Ryan Gravenberch spreekt zich uit: ‘De contractverlenging komt wel’

Donderdag, 31 oktober 2019 om

Ajax heeft met Ryan Gravenberch een groot talent in huis. De zeventienjarige middenvelder mocht tijdens Ajax-Feyenoord (4-0) opnieuw minuten maken in de hoofdmacht en kreeg recentelijk de prijs voor beste talent in de Keuken Kampioen Divisie tijdens de eerste periode. Voetbalzone ging bij hem op bezoek om te praten over zijn prijs en zijn toekomstplannen, niet in de laatste plaats omdat er in de media gesproken werd over een eventueel vertrek komende zomer van het toptalent.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Denk je dat Ryan Gravenberch dit seizoen definitief zal doorbreken in Ajax 1?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door drippel)

Goh. Zei Kluivert niet precies hetzelfde? Het heeft Kluivert ook super veel opgeleverd..

30 oktober 2019 om 19:09

Gravenberch blijft gewoon. Stop eens met dat gezeik over Kluivert, gegokt en verloren, maar we zijn nu 2 jaar verder. Gravenberch is ook een heel ander persoon als dat Kluivert is. Die jongen blijft lekker bij Ajax en breekt door.

30 oktober 2019 om 19:17

Waarom breng je je mening als een feit? Ben je Gravenbergh zn broer ofzo? Giesburts heeft toch gewoon gelijk? Dat je dat niet leuk vindt betekent niet dat hij dit niet aan mag kaarten

30 oktober 2019 om 19:23

Ik zie graag het positieve van situaties in. Niet het negatieve. Niet nodig om zo geïrriteerd te reageren dendenchofu.

30 oktober 2019 om 20:11

Verder denk ik ook dat Gravenberch ziet dat Kluivert echt niet elke week basis staat. Terwijl je bij Ajax ongeacht je leeftijd erin staat wanneer je er klaar voor bent. Dest is nu ook al basis speler bij elke pot.

30 oktober 2019 om 20:18

Zo te lezen ken jij Gravenberch en Kluivert persoonlijk en kun je ook nog eens in de toekomst kijken. Doe er wat mee

30 oktober 2019 om 20:19

ajax1812, sorry, maar zou je misschien je eigen reactie eens terug willen lezen? "gravenberch blijft gewoon. Stop eens met dat gezeik over Kluivert, gegokt en verloren, maar we zijn nu 2 jaar verder. Gravenberch is ook een heel ander persoon als dat Kluivert is. Die jongen blijft lekker bij Ajax en breekt door.". En dan dendenchofu zeggen dat ie geirriteerd reageert. On: Ik acht een Kluivertje hier totaal niet ondenkbaar. Zelfde zaakwaarnemer die hem vertelt dat: het onjuist is dat ie nog niet vast in het eerste speelt met zijn talent, dat de kans bij Roma (vb) veel groter is, bovendien met veel meer geld en in een heerlijk land. En dat Ajax hem zo onrechtvaardig behandelt zegt veel over de sfeer bij Ajax en daar wil je echt geen deel van uitmaken. En ze zien het niet in je zitten, want ze maken van jou niet de grootverdiener. Ik zou maar weggaan! Zo, Raiola in een notendop. Zoiets is niet ondenkbaar.

30 oktober 2019 om 20:21

Volgens mij is kluivert nu een basisspeler. Het grootste probleem bij kluivert was trouwens zijn moeder.

31 oktober 2019 om 10:04

Er zijn ook genoeg spelers bij Ajax die Raiola als zaakwaarnemer hebben en wel gewoon hebben verlengt hoor. Als je hem een goede aanbieding doet blijft hij gewoon. Het provleem is vaak dat buitenlanders meer verdienen als ze binnen komen dan een jeugdspeler ooit bij Ajax zal verdienen

31 oktober 2019 om 19:47

Wie bij Ajax heeft nog meer Raiola? Van Gelderen en wie verder nog meer? Moet je eens het lijstje afgaan van de spelers die wel snel vertrokken zijn toen ze Raiola als zaakwaarnemer kregen (binnen 1, 2 jaar). Dat is een lijst!!! En vaak met veel gedoe.

30 oktober 2019 om 19:14

Dus iedere jeugdspeler bij Ajax is exact hetzelfde als Kluivert, weer wat geleerd vandaag.

30 oktober 2019 om 19:21

Nope.. Maar ze hebben wel beiden Raiola als zaakwaarnemer, net als Tete die niet bijtekende. Dus het is niet vreemd dat hij sceptisch is totdat er daadwerkelijk getekend is

30 oktober 2019 om 19:43

Hij heeft in juni 2018 zijn eerste contract getekend, we zitten pas net aan het begin van zijn tweede contractjaar. Laten we toch niet de voorbarig zijn met die jongen richting de uitgang te schrijven. Ook Raiola is niks meer dan een zaakwaarnemer, de speler zelf bepaald uiteindelijk. Dus als Gravenberch het naar zijn zin heeft en wilt verlengen dan komt die deal er wel. Raiola is een goede onderhandelaar om die jongen een prachtig salaris te bezorgen. Maar als hij wilt blijven bij Ajax dan zorgt Raiola daar ook voor.

31 oktober 2019 om 11:19

Ohh ik ben ook niet één van die fans die Raiola daar de schuld van geeft. Uiteindelijk is de speler degene die bepaald. Maar.. Uiteindelijk is Raiola wel een zaakwaarnemer die spelers (te) snel aan een grote club helpt. Dus als een speler voor hem kiest, is dat wel vaak een signaal dat ze graag snel weer weg willen.

30 oktober 2019 om 19:18

Hou toch eens op om elke keer de vergelijking te maken met Kluivert stelletje zuurpruimen, zo zijn er in het verleden meer spelers weggegaan en toch hebben jullie het steeds over Kluivert. Zit het zo diep?

30 oktober 2019 om 21:36

Het zit bij mij niet diep hoor, verre van zelfs. De vergelijking is prima te maken, daar ze beide Raiola hebben. Het gaat niet om dat Kluivert weg is gegaan in deze vergelijking, maar dat kluivert ongeveer dezelfde woorden had en toch is weggegaan. Eerst zien, dan geloven vind ik nu dus. Overigens, 1 keer op versturen klikken is voldoende hoor

30 oktober 2019 om 20:21

Basisspeler in een veel sterkere competitie en inmiddels waarschijnlijk wat miljoenen op de bank. Het heeft Kluivert inderdaad super veel opgeleverd.

30 oktober 2019 om 21:03

Klopt, zelfde zaakwaarnemer, zelfde teksten. Maar Justin was wel verder in zijn doorbraak toen hij bij Ajax vertrok dan Gravenberch.

30 oktober 2019 om 21:38

Dat klopt helemaal. Kluivert zou ook blijven, dat kwam rechtsstreeks uit zijn mond. Maar verder zit je er kompleet naast, want tegen alle verwachtingen in, speelt Kluivert bijna alles. Wat heel uitzonderlijk is voor zeer jeugdige spelers in de Serie A.

30 oktober 2019 om 21:43

Ja maar als je naar lange termijn kijkt: hij heeft nu geen rendement. Als hij zo door blijft gaan, is hij gauw weer basisspeler af. Dan ben ik wel benieuwd wat Roma met hem wilt. Als hij namelijk de pannen van het dak had gespeeld zat hij nu wel bijna. Kijk je naar rendement, dan kan je vragen wat het hem nou heeft opgeleverd, toch?

31 oktober 2019 om 19:30

Kompleet? On: je hebt wel gelijk wat betreft kluivert en ik zie Gravenberch die stap echt niet maken. Maar dat dacht iedereen ook over kluivert toen der tijd. Je weet niet wat er in dat koppie van die jongens omgaat. Iedereen maakt zo zijn eigen stappen en iedereen doet het op zijn manier. Wij kunnen er alleen van genieten of het afzien.

Er wordt maar wat aan gesuggereerd in de pers. Over elk talent en zelfs over de talentlozen. Gravenberch heeft zelf nooit gesuggereerd dat hij weg zou willen bij Ajax. Hij heeft de wil daar te slagen, niet in het minst omdat hij weet dat als je bij Ajax slaagt slaag je er vanzelf in een loopbaan na Ajax op te bouwen. Gravenberch zou goed de opvolger van v.d. Beek kunnen worden om maar een voorbeeld te geven.

Hij wil zo wat meer speeltijd krijgen. Dat gaat hij krijgen ook. De wit en Lasse zijn voor de next generation weg gedaan. Had hem eigenlijk al eerder verwacht maar nu er met het oog op CL wordt er nog meer gevraagd van de talenten.

Met Raiola als zaakwaarnemer is de kans een stuk groter dat hij vertrekt. Dit spel van bijteken, niet bijtekenen en dan weer misschien wel kennen we nu wel. Wat zou het mooi zijn als je spelers kunt weigeren wanneer ze Raiola als zaakwaarnemer hebben, helaas heeft Ajax die luxe niet.

Zijn vader Ryan Gravenberch (Sr) laat hem echt niet vertrekken, zodoende denk ik dat hij ook bij gaat tekenen. Ryan (Jr) zie ik ook het huis nu niet uitgaan eigenlijk, daarnaast hoeft het voor het geld ook niet wat in sommige gevallen een drijfveer was. Als hij met 18 voor 3-5 jaar doet tekenen gaat dat wel laatste verlenging zijn lijkt me.

Gravenberch zie ik volgend seizoen wel basisspeler zijn in Ajax 1. Tevens hoop ik dat Lassina Traoré zich door blijft ontwikkelen. Doet het heel goed en heeft zijn fysiek mee. Mochten Neres, Ziyech en van de Beek vertrekken zou ik Boadu en Stengs proberen te halen. Beide Nederlands, grote talenten en laten dit seizoen al hele goede dingen zien. Mochten ze dit niveau minimaal vast weten te houden kan Ajax een goede vervolgstap zijn. Nico gaat na dit seizoen een vervolgstap maken (kan niet anders). Dan zou ik ook Wijndal halen en vanuit de jeugd heb je Salah-Eddine die je kan doorschuiven in de pikorde. Dan nog Veltman verkopen en zijn transfer gunnen, Alvarez achterin posteren en hopen dat Schuurs ook dit jaar flinke stappen gaat maken. Misschien is m'n opstelling veel te voorbarig, maar je koopt wel 3 echt Nederlandse jongens met een flinke potentie. Hopen dat Marin en Bandé komend jaar toch nog kunnen laten zien dat ze niet voor niets gehaald zijn.

Onana
Dest
Alvarez
Blind
Wijndal
Gravenberch
Martinez
Stengs
Tadic
Promes
Boadu
31 oktober 2019 om 12:27

Boada & Stengs komen niet. Een van de twee is al hoopvol, zie AZ minimaal 30 miljoen vragen en AZ zal Ajax echt niet zo willen versterken. Ajax heeft veel geld maar het is duidelijk dat Frenkie en Matthijs niet re vervangen zijn, zo ook Ziyech. Waarom zou je de op een na beste vervanger makkelijk verkopen aan hen (na Odegaard). Zelf zijn het ook geen moeilijke jongens die iets zouden forceren, vergeet het.

Hij kent de speelwijze en de cultuur , maar hij moet de kans krijgen zoals de buitenlanders .

Nu hopen dat het zijn eigen mening is die de doorslag gaat geven en niet die van Mino..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller121
J. PinasAanvaller100
D. KotarskiKeeper70
C. RasmussenAanvaller50
K. ScherpenKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren