Roda JC dient bankgarantie tijdig in: ‘Het is nu aan de licentiecommissie’

Dinsdag, 29 oktober 2019 om

Roda JC Kerkrade is ontsnapt aan een faillissement. De Limburgse club heeft maandagavond op tijd een bankgarantie ter waarde van 906.000 euro ingediend bij de KNVB, waardoor sancties waarschijnlijk van de baan zijn. "Roda heeft de nodige documenten aangeleverd. Het is nu aan de licentiecommissie om op basis van die documenten een besluit te nemen", laat een woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad.

De KNVB eiste dat Roda JC maandag een sluitende begroting zou indienen. De koempelclub kampte met een gat van ruim negen ton, maar dat is door de inmenging van onder meer horecaondernemer Roland Hogenelst en Stijn Koster uit de ict-wereld gedicht. Als de licentiecommissie echter niet akkoord gaat met de garantstelling, dreigen sancties voor Roda JC. De Keuken Kampioen Divisie-club kreeg eerder al drie punten in mindering vanwege het overtreden van de licentieregels.

Hogenelst en Koster slaan de handen ineen en nemen samen bijna tachtig procent van de aandelen van Roda JC over, weet Voetbal International. Dat aandelenpakket was eigenlijk bestemd voor de omstreden Mauricio García de la Vega, die na felle protesten van de supporters van Roda JC weer vertrok uit het Parkstad Limburg Stadion. Hogenelst en Koster krijgen steun van drie andere lokale ondernemers, die een kleiner belang in de club nemen.

De resterende twintig procent van de aandelen zijn nog altijd in handen van Aleksei Korotaev, die in februari 2017 binnenkwam met ambitieuze plannen. Vanwege een juridisch conflict zit de Russische Zwitser nog altijd vast in Dubai, waar hij vorige week bezocht werd door Roda-directeur Hessel Meijer. De Limburgers hopen Korotaev uit te kopen, maar voorlopig lijkt de voormalig bankier niet van plan om zijn aandelen van de hand te doen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door tim_vk)

Door het oog van de naald. Gelukkig! Ik denk dat het de meeste supporters geruststelt dat er partijen uit de regio betrokken zijn, buiten Aleksei Korotaev en Roland Hogenelst. Nu het geld er is, wordt het tijd om een gedegen organisatie op te tuigen. Een absolute vereiste als men weer structureel een rol van betekenis wil gaan spelen in de Eredivisie.

29 oktober 2019 om 14:02

Laat Roda maar eerst alle zaken rondom het voetbal in orde hebben, voordat ze uberhaupt aan de eredivisie denken.. eerst bovenin de eerst divisie meedraaien

Ontsnapt aan een faillissement? Lijkt me niet juist. Ontsnapt aan nieuwe boetes en puntenmindering, dat wel. Verder top nieuws. Hoop snel meer over de plannen van de Roda investeerders te weten te komen maar dit klinkt goed. Op naar betere tijden!

29 oktober 2019 om 13:56

Ook aan faillissement, althans op korte termijn. Boetes kunnen ze al niet gebruiken en de licentie was ook in gevaar. Verder sluit ik me aan bij jouw betoog.

29 oktober 2019 om 16:41

Ja klopt, faillissement is nooit sprake van geweest, wel inderdaad puntenaftrek en/of boetes.

Waarom willen ze die rus uitkopen. Sterker nog, na dat gezeik in Dubai kan hij toch gewoon terugkomen.

29 oktober 2019 om 12:58

Omdat Roda misschien eindelijk inziet dat deze investeerders Roda alleen maar ellende heeft gebracht. Roda moet zo snel mogelijk terug naar de basis en met een kleinere selectie met goedkopere spelers langzaam gaan bouwen. Dan maar 10 jaar in de tweede divisie op een houtje bijten, beter dan dat de club opgedoekt moet worden. Aan lange termijn visie is er bij Roda al jaren geen sprake.

29 oktober 2019 om 13:18

Korotaev blijft gewoon voor 20 procent aandeelhouder. Als het met de andere inversteerders niet gelukt was, was dat een optie geweest maar was achteraf niet nodig.

Een mooie eerste stap, maar ze mogen nu wel zorgen dat er gedogen beleid word gevoerd. Anders is dit gewoon uitstel van executie en worden de supporters alleen maar moedelozer. Ze kampen namelijk nog steeds met tekorten en de spelersgroep is naar verluid duurder dan de situatie toelaat. Er zal dus gesneden moeten worden in kosten en daardoor maak je jezelf als club kleiner. Het is een risico, maar wel de enigste mogelijkheid om op termijn weer gezond te worden.

Toch wel positief nieuws. Ik kom niet uit Limburg, maar snap de sentimenten van de supporters wel. Drie clubs uit die regio is wat veel misschien, de stadions van MVV en Fortuna zijn niet voor niets zo karig gevuld, maar zomaar fuseren of ten onder gaan is ook niets. Ik hoop dat er betere tijden aanbreken voor Roda JC.

29 oktober 2019 om 15:41

Ja dat is natuurlijk de vraag of die tijden er aankomen. Er zullen nu bestuurders aangesteld moeten worden die jaren van wanbeleid weten aan te pakken. Anders heb je over een jaar, anderhalf jaar weer de zelfde koppen in de krant. Hoop dat het lukt Koempels

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Eindhoven21-11
15.Jong AZ16-7
16.Jong PSV16-13
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder170
J. CrouxAanvaller171
I. UgboAanvaller1610
R. RoeschMiddenvelder151
T. MuytersKeeper170
N. SourenMiddenvelder150
B. SimakalaAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Real Madrid is bereid om James Rodríguez en Gareth Bale naar Manchester United te laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren