Spaanse kranten prijzen De Jong en Messi: ‘Niemand eet aan dezelfde tafel’

Woensdag, 30 oktober 2019 om 08:32Yanick Vos • Laatste update: 08:48

Barcelona veroverde dinsdagavond de koppositie in LaLiga door een 5-1 overwinning op Real Valladolid. Met twee doelpunten en evenveel assists was Lionel Messi de absolute uitblinker aan Catalaanse zijde. Ook Frenkie de Jong maakte opnieuw een uitstekende indruk. De Spaanse media zijn dan ook lovend over de Argentijn en Nederlander in dienst van Barcelona.

“Niemand eet aan dezelfde tafel als Leo Messi”, schrijft AS. “Hooguit Cristiano Ronaldo mag het toetje en koffie meepikken. Messi mag twee doelpunten en twee assists toevoegen aan zijn belachelijke nalatenschap, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Zijn vermogen om het spel te domineren, met een bijna beledigende superioriteit is ongeëvenaard. Zijn vrije trap was fantastisch, evenals de doelpunten die hij voorbereidde voor zijn ploeggenoten. Daarbovenop kwamen nog eens de trucjes en gebruikelijke panna. Buitengewoon.”

“Hij is dé complete middenvelder”, schrijft AS over Frenkie de Jong, die na een uur spelen bij een 3-1 voorsprong naar de kant werd gehaald. “Hij is iemand die in staat is om op te komen en een aanval op te zetten en ook een counter onschadelijk kan maken. Hij verplaatst de bal alsof hij schildert op een wit laken en doet dat met een voortreffelijke elegantie. We hebben het hier over een absolute topspeler. Valverde haalde hem uiteindelijk naar de kant, met oog op de wedstrijden die komen gaan.”

Ook Sport is lovend over het spel van Messi. Hij wordt beoordeeld met een tien. “Vanaf de eerste minuut werd hij achtervolgd door de tegenstander, maar hij had slechts een moment nodig om de bal bij Arturo Vidal te brengen, die krachtig afrondde. Toen kwam er nog een doelpunt. En daarna bracht hij controle de derde goal. Een genie.” De Jong krijgt een zeven voor zijn spel in het Camp Nou. “Hij liet weer eens zien hoe een middenvelder moet spelen. Hij laat zijn ploeggenoten ook beter spelen door hen onderdeel van zijn spel te maken. Kan je de bal niet kwijt? Kijk naar hem.”

“De Jong was constant op zoek naar de open ruimtes op het veld en hij weet precies hoe hij zijn bewegingsvrijheid moet gebruiken. Hij wil het spel van Barça begrijpen en heeft altijd oog voor de goede passlijnen”, schrijft Mundo Deportivo over De Jong. Op de website van Marca staat Messi bovenaan als uitblinker, met De Jong als nummer twee. “De Nederlandse middenvelder blijft maar groeien in Barcelona. Opnieuw blonk hij uit, deze keer aan de linkerkant van het middenveld. Zijn passing was voortreffelijk.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door redondono5)

Verschrikkelijk wanneer je bedenkt dat Messi zijn laatste jaren steeds dichterbij komen.

30 oktober 2019 om 09:05

Gelukkig is Frenkie nog maar 22 .

Dus niemand eet aan de tafel van Messi? Goede kop weer voetbalzone! Mooi om te zien dat het steeds beter gaat draaien bij Barcelona, prima wedstrijd!

30 oktober 2019 om 10:12

Als je het artikel gelezen hebt, kan je lezen dat ze dit citeren. De enkele ' zou voldoende moeten zijn om dit te snappen.

Weet Ronaldo ook waar hij aan toe is als hij een keer met Messi uit eten gaat! On: Mensen hebben het altijd over hoe Ronaldo zo'n trainingsbeest is, maar eigenlijk móet dit toch haast voor Messi ook gelden? Presteert al jaren op een bizar hoog niveau. Dat kan niet als je niet elke dag 24 uur met voetbal bezig bent. Ik weet dat Messi het meer van zijn talent moet hebben dan Ronaldo, maar met alleen talent krijg je dit niet voor elkaar.

30 oktober 2019 om 10:25

Dat valt wel mee, Messi is vrij gesteld van verdedigende taken. Hij loopt aanmerkelijk minder kilometers dan zijn ploeggenoten. Van nature heeft Messi een ongeevenaarde techniek en een enorme versnelling in huis. Of zij traptechniek ook natuurlijk is of dat hij die aangeleerd heeft is lastig te zeggen maar ook die is vanhet allerhoogste niveau. Naar mijn idee is ronaldo echt meer een voetballer die het aangeleerd heeft terwijl het bij Messi er gewoon in zit. Niet voor niets werd hij op 12 jarige leeftijd al naar Barcelona gehaald en waren ze daar bereid veelg eld aan zijn medische behandeling uit te geven.

30 oktober 2019 om 10:53

Kleine correctie SpeedyAFC, Messi ging op zn 14e naar Barca en debuteerde op zn 16e. Op zn 17e maakte hij zn eerste goal voor Barca en was de jongste ooit.

30 oktober 2019 om 11:14

Ronaldo is ook een groot natuur talent hoor. Hij werd op zijn 18e voor 25 miljoen naar man utd gehaald. In 2003. Dat was een belachelijk bedrag vergelijkbaar met 45 voor vinicius Junior in 2018. Maar Messi nog groter talent natuurlijk.

30 oktober 2019 om 11:16

En Ronaldo is niet vrij gesteld van verdedigende taken? Denk dat Ronaldo net zo veel loopt als messi in een wedstrijd. Ben het eens met Moraat als je al zo lang op dit niveau week in week uit presteert dan doe je dat echt niet alleen met talent. Dinho Maradona en bijvoorbeeld robinho deden alles op talent. Messi en Ronaldo zijn 24/7 met het voetbal em hun lichaam bezig. En idd messi heeft gewoon meer talent dan cris maar dat betekent niet dat messi minder hard werkt

30 oktober 2019 om 13:41

Hoe komen mensen er toch altijd bij dat Ronaldo een aangeleerde voetballer is? Ik kan me zijn eerste seizoen bij United nog goed heugen. Zo'n fantastische, snelle en lichtvoetige dribbel had hij toen. Dat was echt niet normaal. Adembenemend. Als een razendsnelle slang zigzagde hij met de bal aan de voet tussen alle defensies door. Ook heeft hij altijd al een waanzinnig gevoel voor positie kiezen en kiezen van moment van versnellen gehad. Toen Carlos Queiroz bij United kwam, hij was toen nog heel tenger, ging hij aan krachttraining doen en werd hij steeds meer een atletische powerhouse en ging zijn rendement razendsnel omhoog, maar helaas is hij daarmee ook een groot deel van zijn lichtvoetigheid verloren. Ik vind dat nog steeds heel erg zonde. Ik vond zijn oude, originele speelstijl veel mooier om te zien, ook al had hij toen veel minder rendement.maar om even samen te vatten: Ronaldo was ook een bizar talent. Maar die heeft zijn lichtvoetige speelstijl veranderd in een meer atletische en krachtige speelstijl. Daardoor denken veel mensen nu dat hij het voetbal grotendeels aangeleerd heeft en vooral een natuuratleet was, maar mijns inziens is het eigenlijk andersom.

30 oktober 2019 om 21:27

Heel simpel voorbeeld van een Ronaldo waarbij dingen aangeleerd zijn: in zijn tijd bij Man Utd deed hij zo vaak veel trucjes en schijnbewegingen langs de lijn, soms ook 20 scharen, om vervolgens dat niet te gebruiken als manier om langs zijn tegenstander te komen, maar puur om te showen dat hij nieuwe trucjes had aangeleerd. Eindstand ging hij alsnog op kracht of snelheid langs z'n man. Later zag hij in dat dit niet efficient was en verdwenen die 'verfijndheden' compleet uit zijn spel. Ronaldo heeft nooit dat speciale instinctuele gehad wat messi wel heeft, wat ronaldinho, ronaldo lima etc ook hadden. Maakt hem geen minder goede voetballer, maar qua puurheid, instinct en aangeboren talent is het wel minder. Hij compenseert dat met inzicht (ontwikkeld door de jaren heen), efficientie en een ontiegelijke drive en drang om zich te ontwikkelen en bewijzen. Blijft natuurlIjk nog een mega talentvolle speler met enorm veel kwaliteiten, maar het is op een andere wijze. Dat is wat mensen bedoelen met 'gemaakt', wat dus niet per se negatief is. Ronaldo is op die manier juist meer een rolmodel, messi geeft het idee dat het niet te behalen is, ronaldo motiveert mensen door zijn manier van werken.

Ik denk dat we ons later pas gaan beseffen hoe erg we Messi tekort hebben gedaan, door hem altijd samen met Ronaldo te noemen. Niemand kan zo met bal omgaan als Messi het kan. Iedereen daarna is een klasse minder.

30 oktober 2019 om 09:26

Ik denk dat dit vrij weinig te maken heeft met tekort doen. We moeten ook weer niet op basis van een wedstrijd gaan overdrijven. Beide spelers hebben het voetbal in hun tijdperk naar een compleet nieuw niveau weten te tillen. Elke keer als een van de twee dan een sublieme wedstrijd speelt moet er een steek onder water worden uitgedeeld naar de ander. Zelfs de Spaanse media doen hier nu aan mee. Zonde, Messi heeft in dit geval gisteren kunnen schitteren en verdiend alle aandacht. Ronaldo, die op dit moment zelfs in een andere competitie speelt, hoeft niet eens te worden genoemd.

30 oktober 2019 om 09:58

Dit is dus niet correct. Cristiano is niets nieuws onder de zon.voordien waren er nog machines die massaal veel doelpunten maakten net zoals Cristiano. Di Stefano, Muller, Romario etc..er waren er ook die iets geniaals hadden maar vaak minder efficient waren voor het doel zoals Maradona, Ronaldinho, Zidane, Cruiyff etc.en dan heb je spelers die echt zowel Cristiano zijn als Ronaldinho. Doelpuntenmachines gecombineerd met een fluelen techniek en vista: Messi en Pele (volgens mensen die hem hebben zien spelen). Cristiano hoort dus aan een andere tafel.

30 oktober 2019 om 10:43

Schei toch uit man, Ronaldo staat ver boven Di Stefano, Muller, Zidane, Romario en ook al mag je dat hier niet zeggen, hij staat ook ver boven Cruijf. Ronaldo en Messi staan ver boven de rest en het is een kwestie van smaak wie je beter vindt. Het downplayen van Ronaldo maakt Messi niet opeens een god, en ik zie toch vaker dat dit vanuit de Messi-fans gebeurt dan andersom. Als je ziet in hoeveel wedstrijden Ronaldo zijn ploeg op sleeptouw heeft genomen, hoeveel topteams hij in zijn carrière heeft geslacht en wat hij allemaal bereikt heeft, dan ben je niet meer serieus te nemen als je deze man onder een Pele zet (die scoorde in een periode met een bal met veters en zonder buitenspel, waarbij wedstrijden tegen amateurteams werden ingepland om hem zoveel mogelijk te laten scoren). Techniek omvat daarnaast meerdere aspecten. De koptechniek van Ronaldo is buitenaards, dat valt net zo goed onder techniek als dat een balletje achter het standbeen dat geldt. Als je kijkt naar Ronaldo's eerste aanname, zijn schottechniek, zijn inzicht (zoek maar eens wat assists van hem op), het staat allemaal ver boven welke voetballer dan ook.

30 oktober 2019 om 10:48

Jezus wat een onzin. Je hebt ze niet eens zien spelen man. Ronaldo is de meest overschatte speler ooit. Cristiano is een afwerker en toen hij op zijn best was won hij niets in Spanje. Hij won pas prijzen toen Modric en Casemiro er kwamen.schij dus uit met die prijzen toe te schrijven aan Cristiano alleen. Messi wint ook prijzen met het team.als je een speler wilt beoordelen doe dit dan aan de hand van vertoond spel, persoonlijke statistieken en niet aan de hand van prijzen.je meot werkelijk blind zijn om Cristiano naast Messi te zetten. Op ziin top voor de blessures was Luiz Ronaldo zelf 2 x zo goed. Beter nog, indien Cristiano zo'n blessures had op zijn 21 had hij niet eens een carriere als quaresma gehad.

30 oktober 2019 om 11:05

Wat een onzin praat jij zeg. De schottechniek van Ronaldo is zelfs matig te noemen. De enige reden dat hij zoveel doelpunten maakt is het waanzinnige aantal pogingen. Ronaldo heeft over zijn hele carriere bijna 2x zoveel doelpogingen per goal nodig als Messi. Dat geld voor pogingen van binnen en van buiten de zestien. Dat hij met zijn inzicht boven welke voetballer dan ook staat is helemaal een grote grap. Op dat vlak hoort hij niet eens bij de beste 25.

30 oktober 2019 om 11:21

rtrox, Als ik zo op jouw omschrijving van de Ronaldo kwaliteiten moet afgaan zou hij wel passen bij RKC of FC Den Bosch ;-). Het komt over alsof jij nog een hekel aan hem hebt als speler, dat kan natuurlijk prima. Maar zulke bagatelliserende onzin over zijn kwaliteiten raakt natuurlijk kant noch wal. Het is verder ook helemaal niet belangrijk voor waar dit artikel over gaat, dat is namelijk Messi en zijn fenomenale wedstrijd van gisteren. Dat jij verder Ronaldo een overschatte en matige speler vind, prima. Dat kan en mag, maar ik denk dat heel veel mensen daar anders over zullen denken.

30 oktober 2019 om 11:45

Ik denk dat rtrox vooral een tegengeluid wil bieden aan Fr-Rkc. Waar rtrox doet alsof Ronaldo een amateur is daar doet rkc alsof alle grote voetballers uit het verleden er helemaal niks van konden. De waarheid ligt natuurlijk in het midden. Ronaldo is geweldig maar qua kwaliteit niet per se veel beter dan de geweldige voetballers uit het verleden die het met stukke mindere trainingsfacaliteiten en kennis van het menselijk lichaam moesten doen. Verder was Messi gisteren fenomenaal.

30 oktober 2019 om 13:49

Precies. Ik heb zowat alle matchen van Cristiano gezien en hij was echt een veel betere speler voordat hij de CL 4 x met Madrid won.feit was dat het middenveld niet goed genoeg was en Cristiano niet die aanvoer had. Hij was sneller, had een betere vrije trap, verloor minder de bal was gewoon een betere speler dan de alom geprezen afwerken van de laatste 5 jaar.prijzen zijn gewoon een achterlijke manier om spelers te beoordelen. Bovendien slaagde Madrid er nooit in om de dubbel titel + CL te winnen in 1 jaar. Je kan dit Cristiano niet aanrekenen net zoals je niet moet doen alsof hij die CL alleen won.

30 oktober 2019 om 14:08

@rtox. De eeuwige discussie maar je hoeft niet zo misplaatst bijdehand te doen. Ronaldo heeft gewoon betere statistieken , meer prijzen en heeft zich bij meer teams dan alleen Barca bewezen. Messi daarentegen heeft de verfijndere techniek , de intelligentie. Messi is nog meer een genot om naar te kijken maar Ronaldo is vaker beslissend geweest op cruciale momenten en voor alle teams waar hij heeft gespeeld . Beide heren zijn onvoorstelbaar goed en het is meer persoonlijke voorkeur wie je de beste vindt. Maar het verschil is niet groot daarom moet ik mensen altijd enorm uitlachen als ze hun voorkeur met een stelligheid als enige waarheid uitbrengen met uitspraken als “je moet wel blind zijn om”. Niet doen. Maakt jezelf belachelijk en komt daarnaast erg onsympathiek over .

30 oktober 2019 om 14:35

Over welke statistieken hebben we het dan? Ik heb mooi uitgelegd waarom prijzen een teamgegeven zijn. Messi was net zo beslissend als Ronaldo in vele beslissende CL finales en halve finales als we het dan over doelpunten hebben. Het verschil tussen winst en verlies in een knockout-fase zit hem in scheidsrechterlijke dwalingen, geluk en ook die matches waar de teamgenoten beslissend waren. Als deze niet thuisgeven lukt het Messi niet maar ook Ronaldo niet.

30 oktober 2019 om 16:59

Als je alle wedstijden kijkt vanaf de 2e ronde CL, dan is Ronaldo toch wel vaker beslissend geweest . Ronaldo staat er altijd als het moet , Messi vaak maar niet altijd . DaarnaAst vind ik het toch ook belangrijk dat Ronaldo het bij enkele clubs heeft getoond en Messi slechts bij 1 . Messi is heel gevoelig voor het systeem en medespelers , zie zijn relatief mindere prestaties bij Argentinië , Ronaldo kun je wel in elke groep gooien . Das ook een kwaliteit

31 oktober 2019 om 07:39

PPRINS en anderen die Cristiano Ronaldo nog steeds vergelijken met Messi... Jullie hebben allemaal GEEN verstand van voetbal en moeten voor de rest van jullie leven met deze beperking door het leven gaan. Ik heb met jullie te doen.. En nog wat statistieken dan bij deze: Messi heeft 606 goals gemaakt en 246 assists in 695 wedstrijden en Ronaldo 606 goals en 191 assists in 813 wedstrijden! Oh ja, en ik heb het nog niet eens over alle dribbels, spelverdeling etc.. Jullie mogen in je handjes klappen dat jullie hem mogen aanschouwen!

30 oktober 2019 om 10:17

Wat een onzin dit. Ik heb een voorkeur voor Messi in de Messi vs Ronaldo discussie en de laatste 2 jaar vind ik Ronaldo, in verhouding, een behoorlijk stuk minder dan Messi. Maar ook de jaren beginnen te tellen bij Ronaldo, dus dat is logisch. Er zijn best wat jaren geweest dat Ronaldo een betere goal assist ratio per seizoen had dan Messi en daarnaast een aantal jaren dat het praktisch gelijk was. 2013/2014 en 2015/2016 bijvoorbeeld was qua cijfers duidelijk in het voordeel van Ronaldo. En daarnaast dus een aantal seizoenen dat het zo goed als gelijk was qua goals assists. Messi en Ronaldo zijn beide magistraal en ik vind Messi net wat beter. Maar een Ronaldo heeft cijfers en records neer gezet die voorlopig echt nog wel blijven staan en waar ook Messi niet aan gaat komen. Beide zijn grootheden die beide aan de top van de voedselketen staan en voor mij zijn deze spelers gewoon de beste ooit (ja beter dan Maradonna, Pele Cruijft, etc. aangezien ze niet voor niets record na record verbreken in een tijd dat alle spelers beter zijn dan destijds).

30 oktober 2019 om 11:10

Je vergeet een heel belangrijk ding door alleen naar de aantallen assists en doelpunten te bekijken. Namelijk het aantal pogingen dat daar voor nodig zijn. Over zijn hele carriere heeft Ronaldo bijna 2x zoveel pogingen nodig per doelpunt als Messi. Ook in de jaren dat hij een doelpuntje meer maakte dan Messi. Dat zet de dingen wel even in de juiste verhouding. Zonder het aantal pogingen mee te nemen zeggen die cijfers niets. Het is toch niet indrukwekkend als je 100x scoort in een jaar, maar daar letterlijk 100.000 keer voor op doel hebt geschoten.

30 oktober 2019 om 11:22

"Ronaldo heeft cijfers waar messi niet aan kan komen" vertel mij dan waarom messi meer clubgoals heeft dan Ronaldo met 100 wedstrijden minder gespeeld? Iedereen roept hier dat Ronaldo betere doelpunten machines is maar iedereen vergeet ff dat Ronaldo 100 wedstrijden meer heeft gespeelt. Kijk anders ff naar doelpunten gemiddelde. Dan kan je zien wie de doelpunten machine is van de 2

30 oktober 2019 om 11:18

Messi heeft nu meer club goals dan c ronaldo in 119 wedstrijden minder. 608 voor messi en 606 voor c ronaldo

Messi bewijst opnieuw op eenzame hoogte te staan. Dat Ronaldo genoemd wordt doet Messi echt tekort. Ronaldo is goed en hoort in het rijtje met de grootste, maar ver daarboven staat toch Messi. De man blijft ongekend hoog presteren.

30 oktober 2019 om 17:36

Bewijst? Wie de beste speler is blijft een mening. Voor de een is dat een wedstrijd tegen Real Valladolid, voor de ander iemand die het vaakst op hoogste niveau heeft gepresteerd..

31 oktober 2019 om 10:10

Ja bewijst inderdaad. Hij laat het toch opnieuw zien nu of niet? Messi speelt volgens mij constant op het hoogste niveau en heeft in de CL al lang en breed bewezen dat hij de beste, dus ik begrijp je reactie niet.

31 oktober 2019 om 10:18

Oja? Wat is er de afgelopen CL edities met Messi gebeurd dan? Ojaa toen was het natuurlijk alleen de schuld van Barcelona behalve Messi. Altijd jullie smoes toch van de Messi fanboytjes ?

31 oktober 2019 om 14:59

Wat is er dan gebeurd volgens jou? Hij heeft namelijk prima gepresteerd, dus begrijp even niet wat je wil zeggen. Of kom je weer met de wedstrijd tegen Roma aan, waarin hij een keer niet goed was. Of de wedstrijd tegen Liverpool afgelopen seizoen (waarin hij wel een aantal keer een speler vrij voor de keeper zet?)

31 oktober 2019 om 17:34

Roma, PSG uit, Juventus uit.. Ja en Liverpool uit waar Messi zelf ook 2 kansen verprutste.

Messi is super wel jammer dat hij alleen dit soort topwedstrijden speelt tegen mindere ploegen. Natuurlijk heeft meer talent dan Ronaldo maar die heeft meer de mogelijkheid om in topwedstrijden er wel te staan en beslissend te zijn. Messi bij Argentinie is drama en Messi in CL is de laatste jaren ook niet een goede combi... helaas hij had de potentie om de beste ooit in de wereld te worden maar dan moet hij nog een stapje zetten om voorbij Cruijff, Pele en Maradonna te komen. Nu staat hij er toch vlak achter.

30 oktober 2019 om 09:43

Cruijff, Pelé en Maradonna verdienen het niet om in één adem genoemd te worden met Messi. Alledrie voetballend minder dan Messi. Cruijff heeft meer voor het voetbal betekent dan Pelé, Maradonna en Messi. Maar Cruijff deed dat vooral als trainer van barca en Ajax. Messi heeft meer talent als voetballer in zijn kleine teen dan Pelé, Maradonna en Cruijff. En het is eigenlijk een belediging voor Messi omdat hij geen WK won, dat hij maar achter die namen staat. Daarnaast heeft hij veel langer op hoog niveau gepresteerd dan al die drie namen.

30 oktober 2019 om 10:37

Allen verdienen ze het om genoemd te worden in één adem met elkaar. Echter ook allemaal in hun eigen tijd geplaatst. Hetgeen jij stelt is dan ook een grote bak quatsch

30 oktober 2019 om 13:54

"maar Cruijff deed dat vooral als trainer van barca en Ajax" Dit is echt zo'n gelul. Juist als speler heeft Cruijff heel veel vernieuwende ideeã«n bedacht die nog steeds gehanteerd worden. Cruijff was eigenlijk als speler al de trainer. Al toen hij 17 was liep hij bij Ajax de halve wedstrijd en elke training ploeggenoten uit te leggen waar ze in elke situatie moesten staan. Rinus Michels deed in de praktijk vaak niks anders dan de ideeã«n van Cruijff uitwerken en uitleggen in begrijpbare taal aan zijn teamgenoten. Cruijff was als speler met zijn ideeã«n zijn tijd al zover vooruit dat zijn teamgenoten hem vaak niet begrepen. Michels wist dat dan onder fatsoenlijke en begrijpbare woorden te brengen.

30 oktober 2019 om 09:44

Haha vorig jaar was het Messi tegen Liverpool thuis die die ze even alle hoeken liet zien, en uit tegen Liverpool zette hij maar liefst 3x iemand alleen voor de keeper, maar als die falen houdt het op, één goal was genoeg geweest, countinho en Suarez hadden gewoon moeten scoren en dan was Messi opeens weer de beste geweest..

Tjaa ik vind de jong ook goed en hij doet het ook goed. Maar wat kunnen de kranten toch overdrijven zeg. Heb gister heel de wedstrijd gekeken en er was maar een man die opviel en dat was Messi. De jong deed gewoon zijn werk, speelde goed meer niet. Word er een beetje moe van.

30 oktober 2019 om 11:49

Dat ligt meer aan voetbalzone die er altijd heel erg de nadruk op leggen. Waar voetbalzone bij de Ligt altijd heel erg de nadruk legt op het negatieve is dat bij de Jong op het positieve. De kranten gaven hem een 7 wat gewoon een reëel cijfer is. Deed het Gewoon prima.

30 oktober 2019 om 12:16

Smaken verschillen, dat is duidelijk. Ik heb de laatste wedstrijden ook allemaal gezien en vind het spel van Messi om in te lijsten. Maar dat geldt ook, in iets mindere mate, voor Frenkie. Heel bijzonder, hoe hij ook gisteren steeds weer een goede voortzetting vond, op een soms druk middenveld. En het oogt allemaal zo simpel en vanzelfsprekend. Juist dàt maakt het zo bijzonder. Genieten van dit soort geniale spelers zo lang dat nog kan !

waarom staan keepers niet gewoon in het midden van zn doel dan had hij hem zeker gehouden

30 oktober 2019 om 11:07

Door de muur die ze zelf neerzetten misschien....? Echter was de trap zo hard en loepzuiver dat er geen houden aan was.

Ik heb weer genoten op de dinsdagavond. Wát een doelpunten, wat een assists. Messi is gewoon de beste aller tijden, punt uit. Die vrije trap, al zou ik deze vrije trap 1000 keer proberen te repliceren, zou het me nog niet lukken.

Daar gaat de propaganda machine over de jong Messi eet aan zelfde tafel,frenkie zal wel de hielen lekker zijn vandaar,want Messi houdt alleen van ja knikkers,daarom zijn al die topspelers meteen na 1 jaar weg

30 oktober 2019 om 10:14

Que?! Als je het artikel gelezen hebt, lees je dat 'niemand aan dezelfde tafel eet'. Dus ook Frenkie niet. Daarnaast is het spreekwoordelijk, niet letterlijk. Maar wel fijn voor je om iets negatiefs te plaatsen. Moet goed voelen?

Als Ronaldo er weer een paar inschiet tegen een laagvlieger dan is die weer de beste.

30 oktober 2019 om 11:22

Messi heeft nu meer clubgoals dan ronaldo in 119 wedstrijden minder. 608 voor messi en 606 voor ronaldo. Valladolid is geen laagvlieger ze staan 10e of 9e dus middenmoot in spanje

30 oktober 2019 om 15:33

Dat is cherrypicking. Ronaldo heeft een prijs met zijn land gewonnen. Het is bijna knapper om geen prijs te winnen met Argentinië dan wel een prijs met Portugal Valladolid staat nu waarschijnlijk hoger dan ze horen

30 oktober 2019 om 17:32

Ja maar wat zegt dat? Ronaldo kwam als 17(?)jarige naar een heel nieuw land in naar mijn mening, de op dat moment, sterkste competitie. Daar waar Messi zijn debuut mocht maken bij een club waar hij al vanaf zijn 10e of 12e was. Ronaldo heeft de zwaardere weg genomen dus niet heel onlogisch dat hij minder goals heeft..

30 oktober 2019 om 23:17

@lucajj Ach ja als messi top scorer van argentiniã« zijnde jou niet overtuigd dan zal niks dat doen. En het is helemaal geen cherrypicking. In 119 wedstrijden minder meer scoren is een echte [email protected] Messi scoort nou gewoon eenmaal meer per wedstrijd dan Ronaldo, dat doet hij al heel erg lang. Hoe jij omgaat met die informatie moet je zelf weten. Maar het feit dat jij moeite hebt om het te accepteren zegt genoeg. "ronaldo heeft een zwaardere weg genomen" Die vind ik nog het mooiste van allemaal, want Man utd waren koekenbakkers of niet? En Real madrid speelde met amateurs in spanje.

31 oktober 2019 om 10:19

Lachwekkende reactie. Ronaldo heeft alleen maar bij topclubs gespeeld na zijn korte periode in Portugal. United, Real en Juve zijn clubs waar je gewoon kampioen mee kan worden en zelf de CL mee kan winnen (wat ook is gebeurd). Hoe bedoel je zwaardere weg? Dat Ronaldo verder een prijs met Portugal heeft gewonnen zegt werkelijk niks en maakt hem absoluut niet groter dan een anders. Met deze redenering zijn veel grootheden (cruijff, Eusebio etc) minder. Prijzen zeggen niet hoe goed een speler werkelijk is.

Hier is echt serieus geen woord te veel gezegd. Erg mooi en leuk gesproken door de diverse kranten. Als neutrale toeschouwer keek ik gisteren ook naar dezelfde match en het was bij vlagen echt schitterend. En dan hoor je mensen in Nederland zeuren dat dit de frenkiezone.nl is bla bla bla... Pff de Spaanse kranten zijn nog vele malen lyrischer en laten dat weten ook. Ben er trots op dat Frenkie het zo erg goed doet! En dan heb ik het nog geen eens over Leo... #wow

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3756 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Messi neemt Argentinië bij de hand; Tagliafico gepasseerd

Argentinië heeft vannacht afgerekend met Uruguay in de groepsfase van de Copa América. Door een doelpunt van Guido Rodríguez in de twaalfde minuut won het team van bondscoach Lionel Scaloni met...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
Tottenham Hotspur denkt nu aan voormalig Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espírito Santo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren