Van Hanegem: ‘Dat is al even begonnen, maar toen liepen we de polonaise’

Maandag, 28 oktober 2019 om

Feyenoord ging zondagmiddag kansloos onderuit in de Klassieker. Ajax was met 4-0 te sterk voor de Rotterdammers en die stand stond al na 45 minuten spelen op het scorebord in de Johan Cruijff ArenA. Willem van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat mensen hem misschien negatief mogen vinden, maar dat de wedstrijd in Amsterdam hem pijn deed.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)

Ik heb in geen tien jaar zo een zwak Feyenoord gezien. Ik denk dat we gisteren wel meer dan 10 goals konden maken. Er is gewoon geen beleving en zelfvertrouwen bij Feyenoord. Het lijkt wel of ze dat alleen in de Kuip kunnen opbrengen.

28 oktober 2019 om 07:28

Zelfs in de eigen Kuip al veel punten verloren.

28 oktober 2019 om 08:50

@ melvinwsp"ik denk dat we gisteren wel meer dan 10 goals konden maken" Dat vond ik wel een minpuntje, ik had Ajax zo graag voor die 10-0 willen zien gaan. Men had zich daarvoor niet eens zo diep hoeven inspannen, maar na de 4e vonden de spelers het helaas wel goed. In mijn leven ben ik 1x "jaloers" geweest op Psv, en dat was natuurlijk toen zij thuis Feyenoord met 10-0 afdroogde, gisteren kon het gewoon wat ik persoonlijk een "gemiste" kans vond. Al met al was het natuurlijk wel een goede dag voor ons door in ieder geval Feyenoord in de eerste helft op de pijnbank te leggen, en AZ eerder op de dag de directe concurrent ook een tik uitdeelde. Goed voor zover de rivaliteit gevoelens.uiteraard snap ik dat het voor iedereen die Feyenoord een warm hart toe draagt de druiven zuur zijn, maar het gaat al decennia 's lang niet goed bij die club op bestuurlijk gebied. Zolang het in de bestuurskamers niet is goed zullen de sportieve prestaties daar ook naar zijn. Een club zoals Feyenoord moet toch wel capabele oud spelers gecombineerd met gewiekste zakenmannen binnen hun gelederen hebben. Er zal iemand moeten opstaan die de knuppel keihard in het hoenderhok gooit, en waarbij tot op zekere hoogte geen rekening moet worden gehouden met persoonlijk gevoelens. Bestuurlijk, commercieel en technisch moet er echt een grote schoonmaak komen waarbij men niet moet gaan polderen want dan word het uiteindelijk weer pappen en nat houden.

28 oktober 2019 om 09:14

@F18 wat een onzin! waarom wil je graag die vernedering van 10 zien? Wat had het opgeleverd? zij stonden bovenaan en moesten daarna nog naar een zeer getergde Feyenoord. De rest is geschiedenis. Ik ben blij met de 4-0. Die vernedering is niet nodig. Werkt alleen maat tegen.

28 oktober 2019 om 10:10

Mrkrillin, helemaal met je eens. Waarom keihard vernederen in cijfers, die dreunt lang na, wat ook tegen je kan werken. Vernederen getuigt sowieso van weinig respect jegens je tegenstander, alhoewel het gisteren voor veel Feyenoord fans allicht zo voelde.

28 oktober 2019 om 10:37

Voor Feyenoord was het wel goed geweest. Als je met dubbele cijfers onderuit gaat kan je niet meer ontkennen dat er iets fout gaat. Na de 10-0 bij PSV vond Feyenoord dat seizoen ook de weg naar boven en werd het nog 7e. Volgens mij stonden ze destijds op een vergelijkbare positie als nu

28 oktober 2019 om 11:00

@ Mrkrillinalsof de meeste Feyenoorders het niet prachtig zouden vinden als zij ons met 10-0 op de broek zouden geven. Iets waar ik ongelovelijk de "p" in zou hebben, maar ik zou het ze nooit kwalijk nemen als dit ooit zou gebeuren. Dat jij mijn rivaliteit gevoelens niet deelt vind ik prima hoor, ik heb mijn eigen supporters beleving. Jij bent dus blijkbaar het type dat zodra het niet in jouw straatje pas het niet goed is. Naar mijn mening lijkt het tegenwoordig dat de woorden "rivaliteit/aartsrivaal" alleen nog maar als niets zeggende woorden in de mond mogen worden genomen. Als ik nou hier opriep dat elke Feyenoorder in elkaar geslagen moest worden had ik je gelijk gegeven, maar bij rivaliteit gevoelens hoort in mijn supporters beleving ook het sportieve vernederen. Net zoals veel Feyenoorders niets met onze club hebben; heb ik niets met hun club. Echt, ik zou niet weten wat hier nou zo slecht aan is.

28 oktober 2019 om 11:11

@Zinedane voor Feyenoord misschien goed, maar zie wat PSV overkwam

28 oktober 2019 om 11:13

@F-18 In dat seizoen van 10-0 stond PSV bovenaan. Leken al kampioen te worden. Ze moesten daarna naar Feyenoord die super gemotiveerd waren. Ook jaren erna was Feyenoord gebrand tegen PSV door die vernedering. Kampioen werd PSV niet. Dus aan 10-0 heb je niet veel behalve wat vermaak voor fans.

28 oktober 2019 om 11:30

Haha sorry maar persoonlijk vind ik dit echt grote onzin. Wat je dus eigenlijk beweert is dat als psv het toen maar gewoon bij 4-0 had gehouden, feyenoord in die andere wedstrijd minder gemotiveerd was waardoor de kans groter was dat psv wél won? Ik sluit me volledig aan bij F-18, tegen je grote rivaal moet je sportief gezien gewoon het maximale eruit willen slepen

28 oktober 2019 om 11:30

@ Mrkrillin Wat heeft in vredesnaam de stand in de race om het kampioenschap hier nou weer mee te maken, dit gaat over de klassieker; Ajax vs Feyenoord en Feyenoord vs Ajax. De wedstrijden die op zich staan naast de normale drie punten, een soort tweeluik die elke club in de wereld wel heeft. So what, dat Feyenoord na die afstraffing gemotiveerd was om PSV sportief op het veld terug te pakken. Dat is toch alleen maar mooi en zoals het hoort ?persoonlijk zie ik ook liever bij wijze van; een tot op de tanden gewapende Feyenoord ploeg aantreden tegen Ajax. Dat jij geen genoegdoening uit een complete afstraffing qua score kunt halen is prima hoor, alleen dat wilt niet zeggen dat iedereen alleen maar jouw manier van voldoening moet volgen.

28 oktober 2019 om 16:23

Wat een vreselijke onzin schrijf je hier. Hoezo niet blij zijn met een vernedering?? Werkt alleen maar tegen? Ehm… wat dacht je van iets unieks wat je kunt laten zien voor je eigen aanhang die niks lievers wil zien dan een totaal geslacht feyenoord? Gelukkig sta jij niet voor alle miljoenen andere Ajax fans.

Het pijnlijkste is dat Feyenoorders al niet meer worden uitgelachen. De club telt gewoon niet meer mee helaas en dat is voor iedereen vervelend, óók voor Ajax. Het pijnlijke is de gelatenheid. Vandaag lachen we PSV uit, die hebben wél het materiaal maar een halsstarrige coach die blijft vasthouden aan een nodeloze terughoudendheid en daarvoor een aantal ondermaatse spelers opstelt. En daarbij nog eens heel vervelend zijn gelijk wil halen. Dat is grappig als die verliezen. Feyenoorders krijgen een schouderklopje inmiddels.

28 oktober 2019 om 07:37

Precies. Het klinkt raar om te zeggen aangezien ze twee jaar geleden nog kampioen werden, maar of Feyenoord nou wint of verliest maakt tegenwoordig niet meer uit, ze zijn toch geen concurrent. Voor Feyenoord ook heel pijnlijk om te zien dat de Ajacieden gewoon lachten als een eindpass net niet goed was of ze tegen elkaar aanliepen (Donny en Ziyech).

28 oktober 2019 om 08:22

" Vandaag lachen we PSV uit, die hebben wã©l het materiaal maar een halsstarrige coach die blijft vasthouden aan een nodeloze terughoudendheid en daarvoor een aantal ondermaatse spelers opstelt ". Baarlijke nonsens. PSV heeft een selectie waarin veel te veel jonge spelers zitten en die daar door uit het evenwicht is. En dan is het niet meer dan logisch dat je als coach extra zekerheden inbouwt. Van Bommel is juist een uitstekende trainer voor PSV omdat hij doet, als hij dat niet zou doen en nog meer spelers zou opstellen die nauwelijks meeverdedigen, terwijl hij er daar al 4 van voorin heeft staan, is de kans levensgroot aanwezig dat PSV zou worden overlopen en nog veel vaker tegen nederlagen als tegen Utrecht en AZ zou aanlopen, terwijl dat funest zou kunnen zijn voor het zelfvertrouwen van de jonge talenten. Ik heb het al heel vaak en veel eerder gezegd, maar de situatie tussen Ajax en PSV is een spiegelbeeld van die van voorgaande jaren toen Ajax bol stond van het talent, maar telkens het onderspit moest delven tegen PSV omdat die club een selectie had die ook veel kwaliteit herbergde, maar ook nog eens qua leeftijdsopbouw en ervaring veel meer in evenwicht was. Nu is de situatie exact omgekeerd en je kon dan ook al van te voren uittekenen dat de jonge selectie van PSV volstrekt onvoldoende bagage zou hebben om het seizoen zonder kleerscheuren door te komen na het vertrek van belangrijke krachten als Luuk de Jong, die veel meer gemist wordt dan door de meeste mensen wordt verondersteld. AZ heeft een prima team, maar had natuurlijk niets te klagen na het ontbreken van het supertrio van Psv. PSV heeft al een selectie die niet al te breed is en als de drie grootste talenten al niet beschikbaar zijn en de ploeg al na 20 minuten met een man minder komt te staan, is het niet zo gek dat er een uitstekende ploeg als AZ daar munt uit weet te slaan. Als je bij Ajax de drie beste spelers weg haalt zit een nederlaag er ook heel dik in. Zelfs met die spelers kreeg Ajax vorig jaar een enorme pandoering van Feyenoord, dat zijn veel mensen inmiddels kennelijk alweer vergeten. Al is de kans ook groot dat er mensen zijn die dat verdrongen hebben.

28 oktober 2019 om 09:20

@Scepticus je doet alsof psv over een tienelftal beschikt. Zoet is heel ervaren. Veel CL gespeeld en international. Viergever en Schwaab zijn oudere en ervaren speler waar Viergver EL finale gespeeld heeft. Baumgartrl en Sadilirk zijn idd jong. Hendrixs is ervaren en loopt lang mee. Bergwijn loopt ook tijdje mee en speelde CL en international. Malen en Ihatraren zijn heel jong maar extreem getalenteerd. Je voorbeeld met Ajax van toen is niet helemaal te vergelijken. Daar was voornamrlijk jong, was iemand ervaren dan noet zo ervaren als bij psv en de jonkies waren niet van het niveau Malen en Ihattaran.

28 oktober 2019 om 09:21

aanvullend. PSV heeft paar fouten gemaakt oa. aanvoerder en slecht ingekocht. Niet in balans. O ja op de bank ervaren spits die ze ook kunenn inbrengen.

28 oktober 2019 om 14:18

@Scepticus. Dat jij je in je wiek geschoten voeld door de opmerking van @manodedios snap ik. Maar ik stel voor dat jij vooral kijkt naar de voor PSV positieve zijde van zijn verhaal. Eigenlijk zijn boodschap vooral dat PSV er toe doet en dat men niet meer lacht maar juist eerder medelijden krijgt met de Feyenoord supporter!

28 oktober 2019 om 11:01

Helaas heb je gelijk. Ik heb op kantoor 2 Feyenoorders lopen. Waar er enkele jaren geleden al weken van te voren wat steekjes hier en daar werden uitgedeeld waren ze vanochtend eigenlijk niet eens chagrijnig, verdrietig of wat dan ook. Sterker nog, ze lachten maar gewoon een beetje mee, want iets anders zit er op dit moment ook niet op. Als je van de aartsrivaal wint, zeker op de manier waarop, is het lekker om het in te kunnen wrijven, maar nu eigenlijk niet.zonder arrogant over te willen komen voelde deze overwinning op Feyenoord bijna hetzelfde als een overwinning op Groningen, Heerenveen of noem maar op. Iedereen riep de afgelopen dagen al dat Ajax wel even over Feyenoord heen zou walsen. Ik hield nog een slag om de arm want iedereen weet wat de klassieker te weeg kan brengen. Maar de "nachtmerrie" van Feyenoord werd al snel waarheid. De wedstrijd was na 3 minuten beslist.

Ik zie niet in wat er veranderd als Koevermans en Troost hun verhaal doen. Vooral die laatste heeft zich afgelopen zomer al afgebrand met Tapia, roepen dat TD zijn niet zo moeilijk is en het allemaal halen van niet fitte spelers omdat ze jaren geleden wel een versterking voor Feyenoord zouden zijn geweest. Koevermans heeft helemaal niks te vertellen, want heeft als leiding nog niet heel veel kunnen doen. Het begint met het maken van beleid en dat is er niet. Gisteren 0 spelers uit eigen jeugd (op Fer en Karsdorp na dan.) Geen tactiek of een trainer die hem totaal niet heeft kunnen overbrengen.

28 oktober 2019 om 10:09

Ik zou eens een nieuwe technisch directeur aannemen die de boel op orde gaat brengen. Het is ongelofelijk , werkelijk godshemeltergend onvoorstelbaar , dat je al weer een half jaar na het vertrek van Van Geel zit; een vertel dat je overigens al een jaar zag aankomen ; en je NOG STEEDS geen technisch directeur hebt. Bizar. Absurd. ON-ge-lo-de-lijk.

Kan me de pijn van v.Hanegem goed voorstellen. Wat er gisteren in de JC ArenA gebeurde doet elke Feyenoorder pijn. Hoe moeilijk het is zou een verandering in het denkpatroon misschien nu eindelijk op de agenda moeten komen te staan. Qua uitstraling en aanhang blijft Feyenoord een topclub, maar niet meer qua prestaties (Als Ajacied zeg ik dat ook over onze club in Europa). Ze hadden gisteren gewoon de bus moeten parkeren. Misschien zelfs een keertje 5-3-2 spelen. Ik snap dat het vloeken in de kerk is, maar ik probeer altijd realistisch te blijven. Gisteren hoorde ik op tv dat de begroting van Feyenoord 67 miljoen euro is. Dat is minder dan Ajax en PSV, maar wat ik gisteren zag leek meer op een begroting van een degradatiekandidaat. Het is tijd dat men in Rotterdam echt eens in de spiegel gaat kijken want hoeveel schalen hebben ze de laatste veertig jaar gewonnen? Vergelijk dat met Ajax en PSV...

28 oktober 2019 om 08:45

" Gisteren hoorde ik op tv dat de begroting van Feyenoord 67 miljoen euro is. Dat is minder dan Ajax en Psv, maar wat ik gisteren zag leek meer op een begroting van een degradatiekandidaat ". Klopt maar half. Feyenoord heeft weliswaar een begroting die een kleine 10 miljoen lager is dan die van Psv, maar heeft daar in tegenstelling tot PSV geen Europees voetbal in op genomen waardoor de begrotingen van PSV en Feyenoord netto in evenwicht zijn. AZ heeft een begroting van ruim 25 miljoen en dat is veel lager, die doen het dus relatief gezien heel erg goed. Maar een begroting zegt natuurlijk ook niet alles als de helft van de uitgaven daarvan moet worden aangewend om schulden af te lossen. Ik zeg niet dat dat zo is, maar als het wel het geval is, kan je wel roepen dat de club beleid kan maken, maar dat is natuurlijk volstrekt onmogelijk als daar geen geld voor is. Dat Ajax en PSV het beter doen dan Feyenoord, is omdat die twee clubs hulp van buitenaf hebben gekregen toen ze in de problemen dreigden te komen, terwijl Feyenoord de problemen op eigen kracht heeft moeten oplossen. Ajax had het geluk dat de club de beursopbrengsten kon gebruiken om de enorme verliezen mee af te dekken, terwijl PSV de helpende hand kreeg toegestoken van de gemeente Eindhoven toen de club in problemen dreigde te komen. Feyenoord had die weelde niet en heeft daarom jaren achter de feiten aan moeten lopen. Wat denk je hoeveel het scheelt dat Ajax en PSV hun talenten in de KKD kunnen laten rijpen, terwijl Feyenoord is veroordeeld tot de jeugd- en een vierderangs competities?. En dat is allemaal terug te herleiden tot een gebrek aan middelen. Jij hebt makkelijk praten als supporter van een club die geleid wordt door Dagobert Duck, maar als je wat gevoel voor historie zou hebben, had je kunnen weten dat dat allesbehalve zelfsprekend is en dat het met Ajax dezelfde kant had kunnen gaan als met Feyenoord als Johan Cruijff niet zou hebben ingegrepen. Voor PSV geldt exact hetzelfde, daar heeft men het beleid dat de club zoveel succes heeft opgeleverd ook niet uit weelde aan de kant gezet, maar omdat het door de situatie op de transfermarkt niet langer houdbaar was en de club op een gegeven moment zelfs fataal dreigde te worden.

28 oktober 2019 om 09:06

Meneer Scepticus is weer eens onzin aan het verkondigen. Feyenoord geen externe hulp gekregen bij het wegwerken van schulden en moest alles op eigen kracht doen? Wat waren die vrienden van Feyenoord dan? Is dat dan wel eigen kracht? Dat is toch ook gewoon gebruik maken van je externe netwerk? Toen Ajax naar de beurs ging waren er geen financiële problemen. De laatste problemen voor Ajax waren er in 2009 toen zelfs geld geleend moest worden om de salarissen te betalen. Er is geen beursgang aan te pas gekomen om dat te repareren. Dat hebben ze gedaan door goed beleid te voeren. Net als Feyenoord dat deed in de tijd van Ronald Koeman. Lachwekkend om anderen gebrek aan historisch besef te verwijten terwijl je zelf ook helemaal niks weet. Er was geld na de titel voor Feyenoord. Geld waarmee ze de volgende stap konden zetten. Echter hebben ze die middelen verbrand met wanbeleid en dan ga jij stompzinnig roepen dat er geen geld is. Nee, dan hadden ze toen dat er twee jaar geleden wel was beleid moeten maken. Echter tot zover gaat jouw historisch besef niet terug.

28 oktober 2019 om 09:34

Hahaha inderdaad. Veel wollige taal maar weinig inhoud. Die moet gauw de politiek in.

28 oktober 2019 om 09:38

Ik heb nergens beweerd dat Ajax naar de beurs zou zijn gegaan omdat de club schulden zou hebben gehad. Jij leest dingen die er niet staan. Maar toen het bestuur-Van Praag in 2003 terugtrad, had Ajax nog een kleine 70 miljoen in kas en toen de rookwolken van Cruijffrevolutie waren opgetrokken en zijn mensen het bestuur van de club overnamen, bleken er niet alleen diverse lijken zoals een verliesgevende begroting in de kast te liggen, maar werden die ook met een kas geconfronteerd die zo goed als leeg was. En jij kan in al je onnozelheid wel verkondigen dat het onzin is, maar iedereen die op school bij de economielessen wel heeft opgelet, weet natuurlijk dat als Ajax de beursgelden niet had gehad om de verliezen mee af te dekken, die verliezen in schuld zouden hebben geresulteerd en het de club vele jaren zou hebben gekost om die weer af te lossen. Exact zoals Feyenoord heeft moeten doen. Jaren waarin Ajax er nu in is geslaagd om een enorm eigen vermogen op te bouwen. Bovendien snapt iedereen die in plaats van zijn onderbuik zijn hersencellen gebruikt om mee te denken, ook heel goed dat schuld aflossen er niet eenvoudiger op wordt als je ook nog eens moet bezuinigen op de begroting omdat die zwaar verliesgevend is. Je kan dan wel beweren dat iemand onzin verkondigt, maar in werkelijk is het natuurlijk zo dat je zelf simpelweg niet genoeg inhoud hebt om het te begrijpen. Misschien moet je ook eens in overweging nemen om een goede encyclopedie of woordenboek te kopen. Het begrip extern betekent niets anders dan " van buitenaf " en de Vrienden van Feyenoord zijn aan de club verbonden en hun hulp is derhalve natuurlijk ook geen hulp van buitenaf.

28 oktober 2019 om 09:40

Over inhoud gesproken!

28 oktober 2019 om 11:32

Nog meer onzin van Scepticus. Die verlies gevende begroting lag niet als lijk in de kast, die was er al jaren en ook al jaren openbaar. Jij gaat er met je kortzichtigheid vanuit dat men vanaf 2003 als die 70 miljoen van de beursgang niet in kas was geweest precies hetzelfde beleid had gevoerd en dus in de positie van Feyenoord was gekomen. Dat is een stellingname die je op geen enkele manier hard kan maken. Gewoon een hele grote duim waar je allerlei onzin uitzuigt. De vrienden van Feyenoord waren aan Feyenoord verbonden. Ja, dank je de koekoek. Die formele verbondenheid kwam er toen ze aandelen Feyenoord kochten. Hee aandelen verkopen, wie deed dat nog meer? Oh ja Ajax. Maar dan is het volgens Scepticus zijn wijsheden een externe partij.waarom is er als de vrienden van Feyenoord in ruil voor geld aandelen Feyenoord krijgen sprake van interne hulp en als mensen aandelen Ajax kopen sprake van externe hulp? Pure nonsens dus weer van jouw kant. Over dat er geld was in 2017 ga je maar niet op in, dat is zelfs te pijnlijk voor jou. Net zo pijnlijk als toen je alle verdedigers van Everton opsomde om te bewijzen dat de selectie daar niet onevenwichtig was en de helft van de namen er niet meer bleek te spelen.

28 oktober 2019 om 11:40

@scepticus38: Vrienden van Feyenoord staan los van Feyenoord. Hebben ook hele aparte KvK-inschrijving en zijn op papier niets met elkaar verbonden dan de zakelijke overeenkomsten (die je in de basis met iedereen kan hebben). Kortom, is echt extern/van buitenaf hoe je het wil noemen.

Er zit structureel iets niet goed bij FN. De meeste spelers die aangekocht worden of vanuit de jeugd doorbreken, zakken zo diep weg, terwijl ze later in het buitenland gewoon weer boven komen drijven. Amrabat begon sterk maar zakte heel diep weg terwijl hij het nu weer fantastisch doet in Italië. Boetius speelt echt beresterk in de Bundesliga. Wedden dat Ayoub over een tijdje en bij een andere club weer de sterren van de hemel speelt. Botteghin heeft in het begin prima gespeeld maar kan er nu niks meer van Senesi is echt een hele goede voetballer maar nu al naar de kloten geholpen door iets binnen FN. De lijst spelers is gigantisch. Dat is waar FN eens over na moet denken. Feyenoord heeft een hele ervaren trainer nodig en geen Stam. Zelfs van Bronckhorst heeft meegewerkt aan de teloorgang van de basisstructuur die bij FN zou moeten gelden. Alleen Koeman heeft gezorgd voor stabiliteit. Advocaat was de enige zwaargewicht die erin wilden stappen maar dat vonden een paar simpele zielen geen goed idee. Van Gaal komt nooit van ze levensdagen omdat wederom de supporters iets heel naars hebben geroepen naar hem over zijn overleden vrouw, Adriaanse wil nog niet dood gevonden worden in de kuip omdat hij in elkaar is geslagen wederom door een stel zieke geesten. Supporters kunnen ook weleens teveel hun zin doordrijven. De oplossing ligt voorlopig bij het bestuur. Vervang Stam z.s.m. voor Advocaat of van Marwijk. Stam is echt van het padje af en ziet niet meer waar het fout gaat en krijgt al helemaal geen balans en vertrouwen in het elftal. Stam krijgt het 100% niet meer op de rit.

28 oktober 2019 om 09:06

" Stam is echt van het padje af en ziet niet meer waar het fout gaat en krijgt al helemaal geen balans en vertrouwen in het elftal. Stam krijgt het 100 niet meer op de rit ". Misschien moet je eens overwegen om die banaan uit je oren te halen, Stam geeft nl. exact aan waar het bij Feyenoord aan schort als hij een microfoon onder zijn neus krijgt geduwd, zijn ploeg mist eenvoudigweg de kwaliteiten om wat hij zegt, tegen iedere tegenstander uit te voeren. Het verschil in kwaliteit tussen Feyenoord en Ajax, PSV en zelfs AZ is extreem en dus is het gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg dat die clubs nu ver boven de Rotterdammers staan, al is Feyenoord natuurlijk ook weer niet zo slecht dat ze in de degradatiezone zouden behoren te vertoeven. Terwijl dat nu wel het geval is. Van Advocaat zou het nog kunnen, maar Van Marwijk is natuurlijk zeker niet zo gek om nu bij Feyenoord in te stappen, met de huidige selectie valt geen enkele eer te behalen. Feyenoord zou er goed aan doen om de hoogste prioriteit te geven aan het op orde krijgen van het bestuur en de organisatie van de club. En op korte termijn de aansluiting bij Ajax en PSV uit het hoofd te zetten. Ik ben niet goed op de hoogte van de staat van de jeugdopleiding van de club, maar als er voldoende talenten rondlopen die op de langere termijn tot volwaardige krachten kunnen uitgroeien, zou ik in overweging nemen om het voorbeeld van PSV te volgen en de kaart van de jeugd te trekken. Ook als dat op korte termijn betekent dat de club de concurrentie voorlopig voor moet laten gaan. Dat is nu ook het geval, terwijl het ook op de langere termijn niets oplevert. Sterker nog, nu gebeurt zelfs wat tot voor kort zo goed als onmogelijk werd geacht en verkassen talenten van de Feyenoord naar de Ajax opleiding omdat ze daar meer perspectief zien. Dat is veel erger dan een 4 - 0 nederlaag omdat het de toekomst van Feyenoord als opleidingsclub in de waagschaal stelt, terwijl de club het daar in de komende jaren van zal moeten hebben bij een gebrek aan middelen. Ik zie bij Feyenoord op dit moment geen enkele speler die ik bij Ajax zou willen zien en ondanks mijn leeftijd heb ik een dergelijke situatie nog nooit eerder mee gemaakt. Feyenoord had vorige jaren altijd wel 1 of meer spelers die er bovenuit staken, zoals vorig jaar nog Van Persie, nu zou ik er echter geen 1 op kunnen noemen. Als ik dat perse zou moeten, is oud Ajacied Kenneth Vermeer waarschijnlijk de speler die daar nog het meest voor in aanmerking komt.

28 oktober 2019 om 09:51

Over banaan gesproken. Iedere trainer die het niet meer ziet of weet, zal naar de spelers wijzen. Het is precies zoals ik aangeef, Stam ziet het niet. Het feit dat jij niet verder komt dan te weinig kwaliteit zegt alles over jou kortzichtigheid en dat is precies waar FN van naar de kloten gaat, kortzichtigheid. Een mooi voorbeeld is de wedstrijd tegen YB waar een aantal analisten (terecht) aangaven dat het veel te lang duurt voordat de bal voorin is en YB veel teveel tijd krijgt om te hergroeperen zodat jongens als Berghuis dus eigenlijk geen enkele kans maken. Het commentaar van Stam na afloop was "we moesten geduldiger zijn en de bal langer rondspelen achterin" misschien begrijp je nu dat het iets verder gaat dan de spelers zijn niet goed genoeg.

Wat mij verbaast is dat er niemand is die echt opstaat en iets doet bij Feyenoord. Geen woorden maar daden is het motto maar tegenwoordig zijn het vrijwel alleen maar woorden.het deed mij gister denken aan Ajax in Bernabeu een aantal jaar geleden. Kansloos eraf. Dat was toen voor Cruijff de druppel en die heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid. Kijk eens waar Ajax nu staat, mede dankzij die actie van de groep Cruijff.wie zou zoiets bij Feyenoord teweeg kunnen brengen? Van Hanegem zie ik het niet doen ondanks zijn columns, maar wie dan wel?

28 oktober 2019 om 09:27

@-veldkampj misschien de wwt nieuwere generatie zoals v Persi en Kuijt. Ik heb ook geen idee. Mogelijk kunnne die gasten met hun contacten wat betekenen.

Feyenoord is een stuurloos schip. Dit gebeurt er zonder directie. Hoe kan het dat Feyenoord geen directie heeft. Waarom wordt de jeugdopleiding niet aangepakt. Speel gewoon een jaar met 7 jeugdspelers. Zorg dat je 10 de wordt. Het jaar erop wordt je 6 de en je spelers worden meer waard. Doe iets. Nu zinkt het schip en niemand doet iets. Ga terug naar de basis. Koop gewoon geen spelers meer. Doe het met wat je hebt plus de jeugd. Creëer kapitaal op het veld in plaats van al die uitgerangeerde pseudo vedettes die niks presteren. Elke maand hun geld krijgen en heerlijk leven.

Het erge is nog wel dat het uitlachen van een rivaal plaats gemaakt heeft voor het oprecht medelijden hebben met de Feyenoord supporters. Andersom zou ik dat nog veel erger vinden dan slechts het uitlachen. Het tekent hoe diep Feyenoord in de malaise zit en moet oppassen dat deze neerwaartse spiraal geen structureel iets gaat betekenen.

28 oktober 2019 om 09:31

Wanneer spreek je van iets structureels? Naar mijn inziens hebben ze nu ongeveer dezelfde fouten gemaakt als in de tijd dat gio, Makaay, e.d. met groot kabaal werden binnengehaald om kampioen te worden. Dat mislukte totaal waardoor ze dure oudere spelers hebben met geen restwaarde. Nu zie ik in mindere mate hetzelfde gebeuren; spelers die relatief duur zijn maar niet het verschil voor je maken. Naar mijn inziens is er maar 1 oplossing en dat is jeugd erin zetten. Komende 2 jaar zal het dan ruk zijn waarschijnlijk.. maar daarna heb je wel enkele spelers die waarschijnlijk een bepaalde waarde gaan vertegenwoordigen. Destijds had je met de vrij, kongolo, Bruno Martins indi, Karsdorp echt wel leuke talenten. Die kunnen zomaar weer boven komen drijven als je ze in het diepe gooit

Wouter,helemaal mee eens dit zou de oplossing zijn.hoewel ik voor Ajax ben,moet er heel veel gebeuren in Rotterdam.ze moeten het los laten om top club te zijn,natuurlijk, is niet niks,maarvertel de aanhang wat het plan is,daar heeft iedereen begrip voor.bouw een leuk nieuw elftal de komende jaren.

Feyenoord heeft haar eigen revolutie nodig, en dat moet dan ook meteen een echte revolutie zijn. Waarbij alles en iedereen die wat te maken heeft met de bestuurlijke, technische en commerciële kant tegen het licht moet worden gehouden. Ongeacht hoelang iemand zijn diensttijd is geweest voor de club, en sentimenteel gedoe van "we houden allemaal van Feyenoord en doen verschrikkelijk ons best" even niet moeten tellen.

28 oktober 2019 om 09:23

Zo’n revolutie klinkt mooi maar als de resultaten dan even tegenzitten dan komt er alweer zoveel druk op zo’n club en elftal te staan waardoor het heel lastig is dat beleid te handhaven. Je zou zeggen; slechter dan dit kan niet maar als ze blijven verliezen zal je gewoon nog verder zakken op de ranglijst.

28 oktober 2019 om 12:02

@ roedii Ik ben er van overtuigd dat wanneer er een echte revolutie (geen mooie woorden revolutie) plaats vind, en vervolgens de juiste mensen worden aangesteld. Die helder communiceren richting de achterban, wat het plan is; de meeste Feyenoorders zich hier achter zullen scharen. En daarbij ook heus wel beseffen dat zoiets waarschijnlijk nog een paar jaar zal duren voordat het zijn vruchten afwerpt, maar de onzekerheid waar het Legioen al decennia's mee te maken heeft wat zich echt binnen de bestuurskamers zich afspeelt kan echt niet.

Wie zijn de mensen die verantwoordelijk zijn dat van Geel ongestoord zijn gang kon gaan ? Want nu krijgt van Geel wel vaak de zwarte piet toegespeeld , maar niemand lag hem ook maar geen strobreedte in de weg . Er liepen/lopen daar mensen rond bij Feijenoord die hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen . En misschien lopen die zelfde mensen er nog rond , dan kan je dus in de toekomst weer de zelfde problemen verwachten

28 oktober 2019 om 09:35

Volgens mij is iedereen van die tijd praktisch weg. De algemeen directeur en dus leidinggevende van Martin van Geel was Jan de Jong. Die is weg. Gio was de trainer, die is weg. Meneer Grootscholten was verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Die is weg. De enige van die tijd die er nog zijn is de assistent trainer van Gastel en de Rvc, Moeten die dan ook weg?

28 oktober 2019 om 13:27

Ik weet niet aan wie van Geel verantwoording verschuldigd was . Als je leest dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de aankopen, dat Feyenoord geen team had in de KKD en dat Feyenoord geen scouting meer had, dan lijkt mij dat er heel.wst mensen hebben liggen te slapen

stam nu eruit is beter voor feyenoord anders spelen ze na competitie.ook van hanegem durft stam niet te noemen als slechte trainer.

Waar Cruijff een revolutie ontketende bij Ajax, zou van Hanegem dat misschien wel moeten proberen bij Feyenoord. Ik neem aan dat hij ook wel echte voetbaldieren als b.v. Wim Jansen en Jan Boskamp (?) mee zou kunnen krijgen om de boel op de schop te nemen. Feyenoord heeft ook behoefte aan een type voorzitter ala Jorien te Herik. En voor de rest van het seizoen Dick Advocaat aanstellen als trainer. Beschouw dit seizoen als verloren. Pas, waar mogelijk, veelbelovende jeugdspelers in, en neem je verlies. Dan kun je bestuurlijk de boel op poten zetten, ondertussen het stadion dossier afsluiten en goed technisch beleid uitstippelen. Waarschijnlijk wel utopie met huidige ego’s als Troost, Kuyt, of de veelbesproken zoveelste colonne, maar wel broodnodig!

Spijker op z'n kop natuurlijk. Die polonaise heb ik altijd verafschuwd. Een bekertje winnen omdat je 9 van de 10 wedstrijden thuis hebt gespeeld en alles was koek en ei en Gio was de beste trainer ooit. Het is een regelrechte schande dat dit gebeurt is. We moeten oppassen dat we geen HSV gaan worden.tevens is het tijd voor jeugdspelers. Zij kunnen zich alleen ontwikkelen als ze minuten gaan maken. Laten spelen en fouten laten maken. De jeugd heeft nog steeds de toekomst, maar er moet een beleid neergezet worden dat deze jongens daadwerkelijk kunnen spelen en niet continu geslachtofferd worden(net als Kokcu)gewoon met Bijlow, Geertruida, Burger, Kokcu en Azarkan gaan spelen. Daarnaast veel minuten gunnen aan Bannis en Malacia. Kom op Feyenoord!

28 oktober 2019 om 13:07

Die polonaise was inderdaad beschamend. En maar schermen met 5 "prijzen". De JC-schalen kun je daar sowieso vanaf halen, en de bekers eigenlijk ook, ze voegen op langere termijn namelijk helemaal niets toe! Het kampioenschap was de enige echte prijs van betekenis. Ajax had in die jaren geen enkele tastbare prijs, maar de EL-finale is belangrijker voor een club, dan deze 5 prijzen bij elkaar.

Misschien was de nederlaag van gisteren juist wel goed voor Feyenoord. De spreekwoordelijke druppel... Laat dan nu de mensen opstaan en ingrijpen. Een duidelijke beleidslijn neerztten. Daar ontbreekt het aan. Er moeten toch mensen zijn die daar hun schouders onder willen zetten? Ik denk met name aan oud-voetballers. Dus eigenlijk een beetje zoals bij Ajax.

Ik hoop dat Willem, in navolging van Cruijff bij Ajax, een “revolutie” teweeg brengt. Hij heeft de laatste weken zoveel geschreven wat er fout ging, dat hij nu maar het initiatief moet nemen. Er zullen zat capabele mensen die de club kunnen en willen helpen, zowel zakelijk als op voetbaltechnisch vlak. Zo slecht als de laatste wedstrijden kan gewoon niet. Er moeten spijkers met koppen geslagen worden. Je hoort bijvoorbeeld ook niks meer over de externe financiers, Stanley brard die toentertijd als hoofd oplleiding diverse keren de prijs voor de beste jeugdopleiding mocht ophalen hoor je ook nooit meer en zou veel meer kunnen betekenen voor deze club, lijkt me. Van Gastel, dat zou de trainer van de toekomst zijn... maar is nog steeds assistent. Er gaat zoveel mis .. ingrijpen Willem, dit is het juiste moment. Nu geen woorden meer, maar ik verwacht daden van je. Anders kun je beter stoppen met het schrijven van die columns.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

75 jaar
51 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren