Eindhovens Dagblad: PSV krijgt goed en slecht nieuws vanuit ziekenboeg

Vrijdag, 1 november 2019 om

Mark van Bommel kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam waarschijnlijk weer een beroep doen op Mohamed Ihattaren, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De aanvallende middenvelder ontbrak vorige week in de wedstrijd tegen AZ (0-4 nederlaag) nog met een blessure, maar lijkt weer fit genoeg. Er komt overigens niet alleen maar goed nieuws uit de ziekenboeg van de Eindhovenaren.

PSV moet het nog iets langer stellen zonder Donyell Malen en Steven Bergwijn. Eerstgenoemde lijkt binnen afzienbare tijd wel weer speelminuten te kunnen maken en is op de weg terug, maar Bergwijn heeft zich wegens zijn blessure ook afgemeld bij Oranje. Het wordt hoe dan ook puzzelen voor Van Bommel op Het Kasteel, daar hij met meer personele problemen kampt.

Nick Viergever en Jorrit Hendrix zitten tegen de Rotterdammers de laatste wedstrijd van hun schorsing na de rode kaarten in het duel met FC Utrecht (3-0 nederlaag) uit. Daarnaast is ook Ryan Thomas niet inzetbaar, daar hij geschorst is na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen AZ (0-4 nederlaag). Op het middenveld lijkt Van Bommel dus in ieder geval weer te kunnen beschikken over Ihattaren. PSV wist de afgelopen drie duels op rij niet te winnen, want naast de nederlagen tegen FC Utrecht en AZ werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen LASK Linz in de Europa League.


Poll

Wint PSV van Sparta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door johanvanrood)

Van Bommel is allesbehalve tactisch ingestelde coach. Zal weer aandraven met Gakpo in de spits wat niet werkt terwijl je Mitro op de bank hebt zitten. Je hebt nog Perreiro die jaren Eredivisie ervaring heeft, maar Van Bommel stelt hem niet op. Affelay zou hij ook speelminuten geven met zijn ervaring kan hij het team op sleeptouw nemen. Rosario speelt als aanvoerder verstoppertje op het veld.

1 november 2019 om 08:24

Ik denk dat bommetje eeen hele goede coach kan worden, als ie niet te lang vasthoud aan dezelfde spelers,. En ze gewoon op de goede posities neerzet. En eigenlijk moet ie een hiddinkje naast hem hebben, die hem advies geeft.

1 november 2019 om 08:50

" Ik denk dat bommetje eeen hele goede coach kan worden, als ie niet te lang vasthoud aan dezelfde spelers ". Als hij jouw raad zou opvolgen, wordt hij zeker geen goede trainer. Voetbal wordt gespeeld door mensen van vlees en bloed en die hebben zelfvertrouwen nodig om een goede prestatie te kunnen neerzetten. Als een speler merkt dat hij niet het vertrouwen geniet van zijn coach, zal hij niet alleen gaan twijfelen, maar ook niet de bereidheid hebben om voor hem door het vuur te gaan. En daar gaat hij natuurlijk niet beter van spelen. Het is juist absolute noodzaak dat een coach lang vasthoudt aan zijn spelers en die niet meteen naar de bank verwijst als ze een slechte wedstrijd spelen. Wat hij echter niet moet doen, is ze de hand boven het hoofd houden als het te lang duurt omdat hij daarmee niet alleen zijn geloofwaardigheid op het spel zet, maar ook het gevaar ontstaat dat de concurrentie er met de pet naar gaat gooien als die ziet dat ze op de bank wordt gehouden terwijl er spelers in het veld staan die niet presteren.

1 november 2019 om 10:57

Je zegt zelf al wat ik bedoel, sadilek is heel nuttig. Maar zet hem niet op linksback. Zoet is een goede keeper, maar is al heel lang heel matig, rosario is al 1 jaar lang drama, je moet spelers ook scherp houden. Door r laten zien. Je bent niet de enigste hier. Ik heb meerdere goede spelers

Bergwijn meldt zich echt vaak af bij oranje om de daaropvolgende wedstrijd voor PSV weer gewoon te spelen. Misschien eens stoppen met deze speler op te roepen die te pas en te onpas de interland periode extra rust pakt. Genoeg andere opties. Promes, Babel en Stengs en desnoods Kluivert of Berghuis kunnen prima op die positie spelen

1 november 2019 om 08:37

Bergwijn speelde afgelopen interlands gewoon mee. Tegen az deed hij al niet mee en aankomende zaterdag tegen Sparta ook niet dus zo gek is het niet als hij de interlands ook niet kan spelen toch?

1 november 2019 om 08:58

En toch heeft hij zich meerdere keren afgemeld om de wedstrijd van PSV erna gewoon te spelen. Let maar op volgende wedstrijd van PSV na de interlands is hij er gewoon weer bij. Het begint een patroon te worden.

1 november 2019 om 08:59

Best wel een beschuldiging. Ook al is hij er na de interlands weer bij, hij is toch daarvoor ook al twee weken afwezig geweest? Dat zegt helemaal niks.

1 november 2019 om 09:15

Ajoh, die Woutersl is gewoon een troll. Degene die het er meest mee zit is Bergwijn zelf, zoals hij zelf al aangeeft; niks mooiers dan voor je land uit te mogen komen. Daarnaast is het een mooi podium om aan te tonen op een hoger niveau te kunnen spelen.

1 november 2019 om 09:23

Raar dat je me een trol noemt. We gaan het zien de eerst volgende wedstrijd van PSV is Bergwijn er gewoon weer bij. Dat je dat als PSV kenner nog niet eerder is opgevallen.

1 november 2019 om 09:24

Dit keer maar de keren ervoor niet. Maar let maar op volgende wedstrijd van PSV speelt hij gewoon.

1 november 2019 om 09:30

@woutersl, ik mag hopen dat hij er de volgende wedstrijd van PSV bij is. We hebben hem aardig gemist tegen AZ en morgen zal hij zondemeer gemist worden. Maar ben benieuwd hoeveel wedstrijden hij van psv moet missen van jou, om zijn afwezigheid bij het nederlands elftal te rechtvaardigen...

1 november 2019 om 09:59

@WouterSL Wie ben jij om zo te oordelen over iemand waarvan je de situatie niet kent en zelf de persoon in kwestie niet eens kent. Heb Bergwijn jaren geleden een paar keer ontmoet en het is een jongen die dol is op het spelletje en als persoon destijds heeft hij een goede indruk achtergelaten. En ja nee ik ken hem ook niet maar die paar keer dat ik hem ontmoet heb heeft hij een goede indruk achtergelaten.

1 november 2019 om 10:17

Ik denk al meer dan 4 x gebeurt. Ik meen tegen Duitsland en Estland de laatste keren. Bij oranje er niet bij. Bij PSV in de basis. Zoek maar op. En nee ik ken hem niet en jij ook dus niet alsof dat iets ermee te maken zou hebben

1 november 2019 om 10:34

Ja joh, hij veinst een hamstring blessure en deed ook tegen AZ en straks tegen Sparta niet mee omdat hij rust wil. Daarna nog ff lekker rust pakken tijdens de interlandperiode en misschien nog een wedstrijdje zogenaamd geblesseerd zijn. Op deze wijze heeft Bergwijn toch zo een extra maandje vakantie te pakken.je kunt dit toch zelf ook niet serieus menen?

1 november 2019 om 10:34

He Wouter, het zit je wel hoog zeg. Je wijdt er een heel 'draadje' aan. Het lijkt wel alsof Bergwijn je iets heeft aangedaan. Nou, succes dan nog. Want Bergwijn gaat nog vaak opgeroepen worden!!11!!

1 november 2019 om 10:41

Ik hoop het niet. Brengt ook weinig. Ik kan me nu al verheugen op een voorhoede Promes, Depay en Stengs

1 november 2019 om 10:43

Dan lees je niet goed. Bergwijn pakt vaak een interland periode rust om de daaropvolgende wedstrijd van PSV gewoon te spelen. Je kan het gewoon opzoeken. Deed hij toen hij nog in Jong zat ook. Het zijn gewoon feiten. Toeval of niet.

1 november 2019 om 10:50

haha wouter wat zeg jij nou? Dat het een feit is dat hij rust pakt? Het is een feit dat hij niet speelde voor oranje. Maar het is een mening van jou dat hij niet speelde omdat hij zogenaamd rust wilde voor psv.

1 november 2019 om 11:46

"ik hoop het niet. Brengt ook weinig." En dan hopen op Promes? Want die brengt wel veel in Oranje?

1 november 2019 om 11:59

@woutersl,, ik denk dat weinig mensen jou al serieus nemen omdat jij een van weinige bent die denkt dat je een hamstringblessure gaat faken en vervolgens (minimaal) 2 belangrijke eredevisie duels mist. Daarna begin je over een voorhoede met daarin Promes, komop man meen je dat serieus?. Die jongen heeft ook nog weinig bewezen en is daarbij ook al achter in de 20. Ik volg Ajax niet op de voet maar wat ik van promes heb gezien is ook niet al te best. Ik vind Neres bijvoorbeeld een veel betere voetballer.

1 november 2019 om 12:00

Wouter, een echte topsporter houdt rekening met zijn lichaam. Bergwijn is nu herstellende van een hamstringblessure dus je kan wel nagaan dat hij daarom geen risico wil nemen. Dan kan hij straks na de interlandperiode weer fris en fruitig bij PSV aan de aftrap verschijnen. Als jij hem dat aanrekent moet jij weten maar je geeft zelf al aan dat je hem toch niet mist omdat hij te weinig brengt. Ik zie daarom niet in waarom jij je daar zo druk om moet maken.

1 november 2019 om 12:36

Helaas leest niemand het kennelijk goed. Het is nu meerdere keren gebeurt ook toen Bergwijn bij jong oranje speelde dat hij zich met een blessure afmeld bij Oranje en vervolgens de komende wedstrijd van PSV gewoon weer speelt. Dit zijn feiten. Ik heb nooit beweert dat hij nu een blessure faked. De keren hiervoor heb ik soms wel mijn twijfels gehad. En dan Promes of Bergwijn? Ik kies momenteel voor Promes. Speelt bij Ajax goed. Ajax is CL niveau. Scoort belangrijke doelpunten en geeft assists. Bergwijn is al tijden uit vorm. Eigenlijk sinds hij zijn contract verlengde en dacht dat hij op 10 moest spelen en is veel geblesseerd. Bergwijn heeft zeker potentie maar wordt momenteel links en rechts ingehaald door zijn teamgenoten Malen en Mo. Daarbij heeft hij bij het Nederlands elftal ook nog nooit wat laten zien. Ik zie dan liever Stengs.

1 november 2019 om 12:54

Wouter, kijk, nou onderbouw je hem beter. Ik zou op dit moment ook voor Promes kiezen. Echter was het argument "brengt weinig" natuurlijk niet geldig, daar Promes ook nauwelijks iets laat zien in Oranje. Bergwijn is inderdaad al tijden niet in beste vorm, dus voor nu lijkt Promes de betere keuze. Echter denk ik dat beiden niet het niveau hebben, dat Nederland moet nastreven. Promes is al 27 en lijkt dat dus ook niet meer te halen. Bergwijn is pas 22, kan dat nog wel halen, echter moet hij dan wel snel weer gaan doorontwikkelen. Het is te hopen dat jongens als Stengs, misschien Groeneveld en Dilrosun, Gakpo etc. goed ontwikkelen en beter worden.

Dan is het toch een smalle selectie wat ze hebben bij psv vind ik. Het is gelijk een stuk minder.

1 november 2019 om 08:42

Op het middenveld vooral. Voorin gewoon de pech dat Malen en Lammers allebei geblesseerd zijn.

1 november 2019 om 08:50

Als iedereen fit is dan is het middenveld ook drama. Nee de aanval dat is het probleem. Weinig mensen die goals kunnen maken nu. Dat syndroom dat ze scoorden in de laatste minuutjes is ook helemaal verdwenen sinds Luuk weg is.

En toch blijf ik het dom en stom vinden van zowel Bergwijn als de staf van PSV dat als je naar je hamstring grijpt je gewoon niet uit jezelf eruit gaat of eruit gehaald wordt want hamstring kan een langdurige blessure opleveren en nu zitten ze waarschijnlijk met de gebakken peren.

Benieuwd met welke voorhoede er dan gespeeld gaat worden. Doan Bruma en Gakpo of toch een echte spits en Bruma/Gakpo banken?

1 november 2019 om 10:54

Bruma is momenteel écht slecht bezig. Gakpo is naar mijn mening (nog) niet goed genoeg om de volle 90 minuten als spits te fungeren. Mja, mitroglu schijnt conditioneel de volle 90 minuten niet eens te halen. Doan vind ik daarentegen wel leuk voetballen, maar liever als aanvallend middenvelder dan voorin. Het is daarom zo'n gepuzzel en niet eens 'de beste selectie voorin', maar 'de minst slechtste variant'.

Lastig wedstrijdje altijd op het kasteel. Kan zomaar een gelijkspel worden. Sparta klapt er altijd wel bovenop. Een goede coach en op kunstgras. Ook een fanatiek publiek. Dit is niet zomaar een overwinning voor een gehavend PSV. Zou zo maar 8 punten achter kunnen staan op Ajax en dat na 12 wedstrijden. Benieuwd wanneer het dan in Eindhoven gaat rommelen. Cruciale wedstrijd dus voor PSV met een hoop druk erop. Ik heb er zin in.

Als Bergwijn geblesseerd is heb je niets aan deze speler. Genoeg alternatieven , en Mark moet zijn persoonlijke ego eens aan de kant zetten en een spits als Mitro in de basis laten starten, En ook Affalay kan zijn minuten gaan maken, HIj speelt te voorzichting en geeft spelers die de bank warm houden geen kans,

1 november 2019 om 09:20

Het wordt ondertussen ook wel een dooddoener om elke keuze die van Bommel maakt te linken aan zijn karakter. Alsof hij alles op eigenwijsheid beslist. Natuurlijk is hij koppig maar het niet starten met Mitroglou kan gewoon een goed verdedigbare tactische keuze zijn.

1 november 2019 om 11:12

Wat voor opstelling zou jij mee gaan spelen nu er toch her en der spelers wegvallen? Ik ben benieuwd naar de visie van een PSV supporter hierop. Ik vind het zelf best een lastige puzzel en zoals je zelf zegt zijn meerdere keuzes verdedigbaar.

1 november 2019 om 11:51

Ik zou persoonlijk op deze manier spelen. Het liefst zou ik Unnerstall onder de lat zetten om zo een Duits blok te creã«ren, maar dat zou een pure gok zijn, aangezien ik zijn huidige niveau op trainingen niet ken. Verder kan Sadilek echt niet meer op linksback, moet Mitroglou gewoon in de spits en Gakpo op de flank. Gakpo heeft een heerlijke voorzet en kan hem gewoon op Kostas zijn hoofd ploffen.

Zoet
Dumfries
Baumgartl
Schwaab
Boscagli
Rosario
Ihattaren
Guti
Doan
Mitroglou
Gakpo
1 november 2019 om 11:17

"als Bergwijn geblesseerd is heb je niets aan deze speler." Thank you captain obvious. You're work here is done! Ik denk dat het niet opstellen van Mitroglu niet zo zeer aan het ego van Van Bommel ligt, maar meer aan de kwaliteit van Mitroglu. Ja het klopt dat hij de eerste paar keer leuk inviel, maar ik denk dat de indruk op de training toch wat minder is.

Deze periode waarin je verschillende spelers mist moet PSV even door zien te komen om niet volledig af te haken. Ben benieuwd.

Nou, hoeveel rode kaarten gaan we morgen krijgen en wie gaat ze pakken?

Lijkt me nu al duidelijk wat de opstelling zal gaan worden. Ontzettend blij dat Ihattaren weer fit lijkt te zijn, met de weinig balvaste maar wel bewegelijke voorhoede, kan je hij belangrijk zijn! Ik hoop dat Van Bommel niet met Mitro in de spits gaat spelen. Ik geloof niet dat hij 90 min vol kan houden en denk dat hij meer van waarde kan zijn als pinchhitter.

Zoet
Dumfries
Swaab
Baumgartl
Sadilek
Guti
Ihattaren
Rosario
Doan
Gakpo
Bruma

Geen Hendrix en Viergever, dat zijn toch belangrijke krachten voor de defensieve degelijkheid van Psv, en geen Malen en Bergwijn, de twee beste aanvallers met het hoogste rendement. En dan uit naar Sparta, toch een lastige tegenstander dit seizoen. Kan zomaar weer puntverlies worden voor de Eindhovenaren denk ik.

Vind het voor de komende Europese wedstrijden zorgelijker, als er volgende week verloren wordt kan het zomaar mis gaan in de poule.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4140
2.AZ3527
3.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller152
D. MalenAanvaller1210
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 12 4 3 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap’

FC Emmen speelde zondagavond in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen PSV. De gelijkmaker kwam uiteindelijk op naam van Mark Kolar, maar Glenn Bijl trof daarvoor al op wonderbaarlijke wijze het...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren