Gravenberch weigerde PSG: ‘Ik ben een Amsterdammer en Ajax is mijn club’

Vrijdag, 1 november 2019 om

Ryan Gravenberch kwam vorige week in de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (4-0) als invaller binnen de lijnen bij Ajax. De zeventienjarige middenvelder geeft in gesprek met De Telegraaf te kennen dat hij klaar is voor meer minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Gravenberch kon eerder al de overstap naar het buitenland maken, maar koos er bewust voor om bij Ajax te blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Ryan Gravenberch snel uitgroeien tot vaste waarde bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door london calling)

Nu nog hopen dat Raiola het niet te hoog in zijn bol krijgt.

1 november 2019 om 07:41

Hij kan het zo hoog in zijn hol krijgen als hij wil. Gravenberg bepaalt. Je moet hem het gevoel geven dat hij erbij hoort en af en toe minuten geven. Zo kan Mino hem niet ompraten. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil slagen bij Ajax.

1 november 2019 om 08:13

De teksten van Gravenbergh zijn bijna identiek aan die van Kluivert en Redan en die hadden niet geheel toevallig ook Raiola als zaakwaarnemer. Redan zei een paar weken voor zijn vertrek nog dat het met de contractverlenging in orde zou komen, terwijl zijn zaakwaarnemer al lang en breed met Chelsea aan het onderhandelen was. Kluivert heeft (net als Tete) Ajax bijna een jaar lang aan het lijntje gehouden en die tijd gebruikt om zich bij andere clubs in de kijker te spelen. Het laatste wat je als club dan ook moet doen, is ook Gravenbergh de gelegenheid geven om zich in de etalage te zetten, zolang hij geen meerjarig contract heeft getekend. Dat hij naar PSG kon klopt, maar dat heeft hij niet zelf tegen gehouden, maar zijn ouders. Dat lijken mij zeer verstandige mensen en daarom heb ik de hoop dat Gravenbergh wel bereid zal zijn om zijn contract te verlengen. Maar het domste wat Ajax zou kunnen doen is om hem nu al een basisplaats te geven, daar gaat Raiola ongetwijfeld misbruik van maken in de onderhandelingen. Ik ben sowieso bevreesd dat dat net als bij Tete, Kluivert en ook Malen een kwestie gaat worden die zich maandenlang zal gaan voortslepen. Ik hoop dat Overmars geleerd heeft van het verleden en zich deze keer niet door Raiola zal laten misbruiken en Gravenberg zal laten vertrekken als die voor het begin van volgend seizoen nog niet verlengd heeft.

1 november 2019 om 08:17

Mwah dat is niet bepaald waar. Kluivert was basisspeler bij Ajax 1.

1 november 2019 om 08:19

Je verhaal over Redan is verre van hele verhaal. Redan en zijn familie wilden daadwerkelijk tekeneb, maar er gebeurde iets in privesfeer (hoeft niet online) waardoor de keuze op Chelsea (het grote geld) viel.

1 november 2019 om 08:22

Wat je zegt klopt, maar dat met Redan was dan ook gelijk duidelijk dat Leipzig ook heel dichtbij was om hem te op te pikken. Edit; moet als antwoord op voetbal impact

1 november 2019 om 09:12

Het is niet erg logisch om weg te gaan als je privã©problemen hebt, dat is eerder juist een reden om in je vertrouwde omgeving bij familie en vrienden te blijven, aangezien er geen problemen waren tussen de speler en zijn club. Tenzij het om geldproblemen gaat, maar dan moeten die wel heel erg groot zijn als het salaris dat hij bij Ajax zou kunnen verdienen niet toereikend is om die op te lossen. Redan heeft heel lang met Ajax onderhandeld en als het werkelijk om geldproblemen zou gaan, lijkt het me sterk dat die onderhandelingen zo lang hadden moeten duren. Het is immers zonneklaar dat een talent bij Ajax nooit zoveel kan verdienen als bij Chelsea. Zo acuut zal dat geldprobleem in dat geval toch ook niet zijn geweest. Ik vind het maar een vaag verhaal en het klinkt mij meer in de oren als een excuus om de keuze voor het geld te vergoelijken. Terwijl dat excuus helemaal niet nodig is omdat iedereen het recht heeft om zijn eigen keuze te maken, ook als het om de keuze voor geld gaat. Praktisch alle spelers die voortijdig bij Ajax zijn weg gegaan, ontkennen dat ze voor het geld hebben gekozen en beweren dat hun vertrek heeft te maken met het sportieve aspect. Mij klinkt dat volstrekt ongeloofwaardig in de oren en ik geloof er dan ook helemaal niets van. Ik begrijp er eerlijk gezegd ook niet zoveel van. Een voetbalcarriere duurt maar heel kort en je weet als talent nooit of het grote geld opnieuw voorbij komt als je het weigert. Als geld belangrijk voor je is, is het gewoon een legitieme keuze om het te accepteren als je het aangeboden krijgt.

1 november 2019 om 09:47

Och, een week eerder liet zijn management nog rondbazuinen dat Gravenberchs geduld op begon te raken en hij wel eens weg kon gaan. Wat speelminuten tegen Feyenoord en de wereld ziet er weer anders uit. Dus zeg het maar. En Mino die Gravenberch moet ompraten? Je denkt toch niet werkelijk dat de speler de volle macht heeft als hij zich door 's werelds meest rucksichlose zakenwaarnemer wil laten vertegenwoordigen? Als Raiola geen toekomst ziet voor zijn client zorgt ie er wel voor dat hij elders wordt ondergebracht zodat er gecasht kan worden. Ik twijfel er bijvoorbeeld totaal niet over dat de keuze van De Ligt voor Juventus niet in zijn geheel de keuze van de speler zelf was. Ik denk dat hij even graag of misschien wel liever voor Barcelona had getekend, dat Ajax en Barcelona er best waren uitgekomen met de transfersom, maar dat de hoogte daarvan Raiola niet genoeg aanstond en hij De Ligt vriendelijk maar dringend adviseerde naar Turijn te verkassen.

1 november 2019 om 11:13

@scepticus, onzin. Redan had Raiola niet als zaakwaarnemer maar familie.

1 november 2019 om 07:46

Raiola haalt vaak het onderste uit de kan voor zijn cliënten. Als Gravenberg bij Ajax wil blijven dan zorgt Raiola gewoon voor een goed contract bij Ajax. Al zal hij niet schromen om te schermen met andere clubs om dat voor elkaar te krijgen.

1 november 2019 om 07:57

Sommigen leven echt op een roze wolk. Ik las het interview met de vader van Gravenbergh die zegt hoe geweldig Raiola is, dat zijn cliënt bepaalt en hij zo dienstbaar is. Maar iedereen kent de voorbeelden van waarin hij onderhandelingen dermate op de spits drijft dat er voor een tiener geen weg meer terug is. Dat zagen we bij Kluivert, die eigenlijk ook niet zonodig weg wilde.

1 november 2019 om 08:16

Raiola heeft Gravenbergh al bij diverse Italiaanse clubs aangeboden, waaronder Juventus. Vader Gravenbergh heeft er echter persoonlijk een stokje voor gestoken dat Raiola hem ook daadwerkelijk zou wegbrengen. Anders was hij al lang weg geweest.

1 november 2019 om 08:37

Je noemt Kluivert als voorbeeld, maar wie zegt dat Kluivert zelf niet gewoon weg wilde? Iedereen doet hier altijd of ze de details weten

1 november 2019 om 09:29

Joh waar denk jij dat psg ineens vandaan komt? Het is psg of juventus. Daar zit raiola er 🤜 diep in.Je kan er alles op nagaan. Natuurlijk komt barcelona voor de ligt maar dan is er weer psg of juventus omdat die betere commissie voor hem betalen.

Mooie woorden! Hopelijk heeft hij ook aan zijn zaakwaarnemer Raiola verteld dat hij bij Ajax stappen wilt maken. Ipv voor het geld te gaan.

1 november 2019 om 08:25

Ga even googelen bij Ajaxshowtime en je komt erachter dat Redan, Tete en Kluivert exact dezelfde teksten uitspraken toren ze een nieuw contract voorgeschoteld kregen, terwijl Raiola achter de schermen al lang bezig was om ze weg te brengen. Ga er niet gek van opkijken als Raiola deze vertragingstactieken ook bij contractverlenging van Gravenbergh in gaat zetten in een poging om hem transfervrij weg te brengen. Dat was bij Kluivert ook de inzet, maar daar heeft Overmars een stokje voor gestoken door zich niet langer aan het lijntje te laten houden.

Ik zei het al hier, tegen al die jongens die roepen dat Raiola zijn zaakwaarnemer is en hij zo weg is; Ryan blijft. Zijn omgeving is veel bezig met slagen bij Ajax, dat dat een prioriteit is. Als het om geld gaat, hoor je: bij Ajax kan je dat ook verdienen dus dat kan GEEN reden zijn. Topmentaliteit, bescheiden en down to earth. Komt goed met hem

1 november 2019 om 08:26

" Ik zei het al hier, tegen al die jongens die roepen dat Raiola zijn zaakwaarnemer is en hij zo weg is; Ryan blijft ". Kennelijk heb ik iets gemist, maar sinds wanneer ben jij de zaakwaarnemer van Gravenbergh en heb jij daar een stem in?

1 november 2019 om 09:02

Misschien ben ik Raiola wel, dat weet je niet . Nee, ik heb nooit gezegd dat ik zijn zaakwaarnemer ben of een stem hierin heb, onze families zijn dan wel bevriend met elkaar. Dus ik deel gewoon hier wat ik van hun te horen heb gekregen, is daar iets mis mee?

1 november 2019 om 10:08

Daar is niets mee, maar ik hoop dat je begrijpt dat ik geen glazen bol hebt en niet kan weten wat je nu vertelt. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat zolang dat aanbod nog niet is gedaan, het een stuk makkelijker is om te zeggen dat je een enorme zak geld aan je voorbij zal laten gaan als die je zal worden aangeboden. De vraag is of de familie nog steeds zo standvastig zal blijven als Gravenbergh 5 miljoen per jaar aangeboden krijgt, een bedrag dat Ajax bij lange na niet zal gaan betalen. Er zijn mensen die voor veel minder van mening zijn veranderd, dus zo vanzelfsprekend als jij het doet voorkomen, is het bij lange na niet. Ook al lijkt Gravenbergh sr. mij een zeer verstandige vader en is ook het salaris dat jr. bij Ajax zal kunnen verdienen bovenmodaal.

Hij ziet natuurlijk ook dan zijn generatie genoten, zoals Familia-Castillo en Redan, die wel weggingen het niet hebben gered. Daarnaast hoef je voor het geld niet meer weg te gaan. Bij Ajax kun je ook veel verdienen.

1 november 2019 om 08:04

Wat zeg jij nou allemaal? Geen van deze jongens hadden een plan om te slagen bij Chelsea. Bewandelde een andere pad om te ontwikkelen ja, maar ze zijn onder de 19 en hebben gewoon een mooie carrière voor hun

1 november 2019 om 08:09

Leuk en aardig maar het gaat hier om slagen bij een topclub. Dat is hun niet gelukt.

1 november 2019 om 08:17

Nee, het gaat hier om hoe je het best ontwikkeld. Verschilt voor ieder individu. Als iemand al roept dat ze naar Chelsea zijn gegaan om te ontwikkelen en niet om per se het eerste te halen, hoe gaat het dan in godsnaam over slagen bij een topclub?

1 november 2019 om 08:40

Ik hoop niet dat je in de veronderstelling bent dat Ajax het zich kan veroorloven om ook jeugdspelers en miljoenencontract aan te bieden, dat is nl. niet zo. Sterker nog de club heeft een uiterst beperkt salarisbudget en hoe meer er nodig is om nieuwe spelers aan te trekken of sleutelspelers te behouden, hoe minder er voor de jeugd overblijft. Dat is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen en keuzes maken. Ajax heeft 73 contractspelers en kan die natuurlijk niet allemaal een miljoenencontract aanbieden met een begroting van 110 miljoen Euro. Een club als Juventus, die zeer geinteresseerd is in Gravenbergh, heeft een begroting die 4 keer zo hoog is als die van Ajax en die van Barca is dat zelfs bijna 8 keer. Als het om salaris gaat, kan Ajax nooit en te nimmer wedijveren met dergelijke clubs en de enige reden voor Gravenbergh om voor Ajax te kiezen, is op sportieve gronden. Als geld zelfs maar een kleine rol speelt, is hij van de zomer vertrokken.

1 november 2019 om 08:57

Verkijk je niet erop hoeveel jeugdspelers kunnen verdienen, zeker na een contractverlenging. Ga er maar vanuit dat als hij bij zou tekenen voor 5 jaar dat je al spreekt over een miljoenencontract, zeker als de speler in kwestie bij het eerste zit gaat dat bedrag flink omhoog. Bij Kluivert was de inzet een bedrag ruim boven het miljoen per jaar en deel van transfersom, daar wilde Ajax niet in mee. Ga er maar vanuit dat ook hier de inzet hoog gaat zijn en ik betwijfel of Ajax het durft Gravenberch te laten lopen want een speler van zijn profiel is onhaalbaar. Zou me niets verbazen als het hier ook al over een heel hoog bedrag gaat bij verlenging. Zijn eerste jeugdcontract is een van de grootste ooit bij Ajax, geld hoeft geen reden te zijn.

1 november 2019 om 09:46

"verkijk je niet erop hoeveel jeugdspelers kunnen verdienen, zeker na een contractverlenging ". Ik verkijk me er niet op, maar ik kijk naar de financiele mogelijkheden van Ajax. Omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is, zijn die openbaar en kan je die gewoon downloaden. En daaruit blijkt genoegzaam dat het helemaal geen kwestie is van "laten lopen" maar van wat je je als club kunt veroorloven. Dat is ook de reden waarom de club Kluivert heeft laten lopen, omdat men niet aan de voorwaarden van Raiola kon en wilde voldoen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat bij Gravenbergh anders zal zijn. Als je kijkt naar de uitgaven van de club en de hoogte van de begroting, is een opmerking als " geld hoeft geen reden te zijn ", uitermate naief. Als je de jaarcijfers er bij pakt, zie je dat de club nu al 52,5 miljoen kwijt is aan vaste salariskosten (dus zonder premies als die worden meegeteld, bedragen de salariskosten zelfs 92, 1 miljoen) en dat de overige bedrijfslasten 57,7 miljoen bedragen. De begroting bedraagt 110 miljoenen die kosten bij elkaar opgeteld gaan daar al overheen. Ajax heeft helemaal geen ruimte op de begroting om de salarissen maar onbeperkt te kunnen laten oplopen zonder dat daar nieuwe inkomsten tegenover staan. En die salarissen zijn aangegane verplichtingen waaraan je als club ook moet voldoen als je je niet voor de CL weet te plaatsen of niet voor tientallen miljoenen aan spelers verkoopt. De bomen groeien ook in de Arena tot in de hemel, bij lange na zelfs niet, de grens van wat mogelijk is, komt met iedere salarisverhoging dichterbij. Gravenbergh wordt in mei 18 en op dat moment zal Ajax de onderhandelingen gaan starten. Het ligt voor de hand dat er deze zomer de nodige grootverdieners zullen gaan vertrekken en als dat werkelijk zal gaan gebeuren, levert dat uiteraard de nodig finanvciele onderhandelingsruimte op. Dan is het dus de vraag of Ajax het risico durft te nemen om een duur contract met Gravenberg af te spreken voor het duidelijk is of daar door het vertrek van 1 of meer grootverdieners financiele ruimte voor is. En of de RvC bereid is om daar in mee te gaan, terwijl het gevolg kan zijn dat de begroting de komende jaren verliesgevend wordt. Daarbij dient ook rekening te worden gehouden met het feit dat het contract van Gravenbergh niet het enige is dat verlengd moet gaan worden en dat de zaakwaarnemer van Gravenbergh niet de enige zal zijn die meer geld voor zijn client en voor zichzelf zal bedingen.

1 november 2019 om 11:30

Ik ben bekend met de cijfers maar het hele stuk slaat terug naar 1 afweging. Wilt Ajax Gravenberch laten lopen? De ruimte kan gemaakt worden, afweging is of ze bereid zijn dat te gaan doen. Het is qua kosten veel voordeliger om een 18-jarige Gravenberch naar hogere salarisschaal te plaatsen en kans te geven dan een nieuwe gearriveerde speler voor zijn positie te halen. Tuurlijk groeien de bomen niet tot de hemel en heeft Ajax al een groot salarishuis dat gericht is op redelijk korte termijn kijkende naar welke contracten opengebroken zijn. Er gaan spelers vertrekken, dat is iets dat zeker is. Er gaan spelers uit hun contract lopen en vertrekken, de basis zal naar komend seizoen weer op orde gebracht gaan worden kijkende naar de mogelijkheden. Als er een kern naar volgend seizoen gaat staan met Blind, Tadic en Promes kan je dat aanvullen met spelers als Alvarez, Martinez, Dest, Mazraoui en dan is het kijken naar welke opties je hebt. Ziyech, Neres, Onana, Tagliafico en Vd Beek zijn. Spelers die wel eens zouden kunnen vertrekken, stuk voor stuk spelers die hoog in salarishuis zitten. Elke speler die blijft diens positie hoeft niet opgevangen te worden, bij vertrek gaan ze kijken of dat intern kan worden opgevangen. In geval van Onana is dat momenteel nog te vroeg, tenzij Varela goed genoeg bevonden is op optie tot koop te lichten. Op Nico zijn plek heb je dit jaar JFC gehuurd met optie tot koop en zou Martinez kunnen spelen. Dat zal eerder intern opgevangen gaan worden. Voor de 10 positie lijkt Promes optie te zijn mocht Vd Beek vertrekken. Op 6/8 positie zal het Marin of Gravenberch worden. Ziyech en Neres ga ik uit van een aankoop, een bewezen speler waar Traoré plek van Huntelaar in neemt naar komend seizoen toe. Dan heb je Traoré, Tadic, Promes, een aankoop en dan jonge spelers binnen de club als Bande (mits fit en op niveau) en Lang als opties voorin. Ik ga er vanuit dat Ajax op dit punt de grootste talenten langer aan zich gaan binden tegen relatief hoge salarissen om daarmee een basis te vormen voor komende jaren. Spelers als Gravenberch, Taylor, Traoré, etc opwaarderen is financieel veel aantrekkelijker dan niet mee gaan in de eisen en nieuwe spelers aantrekken. Zo was Kluivert zijn salariseisen onwilligen goedkoper geweest dan wat nu gedaan is. Sportief was dat minder geweest maar qua salaris was je goedkoper uitgeweest. Het komt allemaal neer op afweging die je maakt. Maar Ajax kan een salaris bieden waar vertrek met 18 nutteloos mee is. Of ze dat willen is de vraag.

Sterk interview voor iemand van zijn leeftijd, erg knap. Ik hoop dat hij blijft, maar bovenal dat hij de stap naar het eerste en naar dominant zijn in het eerste gaat makenik vond hem in zijn invalbeurt overigens iets te flets, hij had wat actiever mogen zijn en wat meer mogen bewegen.misschien is het wel zijn stijl, maar ik denk dat als hij wat meer durf toont en gewoon mee jaagt hij gelijk mee kan. Aanvallend liet hij een paar keer best 'leuke' dingen zien aan de bal.bovenstaande allemaal uit het perspectief van die paar minuutjes die hij speelde.

1 november 2019 om 07:59

Dat is zijn stijl. Omschakelen is nog niet zijn sterkste punt.

Kijk en dit zijn jongens met gezond verstand, die voor zichzelf het pad der geleidelijkheid uitstippelen waarbij het sportieve op de eerste plaats staat. Op zich niet meer dan normaal en kwestie van een minimum aan gezond verstand, maar vandaag de dag zie je toch steeds meer jongens zich laten verleiden door het buitenland, terwijl er toch voor elke 10 jongeren die naar het buitenland gaan er minstens 9 hopeloos falen. Maar ja, kracht van het geld zeker...?

Goed en volwassen interview van deze jongen. Dat hij Raiola als zaakwaarnemer heeft hoeft geen nadeel te zijn. Zolang hij zelf maar, net als De Ligt, beslist wanneer hij goed genoeg is voor het buitenland. Als je een nieuw contract gaat tekenen is er denk ik geen betere zaakwaarnemer dan Raiola. Hij haalt er het maximale voor de speler uit. Als Gravenberch maar wel eerst probeert een stabiele basisspeler bij Ajax te worden. Lukt dat dan komt hij bij Raiola in de map met Pogba, Ibrahimovic en De Ligt. Maar als het niet lukt in de map met Kishna en andere spelers die voor veel geld weggebracht zijn naar buitenlandse subtoppers en zich daarna financieel geen zorgen meer hoeven te maken als ze verstandig met hun geld omgaan. Nou weet ik dat Kishna vooral door blessures een carriere heeft die uitgaat als een nachtkaars maar ik kon even geen andere speler uit de Raiola stal bedenken. Ja, Kluivert, maar die zit nog in de middelste map, die waarvoor het nog goed kan komen...

Goed zo jongen, jij weet hoe je de achterban moet bespelen. Die komt er wel. Ben wel benieuwd of hij dit ook zegt als hij een seizoen goed speelt en PSG terug komt met een salaris van 7 cijfers.

1 november 2019 om 09:48

Ja die heeft Justin Kluivert even gebeld van tevoren...

1 november 2019 om 11:36

Nou, inderdaad. Clubliefde wordt door Mino dan snel uit het hoofd gepraat.toch wel jammer hoor, ook als je kijkt naar een Kluivert, Redan of Chong. Je blijft denken: dat had beter gekund. Kijk naar Malen: die is net op tijd teruggekeerd naar de Eredivisie.

1 november 2019 om 12:12

Kluivert lijkt me nou niet direct het beste voorbeeld op dit moment om naar te wijzen dat iemand niet al op vroege leeftijd naar het buitenland moet. Die staat gewoon in de basis bij een mooie Italiaanse subtopper zou nog iets beslissender kunnen zijn maar met 3 goals in 11 wedstrijden doe je het als buitenspeler - aanvallende middenvelder ook niet slecht in de Serie A.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.Feyenoord2212
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren