Vitesse neemt Riechedly Bazoer in genade aan na spijtbetuiging

Maandag, 28 oktober 2019 om

Riechedly Bazoer is in genade aangenomen bij Vitesse, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De middenvelder werd vorige week uit de selectie gezet na een ruzie met Jay-Roy Grot op de training. Vitesse meldt dat Bazoer zijn excuses heeft aangeboden en om die reden weer welkom is bij de eerste selectie.

De 23-jarige middenvelder kreeg het vorige week woensdag op de training aan de stok met Grot. De twee vlogen elkaar tijdens een partijvorm in de haren, waarna zij door ploeggenoten uit elkaar gehaald moesten worden. Bazoer zou Grot daarna hebben toegebeten ‘dat hij hem in de kleedkamer nog wel zou pakken’ en reageerde zich ook af op trainer Leonid Slutsky. “Fuck off, I don’t want to play for your team”, zou hij hebben geroepen.

Vitesse liet kort daarna weten dat Bazoer ‘tot nader order’ uit de selectie was gezet. Voorlopig sluit Riechedly niet aan bij de A-selectie. In de tussentijd gaan we gesprekken voeren over de ontstane situatie. We gaan verder niet speculeren over wanneer hij weer terugkeert”, reageerde technisch directeur Mo Allach. Bazoer was afgelopen weekeinde niet van de partij bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, die door Vitesse met 0-2 verloren werd.

Aanvoerder Bryan Linssen sprak na afloop van het duel met ADO de hoop uit dat Bazoer zou terugkeren in de selectie. Doordat Bazoer zijn excuses heeft gemaakt, keert hij direct terug bij de A-selectie. “Bazoer sluit per direct weer aan bij de A-selectie”, zo laat Vitesse in een kort statement op Twitter weten. “De middenvelder heeft zijn excuses gemaakt en staat vanaf vandaag weer op het veld.”


Poll

Logisch besluit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door lekiam)

He wants to play for Slutsky again...

28 oktober 2019 om 11:08

"i don't want to play for this club..." Ja snap ik, ik speel ook liever voor Barca, maar bij andere clubs heb je het ook redelijk bont gemaakt, dus ben blij dat je bij Vitesse speelt en kijk eens ff goed naar jezelf.

28 oktober 2019 om 11:17

Beetje makkelijk om nu op 1 zinnetje te gaan bashen he? Er is een opstootje geweest, hij heeft in woede wat geroepen, zo erg is het ook allemaal niet, hij heeft niet een teamgenoot geblesseerd oid. Dat gezegd hebbend, Bazoer moet echt in de spiegel gaan kijken. Hij is gezegend met talent, dat kon je bij Ajax goed zien, maar hij schiet zichzelf zo verschrikkelijk in de voeten elke keer.

28 oktober 2019 om 11:48

Ik blijf het vreemd vinden. Is er een bron die bevestigd dat bazoer dat I dont want to play for your team echt heeft geroepen? Slutsky lijkt mij namelijk een erg warme trainer met een behoorlijk indrukwekkend trainersverleden.

28 oktober 2019 om 15:45

Het gebeurde tijdens een openbare training

Geld boven principes

28 oktober 2019 om 10:44

ja wat wil je dan, die vent heeft 3 miljoen gekost. een jeugdspeler had dieper in de penarie gezeten nu, maar vitesse kan nu niet bazoer buiten zetten.

28 oktober 2019 om 10:55

Buiten dat voegt ie voetballend toch ook gewoon enorm veel toe als 'ie speelt. En nog verder buiten dat had ik het idee dat de spelers hem juist weer graag terug zagen komen.

28 oktober 2019 om 10:49

@ftbllr: Jongen was duur in aanschaf en strijkt het nodige salaris op dat je kwijt bent bij contractontbinding, als ie nu iemand had mishandeld of vermoord ok

28 oktober 2019 om 10:49

@ftbllr. Dat is de vraag. Profvoetballers zijn ook maar mensen. Bazoer is nog jong met zijn 22 jaar en verdient, wanneer Slutsky en de selectie zijn excuses aanvaren, gewoon een tweede kans in mijn ogen. Wellicht heeft Vitesse met Bazoer in goed overleg afgesproken om eens met iemand, een sportpsycholoog of dergelijk, te gaan sparren over het beheersen van zijn korte lontje. Zal me niks verbazen, dat Bazoer ook wel door heeft, dat hij op deze manier zijn voetbalcarrière te grabbel gooit naar een reeks van incidenten bij verschillende. Die jongen moet maar eens volwassen worden zo onderhand. Een (sport)psycholoog kan hem daar misschien mee helpen.

28 oktober 2019 om 10:53

Zoals ik in mijn andere bericht typte ben ik zeker ook voor intensieve begeleiding van een sport psycholoog. Waar ik het echter niet met je eens ben is dat hij het na die incidenten ondertussen het ook wel door heeft. Want wat maakt deze keer anders dan al die andere keren waar hij niet van geleerd heeft? Hij zal samen met begeleiding Hard moeten werken aan zijn mentaliteit, want wanneer deze jongen mentaal niet te breken is bezit hij genoeg talent om echt wat van zijn carriere te maken. Maar dit begint toch wel echt op zijn laatste serieuze kans te lijken.

28 oktober 2019 om 10:52

nee tuurlijk laten we bazoer voor een opstootje tijdens de training gelijk ter dood veroordelen... Hoop dat ze echt een goed gesprek met m hebben gehad, met een officiele waarschuwing. Volgens mij mag je bij herhaaldelijk wangedrag ook gewoon iemand ontslaan zonder salaris doorbetalen. Maar voor nu moet Bazoer gewoon weer gaan voetballen en focussen op eerherstel met een 3e plek.

28 oktober 2019 om 16:40

@Clarkkent2 Ik weet niet of je zijn verleden kent maar overal waar hij is geweest is hij weggestuurd met de nodige problemen. Dus ik kan de nodige kritiek wel degelijk voorstellen.

28 oktober 2019 om 10:59

Dat is overal zo. Daarnaast lijkt het mij menselijk, wenselijk en vrij normaal om mensen een tweede kans te geven, zeker als deze niemand vermoord of verkracht hebben o.i.d. Men zou er wel wijs aan doen om hem aan een goede, passende psycholoog te helpen, want dit is niet het eerste kortsluitingsmomentje van hem.

28 oktober 2019 om 11:25

Wat wil je dan? Gewoon op de tribune laten verpieteren en in de winterstop verkopen.

Logisch besluit? Ja, aangezien ze momenteel nog maar 2 centrale middenvelders van niveau hebben naast Bazoer.jammerlijk besluit? Nog meer ja. Ik was erg blij met het statement om deze gozer uit de selectie te zetten. Was fijn geweest als we deze gozer nooit meer in de eredvisie hadden hoeven zien

28 oktober 2019 om 10:52

Wat een haat. Heeft hij jou iets aangedaan? Ik vind dat hij nog wel een kans verdiend, als hij het nu weer verpest dan lijkt het me einde verhaal. Hij krijgt gewoon een laatste kans om zn best te doen. Prima toch

28 oktober 2019 om 11:00

We moeten ons ook wel realiseren dat Bazoer deze "incidenten" als een rode draad door zijn carriere heeft lopen. De enige reden dat hij nog een kans krijgt is door zijn talent en wat hij gekost heeft. Maar hij zal echt het licht moeten zien en er vol voor moeten gaan, mogelijk samen met begeleiding als een sport psycholoog. Want hij is emotioneel zo makkelijk te raken dat dit hem belemmerd in zijn talent. Verder kun je er natuurlijk van denken en zeggen wat je wilt maar je 28 jarige broer als zaakwaarnemer hebben dat lijkt mij in Bazoer zijn geval niet optimaal. Maar dat is mogelijk meteen een voorbeeld van waar het mis gaat. Want wie gaat Bazoer de waarheid zeggen? Tegen zijn trainer scheld hij en zegt hij dat hij niet voor de club wilt spelen en met medespelers heeft hij confrontaties. Iets zegt mij dat zijn 28 jarige broer hem niet dusdanig met zijn neus op de feiten kan drukken om hem wakker te schudden.

28 oktober 2019 om 11:00

Mij persoonlijk niet natuurlijk. Maar ik kan er gewoon niet bij dat bepaalde voetballers keer op keer met dit soort gedrag wegkomen omdat ze talentvol zijn. Bazoer is alles behalve onmisbaar momenteel. Als Vitesse 4/5 prima middenvelders gehad was hij (terecht) niet meer terug gekomen in het elftal. Ik gun Vitesse gewoon niet zo'n jongen. Wat denk je nu wel niet als elftal van zo'n rotte kerel? Het is nu 2x gebeurd bij Vitesse en hij is ook bij Wolfsburg en Porto al eens uit de selectie gezet. Alleen bij Utrecht met Dickie als trainer hield die jongen zich een beetje rustig. Dan verdien je het toch gewoon niet om profvoetballer te zijn? maar dat is natuurlijk ook gewoon mijn mening. Ik snap dat het nogal hatelijk overkomt!

28 oktober 2019 om 11:11

Van je fouten leren moet je ook leren..

28 oktober 2019 om 11:19

Ik begrijp de frustratie, maar hij verdient wel een kans. Laat duidelijk zijn, wel zijn allerlaatste kans. Ik bedoel, als je het nu nog eens verkloot, dan moet hij letterlijk professionele hulp zoeken, mocht hij dat niet al krijgen inmiddels.

28 oktober 2019 om 11:29

Tuurlijk zijn er gedurende zijn carriere meerdere incidenten geweest, maar dat wist Vitesse ook voordat ze hem haalden. Dus als club zijnde hoor je dan deze jongen op 0 te zetten, net als alle andere selectiespelers en -zodra er een incident zich voordoet- hier naar handelen.dat hebben ze als club gedaan en hem buiten de selectie gelaten. Hier zal tevens het nodige over gezegd zijn in de bespreking met Bazoer en misschien wel direct een laatste waarschuwing.

28 oktober 2019 om 11:12

Sow wat een haat op de maandagmorgen. Wie heeft jou pijn gedaan?

28 oktober 2019 om 11:33

Haha als Psv'er was het een zwaar weekend :!

Ik ben bang dat deze jongen het nooit gaat leren als je hem weer terug haalt bij de selectie na een excuusje.

28 oktober 2019 om 13:12

@ajax1812 zonde dat hij niet leert. Ik ging toen bij Ajax ook mee met de hype (was het een hype?). Ik zag hem bij gewoon bij clubs als Barca spelen. Hij debuteerde ook vroeg, veel eerder dan andere die nu wel verder gekomen zijn. Bizar gewoon, als iemand toen tegen mij zou zeggen, Bazoer speelt rond zijn 23 bij clubs als Utrecht en Vitesse dan zou ik hard gelachen hebben. Bizar hoe een carriere niet te voorspellen is. FdJ werd door Stam vaak op de bank gehouden en is nu wereldtop, Bazoer zag ik als kapitein van Oranje komende jaren wordt na zoveelste incident verbannen.

Het aftellen tot hij weer ontspoord kan beginnen.

Ach over 2 maanden zal er wel weer een incident zijn met deze jongen. Dat hij nog altijd gezien wordt als een speler me potentie begrijp ik niet. Bazoer is een gehypte speler. Het nederlands voetbal was ten tijden van zijn debuut bij Ajax op zoek naar talent om uit een dip te komen. Dat hij in oranje heeft gespeeld komt alleen omdat de rest van de spelers en het nederlands voetbal in het algemeen een groot drama was. Dan valt een jeugdige spelers natuurlijk snel op, maar kijkend naar wat hij werkelijk kan valt het allemaal wel mee. Leuke speler voor de subtop in Nederland als hij zich weet te gedragen, maar meer niet.

Aan de ene kant mooi, want dat Bazoer een versterking is, daarover geen twijfel. Alleen zijn excuses wel genoeg ? Als hij mentaal met zichzelf niet aan de slag gaat, dan kunnen we wachten op het volgende incident. Bazoer heeft hulp nodig, Vitesse reik hem dit aan !!!

Tis dat we niks anders hebben..

Hopelijk wordt hij wel begeleid voor zijn mentale probleem. Voetballen kan hij wel maar zijn houding is ruk.

Toch vraag ik me oprecht wel eens af wat het met iemands ontwikkeling doet om een getalenteerd voetballer te zijn en je bijna je hele leven/jeugd in het voetbal door te brengen. Vaak komen deze jongens op jonge leeftijd (16-20) aardig volwassen over terwijl ze op oudere leeftijd (30+) vaak wat jeugdiger overkomen. Deze mannen leven natuurlijk een heel ander leven dan jij en ik, met hele andere prioriteiten en ook vaak ander soort normen en waarden. Wat Bazoer betreft kan ik hem alleen maar op het hart drukken dat dit mogelijk zijn laatste kans is om er voor te zorgen dat hij niet de rest van zijn leven spijt gaat hebben dat hij zijn talent niet benut heeft. Werk aan je mentale weerbaarheid zodat je meer aan kunt en niet bij elke uitdaging meteen hapt en er vol in gaat. Overweeg sport psycholoog en werk aan jezelf, daar zul je ook de rest van je leven de vruchten van plukken.

Benieuwd of ze het hem ook zo makkelijk hadden vergeven als het een speler was geweest met minder transferwaarde.

28 oktober 2019 om 11:26

Als we zwarte cijfers hadden geschreven was dat wellicht gebeurd. Maar in die luxe situatie zitten we helaas niet. Dus moet Vitesse het verstand volgen. Logisch toch ?

28 oktober 2019 om 13:13

Uiteraard logisch. Maar wel jammer dat zulke spelers daardoor feitelijk kunnen doen wat ze willen.

28 oktober 2019 om 13:16

@cainessence kom op dat werkt toch overal zo. Een Neymar komt eerder weg met wangedrag dan een Ben Afra. Bij Ajax Ziyech dan Neres of Labyad. Bij PSV Malen en Bergwijn zouden meer kunnen flikken dan Hendrixs. En dit zijn nog clubs met veel geld. Vitesse kan het helemaal niet veroorloven. Hij vertegenwoordig transferwaarde, is een vd beste spelers en heeft hoop gekost. Bij Feyenoord kon een Clasie ook meer dan een Ayoub. Of Berghuis. Vitesse kan je niet kwalijk nemen als ze ook selectief omgaan tussen spelers.

Alle goede kunstenaars zijn ontoerekeningsvatbaar

Vreemde wereld.als ik mijn collega te lijf ga en de manager vertel dat ik niet voor hem wil werken, dan wordt ik op staande voet ontslagen.als voetballer wordt je uit de selectie gezet en als je sorry zegt mag je weer terugkomen.

28 oktober 2019 om 11:15

Tja, het oneerlijke hier is dat jij en ik vrij makkelijk te vervangen zijn en Bazoer een waarde van 3 miljoen vertegenwoordigd. Dat kan Vitesse niet afschrijven en dus komt hij weg met sorry

28 oktober 2019 om 13:17

@soron jij bent waarschijnlijk niet een vd beste op je werkvloer waar bedrijf afhankelijk van is. Ook binnen bedrijfsleven heb je soms gekke tussenlopen die gepruimd worden omdat ze geniaal zijn in hun werk.

Deze jongen laat het keer op keer zien. Je hebt niks aan talent als je niet de juiste mentaliteit bezit. Hard work beats talent if talent doesn't work hard. Frustrerend om naar deze jongen te kijken. Zoveel talent en echt 0 lerend vermogen.

28 oktober 2019 om 11:32

Jezelf structureel misdragen en je talent gebruiken om toch weer ergens te tekenen en vet veel geld te verdienen. Als zijn gedrag beter was geweest had ie nu in het buitenland bij een mooie sub-topper gespeeld i.p.v. ruzie zoeken met een Jay Roy Grot..

Zat er natuurlijk dik in. Deze jongen heeft geld gekost en Vitesse moet dat wel terug zien te verdienen.om hem nu naar 2e elftal te zetten is kapitaalsvernietiging.persoonlijk vind ik het gewoon jammer dat Vitesse (wat al een rumoerige club is) zo'n lastige speler aantrekt. Natuurlijk is Bazoer in potentie een van de betere middenvelders in de Eredivisie maar je kan de klok erop gelijk zetten dat deze situatie later in het seizoen nogmaals gaat voorkomen. Tegen Fortuna zet ie ook zonder reden zijn schoen in het gezicht van Diemers..

28 oktober 2019 om 11:48

Exact dat zou kapitaalsvernietiging zijn en dat kunnen we onszelf niet veroorloven.eens, ik was ook verbaasd dat we met Bazoer en Tannane 2 zogenaamde lastige jongens binnenhaalden. Het was wachten op problemen en zijn er dan ook deels gekomen ondanks dat het fantastische voetballers zijn.waarom je dat voorbeeld erbij haalt van Fortuna is me een raadsel. Dat soort zaken kunnen gebeuren, alhoewel het niet netjes was. Jan Wouters gaf Gascoigne ook een elleboog, Hendrix trapt Gustafson vies op z'n enkel. En zo hebben we tal van gebeurtenissen, die soms expres gemaakt worden, vaak in a heat of a moment....

28 oktober 2019 om 14:17

Dat soort zaken kunnen gebeuren? Ik zag het als een bewuste actie van Bazoer die totaal niet nodig was.jan Wouters en Gascoigne is 30 jaar geleden en daar speelde hele andere belangen in mee, we hebben het ook niet meer over Rijkaart die Völler in de nek spugt. Het geval bij Hendrix was in principe een duel om de bal maar hij kwam te laat en te lomp inzetten (ook omdat Hendrix een beperkte speler is). Bazoer had de schijn al tegen zich en nu nog veel meer vanwege dat akkefietje met Grot maar daarvoor was die ook al lekker bezig dat probeerde ik duidelijk te maken als dat al niet duidelijk genoeg was.ik snap ook niet waarom ze met Beerens en Tannane aan komen zetten terwij we ene Van Bergen al hadden rondlopen. Ze lagen ook te slapen met Matusiwa die bij de graafschap speelde als vervanger voor Serrero.

Mede mogelijk gemaakt door Ado den haag hahahahah was er gwn gewonnen van ado zou dit never gebeurd zijn, vecht met een mede speler, scheldt de trainer uit en wordt na 1 verliespartij tegen ado weer in genade genomen te lachwekkend voor woorden gwn

28 oktober 2019 om 11:33

Het is ook typisch Vitesse om tegen clubs zoals Ado te verliezen.

28 oktober 2019 om 13:53

Vitesse heeft niet van Ado verloren vanwege ontbreken van Bazoer...

Nou, dan mag je het gaan laten zien! Ik zou zeggen: laat je voeten spreken, en niet tegen een hoofd of zo... 😉

Ik blijf het mooi vinden om te zien dat die bazoer zijn eigen carrière door eigen toedoen helemaal verkloot. Way een mentaliteit heeft die kerel.

Zo makkelijk om alles binnen kamers te houden. Het lijkt mij veel handiger om naar buiten te brengen wat er exact is gebeurd en dan Bazoer of en Grot ook in een interview nadere uitleg geeft en vervolg stappen voor een van de beide wat zij aan het probleem gaan doen. Zo kweek als je club een veel beter statement dat dit laffe gedoe. Ga door het stof lever je meer op als club en als slachtoffer.

De kop had natuurlijk moeten zijn "... neemt Bazoer in genade aan tot zijn volgende ontsporing". Dit mannetje heeft een ego-probleem en botst overal waar hij komt. Leren zal hij er niet van en het is nirt de vraag OF het weer gebeurt maar WANNEER.

Voor mij is er maar een vraag interessant: excuses maken is uiterlijk vertoon, maar heeft hij nou ook echt spijt. En gaat hij zich van daaruit ook realiseren dat het bij hem 1 minuut voor 12 is ? Een aantal mensen hierboven stelt voor hem naar een sportpsycholoog te sturen. Het is maar net de vraag of Bazoer daar bevattelijk voor is. Stel hij heeft daar geen zin in dan heeft het ook echt geen zin hem daar mee te confronteren.

28 oktober 2019 om 12:50

Denk eerder dat het al 5 voor 1 is bij hem. De akkefietjes van meneer zijn niet meer op 1 hand te tellen he. Eeuwig zonde dat hij zich niet weet te gedragen of in te houden.gedrag wordt gevormd in de jongere Jaren en moeilijk te corrigeren op latere leeftijd, voor hem is dit de norm en zal hij niet zomaar veranderen aangezien hij niet "beter" weet.

Hij zal wel hebben geleerd van zijn fouten, zal ongetwijfeld niet meer gebeuren dat hij zich misdraagt.zijn begeleiding zal nu wel stukken verbeterd zijn na deze eerste incident, hij is diep van binnen ook een hele lieve jongen met een moeilijke jeugd. De clubs zullen na dit seizoen ook in de rij staan om hem binnen te hengelen.

28 oktober 2019 om 12:48

Je vergeet er bij te vermelden dat hij ook een ontzettend moeilijke jeugd heeft gehad.

28 oktober 2019 om 12:50

bedankt, ik pas het meteen aan

Natuurlijk is dat een logisch besluit van Vitesse want anders is dat kapitaalvernietiging en dat kunnen ze niet hebben maar, ik ben wel bang dat het richting volgend incident gaat, iemand veranderd niet op korte termijn.

Het ergste vind ik. Altijd als vitesse lekker bezig is moet er iets gebeuren waardoor er gezeik komt en ze slecht spelen. Deze bazoer is gewoon n eikel en laat zijn team in de steek. Dan kun je sorry zeggen tuurlijk maar gaat dit helpen. Deze gozer staat garant voor problemen. Een tanane vind ik echt n topper komt te dik aan. Hoop gezeik op hem. Maar hij heeft zich echt compleet terug gevochten en wil laten zien waar hij voor staat. Die jongen kan trots op zichzelf ziin die vecht en werkt. Een bazoer heb ik nog niet veel van gezien. Vaaak te moe om te lopen en inzet te tonen

28 oktober 2019 om 13:54

Ben het hier helemaal mee eens! Iedereen heeft het over het talent vsn Bazoer, ik hoop dat hij het dit seizoen nog zal laten zien!

En een dikke boete mag ik hopen, anders komt hij er heel genadig ervan af

Ik denk als er in de winter een club komt voor Bazoer dat Vitesse niet het onderste uit de kan hoeft te hebben. Logisch ook, want het is gewoon wachten tot er weer iets gebeurt. Misschien iets voor Zwolle, die weten meestal prima om te gaan met lastige jongens.

Prima. Geen negatieve aandacht meer aan besteden, die is er al genoeg geweest. Het vizier naar morgen, de Superboeren voetballes geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper150
D. DoekhiVerdediger150
A. ObispoVerdediger150
J. GrotAanvaller151
B. LinssenAanvaller158
T. MatavžAanvaller156
O. TannaneAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

102 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Vitesse 13 2 4 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 12 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Oosting gooit het roer om bij Vitesse en verkiest bankzitter boven Honda’

Joseph Oosting gooit het roer als interim-trainer van Vitesse om. De opvolger van de opgestapte Leonid Slutky kiest voor een compleet andere tactiek en dat gaat ten koste van de basisplaats...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren