Sterrenteam van Paris Saint-Germain slaat modderfiguur tegen hekkensluiter

Paris Saint-Germain is vrijdagavond tegen een verrassende nederlaag aangelopen. De formatie van Thomas Tuchel moest het hoofd buigen voor Dijon, voorafgaand aan het duel de hekkensluiter van de Ligue 1. Kylian Mbappé zette zijn ploeg in de eerste helft nog op voorsprong, maar daarna wist de thuisploeg twee keer toe te slaan: 2-1.

Er leek wederom geen vuiltje aan de lucht voor PSG toen Mbappé na bijna twintig minuten spelen de ban brak. De aanvaller werd heerlijk gelanceerd door Angel di Maria en plaatste vervolgens het leer over doelman Alfred Gomis: 0-1. Het leek zodoende wederom een gemakkelijke avond te worden voor PSG, dat meer balbezit had en ook meer kansen creëerde.

Dijon bleef echter strijdvaardig en dat leidde diep in de blessuretijd van de eerste helft tot de gelijkmaker. Doelman Keylor Navas kon een strakke voorzet over de grond niet controleren, waarna de rebound een prooi werd voor Mounir Chouiar: 1-1. Vlak na de onderbreking werd het nog erger voor de manschappen van Tuchel.

Jhonder Cádiz had vanaf de linkerkant een formidabele solo in huis en wurmde zich langs verschillende verdedigers alvorens hij Navas verschalkte: 2-1. PSG probeerde vervolgens nog een punt te bewerkstelligen, maar Dijon hield stand. De thuisploeg klimt zodoende naar de achttiende plek, terwijl koploper PSG na 12 duels op 27 punten blijft steken.