Barcelona verlaat Valencia met schaamrood op de kaken

Zaterdag, 2 november 2019 om

De zegereeks van Barcelona is ten einde. Na zeven opeenvolgende overwinningen in alle competities leed het team van trainer Ernesto Valverde zaterdag een 3-1 nederlaag bij Levante. De club uit Valencia slaagde erin om alle doelpunten in slechts acht minuten tijd te maken. Frenkie de Jong stond in Valencia negentig minuten binnen de lijnen. Real Madrid kan zaterdagavond de koppositie in LaLiga overnemen als Real Betis wordt verslagen.

Barcelona ging met een minimale voorsprong de rust in, maar over de openingstreffer zal nog volop gesproken worden. Het was Levante dat goed begon en enkele gevaarlijke situaties creëerde, maar naarmate het duel vorderde kwamen de Catalanen ietwatbeter in de wedstrijd. Na een half uur spelen kreeg Antoine Griezmann de beste kans tot op dat moment: doelman Aitor Fernández keerde de inzet van de Fransman met zijn voet.

Luttele minuten later verscheen de 0-1 op het scorebord. Na een overtreding van Jorge Miramón op Griezmann wees de arbiter naar de stip: Messi gaf Aitor geen schijn van kans en scoorde voor het vijfde duel op rij. Het was de arbitrage en de VAR echter ontgaan dat Griezmann buitenspel stond toen hij de bal van Nélson Semedo kreeg aangespeeld. Op slag van rust voorkwamen Miramón en Aitor dat Messi voor een tweede keer kon scoren. Luis Suárez was op dat moment al met een blessure vervangen door Carles Pérez.

Levante zorgde in de tweede helft met drie doelpunten in slechts acht minuten tijd voor de ommekeer. Na een fout in de defensie kon José Campaña na voorbereidend werk van Borja Mayoral en José Luis Morales voor de 1-1 zorgen. Niet veel later zorgde Mayoral met een schot van een meter of 25 ervoor dat het Ciutat de Valencia van vreugde explodeerde. Marc-André ter Stegen raakte de bal nog wel aan, maar niet voldoende: 2-1.

Levante gooide het duel in de 68e minuut in het slot. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Nemanja Radoja, die zag hoe zijn inzet door Sergio Busquets van richting werd veranderd en Ter Stegen kansloos liet. Een kwartier voor tijd leek Messi op schitterende wijze de aansluitingstreffer te hebben gemaakt, maar het doelpunt werd wegens buitenspel van Griezmann afgekeurd. In de slotminuten kreeg zowel Levante als Barcelona nog grote kansen op een doelpunt, maar het scorebord kwam niet meer in beweging.Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door 19messi33)

Ik wil alleen even zeggen dat het team motiveren een van de taken van trainer is. Dus, je argumentatie slaat werkelijk nergens op @wegwan. Barca speelde in de eerste helft al slecht en ongemotiveerd. Levante gaf alleen pas in de tweede helft gas. Kortom, Valverde kan je en moet je dit kwalijk nemen! Verder heb ik niets toe te voegen. Ik kan niet wachten wanneer ie weg is....

2 november 2019 om 18:03

En toch gaat Barcelona Valverde nu niet ontslaan. Een keer punten verspelen na 7 overwinningen is te weinig aanleiding en als ze niet achter zijn manier van werken stonden was hij afgelopen zomer al weg.

2 november 2019 om 18:07

Helaas heb je helemaal gelijk. Het bestuur kan het gewoon zich niet veroorloven, want daarmee geef je een signaal dat je fout hebt gemaakt door hem te laten staan. Dat op zijn beurt heeft negatieve invloed voor de verkiezingen...

2 november 2019 om 18:14

Bestuur gaat waarschijnlijk weg / vervangen worden volgend jaar, kunnen ze nu vertrekken samen met Valverde.

2 november 2019 om 18:55

Ik hoop stiekem op xavi als nieuwe trainer. Denk dat hij het mooie spel terug zal brengen. Kwaliteit heeft dit elftal sowiezo

2 november 2019 om 19:13

Middenveld is eenzijdig. Met Frenkie, Busquets en Arthur heb je eigenlijk 3 van dezelfde soort spelers. Suarez is daarnaast enorm matig in het teamspel, de backs middelmaat en Griezmann die op de verkeerde positie neergezet wordt. Messi is bij tijd en wijle afwachtend bij het drukzetten wanneer Barca de bal niet heeft, maar zonder hem zou dit elftal rond plek 4 of 5 bivakkeren.

2 november 2019 om 19:17

Ik vind elke linie slecht. Geen ene linie functioneer zoals die dat hoort te doen. Ik denk dat met een andere trainer busquets arthur en frenkie beter zullen draaien en anders zal er een aanvallende middenvelder gehaald Moeten worden

2 november 2019 om 18:05

Het is inderdaad wel Valverde aan te rekenen. Ik verwacht weinig van Barca dit seizoen. Tegen Levante heb ik de hele wedstrijd met het idee zitten kijken dat Barca tegen een zeperd aan zou lopen. Als ik dit als leek zie (of misschien aanvoel) dan moet zo’n technische staf langs het veld dat toch ook hebben???

2 november 2019 om 18:15

Dat gevoel had ik ook. Het ging allemaal heel makkelijk eerste helft, terwijl Barca heel slecht speelde. Ik was verbaasd dat Levante zo erbij liet. Begin tweede helft was het allemaal duidelijk. Toen zag je weer ouderwets hoe Levante thuis kan spelen.

2 november 2019 om 18:05

Een trainer hoort het team te motiveren dat klopt, echter de aanvoerder ook. Maar als het om Messi gaat mag Je er niks negatiefs over zeggen. Een echte aanvoerder stuurt z’n team ook aan en legt de vinger op de zere plekken bij spelers die falen. Alleen durft Messi dat niet tegen z’n buttbuddies te zeggen.

2 november 2019 om 18:11

Dit dus! Ik ben vaak kritisch tov Messi, maar dan krijg ik allerlei verwijten naar mijn hoofd geslingerd. En Valverde bekritiseren is makkelijk, dus doet iedereen lekker mee. Echt een trieste fanbase.

2 november 2019 om 18:20

Je hebt gelijk dat Messi niet echt een leider is. Dat is hij ook nooit geweest, maar er zijn personen in het team en zeker elke linie die dat wel kunnen, e.g. Busi en Pique. Je kan het wel schuiven richting de spelersgroep, maar wie is dan verantwoordelijk voor dit misselijkmakend spel? Wat is de tactiek? Valverde is gewoon totaal verantwoordelijk voor dit spelbeeld.

2 november 2019 om 18:44

Een professionele voetbalclub heeft tientallen analisten die de spelers attenderen op hun fouten. Nou lijkt het me niet zo moeilijk om degene die week op week dezelfde fouten maakt ff op z’n flikker te geven. Zie Piqué, telkens te laat met ingrijpen waar goals uitkomen maar gezien z’n bewezen dienst is hij onschendbaar. Messi moet gewoon ballen tonen om iedereen op z’n flikker te geven als aanvoerder. En als die het leiderschap niet aankan, moet die het gewoon afstaan.

Echt een schande ik zweer dit Barcelona uit waardeloos. Ik snap niet hoe je Valverde nog aan boord kan houden echt gooi die man weg man. Dembele uit de selectie laten Nelson semedo linksback gatverdamme heb geen woorden hiervoor. Die 3de goal trouwens van Levante had nooit goed gekeurd mogen worden.

2 november 2019 om 18:00

3de goal van Levante? Wat was er mis mee?

2 november 2019 om 18:03

Wat er mis mee was. Die gast die buitenspel stond deed gewoon mee aan het spel en de bal viel precies op die positie waar hij stond.

2 november 2019 om 18:06

Kijk nog maar eens terug. Hij deed totaal niet mee aan het spel. Geen offside dus

2 november 2019 om 18:10

Ben ik niet helemaal mee eens Msn10. Hij stond wel buitenspel, maar was volgens mij niet betrokken bij het spel.

2 november 2019 om 18:38

Hij blokt Piqué die daardoor niet naar de bal kan.

2 november 2019 om 18:01

Semedo op linksback was nochtans de beste speler van het team... Maar ja, het is makkelijk om op Valverde te haten ipv de echte pijnpunten naar boven te halen. En geloof me, ik ben allesbehalve zijn grootste fan.

2 november 2019 om 18:05

Ik zeg niet dat semedo slecht speelde ik heb het hier over de opstelling. Je hebt een echte linksback firpo en laat die gewoon thuis hoezo dat dan? Die Valverde is waardeloos en tactish is hij niet van het niveau Barcelona. Ik hoop dat hij in januari wordt ontslagen echt waar en heel dat bestuur mag weg ermee. Tuurlijk hebben de spelers schandalig spel vertoond dat is 1 ding dat iedereen zag. Busquets die waardeloos invalt een Suarez die wegvalt en dan carles perez ga je gewoon voor Suarez wisselen dan ben je echt echt echt laag. Dembele had hier veel meer kunnen brengen dan wie dan ook.

2 november 2019 om 18:10

Firpo heeft het voorlopig nog niet waargemaakt en komt net uit een blessure. En voor wie had die Suarez moeten wisselen dan? Was toch logisch om een flankaanvaller in te brengen en Griezmann in de punt van de aanval te posteren. Wat Busquets betreft heb je gelijk, is al 3 seizoenen op rij aan het aftakelen. Alleen wil het bestuur Rakitic verkopen, dus die gaat niet de voorkeur krijgen op die bejaarde slak.

2 november 2019 om 18:03

Hoezo afgekeurd? Die speler die buitenspel liep kwam toch in de verste verte niet aan de bal. Helemaal niks mis met die goal. Jammer dat de 3-2 wel buitenspel was, dat had nog een spannende slotfase op kunnen leveren!

2 november 2019 om 18:07

Hij kwam niet aan de bal maar deed wel mee toch. Alleen die loonactie is al genoeg en precies daar valt die bal ook nog. In mijn ogen en mijn mening buitenspel maar dat neemt niet weg dat alle credits gaan naar Levante

2 november 2019 om 18:03

eerste goal van barca toch ook niet? dat cijfert zich wel weg

2 november 2019 om 18:03

Ach, het scheelt dat Real en Atletico ook dramatisch bezig zijn.

2 november 2019 om 18:04

Welke coach moet er komen na dit seizoen? Pep proberen binnen te halen want die kan weer het zooitje opruimen? Tuchel of die ene coach die voor het laatst bij betis zat.

2 november 2019 om 18:06

Ik denk dat Koeman komt

2 november 2019 om 18:10

Tuchel...wat een prutser is dat en heeft geen enkel idee over cruijff idee

2 november 2019 om 18:43

Elke coach met een beetje verstand kan dit Barca laten voetballen

2 november 2019 om 18:45

Quique Setien, Koeman, Ten Hag of Arteta. Geen Tuchel aub, die is veel te koppig.

Dik verdiende overwinning van levante!Barca fans gaan zeker weer zeggen dat dit de schuld van valverde is maar wat kan valverde eraan doen dat barca speelde in de 2e helft met een slappe instelling?? Mensen moeten ook inzien dat messi een waardeloze aanvoerder is, je ziet geen irritatie bij hem als het niet loopt met de ploeg. Je ziet hem alleen maar lopen met zijn hoofd naar beneden. Hopenlijk profiteert real hiervan zometeen😉

2 november 2019 om 18:23

Geinig. Nu hij volwassen reageert is het geen leider omdat ie niet geã¯rriteerd lijkt en toen hij een paar jaar terug zijn irritaties toonde, was hij geen leider omdat ie zijn irritaties uitte naar zijn teamgenoten.

2 november 2019 om 18:55

Een aanvoerder moet zijn team toch op scherp kunnen zetten??, en dat doet hij nauwelijks...🙄

2 november 2019 om 18:56

Klopt messi moet medespelers achter de dug out in elkaar slaan, dat is namelijk wat een echte leider doet

2 november 2019 om 19:27

Zo komt het wel over. Ik ben niet iemand die gelooft in motiverende speeches en dergelijke. Discipline en hard werken komt van binnen uit een bron van rust en niet irritatie en huilen. Als iemand waarmee ik voetbal of samenwerk een motiverende speech houdt ofzo neem ik hem gelijk niet serieus. Het oproepen tot het beter best doen kan ook in een normale manier en hoeft niet naar geschreeuwd te worden. Het helpt ook niet meer als je naar elkaar schreeuwt. Het zijn volwassen mensen en geen kinderen

2 november 2019 om 19:40

Ik zei ook niet dat messi moet schreeuwen tegen de anderen, ik bedoel meer dat dat hij de anderen op scherp zet en dat kan ook op een normale manier. Het punt Is dat het harde werk er vandaag niet uitkwam en hij alleen maar met zijn kopje naar beneden liep en van een aanvoerder mag je dan wel wat meer coaching verwachten op z’n minst.

2 november 2019 om 21:52

Misshoen doet hij dat in de rust. Dat weten jij en ik niet. Wat ik wel weet is dat ik niet geloof in de “leider” type die hier vaak op vz beschreven wordt.

2 november 2019 om 22:46

Overigens als je gewoon kijkt zie je messi regelmatig instructies geven aan zijn medespelers, met name bij de aanvallers en bij jonge gasten zoals dembele en ansu fatti doet ie het veel vaker. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat dat “leiderschap” ding zo omhoog getakeld wordt omdat het iets is waarin messi niet uitblinkt. Bij hem wordt er vaak gezocht naar wat hij niet kan als het een wedstrijd “niet lukt”

2 november 2019 om 21:05

Je kan beter een aanvoerder als Ramos hebben, die laat zijn team elke keer in de steek door rode kaarten en opzettelijke schorsingen forceren. Voorbeeld: tegen Ajax.

2 november 2019 om 21:55

Ja idd. Dat hadden we ook goed kunnen zien toen Real 4 cl won in 5 jaar tijd.....

2 november 2019 om 22:09

Hoeveel keer wonnen ze toen de kampioenschap? Of telt die niet mee omdat real madrid het niet won? Wil je al die 4 cl winsten op de kwaliteiten van ramos afschrijven?? Het kwam puur omdat ramos naar zijn teamgeenooten schreeuwede? Dus waarom wonnen ze bijna niks in spanje?

3 november 2019 om 10:09

Omdat er in Spanje ene Messi real madrid bijna elk jaar kapot schiet, waardoor Ramos zijn rode kaarten flink opgelopen zijn.

Valverde moet zo snel mogelijk buiten. We zijn al speeldag 11 en hij heeft nog steeds geen idee wat hij aan het doen is. Er zit geen enkel idee achter zijn spelopvatting en hij rekent constant op individuele klasse. In Camp Nou kom je daar allemaal met weg, buitenshuis niet. Dit is een systematisch patroon dat al langer speelt. Opnieuw een inspiratieloze wedstrijd van het team en dan ook puur geklopt op wilskracht en enthousiasme. Hoe lang gaat dit nog blijven gepikt worden?

2 november 2019 om 18:14

Dezelfde valverde die 2 jaar op rij de titel heeft gepakt?

2 november 2019 om 18:38

Dezelfde ja maar ook dezelfde Valverde die Barca onherkenbaar maakt.

2 november 2019 om 18:57

Bocheerrief, mag wel gezegd worden dat die twee titels komen door het zwakke real madrid en atletico. Maar ja, ik ruil die twee titels graag weer in voor het spel van guardiola

2 november 2019 om 18:18

Nog een jaar LaManita, nog een jaar *zucht*

Messi blijft zo ongelofelijk overschat, heel de wedstrijd onzichtbaar, laat het niet eens zien tegen Levante. Dat mensen hem nog de GOAT noemen snap ik niet.

2 november 2019 om 18:03

oh jij bent zeker zo een type die alleen tevoorschijn komt als hij een slechte wedstrijd speelt en wanneer hij regelmatig schittert ben je vermist, lekker makkelijk scoren he. Trouwens heel barcelona speelde erg slecht

2 november 2019 om 18:03

Maar wanneer Messi weer een vrije trap derin schiet sta je op de eerste rij om zijn hielen te likken? Snap niet wat grappenmakers als jij op dit soort forums doen.

2 november 2019 om 18:03

De beste man heeft 609 goals in zijn loopbaan gemaakt waaronder 22 in 20 duels tegen Levante. Was ook de enige met iets van dreiging. Reken hem vooral op zijn oude dag af hierop.

2 november 2019 om 18:04

Messi overschat noemen, het doet gewoon pijn aan mijn ogen.. Hoe krijg je zoiets getypt man?! 😂

2 november 2019 om 18:04

GOAT slaat inderdaad nergens op. Hij is wel de beste speler op dit moment.

2 november 2019 om 18:06

Stop alsjeblieft door dit in Messi zijn schoenen te schuiven, maakt 2 goals en legt de bal pam klaar voor Ansu Fati, er spelen nog 10 spelers mee. Wat deed Griezman nou de hele wedstrijd? Of Semedo op linksback en Roberto in de basis om nog maar niet te beginnen over het lakse middenveld en het drama verdedigen van Pique die denkt dat alles goed komt vanzelf. Ronaldo speelt 95 van de 100 wedstrijden nog slechter dan dat Messi doet maar doordat Juventus door de scheids de wedstrijd wint hoor je niemand over hoe slecht hij speelt, scoort maar draagt voor de rest niets bij aan het spel. Messi overschat noemen en 100% zeker Ronaldo de bewezen superster noemen, kansloos figuur

2 november 2019 om 18:19

In wedstrijden als deze heb ik veel liever een Ronaldo in mijn team. Messi is leuk voor thuiswedstrijden voor een magische avond. Maar wanneer het echt om de knikkers gaat, kies ik altijd voor Ronaldo boven Messi.

2 november 2019 om 18:20

Inderdaad maar we weten allemaal dat hij Ronaldo fan is. Dus ik haal het direct even aan ipv dat iedereen het denkt.

2 november 2019 om 18:24

@aqua1ik ben inderdaad een groot fan van Messi en dit ga ik niet ontkennen maar zo onjectief als Carlitostevez Reageert Daarnaast ben ik al lang genoeg lid om een oordeel te geven over beide heren aangezien ik alle wedstrijden kijk van beide heren. Dat er dan nog uberhaupt discussie is over wie er beter is gaat sowieso te ver. Iedereen mag een mening hebben maar hoor liever een mening van iemand die ook net als ik alle wedstrijden van beide heren bekijkt. dan kun je niet met droge ogen beweren dat Ronaldo beter is.

2 november 2019 om 18:29

Shakur030dat mag jij net zo kansloos vinden gelukkig zit ik daar niet mee zoals je merkt, ik wil het gewoon even gezegd hebben ipv dat je hier goedkoop je likes komt scoren op voetbalzone omdat de Ronaldo fans getriggered worden omdat ik man en paard noem. Leuk dat @carlitostevez een dikke sneer uitdeelt maar we weten allemaal dat hij Messi haat en dat hij dit puur doet om te provoceren om zijn grote idool naar boven te halen zonder hem te noemen. Ik weet precies wie hij de Goat vind en dan vind ik het niet meer dan terecht dat ik hem een kansloos figuur vindt. PS kijk even sinds wanneer hij lid is en dat is allles wat je moet weten. Zal wel meerdere accounts hebben gehad en is gebanned geworden vanwege zijn provocerende reacties, inhoudloze reacties, en totaal geen kennis van zaken mochten we inhoudelijk dieper op deze discussie ingaan.

2 november 2019 om 18:33

Vandaar dat Ronaldo maar liefst 2x kampioen werd in 9 jaar tijd in Spanje. Messi is al jaren topscorer en drager van dit team met 8 kampioenschappen in de laastste 11 jaar tot gevolg.

2 november 2019 om 18:44

Maar de hoofdprijs ging 4 keer in 5 jaar tijd naar Cr7, topschutter allertijden van de CL.

2 november 2019 om 18:50

19messi33,Gelukkiv zit carlitos er ook niet mee dat jij het kansloos vind. Dan kom je met Ronaldo fans die getriggerd zijn omdat hij genoemd word.. Miss eerst naar jezelf kijken hoe getriggerd jij bent als het om Messi gaat?

2 november 2019 om 19:48

Wagmanheel erg knap van Ronaldo maar dit maakt hem niet de Goat. Neem aan dat je zelf voetballer bent en dan weet je net zo goed als iedereen hier die een teamsport doet dat het team belangrijker is dan het individu.en dat het individu uit kan blinken als de rest van het team ook uitstekend is, en uiteraard zijn er situaties waarin het individu het zelf beslist maar je doet alsof Ronaldo al die 4x de CL beslist heeft terwijl hij juist heel erg matig was in 3 van de 4 finales en het aan het team te danken is dat ze uberhaupt de CL wisten te winnen.

2 november 2019 om 19:52

@shakur030leuk dat je even reageert en uiteraard raak ik geïrriteerd als er iemand reageert die groot fan is van Ronaldo maar Messi helemaal afkraakt na een wedstrijd vs Levante alsof het allemaal zijn schuld is dat ze hebben verloren. Hem overschat noemen is nergens op gebaseerd, het is niet eens een mening het is gewoon pure afgunst. Maar laat anders even je mening weten over wat Carlitostevez zegt want krijg het gevoel dat je het met hem eens bent.

2 november 2019 om 20:09

Ik zei in mn eerste reactie ' net zo kansloos' waarmee ik daar dus aangeef het ook niet eens te zijn over hoe Messi overschat zou zijn etc. Alleen vind het gewoon raar dat je gelijk over Ronaldo moet beginnen. Je kan Messi heel goed verdedigen zonder hem erbij te halen want Messi zijn carierre spreekt voor zich. Voor mij zijn Messi en Ronaldo de grootste voetbalhelden.

2 november 2019 om 18:20

En wie vindt jij de GOAT? Want ik zou wel willen weten wie die voetballer is die NOOIT een off-day heeft.

2 november 2019 om 18:23

Dat mensen hier nog serieus op ingaan vind ik misschien nog wel dommer dan zijn sarcastische reactie ... niveau weer hier zeg my God

2 november 2019 om 19:56

@doncusto waaruit moet ik het sarcasme halen??? mij dom noemen maar zelf nog dommer zijn dan een doodgeknuppelde pinguãn

Busquets erop en Barca kan ineens niet meer voetballen. Die man is outdated en deze wedstrijd is het bewijs daarvan. Kan het allemaal niet meer belopen. DIt is al het derde seizoen op rij dat hij aftakelt, maar toch moet Rakitic, opgedrongen door het bestuur, plaatsmaken voor die bejaarde gast. Rakitic had deze match moeten invallen, had de ideale speler geweest om de rust te bewaren. En iedereen. Haten op Valverde is wel heel makkelijk hã£â©. Waar is de passie en vuur bij de spelers. Een 1-0 voorsprong binnen 10 minuten weggeven kan niet. De enigen die hun shirt natmaakten zijn Semedo en Griezmann. Mensen die zeggen dat de coach het team moet motiveren, denken jullie nu echt dat hij dat niet heeft gedaan. Alleen gaan de spelers met een slappe instelling het veld op. En we spelen zonder een echte leider in het team. Daar zit het grootste probleem. Edit: kan geen alinea's toevoegen aan mijn reactie... @vz, kunnen jullie dat aub fiksen. Is al een tijdje zo.

2 november 2019 om 18:30

Ik probeer het nog een keer.... Jij vindt dat Valverde wel de spelers genoeg motiveert en dat het aan de spelersgroep ligt? Prima. We kunnen zelfs even voorstellen dat Messi alle schuld moet krijgen dat ze ongemotiveerd waren. Wie is dan verantwoordelijk voor de tactiek? Beter geformuleerd, door wie speelt Barca zonder tactiek? Wat vind je van het spelbeeld? Waarom kunnen nieuwe spelers niet in het systeem worden geïntegreerd? Coutinho, Griezmann, Dembele, Firpo, Semedo, ...... Hij maakt werkelijk niemand beter! Dat De Jong en Arthur wel in het systeem passen komt zeker niet door Valverde. Wat vind je van het feit dat Hij Perez erin bracht? En zo kan ik doorgaan.......

2 november 2019 om 18:43

Zelfs Guardiola zei dat Valverde het maximale haalt uit dit team en 30-plussers als Suarez en Messi moeilijk te coachen zijn. Geloof me maar vrij dat als Guardiola weer coach zou zijn van Barca, Messi en Suarez meteen mogen vertrekken. Kijk maar wat die met Deco, Ronaldinho en Eto'o deed. Voor zijn voetbalvisie kan je niet wandelen, maar moet je vechten als een team met z'n allen.

2 november 2019 om 18:45

Davit het heeft bijna geen zin om met Wagwan in discussie te gaan. Valverde heeft in de 2 jaar dat hij der ziet niemand maar dan ook niemand beter gemaakt! We zitten in de 11e ronde en er is gewoon nog steeds (na 2 jaar) geen lijn in de tactiek. Ik volg barca sinds ik 6 ben. Altijd als Barça speeldr was et 90 minuten vol focus alles volgen in de hoop dat je niks mist. Sinds Valverde er zit kan je gerust ff rondje hard lopen buiten wetend dat het team niet goed gaat spelen. Daar is niet messi verantwoordelijk voor maar de coach. Messi draagt dit team al sinds 2015 in zn eentje. Waar die het vroeger nog hulp kreeg van Iniesta xavi neymar pedro staat er nu gewoon niemand op op het moment dat hij zn dag heeft. Zonder messi hadden we niks gewonnen de afgelopen 2 jaar en zonder Valverde hadden we waarschijnlijk 1 cl meer gehad

2 november 2019 om 18:46

Dat je messi vergelijkt met spelers die dronken op de trainingen kwamen zegt al genoeg. Jonge jij moet goed op je blote knieën bedanken dat messi niet vertrokken is. De enige reden waarom er nog beetje genoten wordt is van messi.

2 november 2019 om 19:01

Ronaldinho woog 10kilo to veel. Eto o had ruzie met guardiola en verder geen probleem. Deco was niet zo goed meer en iniesta was duidelijk veel beter. Je argumentatie raakt noch kant noch wal

2 november 2019 om 19:12

Ik snap je reactie niet @wagwan. Ik zeg iets, stel paar vragen en jij komt met een drogreden? Sorry, maar hier laat ik het bij. Geniet van dit Barca, want jij bent toch een barca fan...

2 november 2019 om 19:18

Dat merk ik Barcalover123. Ik heb het erbij gelaten. Maar maak geen zorgen, de dag zal komen dat Barca weer heerlijk gaat voetballen. Het is wel grappig dat zowel Barca als Real fans momenteel (al een jaar of meer) tegelijk moeilijk hebben. Dat gebeurt niet vaak.

Kan Valverde alsjeblieft vertrekken. Het is tenenkrommend wanneer je beseft dat Messi’s laatste jaren verpest worden met deze absolute middelmaat. Felicitaties aan Levante, wel leuk voor hen in een vol stadion, ook zeker na beker affaire.

2 november 2019 om 18:05

Leuk dat Valverde er niks van bakt. Heb je gelijk in. Maar om hem nou de schuld te geven dat Messi zelf niks laat zien, vind ik ver gaan. Hij speelt inderdaad misschien niet het ideale spel, maar het begint toch echt bij de spelers zelf. Die laten het gewoon niet elke wedstrijd zien. Net die analyse gezien van die 1-1 en 2-1. Kan je veel zeggen over Valverde, maar hier doet zelfs Valverde weinig aan. Verder in aanvallend opzicht is het ook machteloos.

3 november 2019 om 02:34

Messi is de enige samen met ter stegen die consistent iets laat zien sinds valverde trainer is.... feitelijk gezien zit je gewoon fout. En in deze wedstrijd weer messi de enige met een afgekeurde goal door buitenspel van griezman, die iets laat zien. De reden dat mensen messi verdedigen is om dit. Hij is de enige die wat laat zien en toch wordt die beschuldigd door sommigen van niks laten zien.

Als Real straks wint van Betis, en Atlético ook punten laat vallen bij Sevilla is mijn weekend in ieder geval goed begonnen. On: zelden dat ik zo'n slecht Barca heb gezien. Het leek alsof de spelers werkelijkwaar 0 motivatie hadden. Vraag me af hoe lang Valverde nog met dit soort resultaten naar Barcelona mag afreizen voordat hij ontslagen wordt (hoop nog heel veel iig )

2 november 2019 om 18:06

Ik denk dat Sevilla wel zal winnen of op zn minst gelijkspelen. Tegen Slavia waren ze ook echt slecht, alleen was het resultaat anders.

Dit Barcelona mist zoveel... Een gebrek aan energie, een schrijnend gebrek aan diepgang, een gebrek aan een herkenbare speelstijl maar vooral een gebrek aan eenheid. Het oogt (in uitwedstrijden dan) totaal niet als een team. Het gebrek aan diepgang en het energieloze spel maken van Barça vooral in uitwedstrijden een statisch geheel dat slaapverwekkend speelt en volledig leunt op ingevingen van één speler. Barçelona is dood.

2 november 2019 om 18:04

Ze missen vooral samenhang. Ze lijken elkaar niet aan te voelen waardoor alles steeds te lang duurt en organisaties weer staan.

Oververdiende overwinning. Bij Barca vond ik alleen Griezmann goed spelen. Maar die zat alleen maar te verdedigen. En wordt ook nog genegeerd door Suarez en Messi. Pijnlijk voor hem.

2 november 2019 om 18:04

Griezmann is sowieso een onnodige aankoop van Barca. Snap niet wat hij verwachtte. Kon beter naar PSG gaan of een Engelse club. Barca past niet bij hem.

2 november 2019 om 18:05

Klopt, maar een andere coach kan wel iets meer uit zo’n speler halen. Zie Coutinho..

Griezmann schandalig slecht. Heeft werkelijk geen bal goed geraakt. Frenkie moet echt leren om goed vrij te lopen. Positioneel gezien echt zeer matig. Lijkt niet aan te voelen wnnr hij waar moet bewegen. Verder moet hij het tempo in een aanval ook aanvoelen. Kiest soms slechte oplossingen aan de bal terwijl een snelle aanval bezig is en hij het tempo er weer uit haalt door niet diep te spelen. Hij had een paar aardige dribbels maar vandaag was het niet goed Bij Piqué lijkt het beste er af. Word constant geklopt op explosiviteit en wendbaarheid. Beide centrale verdedigers stappen vaak op verkeerde momenten in en worden dan geklopt in de rug

2 november 2019 om 18:05

Griezmann was wel één van de spelers die je met 2 vingers kan tellen die inzrt toonde.

2 november 2019 om 18:06

Hij heeft elke bal verspeeld. Het vereiste als je voor dat bedrag word gehaald is dat je wel naar de juiste kleur kunt spelen. Simpele kaatsen fout, openingen achter de man. Was afschuwelijk slecht

2 november 2019 om 18:07

Griezmann was echt niet slecht: frenkie wel.

2 november 2019 om 18:21

Waar heb je het over? Zal vast wel een compilatie komen van Griezmann vs Levante en dan kan iedereen zien dat hij helemaal niets goed heeft gedaan. Frenkie was matig maar alsnog veel beter dan Griezmann

Tijd van Barca is voorbij, dan te bedenken wat er gebeurt als Messi ook nog een stopt. Spaanse competitie daalt toch aardig qua niveau vergeleken met de afgelopen jaren. De subtop teams worden minder en de topteams helaas ook. Nu kan de middenmoot wat aansluiten en krijg je wel leukere wedstrijden.

2 november 2019 om 18:16

Geloog me, wanneer Messi stopt is Barca bevrijd. Het einde van de Messidepencia. Dan komen er weer spelers die vechten voor het team en niet lui wandelen en hun mannetje laten lopen. Dan komt er een einde aan de vriendjespolitiek dat nu gaande is binnen de club. Zodra de oude garde met hun dictatoriale trekjes, Piqué, Busquets, Messi en Suarez klaar zijn bij de club, is de club bevrijd.

2 november 2019 om 18:19

Jou geloven doen we al helemaal niet met zulke opmerkingen die ver van de realiteit verwijderd zijn. Barca is nu wat het is door de trainer en het beleid van het bestuur. Jij denkt dat een speler weggeven die 50goals per seizoen maakt een goed idee is. Je probeert het wiel opnieuw uit te vinden maar maakt er per ongeluk een vierkantr balk van dat niet rolt

2 november 2019 om 18:22

Hahaha lekker op de trainer haten, zo makkelijk. Kan Valverde er dan wat aan doen dat het team binnen de 10 minuten een voorsprong uit handen geeft? De Messidependencia is een vloek gebleken op langere termijn. Vroeger had je nog echte persoonlijkheden zoals Puyol, Henry, Eto'o, etc. Die zelf hun zegje durfden te doen en voor eigen succes durfden te gaan. Nu is het alle ballen op Messi. En hij hoeft natuurlijk geen meter te vee te lopen. Dat doet de rest wel. En laat me maar zwijgen over de vriendjespolitiek. Een jongen als Griezmann speelt met ontiegelijk veel druk. Niet zo zeer door zijn prijskaartje, maar om geaccepteerd te worden door het koningskoppel der Remontadas.

2 november 2019 om 18:24

En nog iets; zolang Messi bij Barca speelt, gaatn we geen enkele CL binnenhalen. De tijd van klasseflitsen zijn voorbij, nu gaat het om het echte teamwork. Kijk maar hoe Liverpool speelt. Niemand voelt zich te goed om het vuile werk op te knappen en ze gaan door tot het einde. En ze geven altijd 200 procent, zelfs tegen de kneusjes uit de competitie.

2 november 2019 om 18:25

Niemand gelooft je, want je raaskalt. Zonder Messi zijn we pure middelmaat. Dan halen we op een goede dag het niveau van Atletico en op een minder goede dag komen we niet verder dan het niveau van Societat.

2 november 2019 om 18:27

@wagwan het loopt niet lekker dus het meest logische om te doen is de beste speler van de wereld verkopen? Zzoals ik zei. Je wilt het wiel opnieuw uitvinden door er een vierkant van te maken.

2 november 2019 om 18:29

Nope, er is leven na Messi. Dan is er geen vriendjespolitiek meer, dat is vooral belangrijk. Barca blijft aantrekkelijk voor iedere speler ter wereld. Jongens als Dembele, Griezmann en Coutinho (hopelijk komt die terug), gaan bevrijd spelen en hun eigen ding durven doen. En vechten voor de ploeg. Met z'n elven, niet negenen, want Suarez en Messi hoeven dat niet te doen.

2 november 2019 om 18:30

Ik ga niet meer reageren op jou, ik praat tegen een muur. Ik heb het niet over het verkopen van Messi. Ik wacht gewoon op het moment dat hij stopt. Dan is Barca weer bevrijd uit zijn gouden klauwen. Het hele team is rond hem gebouwd. En wanneer hij niet presteert, zoals zo dikwijls in uitwedstrijden, dan zakt Barca als een pudding in elkaar.

Ik heb een conclusie getrokken.. Vanaf nu ga ik geen wedstrijden kijken van Barcelona tot dat Valverde geen coach is van Barcelona. Iedereen ziet wat er verkeerd gaat in Barcelona behalve Valverde en Bartomeu zelf. Tegenwoordig bekritiseerd iedereen Barcelona wat ook terecht is.als je kritiek niet serieus neemt dan gebeurd er dit. Tja eigen schuld dikke bult dan he. Sorry maar ik ga mijn tijd niet verpesten om naar dit zielloze team te kijken zonder enige plan.... De groeten

2 november 2019 om 18:16

Dat wordt een heel seizoen geen wedstrijden kijken ben ik bang dan. Maar in principe is het een goed idee want ze bakken er toch niks van.

2 november 2019 om 18:17

Haten op Valverde lekker makkelijk. Benoem de echte pijnpunten man. Valverde kan er niet aan doen dat zijn team hem in de steek laat en een voorsprong binnen 10 minuten uithanden geeft. Dat spelers ongemotiveerd op het veld lopen, op Semedo en Griezmann na. Dat de beste speler van de club geen ruggengraat heeft. Dat we geen echte leider in het team hebben, maar enkel aanbidders van de nummer 10.

2 november 2019 om 18:26

Het spell ziet er niet uit. Dat is de verantwoordelijkheid van valverde. Hij zet het team tactisch neer en zegt hoe en waar ze druk moeten zetten. Ik vind het vrij apart dat jij verwacht dat de spelers zelf zulke dingen bepalen. Heb je ooit gevoetbald?

2 november 2019 om 18:33

Nee hij bouwt het team rond jou geliefde Messi. En die stelt teleur. Zelfs Guardiola zei dat Valverde het maximale haalt uit dit team en 30-plussers als Suarez en Messi moeilijk te coachen zijn. Geloof me maar vrij dat als Guardiola weer coach zou zijn van Barca, Messi en Suarez meteen mogen vertrekken. Kijk maar wat die met Deco, Ronaldinho en Eto'o deed. Voor zijn voetbalvisie kan je niet wandelen, maar moet je vechten als een team met z'n allen.

2 november 2019 om 18:42

Wie zegt dat ik vind dat het teamOm een speler gebouwd moet worden. Je bent overdreven emotioneel verman je eens en doe rustig

2 november 2019 om 18:54

@wagwan Hou het alsjeblieft op Basketbal.als ik jou was zal ik het op daar focussen dan ga je geen onzin meer vertellen in vz. Dus als Guardiola zegt dat het team niet beter kan dan geloof je hem ook echt.de meeste mensen vinden Guardiola ook echt heel geloofwaardig overkomen laatste tijd. Ga knikkeren gappie...

Yo Barca heeft wedstrijden achter elkaar gewonnen, en dan nu potje verliezen? Valverde zijn schuld geven? Zo werkt het niet tho. Oké hij heeft geen goede keuzes gemaakt met Nelson en paar andere. Maar de spelers waren zo ongemotiveerd..

Ben blij dat ik Liverpool heb gekeken ipv Liverpool. Veel leuker om naar te kijken de laatste jaren.

Vergelijk deze match voor de grap met die van City en Liverpool. Kijk wat voor wereldverschil tussen de karakter van de spelers zit. Met zo een instelling zal Barcelona dit seizoen zonder titel afsluiten. Groot deel komt door de trainer, maar laten we niet doen als of de spelers heilig zijn. Er waren amper spelers die druk durven te zetten. Dit is gewoon schandalig voor club als Barcelona. Er moet snel wat gebeuren om verandering te brengen in uitwedstrijden. Ze kunnen niet eens van Levante of Plaag meer winnen. Als dat geen zorgen baart dan is het gewoon afgelopen met winnen van titels.

Frenkie was weergaloos, alleen hij zit aan een andere tafel. Subliem wat hij laat zien, ander niveau dan de rest. Je ziet frenkie als stijldanser over het heilige groen heen bewegen en de bal behandeling is oo zo zacht en subtiel. De rest heeft moeite om frenkie bij te houden. Eeuwig zonde dat er zo’n matig elftal om frenkie heen staat.

2 november 2019 om 18:52

Hahaa weet niet of het serieus is of niet masr geweldig dit ahha. Ik hoop dat frenkie niet schrikt en binnenkort weggaat. Frenkie moet geduld hebben, nog een seizoen met valverde opgesheept zitten dan wordt er hopelijk nieuw leven in barcelona geblazen door een nieuwe voorzittter samen met een trainer. Ik hoop stiekem op xavi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4916 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7944
4.Sevilla6619
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller359
A. VidalMiddenvelder318
L. MessiAanvaller3122
L. SuárezAanvaller2615
M. ter StegenKeeper350
Ansu FatiAanvaller226
Jordi AlbaVerdediger252
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3721 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 juli
Fiorentina is dicht bij de komst van de transfervrije Mario Mandzukic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren