Fabelachtige vrije trap van Marcus Rashford wordt Chelsea fataal

Manchester United heeft Chelsea woensdagavond uitgeschakeld in de EFL Cup (1-2). De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer zal vooral Marcus Rashford dankbaar zijn, die uit twee standaardsituaties scoorde. De vrije trap die de Engelse spits in de tweede helft prachtig in de kruising schoot, zal met name herinnerd worden.

Waar Manchester United met een bijna volwaardig Premier League-elftal aantrad, besloot manager Frank Lampard bij Chelsea de nodige jongelingen de kans te geven. Zo stonden verdedigers Marc Guehi en Reece James en middenvelder Billy Gilmour in de basis. Hoewel de Londenaren veruit het meest de bal hadden, slaagden ze er niet in om in de eerste helft ook maar één schot op doel te produceren.

De bezoekers, die voornamelijk op de tegenaanval gokten, werden na een kwartier voor het eerst gevaarlijk met een schot van Scott McTominay, dat net naast ging. In de 24ste minuut kreeg United een penalty, doordat Marcos Alonso een domme duwfout beging ten opzichte van Daniel James. Marcus Rashford ging achter de bal staan en vond feilloos de vrije hoek: 0-1.

Vroeg in de tweede helft werd Chelsea voor het eerst gevaarlijk. Callum Hudson-Odoi zag zijn inzet na een voorzet van Alonso net naast gaan. Daarna was Gilmour na een snelle uitbraak dreigend, maar de inzet van de achttienjarige middenvelder werd geblokt door Marcos Rojo. Even later was het alsnog raak voor Chelsea. Michy Batshuayi begon aan een solo, waarbij hij Harry Maguire zijn hielen liet zien, en verraste doelman Sergio Romero met een laag schot: 1-1.

Chelsea leek door te gaan stoten naar de winst, maar het was juist United dat, vrijwel uit het niets, scoorde. Rashford legde een vrije trap van grote afstand prachtig in de kruising en liet keeper Willy Caballero kansloos: 1-2. Alonso probeerde het daarna aan de andere kant nog in de korte hoek, maar de Spanjaard stuitte op Romero.

1
2

Weer verloren als betere ploeg... United blijft lastig.

30 oktober 2019 om 23:00

Nahhh Chelsea was echt niet beter vandaag. Op Old Trafford in de 1e 25 minuten wel, maar een wedstrijd duurt nog altijd 90 minuten.

30 oktober 2019 om 23:03

Zeker wel, voetballend leek het nergens o op bij United. Een onterechte penalty en een doelpunt uit een vrije trap, verder een matige wedstrijd van United.

30 oktober 2019 om 23:05

United heeft voetballend geen echte kansen gecreëerd. Chelsea ook weinig wat natuurlijk weer de verdienste is van het ‘brilliante’ verdedigende United...

30 oktober 2019 om 23:16

Hahaha onterechte penalty? Alonso zet duidelijk zijn knie in de rug van James. Duidelijker kan bijna niet. Verder had Chelsea aardig wat balbezit, maar kansen werden er niet gecreã«erd. United meer gevaarlijke momenten gehad en deden aardige dingen met het balbezit. Maarja we zullen vast beide onze United en Chelsea brillen ophebben.....

30 oktober 2019 om 23:17

Ben toch wel heel benieuwd waarom je dat een onterechte penalty vond. Reactie van Alonso en teamgenoten zegt mij veel.

30 oktober 2019 om 23:28

Knie in de rug nog wel, die twee lichaamsdelen zijn geen moment met elkaar in contact geweest. Alonso raakt met de heup, James zijn heup en die ziet meteen een kans om te duiken. Staat sws al bekend als een duikelaar en die kwaliteiten zijn weer ten volle benut vandaag. Jammer dat er geen VAR was anders hadden we een andere uitslag gezien.

31 oktober 2019 om 07:42

Lijkt me een zure reactie wegens de nederlaag dit. Simpelweg een terechte penalty door gepruts van Alonso. Als je jezelf verschuilt achter 'met VAR was er een andere uitslag' dan zegt dat ook genoeg over de prestatie van Chelsea zelf. Hebben simpelweg aanvallend weinig tot niets laten zien.

31 oktober 2019 om 10:20

Qua individueel talent kan United echt niet tippen aan chelsea.
Voor United moest de kwalificatie echt want dit is een realistisch doel omdat veel clubs uit de top hier niet echt in willen doorgaan wegens andere doelstellingen.... Die kan United dan weer niet ambiëren.

31 oktober 2019 om 10:21

Als er een VAR was , werd die beslissing van de ref terug gedraaid!

30 oktober 2019 om 23:09

Zo heeft Chelsea jaren lang van united gewonnen

31 oktober 2019 om 10:22

Echt ???? Man toch .

Ronaldo-achtige vrije trap!

30 oktober 2019 om 23:01

Ik heb 'm niet gezien, maar als je zegt Ronaldo-achtig, dan neem ik aan dat deze vol tegen de muur ging?

30 oktober 2019 om 23:29

Knuckle ball

Prima getrapt , mooi doelpunt.

heerlijke vrije trap! zo zie je ze niet vaak

30 oktober 2019 om 23:11

Klopt want een keeper zet een muur en kiest een kant. Nu zet hij een muur en staat ie in het midden, gewoon slechte keepers werk. Wel goed getrapt uiteraard

31 oktober 2019 om 09:34

al stond de keeper beter had die deze vrije trap toch nog niet kunnen stoppen ofwel dan

31 oktober 2019 om 12:14

Deze snap ik niet zo. Bal gaat in de hoek van de muur, wat maakt het uit of die in het midden staat of in de andere hoek?

Chelsea veel balbezit maar eigenlijk geen kansen gehad, Rashford op individuele klasse wint hier de wedstrijd met een fenomenale vrije trap.

30 oktober 2019 om 23:12

En een onterechte penalty..gewoon puur geluk van United. Hele matige ploeg

Nooit echt leuk om te verliezen, maar vandaag ben ik er wel blij mee. Lampard volgens mij ook, in de laatste 30 sec van de wedstrijd wilde caballero naar voren en wuifde lampard hem terug met een uitdrukking van ‘doe maar geen moeite’. Selectie is te smal en de CL en PL verdienen de volle aandacht. Gefeliciteerd en succes verder in de beker United fans!

Wat een vrije trap van Rashford, doet een beetje denken aan die schitterende van Ronaldo tegen Portsmouth maar dan in de andere kruising.

Heb een redelijk United gezien.
Daar waar de eerste helft wat stroef liep. En niet echt op gang kwam. Vond United wel de iets betere ploeg. Met iets meer dreiging.
Maar zoals altijd begint United de tweede helft altijd ruk. Daar waar Chelsea beter en sterker werd. En de verdiende 1-1 maakte. United die de bal slecht in de ploeg kon houden. En kwam niet in de wedstrijd.

Gelukkig en eindelijk een keer goed omgezet door OGS. Door weer terug te vallen op 433. En goede wissels. Met de punt naar voren midden op. Waar United de bal makkelijker in de ploeg kon houden. En tot wat mogelijkheden kwam. Waar al vrij snel de heerlijke goal van Rashford. (Na vele missers gaat er wel eens een keertje in. En hoe)
Hoop dat OGS ervan geleerd heeft af te stappen van dat 532 systeem.
Chelsea creëerde na de omzetting van United niks meer.

Die Williams kan wel een aardig goede back worden. Als back up van Shaw.
Vond verrassend Rojo lekker spelen. Lekker bikkelen. Als hij altijd zo speelt. Dan kan hij nog best veel wedstrijden pakken.

Al met al.... een lekkere overwinning. Die United wel kan gebruiken. Lekker opsteker.

Deze wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan, maar het was de dag van Rashford. Ik ben blij dat vandaag zijn knuckleball vrije trap eindelijk eens het net vond. Na 200 pogingen om moe van te worden, werd het eens tijd. Ik vond het een leuke, energierijke pot voetbal.

Die goal van Michy mocht er anders ook wel zijn. Wat een mooie solo. 2 wondermooie goals in die wedstrijd.

31 oktober 2019 om 10:24

Ze liepen er met drie achter en toch mooi afgewerkt op snelheid.

Wat een afschuwelijk voetbal speelt dat United tegenwoordig. 7 verdedigende spelers, 3 snelle jongens voorin, lange bal en hopen dat er eentje goed valt. Maarja wel, met alle geluk van de wereld, winnen.

31 oktober 2019 om 13:06

@CFCSFC

7 verdedigende spelers? Viel toch mee. Jaa wan bissaka is gewoon een aanvallende back en je onderschat de waarde van mctominay in aanvallend opzicht. United speelde wel op de counter maar het was geen bus die geparkeerd werd.

Een wedstrijd die op momenten best een hoog tempo had maar ook weer slordig. Ik vond die jonkie bij united, williams wel goed spelen. Mag wel rustiger worden maar heeft een hoop potentie.

31 oktober 2019 om 20:12

Goede pot die Williams, maar had wat mij betreft wel een flinke rode kaart mogen hebben.. Hoe hij Hudson-Odoi over de boarding heen gooide ging in mijn ogen echt de perken te buiten.. Dat had niets met voetbal te maken en had Hudson-Odoi serieus kunnen blesseren. Schandalig was dat.