‘Als Cristiano Spaans of Engels was geweest, hadden ze dit nooit gedaan’

Zaterdag, 2 november 2019 om

Cristiano Ronaldo won, naast een prijzenkast vol met andere individuele trofeeën, in de afgelopen jaren vijfmaal de Ballon d’Or. De aanvaller van Juventus is daarmee samen met Lionel Messi recordhouder en hoort voor dit jaar ook bij de grote favorieten voor winst van de onderscheiding. Als het aan zijn moeder Dolores Aveiro ligt, had Ronaldo in de afgelopen jaren echter nog meer Gouden Ballen gewonnen.

“Er is sprake van een maffia, dat is het goede woord om het te definiëren. Ja, er is een maffia in de voetballerij. Als er geen voetbalmaffia was geweest, zou mijn zoon meer internationale prijzen gewonnen hebben. Als je kijkt naar alles wat er gebeurd is, zal je je realiseren dat het vanwege de maffia is”, liet Aveiro door de Portugese pers optekenen tijdens een evenement op Ronaldo’s geboorte-eiland Madeira.

Bonucci: 'Duidelijk dat Cristiano Ronaldo een belangrijke schakel is'

“Als hij Spaans of Engels was geweest, hadden ze nooit gedaan wat ze hem nu hebben aangedaan. Maar aangezien hij Portugees is en van Madeira komt… nou ja, dan krijg je dit soort dingen”, ging zij verder. Als het aan Aveiro ligt, mag Ronaldo later dit jaar zijn zesde Ballon d’Or in ontvangst nemen: “Ik weet niet of hij zal winnen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik denk dat hij het verdient, gezien alles wat hij gepresteerd heeft in het afgelopen seizoen.”

De moeder van Ronaldo is niet de eerste die de sterspeler van La Vecchia Signora bijspringt wat betreft de invloed van de vermeende ‘voetbalmaffia’. Zus Elma liet afgelopen jaar al in niet mis te verstane bewoordingen haar onvrede blijken toen Luka Modric de Ballon d’Or mee naar huis mocht nemen: “Helaas is dit de wereld waarin we leven, verrot, met een maffia en dat klotegeld. De kracht van God is echter veel groter dan al deze rot. God heeft zijn tijd nodig, maar hij faalt nooit”, schreef zij destijds op Instagram.


Poll

Vind jij dat Cristiano Ronaldo vaker de Ballon d'Or had moeten winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door jusufi)

Wat een bullshit. Ze mag al lang blij zijn dat hij er 5 heeft gekregen gezien het feit dat hij in het Messi tijdperk speelt. Haar emoties nemen duidelijk de overhand.

2 november 2019 om 14:36

Het Messi tijdperk? Het is toch op z’n minst het Messi-Ronaldo tijdperk😜 On: Gaan we moeders over hun zoons nu ook al serieus nemen? Volgens mijn moeder ben ik namelijk een hele knappe en bijzondere jongen.

2 november 2019 om 15:58

MachineMonster: 😂😂😂. Heerlijke opmerking. On: als ik Ronaldo was zou ik een stuk Ducktape over die mondjes plakken en zorgen dat ze niet meer op social media kunnen. Wat een familie. Vind t nu nog knapper wat ie heeft bereikt. Het verklaart echter ook wel een beetje waar zijn gehuil vandaan komt. Dna-technisch zo bepaald.

2 november 2019 om 14:43

Wat een onnodig denigrerende sneer naar Ronaldo (fans). Het is inderdaad een Ronaldo-Messi tijdperk. Iedereen vergeet dat Ronaldo ook gewoon enkele jaren beter presteerde (onder druk) dan Messi, alleen Ronaldo is 3 jaar ouder.

2 november 2019 om 15:54

Gekregen? Moet niet gekker worden... dus in jou beleving heeft Messi ze gewonnen en Ronaldo ze gekregen? Het is wel duidelijk dat in jou wereldje Ronaldo er geen 1 had gekregen maar alles naar Messi moest gaan. Hou toch op met die onzin, kijk even naar de prijzen die Ronaldo heeft gewonnen in clubverband en mondiaal?! Maar goed, mensen zoals jij zouden er eens goed aan doen om te beseffen dat 2 van deze voetballers in hetzelfde tijdperk nooit meer op deze aarde zullen wandelen!

2 november 2019 om 16:05

Hij mag blij zijn? Hahahah. Ronaldo heeft al zijn 5 Balon D'or winsten dikverdiend. Hij heeft er kei maar dan ook keihard voor gewerkt. De laatste 5 jaar was die gewoon veel succesvoller dan Messi op het allerhoogste podium. Messi heeft ongeveer dezelfde statistieken, maar Ronaldo was veel succesvoller op Europees niveau en met zijn land. En die uitspraken van zijn ma moet je niet serieus nemen. Dat is inderdaad emotie.

2 november 2019 om 16:34

Ze heeft wel gelijk over de maffia. Modric en Ramos in het team of the year? Als ze nou goed hadden gespeeld hadden in de competitie had ik het nog begrepen.maar dat vertelt stiekem ook waarom Ronaldo hem won boven Messi en waarom Ronaldo vertrokken is nadat Modric hem won.

2 november 2019 om 20:09

Messi had er in mijn ogen ook meer verdiend als Ronaldo. Van messi kun he een hele wedstrijd genieten en zorgt ervoor dat het hele team beter gaat spelen. Ronaldo is meer een momenten voetballer en staat er met iets vaker op de belangrijke momenten. Qua prijzen en statistieken ontlopen ze elkaar niet veel. De één een wk finale, de ander een ek gewonnen. Allebei 5x CL denk ik. Messi iets vaker kampioen.rinaldo vaker gescoord in CL, messi in competitie. Messi meer assists. Tsja, uiteindelijk onthoud ik hoe ze voetbalden en dan komt messi voor mij op 1. Beetje vergelijkbaar met Federer en nadal. Wellicht haalt nadal (of djokovic) Federer nog in qua grand slams, maar toch blijft Federer de beste tennisser aller tijden

Zullen we ze maar inkoppen dan? De enige concurrentie die CR7 heeft gehad komen van een Kroaat en een Argentijn, scherp opgemerkt mevrouw Ronaldo.verder lief dat Cristiano's familie het voor hem opneemt maar het is natuurlijk een klein beetje cringe, misschien kunnen ze zich beter op de achtergrond houden want ik denk niet dat Cristiano zich hier prettig bij zal voelen.tot slot wil ik zeggen dat ik hoop dat VVD dit jaar een gouden bal wint.

2 november 2019 om 16:03

Van Modric? Laat me niet lachen. Dat Modric een keer (onterecht) heeft gewonnen, zegt niet dat hij ooit concurrentie heeft kunnen bieden. Ot; Totaal onzin wat ze zegt. Dat ze biased is, lijkt me duidelijk. Dat neem ik haar niet kwalijk, integendeel.

2 november 2019 om 17:01

Ik bedoel natuurlijk dat de mensen die gouden ballen wonnen ipv Cristiano ook niet Engels of Spaans waren Ik dacht dat dat wel duidelijk was

Er is niks zo genant als een familie die voor je praat in de media. Dat wil je niet hebben, want dat is alleen maar ophemelen natuurlijk. Moeder en zus die ff gaan uitleggen hoe de vork in de steel zit, leuke entertainment maar niet meer dan dat.

2 november 2019 om 14:39

Ze liegt niet, vorig jaar had Ronaldo gewoon moeten winnen punt. Messi won paar weken terug Fifa's best met heel vergelijkbare stats als die van Ronaldo vorig jaar, zonder een CL te winnen. Iedereen weet dat Modric die prijs niet verdiende, overigens moe(s)t Van Dijk hem winnen dit jaar maar jullie zijn niet klaar voor die discussie.

2 november 2019 om 14:54

Maar die redenatie van die moeder.... omdat hij Ronaldo van Madeiro komt. Wie kijkt er neer op Madeira dan? Ik niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen zijn bij de Fifa die dan wat boeit. Die familie moet een spreekverbod krijgen.

2 november 2019 om 14:55

Door je mening zo als feit te presenteren en mensen mensen met een andere mening op deze manier weg te zetten kunnen we juist vaststellen dat jij niet klaar bent voor enige discussie.

2 november 2019 om 17:05

@jeonowitmodric verdiende hem vorig jaar niet maar Ronaldo ook niet, hij won de CL maar niet dankzij hem, leuk dat hij na de finale ook alle aandacht om hem vestigde terwijl Bale alle roem verdiende na de finale. Van Dijk zal hem dit jaar wel winnen maar Messi stak er met kop en schouders boven uit. Maar het feit dat Messi niet boiven Ronaldo staat is ook gewoon bizar want als we over 30 jaar terug kijken op dit tijdperk dan was Messi gewoon de betere speler, zowel statistisch maar ook als je puur kijkt met je ogen. Ronaldo een van de beste afmakers allertijden maar komt voetballend niet in de buurt van wat Messi allemaal doet in het veld, dat is voor Ronaldo fans vaak hard om te accepteren maar dat zijn gewoon de feiten.

2 november 2019 om 20:13

Vorig jaar verdiende niemand de prijs omdat er niemand boven uit stak. Ronaldo won CL, maar presteerde slecht in competitie en met nationaal team. Messi won kampioenschap en beker, maar in CL en met nationaal team viel het tegen. Modric won CL en haalde wk finale, speelde prima maar was zeker het genie achter de prestaties...

2 november 2019 om 20:15

Iedereen roept maar meteen dat het komt door racisme of vriendjespolitiek als hun lieveling een prijs niet krijgt. Jammer, zonder oogkleppen is het leven veel leuker.

Wat nog erger was, was dat Messi op 5 stond. Wtf? Uiteindelijk wordt de lijst bekend gemaakt wie op wie gestemd heeft en neem aan dat het gecontroleerd wordt... (ook al was dat dit jaar ook raar met stemmen die verandert waren). Verder tja. Familieleden van voetballers reageren vaak emotioneel en niet objectief

Dat zeg ik ook altijd over mezelf. Het komt gewoon door die maffia dat ik nooit een gouden bal heb gewonnen.

Misschien bedoelt ze eigenlijk dat als hij niet voor die corrupte florentino perez had gespeeld hij juist minder had gewonnen?

Ronaldo heeft het wel aan zijn connecties en dat "klotegeld" te danken dat hij nu niet gewoon de bak in draait wegens verkrachting, dus ik zou even dimmen.

2 november 2019 om 14:54

Is het bewezen dat Ronaldo haar verkracht heeft dan? Als ik jou was zou ik even dimmen met nonsense brullen.

2 november 2019 om 15:16

Ronaldo heeft het letterlijk zelf toegegeven, het staat zwart op wit. Dat is echter niet altijd voldoende voor een veroordeling. Lees eens wat, dan stel je me deze vraag ook niet.

2 november 2019 om 15:24

Wat is je bron

2 november 2019 om 15:34

Graag een bron aub.. ik wist dit echt niet.

2 november 2019 om 15:47

Voor zover ik weet hebben zijn advocaten toegegeven dat Ronaldo haar zwijggeld betaald heeft. Dit betekent echter niet dat hij haar ook daadwerkelijk verkracht heeft. Hoe verdacht de situatie ook mag zijn.

2 november 2019 om 15:47

Ben wel benieuwd waar dat letterlijk is toegegeven dan. Wat ik kan vinden is dat er 375k betaald is aan de dame in kwestie om de de vertrouwelijkheid van hun onenigheid te bewaken. De rechter heeft vervolgens geoordeeld dat directe quotes verzegeld blijven, daar waar het een privé kwestie is. Maar ik ben benieuwd wat je bron is om dit te claimen. Ik vind het nogal een zwaktebod dat je de bewijslast omdraait. Jij maakt een claim, dus staaf die dan ook.

2 november 2019 om 15:59

Toegegeven op documenten die door door de advocaten van Ronaldo als nep werden bestempeld en uiteindelijk niet als bewijs gezien werden, maar jij verkondigt het hier als de waarheid.

3 november 2019 om 10:03

Der Spiegel heeft een artikel uitgebracht. Dat werd omschreven als "fake news". Toen kwamen ze met documenten. Waaronder een transcriptie van een ondervraging van Ronaldo gedaan door zijn juristenteam, dat werd gevonden in onderling mailverkeer tussen de Amerikaanse afdeling en de Portugese afdeling. Daarin werd er aan Ronaldo gevraagd of de vrouw in kwestie iets heeft gezegd dat leek op afwijzing, Ronaldo zei letterlijk dat de vrouw nee zei, als reactie op zijn poging om sodomie te plegen. Ronaldo's team heeft niet gereageerd op dat document. Valt allemaal te vinden in de documenten die Der Spiegel vrij heeft gegeven. Ik ging ervan uit dat de meesten daarvan wel op de hoogte zouden zijn, der Spiegel is letterlijk de enige bron toegankelijk tot het publiek, dus als je je een beetje erin hebt verdiept, dan weet je dat het alleen maar van die kant kan komen. Maar goed, bewijslast bij mij, toegegeven. Maar het staat zwart op wit, documenten waren geverifieerd en echt, dat hoeft echter niet altijd leiden tot een veroordeling. Het is bewijs, maar niet genoeg om "beyond reasonable doubt" te bewijzen dat Ronaldo heeft verkracht. Geen idee waarom, maar ze spraken over missende videobeelden en een gebrek aan forensisch bewijs, dus dan wouden ze meer zien. Kan wel. Soms is hard bewijs niet hard genoeg.

2 november 2019 om 20:48

Net als velen hier ben ik ook benieuwd naar je bron, die heb je natuurlijk niet dan is reageren lastig, triest om keihard te roepen dat Ronaldo een verkrachter is vervolgens geen bewijzen te kunnen leveren.

3 november 2019 om 10:09

Zoals hierboven, Der Spiegel. Heeft een document uitgebracht. Mailverkeer tussen de Amerikaanse en Portugese advocaten van Ronaldo. Transcriptie tussen de Amerikaanse advocaten en Ronaldo zelf. Als je googlet, zie je al drie artikelen die naar dat document verwijzen. Ik kan me niet voorstellen dat, wanneer je geïnteresseerd bent in de zaak, dat je het zelf niet tegenkomt en niet op de hoogte bent. Dat zegt mij dat je of het negeert of echt wat aan het brullen bent en nooit de vrijgegeven documenten hebt aangeraakt. Dan zeg ik, lees die dingen en dan zie je het vanzelf. Nu weet je waar je op moet zoeken, dus veel leesplezier. En lees geen artikel erover, lees her document zelf.Want ik ga niet een pdf-je aanmaken en hier een dropbox link neergooien. Denk ook niet dat het kan.

Zijn veldspel is in de afgelopen jaren achteruit gegaan, maar wat hij op zijn leeftijd doet ongevenaard. Het blijft natuurlijk te gek voor woorden dat Modric hem toen won. Ronaldo nam Real dat seizoen echt op sleeptouw zoals ik dat nog nooit iemand heb zien doen in de CL. Ik weet niet of hij meer Ballon D’ors had verdient maar het valt me wel op dat Messi (wat echt een geweldige speler is begrijp me niet te verkeerd) heel snel wordt opgehemeld en ook weer heel snel wordt verdedigd. Speelde het tweeluik met Liverpool in beide wedstrijden gewoon slecht, zat constant in de zak gan de Liverpool verdedigers. Scoorde een standaard situatie(wel op geweldige wijze natuurlijk, maar dat deed Juninho wekelijks en heb nog nooit gehoord dat jij de beste voetballer ooit was) en een gelukkig rebound die Suarez eigenlijk al er in moest schieten. En er doken plaatjes op van Messi the goat. Kan me ook nog een incident herinerren waar Milner hem langs dr zij lijn omver trapte en jij nog 10x door rolde, als Neymar het doet wordt er gesproken over een wchande maar als messi het doet wordt het niet belicht.

2 november 2019 om 14:47

Als jij vind dat Messi slecht speelde in de eerste wedstrijd tegen Liverpool dan ben je echt totaal niet serieus te nemen.

2 november 2019 om 15:04

Kijk de wedstrijd terug aub, ik heb er echt nauwlettend op gelet, hij kwam er niet echt aan te pas. Ik ben geen Messi hater echt niet vind hem een geweldige speler, maar dat viel me die wedstrijden tegen liverpool echt op.

2 november 2019 om 15:26

Dan heb je toch niet goed nauwlettend gekeken kerel, eerste wedstrijd speelde hij gewoon prima en maakte hij ook 2 goals. Op Anfield was het stukken minder maar zelfs toen had hij vrolijk 2 assists kunnen hebben ondanks de matige pot, creëerde die wedstrijd ook 3 of 4 erg grote kansen.

2 november 2019 om 14:51

Messi speelde zeker niet slecht tegen Liverpool. Vooral de 2e wedstrijd zette hij 3x een speler 1 op 1. Het probleem was dat niemand er iets mee deed. Messi was vorig de MVP in de CL. Het viel wel mee hoe veel Ronaldo in dat seizoen het team op sleeptouw nam, dan zou ik eerlijk gezegd zeggen dat Benzema dat meer deed. Ja Ronaldo scoorde een geweldige omhaal maar Benzema deed veel meer voor het team.

2 november 2019 om 15:06

Tegen Liverpool liet Messi het gewoon afweten hoor. Alleen thuis was Messi sterk maar als het erom ging liet messi het telkens in de C.L weer afweten.

2 november 2019 om 15:06

Benzema was ook heel erg belangrijk, was heel erg ondergewaardeerd in de tijd dat Ronaldo er was, maar als je zag wat Ronaldo dat jaar bracht (los van de finale, waarin hij matig was) dat heb ij echt werkelijk nog nooit mee gemaakt. Misschien toen Ronaldinho Real vernederde.

3 november 2019 om 10:12

Benzema heeft vrijwel nooit Real op sleeptouw genomen in de CL, op 1 halve finale tegen Bayern na, wat meer kwam dankzij blunders van Ulreich en de groepsfase, maar dat boeit niemand. Benzema staat erom bekend steeds meer te verzaken naarmate het toernooi vordert.

2 november 2019 om 15:09

Jij moet nog een x die wedstrijd kijken in plaats van tegen mensen zeggen ga aub kijken. Ga jij is even kijken. In Liverpool was hij de beste aan Barcelona de kant en zette Suarez alleen coor de keeper maar het werd niet afgemaakt. Ff serieus man

2 november 2019 om 15:13

https://www.90min.in/posts/6363413-stats-show-how-lionel-messi-disappeared-at-anfield-against-liverpool het verschil tussen jou en mij is dat ik totaat objectief naar de wedstrijd heb gekeken het boeide me totaal niet of barca zou winnen of dat Messi 5x zou scoren, geloof me dat je dan heel anders naar een wedstrijd kijkt

2 november 2019 om 15:16

Voor als je niet de tijd neemt om het te lezen kan ik de belangrijkste punten voor je eruit halen. Messi leef 17x balverlies in die wedstrijd, en 35 succesvolle passes in de hele wedstrijd. Tis zeker niet zijn schuld dat ze verloren maar hij speelde ook echt niet goed hoor

2 november 2019 om 15:31

Mensen die altijd heel obsessief willen benadrukken hoe objectief ze wel niet zijn, zijn dat 99/100 keer juist totaal niet. Zo ook bij jou, je bent een groot fan van Cristiano, getuige ook je username. Maakt ook verder niet uit, ieder zijn eigen favorieten en meningen verschillen. Maar doe a.u.b. niet alsof je de objectiviteit zelve bent want ook bij jou schemert je voorkeur glashelder door je reacties heen. Jij vind Ronaldo de betere dus wil je Messi's prestaties bagatelliseren. Tuurlijk speelde hij op Anfield niet best, maar in Camp Nou tegen Liverpool was hij (in tegenstelling tot wat jij beweert) gewoon prima en ook de rest van de CL campagne. Hij werd niet voor niets MVP van de CL. De waarheid ligt gewoon weer ergens in het midden.

2 november 2019 om 15:51

Ik ben een groot fan van Ronaldo maar dat heeft voor mij echt 0,0 te maken met Messi, ik zie dat echt niet in hoe het met elkaar te maken heeft. Hoor even hoe onzinnig het klinkt. Ik ben een groot fan van Ziyech, dus daarom heb ik iets tegen Griezmann. Dit is jou beargumentatie, slaat helemaal nergens op he ?

2 november 2019 om 15:59

Nee, jouw argumentatie slaat als een tang op een varken. Messi en Ronaldo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, hun prestaties worden al 15 jaar door alles en iedereen naast elkaar gelegd. Ik zie niet in hoe Ziyech en Griezmann (hoe kom je er op ) hetzelfde zouden zijn. Ik zeg ook niet dat je niet gewoon van Messi kunt genieten als je van bent van CR (of vice versa), maar bij sommige mensen valt het gewoon op dat ze met een iets té pessimistische blik naar de een kijken, vaak uit 'liefde' voor de ander. Als je met droge ogen beweert Messi 'beide wedstrijden in het tweeluik echt slecht speelde' of 'het altijd laat afweten als het ergens om gaat' (kijk eens hoeveel prijzen die man heeft gewonnen joh?!) dan ben je simpelweg niet geheel objectief. En dan kan je er wel bij schrijven dat jij in tegenstelling tot de mensen waarmee je discussieert wél 100 procent objectief bent, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

2 november 2019 om 16:03

Nee hoor, het is helemaal niet onzinnig. Ronaldo fans bagatalilliseren Messi net als andersom. Of wou jij zeggen dat je niet vindt dat Ronaldo beter is dan Messi of meer betekend heeft voor Real, Juve en het Portugese team? Er zijn mensen die hetzelfde vinden van Messi. Het blijft een mening, dus wat jij zegt is misschien wel onzinniger, dat je het los van elkaar moet zien. Buiten het feit dat ik vind dat andere voetballers de Ballon verdienden dan Messi en Ronaldo, is het gewoon zo dat de UEFA en FIFA rotte en corrupte organisaties zijn. Dus zal er ongetwijfeld invloed worden uitgeoefend. Maar, ik vind Ronaldo en Messi allebei goeie voetballers om verschillende redenen. Maar een prijs is op basis van de prestaties dat seizoen. Dus dit seizoen verdienden Messi noch Ronaldo de prijs. Er zijn spelers geweest die veel bepalender waren zoals Van Dijk.

2 november 2019 om 15:26

Het verschil tussen Messi en Ronaldo is dat Ronaldo vindt en roept dat hij de beste is en gewoon vreselijk arrogant is. Natuurlijk doet hij goeie dingen, maar het is altijd publiekelijk en voor zijn imago. Messi is veel bescheidener en zal nooit over zichzelf zeggen dat hij de beste is. Als je een grote bel hebt, zullen er ook meer mensen kritiek hebben. Als als je dan zo kinderachtig bent dat je niet naar een gala komt omdat je geen prijs gewonnen hebt, dan is dat gewoon een reden om iemand aan te vallen.

2 november 2019 om 16:01

Ik kan me herinneren dat een speler ( van Malaga vgm) hem klein noemde, waarop Messi antwoorde "en jij bent slecht". Is dat dan niet het zelfde als jezelf de beste noemen?

2 november 2019 om 16:05

Wat heeft dat met arrogantie te maken? Als jij uitgescholden wordt, zeg jij dan; "Wat een fantastische vent ben je!"? Iemand slecht noemen is anders dan jezelf goed vinden. Een beetje een onzinnige opmerking.

Dit soort teksten zijn natuurlijk een beetje gênant. Ronaldo zou er goed aan doen zijn familie wat meer te behoeden voor dit soort rare en ongefundeerde uitspraken. Bovendien schept het een beeld van een slechte verliezer te zijn.

2 november 2019 om 14:41

Het probleem is dat hij het niet van een vreemde heeft ;-)

2 november 2019 om 14:54

Moeder, zussen, broers, nichten en neven en aanverwanten, zo ook trainers van de club en hoger, jaarlijks terugkerend familie festijn om hem de gouden bal aan te praten. Als hij dus verloren heeft gaan weer alle familieleden in de pen dat het waanzin is dat hij m niet gewonnen heeft en spreken er schande van. Mammie is er op tijd bij om het media offensief te starten... Daarbij is hij een hele slechte verliezer en familieleden ook. tot het genante af.

Kan ze ook voorbeelden geven dan wat haar standpunt onderbouwt. En wat heeft het er mee te maken dat Portugees is en uit madeira komt? Dat snap ik niet zo goed.

2 november 2019 om 15:19

Valt niet te snappen, ze is aan het raaskallen.. Ze voelt zich achtergesteld.. (zucht)

Dat gegeil op Cristiano Ronaldo begint wel ernstige vormen aan te nemen. Persoonlijk ben ik altijd wat meer fan geweest van Cristiano, omdat hij met een geweldige mentaliteit veel bereikt heeft. Qua marketing en dergelijke is hij waarschijnlijk nog wat groter dan Messi. Ik heb zelf weinig met de voetballer Messi, maar als voetballer is hij gewoonweg de betere en het siert hem dat hij nooit over dit soort randzaken praat. Voor mij is Crisitano Ronaldo qua voetbal en talent ook een klasse minder dan spelers als Cruijff, Maradona, Zidane en Messi zelf. Qua prestaties en fysieke gesteldheid compenseert hij veel, maar we weten allemaal dat Messi de betere voetballer is. Al zal voor mij persoonlijk puur qua talent niemand boven de Braziliaanse Ronaldo staan, gelukkig dacht Jose Mourinho er ook zo over.

2 november 2019 om 14:50

Het is jammer dat Ronaldo 9 het niet zo lang heeft volgehouden als Messi en Ronaldo dat nu doen, want ik denk dat er weinig voetballers waren met zoveel talent als hij. Heeft wat mij betreft een hogere piek gehaald dan Cristiano, maar Cristiano houdt het nu al 15 jaar vol. Tot vandaag zou ik willen weten hoe Ronaldo 9 het gedaan had als hij die vreselijke blessure nooit gehad had.

2 november 2019 om 14:57

Wat bedoel je met "ik heb zelf weinig met de voetballer messi?" doel je dan op z'n speelstijl?

2 november 2019 om 15:04

Ja net zoals sommige mensen Cristiano Ronaldo nu een simpele afmaker vinden en in zijn tijd bij United was hij veel leuker om naar te kijken. Bij Messi is het natuurlijk genieten geblazen. Maar ik persoonlijk heb meer met de speelstijl van bijvoorbeeld een Neymar. Ibrahimovic vond ik ook zon spits waar ik van kon genieten en dat had ik veel minder met bijvoorbeeld een Lewandowski of Suarez. Das puur persoonlijke voorkeur natuurlijk.

2 november 2019 om 15:36

Ja, Jose Mourinho vindt Ronaldo (de echte) de beste speler die hij ooit heeft gezien. Verder deel ik jou mening in alles.. maarja, moederliefde he. Ik neem haar niet kwalijk.

Toch schattig, zo'n trotse moeder. Wel beetje beschamend natuurlijk, maar goed, ik betwijfel of mama Ronaldo veel voetbal kijkt.

2 november 2019 om 16:58

Volgens mij niet. Ronaldo zei in z’n interview dat hij prefereert dat zn moeder zn wedstrijden niet ziet omdat de stress niet goed voor haar hart zou zijn.

Kan ze dan ook even uitleggen hoe het kan dat de deadline om te stemmen in 2013 even verplaatst werd om Ronaldo een handje te helpen bij het winnen van de gouden bal? Ronaldo had net een wereldpot gespeeld tegen Zweden en ja de journalisten hebben niet zo'n lang geheugen. Ik denk dat Ribery wel kan lachen om deze uitspraak

Ff serieus als hij Spaans was ik zeg alleen waar zijn dan de ballon dors voor iniesta en xavi?

2 november 2019 om 16:02

Die liggen thuis bij Messi, waar ze horen te staan. In elk topjaar van Barca, waarin Iniesta en Xavi geweldig waren, was Messi gewoon nog beter.

Die zus vind geld verrot? Hahaha.. En z’n moeder zegt dat ze er wel vertrouwen in heeft dat CR dit jaar wint?! Maar die maffia dan?! Deze mensen zijn echt de weg kwijt. On: Virgil van Dijk zou de verdiende winnaar zijn maar dat staat de voetbalmaffia niet toe. Het zal vast wel weer CR7 of Messi zijn die de prijs krijgt. Want, voetbalmaffia.. (zucht)

De reactie van de moeder is natuurlijk gebaseerd op pure emotie & betrokkenheid. Wat overigens volkomen begrijpelijk is. Maar moet ik wel erbij vermelden dat dit nonsens is. De afgelopen 'jaren' was Messi eerlijk gezegd beter. We leven in een tijdperk waar Messi en Ronaldo de absolute vedettes zijn in de voetbalwereld. In plaats van discussiëren wie er meer prijzen of gouden ballen had moeten winnen, lijkt het mij een beter idee om te genieten van deze fantastische twee legendes.

Snap als ouder dat je voor je eigen kind bent, maar die hele familie van Ronaldo is perspectief beetje kwijt hé Als je het over voetbal maffia hebt mag je daar zeker Jorge Mendes onder rekenen en laat dat nu net iemand zijn waarmee zoonlief erg close is.

Hij is niet de enige goeie speler en vind dat iedereen die zijn best doen de kans moet krijgen om er een te winnen

Hoezo heeft Ronaldo dan als nog 5x gewonnen? Hij kwam toen ook al uit Madeira.

Wauw, die is ook niet snel tevreden.lijkt wel een minderwaardigheids complex waar de Moeder van één van s werelds beste voetballers aan lijd.

Ik ben een absolute Ronaldo fan en ,wie ik beter vind Messi of hij laat ik terzijde,maar de reactie van zijn moeder en in het verleden zijn zussen,slaat kant noch wal! Dat je voor Ronaldo bent begrijp ik,maar een beetje besef en een objectief beeld mogen zij toch wel beseffen dat Messi minstens evengoed is.Tja moeders

Laten we eerlijk en realistisch zijn. Ronaldo is een absolute legende. Hij zou overa in de geschiedenis met afstand de beste zijn van zijn generatie. Helaas heeft hij pech dat hij generatiegenoot is van Messi. Waarschijnlijk de beste voetballer ooit. De reden dat Ronaldo zoveel Gouden Ballen heeft gekregen is dankzij de strijd tussen Barca en Real. Meeste mensen zijn voor de een en tegen de ander. Dus iedereen die tegen barca is, wil een andere winnaar van de gouden bal. Ronaldo heeft een jaar of twee beter gepresteerd en had hij die gouden bal dus mogen krijgen. De rest heeft hij gekregen omdat hij bij rea speelt en omdat hij niet messi is (door de messi haters). Zijn succes incl prijzen zijn Ronaldo overigens meer dan gegund. Waar Messi puur talent is, heeft Ronaldo dit bereikt op eigen kracht en hard werken. Dus een voorbeeld voor iedereen.

Gek mens... Haar zoon is een fenomeen, echter hebben wij waanzinnig mazzel dat we er van deze generatie 2 fenomenen actief zijn op de velden: Messi en Ronaldo. Samen staan ze al jaren met zijn tweeã«n aan de top en hebben ze alle individuele prijzen gewonnen die er te winnen valt. Moet ze niet quasi interessant gaan doen en beetje de calimero uithangen. Dat de Uefa maffia is, dat weten we allang, maar CR7 heeft zowat alles gewonnen wat er te winnen valt. Enige discussie die men Altijd zal blijven voeren: wie is/was beter.... Messi of Ronaldo??? Dat is gewoon een kwestie van smaak.

Wat is er mis met die mensen echt ... Ga je alsjeblieft s druk maken om belangrijkere zaken dan of je achterlijk rijke, globaal aanbeden zoon wel genoeg fysieke erkenning van hoe erg ie aanbeden wordt heeft gekregen. Oh en dat aanbidden komt ook nog doordat ie goed is in een spelletje. Dat vind ik pas verrot aan deze wereld.

In een van zijn slechtste jaren bij Real kreeg hij de ballon do'r nota bene uit sympathie omdat ze dachten dat hij het na z'n derdigste niet meer zou kunnen belopen. Daarnaast ging de prijs vorig jasr gewoon naar een Kroaat. Onzin dit.

Als Messi een Spanjaard of Engelsman was geweest had hij ook veel meer gewonnen, dat ze hem dit hebben aangedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3211
3.Lazio2415
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
Voor de complete stand: Serie A

3826 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 10 5 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo doorbreekt stilzwijgen over veelbesproken wisselmomenten

Cristiano Ronaldo heeft voor het eerst gereageerd op veelbesproken wissels in de recente wedstrijden van Juventus tegen Lokomotiv Moskou (1-1) en AC Milan (1-0 zege). De aanvaller leek met name tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren