Uitblinkende Mauro Júnior gidst Heracles Almelo naar simpele overwinning

Zaterdag, 26 oktober 2019 om

Heracles Almelo heeft zaterdagavond eenvoudig gewonnen van PEC Zwolle (4-0). De Almeloërs waren vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, al had PEC bij een 1-0 achterstand zelf ook voldoende kansen. PSV-huurling Mauro Júnior was met zijn dribbels en steekpasses een plaag voor de verdediging van de Blauwvingers en nam zelf het derde doelpunt voor zijn rekening.

Nadat Iliass Bel Hassani in de openingsfase een goede kans liet liggen, opende Heracles aan de andere kant de score. PEC-verdediger Daryl Lachman kopte de bal zomaar voor de voeten van Lennart Czyborra, die in één keer prachtig uithaalde: 1-0. Grote kansen bleven in het vervolg van de eerste helft uit, al was Heracles nog het dichtst bij. Mauro Júnior zag een schot vrij eenvoudig gekeerd worden door doelman Xavier Mous, terwijl Cyriel Dessers een voorzet van Navajo Bakboord verkeerd raakte.

Direct na rust werd PEC voor het eerst gevaarlijk. Kenneth Paal stuitte eerst op Janis Blaswich en kreeg de bal terug voor een rebound van dichtbij, maar nam te veel tijd en werd op het laatste moment van de bal gezet. Direct daarna stond Dessers aan de andere kant oog in oog met Mous, die knap redde. De rebound belandde bij Orestis Kiomourtzoglou die de bal in een leeg doel leek te schuiven, maar Yuta Nakayama stak daar op het laatste moment een stokje voor.

In de 65ste minuut sloeg Heracles alsnog toe. Een vlotlopende aanval eindigde via de uitblinkende Mauro en spits Dessers bij Silvester van de Water, die de bal tegen de touwen schoot: 2-0. In de tachtigste minuut maakte de thuisploeg er ook nog 3-0 van. Invaller Joey Konings raakte na een individuele actie de paal, waarna Mauro de bal voor de voeten kreeg en simpel kon binnen tikken. Konings tekende in de blessuretijd met buitenkant links voor 4-0.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door yoda)

Heerlijke speler die Mauro jr. Drie klassen beter dan Doan, waarom Van Bommel hem nooit een kan gaf begrijp ik niet. Onder Cocu zag je al dat de potentie er vanaf spatte

26 oktober 2019 om 22:45

Onbegrijpelijk idd dat je Doan haalt voor zoveel geld als je deze jongen al hebt lopen ! Fantastische invalbeurt van Joey Konings trouwens ....

26 oktober 2019 om 23:18

Dat komt omdat van Bommel geen oog heeft voor kwaliteit. Zolang je spelers als Doan, Thomas, Sainsbury en Behich koopt en een middenvelder als Sadilek op linksback zet, Bergwijn in de spits zet, Rosario reserve aanvoerder maakt, je échte aanvoerder iemand is die geen wedstrijd zal gaan spelen, hij Ruiter kennelijk beter vindt dan Unnerstall, dan ga ik toch mijn grote vraagtekens hebben bij zijn kunde.

26 oktober 2019 om 23:41

Laat Thomas wel even er buiten. Die jongen is niet gehaald door van Bommel, en ik geloof er heilig in als hij straks 100% wedstrijd fit is, hij makkelijk Rosario uit de basis zal spelen. Alleen zal van Bommel daar nooit aan beginnen. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens.

27 oktober 2019 om 09:05

Rosario begint eindelijk weer beter te spelen die gaat echt zijn plek niet verliezen.enigste plek die eingelijk nog voor het oprapen is die van Gutiérrez/Hendrix. Mooi dat mauro volgend jaar weer terug komt kan hij hopelijk het verlies van een van onze aanvallers opvangen want denk niet dat Stevie en donyell nog lang in Eindhoven voetballen.

26 oktober 2019 om 23:45

Beetje opportunistisch zeg. Hij doet het bij Heracles prima maar heeft in de minuten die hij daarvoor bij PSV speelde echt niet laten zien dat hij aanspraak kan maken op een basisplek hoor.

26 oktober 2019 om 23:58

Klopt hoor. Mauro is ook niet 3 klassen beter als Doan. Maar dat geldt anderom net zo goed. Waarom Doan voor miljoenen kopen en Mauro verhuren? Waarom Romero verhuren en dan Mitroglu huren? Dat laatste kan ik nog enigzins verdedigen, maar als Malen dan geblesseerd is, waarom dan toch Bergwijn daar neerzetten? Waarvoor heb je Mitroglu dan? We kunnen toch niet zeggen dat Bergwijn het doelpuntenwonder is toch?

27 oktober 2019 om 01:54

PSV wilt internationaal groeien. In Nederland is PSV nagenoeg uitgegroeid. Al haal je Doan heb je ontzettend veel Japanse fans erbij. Zo heeff PSV niet alleen fans uit NL en Mexico maar ook een land als Japan waar meer dan 100 miljoen mensen wonen. Perfecte stap zal nog zijn om opzoek te gaan naar een groot Chinees talent en die voor de club te laten spelen. Stel je voor dat 0.1% van de bevolking van China een shirt van hem wilt halen dan stroomt het geld binnen.

27 oktober 2019 om 02:03

In Azië kopen ze geen echte shirts. Relatief te duur. Alleen misschien in Japan maar ook dat betwijfel ik. Het enige grote voordeel is dat je wel bedrijven uit die landen aan je kan binden. Maar ik zie een Chinees niet voor een gemiddeld maandloon een PSV shirt kopen terwijl hij mocht hij dit willen het voor een fractie op de markt kan kopen. Daarbij zijn de Aziaten dol op de traditionele shirts. Man United, Juventus. Zie een Nederlandse club die niet snel vervangen.

27 oktober 2019 om 08:11

Wellicht politiek spel van de technische leiding? Je wil graag versterking halen, want je ziet t niet zitten om met mauro t seizoen in te gaan. Maar zo lang hij nog bij de selectie zit is er voor de betalers geen noodzaak. Dus verhuur je m, verpats je ramselaar en daarna zegt van Bommel dat er echt iemand bij moet.

27 oktober 2019 om 00:24

Mauro is echt niet 3 klassen beter dan Doan.

Mauro JR. kan toch makkelijk mee op het middenveld van PSV. Juist zo’n soort speler mist PSV op het moment. Iha is natuurlijk veel beter maar denk dat Mauro ook makkelijk op 8 kan spelen. Al zou van Bommel dat never nooit durven. Heerlijke speler.

26 oktober 2019 om 22:55

Ihattaran is beter ? Op basis waarvan trek je deze conclusie ? Vooralsnog maakt deze Mauro Junior een veel betere indruk op mij dan die Ihattaren. Mauro Junior zie ik een mooie toekomst tegemoet gaan als permanente basisspeler bij het Braziliaans elftal terwijl Ihattaren niet verder komt dan een incidenteel invalbeurtje bij Marokko. Misschien wat overdreven maar we moeten niet doen of Ihattaren een wonderkind is. Incidenteel blinkt die wat uit maar veelal is het gewoon matig wat die laat zien.

26 oktober 2019 om 23:01

Voor elven al ladderzat. Dat wordt een zware kater morgen jongen. "ihattaren niet verder komt dan een incidenteel invalbeurtje bij Marokko" Ihattaren heeft werkelijk nog nooit voor Marokko gespeeld?!

27 oktober 2019 om 00:37

Hij heb nog nooit voor Marokko gespeeld, dat begrijp ik. Maar voor Nederland gaat die ook niet uit komen. Dit soort figuren kiest straks gewoon voor Marokko waar die uiteindelijk incidenteel wat invalbeurtjes zal gaan vervullen.

27 oktober 2019 om 02:19

Welk eindnummer moet ik kopen voor mijn loterij ticket voor 10 november? Jij hebt zo te lezen een glazen bol, dus ik denk ik vraag het maar. Ihattaren is 17 jaar en draagt het middenveld meer dan de helft van de wedstrijden. Dwingend, creatief en spelers durven de bal op elk gegeven moment in te leveren bij hem.

Vond beide teams aardig aan elkaar gewaagd. 4-0 is aardig vertekenend en suggereert een afdroogpartij, wat het niet was. Maar ja, 3 punten, we tekenen ze erbij!

4-0.. Heracles speelde redelijk. Zwolle ook, heb het idee dat Zwolle bepaalde specifieke spelers mist. Technisch zit het goed in elkaar, kwaliteit is er wel. Maat kan de vinger niet op de zere plek leggen. Blij met de drie punten uiteraard 😃

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren