Vormer: ‘Het deed me pijn hoe er met hem werd omgegaan bij Feyenoord’

Maandag, 28 oktober 2019 om

Ruud Vormer heeft een nare smaak overgehouden aan het vertrek van Martin van Geel afgelopen zomer als technisch directeur van Feyenoord. De middenvelder van Club Brugge, die tussen 2012 en 2014 in De Kuip actief was, snapt niet waarom de huidige algemeen directeur van Willem II op zo'n slechte manier is behandeld door met name de supporters van Feyenoord.

"Je hebt in Martin van Geel een geweldige technisch directeur, een man die aan de basis heeft gestaan van vijf prijzen bij Feyenoord", opent Vormer het gesprek met Voetbal International. "En wat doe je dan met zo iemand? Je serveert hem genadeloos af. Onbegrijpelijk, kan ik met mijn verstand totaal niet bij. Helemaal niet als je ziet hoe de club er nu voor staat. Want laten we eerlijk zijn: echt beter gaat het zonder hem niet." Van Geel werd opgevolgd door interim-directeur Sjaak Troost, met Frank Arnesen als beoogde nieuwe technisch directeur in De Kuip.

In the Zone | Narsingh: 'Je kunt wel zeggen dat we goed weg zijn gekomen'

Vormer maakte Van Geel naast Feyenoord ook mee bij Roda JC Kerkrade. "Je mag gerust weten dat het me pijn deed te zien hoe er afgelopen seizoen met Martin is omgegaan bij Feyenoord. Uitgefloten worden door zijn eigen supporters; dat heeft hij zó niet verdiend." Vormer heeft nog geregeld contact met Van Geel. "Van dichtbij weet ik wat Martin voor een fantastische, oprecht geïnteresseerde kerel is."

Vormer verwijst daarnaast naar het uitgebreide CV van 'vakman' Van Geel. "Of het nu bij Roda was, bij AZ, en dus ook bij Feyenoord; vrijwel overal heeft hij prima werk geleverd. Blijkbaar wil niet iedereen dat zien. Maar, geloof me, bij Willem II gaat hij het nu weer uitstekend doen. Schrijf maar op: als algemeen directeur zal hij die club naar boven stuwen."


Poll

Had Feyenoord Martin van Geel moeten behouden als technisch directeur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

De huidige stand van zaken op sportief vlak zijn voor de volle 100 % veroorzaakt door Van Geel:- Geen piramide;- Gezeik in de jeugdopleiding;- Middelmatige troep als Botteghin en Van der Heijden een langjarig binden;- Geld CL investeren in gebouwen die je met vreemd vermogen had kunnen financieren tegen de bespottelijk lage rente;- Nooit de medische staf aangepakt;- Scoutingapparaat structureel negeren;- Zeer weinig aankopen hebben winst opgeleverd.

28 oktober 2019 om 15:54

Nou was hij voor veel verantwoordelijk maar in hoeverre is hij tegen/mee gewerkt door staf of bestuur? Misschien wilde hij wel veel maar werdt er een hoop tegengehouden. Ik neem aan dat hij niet de enige stem was over de te varen koers. Zo mocht bv Overmars ook eerst niet de buidel trekken van het bestuur en kan hij nu meer besteden.

28 oktober 2019 om 16:03

Ook veel goeie dingen gedaan. Mag ook gezegd worden vind ik. Want ook Overmars maakt nog regelmatig fouten. Het probleem is dat Ajax miskopen kan permitteren en bij Feyenoord zijn ze afhankelijk van elke cent.

28 oktober 2019 om 16:17

Ik vind ook dat men vaak te negatief naar Van Geel kijkt. Heeft 8 jaar bij Feyenoord gewerkt en die periode er toch in geslaagd om Koeman als coach aan te stellen en hem van materiaal te voorzien waarmee ze mooie klasseringen laten noteren hebben. In die periode zijn er toch heel wat leuke NL spelers doorgebroken zoals De Vrij, Janmaat, Martins Indi,... de aanstelling van Rutten was uiteraard een vergissing maar nadien onder Van Bronckhorst is er toch opnieuw goed gewerkt? Als Overmars een aandeel heeft in het succes van Ajax, dan had Van Geel dat toch ook bij Feyenoord in die periode?

28 oktober 2019 om 16:26

als je met feyenoord kampioen wordt, dan heb je een topprestatie geleverd. Ook als TD. Je ziet nu hoe moeilijk die baan is in Rotterdam zuid, waar de verwachtingen traditiegetrouw veel te hooggespannen zijn. Is na vd Herik al de 2e keer dat de feyenoord aanhang disrespectvol omgaat met mensen die het gewoon goed hebben gedaan.

28 oktober 2019 om 16:42

Denk dat niemand zal ontkennen dat Van Geel in de periode voor het kampioenschap en het jaar van het kampioenschap fantastisch werk heeft geleverd. Het gaat mij om de periode daarna. Juist zodra er geld beschikbaar was, ging het opnieuw mis. Hij haalde allerlei aankopen die achteraf gezien niet goed genoeg bleken te zijn. Hij selecteerde niet door. Ik weet niet in hoe verre hij aansprakelijk was met het halen en behouden van Grootscholten maar door hem waren er gigantische problemen op Varkenoord. Dat moet nu Brard zien op te lossen.

28 oktober 2019 om 16:16

Toen Van Geel kwam zaten jullie anders diep in de schulden terwijl jullie nu gezond zijn. Niet dat het een top TD is, maar zo slecht heeft hij het ook niet gedaan. Volgens mij heeft de huidige TD spelers als botteghin, vd heijden en toornstra ook niet bedankt afgelopen zomer en is hij ook met kelly, karsdorp, johnston, fer en narsingh op de proppen gekomen. Aankopen waarvoor Van Geel met de grond gelijk gemaakt zou worden. Dat hij aan botteghin, toornstra en vd heijden vast hield na het kampioensjaar kan je hem niet kwalijk nemen. Oa elia, kuyt, karsdorp en kongolo werden al verkocht. Je kan niet heel je elftal verkopen. Daarnaast heeft hij met haps, larsson, amrabat, sinisterra en st. juste ook gewoon geld gestoken in jonge talentvolle voetballers. Paar dingen zoals jong feyenoord had hij verkeerd gezien, maar zo slecht was hij ook weer niet vergeleken met de huidige TD die voor DEZE selectie heeft gezorgd. Het is niet Van Geel die botteghin en vd heijden heeft gehouden en kelly, johnston en narsingh heeft gehaald.

28 oktober 2019 om 16:23

Meeste geld wat Van Geel binnen heeft gehaald was dankzij Varkenoord spelers waar die niets mee te maken heeft gehad. Juist veel van zijn eigen aankopen werden voor weinig tot niets verkocht. Dus die onzin dat het aan Van Geel te danken was kan ook de prullenbak in.

28 oktober 2019 om 16:46

Daar heb je deels gelijk in, maar de huidige selectie en financiele mogelijkheden zijn niet per se aan hem te wijten. Onder Bosz is het financieel zo slecht gegaan en Van Geel was niet de TD deze zomer, dus dat je nog met botteghin, toornstra en vd heijden zit en spelers als nasingh, fer en kelly gehaald worden is ook niet zijn schuld. Toen ik gister de namen van jullie zag met vermeer, karsdorp, haps, senesi, fer, berghuis en jorgensson met een tapia die invalt had ik echt niet het idee dat er nou zo'n slecht elftal op het veld stond. Op termijn komen jullie er wel weer boven op. Afgelopen 5 jaar steevast top 3 en dat hoeft de komende 5 jaar niet anders te zijn. Zeker met een goede trainer en TD. Te hopen dat die 2 snel komen voor jullie.

28 oktober 2019 om 17:03

Volledig met je eens Zytto. Je kunt achteraf Van Geel makkelijk van alles kwalijk nemen, maar toen Amrabat, Haps en St. Juste kwamen stond iedereen te juichen. Het waren heel logische aankopen. Het goede van Van Geel wordt vaak makkelijk vergeten

28 oktober 2019 om 17:10

Ja El Fenomeno, maar Van Geel zorgde wel vrijwel elk jaar met een lege portemonnee voor een selectie die om de tweede plek speelde. Met aanvullingen op die jeugd, zoals Janmaat, Pelle, Guidetti, Bakkal waardoor er met zeer beperkte middelen een gebalanceerd elftal stond. Pelle en Janmaat zijn met mooie winst verkocht (al moet ik ook bekennen dat ik die transfersommem wat laag vond). De jeugd was goed, maar het waren ook zijn aanvullingen op die jeugd die het tot een collectief maakten dat om de bovenste plaatsen meedeed

28 oktober 2019 om 16:49

Typische reactie dit. In 2017 stond je nog op de banken voor Botteghin en van der Heijden en nu is het middelmatige troep en deugt Van Geel niet.

28 oktober 2019 om 17:07

Zeer zeker mee eens en het klopt als een bus. Maar van Geel heeft wel een wereldprestatie geleverd met Feyenoord. Van Geel was heel goed met Feyenoord zonder geld. Die man verdient echt een lintje. Alleen daarna krijg je het grote plaatje, aangezien er wel centen binnenkomen. Feyenoord met geld, het kan dus toch! Feyenoord met geld was teveel voor Martin van Geel. Dan is het ineens een andere baan geworden. Dan moet je ook toegeven dat je wel iets moet doen met Jong Feyenoord, dat je moet doorselecteren, dat je je scoutingstaf onder de loep moet nemen en misschien andere keuzes moet maken. Dat kan allemaal niet als je geen geld hebt, maar zodra het geld wel binnenkomt moet je ook die knop omzetten. Dat kon van Geel helaas niet. Verder ben ik nog steeds van mening dat deze man een heldenontvangst moet krijgen en altijd door de hoofdingang naar binnen moet komen lopen, net als Gio. Maar voor beide was de koek op. Dat is niet erg. Het is wel erg hoe we soms met mensen om kunnen gaan. Laten we nooit vergeten wat ze wél gedaan hebben.

28 oktober 2019 om 17:25

Als dit allemaal het werk is van 1 man , dan is het wel erg teurig gesteld met Feyenoord. Ik ben wel benieuwd hoe die besluitvorming is gegaan bij top-club Feyenoord

Dat komt omdat er nu geen technisch directeur is bij Feyenoord. Sorry maar ik vind zijn prestaties met Feyenoord echt niet zo geweldig en hij heeft echt grote fouten gemaakt. De grootste in mijn ogen het niet laten deelnemen van Jong Feyenoord in de Kkd. Maar ook aan- en verkoopbeleid was belabberd.

28 oktober 2019 om 16:44

Tijdens die keuze in de Voetbalpiramide had Feyenoord amper jeugdspelers en stonden ze er financieel slecht voor. Achteraf is dat makkelijk praten.aankoopbeleid was niet belabberd. Heeft een kampioenselftal gebouwd en bijna alle aankopen waren logisch. Het is ook logisch dat niet alle aankopen slagen, dat is ook het geval bij andere clubs. Had wellicht eerder spelers moeten verkopen, maar dat is altijd lastig....zeker als je in de breedte niet heel sterk bent.

De koek tussen Feyenoord en van Geel was gewoon op. Echter hoe de club hier mee om is gegaan door geen enkel alternatief achter de hand te hebben is natuurlijk schandalig. Sjaak Troost zit op die plek als speelbal van Kuyt en Rob Jansen had gewoon bij Ted van Leeuwen aangeklopt dit had een prima opvolger geweest. Daarnaast is het natuurlijk van de zotte dat van Geel een trainer aanstelt en binnen nog geen maand vertrokken is. Hoe kan je dit verkopen? Heeft iedereen zitten slapen of kwam het als donderslag bij heldere hemel dat van Geel zei ik kap er mee. Laten we nu schoonschip maken en een heel nieuw bestuur aanstellen met kundige mensen.

28 oktober 2019 om 16:47

Alsof kundige mensen nu in dit wespennest van Feyenoord willen stappen. De kans op grote imago schade voor hun is zeer groot want op dit moment is er weinig eer voor kundige mensen te behalen bij Feyenoord. Maximaal haalbare is 3e worden en met veel geluk misschien een KNVB beker winnen maar dan heb je het ook wel gehad. Maar de kans is aanzienlijk groter dat de 3e plek niet eens behaald gaat worden en de KNVB beker winnen ook niet haalbaar is voor dit Feyenoord. Ik zou niet vrolijk worden van zo'n vooruitzicht.

Van Geel heeft roofbouw gepleegd met Feyenoord. Heeft de laatste centen gestopt in 'goede', ervaren eredivisie spelers en oud eredivisie spelers. Daarmee heeft GIO heel wat prijzen gepakt, maar er was totaal geen restwaarde, geen scouting, weinig doorstroom van de jeugd. Kortom, dat het nu slechter gaat met Feyenoord is grotendeels van Geel aan te rekenen.

28 oktober 2019 om 16:19

Of gebruikte Gio geen jeugd, maakte hij geen enkele speler beter en liet hij aanknopen nooit spelen op de eigen posities waardoor de waarde van de selectie steeds minder werd?

28 oktober 2019 om 16:20

Beste voorbeeld is Sinisterra, prima Speler, maar onder Gio amper minuten gemaakt.

Hahahaha Dat gelul over die 5 prijzen moet echt eens afgelopen zijn. Heb vanaf het begin al gezegd dat die 5 prijzen echt helemaal niets met beleid te maken hadden, allemaal puur gebaseerd op toeval,niks meer, dankzij van geel is Feyenoord op sterven na dood, van geel, Gio, koevermans, troost hebben de club doodgemaakt, kan dat gelul over die 5 prijzen niet meer aanhoren, waarom ontleed niemand die seizoen, dan kom je erachter dat het allemaal meer toeval was.. Hetzelfde als zeggen dat een spits goed speelt omdat hij een inpisser maakt. Feyenoord is dood, er zijn in mijn ogen twee opties, namelijk de club verkopen, en flink investeren in alles, of toegeven dat je een middenmotor bent en gaat strijden om plaats 4,5 elk jaar en weer helemaal opnieuw gaat beginnen met opbouwen, en aangezien er geen geld, en geen talent is, gaat dit jaren duren, dus er blijft eigenlijk maar één optie, en dat is een overname, plus eenhoorn en arnesen halen, en vanaf daar bouwen.

28 oktober 2019 om 16:05

Waarom Troost ? Die heeft er mede voor gezorgd dat van Geel en die Grootscholten vertrokken en Brard terug kwam. Troost is een prima kerel, misschien niet succesvol als interim TD maarja, de club moest toch wat daar iedereen weigerde in te stappen. Die Koevermans moet je wel zo snel mogelijk vanaf, dat die nu Algemeen Directeur is vind ik een hele gevaarlijke ontwikkeling. Die heb in die 10 jaar dat die bij Feyenoord zit echt niets toegevoegd en is mede daardoor verantwoordelijk voor diepe crisis.

28 oktober 2019 om 16:09

Frank Arnesen, die waarschijnlijk komt, uit welke koker zou hij komen? Vind ik persoonlijk een goede zet. Als dat ook door Troost komt, heeft ie toch aardig puin lopen ruimen.

28 oktober 2019 om 16:51

Koevermans is erger dan troost, ja eens, en het opruimen heeft hij goed gedaan, maar er staan ook hele rare beslissingen tegenover, onder andere het verlengen van een middelmatige speler als toornstra en een blessure gevoelige speler als jørgensen..

28 oktober 2019 om 16:15

Ontleed jij dat seizoen dan even als je toch zo stellig bent? Je roept een heleboel maar inhoudelijke argumenten lees ik nauwelijks.

28 oktober 2019 om 16:24

Als ik alles hier moet gaan ontleden heb ik twee A4tjes vol, dus doe dat zelf maar. Als je al die seizoenen hebt gevolgd, dan zie je heel wat geluksmomentjes dat alles net goed viel, plus contracten verlengend van spelers, niet doorgeselecteerd en ga zo maar door, mensen kijken met oogkleppen op en resultaten verbloemen heel veel, maar dit hele verval kon je al na het kampioenschap zien aankomen

28 oktober 2019 om 19:59

Tsja, niet doorselecteren na bijvoorbeeld de titel is ook zo'n dooddoener. Er vertrokken 6 basisspelers, maar waar iedereen over lijkt te vallen zijn de 2 gebleven centrale verdedigers (waar geen geld voor was om te vervangen). Wel moest er een rechtsbuiten, linksbuiten, aanvallende middenvelder, linksback, rechtsback en keeper vervangen worden. En er werd verwacht dat de club het goed zou doen in de champions league.

Kortzichtig kulverhaal van Vormer, gebaseerd op zijn persoonlijke ervaring met Van Geel, wat niet zo van waarde is in de beoordeling of MvG wel- of geen goede TD was. Een technisch directeur is een beleidsmaker, een beleid zet je uit over een langere periode. Het resultaat van MvG non-beleid zien we nu. Een incidenteel succesjaar veranderd daar niks aan.

28 oktober 2019 om 20:14

Kortzichtige reactie van jou wat mij betreft. Driekwart van de Feyenoorders reageert op de onderbuikgevoelens. Dan blijft er een kwart neutraal denkende supporters over en dan is er nog een selecte groep mensen die ook daadwerkelijk met hem heeft samengewerkt en die daar volgens mij prima over kunnen oordelen. Dat Vormer zo uitgesproken is over het vakmanschap van van Geel zegt mij genoeg. Dat komt namelijk echt zelden voor in de voetballerij. Volgens mij is het oordeel over van Geel ook niet het enige waar Vormer een mening over heeft. Ik kan me goed voorstellen dat hij persoonlijk baalt van de manier waarop van Geel (iemand die zich blijkbaar altijd uiterst correct opstelt) moest vertrekken. Daar kun je lang of kort over praten, de schoonheidsprijs verdiende het niet.

Ja daar heeft Vormer helemaal gelijk in. Hij meld alleen niet dat van Geel verantwoordelijk is voor alle slechte aankopen die de club binnen heeft gehaald sinds het kampioenschap. Dat is waar de problemen voor Feyenoord deels begonnen. Je hebt ook de jeugd en aanstelling van een trainer maar het Inkopen van goede spelers is toch wel erg belangrijk in de levensloop van een club. En dan moeten we toch erkennen dat van Geel een beetje gefaald heeft in zijn laatste jaren als TD.

Als je niet weet waar je over lult, zeg dan gewoon niets. Van Geel is de grondlegger van deze diepe crisis. Van Geel stond aan de basis van het verval. Wat heeft die nou goed gedaan ? Ik heb serieus geen flauw idee. Houdt op over van Geel, we zijn dankbaar dat die weg is dus laten we zijn naam niet meer gebruiken, dat is teveel eer voor die persoon. Ik wordt gewoon misselijk als ik die naam hoor of lees.

28 oktober 2019 om 20:17

@raubaht; wat van geel goed heeft gedaan? Behalve de klasseringen, prijzen en zwarte cijfers bedoel je? Of past dat niet in je straatje?

Toevallig omdat hij 27 miljoen heeft weggegooid aan matige spelers waardoor Feyenoord de belangrijke stap van het aanhaken misliep. En dan vergeten we uiteraard nog dat hij de keuze om in de KKD te spelen heeft verspeeld omdat hij dat niet nodig achtte.

In de periode dat Vormer bij Feyenoord in dienst was zat de club nog volop in de financiële malaise en toe was v. Geel op z'n best maar de periode daarna toen er spelers aangetrokken kon worden merkte je hoe klein zijn (internationale) netwerk was en hoe beperkt de scoutingapparaat was en is, wat ook onder zijn verantwoording valt.

28 oktober 2019 om 16:13

Heb regelmatig gelezen dat de scouts gewoon hun werk deden en tips gaven maar Van Geel deed er niets mee. Van Geel was namelijk voorstander om spelers uit de subtop te halen. Ik hoop dat de volgende td, hopelijk Arnesen, de scouts serieuzer neemt.

Die Vormer hoeft net als MvG niet meer terug te komen. Liever nog: MvG had beter tegelijkertijd met hem weg kennen gaan. Wat een droeftoeter is dat zeg! Nu gaat het niet beter zonder MvG volgens hem: is Troost volgens hem dan verantwoordelijk voor de huidige selectie?!? Dit is de erfenis van MvG. Na 18 jaar weer eindelijk kampioen ja, maar 2 jaar later weer terug bij af! MvG weet met rode cijfertjes wonderen te verrichten, maar met zwarte cijfers maakt hij er weer net zo een t**ingzooi van!

28 oktober 2019 om 17:02

Lekker makkelijk lullen achteraf, toen spelers als Amrabat (moest voor Nederland kiezen want super talent) Larsson, Haps enzovoorts kwamen heb ik genoeg mensen gehoord over top aankopen, nu vallen ze wat tegen en dan is het van Geel zijn schuld.. Als je als trainer zijnde uit deze selectie niet meer kan halen dan een plek 12 tot nu toe dan ligt het meer daar aan, zo slecht is de selectie van Feyenoord namelijk niet, het is geen Ajax of PSV maar verder hoeven ze voor niemand onder te doen

29 oktober 2019 om 00:43

Hij heeft ze toch gehaald? Als ze tegen vallen wie zijn schuld Is het? Op papier hebben we idd niet een slecht elftal, maar de betere spelers op papier zijn niet fit hier gekomen en/of blessuregevoelig. Aan wie ligt dat dan? Aan de spelers zelf? De trainer? Of de man die de spelers haalt? En achteraf lullen is makkelijk? Hij wordt beoordeeld op zijn werk en dat kunnen we helaas niet vooraf doen. Anders hadden we hem misschien door kunnen selecteren na het kampioensjaar, net zoals een aantal die nog steeds in het veld lopen.

Die Vormer hoeft net als MvG niet meer terug te komen. Liever nog: MvG had beter tegelijkertijd met hem weg kennen gaan. Wat een droeftoeter is dat zeg! Nu gaat het niet beter zonder MvG volgens hem: is Troost volgens hem dan verantwoordelijk voor de huidige selectie?!? Dit is de erfenis van MvG. Na 18 jaar weer eindelijk kampioen ja, maar 2 jaar later weer terug bij af! MvG weet met rode cijfertjes wonderen te verrichten, maar met zwarte cijfers maakt hij er weer net zo een t**ingzooi van!

Van Geel is de hoofdreden dat we nu in deze situatie zitten. Geen voetbalpiramide, geen focus op de jeugdopleiding, niet doorselecteren in de scouting, nul gedaan met vrouwenvoetbal, weinig aankopen met winst doorverkocht. Die man de hand boven het hoofd houden is een gotspe.

Als van Geel in zijn eentje verantwoordelijk is voor de positive waar Feyenoord nu in zit , dan is de situatie nog erger dan gedacht. Het is natuurlijk wel makkelijk wijzen naar van Geel en hij is er wel mede-verantwoordelijk voor, maar ik hoop toch echt voor Feyenoord dat hij niet alles op eigen houtje heft gedaan,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

30 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Club Brugge 20 1 2 0
2018/2019 Club Brugge 38 6 7 0
2017/2018 Club Brugge 40 13 4 0
2016/2017 Club Brugge 38 9 5 1
2015/2016 Club Brugge 28 7 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik durf zelfs te zeggen dat Vormer op dat vlak beter is dan Firmino’

Ruud Vormer heeft zich in korte tijd behoorlijk populair gemaakt bij Simon Mignolet, die Liverpool afgelopen zomer inruilde voor Club Brugge. De doelman durft zelfs te beweren dat de Nederlandse middenvelder,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren