Danny Buijs des duivels: ‘Krankjorum, dat ga je toch niet hier lopen doen’

Donderdag, 31 oktober 2019 om

FC Groningen versloeg woensdagavond Harkemase Boys met een nipt verschil (1-2), maar na afloop ging het vooral over de ongeregeldheden bij het duel in de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd werd ontsierd door een vuurwerkbom en knokpartijen in het publiek. "Ik kan er met mijn pet niet bij", steekt trainer Danny Buijs van wal in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Zo'n bom is nog een eenmansactie, maar die tientallen mensen die met elkaar op de vuist gaan, dat is echt onbegrijpelijk. Er staan wel vijftig kinderen bij. Het is krankjorum. Als je wilt vechten, ga dan in een weiland staan of ga op een vechtsport. Dat ga je toch niet hier lopen doen", zegt Buijs, die aan de scheidsrechter vroeg of men het duel niet definitief moest staken om een statement te maken.

"Hij zat zelf ook te twijfelen of we nog verder moesten gaan, maar dan verpest je het natuurlijk ook voor de goedwillenden. Die kinderen, joh. Die komen morgen op school en dan vraagt de juf hoe ze het gehad hebben. Wat zullen ze dan zeggen? Ja, we zagen allemaal mensen met elkaar vechten en bier gooien. Het is gewoon een schande dat dit gebeurt."

"Ik wil deze avond heel snel vergeten", aldus Buijs, die over de wedstrijd nog enigszins te spreken was. Volgens de oefenmeester deed FC Groningen het tot de 0-2 prima. "We gaven geen kans weg en maakten twee goals uit de mogelijkheden die we gecreëerd hebben. Daarna hadden we het beter uit kunnen spelen, maar de toestanden er omheen hebben het voor mij echt verpest."

Opta Eredivisie Review: Speelronde 11
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door fcg95)

Heerlijke trainer die geen blad voor de mond neemt. Hopelijk nig jaren in de eredivisie te bewonderen. Kleurrijk figuur.

31 oktober 2019 om 09:47

Ik ben inderdaad erg verrast door de durf van Danny. ben als trainer nog alles behalve fan van de man. Maar hij zegt echt waar het op staat. Ik zou hem eigenlijk wel bij de Knvb willen zien... Als je met dit soort statements naar buiten komt wil ik oprecht wel eens zien wat je kan met ongeregeldheden als racisme en rechtvaardigheid in het voetbal etc.

31 oktober 2019 om 11:11

Jammer dat het een tactisch onbenul is. Hij komt goed over, maar maakt spelers niet beter

Heb de wedstrijd niet gezien, maar hoe kan je nou tevreden zijn met een 1-2 (of tot aan de 0-2 zoals hij aangeeft) tegen een amateurteam, kom op he

31 oktober 2019 om 08:15

Hoe kan je zo'n onbelangrijk iets uit dit artikel halen!? De gehele essentie is jou ontgaan?

31 oktober 2019 om 08:26

Heb je niks gelezen over een knokpartij en vuurwerk op het veld? De wedstrijd is zelfs even gestaakt. Als voetbalploeg denk je dan nog maar aan 1 ding, uitspelen en dan als de sodemieter naar huis.

Ik mag hem wel, die Buijs. Recht voor zn raap en nog enig gevoel van 'normaal' zijn. Als trainer weet ik het nog niet, maar een prachtig mens!

Mooi man zo’n trainer in decED, die zegt waar het op slaat ipv iedereen te willen pleasen. Die supporters hebben echt een IQ van een pinda.

Het is alweer een poosje geleden dat Harkema slecht in het nieuws is geweest, dus het mocht wel weer een keer. Eerst met de amateurbeker met WKE op de vuist waarbij zelfs lantaarnpalen zijn gebruikt om mee te slaan, een aantal jaar later een keer een flinke knokpartij met Quick Boys en weer wat jaartjes later is het tijd om het zelfs tegen een betaald voetbalploeg een keer te laten ontregelen.

Knokpartij bij amateurs met kinderen e.d. door Groningen supporters; dat komt me bekend voor. Die hebben met hun enkelbandjes om ook al eens huisgehouden in Vriezenveen tijdens een bekerwedstrijd tussen Deto en Groningen en wilden oorspronkelijk matten met Twentesupporters, de afspraken waren al gemaakt ergens achteraf, echter werden de leeghoofden aan onze kant helaas door politie tegengehouden dus die afspraak kon jammer genoeg niet doorgaan, hadden beter onderling lekker in een weilandje kunnen knokken. Gevolg van mislukken afspraak: matten bij / tijdens de bekerwedstrijd tussen 2 amateurclubs waarbij de Groningers maar op iedere 'andere' supporter gingen in slaan. Huilende kinderen die hun ouders kwijt waren en overlopen werden en zelfs een vrouw gezien die klappen kreeg en met 2(!) blauwe ogen naar de huisartsenpost kon. Wat een doorgesnoven tuig zit daar, onvoorstelbaar.

31 oktober 2019 om 10:17

Dat was een nacompetitiepot tussen DETO en vv Groningen. Heb die pot toen gezien, paar minuten voor het einde liep het volledig uit de klauwen. Was inderdaad echt een grove schande, wat een idioten.

31 oktober 2019 om 11:17

Niets speciaals op jou, Twenteov, maar ik vind het zo apart hier dat in de reacties iedereen opeens weer de "voetbaltokkies" uit Groningen in herkent, terwijl elke club deze idioten heeft. Bij Groningen zitten de doorgesnoven idioten, die worden veroordeeld door de trainer. Bij Ajax worden ze in bescherming genomen door het bestuur dat weigert ze te veroordelen, terwijl ze keer op keer regels overtreden. Twente supporters zingen trots over het drugsgebruik op wedstrijddagen en Utrecht verdeeld de harde kern braaf over andere vakken wanneer de Bunnikside leeg moet blijven. Laten we alsjeblieft stellen dat deze problemen overal zitten en dat ze overal aangepakt moeten worden en dat daarin de eerste stap het veroordelen door eigen staf is. Wij hebben, helaas, als Nederlands voetbal nog geen goed antwoord op raddraaiende supporters.

Tsjah als je voetbaltokkies naast mensen uit Harkema zet dan is dit niet iets dat mij verbaasd. Vroeger zelden daar kunnen spelen zonder knokpartijen of ouders die het veld bestormden, bijzonder dorp.

31 oktober 2019 om 10:20

Maar wel een bijzonder fraai lied van 'gewoon Bram' over Harkema. Hilarische clip ook, opzoeken waard.

31 oktober 2019 om 10:26

Volgens mij waren het gisteravond echt een clubje raddraaiers, zich “supporters” van FC Groningen noemend, die de rotzooi trapten. Tijdens de onderbreking zijn die achter het doel van de Boys keeper weggebonjourd. En zonder noemenswaardig geweld, wat Buys zijn relaas doet veronderstellen. En ja, mocht je, net als indertijd b.v. dat stel raddraaiers van Quick Boys, de boel in Harkema willen vernielen, kan het zo maar zijn dat je hardhandig van het sportpark De Bosk wordt verwijderd. Dat krijg je als in Nederland zachte heelmeesters het algemene supportersgeweld niet willen aanpakken. Dan moet de Harekiet dat zelf maar doen. Bijzonder, leuk dorp...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren