‘Stengs laat wekelijks zien dat hij niet minder is dan Berghuis’

Zaterdag, 2 november 2019 om

Calvin Stengs is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en dat doet AZ-scout Marcel Looij goed. De talentvolle buitenspeler viel op als jeugdspeler van Haarlem. “Michel Doesburg, toenmalige Hoofd Jeugdscouting van AZ, had mij gevraagd om hem te bekijken”, vertelt Looij in gesprek met De Telegraaf.

Stengs speelde in de D2 toen hij werd bekeken door Looij. “Hij viel direct op”, herinnert hij zich. “Calvin was een jaar jonger dan de rest, maar speelde veel slimmer. Hij was een iel ventje, wat hij nog steeds een beetje is, maar hij wist daar goed raad mee. Zijn inzicht was fenomenaal, net als zijn steekballetjes en zijn manier van vrijlopen. En hij wist uit de duels weg te blijven. Hij leek toen al op de voetballer die hij nu is.”

Stengs doorliep de jeugdopleiding van AZ, met zijn doorbraak tegen FC Groningen in de play-offs van het seizoen 2016/17 als gevolg. In de zomer van 2017 kwam Arne Slot als assistent van John van den Brom bij de Alkmaarders terecht. “In de voorbereiding beseften we hoe goed hij echt was. Maar in het allereerste competitieduel bij PSV raakte hij zwaar geblesseerd”, vertelt Slot. “Ik zie hem nog zitten met zijn krukken, vlak voor al zijn operaties. De liefhebber in mij huilde, maar het deed extra pijn omdat hij zo’n fijne jongen is.”

Na zijn zware knieblessure had Stengs de tijd nodig om te herstellen. Slot beschrijft het als ‘een worsteling’. “Calvin wilde heel graag bewijzen dat hij het nog had, vooral voor zichzelf. Als staf wisten wij dat hij tijd nodig had, vanwege de duur van zijn herstel. Maar op de training zagen we dat zijn niveau er aan zat te komen”, aldus de hoofdtrainer van AZ. Dit seizoen blinkt Stengs haast wekelijks uit. “Ik denk dat de bondscoach de wedstrijden tegen Manchester United, PSV en Feyenoord heeft gezien. Calvin speelde goed tegen de spelers met wie hij concurreert.”

“Hij laat wekelijks zien dat hij niet minder is dan Berghuis. Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij vorig seizoen al in Oranje gestaan”, vult Looij aan. “Hij heeft nooit gezeurd toen hij vorig maand niet werd geselecteerd, al vonden kenners dat hij er bij had moeten zitten. Calvin bleef gewoon vol gas geven. Als hij straks debuteert, zal ik ongelooflijk trots zijn. Het is een bekroning voor wat ik tien jaar geleden al zag.”

Meepraten | 'Zou niet weten welke Feyenoorder AZ sterker zou maken'
Meer video's

Poll

Verdient Calvin Stengs een plek in de definitieve Oranje-selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door tinus45)

Er waren amper opties de voorbije jaren dus Berghuis werd veel geselecteerd maar nu jongens als Stengs zich stormachtig ontwikkelen kun je echt hopen op leuke flitsen van de vleugelspeler. Deze jongen heeft veel potentieel en zal vele Oranjefans laten genieten.

2 november 2019 om 10:27

Denk dat we van Stengs uiteindelijk net zo veel als Maher gaan zien in Oranje. Iedereen is helemaal hotel de boel van Stengs net als Maher, maar vergeet dat er behoorlijk wat talentenvolle vleugelspelers reeds in zwaardere competities spelen, terwijl ze net zo oud of jonger zijn. En dan ook echt spelen he.

2 november 2019 om 10:31

Ik ben nog steeds van mening dat maher helemaal niet zo slecht gevoetbald heeft hij psv. Hij had alleen pech met het systeem dat cocu hanteerde. Geen 10 positie maar met een verdedigende middenvelder en dan 2 controleurs/lopers ernaast. Ik denk nog steeds dat maher een betere voetballer is dan bijv de Mexicaan die ze nu hebben. Ook beter dan Jorrit Hendrix

2 november 2019 om 10:36

Wie dan of bedoel je Kluivert?

2 november 2019 om 10:37

@ninjakai "talentenvolle vleugelspelers reeds in zwaardere competities spelen, terwijl ze net zo oud of jonger zijn." dat gold ook voor jongere middenvelders als Frenkie De Jong toen hij bij Ajax speelde en die zit nu bij Barcelona. daarom zegt me dat niet zoveel

2 november 2019 om 11:05

Roedii, hij kan misschien een betere voetballer zijn maar dat liet hij gewoon niet zien bij PSV. Hij speelde gewoon ontzettend inspiratieloos, zonder power en zonder creatieve genialiteit. Alles ging vooral breed of terug. Hij heeft genoeg kansen gehad in de basis om zichzelf te laten zien, maar Maher kan alleen maar kritisch naar zichzelf kijken en hoe hij die kansen onbenut heeft gelaten.

2 november 2019 om 10:37

het klopt dat een speler altijd opgeroepen wordt bij een gebrek aan beter. je doet Berghuis echter wel tekort door te stellen dat er amper opties waren. Berghuis is in 137 wedstrijden voor Feyenoord betrokken geweest bij 93 doelpunten. Dat zijn goede cijfers. Berghuis is een prima back-up en klaagt niet zo veel. snap niet waarom er niet gezegd wordt dat een Babel overbodig is met de komst van Stengs. Stengs en Babel hebben meer overeenkomsten dan Stengs en Berghuis. Bovendien heeft Babel in de seizoenen dat Berghuis bij Feyenoord speelt ongeveer evenveel wedstrijden gespeeld (131), maar slechts bij 61 doelpunten betrokken geweest. De Turkse competitie is nou niet veel beter dan de Eredivisie. Gek hoe selectief mensen altijd zijn in het zoeken naar slachtoffers

2 november 2019 om 10:59

Stengs en berghuis lijken minder op elkaar dan stengs en fabel? Stengs is een linkspoot op rechts die graag ook in het centrum achter de spits uitkomt. Dat geldt ongeveer ook zo voor berghuis en totaal niet voor Babel. On: stengs blijft er dit keer wel bij. Bergwijn valt af ivm blessure en hijstaat inmiddels echt wel hoger op het lijstje dan Kluivert. Daarbij komt dat zowel babel bergwijn Kluivert depay evt, allemaal liever op links spelen. Stengs is eindelijk iemand voor de rechterflank

2 november 2019 om 11:08

Je vergeet nog even dat Babel ook gewoon PL en La Liga heeft gespeeld in de tijd dat berghuis bij feyenoord zit.

2 november 2019 om 11:16

11 wedstrijden in La Liga met 4 goals en 1 assist. (half jaar)16 wedstrijden BPL met 5 goals en 4 assists. (half jaar en degradatie) Hou je over: 104 wedstrijden met betrokkenheid bij 47 goals. Dus dat is nog steeds minder dan Berghuis.

2 november 2019 om 11:18

@ohwohwohik had het idee dat Stengs een linksbuiten was die wat meer de diepgang zocht dan Berghuis en daardoor dus meer als Babel was. Ik heb het even opgezocht en zie dat het anders is.

2 november 2019 om 11:31

Je stelt dat stengs en Babel meer overeenkomsten hebben maar weet niet dat hij vanaf rechts komt en Babel vanaf links? Waarom stel je dan iets als je half weet waar her over gaat. Berghuis is een prima backup maar ook niet meer dan dat, speelt bovendien dramatisch en zou geen plekje verdienen momenteel

2 november 2019 om 11:40

of iemand van rechts of links komt is niet relevant in mijn vergelijking. Het ging mij er meer om dat ik Stengs als een speler met diepgang achtte en Babel dat ook meer is dan berghuis.

3 november 2019 om 00:59

Dan heb je dus weinig van Stengs gekeken blijkt, zelden zal ik dan maar zeggen

Groot talent en die t hopelijk gaat maken! Die laat zeker meer zien dan berghuis, maar das niet zo moeilijk momenteel gezien hoe Feyenoord bezig is. Maar zo kan ik er nog wel meer opnoemen....

ik vind Stengs persoonlijk ook beter voetballen dan spelers als Berghuis, Bergwijn, Babel en Promes. natuurlijk, bij AZ is de druk minder etc. maar dat neemt niet weg dat ik denk dat Stengs de kwaliteiten en potentie heeft om aan te haken op een nog veel hoger niveau

2 november 2019 om 11:08

En toch is het ook een beetje de waan van de dag. Ik zag ontzettend vaak nog negatieve reacties over een onzichtbare Stengs begin dit seizoen en vorig seizoen al helemaal. Hij heeft zeker het talent en laat het ook zeker zien, maar bij AZ zou hij dan ook wel een heel seizoen lang consistent moeten kunnen presteren voordat hij beduidend beter is dan een Berghuis, Bergwijn en Promes. Berghuis speelde de afgelopen seizoenen echt fantastisch, Bergwijn de laatste 2 seizoenen ook en laat minstens zoveel talent zien als Stengs (als hij op de flank wordt gezet) en Promes heeft zich wel al sterk bewezen in het buitenland en nu doet hij het ook verrassend goed bij Ajax.

2 november 2019 om 11:37

@psvgillingham hij heeft 2 hele lange blessures gehad en er bijna 2 seizoenen uitgelegen. als je dan zo sterk terug komt dan ben je gewoon een natuurtalent imo en mentaal ook ijzersterk. daarom verwacht ik wel dat Stengs een grote speler kan worden en ik vind hem op dit moment al heel goed. Promes heeft imo nog nooit wat laten zien in Oranje en die staat er standaard altijd in dus wat mij betreft mag Stengs gewoon een serieuze kans krijgen van Koeman

2 november 2019 om 14:01

Dat klopt helemaal wat je zegt maar als we puur gaan kijken naar het niveau nu en wat hij tot dusver heeft laten zien is hij nog niet beter dan Bergwijn en Berghuis. Promes vind ik idd ook een twijfelgeval, maar hij is wel bijzonder belangrijk voor Ajax en was voor Twente net zo goed destijds als Stengs nu voor AZ is. Maar ik zie Stengs idd op den duur sowieso Promes en Berghuis voorbij streven en helaas waarschijnlijk ook Bergwijn, al heeft hij ook zeker nog niet zijn plafond bereikt. Als PSVer zou ik dan toch nog snel even willen toevoegen dat ik Mo en Malen nóg grotere talenten vind dan Stengs Wat betreft de discussies hieronder over bij welke club de druk groter is, ik denk de druk die bij PSV, Ajax en ook Feyenoord anders is en zoiets heeft tijd nodig en moet groeien om vervolgens echt bij de uitstraling en cultuur te horen van een club. Bijvoorbeeld Ajax op CL niveau. Ze presteerden ontzettend goed vorig jaar en natuurlijk met de finale in de EL daarvoor. Toch is de druk in de CL erg anders vergeleken met bijvoorbeeld Real Madrid. De druk kan wel ontzettend hoog stijgen op korte termijn als er een flinke financiële injectie plaatsvindt (op CL niveau bijvoorbeeld PSG en City), maar AZ is meer een club die geleidelijk en gestaag groeit. Dat is alleen maar positief lijkt me, zorgt toch voor meer sympathie.

2 november 2019 om 11:10

De druk bij AZ is niet veel minder dan de druk bij Feyenoord. Alkmaar heeft inmiddels een verwend publiek en die eisen terecht minimaal een top 4 klassering anders is het seizoen niet geslaagd.

2 november 2019 om 11:23

Het gaat denk meer om de druk bij Ajax en Psv. Is niet te vergelijken met de druk bij AZ natuurlijk.

2 november 2019 om 11:45

Druk bij Az is wel veel minder dan bij Feyenoord. publiek kan wel een top 4 klassering eisen maar als dat een keertje niet lukt zegt men: helaas, volgend jaar weer. Het publiek is nogal tam in Alkmaar. niks voor niks bestaat de term 'kuipvrees' wel en 'afasvrees' niet. Enige vrees in het Afas is het wel of niet behouden van het dak. Feyenoord staat veel meer in de schijnwerpers en is veel interessanter voor media dan Az. Als Az 4-0 zou verliezen in de Arena staan er echt geen supporters de bus op te wachten om verhaal te halen. Dat soort gebeurtenissen, positief of niet, hebben wel impact. Verder spreekt Feyenoord niet uit dat ze voor het kampioenschap gaan maar toch is er elk jaar wel de teleurstelling als het blijkt niet te lukken. Dus de onuitgesproken verwachtingen dragen zeker bij aan een hogere druk dan in Alkmaar

2 november 2019 om 12:03

Gloryunited. Er is ook niet zoiets als Philipsvrees of Arenavrees terwijl daar toch echt nog hogere verwachtingen zijn t.o.v. de Kuip, dus dat benoemen is een beetje nonsens natuurlijk. Verder ook heel flauw het ingestorte dak aangehaald. Lijkt er een beetje op alsof je op de teentjes bent getrapt. Als de druk bij Feyenoord zoveel hoger ligt dan bij Az dan lijkt me dat er vooral een ongezonde sfeer in Rotterdam heerst.

2 november 2019 om 12:22

Dat de druk hoger ligt is doordat Feyenoord nog een klassieke top 3 club is en Az, met alle respect' een provincieclub. Als ik eerlijk ben denk ik dat de druk bij Feyenoord ook hoger ligt dan bij Psv. Mede door de ongezonde sfeer en de toch wel onrealistische verwachtingen bij een deel fanatiekelingen.ik vind de druk niet per se iets goeds ofzo, maar ik krijg er gewoon kriebels van als fans van Az en eerst Twente enorm tof doen en al jaren roepen minimaal op gelijke voet te staan met Feyenoord. Dat is gewoon niet zo en het neer proberen te halen van Feyenoord gaat vervelen

2 november 2019 om 12:50

Jij ziet het als neerhalen van Feyenoord. Het enige dat Alkmaar schrijft is dat het publiek van Alkmaar tegenwoordig ook een plek in de top 4 verwacht. Hoe haalt hij daarmee Feyenoord naar beneden? Het erbij halen van het ingestorte dak is dan ook kinderachtig van je. Op dit moment staat AZ niet alleen hoger dan Feyenoord maar spelen ze ook mooier voetbal. Dat is geen neerhalen maar een feit.

2 november 2019 om 12:56

@glory Het neerhalen van een club gebeurt hoofdzakelijk van supporters van de traditionele top 3 als we daar nog van kunnen spreken. AZ is geen topclub maar elk jaar maken ze 1 of meerdere kleine stapjes en dat is iets wat de top 3 met argusogen aanziet. Natuurlijk is Feyenoord een grotere club dan AZ en zal het waarschijnlijk ook blijven en aan de historie kunnen en ze ook niet aan tippen maar met de historie komt er geen brood op de plank, het gaat om het heden en het heden vertelt ons dat AZ al jaren niet of nauwelijks onderdoet voor Feyenoord als we het op sportief vlak bekijken. Feyenoord heeft een begroting die een keer of 3 zo hoog is maar dat zien we op het veld niet terug. Jij mag AZ een provincieclub noemen al blijf ik dat persoonlijk vanaf het begin een vreemde denigrerende uitdrukking vinden maar ze presteren in ieder geval en dat kan je van topclub Feyenoord echt niet zeggen.

2 november 2019 om 12:57

Met alle respect gloryunited. Een betaald voetbalorganisatie is een topsportorganisatie. Iedere topsporter wil het hoogst haalbare. De gemiddelde AZ fan of bestuurder zal het een worst zijn wat Feyenoord presteert, zolang er bij AZ groei te zien is. Momenteel gaat de groei van AZ volledig ten koste van Feyenoord. Maar of AZ nu 3e wordt ten koste van Feyenoord, Ajax of PSV zal mij eerst worst zijn. In de topsport is er geen ruimte voor sentiment. Verder is je vergelijking met FC Twente overigens wel exemplarisch. FC Twente is namelijk net als Feyenoord in het verleden een hele grote club geweest. Maar momenteel niet meer. Ik heb veel respect voor de geschiedenis van Feyenoord en haar fans. Ik woon er ook om de hoek, dus ik kom letterlijk vaker bij Feyenoord langs dan de meeste mensen. Maar topsport is ook jezelf aanpassen en dat is wat ik niet zie bij Feyenoord. En om terug te komen op het topic, iets wat een Stengs wel heeft. Vallen, opstaan, veranderen en doorgaan.

2 november 2019 om 11:43

Dan Berghuis zeker. Babel zie ik niet veel spelen. Bergwijn is dit seizoen nog niet helemaal los, maar zou toch minimaal even goed moeten zijn. Promes is bij Ajax momenteel op hoger niveau gewoon heel goed bezig, dus die snap ik niet helemaal. Verder overleggen haast alle spelers dezelfde of betere stats dit seizoen, ook Berghuis. Stengs is een groot talent, maar het lijkt me wel echt even afwachten wat een stapje hoger inderdaad gaat doen.

2 november 2019 om 12:05

@inkemontana leuk dat Promes het bij Ajax goed doet maar in Oranje raakt hij al jaren geen skippybal. Bergwijn doet het ok in Oranje maar heeft nauwelijks rendement

2 november 2019 om 12:09

Ja als we met oranje gaan vergelijken dan kan je uberhaupt nog geen vergelijking maken. Daar heeft Stengs nog nooit in gespeeld.

2 november 2019 om 12:17

@inkemontana inderdaad dus hoog tijd dat hij een keer de kans krijgt. dan kunnen we zien of hij beter is als wat er nu in staat of niet

2 november 2019 om 12:39

Stengs is van dat rijtje dan ook de meest natuurlijke voetballer. Dat zie je aan alles. Promes en Bergwijn zijn krachtige, harde werkers die het toch voornamelijk van diepgang moeten hebben. Babel en Berghuis zijn goede voetballers maar weer een paar klasse minder dan die 2. Het inzicht, hoe hij de bal aanneemt, weg speelt, mannetje kan passeren. Hoe simpel hij het doet ogen maar van hoge kwaliteit. Ik denk ook dat Stengs een hele grote gaat worden. Hopelijk zet hij deze lijn door.

'Niet minder' vind ik echt een understatement. Ik weet dat Berghuis ook geen koekebakker is, maar ik denk dat Stengs alles heeft om een absolute topper te worden. Dat gevoel heb ik bij Berghuis nooit gehad.

2 november 2019 om 11:03

Ik vind Berghuis en Stengs vergelijken wel heel apart, totaal andere voetballers in mijn ogen, terwijl Babel en Stengs veel beter te vergelijken zijn. Dan zou ik persoonlijk Babel niet meer selecteren en Berghuis als reserve behouden, voor 90 minuten in oranje komt Berghuis te kort, maar ik vind het een prima speler om de wedstrijd mee vol te maken. Zelfde als Dost, voor 90 minuten oranje, komt die te kort, maar een speler die je er in brengt om iets te forceren is hij uitermate geschikt voor.

Hij is al veel verder dan Berghuis was op die leeftijd. Mentaal zit hij al zoveel beter in elkaar dan Berghuis.

Mwah, dit seizoen is Stengs idd beter maar dat komt ook omdat AZ veel beter draait. Ik denk dat Berghuis de seizoenen daarvoor wel gewoon altijd beter was. Stengs is vooral een groot talent dus dat geeft ook nog wel wat vrijheid in je spel, vooral bij AZ vergeleken met Feyenoord (en al helemaal vergeleken met PSV en Ajax). Ik zou verder ook gewoon Stengs boven Berghuis selecteren, maar Berghuis verdient wel wat meer krediet voor zijn voetballende kwaliteiten.

2 november 2019 om 11:14

Ik vind Stengs toch nog behoorlijk wisselvallig. Hij wisselt goede wedstrijden af met ook heel slechte wedstrijden zoals tegen Vitesse en Heerenveen. Ook tegen Feyenoord speelde hij niet bepaald super, maar had geluk met een van richting veranderd schot. Ik vind dat hij echt nog niet ver genoeg is voor het Nederlands elftal, maar met een goede carriereplanning kan hij het wel halen. Maar er is veel concurrentie, op zich goed voor Oranje. Laat de beste maar spelen. Berghuis vind ik ondertussen wel een gepasseerd station, ik zou voor jongere spelers kiezen. Maar je kunt bijvoorbeeld een Kluivert nog niet afschrijven. Babel zal ook geleidelijk verdwijnen uit Oranje, maar Depay kan nog jaren mee. Bergwijn ontwikkelt zich niet verder bij Psv, die zie ik ook wel uit de basis van Oranje verdwijnen. Maar er zijn toch ook wel meer talenten, weliswaar jonger, die zo maar door kunnen breken.

2 november 2019 om 11:37

"mwah, dit seizoen is Stengs idd beter maar dat komt ook omdat AZ veel beter draait. Ik denk dat Berghuis de seizoenen daarvoor wel gewoon altijd beter was" Dat raadt je de koekoek. Stengs heeft er na zijn blessure die hij opgelopen heeft tegen psv in augustus 2017 14 maanden uit gelegen. k weet niet hoe jouw denkpatroon is maar ik vind het geen wonder dat Berghuis beter presteerde dan een 18 jarige op krukken.

2 november 2019 om 14:05

Dat raadt je de koekoek? Maar oké, dat was idd een fout. Wat ik bedoel te zeggen is dat Berghuis in de afgelopen seizoenen een hoger niveau heeft laten zien dan wat Stengs nu laat zien. Dat zegt verder ook niet dat Stengs geen gigantisch talent is en het erg goed doet, maar Berghuis wordt naar mijn mening iets te snel onder Stengs geschat na een sterk begin van AZ en zwak begin van Feyenoord.

2 november 2019 om 15:57

Dat raadt je de koekoek betekent dat het nogal logisch is dat een Berghuis in vorm beter speelt dan een 18 jarig ventje op krukken. Ik doe nooit mee aan een onzinnige discussie over welke speler beter is maar wat jij zei sloeg werkelijk helemaal nergens op maar daar ben je nu zelf ook gelukkig achter gekomen.

Berghuis zit er alleen nog maar bij omdat er anders helemaal geen Feyenoorder meer bijzit lijkt wel. Buiten de derde keeper Vermeer Dat wil Koeman zijn oude cluppie niet aandoen. Maar mijn idee is wel om Berghuis nu definitief te vervangen voor Stengs. Daarna Vilhena en Strootman nog vervangen en we hebben prima doorgesellecteerd.

2 november 2019 om 11:48

Promes en De Roon mogen wat mij betreft ook door geselecteerd worden. Koopmeiners en hopelijk Ihatarran dan erbij ipv hun

Berghuis Watford? 9 a 10 westrijden 0 goals 1 assist. Toen maar weer naar Nederland gekomen. Spelers als berghuis zijn niet de spelers die we nastreven in oranje. Bergwijn, stengs, Kluivert, malen hebben nu al veel meer potentie dan berghuis ooit heeft gehad. Leuke speler op zijn tijd maar die zit er alleen bij door gebrek aan minder. Ook Babel heeft veel meer kwaliteiten dan berghuis. Wat heeft berghuis nou laten zien mensen. Heeft 1leuk seizoen bij feyenoord gehaald en dat is al jaren geen topclub meer.

2 november 2019 om 11:48

@fc geen verstand Potentie is iets anders dan kwaliteit. Castaignos had ook meer potentie dan ongeveer elk andere nederlandse spits maar zie wat er van gekomen is. Bij een nationale ploeg moet je er meteen staan. Daar heb je niks aan potentie. Ik ben het met je eens dat Berghuis niet de beste optie is, maar Berghuis is toch een stuk bepalender en technisch verfijnder dan een Kluivert. Bergwijn is een betere speler en Malen is geen buitenspeler. Berghuis heeft niet 1 leuk seizoen gehad bij Feyenoord. Berghuis heeft in 137 wedstrijden bijdrage geleverd aan 93 goals. Dat is meer dan 1 seizoen. Snap niet waarom je zo denigrerend over berghuis moet doen. Heeft hij je iets aangedaan ofzo?

2 november 2019 om 11:57

Berghuis is gewoon geen speler van het niveau oranje. Is in het buitenland geflopt en speelt nu bij een matig/slecht feyenoord. Kluivert staat basis bij as Roma en kan nu al meer betekenen voor oranje dan berghuis. In het seizoen 2017/2018 heeft berghuis een goed seizoen gehad met 18 goals en 12 assist ( eredivisie) . Sinds van persie weg is zie je niks meer van hem. Af en toe wat onsportief gedrag. Stengs lekker bij de selectie houden en berghuis bedanken voor zijn bijdrage

2 november 2019 om 12:12

kluivert staat nu 8 potjes basis bij Roma met slechts 2 goals en 1 assist. Dat is niet denderend. Wat jij zegt over Berghuis klopt gewoon niet. Ik ga het nog eens zeggen. Berghuis is betrokken geweest bij 93 goals in 137 wedstrijden. Dat is veel meer dan maar 1 goed seizoen. dit seizoen betrokken bij 7 goals in 10 wedstrijden, vorig jaar bij 24 goals in 33 wedstrijden en het seizoen daarvoor bij 32 goals in 31 wedstrijden. Dus kap met onzin uitkramen en zoek gewoon de feiten op voordat je wat reageert. Verder gaat het me niet om jouw mening betreft Berghuis in Oranje. het gaat mij om het expres verspreiden van leugens en onzin.

En weer lekker opgehemeld. Mensen vergis je niet die jongen speelt bij AZ .. druk vele malen lager dan bij de tradionele top 3 ... daarnaast voetbalt hij nog niet zo heel lang stabiel op dit niveau ... dus laten we even rustig aan doen hoor ...

2 november 2019 om 15:23

En weer lekker neerkijken omdat je eigen cluppie halverwege het rechterrijtje staat en AZ bovenin het linkerrijtje. Stengs heeft goed gepresteerd tegen Feyenoord, PSV en Manchester United. Hoe bedoel je geen druk?

Hahaha, serieus niet minder. Stengs is hem al voorbijgestreefd. Die jongen heeft een mooi potentieel. Nu nog hopen dat hij dat waar gaat maken. Wat mij betreft altijd Stengs ipv Berghuis. Voegt veel meer toe, en veel minder opgefokt.

Strengs is toch momenteel veel beter dan Berghuis , ik vind dat Berghuis plaats moet maken voor de jeugd . Het is ook nooit een Oranje waardige speler geweest , mocht af en toe invallen that’s it .

Even een edit voor de titel : ‘stengs laat wekelijks zien dat hij beter is dan Berghuis’vindt dit een redelijk groot talent en hij blijft zich maar ontwikkelen, ik zie hem over een jaartje graag bij Ajax komen

Succes heeft velen vaders ... Stengs was bij o16 nog helemaal niet zo goed, waren zelfs twijfels of hij mocht blijven. Speelde uiteindelijk een seizoen lang bij o16 als o17 speler. Heeft ook maar 3 jeugdinterlands gespeeld...

Hij doet het beter, maar dat ligt ook aan z'n team. Zet Stengs bij Feyenoord en Berghuis bij AZ en dan denk ik dat het andersom is. Feit blijft wel dat-ie nu de kans moet krijgen ipv Berghuis.

Ik vind Berghuis ook absoluut niet slecht, maar hij staat stil in zijn ontwikkeling. In de winter weg bij Feyenoord. Naar Ajax, PSV of goede subtopper in Duitsland, Spanje of Engeland. Maar niet blijven, maar verder ontwikkelen. Stengs achter de spits zetten in Oranje en niet op de vleugels. Daar kan hij echt een sensatie worden ion Oranje

Stengs heeft veel meer potentie dan Berghuis ooit had. Berghuis heeft ff mogen meelopen bij Oranje om tijdelijk een gat op te vullen niet meer dan dat. Stengs is als atleet beter, sneller en kan eigenlijk alles. Berghuis is meer een ouderwetse stylist die het moet hebben van momenten.

Sterker nog, ik durf te beweren dat Stengs nu al beter is dan Berghuis en met nog meer potentie.

Ik vind Stengs en Berghuis in één zin noemen al gewoon beledigend.berghuis heeft op zijn leeftijd nooit dit niveau aangetikt en Stengs heb ik nog nooit op een smerige overtreding betrapt terwijl Berghuis daarin grossiert zo gefrustreerd als hij is.

Stengs is veel beter als Berghuis, alleen blijft t de vraag of hij het ook op topniveau kan. Denk t helaas niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

7 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 13 4 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman hakt knoop door: ‘Ik heb een streepje meer achter zijn naam staan’

Steven Berghuis heeft zaterdagavond verrassend een basisplaats in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Noord-Ierland. De Feyenoorder is voorin de vervanger van de geblesseerde Memphis Depay en krijgt...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren