Van Bommel: ’Dat betekent dat we Bergwijn even kwijt zijn’

Vrijdag, 1 november 2019 om

PSV verloor in competitieverband achtereenvolgens van FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4), terwijl LASK Linz de Eindhovenaren in de Europa League op 0-0 hield. Trainer Mark van Bommel maakt zich desondanks geen zorgen over de vormdip van zijn elftal en verklaart op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam waarom hij vertrouwen blijft houden in de PSV-selectie. Van Bommel kan in het duel met Sparta geen beroep doen op de geblesseerde Steven Bergwijn, terwijl ook het meespelen van Donyell Malen onwaarschijnlijk wordt geacht. Mohamed Ihattaren daarentegen lijkt wel fit genoeg voor speeltijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij PSV zaterdag winnen van Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

PSV zal heus wel winnen van Sparta, maar makkelijk gaat het niet worden. Bergwijn en met name Malen zijn wel heel erg belangrijk voor dit Psv. Zonder die twee is het voor PSV toch wel heel moeizaam scoren. De negativiteit die momenteel heerst rondom PSV vind ik ook enorm overdreven. Ze hebben 2 wedstrijden op rij verloren, waarbij met name de pot tegen Utrecht uitermate dom was. Die jongens zullen zich prima weer herpakken als de selectie weer fit is.

1 november 2019 om 14:59

over de negativiteit ben ik het met je eens dat die wat overdreven is, zeker met al die ongelukkige momenten (op Hendrix na).toch ben ik er niet zeker van dat PSV gaat winnen van Sparta, ze missen gewoon te veel basisspelers en missen ook gewoon Viergever achterin. Kleinere ploegen zien nu hun kans om eens van PSV te kunnen winnen, dus zal nog wat worden. Kan een leuke wedstrijd worden.

1 november 2019 om 15:31

Huidige negativiteit misschien wat overdreven, maar de positiviteit voor Utrecht ook. Er zit simpelweg geen lijn in het spel.als je jezelf compleet afhankelijk maakt van de grillen van vier jongens van begin 20, dan weet je dat je met veel pieken en dalen te maken gaat krijgen. Dat Van Bommel weer teruggrijpt op incidenten in plaats van het grote plaatje is wederom veelzeggend.

1 november 2019 om 16:16

@de10, de vervangers van de jongens van begin 20 zijn stuk voor stuk de duurste aankopen en spelers in de selectie. Deze moeten de klus gewoon klaren. Punt

1 november 2019 om 16:28

Ik vind PSV zonder die drie behoorlijk kwaliteitsarm (gelukkig voor PSv doet Ihattaren wel mee). Er zit weinig voetbal in de achterhoede en op het middenveld. Het is echt geen abc-tje dat je dan uit bij Sparta wint.

Word een hele zware pot die je zomaar kunt verliezen, Ihataren weer terug maar zonder Malen en Bergwijn word het erg lastig. Ik hoop gakpo op links Mitro in de spits en doan op rechts. Mo erachter en dan vlammen.

1 november 2019 om 15:11

Je lijkt van Bommel wel. Die dekt zich ook altijd zo in. Sparta moet je gewoon met een nulletje of 4 van winnen.

1 november 2019 om 15:49

Als je 4 basisspelers mist kun je dit niet zo 1/2 opvangen. Je moet zoveel dingen omzetten en dus word het een zware klus.

1 november 2019 om 16:12

Baumgartl ipv viergever, Gutierrez ipv Hendrix, Pereiro ipv ihattaran, Bruma ipv Bergwijn en Doan ipv malen? Je vervangers hebben 34 miljoen gekost terwijl je basisspelers kosteloos waren in transfersom. Geen excuses, je moet gewoon winnen!

1 november 2019 om 17:02

Baumgartl staat al basis dus die vlag gaat niet op. Dat word schwaab en die was gratis. Daarnaast wil aankoopprijs niks zeggen over prestaties. Dat zien we aan Bruma.

1 november 2019 om 17:02

Extra dom van Bergwijn dat hij niet direct naar de kant ging bij de blessure. Dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf, maar hopelijk heeft hij er iets van geleerd.

1 november 2019 om 17:35

@Cuco10, de aanschafwaarde zegt niet perse gelijk wat over de kwaliteit van de spelers maar wel deels. Deze zouden namelijk beter moeten zijn dan de eigen spelers of vergelijkbaar.

1 november 2019 om 18:43

Het blijft een markt van vraag en aanbod, D-Bergkamp. Al heb ook ik mijn vraagtekens bij een aantal van de aankopen dit jaar. En ondanks dat heb je nog steeds te maken met de chemie tussen spelers die het hele seizoen langs elkaar staan, of zoals in dit geval ineens 5 andere basisspelers aan de start verschijnen. Daar kun je nog zo veel op trainen, maar haal je nooit helemaal weg.

Malen en Bergwijn zijn de beste aanvallers met het hoogste rendement, die missen ze natuurlijk, en Hendrix en Viergever zijn ook belangrijk. Ik verwacht een gelijkspel.

1 november 2019 om 16:24

2 goals van bergwijn is niet een heel hoog rendement vind ik. Die van malen is een stuk beter alleen heeft hij al 5 goals tegen 1 tegenstander. Denk dat ze qua goals te afhankelijk van malen zijn.

1 november 2019 om 16:29

@wve als je iets verder kijkt dan alleen goals (assists horen wat mij betreft ook bij het rendement van een aanvaller) zie je dat Bergwijn na Tadic de meeste assists heeft gegeven in de eredivsie (7stuks)

2 november 2019 om 19:42

Ja dan is het niet slecht. Maar als je naar zijn schoten kijkt is gewoon karig wat hij doet. Maar psv is te afhankelijk van Malen.Want Bergwijn gaat er geen 20 maken.En de rest op malen na ook niet.

Zo zonde dat juist ook Lammers geblesseerd is nu. Die had zijn echte doorbrak kunnen hebben met de blessure van Malen.

1 november 2019 om 15:14

Niet eens meer aan Sam gedacht. Is inderdaad erg zonden dat hij nu niet even kan opstaan.

1 november 2019 om 15:24

Was ik ook al vergeten...wanneer komt die terug? Na de winterstop zeker?

1 november 2019 om 15:27

Het laatste nieuws erover is dat PSV hoopt dat hij in de winterstop mee kan op trainingskamp, dat zal dus wel februari een keer worden voor hij weer fit is.

Tegen Utrecht kregen we twee rode kaarten (nick Viergever en Jorrit Hendrix, red.), eigenlijk in een fase waarin iedereen voelde dat we gingen scoren. -- Eeeh, nee. De overtredingen die rode kaarten opleverden kwamen juist voort uit frustratie omdat Utrecht beter was. Eigenlijk had PSV zelfs nog een derde rode kaart moeten krijgen. -- En tegen AZ speelden we zeventig minuten met tien man (na de rode kaart van Ryan Thomas, red.) in een opstelling die door omstandigheden volledig anders was dan een week eerder. -- Ook met elf tegen elf was AZ veel beter dan Psv. --

1 november 2019 om 15:23

PSV - Az was met 11 tegen 11 ook al moeilijk, dat was iedereen van overtuigd omdat je voor 3 mensen mist die scoren en kansen creëren. En toch is een duel anders met 11 vs. 11. Dan 70 met 10, kan ook jij niet ontkennen.

1 november 2019 om 15:28

Neemt niet weg dat het een flink partijtje open deuren intrappen van Van Bommel.wanneer de rode kaarten niet vallen, heb je ook gewoon een grotere selectie.wat betreft "tegen Utrecht kregen we twee rode kaarten (nick Viergever en Jorrit Hendrix, red.), eigenlijk in een fase waarin iedereen voelde dat we gingen scoren" is natuurlijk de grootste bullshit, want je scoort niet! Een gevoel dat je gaat scoren bestaat namelijk niet, dat is jezelf indekken. Wees toch gewoon realistisch en eerlijk en zeg waar het op staat in plaats van elke keer maar een excuus te vinden.""tegen Linz vond ik ons heel goed spelen, die moet je normaal gesproken winnen" maar was is normaal dan? PSV zette zichzelf te toch gewoon te kijk met zo'n wedstrijd. Waarom? Je wint hem niet, plus de wedstrijden daarna ook niet! Dus je doet het gewoon slecht.

1 november 2019 om 17:43

"een gevoel dat je gaat scoren bestaat namelijk niet.."???oke vreemd argument, maar ik denk dat iedereen die voetbal kijkt dat wel kent.

1 november 2019 om 15:50

Probeer nu ook eens voor de verandering een stuk realisme in jouw mening te laten doorklinken. PSV miste tegen AZ liefst 5 basiskrachten vanwege schorsingen en blessures. Je mist dan alleen niet de helft van je beste krachten maar ook gaan er met de vervangers de nodige automatismen ontbreken. Supporters van een andere club zouden dan eendrachtig zeggen dat in deze omstandigheden je met een B-team speelt. Tel dan erbij op dat ook nog driekwart van de tijd met een man minder gespeeld moest worden en dan is de zeperd logisch verklaard. P.s. wat jij "beter" vindt is een mening, geen feit en dus geen maatstaf.

1 november 2019 om 16:08

Probeer jij dan zo realistisch te zijn om te constateren dat Van Bommel vooral bezig is met het zoeken van excuses en het intrappen van open deuren. PSV heeft het in die drie wedstrijden niet goed gedaan en dan mag je dat ook gewoon zo benoemen.

1 november 2019 om 16:14

Een B-team met Baumgartl, Gutierrez, Pereiro, Doan en Bruma in de basis die stuk voor stuk de duurste aankopen zijn in je selectie? Als dat een B-Team is mag je grondig naar je scouting en TD kijken toch? Je basis spelers qua Viergever, Hendrix, Ihatarran, maken en Bergwijn hebben niets gekost en de vervangers 34!!!! Miljoen.. wat nu B-Team?

1 november 2019 om 16:34

@orwell Realisme is aan jou niet besteed, is het wel? Denk je nu echt dat van Bommel binnenskamers niet tekeer is gegaan tov zowel het team als een aantal individuele spelers? Ik kan je verzekeren van wel en een persoon is met name de wacht aangezegd. En natuurlijk zegt hij in de media dat hij vertrouwen blijft houden in zijn selectie. Moest er nog bijkomen dat hij geen vertrouwen meer zou hebben. Maar misschien ben jij er nog niet achter dat persco's in het betaald voetbal praktisch altijd obligate prietpraat oplevert. Als trainer/coach open en bloot, extern, je mankementen in de pers gooien is te stom voor woorden. Zo, nu ben jij ook weer op de hoogte hoe dat werkt met die "open deuren" van jou.

1 november 2019 om 16:57

Als je wissel spelers 34 miljoen kosten moet je zonder problemen kunnen winnen van Sparta en niet klagen over het missen van 4 basis spelers. Je doet dure aankopen om je basis en selectie te verbeteren en te verbreden. Dus die aankopen moeten nu ook laten zien dat ze dat ook zijn.

Kijk bergwijn en malen dat is gewoon heel veel doel gevaar. Tegen die Oostenrijkers zat het ze niet mee alleen hadden ze die ook zomaar kunnen verliezen. Het is dat AZ zo slordig met de kansen omging anders was het een historische uitslag geweest. PSV zal echt wel herstellen, ze hebben gewoon heel veel scorend vermogen, alleen ze moeten nu wel weer gaan winnen.

Zou van Bommel niet het verband moeten leggen tussen de vele blessures, rode kaarten en bijvoorbeeld de druk die op de ploeg staat en de belasting van de spelers. Voor spelers als Malen en Ihataren is het nieuw dat ze zoveel wedstrijden spelen. Voor Thomas en Hendrikx kan de druk van het moeten presteren ook zorgen in "domme" overtredingen.

1 november 2019 om 16:43

Thomas was te gretig. Hendrix is gewoon een viezerik doet dit vaker. Alleen nu is er de VAR.

natuurlijk is de samenstelling anders .logisch toch als je 3 rode kaarten krijgt

1 november 2019 om 15:57

En? Wat is je punt?

Hopelijk gaat het Europees gezien nu niet mis, vind ik veel zorgelijker.

Topprestati leveren?? Elke week een perfecte wedstrijd? Man, waar hebben we t over. Je speelt in de eredivisie en de zwakste poule van de Europa League. Schaam je Van Bommel. Met dit spelers materiaal moet je over iedere tegenstander heen walsen, iedere week. Dat was wel even het geval vorig seizoen tot aan de winterstop, sindsdien is het helemaal niks, alleen maar excuses.

Toch vind ik het wel verontrustend dat Mark alles zo makkelijk afdoet en zich altijd erg focust op de omstandigheden waardoor we puntverlies lijden ipv echt kritisch te zijn en de hand in eigen boezem te steken. Wellicht, en dat vermoed ik ook wel, dat hij binnen de kleedkamer wel degelijk hamert op de juiste dingen, maar een wat kritischere externe houding ipv alles te bagataliseren zou mij wat meer gerust stellen dat hij ook herkent waar het echt fout gaat.

Wordt een moeilijke pot. PSV blijft met dezelfde speelstijl spelen en daarom pakken ze in de eerste helft weer een rode kaart. Even over de bal heen op de enkel van Veldwijk en ze staan weer met 10 man. Sparta pakt gewoon de punten !!

Toch zie ik onder Van Bommel niet veel doorontwikkeling. Tuurlijk, de talentvolle jongelingen voorin ontwikkelen zich prima, maar zijn ook van een niveau dat je daar als trainer weinig aan hoeft te schaven. Wat me meer zorgen baart is hoe weinig progressie PSV daarachter maakt onder Van Bommel. Hendrix staat al twee jaar stil en wordt ook niet beter. Rosario is een jongere versie van hem en brengt ook al bijna een jaar niets meer. Op de een of andere manier krijgt Bommel Gutierrez ook maar niet aan de praat en achterin is het helemaal drama. Dat Unnerstal niet de voorkeur krijgt boven Zoet mag je Van Bommel nog aanrekenen, het probleem dat Boscagli, Lato, Sadilek, Viergever, Schwaab en Baumgartl vormen komt op het rapport van John de Jong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 13 2 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Fraai gebaar van Malen: ‘Ik denk dat iedereen Mo's situatie wel kent’

PSV boekte zaterdagavond een ruime overwinning op Fortuna Sittard. De Limburgers keerden met een 5-0 nederlaag op zak huiswaarts en het vierde doelpunt in het treffen werd verzorgd door Mohamed Ihattaren....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Chelsea is bereid 110 miljoen euro neer te tellen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren