‘Juventus vergroot concurrentie voor De Ligt mogelijk met winterse deal’

Donderdag, 31 oktober 2019 om

Juventus raakte aanvoerder Giorgio Chiellini vroeg in het seizoen kwijt met een zware knieblessure en het centrum van de verdediging werd in de afgelopen maanden daardoor meestal gevormd door Leonardo Bonucci en nieuwkomer Matthijs de Ligt. La Vecchia Signora maakt defensief gezien echter niet altijd een even zekere indruk en La Gazzetta dello Sport meldt nu dat de Italiaanse grootmacht in januari mogelijk de transfermarkt opgaat voor een nieuwe centrale verdediger.

Juventus werd in de zomer al in verband gebracht met de komt van Jérôme Boateng en de roze sportkrant bericht dat de club in de winterse transferperiode een nieuwe poging zou kunne wagen om de 31-jarige verdediger binnen te halen. De 76-voudig international van Die Mannschaft is zijn basisplaats in Beieren niet meer zeker en in de Duitse pers werd eerder al gespeculeerd dat Bayern een vertrek van Boateng niet in de weg zou staan.

Koeman: 'De Ligt wordt bij Juventus een completere verdediger'

De zware knieblessure bij Niklas Süle, die dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt, zou wel roet in het eten kunnen gooien. Bayern wordt echter ook in verband gebracht met de komst van Athletic Club-verdediger Unai Núñez en de Duitsers zouden Boateng in januari kunnen verkopen om geld binnen te halen voor een deal met de Baskische club.

De eventuele komst van Boateng kan slecht nieuws betekenen voor De Ligt, die een moeizame eerste paar maanden doormaakt in Turijn en in dat geval met een concurrent van naam te maken krijgt. Trainer Maurizio Sarri heeft naast Bonucci verder nog de beschikking over Merih Demiral en Daniele Rugani voor het hart van zijn verdediging. Laatstgenoemde kwam dit seizoen echter pas eenmaal in actie in de Serie A en de 25-jarige Italiaan heeft zijn langste tijd bij Juventus mogelijk al gehad.


Poll

Vind jij dat Juventus in januari een extra centrale verdediger moet halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door mackolik)

Ik denk dat het vooral een beetje is opgeblazen door de media. Als Juve op de korte termijn handelt, ja dan halen ze een neiuwe verdediger met een grote bak geld. Anders geven ze de Ligt rustig de tijd en houden ze hem uit de wind van de media. Waarschijnlijk is het enige wat hij ervan meekrijgt die ellendige vragen van de media over hoe hij omgaat met de kritiek. Verder doet hij gewoon zijn ding.

31 oktober 2019 om 13:03

Juve heeft ook gewoon Demiral en Rugani, die beiden nog veel meer minuten mogen krijgen. Lijkt dat er ondanks de blessure van Chiellini nog genoeg opties zijn.

31 oktober 2019 om 13:10

Demiral komt te kort voor het niveau van Juve, niet voor niets dat Sarri hem als laatste optie ziet voor in de verdediging.

31 oktober 2019 om 13:43

Kan me niet voorstellen dat het prijskaartje van de Ligt niets te maken heeft met het aantal speelminuten dat Demiral krijgt. De Ligt is juist te licht voor juve, speelt voorlopig nog erg naïef. Demiral is fysiek gewoon erg sterk en sluit daardoor veel meer aan op de stijl van Juve. De Ligt zou imo veel beter spelen bij een aanvallend team zoals city, bayern of barca.

31 oktober 2019 om 13:50

En dan te bedenken dat iedereen Kluivert afgeschreven heeft terwijl die zich niet onder laat sneeuwen in de serie A en de Ligt heeft het moeilijk. Zou hij dan toch met heel Ajax boven hun kunnen hebben gepresteerd in de CL en is de eredivisie gewoon een te zwakke competitie.

31 oktober 2019 om 14:16

Idd EL finale, halve finale CL, International, Golden Boy, etc, etc. Natuurlijk speelt hij momenteel niet naar zijn niveau maar de vergelijking met Kluivert slaat kant noch wal. Kluivert heeft vorig seizoen ook de nodige kritiek gehad en staat er nu vrij vaak in ( nog minder overigens dan de Ligt ) en dat komt ook door de nodige blessures. De Ligt is zeker niet in vorm laat dat duidelijk zijn maar al die negatieve verhalen ineens.....Meine Güte. Frenkie speelt ook bijna alles bij Barca toch...

31 oktober 2019 om 14:16

Dubbel mag weg

31 oktober 2019 om 14:31

@eddi frenkie speelt alles omdat hij zich echt in de basis heeft "geknokt" dit heeft die heel snel gedaan maar iedereen ziet dat hij beter is dan zijn concurrenten vidal en rakitic. De situatie van de ligt en frenkis is toch wel heel anders. De ligt staat nu meestal basis door de blessure van chiellinie

31 oktober 2019 om 14:45

@bf1994 dat bedoel ik dus letterlijk..... het is dus niet zo dat "heel" Ajax ver boven zijn kunnen heeft gepresteerd, zoals Peter Selie beweert, en dat het niveau van de eredivisie "verbloemt" hoe ze Internationaal ervoor staan. Frenkie kan ook gewoon mee......

31 oktober 2019 om 14:50

International ook genoeg blunders of zullen we die ook maar vergeten? De Ligt staat er toch ook in omdat Chiellinie geblesseerd is... verschil alleen met Kluivert is dat men van te voren vond dat hij er niet klaar voor was en de Ligt als the Goldenboy wordt gezien en voor veel geld is gehaald... en Kluivert minder dan de Ligt erin? Een keer gespaard en een schorsing, voor de rest alles gespeeld.

31 oktober 2019 om 14:52

Verschil is wel met de Jong dat hij oranje direct vanaf de eerste wedstrijd beter liet voetballen en daar heeft laten zien dat de eredivisie niet heel veel verbloemd. De Ligt in oranje was vaak ook slippertjes die hij nu wekelijks maakt.

31 oktober 2019 om 21:29

@gerard13 Demiral is nog maar 21 en om te zeggen dat hij te kort kom voor Juventus moet je iets zien wat Juventus niet ziet. Ze weigerden hem te verkopen aan Milan afgelopen zomer en zelfs een verhuurperiode zagen ze niet zitten. Hoe kan je nou zeggen dat hij tekort komt? Wellicht kan je dit beter onderbouwen. Deze jongen heeft de afgelopen 3 a 4 jaar alleen maar stappen gemaakt van de tweede competitie in Portugal tot aan de Serie A.

1 november 2019 om 11:59

Dit is al jouw 2e bericht waarbij je tevoorschijn komt om te zeggen dat Demiral te kort komt wanneer iemand hem benoemt. Waar baseer je dat precies op? Heb je hem gevolgd in sassulo waar hij sterk speelde en zijn transfer maar Juventus verdiende? Heb je hem gevolgd in de preseason bij juve waar hij 10x beter was dan de Ligt. Of in het Turkse elftal dat nu boven Frankrijk staat en groepswinnaar kan worden in de kwalificatie, mede dankzij een sterk verdedigende Demiral (en Soyuncu). Of baseer je het op die ENKELE officiele debuut wedstrijd voor Juve waarin hij duidelijk nerveus was. Inmiddels heeft de Ligt al 10 van die nerveuse wedstrijden achter de rug, dus dan kun je beter overal bijspringen om te zeggen dat de Ligt te kort komt....

De Ligt is niet de pure meedogenloze verdediger die ze in Italië graag zien. Het verbaasde mij daarom ook dat Juventus zoveel voor hem wilde betalen, als hij onder druk komt te staan omdat de ret van het elftal wat ‘leunt’ is hij ontzettend kwetsbaar. Mensen zijn wat verblind door het succes van Ajax in de CL, maar dat zag je ook in de thuiswedstrijden tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur. In de uitwedstrijden was dat minder omdat het team daar vol gas vooruitging en de tegenstander op grotere afstand van het doel werd gehouden. Ook in het Nederlands Elftal zie je dat terug.in een team dat altijd vooruit gaat en sterker is dan de tegenstanders zie ik hem wel eer bijkomen. Voor de Ligt en Bayern zou het formidabel zijn om een ruildeal te maken, bijv, boateng + 50 miljoen voor de Ligt

31 oktober 2019 om 12:49

Ruildeal met Juventus zou een win win situatie zijn voor beiden denk ik. Alleen moet Matthijs wel duidelijk maken dat hij alleen de rechter centrale verdediger moet worden. Want volgens vele is het voor een rechterbeen onmogelijk om aan de linker kant te spelen voor de 1 of andere reden. Zelfs voor een verdediger van 80miljoen met, volgens sommige, de potentie die het universum te boven gaat.

31 oktober 2019 om 13:43

Als Juventus 85 miljoen had betaald was hij tweebenig geweest en had hij ook op het middenveld kunnen spelen. maar die optie hebben ze niet genomen

31 oktober 2019 om 13:51

Win win situatie? Boating is al jaren geen top verdediger meer. De Ligt zit in een klein dipje, maar daar komt hij gewoon uit. Speelt de laatste wedstrijden ook helemaal niet slecht. Heeft hooguit wat pech. Einde van het seizoen is hij juventus zijn beste verdediger. Zijn collega maakte gisteren trouwens eennpaar grote fouten. Waarom staat dit niet groot in alle kranten? Heel simpel. Het prijskaartje.

31 oktober 2019 om 14:07

"Dipje, maar daar komt hij gewoon uit" dat is nogal een statement die je daar maakt, vriend. Ik ben benieuwd

31 oktober 2019 om 12:49

Eens met je oordeel. Echter verwacht ik niet dat Bayern zoveel geld gaat neerleggen voor een verdediger na de aankoop van Hernandez en met oog op aankomende zomer waar ze wss Coutinho of Havertz zullen halen icm Sané of een andere aanvaller.

Lijkt me geen slimme zet als je demiral en rugani ook nog hebt voor de cv. Zijn een stuk jonger en komen nu al vrij weinig aan spelen toe

Had hem liever nog een jaartje bij Ajax gezien. Een optie tot huur voor de CL-aftrap zou geweldig zijn geweest voor Ajax- en Juve zijnde.

31 oktober 2019 om 12:53

Ja, ik ook, maar het was toch duidelijk dat hij het niveau van de ED ontstegen was? Voor zijn ontwikkeling het beste dat hij een stap heeft gemaakt. Dat staat los van een tijdelijke vormdip.

31 oktober 2019 om 12:53

Ja maar dan m9et Matthijs wel willen natuurlijk. Hij was het ermee eens dat hij al een jaar het eredivisie - niveau ontstegen was.

Raiola heeft De Ligt gewoon opgelicht door hem te adviseren om naar Juventus te gaan. Dom dom dom van Mathijs dat hij naar Raiola geluisterd heeft. Nu zal hij op zijn blaren moeten zitten daarvoor. Eigen schuld, dikke bult.En hij had dit al kunnen weten want iedere Ajax talent dat Raiola naar Italie had geloodst waren mislukt in Italie.

31 oktober 2019 om 12:58

Volgens mij roept de Ligt overal dat hij graag naar Juventus wilde. Dus niks opgelicht. De Ligt heeft speciaal Raiola in dienst genomen om ergens te komen waar hij het maximale kwa financiën eruit kon halen. Ik denk eerder dat jullie zijn opgelicht door de Ligt. Hij leek de ideale schoonzoon maar zijn prioriteiten liggen bij de financiën. Persoonlijk denk ik dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Hij heeft optimaal gebruik gemaakt van de hype. Wetende dat er een situatie zoals nu Zou kunnen ontstaan waarin die gigantisch faalt. Maar hij is nu wel lekker binnen. Maar mij heeft die niet voor de gek gehouden in tegenstelling tot velen.

31 oktober 2019 om 13:48

Je vindt het wel erg leuk om je 'gelijk' te halen over de Ligt hier op deze site, kan je ook nog een keer objectief kijken? Ik hoor je nooit als de Ligt goed speelt maar je staat vooraan als hij een fout maakt.

31 oktober 2019 om 14:09

Kijk eens naar jezelf, ik heb jouw nog nooit een kritisch noot zien vallen over De Ligt. Ook jij bent niet geheel objectivitief in je betogingen over hem

31 oktober 2019 om 16:12

Rossellinira, dit lijken de meesten niet te begrijpen, of ze kunnen het niet accepteren. Iedereen weet wat voor persoon Raiola is, dus als je hem in huis haalt is dat inderdaad met maar een doel: financieel het beste contract eruit slepen. De Ligt wist dus ook heel goed waar die mee bezig was, dat Raiola hem heeft opgelicht of beïnvloedt slaat helemaal nergens op.

31 oktober 2019 om 12:59

LawPL. Helemaal meeeens. Frenkie is veel beter opgevangen bij Barca dan de Ligt elke fout werd vergroot maar de fout van het laatste goal van juve zonder de Ligt hoor je niets van.

31 oktober 2019 om 13:03

Dat doet de media toch. Dat doe Juve niet.

31 oktober 2019 om 13:06

Opgevangen? Zou ik toch even kijken hoe zijn ploeggenoten over hem spreken. Als de Ligt zulke fouten zou maken in Engeland of Spanje sdchrijven de media daar ook over. Juve kan daar toch niks aan doen?

31 oktober 2019 om 13:40

We weten toch allemaal dat Juventus altijd negatief wordt beticht van alles. Terwijl Juventus een hele warme club is.

31 oktober 2019 om 13:14

Als hij zo een wereldtopper is dan moet dit toch geen probleem zijn. Word beetje moe van dat we aan de ene kant begrip moeten hebben voor minstens 1 cruciale fout per wedstrijd maar als je dat dan zegt dan is het gelijk hij is zo jong , nieuw cultuur etc. Merk veel minder begrijp voor nieuwe jongens die naar ned komen en er maar gelijk moeten staan. @vz dit is geen haat richting Ajax en de Ligt. Ik hoop dat ik het genoeg heb onderbouwd?

31 oktober 2019 om 13:23

@lawpi vooralsnog is Juve geen verkeerde stap gebleken imo. als De Ligt zo slecht had gepresteerd bij een andere Europese topclub had hij nu al lang de bank kunnen warm houden waarschijnlijk

31 oktober 2019 om 13:30

Is Juventus niet gewoon de reden waarom hij slecht presteert? Hij moet juist dingen afleren ipv nieuwe dingen aan te leren. Bij Ajax kopte hij regelmatig een bal kiezelhard tegen de touwen en sprong hij hoog boven andere spelers uit. Schoof hij regelmatig in en durfde hoog druk te zetten. Nu zie je hem dat niet meer doen.Dus ik ben het niet met je eens dat Juventus geen verkeerde stap is gebleken voor hem.

31 oktober 2019 om 13:41

@lawpi lijkt me niet want voordat hij nog geen minuut voor Juve had gespeeld, speelde hij ook al belabberd in de return tegen de Spurs en de Nations League wedstrijden tegen Engeland en Portugal

31 oktober 2019 om 13:47

wat maakt het uit op de ligt scoort of niet. Laat dat maar aan Ronaldo en co over. De ligt staat er om doelpunten tegen te houden en te zorgen dat er vanuit achter opgebouwd kan worden. Als hij scoort is het mooi meegenomen maar het is zeker geen graadmeter of De Ligt nu wel of niet goed presteert

31 oktober 2019 om 13:50

Ik denk dat hij de verkeerde vervolgstap heeft gemaakt. Barcelona, Bayern of Psg hadden beter bij zijn speelstijl gepast denk ik. Al had hij bij Barcelona wel geduld moeten hebben voordat hij een basisplek zou krijgen.

3 november 2019 om 09:54

De verdediging van Barca is echt zo goed niet meer ze zullen nu wel spijt hebben dat ze de Ligt niet gekocht hebben.

Als Demiral maar weggaat. Die verdient het om elke wedstrijd te spelen. Zonde van zijn kwaliteiten.

31 oktober 2019 om 13:12

Demiral is gewoon minder goed dan mensen zeggen dat hij is. Geen schande je speelt bij een topclub waar ze verdedigen zo een beetje hebben uitgevonden. Op de trainingen alleen al leert hij hartstikke veel en hierdoor zal hij profijt hebben in het verdere verloop van zijn carrière.

31 oktober 2019 om 18:58

Ik snap niet waar jij steeds op baseerd dat Demiral niet goed genoeg is. De Ligt is wel niveau van Juventus waardig toch? Hebben we gezien zoals aantal mensen eerder hebben vermeld. Bij een anderen top club zat ie allang op de bank.

31 oktober 2019 om 13:21

als die een beetje intelligent is blijft die gewoon,nu kan ie veel opsteken. bonucci en zeker chiellini houden het geen 2 extra seizoenen meer vol en dan heb je een basisplaats bij een van de allergrootste clubs ter wereld zomaar voor het grabbelen.kijk naar de keeper, heeft ook even in de schaduw moeten stana van buffon en is nu gewoon de nr 1

31 oktober 2019 om 16:14

Hij kan inderdaad veel opsteken, maar in de zomer heb je het EK en we hebben een fitte Demiral heel hard nodig. In 2016 hadden we namelijk een selectie die nauwelijks hadden gespeeld dat seizoen en dat heeft ons de kop gekost. Dus misschien is het beter dat Merih op huurbasis vertrekt en niet definitief, zeker als Boateng ook komt.

Geloof ik niks van. Ja het staat niet altijd evengoed en de jonge verdedigers maken fouten maar er is naar mijns inziens concurrentie genoeg en zie ze er geen geld meer tegenaansmijten

Hier is niks van waar. Dit is een gerecycled bericht van de afgelopen zomer. Zoek maar op . Sule is voor een lange tijd eruit, dus bij Bayern kunne ze boateng zeker nog wel gebruiken. Want ze hebben alleen nog Pavard, Hernandez en Javi voor die positie.

Hahahhaha een boating is een versleten speler. Totaal geen concurrentie.

Van Boateng zou ik niet heel bang worden. Hij was ooit een goede verdediger maar hij haalt al jaren dat niveau niet meer. Nu zou ik hem zeker niet opstellen ipv de ligt. Ze maken beide hun fouten waarschijnlijk nog wel maar de ligt heeft veel meer potentie.

Ach Juve hoeft niet in paniek te raken. Ze hebben met Rugani gewoon een goed alternatief en Chielini komt weer terug. Daarnaast is De Ligt gewoon een erg goede verdediger die er heus wel komt. Zijn start is niet geweldig maar minder slecht dan iedereen maar aangeeft in de media. Zoals die handsbal van afgelopen week, kreeg daardoor een onvoldoende terwijl die via via uit de kluts op zijn arm komt die naast zijn lichaam hangt. Tja.

Zo´n ruildeal komt dus nooit, Juve geeft die jongen de tijd en het komt nog zeker goed ook ja, meedogenloos in de ED is nog maar een mietje in Italie, maar als je zo jong bent en de tijd krijgt met die beulen om je heen komt het heus wel goed, niet dat ik een fan van hem bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1056 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3613
3.Lazio3019
4.Cagliari2812
5.AS Roma2811
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger142
J. CuadradoMiddenvelder130
M. PjanićMiddenvelder133
F. BernardeschiAanvaller120
P. DybalaAanvaller124
G. HiguaínAanvaller124
Cristiano RonaldoAanvaller116
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

36 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ajax heeft er met RB Leipzig een nieuwe concurrent bij in de strijd om Antony. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren