‘PSV dreigt geblesseerde sterspelers langer te moeten missen’

Dinsdag, 29 oktober 2019 om

Trainer Mark van Bommel kon zondag tegen AZ geen beroep doen op zijn aanvalstrio Donyell Malen, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren en zonder die sterspelers gingen de Eindhovenaren uiteindelijk met 0-4 onderuit tegen de Alkmaarders. De personele problemen bij PSV lijken nog even aan te houden, aangezien De Telegraaf dinsdagochtend meldt dat twee van de drie aanvallers de volgende wedstrijd van hun club ook dreigen te missen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV gaat winnen van Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door psvfan40)

Oei, zware aderlating voor PSV daar ze laten zien hebben dat hun selectie niet breed genoeg is. Dit zijn de heren die het verschil moeten maken en die de matige selectie maskeren wanneer ze spelen. Uit op het Kasteel bij Sparta is de afgelopen jaren voor PSV nooit makkelijk geweest. Puntverlies en definitief afhaken voor de titelstrijd ligt op de loer. Voor de ED te hopen dat ze bieden snel terug zijn!

29 oktober 2019 om 07:27

Ik denk met of zonder die jongens, het is allemaal net iets te ligt. Die jongens zullen sowieso geblesseerd raken als ze een heel seizoen de kar moeten trekken. Dat kan een freakshow als Matthijs de Ligt wel, maar een normaal mens redt dag niet op die leeftijd. En ze hebben gewoon zwak ingekocht. Twintig miljoen uitgegeven aan Doan en Bruma, waarmee je absoluut de oorlog niet gaat winnen.

29 oktober 2019 om 09:34

Een voorhoede met Bruma, Mitroglu (oid) en Doan moet toch gewoon kunnen winnen op Het Kasteel? Ihattaren er achter, denk niet dat PSV het heel moeilijk gaat krijgen daar.

29 oktober 2019 om 09:54

@chrissie23 ja ze hebben goede spelers, maar je mist natuurlijk wel je beste spelers. Maar elftal met Rosario Doan en daarvoor Ihataran en aanval Bruma Mitroglu en Gakpo zou goed voetbal kunnen laten zien. 5 aanvallende spelers heel aanvallend. Ik denk dat Doan best op plek van Guti kan spelen met instructies niet te diep gaan.

29 oktober 2019 om 11:42

maar manodedios, dat Bergwijn er lang(er) uit ligt, is hem dat niet zelf te verwijten en ook Van Bommel? Bergwijn speelde de wedstrijd tegen Linz uit met die hamstringblesssure. Ik las hier nog reacties dat hij PSV zo graag wilde helpen en dat het hem sierde, maar ondertussen heeft PSV weer 3 punten verloren en aanstaand weekend is ie er ook niet bij.tevens speel je tegen Linz ook met een halve speler, dus is dat echt helpen? Van Bommel en Bergwijn hadden beter moeten weten. Kunnen belangrijke weken zijn voor het kampioenschap.

29 oktober 2019 om 08:29

Malen, Ihattaren, Bergwijn, Gakpo, Bruma, Doan, Lammers, Pereiro, Mitroglou... en dan zeg je dat de selectie niet breed genoeg is? Zelfs met 4 geblesseerden hebben ze nog genoeg opties voorin.

29 oktober 2019 om 09:46

@eminem1988afwezig - vervangerhendrix - Gutierrez (7 miljoen)bergwijn - Bruma (10,5 miljoen)ihatteran - Pereiro (8 miljoen)malen - Doan (7 miljoen)viergever - Baumgartl (10 miljoen)je zou zeggen dat met de afwezigen er nog voldoende kwaliteit/kapitaal op het veld zou moeten staan om tegen Sparta makkelijk te moeten kunnen winnen.

Ihattaren wordt het meest gemist denk ik.

29 oktober 2019 om 07:23

nou nee. die heeft net een paar keer (goed en wel) meegedaan. malen prikte de goals erin. nu niemand meer, zoveel is wel duidelijk 😅

29 oktober 2019 om 11:44

Vind persoonlijk ook Iha, want hij is de creatieve geest van dit Psv. Anders is het zoooooo saai en voorspelbaar en krijgt Malen nooit een bal om te scoren.

29 oktober 2019 om 11:45

@manodedios creatieve spelers als Ihatarran worden altijd gemist in een elftal. geweldige voetballer en ik hoop dat hij voor Oranje kiest want dit Oranje heeft ook een gebrek aan creativiteit op het middenveld

29 oktober 2019 om 12:03

Ja en nee, malen is natuurlijk ook belangrijk want uiteindelijk moet het balletje wel in het netje eindigen en daar zorgt malen voor. Maar ihattaren is natuurlijk de creatieve geest van dit elftal en word voor het spel gigantisch gemist. Daarnaast is het een speler waar iedereen voor naar het stadion komt.

29 oktober 2019 om 11:44

Waar si Affelay eigenlijk? Die was toch weer fit?

Wat een pech. Zonder zoveel basisspelers kan Sparta uit zelfs lastig zijn. Vergelijkbaar met Ajax zonder Ziyech, Tadic, van de Beek en Veltman. Dan heeft Ajax het aanvallend ook lastig.

29 oktober 2019 om 07:19

Wordt een beetje or van het indekken als die club die mist dan. Stop met liepen. Het is simpel je moet het doen met de spelers die beschikbaar zijn. Je mag simpelweg van PSV verwachten dat ze ook van Sparta kunnen winnen zonder de normale aanvallers. Als ze dat niet kunnen dan is de selectie gewoon niet sterk genoeg.

29 oktober 2019 om 07:55

Ik ben het eens dat PSV ook zonder ze moet kunnen winnen. Maar als ze verliezen kan je toch best benoemen dat ze er niet zijn? Zag deze opmerking namelijk ook vaak tegen AZ en zij zijn in mijn ogen zelfs notabene kandidaat voor een CL plek. Ajax had het met hun topspelers al knap lastig tegen een RKC. Zouden ze die wedstrijd gewonnen hebben zonder 3 van hun topspelers, en nog 2 gewaardeerde krachten? Iedere club kan nog wel eens verliezen. Maar zo raar is het toch niet dat je zwakker bent als je zulke spelers mist. Ook Lammers missen we bijvoorbeeld nog. Even een sidenote. Pereiro mag van mij wel weer een kans krijgen bij afwezigheid van deze spelers. Hij heeft namelijk wel scorend vermogen. Bruma Mitro Pereiro en daarachter Mo dan als ie terug is.

29 oktober 2019 om 09:25

Je hebt honderd procent gelijk. Alleen mag je in de voetbalwereld geen argumenten aanvoeren als het niet goed gaat terwijl daar duidelijk aanwijsbare redenen voor zijn. Dat noemt men dan uitvluchten zoeken of je indekken. Terwijl het niet heel verwonderlijk is als je met paard en wagen naar je werk moet en je te laat komt omdat je paard ziek mis en je uit nood een van je koeien voor de wagen hebt moet spannen om daar te komen. PSV heeft tot nu toe 26 doelpunten gescoord in de eredivisie en daarvan heeft Malen er 10 voor zijn rekening genomen. En dan mag je het kennelijk niet als argument aanvoeren dat je hem mist als het tegen zit, terwijl je de andere topscorer al het hele seizoen mist. Dat is natuurlijk bizar. In de normale mensenwereld is dat geen enkel probleem en wordt daar zelfs rekening mee gehouden als dat het geval is. Ik moest onlangs een data analyse leveren voor mijn werkgever, maar was daar te laat mee omdat ik de brongegevens te laat aangeleverd kreeg. Heb ik aangegeven en werd gewoon geaccepteerd als reden voor de vertraagde levering. Dat lijkt me ook niet meer dan logisch als je voor rede vatbaar bent.

29 oktober 2019 om 10:24

Dan nog moet je als PSV supporter, niet vooraf excuses gaan zoeken voor een wedstrijd tegen Sparta. Tegen AZ vind ik het al een ander verhaal. AZ is gewoon een hele goede ploeg, daar kan je zelfs van verliezen met je normale basis spelers. Ook Ajax!maar Sparta is een promovendus, daar moet je als PSV en ook Ajax zijnde gewoon van winnen ook als je 3 basis spelers [email protected] Ajax speelde zijn slechtste wedstrijd in 2 jaar tegen Rkc, maar ze wonnen wel.

29 oktober 2019 om 08:18

Huntelaar, Neres, Eiting/Lang/Alvarez/Gravenberch, Schuurs/Alvarez - klaar 😃

29 oktober 2019 om 08:57

Niet bepaald aangezien Huntelaar (Lammers) en Neres (Pereiro) in deze vergelijking ook geblesseerd zijn. Dat schijnt iedereen te vergeten.

29 oktober 2019 om 09:08

blijkbaar is Pereiro wel weer fit al een paar wedstrijden, dat maakt de keuze van Bommel alleen maar aparter.

29 oktober 2019 om 10:47

Nee dan eerder Traore en Labyad. Huntelaar is meer een die Griek en Neres is meer een bergwijn.

29 oktober 2019 om 11:06

Auw neres met pereiro vergelijken

30 oktober 2019 om 00:28

Neres wordt echt overschat, volgens mij ben jij vergeten hoe goed Pereiro was in z’n beste dagen bij psv

29 oktober 2019 om 11:56

Alleen heeft Ajax achter die spelers veel meer kwaliteit, dat van je namelijk met deze opstelling op. PSV heeft gewoon een veel mindere Selectie.

Onana
Dest
Schuurs
Blind
Tagliafico
Alvarez
Marin
Martinez
Neres
Huntelaar
Promes
29 oktober 2019 om 12:40

Als er 3 spelers zijn geschorst vanwege rode kaarten is dat geen pech maar heb je het volledig aan jezelf te wijten.

29 oktober 2019 om 12:49

Veltman?

29 oktober 2019 om 14:05

@jeroenmakkelijk scorenbergwijn is meer een type Neres of Promes, Ihatarren nummer 10, waar Vd Beek speelt, en Malen daar speelt Tadic.dus dat zou betekenen dat Ajax nog een voorhoede zou hebben met Neres Huntelaar Ziyech.

Sparta gaat er ouderwets opknallen. Kan zo maar een gelijkspel worden.

29 oktober 2019 om 08:06

Of een nederlaag 🤪

Oooh... Gelukkig hebben ze Pereiro nog. Dan kunnen ze die in de schijnwerpers zetten. En met Mitroglou, Doan, Gakpo, Bruma hebben ze nog aanvallers voldoende.

29 oktober 2019 om 07:28

Dan ga je wel terug naar een bedenkelijk niveau. Mitroglou kan er geen klote van net als Doan vooralsnog. Bruma is ook een miskoop. Kan alleen hard rennen.

29 oktober 2019 om 07:33

Doan nu al een miskoop noemen, tuurlijk.

29 oktober 2019 om 07:37

@doordebenen Afellay en Thomas maken furore op de herdgang, die gaan de Eredivisie samen scheel tikken let op.

29 oktober 2019 om 07:57

Op de PlayStation zeker?

29 oktober 2019 om 08:06

Nee Xbox betreft hun voorkeur

Sorry hoor maar van Bergwijn vindt ik gewoon dom en stom zowel aan zijn kant als dat vd staf want je ziet hem naar zijn hamstring grijpen tegen die Oostenrijkers nou dan haal je hem toch er uit ipv nee ik kan wel verder

29 oktober 2019 om 08:07

Niets is zo makkelijk als achteraf conclusies trekken. Dus iedereen die naar zijn hamstring grijpt bijvoorbaat wisselen? Eindig je met 7 tegen 7 .

29 oktober 2019 om 08:46

Nee, de andere kant op kijken, dat helpt. Nu zit je met de gebakken peren. Heel naief en onprofessioneel van Bergwijn.

29 oktober 2019 om 09:23

een dure les.

29 oktober 2019 om 09:25

Hij grijpt toch naar zijn hamstring niet naar zijn grote teen en als profvoetballer moet je dan beter weten en jezelf laten wisselen of de staf moet ingrijpen

29 oktober 2019 om 10:50

Dus van de in totaal 28 spelers die mee mogen doen grijpen er 14 naar de hamstring waardoor je met 7 tegen 7 eindigd? Volgens mij grijpt er echt zelden iemand naar de hamstring zoals bergwijn deed.

Als ze met 11 man blijven staan, mag het geen probleem zijn tegen Sparta.

Na een week als deze heb ik er flink de pest in als PSV supporter.. hoeveel pech kun je hebben en hoe dom kun je zijn als team... Maar dan denk ik, ach jongen het is ook allemaal maar relatief... je had ook fan van Feyenoord kunnen zijn. Dat maakt wel een hoop goed. Wat moet het toch een fijne periode zijn voor de Ajax supporters, de grootste concurrent met personele problemen en die laat belangrijke punten liggen, en dan de aartsrivaal waar het al helemaal een chaos is. Wat zullen jullie met een flinke gore glimlach rustig achteruit zitten en al dit nieuws lekker voorbij zien komen. Geniet er van nu het kan, het duurt namelijk nooit eeuwig

29 oktober 2019 om 09:31

Ik zie in Amsterdam juist heel veel compassie richting Feyenoord. Natuurlijk zijn de problemen in Eindhoven nu even goed nieuws, maar het seizoen duurt nog lang en ook Ajax kan tegen puntverlies oplopen. Kijk naar de vertoning tegen RKC bijvoorbeeld. Kijk ook naar vorig jaar waar Ajax ook best flink achter liep op een goed draaiend PSV en het uiteindelijk met een beetje mazzel toch nog redde.

29 oktober 2019 om 09:35

Psv is op het moment geen concurrent van Ajax. Geen één Eredivisieclub. Ajax wordt lachend kampioen. Veel betere selectie en veel meer geld om de goede spelers te behouden.

29 oktober 2019 om 09:59

@fcutrecht0300 " Geen één Eredivisieclub" Dat ik dit nog zeg....moet van diep komen, maar AZ is nog niet getest. Dus zolang geen wedstrijd tussen Ajax en AZ is geweest weten we niet of er geen 1 eredivisieclub concurrent kan zijn voor Ajax.

29 oktober 2019 om 10:11

Wat een onzin, PSV stond vorig seizoen 10 punten voor op een bepaald moment. Op dat moment speelde Ajax goed in de CL. Volgens jouw redenatie waren zij dus ook geen concurrent? Ajax en PSV zullen altijd de concurrenten van elkaar zijn

29 oktober 2019 om 10:25

Wil niet zeggen dat dat elk jaar gaat gebeuren. Ik zie psv niet zo veel betere serie neerzetten. Ze zullen beide nog wel ergens wat laten liggen. Ajax kan 2 x verliezen dan staan ze nog steeds op 1 op doelsaldo. Ajax staat eigenlijk op 7 punten voorsprong? Dan moet er wel echt een dip komen

29 oktober 2019 om 11:52

AZ met al zijn basisspelers in vorm kan voor een stuntje zorgen. Maar dan moet het wel een heel seizoen mee zitten. Een blessure of een schorsing waardoor bijv een Stengs een paar wedstrijden niet mee kan doen wordt al gelijk een lastig verhaal. Laat staan als ze in de situatie van PSV zouden komen. Zelfs bij Ajax zijn 3 bepalende spelers tegelijk amper op te vangen. Maar die hebben nog een brede selectie waardoor het niveau voor eredivisie begrippen nog acceptabel blijft.

29 oktober 2019 om 14:06

PSV heeft vorige jaar max 5 punten voor gestaan.

30 oktober 2019 om 00:30

Zeker niet vriend

Ik mag hopen en aannemen dat PSV de aan Heracles Almelo uitgeleende Mauro Junior tijdens de winterstop terughaalt naar Eindhoven. Als ze die mogelijkheid tenminste met de club uit Almelo contractueel hebben vastgelegd. De huidige blessurelijst is duidelijk een geval van overmacht.

29 oktober 2019 om 10:50

Mitroglou, Doan, Gakpo, Bruma en Pereiro lopen er ook nog rond. Lammers zou tegen die tijd weer fit zijn las ik gisteren en het is nog niet gezegd dat Malen + Bergwijn er nog maanden uitliggen. Zie dan ook niet direct noodzaak om Mauro Junior in de winterstop terug te halen.

29 oktober 2019 om 12:04

@master D, wat PSV op dit moment node mist is met name defensieve stabiliteit en vooral creativiteit op het middenveld. Iets wat n.m.m. Mauro Jr. juist wel toevoegt. Ik hoop als voetballiefhebber van harte dat PSV weer snel kans ziet aan te sluiten bij Ajax. Er is niets erger dan te moeten kijken naar een competitie met een al ruim voor het einde van het seizoen vaststaande landskampioen.

Tijd voor pereiro dus

Natuurlijk gaat PSV van Sparta winnen maar het zal een moeizame overwinning worden. Hier word duidelijk hoe belangrijk een brede selectie met goede spelers is en dat zal bepalend zijn wie de titel gaat pakken.

Met zoet win je geen wedstrijden meer, wat blundert hij veel dit seizoen. IK hou mijn hart vast, sparta en willem II uit.

30 oktober 2019 om 00:31

Tussendoor ook nog het stugge Lask uit dus het is effe billenknijpen komende weken voor ons

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 13 5 3 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Fraai gebaar van Malen: ‘Ik denk dat iedereen Mo's situatie wel kent’

PSV boekte zaterdagavond een ruime overwinning op Fortuna Sittard. De Limburgers keerden met een 5-0 nederlaag op zak huiswaarts en het vierde doelpunt in het treffen werd verzorgd door Mohamed Ihattaren....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren