Barcelona-spelers wilden contracten wijzigen om Neymar terug te halen

Donderdag, 31 oktober 2019 om

Gerard Piqué heeft Neymar in 2017 gewaarschuwd voor zijn transfer naar Paris Saint-Germain. De Spaanse verdediger was van mening dat de aanvaller beter bij Barcelona kon blijven. Afgelopen zomer ging de Braziliaan het flirten met een terugkeer naar het Camp Nou niet uit de weg en wat Piqué betreft was de buitenspeler van harte welkom bij Barça. De selectie van de Catalanen dacht zelfs mee over een manier om de 102-voudig international terug naar Spanje te halen.

“Neymar terug naar Barcelona? In het voetbal kan alles gebeuren”, zegt de 32-jarige verdediger bij het radioprogramma El Larguero bij Cadena Ser. Piqué probeerde Neymar in de zomer van 2017 nog om te praten en in Barcelona te houden. “We zeiden tegen hem dat hij naar een gouden kooi zou gaan. Maar de deur voor hem staat altijd open. Het klopt dat hij terug wilde naar Barcelona.”

Valverde: 'Messi, Suarez en Griezmann beginnen elkaar te vinden'

Barcelona werkte afgelopen zomer aan een deal met Paris Saint-Germain. Onderhandelingen in Parijs hadden geen effect. De selectie van trainer Ernesto Valverde baalde, want de Braziliaan was meer dan welkom ondanks dat Antoine Griezmann voor 120 miljoen euro was overgenomen van Atlético Madrid. Om de regels van Financial Fair Play te omzeilen, waren spelers van Barcelona zelfs bereid om financieel mee te denken met voorzitter Josep Bartomeu. “We zeiden tegen de voorzitter dat was onze contracten konden aanpassen omdat we wisten dat er problemen waren met Financial Fair Play. We gaven bij hem aan dat het geld dat we in een jaar tijd zouden verdienen konden verspreiden over twee, drie of vier jaar.”

Piqué en zijn ploeggenoten stelden zich behulpzaam op. “Uiteindelijk wilden we mee in de wens van de club. Als we de club konden helpen met het ontwijken van problemen met Financial Fair Play, dan hadden we dat graag gedaan”, aldus de verdediger. “We zochten een formule waardoor de club Neymar kon halen. Op dat moment vond iedereen het een goed idee, maar toen kwamen andere problemen aan het licht.”


Poll

Verwacht jij dat Neymar ooit nog terugkeert bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door protheus)

Erg benieuwd wat deze "andere problemen" waren..

31 oktober 2019 om 08:15

Dat psg elke keer een andere prijs wilde hebben.

31 oktober 2019 om 10:33

@barcalover123 Dat is echt onzin, PSG wilde gewoon betaald worden echter Barcelona kon niet volledig cash betalen dus boden die ruilspelers aan. Maar als PSG geen interesse heeft in die speler, dan zal Barcelona die spelers eerst zelf moeten verkopen. En dat is ze niet gelukt.

31 oktober 2019 om 08:16

Volgens mij stond PSG niet open voor een ruildeal. Barca wilde 100 miljoen + 2 spelers bieden maar als PSG die spelers niet hoeft, tsja dan houdt het snel op als er niet meer geld in kas is.

31 oktober 2019 om 09:57

het was meer dat psg gewoon niet mee te onderhandelen was. Elk bod werd meteen prullenbak in gegooid. Is hun goed recht hoor maar nu gaan spelers toch 2 keer na denken voor ze zo'n stap maken. Het maakt dus niet uit als spelers aangeven weg te willen. Als psg niet wil dat je gaat dan ga je niet. Niks mis mee verder.

31 oktober 2019 om 10:34

Barcelona heeft geen enkel keer het gevraagde bedrag cash geboden. En nee, spelers denken geen twee keer na, elek speler begrijpt dat als hij voor veel geld verkocht wordt, hij even later niet zomaar voor een prikkie af te halen is.

31 oktober 2019 om 10:45

ja PSG wou 300 mil voor Neymar. Elk andere club begrijp dat dat niet kan en dan ga je dus samen met de kopende club kijken naar een aanbod om dichter bij elkaar te komen. Je weet dat de speler weg wil en je weet dat hij dus naar die club wil. Dan ga je dan samen kijken naar een prijs die voor allebei de clubs schappelijk is. Met PSG is dit echter niet te doen. Het is algemeen bekend dat PSG gewoon niet wil onderhandelen. Je zit gewoon vast in een goude kooi. Niks mis mee verder want ze mogen die spelers aan hun contracten houden maar als speler denk je wel 2 keer na voor je bij PSG tekent. wetend dat je niet meer weg kan als je weg wil of een nieuw avontuur wil aangaan in een andere land.

31 oktober 2019 om 11:33

Waarom zou je dan samen gaan kijken als je de spelers niet kwijt wilt. Graag of niet Barca. Wil je Neymar hebben kost het je 300 miljoen en niks anders. Leuk alle onderhandelingen die Barca heeft geprobeerd maar dat heeft PSG terecht lachend van tafel geveegd.

Wellicht wilde Pique dit doen, of is het een mooi praatje voor de buhne, maar ik geloof simpelweg niet dat meerdere spelers er voor open stonden om hun salaris over meerder jaren verspreid te krijgen. Zelfs Messi die zijn hele leven bij Barca speelt wilt toch bijna weer elk jaar zn contract ondehandelen om er weer een verhoging uit te slepen.

31 oktober 2019 om 08:14

Je haalt hier twee dingen door elkaar. Ze krijgen hetzelfde salaris maar dan over een langere periode en dat geldt alleen voor het salaris van 1 jaar. Gewoon een andere manier van sparen en dan krijgen ze alsnog meer dan genoeg.

31 oktober 2019 om 10:36

Messi's salaris is onploft omdat hij gecompenseerd moest worden voor de problemen met het onderbrengen van portret rechten in een offshore land. In Spanje betalen spelers veel belasting, ook over commerciele deals. In Italie is de loonbelasitng minder dan de helft en is de afdracht uit portret rechten gemaximaliseerd op een ton. Offshoring is in Engeland nog altijd toegestaan zonder problemen.

mooi gebaar, maar eigenlijk bespottelijk dat dit soort acties nodig zijn om de komst van een speler te financieren. neymar heeft het i.m.o uitstekend gedaan bij barcelona en had nooit weg moeten gaan. hij wordt volgens mij alweer 28 en ik denk dat je als barcelona zijnde liever in een jonger talent kan investeren zoals een mbappã© of sancho. overigens denk ik dat mbappã© nooit naar barca zal gaan, maar naar real but you never know. hoofdprioriteit zou het zoeken naar een vervanger voor suarez moeten zijn. en dan kan je een keuze maken: of je haalt een buitenspeler (dan zet je griezmann centraal) of je haalt een echte nummer 9. griezmann komt pure snelheid te kort om als winger te spelen en aangezien messi ook veel naar binnen komt vanaf rechts heb je geen enkele diepgang op de vleugels. misschien toch proberen griezmann naar psg te loodsen volgend jaar en dan eventueel neymar in de deal te betrekken. qua spitsen ben ik momenteel wel erg gecharmeerd van lautaro martinez. zeer complete/voetballende spits. kan in de kleine ruimte goed uit de voeten, maar heeft ook snelheid om gelanceerd te worden. verder zou ik echt een centrale verdediger polsen met de potentie om door te groeien naar niveau wereldtop. umtiti is na zijn blessure vooralsnog nooit meer de oude geworden, lenglet vind ik eerder een ideale wisselspeler en voor pique begint leeftijd toch wel een rol te spelen. als ik de ligt dan zo zie spelen, had hij liever voor barcelona, bayern, liverpool of city kunnen kiezen. verdedigen in italie is hele andere koek. upamecano, saliba, ruben dias en cristian romero zijn wat namen die mij dan binnenschieten qua talenten. feit: dit barcelona is echt in een rap tempo aan het afbrokkelen. alles wat 10 jaar geleden onder pep is opgestart, is d.m.v slecht transferbeleid en algemeen beleid helemaal naar de knoppen geholpen. de presidentsverkiezingen van volgend jaar kan het tij eventueel doen keren. mannen als xavi en puyol die dan op voetbaltechnisch gebied de lijnen gaan uitzetten lijkt me wel wat. garantie tot succes heeft het niet, maar bartomeu en vooral valverde voegen niks toe.

"“we zeiden tegen de voorzitter dat was onze contracten konden aanpassen omdat we wisten dat er problemen waren met Financial Fair Play. We gaven bij hem aan dat het geld dat we in een jaar tijd zouden verdienen konden verspreiden over twee, drie of vier jaar.”----Dus de hele selectie wilde meehelpen om de regels van de Financial Fair Play te omzeilen. Walgelijk.

31 oktober 2019 om 09:56

Of je kunt het zien als meedenken om aan de FFP regels te voldoen ipv omzeilen? Maar net hoe je het wilt zien. Persoonlijk vindt ik het raar dat men zo graag meedenkt om Neymar terug te halen naar Barca. De jongne is onbetrouwbaar gebleken en dan nog wil je hem graag terug hebben? Ik heb 100 x liever een jongen als Mbappe in mijn selectie als Neymar.

31 oktober 2019 om 10:47

Gelukkig kennen ze Neymar beter dan jij @Danny, als ze hem zo graag willen hebben, ze zullen wel hun redenen hebben.

31 oktober 2019 om 12:19

Zeker weten Blink182, en dat hoor je mij niet ontkennen. Ik (net als ieder ander hier) basseer mijn mening op wat wij horen/zien in de media. En mijn mening (gebasseerd op wat wij dus zien en horen in de media) is dat Neymar een vervelend mannetje is die je (als club) niet kan vertrouwen. Maar ja, hij kan goed tegen een bal trappen en dan schijn je met veel weg te kunnen komen.

31 oktober 2019 om 13:37

Neymar is een topspeler en heeft vrienden in Barcelona. Voor hem is Barcelona zijn thuis en barca ziet zichzelf als een warme familie club dus een verloren zoon die terug thuis wilt komen word niet afgewezen dat is ook iets moois. Men doet hier net alsof je geen fouten mag maken tegenwoordig.ben benieuwd hoeveel van jullie zijn er die bij een partner zijn gebleven die vreemd is gegaan? of zelf vaak vreemdgaan. Het is heel makkelijk om iemand vanuit media perspectief zwart te maken en jezelf als moraalridder te zien maar in praktijk zijn die er niet

31 oktober 2019 om 13:39

Indd Danny. DE MEDIA. Wij kennen Neymar niet, zien hem niet dagelijks voetballen en weten niet wat zijn invloed is. Maar zolang jij lekker alles blijft geloven wat de media zegt, komt het vast goed met je.

31 oktober 2019 om 09:59

Ik vind dit niet bepaald omzeilen van de regels. Ze zouden op die manier ruimte in dit jaar creëren en volgende jaren zwaarder belasten. Of is bijvoorbeeld transfersom in termijnen betalen in jouw ogen ook omzeilen van ffp?

31 oktober 2019 om 10:00

walgelijk? Als het legaal is, is er niks walgelijks aan. Zo zijn er ook legale middelen in Nederland om minder belasting te betalen. Bepaalde zaken MAG je uitspreiden

31 oktober 2019 om 11:35

Moet vermoeiend zijn om zelfs van zoiets sympathieks iets negatiefs te maken, maar het lukt je aardig."we wisten dat er problemen waren met Ffp, dus wilden we dit jaar minder salaris want dat komt wel weer in de volgende jaren" -- Menig voetballer zou zeggen "echt niet! Ik wil NU mijn geld.." maar toch is het nu walgelijk en moeten mensen als jij iets negatiefs zeggen.

31 oktober 2019 om 11:42

Hilarisch dat jij zoiets roept, de man die de meest kromme zaken omtrent Barca nog recht probeert te lullen. Ik heb je zelden op iets objectiefs kunnen betrappen zodra het Barca betreft Ik heb niets voor en tegen de club, ik zie mezelf dan ook als een stuk neutraler dan jij. Feit blijft dat ze hem niet konden aankopen volgens de FFP regels en ze met een trucje de regels zouden omzeilen. In mijn optiek is dat walgelijk.

31 oktober 2019 om 13:06

Dan verwar je mij blijkbaar met iemand anders, want als er iemand kritisch is op Barcelona ben ik het wel. Beetje vreemd dus. Ook dat je niet met voorbeelden komt (ik nodig je uit om een voorbeeld aan te dragen waarin ik niet objectief ben over Barcelona), ook al kom ik nooit met feiten (ik kom altijd met feiten, maar nogmaals. Je zal iemand anders bedoelen). Dat terzijde; als jouw oud collega's geldmindering willen voor een jaar zodat ze jou weer kunnen aannemen omdat er eigenlijk geen geld voor is (is niks illegaals), is toch niet walgelijk?ik begrijp niet dat je niet snapt dat Barcelona duidelijk heeft gemaakt dat Neymar niet kan komen omdat er geen geld is en dat spelers dan aanbieden minder te willen ontvangen zodat hij wel kan komen.

Als je teamgenote zo ver voor je wilden gaan dan zal je je wel rot voelen dat je ooit weg bent gegaan. Hij is op alle vlakken achteruit gegaan behalve op financieel gebied. Hij oogt veel minder gelukkig op het veld. Heeft waarschijnlijk nog steeds een betere band met het barcelona elftal dan met het PSG elftal .Is vaker geblesseerd dan ooit. Hij wordt in frankrijk nog veel meer gehaat dan in Spanje het geval was. Daarnaast sportief gezien speelt hij in een veel zwakker competitie.

31 oktober 2019 om 10:48

en toch heb ik zo iets van: blijf lekker daar man. Tuurlijk hij zou ons beter maken. Maar waarom zou je hem terug willen halen na dat hij je zo heeft verraden in die zomer. Zijn maatjes Leo en Luis hebben met hem gesproken. Pique heeft met hem gesproken. Iedereen zag dit al aankomen maar meneer zag alleen Eurotekens in zijn ogen. Nou geniet dan lekker van je geld. Barca is groter dan dit en moet zo iemand niet willen. Er komen wel andere toptalenten naar de club die de club verder brengen.

31 oktober 2019 om 10:56

Ik vind het geen verraad... en waarom we hem terug zouden willen is wel duidelijk, hij is ongelooflijk goed.

Blijf aub lekker weg van Barca! Je had noooit weg moeten gaan maar hij wou niet luisteren... Misselijk mannetje die Neymar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla305
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1275 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 8 6 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Tuchel neemt woedende Mbappé en ‘arrogante’ Neymar in bescherming

Kylian Mbappé was zaterdagavond woedend op trainer Thomas Tuchel na zijn wissel in de blessuretijd van het uitduel van Paris Saint-Germain met Montpellier (1-3). De woede-aanval van de aanvaller zorgde voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Real Madrid is bereid om James Rodríguez en Gareth Bale naar Manchester United te laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren