Ajax spint garen bij ‘wondertiener’: ‘Dit komt de club heel goed uit’

Woensdag, 30 oktober 2019 om

Sergiño Dest maakte maandag het nieuws wereldkundig: de back kiest voor een interlandloopbaan bij de Verenigde Staten. Oranje lonkte na pogingen van de KNVB en bondscoach Ronald Koeman om de achttienjarige verdediger te overtuigen te kiezen voor het Nederlands elftal, maar uiteindelijk heeft Dest naar 'zijn gevoel' geluisterd. De beslissing van Dest wordt met gejuich ontvangen in de VS, die afrekenen met een lichte trauma, terwijl de commerciële afdeling van Ajax wellicht ook een bescheiden feestje vierde.

Door Tim Siekman

"Ik heb deze keuze op gevoel gemaakt, al was dat zeer lastig. Ik heb er lang over nagedacht om tot de juiste keuze te komen om voor Team USA uit te komen", verklaarde Dest, zoon van een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader. De jongeling weet dat hij bij het Nederlands elftal de komende jaren met topspelers aan de slag kon gaan. "Daar speel je met de beste spelers ter wereld en ze hebben een heel goed team. Dat is ook echt heel mooi. Uiteindelijk heeft mijn gevoel de grootste rol gespeeld, daarom heb ik deze keuze gemaakt", zei de verdediger, die zijn keuze al had gedeeld met Koeman.

"Ik heb het hem verteld, want ik vind het wel netjes dat ik het hem vertel voordat het bij de pers terechtkomt. Hij vindt het jammer, maar respecteert mijn keuze. Want het is een keuze voor mijn leven. Als ik een foute keuze maak of spijt krijg, ben ik degene die er mee zit en niemand anders. Het is mijn leven en ik heb die keuze gemaakt", aldus Dest, die reeds enkele oefeninterlands voor de A-ploeg van de VS achter de rug heeft en voorheen diverse jeugdelftallen van Team USA heeft doorlopen.

Dest kiest voor Team USA: 'Gevoel speelde grootste rol'

'Een grote, betekenisvolle zege'
De leiding van de Verenigde Staten heeft er alles aan gedaan om Dest binnenboord te houden. De voetbalbond heeft in het verleden veelvuldig te maken gehad met spelers die uiteindelijk tóch niet kozen voor Team USA, zoals Giuseppe Rossi en Neven Subotic, die kozen voor respectievelijk Italië en Servië. Onlangs moest men ook het verlies van Jonathan González en Efraín Álvarez (beiden Mexico) slikken. Bondscoach Gregg Berhalter en technisch directeur Earnest Stewart wilden dan ook niets aan het toeval overlaten en maakten werk van Dest.

Het duo was vorige week nog in Amsterdam om na het met 0-1 verloren Champions League-duel met Chelsea met de back te praten over zijn toekomst. Met succes, want Dest blijft de Amerikaanse ploeg trouw. "Hij is een exceptionele jonge speler met een prachtige toekomst voor zich", zei Berhalter, geciteerd door ESPN. "We zijn erg blij dat Sergiño bij ons doorgaat", vulde Stewart, die over zowel de Nederlandse als Amerikaanse nationaliteit beschikt, aan. De oud-aanvaller hoopt dat andere talenten het voorbeeld van Dest volgen. "Onze taak is om een duidelijk pad aan te bieden en om eerlijk en open te communiceren. Uiteindelijk komt het dan aan op een persoonlijk besluit."

Voetbalminnend Amerika is in zijn nopjes met het besluit van Dest en ziet Team USA stiekem al acteren op het WK van 2022. MLS Soccer spreekt van 'een grote, betekenisvolle' en tevens 'schaarse' zege voor het nationale team. 'Veel vaardigheden, tactisch vernuft en een groot potentieel heeft zich zojuist voor tig jaren verbonden aan de VS. Dest is nu al goed. En met leerschool Ajax als wind in de zeilen heeft hij de kans om geweldig te worden. De beslissing van Dest levert ook wat hernieuwd vertrouwen in de slagkracht van de bond op.'

Joël Veltman ziet potentiële concurrent wegvallen: ‘Zo kijk ik er niet naar’

Lees artikel

Men is trots dat 'wereldmacht' Nederland bij dit potje touwtrekken heeft verloren. Met de keuze van Dest om Oranje te negeren, zou het vertrouwen in het Amerikaanse voetbal weer opgekrikt kunnen worden, zo klinkt het. "Nu heeft de nationale ploeg een teen wonder als optie op de backpositie. Het lijkt erop dat Dest een gestage en indrukwekkende groei tegemoet gaat en de komende jaren mooie momenten gaat opleveren. Hoewel het al mooi is dat er weer een FIFA-switch is vermeden, is het nog beter dat we nu wederom een échte voetballer in de selectie hebben."

'Ik kan het één niet los zien van het ander'
Ajax heeft Dest geheel vrijgelaten in zijn keuze, maar een deel van de Amsterdamse club zal vast tevreden zijn met het besluit. Jack van Gelder, presentator van Peptalk van Ziggo Sport, zag maandagavond een patroon. "Ajax brengt het als eerste naar buiten. Hij heeft een Amerikaanse vlag om. Edwin van der Sar (algemeen directeur, red.) is laatst met Menno Geelen (commercieel directeur, red.) in de VS geweest. Het kantoor (in New York, red.) was al open. Ze hebben een contract afgesloten met ESPN, een grote sportzender...", somde Van Gelder op.

"Ik kan het één niet helemaal los zien van het ander. Ik denk dat het Ajax heel goed uitkomt dat één van de spelers in het nationale team van de Verenigde Staten speelt", besloot de journalist. Van der Sar erkende tijdens zijn bezoek in de VS medio oktober al dat Ajax kan profiteren van de keuze van Dest voor Team USA. "Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn", zei de oud-doelman. "Maar mijn directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet hem weer liever voor Nederland kiezen, omdat dat minder reisuren betekent."

Naast een partnership met ESPN werkt Ajax ook samen met Bleacher Report, 'één van de meest vooraanstaande mediapartijen in Amerika'. "Zij creëren enorm goede content en hebben betrokken fans. Deze samenwerking biedt voor Ajax veel perspectief als het gaat om bereiken van de huidige fanbase, maar ook het binden van nieuwe fans", aldus Van der Sar. Daarnaast was er al een contract getekend met het Amerikaanse biermerk Bud, terwijl Ajax in de vorige winterstop aan de Florida Cup meedeed. De keuze van Dest kan de expansiedrift van de Amsterdammers een enorme boost geven.

'We volgen bij Ajax een tweesporenbeleid'
Niels Grevenstuk, baas van de afdeling Internatioal Partnerships, deed afgelopen maart in een interview met SPORTNEXT uit de doeken wat de ambitie van Ajax op wereldniveau is. Er wordt gewezen op het feit dat de club in commercieel opzicht nationaal weinig grote stappen nog kan zetten. 'Het stadion kent een hoge bezettingsgraad, het tv-contract met FOX Sports ligt vast tot medio 2025 en vanuit sponsoring haalt Ajax al bijna het maximale uit de Nederlandse markt', zo klinkt het.

"We volgen bij Ajax een tweesporenbeleid, waarbij we aan de ene kant onze voetbalkennis ter beschikking stellen en aan de andere kant kennis en informatie delen om van daaruit langdurige partnerships met lokale partijen af te sluiten en zo extra inkomsten te genereren", vertelde Grevenstuk. Ajax heeft volgens hem 'een ander verhaal': men wil een legacy achterlaten. "We merken dat ons verhaal de interesse wekt van veel buitenlandse partijen. We omarmen talenten en geven hen de ruimte zich te ontwikkelen. Het inspireren van jong talent proberen wij middels de Ajax-filosofie wereldwijd uit te dragen. For The Future is niet voor niets onze pay-off in de VS."

Een nieuwe stap is samenwerken met een club uit de VS, zoals ook is gebeurd in China (Guangzhou R&F Football Club), Australië (Sydney FC) en Japan (Sagan Tosu). "Er hebben meerdere clubs interesse getoond om samen te werken en we zijn dicht bij een akkoord", stelde Grevenstuk, die aangaf grootse plannen in de VS te hebben. "Denk bijvoorbeeld aan vrouwenvoetbal, dat heel groot is in Amerika. Er zijn al vragen vanuit de VS om oefenwedstrijden tegen de Ajax Vrouwen te spelen, maar dat is moeilijk inpassen met de verschillende speelkalenders. We denken bij Ajax heel strategisch en betreden een markt altijd via talent en partnerships. Die methode legt ons vooralsnog geen windeieren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Lijkt me een goede keuze voor Dest. Ik heb hem in de oefenwedstrijd zien spelen en je kon vooral goed zien dat hij het echt naar zijn zin had.

Of Oranje echt een potentiele topper misloopt op de RB-positie is natuurlijk nog niet te zeggen. Die jongen is 18 en hoewel hij het leuk doet de afgelopen drie maanden, vind ik hem nog veel te groen om hem al als Oranje-klant te zien, zeker als we straks op het EK staan. Als we het nou om een Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong-achtige talent ging okee, maar met de snelheid waarmee Dest de afgelopen maanden is gekomen, dat gebeurt de komende jaren nog wel vaak genoeg met Nederlandse talenten.

30 oktober 2019 om 16:51

Frenkie de Jong kwam op zijn 18e nog niet aan de bak bij het eerste van Willem II en Dest speelt nu al prima op CL niveau. Alleen omdat er puur toevallig een paar eendagsvliegen op de RB hebben gespeeld bij Ajax, wordt dat nu ook een beetje van hem verwacht. Maar hij is wel erg ver voor zijn leeftijd hoor.

30 oktober 2019 om 17:28

@patroo het is jammer maar van het gemis van Dest kan ik ook niet echt van wakker liggen. als we Ihatarran mis lopen baal ik daar wel flink van want dat is imo wel een talent met uitzonderlijke kwaliteiten

31 oktober 2019 om 13:57

Uitzonderlijke kwaliteiten die met van de Beek en de Jong op het middenveld ook ruimschoots aanwezig zijn. Nee, als Ihatarren ervoor kiest om net als Dest zijn gevoel te volgen en een ander land dan Nederland te spelen lig ik daar niet wakker van. Graag of niet, de speler in kwestie zal dat zelf bepalen. Net zoals goede spelers zich eigenlijk selecteren door zelf goed te voetbalen.

31 oktober 2019 om 15:50

@messino die hebben wel kwaliteiten maar niet de kwaliteiten die Ihatarran heeft. we hebben geen creativiteit in Oranje en laat Ihatarran nou net een creatieve speler zijn. we hebben daar echt zwaar behoefte aan. hopelijk dat Stengs ook speelminuten gaat krijgen want die is ook creatief

Ik vindt hem verre van een topper en niks beter als wat oranje nu heeft. Hij is extreem vol van zichzelf dat is wel een hele slechte eigenschap.

29 oktober 2019 om 18:55

Hij is totaal niet vol van zichzelf, en nu, hij is geen topper, maar hij is 18 en heeft wel degelijk de potentie om dat te worden.

29 oktober 2019 om 19:23

Is hij zeker wel kan niet ophouden met praten voor wie hij zou moeten kiezen met de hoop dat iedereen aan hem trekt om voor Oranje te kiezen.18 jaar en tegen Chelsea kon hij bijna niet meer lopen zo moet en is gewoon overschat en snap niet dat hij Mazraoui uit de basis speelt want is in mijn ogen beter.

30 oktober 2019 om 12:01

Wat een complete onzin haha, Dest heeft meerdere malen aangegeven niet teveel te willen praten over de keuze maar iedereen bleef het maar aan m vragen

"men is trots dat 'wereldmacht' Nederland bij dit potje touwtrekken heeft verloren. Met de keuze van Dest om Oranje te negeren, zou het vertrouwen in het Amerikaanse voetbal weer opgekrikt kunnen worden, zo klinkt het." - Dit vind ik nogal onzin. Ten eerste moet nog maar blijken wat er in het vat zit bij deze Dest en ten tweede zegt het niet zoveel dat Oranje deze jongen misloopt. Elk geval is anders.

Gewoon slimme kansberekening van Dest. Die jongen ziet ook wel in dat hij bij het NL elftal niet aan spelen toekomt. Bij de VS kan hij met een beetje geluk zomaar de vaste back zijn voor de komende 15 jaar. Wereldkampioen wordt hij er niet mee maar ze hebben best een aardige generatie met Pulisic en co. Hoop overigens voor hem dat hij beter Engels praat dan Nederlands, mijn hemel.

29 oktober 2019 om 20:11

Klopt maar de RB is bij Nederland wel een probleem want Dumpfries is ook niet een topper.

29 oktober 2019 om 21:09

Hoever komt eraan

29 oktober 2019 om 22:27

Laten we het hopen want is echt nodig

Ajax wordt steeds meer als bedrijf gerund en steeds minder als voetbalclub. Prima voor de ontwikkeling van de club om meer fans en partners uit andere landen te krijgen. Echter vind ik het een beetje ver gaan om meteen aan commercie te denken in deze situatie. Ja ik weet dat dit uitspraken van een journalist zijn. Maar ik krijg het idee dat de mindset van van de Sar precies hetzelfde is. Het zou me bijvoorbeeld ook totaal niet verbazen als Ajax Dest heeft aangemoedigd om voor USA te kiezen, met het oog op commercie.

29 oktober 2019 om 19:41

Ik vind dat je als algemeen directeur ook niet te veel betrokken moet zijn bij het voetbalbedrijf. Daar hebben ze Marc Overmars en de technische staf voor. Het voetbalbedrijf functioneert goed, dus de prioriteiten liggen voor Van Der Sar in deze in de commercie.

29 oktober 2019 om 20:03

Ja, dus? Van der Sar doet geweldig werk buiten Nederland. Hij probeert het merk Ajax te groeien. Hoe is Ajax geen club? Een van de weinige grote clubs die groot zijn geworden via beleid. Geen geldschieters, of olie of zo.het is 2019 en Ajax wilt bij de (sub)top horen, ze doen het heel goed, in Amerika krijg ik steeds meer opmerkingen als ik een Ajax shirt draag dan ik vroeger kreeg

29 oktober 2019 om 21:52

Ik zeg ook niet dat het verkeerd is. Maar Ajax is alleen maar bezig met merkuitbreiding en commercie. Dat haalt de charme er een beetje af imo.

29 oktober 2019 om 23:07

Ach ja, ergens ben ik het met je eens. Ik vind het vooral raar dat nu Amerikanen op eens dingen zeggen op instagram zo van oh lufjoe en bla bla want dat zag ik vroeger alleen bij Man United. Dat is geen big deal, alleen kijk je dan eeve vreemd op als je al 21 jaar lang een grote Ajax fan bent, dat is anders, maar ja het is 2019 en je moet blijven groeien. Echt niet gemeen bedoeld, maar wie kent Feyenoord in Amerika. Ajax is heel slim geweest met de advertenties in Brazilie, Mexico, Amerika. Er zijn spelers van Ajax waar die mensen zich meee kunnen identificeren, betekent dat er meer jonge spelers ooit wel trek hebben in een avontuur bij Ajax en er meer inkomsten in stromen. Maar ja, je hebt gelijk, geld verandert het voetbal, maar ik ben blij dat we eindeelijk een keer goed mee denken.

30 oktober 2019 om 12:39

Alleen maar bezig met merkuitbreiding? Ajax is bezig keihard te presteren. Verleden jaar kampioen, Knvb beker en halve finale CL. Dit jaar so far eerste in de eredivisie en koploper in de CL poule.

30 oktober 2019 om 14:46

" Ajax wordt steeds meer als bedrijf gerund en steeds minder als voetbalclub " . Het is je kennelijk ontgaan, maar Ajax is gewoon een bedrijf. En dat geldt voor iedere betaald voetbalclub. Ajax heeft een begroting van meer dan 100 miljoen en tussen de 200 en 300 man in dienst. Een dergelijke organisatie kan je natuurlijk niet laten leiden door de lokale groenteboer, daar zijn professionals voor nodig. Als je kijkt naar de jaarcijfers van Ajax kijkt, zie je dan de club voor tientallen miljoenen aan financiele verplichtingen is aangegaan en daar ga je nooit aan kunnen voldoen als je niet als een professional denkt en werkt. En dat kan niet zonder commercie.

30 oktober 2019 om 18:17

En wat is de definitie van een voetbalclub runnen volgens jou dan? Ajax doet op het moment niets anders dan wat de absolute topclubs doen. Wil je meedoen met de grote jongens, dan kan je niet alleen in ons kikkerlandje groot zijn. Je moet je naam uitbreiden wil je meer geld genereren, naamsbekendheid vergaren en zo aansluiten bij de grote jongens.

Ach best leuk talentje maar ik denk niet dat dit een topper wordt. Liet tegen Chelsea zien dat hij fysiek enorm tekort komt. Vind hem daarnaast verdedigend ook erg mager. Aanvallend best leuk als voormalig buitenspeler. Denk dat dit een gevalletje Tete, van Rijn, Mazraoui wordt. Best leuk in het begin maar over een langere periode net niet. Wel goed genoeg voor de Eredivisie maar internationaal niet goed genoeg. Overigens zei ik dit ook al voordat hij koos voor USA dus geen kinnesinne!

29 oktober 2019 om 20:15

Ik denk dat Dest verdedigend echt onderschat lijkt te worden omdat hij lange tijd buitenspeler is geweest. Maar als je bijvoorbeeld analyse van wedstrijd tegen Lille kijkt, daar halen ze perfect aan hoe belangrijk Dest tactisch is bij Ajax. Zeker als Alvarez speelt is die wisselwerking duidelijk te zien. Dest heeft al meermaals dit seizoen met zijn snelheid gevaarlijke aanvallen eruit gehaald. Vind hem dit seizoen heel sterk spelen, tuurlijk is het fysiek nog niet optimaal maar hij is 18 en 2019 is zijn eerste jaar profvoetbal. Heeft een lang jaar achter de rug met ook nog WK onder 20, wedstrijden bij Ajax o19, Jong Ajax en Ajax 1. Ik zie het een stuk meer in hem dan ik het in Tete bijvoorbeeld zag. Is voor Ajax op dit moment de beste rechtsback, beter dan Mazraoui en Veltman en zou geen andere rechtsback uit de Eredivisie op zijn plek willen hebben.

Een Mexicaan die niet voor de VS kiest zou je bijna begrijpen met het twitteraccountje van de president.

Was te verwachten bij het Amerikaanse team heeft hij veel meer kans op speel minuten. Ihataren van psv kiest ook voor marakko let maar op, dat vind ik pas echt heel jammer want dat is ondanks zijn 17 jaar nu al echt een topspeler. Ondanks dat het Nederlands elftal sinds heel lange tijd nu eindelijk een geweldige lighting spelers heeft, waarmee als alles een beetje meezit een serieuze gooi naar de wereldtitel mogelijk is. Dat beide spelers hun hele leven in Nederland wonen en hier hun opleiding krijgen en van alle trainings facilitijden gebruiken dat zegt niks. Zolang mensen beschikken over 2 paspoorten trekt Nederland helaas aan het kortste einde. Daarom moeten mensen ook maar beschikken over 1 paspoort vind ik.

Was te verwachten bij het Amerikaanse team heeft hij veel meer kans op speel minuten. Ihataren van psv kiest ook voor marakko let maar op, dat vind ik pas echt heel jammer want dat is ondanks zijn 17 jaar nu al echt een topspeler. Ondanks dat het Nederlands elftal sinds heel lange tijd nu eindelijk een geweldige lighting spelers heeft, waarmee als alles een beetje meezit een serieuze gooi naar de wereldtitel mogelijk is. Dat beide spelers hun hele leven in Nederland wonen en hier hun opleiding krijgen en van alle trainings facilitijden gebruiken dat zegt niks. Zolang mensen beschikken over 2 paspoorten trekt Nederland helaas aan het kortste einde. Daarom moeten mensen ook maar beschikken over 1 paspoort vind ik.

Ik denk dat de keuze die Dest moest maken ongeveer dezelfde was als die bijvoorbeeld ook Kocku en Ziyech moesten maken: hoe zeker ben ik van een basisplaats ? Daarbij is dan uiteindelijk gekozen voor het andere land. Daartegenover weten de betreffende spelers ook dat hun keuze impliceert dat ze vrijwel zeker geen prijzen zullen winnen. Usa, Marokko en Turkije zijn geen toppers als voetballand, maar kennelijk is dat niet het zwaarst wegende argument in de keuze geweest.

Goede keuze van dest, ik vraagme af wat als ihattaren voor marokko kiest. Ik denk dat heel het land het schandalig zou vinden, en bij dest legt iedereen er zich bij neer.

30 oktober 2019 om 12:49

Ik denk dat het komt omdat dest niet zo bijzonder is en ook weinig toevoegd aan het nederlands elftal. Ik denk dat hij gewoon voor de makkelijkste weg heeft gekozen en een kansberekening heeft gemaakt waar die het meest aan spelen toekomt. In tegenstelling tot Ihatarran( als die zo door blijf tgaan)

30 oktober 2019 om 13:40

Spijker op zijn kop khal drogo. Met zijn keuze is hij zekerder van een leuke interland carriere dan wanneer hij de keuze voor Nederland zou maken.

30 oktober 2019 om 14:37

Saidbakal, ik vind de keuze van Sergino Dest voor de Verenigde Staten schandalig en verwerpelijk. Ik ben van mening dat je als sporter ten allen tijde moet kiezen voor het land waar je geboren en getogen bent. Kortom het land dat er met zijn opleidingsmogelijkheden en- faciliteiten voor gezorgd heeft dat je je hebt kunnen ontwikkelen tot topsporter. Het zou Sergino Dest sieren als hij zijn Nederlandse nationaliteit inlevert. Al was het maar om te voorkomen dat hij er van beschuldigd wordt van twee walletjes te willen eten.

30 oktober 2019 om 19:09

Bla, bla, bla. Die jongen is nooit voor de jeugdteams van Oranje opgeroepen en wel voor die van de VS. Vanuit de KNVB is er weinig gedaan om hem te overtuigen voor Oranje te kiezen, terwijl de VS aantal keer met hem in gesprek is geweest. Dus waarom zou Dest dan per se voor Oranje moeten kiezen? Begrijp zijn keuze dus volledig.

Het klinkt leuk dat dit commercieel handig is voor Ajax maar ik moet nog zien dat dit concreet wat oplevert. Is de VS voor Ajax nou echt een nieuwe markt qua fanbase? Ik geloof niet dat men in de VS enorm in Ajax geïnteresseerd zijn dan wel dat Dest hier veel in gaat veranderen. Ik geloof er meer in dat het belangrijk is voor Ajax dat haar spelers in het Nederlands elftal terecht komen.

30 oktober 2019 om 12:17

Amerikaanse sponsors die Europa willen veroveren kiezen nu voor ajax. Meerdere contracten heeft dit beleid al opgeleverd oa. ESPN, budweiser beer. Bud bijvoorbeeld betaald Ajax jaarlijks 2 miljoen toch een leuk bedrag. En dat minimaal 6 jaar.

30 oktober 2019 om 12:37

Dat kan maar dat geloof ik dan weer niet. Wouter geeft terecht aan dat de eerste deals al gemaakt zijn

Nu de miljoenen binnenstromen hoor je bijna niemand meer klagen dat Ajax als een bedrijf gerund wordt. En terecht. Twee oud voetballers en een aantal business specialisten. Daarbij een geweldig media team die volledig gebruik maakt van social media. Dest is een perfect uithangbord voor Ajax in de VS. Jong, talentvol en een positieve jongen.

Perfect voor Ajax is dit om de samenwerking in Amerika verder uit te breiden. Bij het Nederlands elftal zou hij toch alleen maar op de bank zitten omdat iedereen helemaal leip is van Dumfries. Bij Amerika speelt hij altijd dus krijgt hij meer vertrouwen en leert hij meer van. Verder heeft hij gelukkig nog wedstrijden tegen Europese clubs waar hij ook genoeg van kan leren. Dest heeft Oranje niet nodig.

30 oktober 2019 om 12:31

En hij zit in een hele hele goede lichting.

Ik zie veel mensen roepen oranje gaat Dest niet missen, maar vergeten wellicht zijn leeftijd. Van Dijk was op zijn 18e absoluut geen speler waar iemand realistisch over kon zou zeggen nou blij, dat hij een Nederlander is, want dat wordt de beste verdediger ter wereld. Wellicht is Dest zijn huidige niveau zijn top en wellicht wordt het de beste rechtsback ooit. Echter nu al oordelen dat het tweede uitgesloten is gezien dr stappen die hij gemaakt heeft is totale onkunde.

“Wondertiener”? Kom op zeg! Het is nou niet alsof ze net de nieuwe Marcelo uit de jeugd hebben gevist. Dest maakt denk ik de juiste keuze ik zie hem niet direct het niveau van het Nederlands Elftal omhoog trekken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren