 november 2019 om 23:11

Neen hij speelde stabiel en goed, had weer pech dat in de beginfase die bal tegen zijn arm kwam maar daar kon ie echt niks aan doen, die bal zag ie door Bonucci voor hem heel laat komen. Maar verder erg solide en wint de derby gewoon voor een slecht spelend Juve.

2 november 2019 om 23:50

Je bent niet serieus!? Juve was geweldig, alleen aanvallend( Ronaldo en Bernardeschi) wat minder.

3 november 2019 om 01:11

Toch niet genoeg van de Ligt? 😜 heb helaas voor het eerst dit seizoen niet kunnen kijken naar Matthijs en dan scoort die. Hoe speelde Juve? Aanvallend weer inspiratieloos of niet?

3 november 2019 om 02:04

Ach, Real Madrid was met Ronaldo ook altijd sterker na de winterstop. Laten we hopen dat Juve die lijn dan ook doortrekt.

Mooi voor em, hopelijk geeft dit hem vertrouwen om te gaan vlammen zoals iedereen verwachtte.

Had wel moeit met Belotti, maar heeft zich verder prima staande gehouden tegen 1 van de beste spitsen uit de Serie A. Gun Juve helemaal niets, maar oh wat gun ik Matthijs dit. Stond zelfs even te juichen. Hopelijk kan hij hierdoor uit de slechte periode klimmen.

Mooi voor de Ligt dat hij eindelijk eens echt belangrijk is, en ik vond het geen hands, de hand ging niet naar de bal, je ziet dat hij zijn arm zelfs naar achteren haalt om het te vermijden, was een vreemde bal die van iemand af stuiterde.niet alle hands is een penalty. Mooi voor hem, hoop dat er betere tijden aankomen. Hij is ook nog erg jong, dat mogen ze niet vergeten!

Lekker Mathijsie! Maak jezelf maar beter daar! Hopelijk nu in de goede moed en knalt hij zichzelf in de juiste flow.

Bam beste verdediger ter wereld. Kegelde alle aanvallers van Torino omver heerste achterin en beslist de wedstrijd ook nog eens. Topwedstrijd van hem.

2 november 2019 om 23:04

Tis ook wel alles of niks hier hehe

2 november 2019 om 23:50

Dat is Virgil van Dijk en niet De Ligt. De Ligt komt er wel, maar is nog niet de beste verdediger ter wereld.

Toch wel apart dat hij nu een wedstrijdje of 10 speelt voor Juventus en bijna elke wedstrijd hands maakt. Verder vond ik Juventus weer erg matig spelen maar winnen ze wel weer, hier kan Barcelona ook een voorbeeld aan nemen ipv de afhankelijkheid van Messi. Juventus is namelijk niet afhankelijk van Ronaldo die niet erg goed speelde (spaart zijn krachten voor de Cl).

Overigens wel zot dat ie weer een bal op zn arm kreeg.

2 november 2019 om 23:51

Had ook wel het idee dat ze hem bewust op zochten.

Net even dat vermeende handsmoment teruggekeken. Degenen die werkelijk denken dat hiervoor een penalty gegeven zou moeten worden, hebben zich echt nooit in de spelregels verdiept.

Juventus heeft echt zoveel mazzel met de Var en met slecht spel toch winnen. Op een wedstrijd na winnen ze alles nipt met een doelpunt verschil.

2 november 2019 om 23:56

Welkom in het Italiaanse voetbal. De afgelopen tijd wordt er wel wat meer gescoord, maar het is toch wel vaak (bewust) nipt winnen.

Valt denk ik weinig geld te verdienen om een wedje te leggen of dat De Ligt de volgende wedstrijd hands gaat maken.

Heb de wedstrijd niet gezien helaas, maar wel goed om tr zien dat hij een goal heeft gemaakt, deze kwam op het goeie moment, want hij heeft niet vertrouwen nodig.

Mooi. Dat gedoe met de handsbal is een fase die over zal gaan, is pure pech. Hem, Van Dijk, De Jong en Depay in current form zijn een garantie op succes deze zomer.

Goed van de ligt geeft hem wat zelfvertrouwen.maar wat is er toch aan de hand met ronaldo scoort echt helemaal niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Napoli88
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder30
ArthurMiddenvelder20
A. RamseyMiddenvelder20
W. SzczęsnyKeeper20
L. BonucciVerdediger31
G. ChielliniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

145 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 0 0 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt zet volgende stap in revalidatie; rentree komt in zicht

Matthijs de Ligt werkt hard aan zijn herstel nadat hij afgelopen zomer een operatie aan zijn schouder ondering. De Juventus-verdediger traint weer op het veld en sloot maandagochtend aan bij de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren