Johan Derksen stomverbaasd: ‘Dat is natuurlijk bijzonder onbeschaafd’

Vrijdag, 1 november 2019 om

Feyenoord besloot deze week in zee te gaan met Dick Advocaat als opvolger van de opgestapte Jaap Stam. De trainer gaat samenwerken met assistenten Cor Pot, John de Wolf en Said Bakkati, nadat Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Denny Landzaat het veld moesten ruimen. Johan Derksen vindt dat de communicatie van Feyenoord richting laatstgenoemde trio veel beter kon.

De voormalig assistenten bij Feyenoord gaven aan dat ze via de media moesten vernemen dat ze moesten vertrekken. "Dat is natuurlijk bijzonder onbeschaafd", stelt Derksen vrijdagavond bij Veronica Inside. "Feyenoord heeft nu ingegrepen en het was misschien ook wel nodig. Van Gastel zat er lang, maar hij heeft nooit zijn stempel gedrukt."

Advocaat vervangt Stam bij Feyenoord: 'Daarin is hij de beste'

"Stam had duidelijk behoefte aan steun, coaching en advies. Bakkati schijnt het wel goed gedaan te hebben. Heel vervelend dat ze het uit de media moeten horen. Ze hebben toch een perschef bij Feyenoord? Als dat in de krant staat, dan bel je hen direct uit bed en vertel je dat er wat is misgegaan", aldus Derksen. Advocaat gaat waarschijnlijk andere spelers in de basis zetten dan Stam. Bij het duel met VVV-Venlo komende zondag lijkt Jan-Arie van der Heijden, banneling onder Stam, een basisplaats te krijgen, tot verbazing van René van der Gijp.

"Hij is niet voor niets uit de selectie gezet. In de voorbereiding heb ik met Dick een paar keer langs de kant gestaan en toen waren wij er samen uit dat het met Eric Botteghin en Van der Heijden echt niet meer kon. Hij kan natuurlijk wel zeggen dat Marcos Senesi en Edgar Ié niet communiceren en de achterhoede niet neerzetten, maar die jongens hebben al te veel moeite met zichzelf. Ze zijn al blij als ze een bal over drie meter goed kunnen spelen", besluit Van der Gijp over de twee zomeraanwinsten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door memyselfandi)

typisch Feyenoord. die zijn nooit echt handig in dit soort dingen. kijk alleen naar Troost met dat Tapia verhaal een tijdje terug

Het feit dat Makaay, landzaat en van Gastel dit via de media te horen krijgen is compleet idioot. De persoon die dit heeft gelekt mag van mij ook vertrekken. De overige mensen binnen Feyenoord kun je dit ook eigenlijk niet verwijten. Zodra zoiets in de media verschijnt ben je te laat. Door sociale media komt dergelijk nieuws altijd te snel bij de personen in kwestie. Verder is het opstellen van van der Heijden echt compleet idioot. In het voorseizoen en bij Jong Feyenoord heeft hij gewoon aangetoond het niveau niet meer aan te kunnen (al heeft hij wel een aantal belangrijke doelpunten gemaakt bij Jong). Senesi heeft Feyenoord veel geld gekost en heeft het in Argentinië blijkbaar een hele behoorlijke indruk gemaakt. Je moet zo'n speler gewoon de kans geven. Het is niet alsof we in de verdediging nog echt alternatieven hebben. Johnston maakte op mij geen betere indruk van der Heijden bij Jong Feyenoord. Verder heb ik het gevoel dat Geertruida het Karsdorp nog wel lastig zal maken en daardoor niet centraal zal eindigen.

1 november 2019 om 22:28

Ga toch weg man... Het is volgens jou alleen de schuld van degene die heeft gelekt?? Natuurlijk is hij de hoofdschuldige, maar het is net zo kwalijk dat de directie dit blijkbaar eerst aan anderen doorverteld in plaats van eerst de betreffende medewerkers hierover te informeren. Troost is hier verantwoordelijk voor, linksom of rechtsom. Hij is de technische man, hun baas, degene die verantwoordelijk is voor het maken van de keuze hun te ontslaan, hun moet ontslaan en dus ook moet regelen dat dit op een nette manier gebeurt. Het is echter totaal niet netjes aangepakt door Troost, want anderen en zelfs de media wist het eerder dan de personen zelf.

1 november 2019 om 23:44

Voor het ontslaan van personeel moeten er veel zaken geregeld worden. Ik neem aan dat Troost deze keuze ten eerste niet alleen maakt zonder het met de directie te bespreken. Verder zullen er waarschijnlijk mensen met een juridische en HRM achtergrond betrokken zijn. Het is dus niet meer dan logisch dat een aantal mensen dit zouden weten voor de personen zelf, zij waren namelijk bij het ontslag betrokken. Als een van hen dan lekt naar de media dan kan Troost daar vrij weinig aan doen.

2 november 2019 om 09:44

Landzaat zat met jong feyenoord in Engeland. En ontslag is wel nieuws dat je face to face wilt geven aan iemand. Dus hij wou wachten tot hij terug was in NL. Klinkt logisch. Is dan wel zuur als het uitlekt.

Ze lazen hun ontslag in de media en dat is kwalijk voor mensen die alles hebben gegeven voor hun club. Ongeacht of ze het wel dan niet goed deden. Wat opvallend was is dat de Wolf al een tijdje geleden gepolst was om assistent te worden van Stam. Er speelde dus al van alles en de assistenten stonden dus al op de nominatie om ontslagen te worden. Bij dit alles zie je weer dat Feyenoord geen kapitein heeft. Het is een stuurloos schip. Een nieuwe trainer verandert dit niet. Er zijn teveel mensen met inspraak en macht. Teveel kleine zeggenschaps organen. Een algemeen directeur gaat hier ook last van krijgen. De RVC, de vrienden van Feyenoord, de amateurtak. Allemaal hebben ze een stem. Koevermans schijnt de nieuwe algemeen directeur te worden. Hoop dat hij sterk in zijn schoenen staat.

2 november 2019 om 09:45

Hij was gepolst voor een functie bij feyenoord. Niet specifiek een assistenten rol.

Amateuristisch ten top. Dan maak je jezelf als club echt wel belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2415
L. FerMiddenvelder232
O. KökçüMiddenvelder222
J. ToornstraMiddenvelder215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 3 april
Alexis Sánchez kan zijn loopbaan vervolgen bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren