‘Driejarig contract ligt klaar voor bijna transfervrije Jan Vertonghen’

Dinsdag, 29 oktober 2019 om

Jan Vertonghen beschikt over een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en de Londenaren zijn volgens geruchten uit Engeland vooralsnog niet van plan om de verdediger een nieuwe verbintenis voor te leggen. De 32-jarige Belg lijkt dan ook bezig te zijn aan zijn laatste seizoen namens the Spurs en Vertonghen wordt al langer in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax. Als de Amsterdammers echter concreet worden, krijgen zij waarschijnlijk concurrentie van Internazionale.

I Nerazzurri waren afgelopen zomer al in de markt voor de Belgisch recordinternational en volgens The Guardian willen zij na afloop van dit seizoen een nieuwe poging wagen om Vertonghen in te lijven. Tottenham zou al duidelijk gemaakt hebben dat het niet van plan is om de stopper in januari van de hand te doen, waardoor Inter nog een halfjaar langer geduld zal moeten hebben.

Vertonghen over contractsituatie: 'Er zijn wel wat zaken gaande'

De Italianen hadden afgelopen zomer niet het geld om Vertonghen over te nemen, maar er zal geen transfersom betaald hoeven te worden als hij na dit seizoen inderdaad de gang naar Milaan wil maken. Trainer Antonio Conte is op zoek naar versterkingen voor zijn defensie en zou in de routinier een uitgelezen kandidaat zien. Vertonghen kan volgens de Engelse kwaliteitskrant een driejarig contract tekenen in het Giuseppe Meazza. Als Tottenham besluit om hem een nieuwe aanbieding te doen, lijkt het onwaarschijnlijk dat zij deze contractduur zullen evenaren.

Vertonghen zou in het geval van een overstap naar Inter na Diego Godín en Stefan de Vrij de derde centrale verdediger van naam zijn die zich bij de club voegt. Conte heeft voor die positie verder nog de beschikking over Milan Skriniar, Andrea Ranocchia en de talenten Alessandro Bastoni en Lorenzo Pirola.


Poll

Denk jij dat Jan Vertonghen volgend seizoen voor Internazionale speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door maurootje)

Inter is prima. Bij Ajax komt Jan sowieso ooit terug.

29 oktober 2019 om 07:10

Als hij na dit seizoen niet komt dan moet je dat als Ajax zijnde toch niet meer willen? In ieder geval niet als speler..

29 oktober 2019 om 07:18

Na zn carriere komt ie sowieso terug.

29 oktober 2019 om 07:32

Vertonghen vorig jaar gezien tegen Ajax en ik dacht oei, dit is gewoon niet meer het niveau dat Ajax wil spelen. Maar hij zal altijd welkom zijn. Als ik Overmars was zou ik informeren naar Davinson Sanchez, die lijkt toch op een zijspoor te raken daar en was bij Ajax weergaloos.

29 oktober 2019 om 07:46

Speelt inderdaad niet veel maar denk niet dat Levy hem met verlies gaat verkopen, zeker nu Toby en Jan allebei uit hun contract lopen na dit seizoen.

29 oktober 2019 om 10:42

Sanchez zal niet weggaan, Alderweireld en Vertonghen zullen steeds minder minuten maken en Sanchez zal nu steeds meer in de basis staan.

29 oktober 2019 om 12:30

Sanchez is te duur qua transfersom want dat zal alsnog minimaal 25+ miljoen zijn en dan moet die nog minstens de helft aan salaris inleveren als het niet meer is.

29 oktober 2019 om 08:30

Voor een bakkie koffie of zo?

Zelfde als met eriksen, verronghen is niet het niveau dat je moet nastreven als je titelaspiraties hebt in een topcompetie. zou wel een goede aanwinst voor Ajax zijn

Ik heb respect voor Jan en ben blij met wat hij voor Ajax heeft betekend, maar het niveau dat hij nu haalt is niet meer zijn top niveau. Ajax zit al goed in de backs, dus ik denk niet dat hij echt een toegevoegde waarde zou zijn. Ik zie liever Alvarez een linie terugzakken.

29 oktober 2019 om 07:34

Ik denk niet dat je naar backs moet kijken maar naar lcv. Is hij beter dan blind? Blijft blind überhaupt? Is pierie er volgend jaar al klaar voor?

29 oktober 2019 om 07:56

Wat een gelul. Vertonghen heeft net als heel Tottenham momenteel gewoon een crisis. Dan gaat alles mis. Vertonghen is nog steeds prima voor Ajax. Tottenham rent alleen maar naar achteren en dat is niets voor hem. Gewoon druk naar voren zetten en het gaat een stuk beter.

29 oktober 2019 om 08:14

Jan halen is ten alle tijden een aanwinst voor Ajax ervaring en extra ruimte in de verdediging en heeft het ajax dna. Zit miss wel jeugd iets in de weg maar liever iets te brede selectie dan te weinig. Plus blind kan zo wel naar links als op het middenveld. Zie meer plussen dan minnen.

29 oktober 2019 om 08:23

Je bent als speler ook afhankelijk van je teamgenoten en je trainer. Tadic en Blind speelden namelijk ook niet geweldig en opvallend goed voor Southampton en Manchester United voordat ze naar Ajax kwamen (op hun eerste paar seizoenen na dan). We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Ik denk dat Vertonghen nog wel van waarde kan voor één of twee seizoenen bij Ajax. Hij kan spelen als centrale verdediger en in een controlerende rol op het middenveld. Daarnaast kan hij ook nog op linksback in noodsituaties.

29 oktober 2019 om 09:07

Blind is in de vorm van zijn leven en die ga je natuurlijk niet op de bank zetten voor Vertonghen. Het zou natuurlijk een optie kunnen zijn om Blind een linie naar voren te schuiven, maar de vraag blijft of dat verstandig zou zijn. De kans is groot dat Vertonghen op de bank komt bij Ajax of op de LB positie als Tagliafico vertrekt. Je moet ook niet vergeten dat Vertonghen in april volgend jaar alweer 33 wordt en het beste er op die leeftijd meestal wel van af is. Als je eerlijk bent, is Vertonghen op dit moment gewoon niet nodig bij Ajax, maar dat zou volgend seizoen in principe weer anders kunnen zijn. Al hoop ik dat Overmars het ijzer smeedt nu het heet is en Blind snel een contractverlenging aanbiedt. Het lijkt me duidelijk dat het niet anders kan dan dat er aan hem getrokken gaat worden gezien de blakende vorm waarin hij verkeert. Hij is op dit moment met afstand de beste speler bij Ajax en dat is feitelijk het hele seizoen al zo op een incidentele wedstrijd na.

29 oktober 2019 om 10:04

@scepticus Blind is geweldig, alleen heeft hij nooit uitgesloten dat hij weer een nieuwe avontuur wilt. Staat er heel open voor. Dus Blind kan na dit seizoen (vooral als hij zo blijft spelen) weg gaan. Vertongen terug lijkt mij daarom wel geweldig, alleen weet ik niet of ik heel objectief ben en meer nog een geromantiseerde beeld van hem heb. Misschien is bij hem idd het beste eraf en afbreuk te groot.

De Vrij, Godin, Skriniar, wat moeten we dan met Vertonghen. Die gaat terecht niet als backup functioneren maar het beste is er inmiddels ook wel af bij hem. Anders misschien nog een paar jaartjes net onder de top, clubs als Lazio, Valencia, Benfica, Fiorentina zijn ook prima en kan hij echt van waarde zijn.

Jantje wordt hier wel heel snel weggezet als niet goed genoeg meer voor de top. Vorig kaar nog de finale van de CL gespeeld. Ik hoop niet dat hij naar Inter gaat want dat is toch wel een versterking voor hun, sowieso in de breedte.

29 oktober 2019 om 07:33

Misschien kunnen jullie hem kopen, en De Ligt voor een zacht prijsje terug naar Amsterdam.

29 oktober 2019 om 09:17

@jim Magallan heeft halve finale CL gespeeld, maar stelt hij wat voor? Nope. Vertongen heeft sinds vorig jaar zijn teloorgang in gezet. Nog steeds goede stopper, maar niet meer dan dat. Tuurlijk zou hij uitblinken in de Eredivisie. Maarja, dat is niet zo lastig

29 oktober 2019 om 10:42

Wat een domme comment zeg. Vertonghen heeft gewoon alles gespeeld voor Spurs als de leider achterin. Magallan is misschien 2x ingevallen in de hele CL campagne.

Liever niet naar Inter. Als ze toch voor een gevestigde naam willen gaan, hoop ik dat het Alderweireld wordt en dat Bastoni dan een jaar wordt verhuurd. Godin zie ik na volgend seizoen wel stoppen en dan kan je Zinho en Bastoni in de ploeg werken.

Ik vind Vertonghen al behoorlijk wat minder geworden, ik heb toch veel liever Toby weer bij ons in fe verdediging

29 oktober 2019 om 10:06

@JK-Ajax als Toby komt dan krijgen Alvarez en Schuurs helemaal geen kans meer op Rcv. Zonde voor deze heren. Ik zie Toby ook graag, alleen denk ik niet dat hij nu al terug wilt. Eigenlijk zou Ajax hhem gewoon 10 mil tekengeld moeten geven en dik salaris.

Hoe lekker zou het zijn om Vertonghen volgend jaar weer bij Ajax te zien en dan Blind overtuigen om te blijven zodat hij op de 6 plek kan staan. Kan je Alvarez naast Vertonghen achterin zetten (en wisselen met Schuurs). Dan heb je een mooi blok en is het hele probleem opgelost.

29 oktober 2019 om 09:20

Als je types als Blind wil overtuigen om te blijven, is het einde zoek. Blind is echt een matig speler. In mijn ogen dan.balt mee op succes van Ajax. Maar dat doen/deden er wel meer.

29 oktober 2019 om 09:31

Blind is al heel het seizoen de beste speler bij Ajax. Ik durf zelfs te beweren dat het de beste centrale verdediger is in de eredivisie. Dus ja die zie ik heel graag blijven.

29 oktober 2019 om 10:43

Blind zou bij jouw club verreweg de beste speler zijn. Iets meer respect mag wel.

30 oktober 2019 om 13:24

beter dan Donnarumma en Romagnoli? maak je zelf niet belachelijk AUB

Ajax moet hem absoluut halen, mits hij dit zelf wil. Tagliafico zal volgend jaar wel vertrekken, dan kan Martinez op linksback, Blind op 6 en Vertonghen linkscentraal. Wordt je er denk ik niet eens minder op als dit jaar terwijl je een linksback verkoopt van topniveau.

29 oktober 2019 om 10:27

Blind is als LCV veel beter op zijn plaats dan op het middenveld. Dat is dit seizoen tot nu toe wel gebleken. Martinez zal op den duur Tagfiaglico vervangen, en dan kan Ajax het hele middenveld renoveren, want ik zie van de Beek na dit seizoen ook vertrekken. Dan maar hopen dat Overmars een gelukkiger hand heeft dan dit seizoen in de vervanging van deze spelers.

29 oktober 2019 om 10:46

Blind is wel aan het heersen op lcv ja, echt ongekend wat voor niveau hij daar haalt. Hele elftal is beter gaan spelen sinds hij daar weer staat. Misschien heb je gelijk en kan Ajax beter een nieuwe Lb halen i.p.v. Nico. Martinez zou ik wel op het middenveld laten, vind dat hij het daar heel goed doet. Promes kan de 10 overnemen van Donny en Gravenberch kan volgend jaar naast Martinez. Als Neres en/of Ziyech dan ook nog gaan moet je met name de vleugels versterken. Stengs lijkt me dan het meest logisch om mee te beginnen. Het valt dus best mee denk ik, worst case scenario vertrekken Onana, Veltman, Nico, Donny, Neres en Ziyech. Dan haal je een keeper, een linksback, Stengs en nog een aanvaller die van de flank komt. Schuurs en Alvarez kunnen de plek van Veltman invullen, met Gravenberch naast Martinez i.p.v. Alvarez. Maar denk ook dat Overmars die spelers niet allemaal tegelijk laat gaan.

29 oktober 2019 om 18:59

@pinko, hoop ik ook. Sterker nog ik zou Ajax adviseren een topper met ervaring op het middenveld te halen en dan twee jonkies erbij. Je ziet hey aan Dest, die kan stappen zetten omdat ervaring naast hem staat. Niet elke fout is meteen dodelijk. Dat mag wel in elke linie. Iets vaker en iets meer jeugd. Zeker de aanval. Staat ervaring zat en ook naast Martinez. Staat met van de Beek erbij ook ervaring zat nu lekker leren en volgend seizoen er staan.

29 oktober 2019 om 11:03

Blind op 6 hebben we dit seizoen al geprobeerd. Dat gaat hem never nooit worden.

Ajax moet hem absoluut niet halen. Wil je Europees niet structureel vooruit, kan het nog net - dus voor de Eredivise. Maar Vertonghen was al nooit de meest wendbare of snelste, en daar zit nu ook nog eens echt sleet op. Driejarig contract? Dan maar als conciërge;-)).

Lekker naar Ajax komen Jantje. Dan kan Blind vanaf Lb spelen als Nico weggaat. Stengs er bij halen en we kunnen er volgend jaar weer tegenaan.

29 oktober 2019 om 11:01

Blind linksback? Serieus? Dan wil je ook geen successen meer boeken zeker. 2 trage slakken naast elkaar in de verdediging. Dat gaan we dus niet doen hè.

Ajax heeft hem niet nodig. Wordt al traag en we hebben blind en martinez voor die positie.

Was vroeger groot fan van Vertonghen. In zijn topjaren (eerste jaren Tottenham) vond ik hem zelf de ideale kandidaat voor een overstap naar Barcelona. Zowel opbouwend en verdedigend sterk en beschikt over een goede pas. Kan zelfs op middenveld uit de voeten.echter hij is zwaar achteruit gegaan en, mis zit ik helemaal mis hoor maar af en toe geeft hij de indruk dat hij er met zn koppie er niet helemaal bij is.ben nu bang dat zelfs Inter te hoog gegrepen is.

Als dit waar is dan moet hij direct gaan. Een 3jarig contract krijg je nergens meer in een top competitie op die leeftijd. Was een van de meest constante spelers van het team de laatste 6 jaar en verdiend het om nog ergens een goede deal te krijgen. Wij moeten sws vernieuwen in het team.

Grappig dat men graag ziet dat Vertonghen terug komt bij Ajax. Als Ten Hag een keer geen jeugdspeler inzet is de wereld te klein, en muwillen ze wel een veteraan ophalen.

Ajax heeft niks aan Vertonghen.Ze moeten gewoon verder gaan met jonge spelers scouten en inbrengen in het eerste elftal!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder224
M. SissokoMiddenvelder202
H. KaneAanvaller2011
H. WinksMiddenvelder190
Son Heung-MinAanvaller196
P. GazzanigaKeeper170
H. LlorisKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

706 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Leganés wil Diego Lainez de rest van het seizoen van Real Betis huren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren