Salah-sneer als motivatie: ‘Respectloos na drie Champions League-bekers’

Vrijdag, 1 november 2019 om

Marcelo blikt op verzoek van The Players Tribune terug op enkele memorabele momenten uit zijn succesvolle spelersloopbaan. De linksback van Real Madrid brengt in dat kader de Champions League-finale van 2018 tegen Liverpool (3-1 winst) in herinnering. Marcelo kreeg in de uren voorafgaand aan de eindstrijd in Kiev te maken met angstaanvallen, die pas op het veld verdwenen.

"Ik kon niet ademen, maar ik deed alles om niet in paniek te raken", zo schrijft de openhartige Marcelo. "Dit gebeurde in de kleedkamer voorafgaand aan de finale tegen Liverpool in 2018. De ellende begon de avond voor de finale. Het lukte me niet om te eten, en slapen ging ook al niet. Mijn gedachten werden beheerst door die finale."

‘Cristiano Ronaldo is een machine, maar zelfs hij deed het in zijn broek!’

Lees artikel

Marcelo wil de moeizame voorbereiding op de eindstrijd in het miljardenbal ook weer niet overdrijven. "Een klein beetje nervositeit is heel normaal in het voetbal", benadrukt de vleugelverdediger van de Koninklijke. "Het maakt mij niet uit wie je bent, als je niet een beetje nerveus bent voor een finale, dan ben je in mijn optiek geen echt persoon. Het gaat dan echt niet om wie je bent. Je doet er gewoon alles aan om niet in je broek te schijten. Het is de waarheid, broeder!"

De routinier van Real werd onbewust gemotiveerd door voormalig Real-speler en technisch directeur Jorge Valdano, die zich zorgde maakte over de duels van Marcelo met Liverpool-aanvaller Mohamed Salah. "Een oud-speler van Real had op televisie iets over mij gezegd en dat bleef bij mij hangen. Hij zei: 'Ik denk dat Marcelo een poster van Salah moet kopen, het aan zijn muur moet hangen en vervolgens elke avond een schietgebedje moet doen'. Na twaalf seizoenen en drie Champions League-bekers deed hij live op televisie zo respectloos over mij. Zijn uitspraken moesten mij klein krijgen, maar het motiveerde mij alleen nog maar meer."

Klopp: 'Komt er geen geschikte speeldatum, dan spelen we niet'
Meer video's

Poll

Zie jij Real Madrid dit seizoen de Champions League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door bf1994)

Mooi dat hij hier open over durft te zijn, voetballers zijn ook maar mensen en ook zij kunnen met mentale problemen kampen als ze onder veel stress staan. Tijdens de wedstrijd overigens weinig van gemerkt, knap gezien de omstandigheden (en de hulp van ramos bij het uitschakelen van Salah heeft vast ook geholpen )

Het motiveerde Ramos ook. Haalde een van de beste uitgevoerde judo bewegingen uit bij salah. Een judo beweging is is niet per se moeilijk. Maar doe dat maar op hoge snelheild in de champions league finale. Niemand doet ramos na.

1 november 2019 om 09:49

Nee idd de meest smerige voetballer op de velden want net als tegen Salah was een bewuste om hem te blesseren. Goede speler maar een verschrikkelijke galbak die met heel veel wegkomt.

1 november 2019 om 11:35

Hoe blind mensen kunnen zijn zeg. Kijk gewoon de beelden terug en dan zie je dat salah hem eerst vast heeft.

1 november 2019 om 18:32

Dus doordat Salah Ramos even vasthield was het logisch/terecht dat Ramos er vervolgens een smerige judoworp uitgooit?

1 november 2019 om 15:12

Tja, Ramos is 1 van de beste verdedigers ooit naar mijn mening, maar ook een afschuwelijk vuile speler. Dat is ook de reden waarom ik hem nooit volledig kan waarderen op basis van zijn kwaliteiten.

1 november 2019 om 16:21

Goed verwoord Sirius, zo denk ik ook over hem, hij kreeg wel een koekje van eigen deeg van Costa die even zijn noppen op de tattoo van Ramos schuurde, en dan nog klagen ook waarom hij dat doet terwijl Ramos zelf een van de smerigste voetballers aller tijden is.

wat is die fixatie van voetballers met kritiek uit de media? daar moet je toch boven staan als prof? zeker als je een speler bent van het kaliber Marcelo die al meer als genoeg bewezen had

1 november 2019 om 09:48

Heb jij nooit het ongelijk van iemand willen bewijzen die kritiek op je heeft op basis van gebakken lucht. Zoals die journalist op marcelo had.

1 november 2019 om 09:52

@bf1994 dat lijkt me niet te vergelijken. als speler van een Europese topclub lig je elke dag onder een vergrootglas dus dat is vechten tegen de bierkaai

1 november 2019 om 09:56

Zijn toch overwegend ongeschoolde gasten die vanaf jonge leeftijd heel veel verdienen en zich omgeven door ja-knikkers waardoor ze een dergelijk ego krijgen. Een stuk zelfreflectie ga je dan missen

1 november 2019 om 10:04

Japie_krekel. Beetje onzin natuurlijk. We zijn allemaal mensen. En alle mensen vinden kritiek op hun persoontje nou eenmaal niet prettig. Of jij dat nou bent in een baan die niet onder een vergrootglas ligt of Marcelo die elke dag in de spotlights staat. Misschien trekt Marcelo juist wel precies deze persoon aan omdat hij die zelf hoog had staan, of omdat het een real legende is bijv.

1 november 2019 om 10:33

Het ontbreken van zelfreflectie staat los van het al dan niet geschoold zijn, toch? Genoeg hoogopgeleide mensen die op bepaalde momenten moedwillig hun kop in het zand steken.Inhoudelijke / opbouwende kritiek is altijd goed, maar er zijn ook aardig wat voorbeelden op te noemen waarbij voetballers gewoonweg te kakken worden gezet. Er is geen greintje inhoud te bekennen. Wat dat betreft begrijp ik ergens de houding jegens de pers / media van bepaalde voetballers wel.Ik deel je mening dat bepaalde voetballers worden omringt door ja-knikkers. Dat zijn mensen die veelal iets willen van voetballers. In plaats van het beste voor te hebben met iemand en diegene op bepaalde momenten te confronteren of helpen, duwen ze die jongens juist nog dieper in het moeras. Sommige jongens vragen er ook zelf om...

1 november 2019 om 09:59

Wellicht hebben ze die fixatie nodig of gebruiken ze die om betere prestaties neer te zetten. Je kunt wel doen alsof je ijskoud bent, maar we zijn allemaal mensen Japie.

1 november 2019 om 13:43

Het lijken net mensen met emoties. Stop daar gauw mee voetballers! Je moet een robot zijn die boven alles staat.

En weer een angstaanval die in de media terecht komt. Het 'taboe' rondom mentale problemen lijkt toch ook een beetje bij voetballers te verdwijnen. Laatst Buffon al met de paniek en depressie, nu Marcelo. Ook topvoetballers gaan zich hier steeds meer over uitspreken. Vind het persoonlijk wel knap van Marcelo dat hij die pot zo heeft kunnen voetballen als hij in de kleedkamer nog last had van zijn ademhaling. Dat is geen pretje.

1 november 2019 om 11:57

Ik ben wel blij met deze ontwikkeling. Zo besef je des te meer dat voetballers geen mythische wezens zijn maar gewoon mensen zoals jij en ik.

1 november 2019 om 13:17

Helemaal eens. Ook goed om sowieso een beetje het taboe van angst en depressie te doorbrelen. Voetballers zijn toch een voorbeeld. Als zij het er al over 'durven' te hebben zullen alleen maar meer mensen het gaan doen.

1 november 2019 om 12:58

@inkemontana en toch zie je bij het onderwerp Xhaka mensen reageren dat een prof het maar van zich af moet laten glijden als mensen je familie bedreigen, je dochter een dodelijke ziekte gunnen etc.hoe goed je ook kan voetballen, hoe veel je ook verdient... Dat soort dingen gaan echt wel in je hoofd zitten en komt er een keer uit

1 november 2019 om 13:18

Klopt. En al die mensen die zo reageren zullen het zelf waarschijnlijk ook niet van zich af laten glijden op het moment dat er zulke dingen tegen hun worden gezegd. Het is makkelijk roepen als iets jezelf niet overkomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Actuele wedstrijden

Brazilië
0 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017 Ríver 7 1 1 0
2017 Ríver 7 0 2 0
2016 Nacional AM 1 0 0 0
2014 Vila Nova 4 0 2 0
2013 Vila Nova 19 0 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren