Ajax vreest voor drietal na uiterst tumultueuze avond in Zwolle

Vrijdag, 1 november 2019 om

Ajax heeft vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle de tiende zege in twaalf competitiewedstrijden geboekt. Het elftal van trainer Erik ten Lag leidde na twintig minuten met 0-3 en leek zo af te stevenen op een probleemloze zege, maar PEC kwam uiteindelijk toch nog angstvallig dichtbij: 2-4. De Amsterdammers kwamen ondanks de overwinning niet ongeschonden uit de strijd: Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Donny van de Beek vielen allen geblesseerd uit en lijken twijfelgevallen voor het Champions League-duel van aanstaande dinsdag met Chelsea. Ajax verstevigt zijn koppositie met 32 punten uit 12 duels; achtervolger AZ komt later dit weekend nog in actie tegen FC Twente en heeft 23 punten.

Ajax had aanvankelijk werkelijk niets te duchten van PEC en leek de overwinning binnen elf minuten al veilig te stellen, dankzij twee doelpunten van Quincy Promes. De vleugelaanvaller opende in de zesde minuut de score uit een rebound, nadat doelman Xavier Mous een voorzet van Noussair Mazraoui slecht had verwerkt. Kort erna zorgde hij ook voor de 2-0, ditmaal door geheel vrijstaand raak te koppen na een voorzet vanaf de linkerflank van Hakim Ziyech. Mazraoui was bij Ajax overigens het enige nieuwe gezicht in de basiself: hij verving op de rechtsbackpositie Sergiño Dest, die vorig weekend tegen Feyenoord (4-0 zege) nog de voorkeur kreeg.

Het elftal van Ten Hag stuurde PEC van het kastje naar de muur en kon in de twintigste minuut opnieuw juichen. Ziyech bediende ditmaal David Neres, die vrij opdook voor Mous en uiteindelijk onvoldoende gehinderd werd door de weifelende doelman van de thuisploeg: 0-3. Even later miste Reza Ghoochannejhad een goede kans namens PEC, maar tien minuten voor rust wist het team van John Stegeman alsnog de 1-3 op het scorebord te brengen. Gustavo Hamer ontfutselde Álvarez de bal, waarna de middenvelder van PEC ook Joël Veltman aftroefde en oog in oog met André Onana koelbloedig afrondde. Álvarez was vlak daarvoor bij Ajax ingebracht als vervanger van Martínez, die in de openingsfase een tik op het been had gekregen van nota bene Hamer en uit voorzorg werd gewisseld door Ten Hag.

In de fase tussen het uitvallen van Martínez en de treffer van Hamer kreeg Ajax enkele goede mogelijkheden om verder weg te lopen van PEC, maar uiteindelijk bedroeg de marge bij rust slechts twee. De tweede helft begon vervolgens met direct een grote kans voor Ajax. Ziyech had een heerlijk balletje in huis op Neres, waarna de Braziliaan onzelfzuchtig was en voor het doel oog had voor Dusan Tadic. Diens inzet werd vlak voor de doellijn echter gekeerd door een verdediger van PEC, dat zo enigszins in de wedstrijd bleef en aan de hand van Mustafa Saymak aan een onverwachte comeback werkte.

Saymak ging in de 57ste minuut met de elleboog een duel aan met de zeer onfortuinlijke Álvarez, die bloedend ter aarde stortte. Álvarez moest zich na een lange blessurebehandeling uiteindelijk laten vervangen door Ryan Gravenberch en in de tussentijd incasseerde Ajax met tien man de 2-3, van nota bene Saymak. De middenvelder van PEC kopte in de doelmond raak na een afgemeten voorzet van Vito van Crooy. Twintig minuten voor tijd liep de schade voor Ajax vervolgens verder op: Van de Beek greep naar zijn hamstring en moest gewisseld worden voor Razvan Marin. De laatste twintig minuten verliepen voor Ajax uiterst tumultueus. PEC zocht vol goede moed naar de gelijkmaker, maar een wonder bleef uiteindelijk uit, mede doordat Neres in de absolute slotfase nog wist te scoren na voorbereidend werk van Ziyech.Gerelateerd

Meer sportnieuws

199 reacties (laatste reactie door alfredo)

6 blessures aan Ajax kant, echt schandalige wedstrijd van Zwolle en de Var. Mooi dat voetbal wint. Hopelijk valt het mee bij Mazraoui, Neres, Ziyech, v/d Beek, Martines en Alvarez. Na 3 blessures ook niet meer kunnen wisselen, hopen dat ze er doordeweeks allemaal bij zijn.

1 november 2019 om 21:58

Schandalig veld ook... Enige overeenkomst komst met gras is enigszins de kleur. Maar dat vandaag niemand bij pec een rode kaart heedt gekregen is een raadsel.

1 november 2019 om 22:00

2 zuivere rode kaarten en ook nog 1 ervan die scoort. Was niet best van het kwartet. Het veld zullen we het inderdaad maar niet over hebben.

1 november 2019 om 22:05

Schei uit man met je rode kaarten. Die spelers hebben een gele kaart gehad en zal ook door de VAR bekeken zijn. 1e overtreding was een ongelukkige actie.

1 november 2019 om 22:10

1 zo'n overtreding kan ongelukkig zijn. Bij drie kun je toch wel spreken van schandalig hard spel van Zwolle. Daar had op zn minst 1 rode bij moeten zitten.

1 november 2019 om 22:10

Oké treble, en de 2e?

1 november 2019 om 22:15

Mitro had vorig week 2 tanden van die speler van AZ eruit geslagen. Hij had toch ook geen rood gekregen? Waarom zou de VAR hier dan wel rood moeten geven?

1 november 2019 om 22:16

Ach ja. Pec fans vinden het niets, evenals een aantal supporters van andere clubs... tot dit soort overtredingen en elleboog stoten bij de eigen spelers gebeuren dan is de wereld te klein. Hypocriet noem je dat

1 november 2019 om 22:24

Je hebt toch mij ook niet horen klagen over de 3 rode kaarten van PSV al dan niet terecht?

1 november 2019 om 22:25

Mitroglou en Saymak hadden allebei rood moeten hebben voor een elleboogstoot. Sinds wanneer is een elleboogstoot geen rood meer?

1 november 2019 om 22:30

@TrebleX: jij verkondigde vorige week nog dat psv geen enkele rode kaart verdiende omdat berghuis ook weg kwam met geel. Als je zo denkt, valt er geen discussie met je te voeren. Scheids heeft hier het schoppen geprevaleerd boven het voetbal, zeer kwalijke zaak.

1 november 2019 om 22:37

@treblex - waren die rode kaarten op enige manier te verdedigen dan? Overigens had Mitro toch wel geel verdiend voor zijn elleboog. Dat hij Hamer er niet afstuurt daar kan ik opzichzelf wel mee leven. Alleen ga ik niet zo mee in dat Hamer een ongelukkige actie maakt. Ik heb die jongen vaker zien spelen, dit is geen toevallige harde overtreding. Die jongen heeft een handje van dit soort smerige tackels. Een beetje wat Kramer (van Ado) ook heeft. Saymak deelt een klassieke elleboogstoot uit. Misschien dat de regels veranderd zijn, maar er zijn spelers voor minder eraf gestuurd en meerdere wedstrijden geschorst.

1 november 2019 om 23:35

Helaas staat er in de regels niets over "ongelukkig'. Als je je been er zo in zet kan je geen bal spelen en neem je het risico om de tegenstander te raken en ernstig te blesseren. Het valt onder het kopje ernstig gemeen spel en daar staat een velverwijdering voor.

2 november 2019 om 02:22

DirtyWhisky, wat houdt ernstig gemeen spel in dan? Naar mijn mening is dat waar interpretatie in het spel komt een zou dat al dan niet "ongelukkig" toch een rol kunnen spelen. Verder niks van wedstrijd gezien, dus de reactie gaat puur over je redenatie dat "ongelukkig" niet in de boekjes staat en dat je mee daarna impliceert dat dit niet een rol speelt.

1 november 2019 om 21:59

Daarnaast ook complimenten voor Marin. Die viel echt heel sterk in, veel sterker dan Alvarez en Gravenberch. Wil Marin wel vaker zien. Hij begon niet goed, maar was niet voor niks 1 van de beste middenvelders van Belgie. Vandaag vond ik hem echt uitstekend spelen.

1 november 2019 om 22:01

Vond Marin ook erg goed. Zag de ruimte en speelde goed terug of vooruit wanneer het kon. In het begin van het seizoen oogde hij traag en in deze wedstrijd leek het alsof zijn handelingssnelheid toe is genomen.

1 november 2019 om 22:02

Hier sluit ik me helemaal bij aan! Alvarez mag van mij een linie zakken en de plaats die vrij komt op het middenveld is wat mij betreft voor Marin.

1 november 2019 om 22:05

Isco1 Hij kan natuurlijk ook ietwat onzeker zijn geweest omdat hij letterlijk Frenkie 1 op 1 moest vervangen en de verwachtingen te hoog waren na vorig seizoen. Het lijkt hem in ieder geval goed gedaan te hebben dat hij even 10 wedstrijdjes uit de wind is gehouden.

1 november 2019 om 22:08

Craig Tucker, ik zou persoonlijk gewoon met deze 11 spelen en dan Dest voor Mazraoui, maar als er een middenvelder geblesseerd is dan zou Marin de eerste op de lijst moeten zijn (of in CL formatie met Neres/Promes op de bank). Alvarez gewoon back-up van Veltman tot minimaal de winter, want die staat uitstekend te spelen, dus ik zou hem er in ieder geval in houden tot de winter. Dan kan je tijdens het trainingskamp in Qatar Alvarez een keer testen tegen een Bayern naast Blind.

1 november 2019 om 22:17

Helemaal eens Zytto, Marin echt opvallend rustig en sterk in de passing. Tadic vond ik echt dramatisch vanavond. Die bleef maar kappen en draaien. Maar goed, 3 punten is voor nu goed genoeg.

1 november 2019 om 22:21

Vind Tadic sowieso echt drama de laatste weken. Is er iets met hem aan de hand? Privé of zo? Lijkt zo niet met zijn hoofd bij voetbal te zijn?!

1 november 2019 om 22:31

Tadic heeft ook de moeilijkste rol in het elftal. Speelt continu met 2 man in zijn nek en met de rug naar de goal. Elke belangrijk moment mislukt maar de rest doet hij meestal wel goed.

1 november 2019 om 22:58

Tadic inderdaad wat minder de laatste weken. Kan opzich gebeuren. Tegen Chelsea kan hij er opeens weer staan zoals tegen Real, Juve, Bayern en Valencia. In de Eredivisie vind ik persoonlijk dat hij te veel wil. Soms krijgt hij de bal die hij in 1 keer moet schieten, maar dan wil hij hem toch breed leggen of nog goed leggen terwijl hij gewoon de trekker moet overhalen.

2 november 2019 om 00:05

Tadic vorig seizoen ook heel erg lang niet goed, maar scoorde toen wel vaak. Dus niet heel vreemd of zo.

1 november 2019 om 22:09

Hoe lang gaat het nog duren voor dat er op alle velden weer gras ligt. Dan maar iedereen meebetalen en anders uitsluiten. Het is echt bizar om te zien dat een eredivisie club kunstgras heeft!

1 november 2019 om 22:23

Schei nou eens uit met dat gezeik over kunstgras. Zolang clubs als Ajax niet willen meewerken aan een redelijke verdeling van de tv-gelden, werken ze alleen maar mee aan het in stand houden van kunstgras.

1 november 2019 om 22:25

@ nforl Die Benelux League gaat er wel komen, en dan zijn we gelijk verlost van al die plastic velden.

1 november 2019 om 22:30

UEFA regelementen geven aan dat het hebben van kunstgras geen belemmering om te spelen is, is een ondergrond die goedgekeurd is en zolang dit bij de UEFA blijft, wat altijd zo zal blijven ivm landen en winters. Young Boys speelt CL nu EL op, ... Toegegeven, bij PEC kun je dit niet eens kunstgras noemen. Walgelijk veld.

1 november 2019 om 22:35

TV geld wordt in Nederland heel eerlijk verdiend. Hoe meer punten je binnenhaalt levert je wat extra's op. Heel logisch en begrijpelijk. Vergeet niet dat 85% van de betalende tv kijkers fan van de top3 is. Clubs hebben zelf slechte keuzes gemaakt met kunstgras, en de top3 wil meebetalen met een oplossing. Als de topclubs naar een beneliga gaan zullen de kleintjes pas echt merken hoe ze aan het infuus van de top3 vastzitten.

1 november 2019 om 22:43

@ Fr_jc Het klopt dat het reglementair is toegestaan, maar dat maakt het nog niet minder ellendig. Al heb ik er natuurlijk wel alle begrip voor dat clubs in competities waar men hele strenge winters heeft er wel gebruik van maken. In Nederland hebben een aantal clubs het gewoon gedaan zodat ze een extra speler konden kopen, wat ze qua eind ranking volgens mij nog nooit wat opgeleverd heeft.overigens mag Ajax ook even naar zichzelf kijken, want mijn hemel wat werd het op een gegeven moment ook weer nonchalant. Wat niet de eerste keer is, dat is een van typische Ajax kwalen, door je tegenstander volstrekt onnodig volledig terug te laten komen. Wat dat betreft ben ik ook van mening dat onze ervaren jongens tijdens dat moment nou niet echt het voortouw nemen door elkaar daar in het veld op aan te spreken.

1 november 2019 om 22:52

@ moerhuis Het heeft helemaal niets met die tv gelden te maken, een aantal clubs heeft er voor gekozen zodat ze iets meer spelers budget konden creëren. Dus daar hoeven anderen clubs niet voorop te draaien, daarnaast is het voetbal geen liefdadigheid. Die Benelux League gaat er denk ik wel komen, en dan zijn gelijk verlost van die van dier rotzooi velden.

1 november 2019 om 23:01

F-18/TACP: Zeker, Ten Kate heeft het goed gespeeld in Nederland met zn plastic matten. Kom je nooit meer vanaf, jammer genoeg, maar dat veld., op de Dorre Steppe kan je nog beter op spelen. ...lijkt een beetje een kwaaltje te worden bij Ajax, een half uur per wedstrijd goed tot geweldig en dan versloft het. Ren Tadic vind ik momenteel niet meer de leider en voortouw nemer als vorig seizoen. Beetje uit vorm / zn doen. Donny idem dito. Dus eens dat de ervaren krachten naar zichzelf.moeten gaan kijken. Nonchalance voert de boventoon op gezette tijden. Maar Ziyech vanavond... Geweldig.

2 november 2019 om 00:08

Hou toch op. Er wordt 1x per week op het veld gespeeld. Zelfs bij een amateur vereniging kunnen ze dit onderhouden en daar spelen ze meerdere wedstrijden per week op de mat. Dat er misschien ook trainen, dat is hun probleem. Dat deden ze ook niet toen ze nog wel gras hadden.

2 november 2019 om 00:22

Moerhuis je info klopt niet. Niet alleen is Ajax bereid om tv gelden in te leveren, er was zelfs een constructie bedacht waarin Europees verdiend geld verdeeld zou worden. Maar alle clubs moeten instemmen. Ra ra wie denk je dat tegenstemde??? De clubs die niet in staat zijn om financieel een grasmat te onderhouden. Want dat gaat een paar ton per jaar kosten en dat wilde/kunnen ze dan weer niet dragen. Wat verwacht je dan nog meer van alle welwillende clubs? Dat ze en geld inleveren en andere clubs gaan steunen in onderhoud van het veld? Beetje vergezocht lijkt me. Het moet gewoon verboden worden vanuit de ueafa en zij moeten die clubs dan maar steunen met het onderhoud. Ik ben nog nergens een mat tegengekomen die gelijk of in de buurt komt van echt. Dus waarom tolereren? Ik durf te zweren dat spelers van die clubs zelf ook liever op echt spelen.

2 november 2019 om 00:44

Moerhuis, 3 keer raden wat Ajax wilde doen, mag je ook 3 keer raden wat Zwolle weigerde...

2 november 2019 om 02:29

@moerhuis . Duhhh moet Ajax van 17 clubs de grasmat gaan betalen ? Je bent een eredivisieclub en die ton voor een grasmat kan er wel vanaf hoor. En Anders heb je niks in de eredivisie te zoeken. Een schilder gaat toch ook niet zeggen dat ie geen geld voor kwasten heeft. Het is een schande dat je het je collega’s aandoet om op zulke grasmatten te spelen. Niet alleen kunstgras , maar ook nog eens van uiterst belabberde kwaliteit. Heracles heeft ook kunstgras maar die maf is veel beter dan die van Zwolle en , nog erger , die van VVV.

1 november 2019 om 22:25

6 blessures? Overdrijf niet zo haha

1 november 2019 om 23:29

Alvarez ging eraf met een blessure martinez ging eraf met een blessure donny ging eraf met een blessure mazraoui was licht geblesseerd en neres en ziyech hadden pijntjes

2 november 2019 om 09:47

Komt ook omdat al die madamekes van Ajax zich uit voorzorg laten wisselen zonder dat ze echt een blessure hebben. Op die manier had Zwolle ook wel 4 blessures en is Ajax net zo goed een schop ploeg

2 november 2019 om 16:47

@robinho pijntjes betekent niet gelijk een blessure en de ernst van de blessures van vdbeek en mazraoi vielen allezins mee

3 november 2019 om 08:52

Gelukkig is voetbal een mannen sport, komt zeker dat vrouwen voetbal steeds groter wordt dat ze bij het minste of geringste al geblesseerd raken. Zwolle ging niet over de scheef maar voetbalde gewoon tegen het rand aan wat gewoon mag en kan. Maar Ajax moet het gewoon bij zich zelf zoeken bij 0-3 stand dachten ze dat ze er al waren.

Prima overwinning. Ik vind Kuipers, zijn assistenten en de VAR wederom een kwalijke rol spelen in het stuk vanavond. Saymak slaat Alavarez de wedstrijd uit en in plaats van dat hij daarvoor rood krijgt, staat Ajax met 10 man en scoort Saymak. PEC kwam er vaak onbesuisd in op dat waardeloze kunstgras van ze. En Kuipers werkt het in de hand in plaats van dat spelers worden beschermd. Schandalig! Zulke avonden, waarin half Ajax geblesseerd af kan haken voor de belangrijke kraker tegen Chelsea, zorgen ervoor dat mensen hopen dat clubs met dat verschrikkelijke kunstgras een divisie lager gaan spelen. Armoedig.

1 november 2019 om 22:05

Ben het met je eens wat betreft de rode kaart voor Saymak. Het is mij echt een raadsel dat dat geel is, maar Saymak scoorde 5 minuten na zijn gele kaart. Dit betekent dus dat Ajax allang had kunnen wisselen en dat toch echt aan zichzelf te danken heeft.

1 november 2019 om 22:08

Ze wilde net huntelaar brengen als laatste wissel.. Dus verder was er niemand warm genoeg om in te vallen op dit kunstgras veld...

2 november 2019 om 09:48

Balislek, jouw argument is al gewoon ontkracht door ten hag zelf. Een kul argument dus

1 november 2019 om 22:12

Ik vond de assistenten helemaal niet slecht. Kuipers en de VAR wel.

1 november 2019 om 22:20

Assistenten zijn er ook als Kuipers zo'n rode kaart over het hoofd ziet. Zij hebben 't niet goed gezien dus zijn ze slecht.

1 november 2019 om 22:34

Als de VAR al niet optreed zal een assistent ook niets te vertellen hebben...

1 november 2019 om 22:35

Als zwollenaar schaam ik me ook voor dit veld, gelukkig is die volgend seizoen eruit als ik het mag geloven. Daarbij viel het wel mee toch met dat onbesuisde inkomen? Ik ben er iig wel blij mee dat er eindelijk even strijd geleverd werd. Daarbij ging ajax er ook een paar keer onbesuisd in (o.a. veltman van achteren) en werden nooit bestraft. Hopelijk vallen de blessures mee want hoop natuurlijk ook dat ajax wint aankomende week!

2 november 2019 om 00:21

Wat heeft kunstgras ermee te maken dat Pec er onbesuisd inkwam?volgens mij is slidings maken op kunstgras helemaal niet zo heerlijk.

2 november 2019 om 04:20

Echt dat domme gezeur komt ook elke wedstrijd weer terug. Pec heeft al lang aangegeven over te gaan op echt gras en het plan ligt klaar. Dit is bij iedereen bekend alleen tot die tijd zou je het nog ff moeten doen op kunstgras. Ajax jankt over het veld, ik vind het bizar dat we 2 dagen na een beker wedstrijd alweer op de vrijdag moeten spelen (vorig jaar mochten we nog lekker op komen draven in amsterdam om 18:30 op een woensdag avond)pec heeft in mijn ogen Ajax aangepakt op de enige manier die mogelijk is. Hard spel en Ajax proberen aan te pakken. ALs je meegaat in hun spel wordt het 0-8. Maar, PEC had wel minimaal 1 rode kaart moeten hebben. Dat ben ik wel eens met je

Een match met meerdere gezichten, ik dacht na die 0-3 dat deze pot wel in de pocket was. Wat was die Alvarez ongelukkig zeg, ik neem aan dat dit zijn laatste partij op het middenveld was. Leuk dat Gravenberch inviel, en dat Neres weer steeds meer van zich laat horen! Gelukkig nog een belangrijke driepunter, hopelijk vallen die blessures mee... 😳

1 november 2019 om 22:20

Ik vond Gravenberch overigens niet sterk invallen.

1 november 2019 om 22:35

Gravenbergch was inderdaad niet beter dan Alvarez. Marin viel daarentegen wel prima in. Die zou zomaar wat gestegen kunnen zijn in de achting van Ten Hag

1 november 2019 om 22:52

Alkatorian heb je gelijk in, verrassend genoeg viel Marin veel sterker in en speelde zijn beste wedstrijd tot zover. Maar ik vond het jammer dat Gravenberch en Traoré bijna geen speeltijd kregen van Erik Ten Hag, maar er is een kentering zichtbaar. Ik ben super blij met Ten Hag, ik hoop dat hij na de zomer ook aanblijft.

1 november 2019 om 23:28

Ik stond echt te kijken van Marin. Hopelijk zet hij deze lijn voort. Verder helemaal met je eens. Ik hoop dat Erik, althans mocht de situatie zich daarvoor lenen, dit seizoen nog meer talenten speeltijd geeft. Debuut van Taylor of Naci zou geweldig zijn.

2 november 2019 om 01:29

Ja man, echt leuk voor zo een jongen! Zou mooi zijn, als uitgerekend hij het Ten Hag moeilijk gaat maken op het middenveld. Naci zou dan mijn voorkeur hebben.. 😇

1 november 2019 om 22:24

Gefeliciteerd Sule, weer drie binnen. Maar wel benieuwd wie dinsdag allemaal halen. Misschien lost Van de Beek zijn eigen probleem op door de hamstringblessure. Maar wie dan wel op het middenveld? Persoonlijk als iedereen fit zou ik gewoon met deze 11 spelen, vind Dest te licht voor dit soort potten. En Maz kan dan vertrouwen winnen en dan kan ie echt goed voetballen.

1 november 2019 om 22:37

Mazraoui kan niet verdedigen joh.. werd meermaals zo kinderlijk eenvoudig uitgespeeld. Niet voor niets kwam bijna elke gevaarlijke Zwolle aanval over zijn kant. Nico laat dat op zijn flank echt niet gebeuren. Op het einde verdedigde zelfs Neres de rechterflank nog beter dan Nous.

1 november 2019 om 22:57

Jij ook Formus, thanks kerel! Mazraoui kan prima voetballen, maar niet op het middenveld. En verdedigend als rechtsachter te zwak, al moet ik er wel bij zeggen dat ik zeker nog geloof in die jongen heb. Ik zou het ook niet weten man eerlijk gezegd, Marin zal wel spelen die viel heel sterk in. Wordt wel super lastig man, volgende week dinsdag op Stamford Bridge. Helaas zijn we waarschijnlijk niet op volle oorlogssterkte.. 😞

2 november 2019 om 00:12

Mazraoui heeft op 1 of 2 wedstrijden na niets laten zien. Ook vorig seizoen niet. Nee, dan kun je beter 343 gaan spelen.

Wat een ongelovelijk vies spel van PEC zeg. Ik snap dat je het voetballend niet bij kan benen en stevig spel vindt ik alleen maar goed, maar dit liep wel uit te klauwen. Kuipers heeft hier dan ook een fout gemaakt om niet minimaal 1x rood te geven. Dat kunstgrasveld was trouwens ook niet om aan te zien...

2 november 2019 om 09:50

Dat uit de klauwen lopen is ook weer direct zo overdreven. Saymak had rood mogen hebben ja, maar voor de rest viel het allemaal erg mee. Zeker als je er ook even aan denkt dat Veltman gewoon twee keer hard van achteren tackelt en er ook gewoon zonder kaart vanaf komt.

Man of the match voor mij weer Hakim Ziyech, bizar ook dat 2 goals van Zwolle komen op naam van spelers die er met rood af hadden gemoeten, dit kan alleen in Nederland...maar Ajax is wel veruit het beste, beetje te goed voor Nederland

1 november 2019 om 22:03

'dit kan alleen in NL' - heb je de arbitrage wel eens in het buitenland gezien?

1 november 2019 om 22:36

Ziyech was echt fenomenaal deze wedstrijd. Fantastische dribles en de ene na de andere briljante pass. De enige speler die vandaag echt een goede wedstrijd speelde.

1 november 2019 om 22:45

Ik vond Nico ook wel goed anders.

Boeren schopploeg op een kunstgrasveldje. Kuipers was vandaag echt waardeloos. Zwolle was alleen maar aan het schoppen en er was 1 meneer die daar helemaal niks aan deed. Maar goed, de 3 punten zijn weer binnen, wonden likken en op naar chelsea. Marin had een puike 20 minuten trouwens! Mazraoui wederom zeer zwak.

1 november 2019 om 22:16

Kuipers is inderdaad slecht bezig, zwakke beslissingen.mazraoui was niet echt in de wedstrijd, was ook niet fit genoeg en ook Tadic speelde niet zijn beste wedstrijd.gravenberch had ter bescherming niet op dat moment ingebracht worden.marin gaf een prachtige bal op Ziyech, die met een geniale actie de goal cadeau gaf aan Neres.( die ook weer beter gaat spelen.

2 november 2019 om 09:53

Randstedelijke madamekes die meer bezig waren met klagen en kaarten aannaaien dan gewoon lekker door voetballen zoals ze het eerste half uur deden. Het is gewoon niet zo dat elke ploeg maar de rode loper uit hoeft te leggen voor Ajax, ook tegen deze club mogen gewoon overtredingen gemaakt worden

Dat PEC deze wedstrijd met 11 man eindigt, vind ik eigenlijk nog opmerkelijker dan het verval van Ajax..

Ja Ajax heeft het zichzelf lastig gemaakt, en dat Zwolle een schopploeg is , is echt onzin

1 november 2019 om 21:59

Eerste wat je zegt is 100 procent juist, tweede is echt grootste bullshit ever.

1 november 2019 om 22:00

Inderdaad, 2 zuivere rode kaarten.

1 november 2019 om 22:42

Komt ie aan hoor met z'n bullshit. Voor vanavond had PEC 15 gele kaarten, vier ploegen in de Eredivisie hadden er minder. Twee van de overige vijftien hele kaarten werden twee weken geleden al gegeven voor het wegschieten van de bal om tijd te winnen. Zou van een complete schopploeg toch wel wat meer schoppen en gele kaarten verwachten, of is dat ook complete bullshit? Of kijk je alleen Ajax en beoordeel je alleen ploegen op hun wedstrijd tegen Ajax? Groetjes!

1 november 2019 om 23:06

Haha wat bazel je nou ik kijk inderdaad weinig wedstrijden van pec maar ik mag op basis van deze wedstrijd fluitend concluderen dat dit ern schopploeg is geweest deze wedstrijd

1 november 2019 om 23:23

PEC is zeker geen schopploeg overall gezien maar vanavond waren ze wel flink bezig. Tegen Ajax moet je je wel wapenen uiteraard maar ze hadden vrolijk twee rode kaarten kunnen hebben vandaag en dan had niemand kunnen klagen.

1 november 2019 om 23:32

Ik vind 'dat dit een schopploeg is geweest deze wedstrijd' wel een behoorlijke nuancering ten opzichte van beweren dat het een schopploeg is, maar daarover verschillen wij dan blijkbaar van mening

2 november 2019 om 00:53

Nee hoor, wij denken er juist precies hetzelfde over

1 november 2019 om 22:01

Ja Arthur, je hebt helemaal gelijk jongen. Zwolle zijn zoo onschuldig. Die elleboog op Alvarez en die trap op Martinez. Hahaha wie fluit daar nou voor😂😂

Eigenlijk schandalig dat Zwolle met 11 man eindigt. Als ze met 8 waren geëindigd was het niet raar. Kuipers, beste scheids van Nederland?!

1 november 2019 om 22:14

Das war einmal. Kuipers is ver teruggezakt en krijgt van mij een 3 Totaal niet ingegrepen toen pec schoppend de wedstrijd probeerde te kantelen. Knvb mag hem wat mij betreft een weekje laten banken. De knvb wil dat Nederlandse clubs het goed doen in Europa en kuipers laat het middenveld van ajax straffeloos kapot schoppen. RKC heeft vorige week laten zien dat je het voetballend ajax heel lastig kan maken, daar hoef je niet voor te schoppen (oftewel "mannelijk voetbal" volgens deze houthakkers). Ik kijk zonder clubvoorkeur naar de Nederlandse clubs maar hoop dat rkc zich handhaaft en dat pec degradeert.

2 november 2019 om 04:25

Laten hun middenveld kapot schoppen. Je reacties worden steeds meer overdreven. Ja, er had een rode kaart moeten komen voor de elleboog, Maar Ajax krijgt al meer rust, wedstrijden worden verplaatst en nu mag je ze eigenlijk ook nog eens niet aanraken?aangezien je 'beweert' een neutrale supporter te zijn, zal mij het niet verbazen als je ergens rond Deventer woont gezien je reacties. Je hebt een Peaky Blinders profielfoto'... Maar kan je hart dat wel aan?

Qua punten schadevrij deze wedstrijd doorgekomen. Helaas qua blessures niet, hopen dat ze meevallen vooral Martinez. Van alle kunstgrasvelden is deze samen met die van VVV toch wel de meest dramatische hoor. Dat in combinatie met een ordinaire schopploeg is het geen ideale opwarmer voor een Europese pot. Achja 3 punten zijn weer binnen!

1 november 2019 om 22:21

Het is jammer dat Overmars aan deze club een speler heeft verhuurd. Ik dacht dat ajax geen spelers verhuurde aan kunstgras clubs. Daar moet Marc wat principiëler in zijn.

1 november 2019 om 23:36

Is waarschijnlijk aan spelers waar hij geen toekomst meer in ziet een schuurs bijvoorbeeld gaat nooit verhuurd worden aan een pec

Dan speel je tegen zo een degradatie club, op een verouderd rot kunstgrasveld, en dan gaat pec ook nog eens als een stel houthakkers op onze spelers rammen. Wat een schande. Pec had minstens 2 rode kaarten moeten krijgen. Ze hebben gewoon het middenveld eruit getrapt en geslagen! Wat een trieste instelling. Blij dat Ajax gewoon wint. Snel weg daar. Hopelijk hoeven we daar volgend jaar niet meer te spelen (a la Sjaak).

1 november 2019 om 22:10

Overdrijf niet zo. Ja PEC had rood kunnen hebben. Maar het is niet zo dat ze bewust spelers gaan blesseren. Daarnaast is het vrij logisch dat PEC fel speelt. Voetballend gaan ze het niet winnen.

1 november 2019 om 22:14

Fel betekent niet dat je 20 rotschoppen kan uitdelen.

1 november 2019 om 22:16

Als je de wedstrijd gezien hebt, dan weet je dat ik niet eens overdrijf.

1 november 2019 om 22:52

Ho ho, beste scheids ter wereld, vraag maar aan jullie aanvoerder.

2 november 2019 om 09:57

Minstens twee is pertinent onwaar, daar voor kijk je teveel door een gekleurde bril. Ook tegen Ajax mogen gewoon overtredingen gemaakt worden, doet Ajax zelf namelijk ook. En als je dan toch zo graag over overtredingen wil hebben, kijk dan ook eens naar jullie lieve Veltman die twee keer hard van achteren een tackle in zet en hier geen kaart voor krijgt. Of een Tadic die 7x een bal weg gegooid of getrapt heeft, terwijl een Groningen speler hier bij Ajax waarschijnlijk gewoon twee keer geel krijgt voor spelbederf

Zo te zien ligt de focus meer op het kampioenschap dan de CL.. jammer.

1 november 2019 om 22:04

Hoe concludeer jij dat na deze wedstrijd? Hoe leg jij dit verband? Erg vreemde conclusie.

Eerste helft leek er totaal niks aan de hand en dan zo een zwakke 2e helft.. toch plotseling die lichtzinnigheid. De spelers dachten dat de buit al binnen was en leken al met het hoofd bij chelsea. Maargoed punten zijn binnen. Jammer van de spelers die niet helemaal ongeschonden uit de strijd zijn gekomen, hopenlijk halen ze chelsea alsnog.

Die overtreding van Hamer op Martinez is gewoon identiek aan die van St Juste vorig jaar tegen Ajax, waar nota bene Kuijpers toen ook de scheids was. Die van Saymak is een schoolvoorbeeld van een klassieke elleboog. VAR en kunstgras falen vandaag.

Goede overwinning onder lastige omstandigheden. Wellicht is Razvan Marin toch de sleutel dit seizoen op het middenveld. Hij viel opvallend goed in.

Lekkere overwinning, ziyech en blind speelden prima. Tadic, mazraoui: geen idee wat die hebben geslikt in de zomerstop. Zonde dat ze weer na de 3-0 stoppen met voetballen en druk zetten, moet je weer onnodig gas geven terwijl je rust goed kon gebruiken. Marin prima ingevallen, gravenbergh viel tegen. Balen voor kuipers wel dit...

Verdiend gewonnen, maar Kuipers liet veel te veel toe. Zwolle liep gefrustreerd te trappen en mocht dat naar hartenlust doen.daarmee geef je een verkeerd signaal af. 3 man mogelijk geblesseerd...bedankt Zwolle!3 punten in de tas...maar ze moeten echt eens ingrijpen... die overtreding op Alvarez is overal ter wereld donkerrood...maar hier slechts geel...man man.we moeten punten halen voor NL in de Cl...en Kuipers dacht ach waarom zou men moet de beste op het veld tegen Chelsea moeten staan...

Gelukkig maar dat het voetbal wint. Schandalige wedstrijd van PEC en misschien zelfs nog schandaliger dat pec met 11 man mocht eindigen. 6 geblesseerden in 1 wedstrijd lijkt mij ook een nieuw record mede mogelijk gemaakt door dat o zo mooie kunstgras. 3 Punten mee naar Amsterdam en hopen op een vlot herstel voor de wedstrijd tegen Chelsea.

Word echt eens tijd dat Tadic op de bank gaat zitten nadenken hoe het komt dat hij daar zit.mazraoui is ook echt niet beter als Dest dus ook maar weer op de bank.wat Kuipers betreft die neem ik niets kwalijk daar is nu de Var voor.

Even serieus hoor. Was vorige week al verbaasd dat die Griekse spits van PSV vorige week geen rood kreeg en vanavond weer een pure elleboog en geen rood. Waarom is er dan een VAR?

De FIFA/UEFA/KNVB moet echt zo spoedig mogelijk alle kunstgrasvelden verbieden. Dit kan echt niet meer.

1 november 2019 om 22:08

Ze hadden het eigenlijk nooit moeten toestaan in eerste instantie. Maar er gloort hoop aan de horizon. RKC, Almere en Dordrecht zijn weer overgestapt op natuurgras. En volgens mij hebben meerdere clubs dat voornemen.

1 november 2019 om 22:30

Vooral de staat van het kunstgras vind ik absoluut bedroevend. Er zijn amateurclubs waar het kunstgras er beter bij ligt dan in Zwolle. Als je louter kunstgras zou neerleggen om er wedstrijden op te spelen dan zou het ook wel meevallen, maar veel clubs gebruiken ook als trainingsveld en vervangen de mat (of delen ervan) te laat. Dan krijg je zulk soort velden, die echt om te huilen zijn.

2 november 2019 om 00:23

In bepaalde landen waar het overdag gewoon maanden lang -20 kan ik mij kunstgras voorstellen, maar in Nederland moet dit echt niet kunnen.

Tja geen moment echt in de problemen gekomen tegen deze schopploeg. Hopelijk vallen de blessures mee en kunnen we gewoon met ons eerste aan gaan treden tegen Chelsea.

Hoe is het mogelijk dat bij PEC niemand met rood van het veld ging. Mannelijk voetbal is prima, daarmee maakten Groningen en RKC het Ajax knap lastig maar PEC ging over de schreef. Dat Hamer geen rood kreeg voor de eerste tackle is al geluk, maar hoe is het mogelijk dat Saymak blijft staan nadat hij Alvarez' lip eruitslaat. Schandalig hoe er werd nagetrapt, nageduwd en geschopt.

Zelfs voor een kunstgrasveld was dit veld niet om aan te gluren. Pec heeft ervoor geknokt en kuipers liet het toe dus geef ze geen ongelijk. Hopelijk valt het mee met de boys. 3puntjes en snel weer door.

Hoe kan zwolle nou met 11 man zijn geëindigd deze wedstrijd na zulke overtredingen.

Nils aan de hand, maar dan dom 1-3 weggeven. Hierdoor krijgt Zwolle vleugels en voelen ze dat er iets mogelijk is. Gelukkig toch de drie punten binnen. PEC is trouwens wel een ordinaire schopploeg en maar zeiken continue... die Vito mag wel weer terug naar Venlo, irritant mannetje. Zag hem 2 jaar geleden op een voetbaltoernooitje voor vriendenteams ook alleen maar ruzie zoeken met iedereen.

1 november 2019 om 22:10

Ja had zowel voor als na de 1-3 genoeg kansen om de 4de treffer te maken, maar dat verzuim je zelf (of beter gezegd, vooral Tadic die weinig ballen goed heeft geraakt vandaag). Het was ook een beetje pech allemaal, het afhaken van geblesseerde spelers, een amper ingespeelde Alvarez die het veld niet goed inschat bij een aanname, een 2de tegen treffer als je met 10 man staat en voorin na een scherpe openingsfase slordig in de afronding en de eind pass.

1 november 2019 om 22:15

Dat speelde ook mee ja, verschil tussen Martinez en Alvarez was te zien. Het was dan ook Alvarez die de fout maakte

Wat een kut ploeg dat Zwolle, die hamer en saymak hadden met rood eraf gemoeten, en scoren beide, schandalig

1 november 2019 om 22:49

Als ze bij Ajax normaal verdedigd hadden dan had Hamer die goal ook nooit kunnen maken, maar daar hoor ik je niet over. Vind je daar verder iets van?

2 november 2019 om 09:07

Als Hamer gewoon rood had gekregen had Ajax hem überhaupt niet hoeven verdedigen, maar daar hoor ik je niet over. Vind je daar verder nog iets van?

Toch nog een vervelende wedstrijd geworden, door omstandigheden en slordigheden aan eigen kant. Het begint eigenlijk voortreffelijk, van je eerste 4 mogelijkheden vliegen er 3 in (mede dankzij een heel matig Pec) waarna je gewonnen wedstrijd speelt. Enige minpunt van de openingsfase is Martinez die uit de wedstrijd werd getrapt door Hamer. Dat is niet zijn eerste smerige overtreding uit zijn loopbaan, een bijzonder onsportieve speler is dat. En dan zie je dat uitgerekend hij de 1-3 maakt. Die mag Alvarez zich aantrekken, hoewel het ook een beetje met het kunstgras te maken had. Nat kunstgras en dan plots moeten invallen dat is niet echt lekker. Veltman kiest ervoor geen risico op rood te lopen bij een 0-3 stand, daar heb ik alle respect voor. Als het in de 80ste minuut was ben ik ervan overtuigd dat hij vol een sliding zou inzetten (en terecht). Daarna verzuim je de 1-4 te maken en wordt Alvarez dankzij een klap van Saymak uit de wedstrijd geslagen. Dan sta je even met 10 en wie scoort er dan? Diezelfde Saymak. Overigens niet bepaald goed gedekt. Daarna volgt een fase waarin je de 3-3 vreest en andermaal verzuimd de 2-4 te scoren. Opmerkelijk was de goede invalbeurt van Marin, dat mag ook wel eens gezegd worden. Op het moment dat hij erin kwam voor de Van de Beek begon het in balbezit weer een stuk beter te lopen. Uiteindelijk gelukkig een 2-4 overwinning, maar het had zoveel beter gekund. Met een bescheiden 2-4 deed Ajax de krachtverhouding tekort en uiteindelijk is het balen dat je 3 spelers geblesseerd ziet afhaken vlak voor een belangrijk CL duel. 9 punten los, nu morgen en zondag eens kijken wat de concurrentie doet.

1 november 2019 om 23:02

@ Adzevedo Mee eens, maar het is wel al langer een terugkerend probleem dat Ajax een wedstrijd volledig onder controle heeft, en dan gewoon de tegenstander de gelegenheid geeft om terug te komen. Dat moet Ten Hag er toch echt uit zien te halen, op zulke momenten vind ik dat onze ervaren spelers te weinig brengen. In de zin van dat ze spelers in het veld niet wakker schudden, ondanks de waarschuwingen van de tegen partij.

1 november 2019 om 23:20

Ik weet niet of je het er helemaal uit gaat krijgen, ik vrees van niet. Af en toe is de Eredivisie net een speeltuin, het ging zo onzettend makkelijk tot de 1-3 zelfs met kleine slordigheden was het gewoon wachten op de 4de treffer. Een combinatie van verslapping van concentratie en pech breken je dan op. Ook vorig jaar zag je dit een aantal keer bij Ajax gebeuren, dat de concentratie weg is en dat teams als Excelsior, Vitesse en Emmen dan ineens 2 doelpunten maken. Nu is het huidige elftal in mijn optiek van mindere kwaliteit dan vorig seizoen, dus is het ook logisch dat wanneer er nu slordigheden en concentratie verlies ontstaat de schade eerder is aangericht. Vandaag vond ik inderdaad veel ervaren spelers op cruciale momenten te weinig brengen. Positief lichtpuntje vond ik wel Veltman, die zo slim is geen risico op rood te nemen en op enkele momenten slim de vaart uit de aanval haalt van de tegenpartij met kleine overtredingen.

Ik zou Pec vandaag nou niet bepaald als sportief willen omschrijven. In een gemiddelde Vinexwijk liggen overigens betere voetbalvelden alleen daarom zouden ze die proflicentie moeten afpakken.

Goede invalbeurt van marin, hoop dat hij vaker mag spelen ipv alvarez.

1 november 2019 om 22:23

Mag inderdaad ook wel eens gezegd worden. Viel sterk in.

Lekker potje wel. Hard werkend Zwolle gezien

wat een kansen krijgt zelfs zwolle in zo'n wedstrijd. aanvallend is ajax af en toe echt genieten maar de ruimte dat dit middenveld weggeeft kan echt niet op champions League niveau. Martinez is wel echt heel hard nodig. Hopelijk weer eens met marin erbij en vd beek op 10. vd beek op 10 en anders niet. promes spits en tadic bank vind ik ook geen probleem.

Ajax eerste half uur een tien, laatste uur dik onvoldoende en Kuipers Var: 4. Dan kreeg Mazraoui een kans, want die had hij verdiend, aldus Ten Hag. Dan zal hij zich op het trainingsveld anders presenteren dan vanavond, want die is nu een paar klassen minder dan begin vorig seizoen. Dan was de invallende Alvarez het begin van de ommekeer - naast het geschop en geelleboog van PEC Zwolle. Naast het spelen op dat verschrikkelijke tapijt. Maar Ajax is vooral zelf verantwoordelijk voor de eigen moeilijkheden. Met Tadic als exponent en aanvoerder die voorop in de strijd ging:-( Gelukkig geen puntenschade....

Er wordt gefluisterd dat PEC Zwolle binnenkort verder gaat als klaverjas vereniging. En dat de naam wordt gewijzigd in Schoppen Is Troef

Mazraoui heeft weer laten zien de zwakste schakel te zijn. Vorig jaar leek hij beter omdat het team beter draaide en hij naast Matthijs stond. Nu zie je zijn echte niveau.

1 november 2019 om 22:28

@ Rutgerrrinderdaad, die keren dat hij speelt dit seizoen is het echt van een bedroevend niveau, overigens vond ik het ook echt onprofessioneel dat Ajax zes minuten met tien moest spelen. Dat kan echt niet.

2 november 2019 om 00:05

Dit vind ik ook echt onbegrijpelijk, waarom zo lang met een man minder laten staan, dat kon in deze fase niet, dat voelde je gewoon. Je zag ook de irritatie bij Blind na dat doelpunt richting de bank.

In mijn ogen heeft PEC het prima gedaan na die 0-3 achterstand. Als je kans wil maken om te winnen moet je hard spelen, de grens opzoeken en soms er overheen. Het is niet zo omdat ajax toevallig 1 seizoen prima presteert we ajax met fluwelen handschoenen aan moeten pakken. Gewoon erop klappen en de scheidsrechter de grens laten bepalen.

Als je Hendrix van PSV tegen Utrecht rood geeft dan is die overtreding op Martinez ook rood. En Saymak weer precies waar Alvarez is. Vooral bij die ene herhaling kon je goed zien dat hij bewust achteruit slaat

Wat een geschenk uit de hemel dat kunstgras. We kunnen het wel hebben over een schande dat Zwolle geen rood krijgt, het is een schande dat we op het hoogste niveau naar dit soort rubberen parkeerplaatsen zitten te kijken. Afschaffen die hap en anders ga je maar naar de amateurs als je geen echt gras kunt (wilt) betalen.

1 november 2019 om 22:48

@veldkamp, mee eens. Het laatste geldt evenzeer voor de andere clubs uit de Eredivisie die op competievervalsend en voetbalverziekend kunstgras spelen. Met Heracles Almelo voorop, de aanstichter van al dit voetbalonwaardige onheil.

2 november 2019 om 04:29

Prima, gaat Ajax dan ook 'gewoon' als een profclub haar wedstrijden voetballen? Of mogen ze nog meer gepamperd worden? Wellicht 3 punten geven in de week dat Ajax Europees speelt en misschien nog wat extra ronden van de Knvb beker overslaan. Wellicht instromen in de kwartfinale?

Vind het vreemd dat mensen hier roepen dat PEc twee rode kaarten had moeten hebben. Die eerste is in mijn ogen nooit een rode kaart. Gele kaart is prima op zijn plaats daar. Bij de tweede heb ik mijn twijfels, maar het is ook weer niet zo'n donkerrode kaart zoals sommige hier beweren. Voglens mij heeft hij helemaal niet de intentie om Alvarez zo te raken. Ook deze gele kaart kan ik daarom plaatsen.

1 november 2019 om 22:44

Zijn Ajax supporters, het ligt altijd aan een ader!

1 november 2019 om 22:57

@ Klichnatuurlijk, andere supporters groepen zijn uiteraard altijd 100 % objectief. Over selectieve blindheid gesproken.

1 november 2019 om 23:07

@graig Tucker - Met geel voor Hamer kon ik op zich wel leven, maar ik denk dat als hij rood had gegeven de VAR hem niet zou corrigeren. Bij Saymak heb ik het echt het gevoel dat ze het volledig verkeerd zien. Er zijn echt spelers voor mindere ellebogen de laatste tien jaar van het veld gestuurd. Intentie doet er dan niet zoveel toe. Thomas had vorige week ook geen verkeerde intentie, Mazraoui had vorig jaar in de topper tegen PSV ook geen verkeerde intentie. Maar goed, het is natuurlijk vooral bijzonder wrang dat uitgerekend Saymak scoort als Ajax met 10 man staat dankzij zijn elleboog. Maar goed, het besluit is genomen en daarmee zal er geen verandering meer in komen. Het enige wat ik wel hoop waar snel verandering in komt is de groengeverfde parkeerplaats, wat voor veld moet doorgaan. Onbegrijpelijk dat je op het hoogste niveau zo'n onbehoorlijk veld hebt, zelfs voor kunstgras begrippen ver ondermaats.

1 november 2019 om 23:22

Hamer vond het zelf wel een rode kaart. Overigens wordt er in de tweede helft ook nog een Viergever-overtreding gemaakt op Veltman en waren er meerdere situaties van doorlopen op tegenstanders terwijl de bal al een tijdje weg is en waar je gewoon heel hoort te trekken.3keer rood was ook wat overdreven maar de scheids liet duidelijk wel te veel toe

Eerste wedstrijd helft drama! Tweede helft prima helft. Voetballend kun je niet mee, wij hadden twee rode kaarten moeten hebben. Maar kuipers liet veel toe en Kuipers was vandaag voor beide elftallen de kluts kwijt qua fluiten. Wat floot die zwak. Dit was voor het eerst dit seizoen dat Zwolle fanatiek vocht voor de punten.

Wat waren we de eerste helft weer slecht, laten ajax ze er gewoon vrij inschieten en ook die laatste goal lopen ze er gewoon door heen. Mous kan zich beter focussen op zijn beroep als jurist is denk ik de slechtste keeper van heel Europa. Dan maakt ajax 2 blunders achterin waardoor je nog kan terugkomen. Maar toen saymak en clement eruit gingen was het helaas over. Er werd in iedergeval een keertje strijd geleverd (een paar keer over het randje) wat mij toch deugd doet na al die wedstrijdjes waar ze als makke lammetjes afgaan. Maar waarom nou tegen ajax en niet tegen je concurrenten?

Schandelijk gefloten echt top voetbal onwaardig die kuipers en z’n var! Bij de 2 e goal van Zwolle krijg je echt de indruk dat ze heel graag pec weer in de wedstrijd willen hebben: ze vergeten ff een zuivere rode kaart te geven dan staat de aan gever van de 2-3 buiten spel en kopt de man die eruit had gemoeten hem binnen. In de eerste helft bij de overtreding op martinez wordt de rode kaart ook “vergeten” echt lachwekkend! En hoe kan de knvb een ploeg die cl moet spelen in godsnaam 4 dagen daarvoor plannen op dit grafveld ook weer een schande!! Spierblessure vd beek komt echt door die waardeloze mat! Je houd je hart toch vast als topclub in Nederland als je daar je dure spelers op los moet laten. Verder prima solide overwinning ondanks de arbitrage!!

2 november 2019 om 04:32

Redelijk eens met je betoog. Maar Ajax kreeg al rust deze week. Nu spelen ze ook een wedstrijd op vrijdag en kunnen ze zich makkelijk voorbereiden op de CL lijkt me. Een wedstrijdje op kunstgras moeten deze diva';s aankunnen

2 november 2019 om 09:10

Ajax kreeg al rust? Het is altijd al zo dat de Europees spelende ploegen niet in actie komen in de 1e ronde van de beker. Ajax 'krijgt' geen rust, het is vanaf het begin van het seizoen al bekend dat zij, net als PSV, Feyenoord en AZ, niet in de eerste ronde van de beker uitkomen. Is trouwens in vrijwel elk land het geval in de eerste ronde van de nationale beker hoor.

KNVB wilt weer een rol spelen in Europa en laat een CL team op dit veld spelen. Bravo! Komt ten goede dinsdag...

Er wordt bij ellebogen veels te willekeurig gefloten . De ene keer rood de andere niet. Waarom gewoon niet altijd rood dan bedenken spelers zich wel 2 keer voordat ze met de armen gaan zwaaien . Overigens geloof ik wel dat deze niet bewust was , en geen echt heel erg slaande beweging . Maar dan wordt het allemaal veels te subjectief en discutabel , dus beste gewoon altijd elleboog = rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

263 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Zakaria Labyad: ‘Toen hij tekende bij Ajax, leek het alsof het gisteren was’

Zakaria Labyad beleefde na zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax een 'mentaal gevecht' met zichzelf. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler stapte in de zomer van 2018 over naar Amsterdam, waar...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren