‘Je merkte dat er in het stadion iets gebeurde met de fans van Ajax’

Zaterdag, 26 oktober 2019 om 10:20Yanick Vos • Laatste update: 10:26

Feyenoord wacht zondag de zware uitwedstrijd tegen Ajax. De laatste keer dat de Rotterdammers wonnen in Amsterdam was in 2005. Patrick Lodewijks stond destijds onder de lat bij Feyenoord en kijkt in gesprek de NOS terug op het duel in de zomer van dat jaar. "Ik weet nog dat we toen wel met vertrouwen richting de ArenA gingen. We dachten toen echt niet dat we minder waren”, aldus de oud-keeper.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Eigenlijk best triest dat je als (top)club zijnde een herinnering van 15 jaar moet terug halen, betreft een overwinning uit bij je rivaal.

26 oktober 2019 om 10:39

Hoe je het wend of keert, Feyenoord is alleen in de volksmond een topclub. Ik snap niet dat ze zichzelf steeds die doelstelling opleggen van zo lang mogelijk met het kampioenschap meedoen want dat is totaal niet realistisch.

Feyenoord Ajax is nognwel een leuke wedstrijd. Ajax Feyenoord is pakweg van het niveau Ajax Heerenveen. Je weet dat Ajax dit 19 van de 20 keer wint.

26 oktober 2019 om 10:45

Maar wat vind je ze dan? Geen topclub, oké duidelijk. Maar een subtopper kan je ze ook niet noemen toch? Als je op dit moment kijkt naar het totaalplaatje, dan denk ik dat AZ ze binnen een paar jaar voorbij gaat als er niks veranderd. In mijn ogen heeft Utrecht die potentie ook.

26 oktober 2019 om 10:50

In potentie is Feyenoord een topclub, maar er is daar zo'n wanbeleid. Eigenlijk gewoon triest om te zien dat je al 30 jaar maar wat aan het doen bent. Jeugdopleiding en scouting moeten echt omhoog wil je nog aansluiting gaan vinden bij PSV en Ajax. Als je ziet wat voor spelers Feyenoord gehaald heeft is dat echt beneden de maat die lopen toch ook wel in de jeugd rond dan?

26 oktober 2019 om 10:55

Qua naamsbekendheid is het een topclub, maar qua voetbalclub staan ze wat mij betreft zelfs onder AZ. Er zit geen gedachte achter het beleid bij Feyenoord. Doelstellingen die niet realistisch zijn, de jeugd die geroemd wordt maar niets oplevert, vooral thuiswedstrijden winnen. Ik vind dat ze iets onder AZ staan qua organisatie. Het is dat ze de kuip hebben waar ze over het algemeen alles winnen (alleen dit jaar niet).

Het is vooral dat de naam uit het verleden Feyenoord een bepaalde status geeft. Denkexperiment: verander de naam Feyenoord door een willekeurige andere naam (voetbalclub op het dak) en kijk dan puur organisatorisch en voetbaltechnisch naar Feyenoord. Is dat dan een topclub? Mijn antwoord is nee, dat komt puur door het merk Feyenoord.

26 oktober 2019 om 10:55

@messibazoer. AZ en Utrecht de potentie om Feyenoord voorbij te gaan? De potentie is juist in Rotterdam vele malen hoger, maar je ziet dat met uitgekiend beleid aan de ene kant en geen beleid aan de andere kant dat verschil er niet is of misschien wel is omgeslagen in een verschil in het voordeel van AZ.

26 oktober 2019 om 11:17

Hoezo zegt iedereen telkens dat wij de potentie hebben om Feyenoord voorbij te gaan? Wij spelen voor een top 5 klassering en hebben geen potentie om aan te haken bij Feyenoord op de lange termijn. Top 5 is prima voor Utrecht. En hoezo noemt nooit iemand Vitesse? Die staan er op dit moment beter voor dan AZ en Utrecht?

26 oktober 2019 om 11:25

Hahaha blijft grappig mensen die denken dat AZ en Utrecht ons voorbij streven. Nee, het is niet alleen de naam, het is ook het geld en de infrastructuur erachter. Feyenoord heeft nog steeds een veelvoud van het budget, achterland, aantal fans en aantrekkingskracht van Az.ook het gedeelte dat Feyenoorders altijd vinden dat we net zo goed moeten zijn als Ajax en PSV is nonsens.

26 oktober 2019 om 11:34

Waarom is dat niet realistisch? Als jij alleen van Ajax en PSV verliest en tegen de rest van de club(je)s gewoon je punten blijft pakken doe je gewoon zo lang mogelijk mee. Alleen verslikt Feyenoord zich vijf a tien keer per seizoen in kleinere clubs

26 oktober 2019 om 11:55

@messibazoer: als je AZ en Utrecht noemt als clubs die in potentie voorbij Feyenoord gaan dan snap je duidelijk niets van de geschiedenis van ons vaderlandse voetbal. AZ heeft 2 leuke periodes gehad onder 2 geldschieters, de broers molenaar in jaren 70/80 en Scheringa. Nu doen ze het goed door het prima opleiden en scouten van spelers. Daar zie ik nog wel toekomst in. Maar Utrecht ? Sorry hoor, maar als van Seumeren weg zao gaan dan stort de gehele boel in. De club is een soort Twente, prachtige regioclub, wil je groter dan heb je een megalomaan type als een Munsterman nodig voor kortstondig succes waarna de boel, zoals daar wel vaker, volledig ontspoort. Feyenoord heeft een achterland met vel potentie, zeker straks met het nieuwe stadion, daar gaat weer wat moois groeien.

26 oktober 2019 om 12:16

als je nu kijkt naar de selecties van Az en Feyenoord en wat voor waarde daartegenover staat kan je alleen maar concluderen dat AZ feyenoord voorbij is gestreefd. Hoe dan ook zal Feyenoord wel (voorlopig) een grotere club blijven met een grote aanhang en mogelijkheden dan in Alkmaar en pak em beet Utrecht of Arnhem. Die clubs bewijzen wel dat je met een verschillende benadering best succesvol kan zijn in Nederland.Dat maakt het nog pijnlijker in Rotterdam allemaal. Alles lijkt fout uit te pakken terwijl dat er eigenlijk veel meer mogelijk zou moeten zijn. Sponsoring, scouting, doorstroming in de selectie, het nieuwe stadion. Het is allemaal zo rommelig dat je eigenlijk geen idee meer hebt wat er moet gebeuren om het weer op de rit te krijgen. Ik kon er nog wel om lachen maar dat begin je zo langzamerhand ook zat te worden.

26 oktober 2019 om 12:32

@ Migi, ik vind dat ook heel grappig dat mensen denken dat AZ en Utrecht, Feyenoord voorbij zullen streven. Hoewel de wonderen de wereld nog niet uit zijn, zie ik dat niet gebeuren. Maar wat minstens net zo grappig is, is dat er mensen zijn die denken dat Feyenoord nog altijd een topclub is en tot de top 3 van Nederland behoort. Feyenoord is een grotere club dan AZ of Utrecht en tenzij er gekke dingen gebeuren zal dat waarschijnlijk ook zo blijven maar er is toch echt 1 belangrijk verschil. AZ en Utrecht timmeren aan de weg terwijl er bij Feyenoord een stelletje koekenbakkers aan het roer staan. Van Utrecht weet ik niet echt veel van maar bij AZ hebben ze een plan en staan alle neuzen dezelfde kant op. Dat is iets waar Feyenoord alleen maar van kan dromen. Het is niet voor niets dat ze met man en macht proberen om Eenhoorn en Huiberts naar Rotterdam proberen te halen. Heel leuk voor jullie dat Feyenoord een grotere prijzenkast, een indrukwekkender historie, groter budget, grotere fanbase, groter, dit, groter dat, groter zus en groter zo hebben maar daar schiet je geen deuk mee in een pakje boter. Elke club heeft er wel eens een jaar tussen dat het allemaal niet zo lekker draait en ver onder de verwachtingen speelt maar ondanks dat dat grote budget, de potentie en weet ik veel wat je allemaal nog meer wil aanvoeren, gebeurt dat bij Feyenoord wel heel erg veel. Feyenoord topclub? Nonsens!

26 oktober 2019 om 12:42

@kaassie ja eens, er is allang geen top 3 meer. Er is een top 2. Qua beleid verdient AZ het om boven Feyenoord te staan, maar uiteindelijk hebben zij niet het achterland om dat te doen. Qua beleid hoort Feyenoord ergens rond plek 16 denk ik. Waar we ook eindigen dit seizoen als we zo doorgaan. Donderdag heb ik in de tweede helft ook best vaak naar AZ gezapt, gewoon omdat het zo vreselijk is wat wij laten zien. Iets in me trekt me dan toch steeds terug om waardoor ik toch Feyenoord blijf kijken, maar de jongens die jullie hebben rondlopen, pfff, jaloers. Utrecht is overigens weer een flinke stap lager dan AZ, dat is helemaal vreemd waarom die er opeens bij worden gehaald. Dan kunnen we ook wel zeggen dat Groningen, Heerenveen, Vitesse en Twente van het nvieau Feyenoord zijn. Die staan immers ook hoger.

26 oktober 2019 om 12:46

Wat een ongelofelijke onzin allemaal. AZ gaat Feyenoord niet voorbij, en dan hebben we het nog niet eens over Utrecht of Vitesse. Feyenoord was in 2010/2011 zo goed als overleden. Na ontzettend knap beleid werd er zelfs een kampioenschap gehaald in 2017. Feyenoord was was zo goed als failliet. Ja Feyenoord staat er op dit moment slecht voor, maar laten we wel wezen dat Feyenoord nog steeds verschrikkelijk veel potentie heeft. Zeker met oogpunt op het nieuwe stadion, trainings/jeugd complex, enz. Kap met napraten over die onzin dat AZ al voorbij Feyenoord is. Dat is nu alleen zo op de ranglijst en vermogen op het veld.

26 oktober 2019 om 13:17

@fcutrecht0300. Je analyse over Utrecht deel ik, die over Vitesse niet. Daar wordt zo'n wanbeleid gevoerd. Het is dat de Russische maffia daar ieder jaar een fiks aantal miljoenen witwast om de schulden weg te werken. Ze werken al jaren met een gigantisch tekort op hun begroting.

26 oktober 2019 om 13:24

@kaasie, " Maar wat minstens net zo grappig is, is dat er mensen zijn die denken dat Feyenoord nog altijd een topclub is en tot de top 3 van Nederland behoort." Ik geniet echt van wat je hier zegt. Want toen ik zei dat topclub PSV never nooit van AZ ging verliezen, kwam je met het argument aan dat AZ in de Kuip van Feyenoord had gewonnen. Je weet wel, het Feyenoord dat momenteel 9e staat. Je hebt hier overigens een prima punt. Zolang van Hanegem niet ingrijpt, de enige oudspeler met de aanzien en het gewicht de club te herstructureren en voetbalmensen op de juiste plek te zetten, zullen er pipo's zoals Toon van Bodegom, succesvol in het zaken even en daarom zo arrogant dat ze denken het ook bij Feyenoord te kunnen flikken, blijven die onbenullen als Grootschoten en Sjaak Troost aanstellen om het voetbaltechnische aspect van de club te runnen; de allerbelangrijkste functie, waar een zwaargewicht moet komen. Al die vrienden en ex-directeuren van Feyenoord zijn mensen met de beste bedoelingen, maar geen van allen (hebben) kunnen inschatten of de mensen die voor het technische beleid verantwoordelijk zijn, capabel zijn, waardoor ze de ene kluns na de andere aan het roer zetten en de hoofdcoach opzadelen met een onevenwichtige, kwaliteitsarme selectie en de daaruit volgende hoon van het Legioen. Waarom al die Vrienden bij Feyenoord niet met Willem's nukkigheid om kunnen gaan, blijft mij een raadsel. Overigens is het gezwam om te denken dat AZ, Utrecht, Vitesse (of Twente?) de nr 3 positie struktureel zouden kunnen overnemen, ant uiteindelijk draait het voetbal om geld en dat komt voort uit het achterland en de supporters; de potentie van Feyenoord is bijna net zo groot als die van die andere clubs samen.

26 oktober 2019 om 13:58

@guandriks . Ok. Dus meer vermogen , veeeel meer vermogen op het veld , een betere jeugdopleiding , een team in de KKD divisie , betere scouting ....dat klinkt toch wel een beetje als voorbijgestreefd . Feyenoord kan daar alleen een grotere achterban tegenover zetten , maar inkomsten uit supporters zijn nog maar 20% van het totale inkomen van een moderne voetbalclub .

26 oktober 2019 om 17:42

@messibazoer droom maar verder. AZ en Utrecht zullen voorlopig Feyenoord niet voorbij gaan. Budget van Feyenoord is veel hoger, aantrekkingskracht is veel groter, spelers en trainers zullen liever overstappen van AZ naar Feyenoord dan andersom, aantal fans groter, media aandachr groter. Dus nee zal niet binnen paar jaar gebeuren. Zelfs niet dit seizoen op de rangkijst

26 oktober 2019 om 17:45

@Doncoxxx precies snap die hype niet dat mensen denken dat AZ of Utrecht ff Feyenoord voorbij streven. Enige manier hoe dat zou kunnen is als AZ, Utrecht, Vitesse of Twente in handen komen van rijke Arabier die honderd miljoenen erin pompt zoals Chelsea, Man City en PSG. Die zoveel geld heeft en het niet boeit.

26 oktober 2019 om 19:16

Maar daar winnen we ook vaker dan niet. Onze angstgegner komt uit brabant. Het is voor mij niet eens speciaal als we zondag winnen en ik voel ook geen leedvermaak als zij een andere pot verliezen. Het verschil is gewoon te groot. Geen challenge meer. Vroeger had je kuijt etc. en daar voor de wolf en blinker enzo toen was het nog echt beladen. Nu is het niet meer dan 1 van de 34 potjes.

14 jaar geleden... dat is wel bijzonder lang ja.

26 oktober 2019 om 11:30

Ach ja, ze waren ook 20 jaar lang geen kampioen geweest tot voor kort, dus wat is lang😫

De enige manier hoe Feyenoord een resultaat kan pakken, is gewoon de bus parkeren. Voetballend gaan ze ´t sowieso niet redden, dus de bus ervoor en hopen op een countertje met Narsingh en Larsson.

26 oktober 2019 om 11:06

Dat denk ik ook. Ik kan me niet voorstellen dat ze Ajax gaan opjagen. Je speelt uit, je krijgt geen push van je eigen fans, en wat vooral belangrijk is, je bent niet in vorm. Ik heb een sterk gevoel dat Ajax mentaal minder scherp zal zijn als tegen Chelsea. Onbewust, maar het gaat waarschijnlijk wel gebeuren. Feyenoord is niet kansloos, maar ze zullen hun aartsrivaal moeten kloppen via "anti voetbal".

26 oktober 2019 om 11:43

Ja anti voetbal... Verdedigen is ook een onderdeel van 't voetbal je.. Stel ze gaan wel voetballen acht ik de kans al klein dat ze een doelpunt maken gezien de vorm, maar dan krijgen ze er sowieso 4 om de oren..

26 oktober 2019 om 12:10

Narsingh en Larsson beginnen hoogstwaarschijnlijk beiden op de bank dus dat zal niet meevallen haha!

"Ik weet nog dat we toen wel met vertrouwen richting de ArenA gingen. We dachten toen echt niet dat we minder waren."Dit is voor mij een sleutel. Feyenoord is zeker niet kansloos, maar geloofd dit team ook echt in hun kunnen? Dat weet ik niet. Het feit dat ze donderdag weer hebben verloren zal ook niet helpen. Ik heb een gevoel dat Ajax er niet op gaat klappen, dus deze wedstrijd is nog niet gespeeld, maar het lijkt me duidelijk wie de favoriet is.

26 oktober 2019 om 11:29

Feyenoord is zeker wel kansloos. De selectie is kwalitatief een stuk minder, is niet fit, zitten niet in een lekkere flow en speelt ook nog uit. Snap niet waarom mensen denken dat Feyenoord niet kansloos is. Maar dat zijn waarschijnlijk dezelfde soort mensen die geloven in termen als: het is elf tegen elf, de bal is rond, enz..

26 oktober 2019 om 11:33

Een vroege rode kaart of een klutsbal tegen die er in gaat of zelf de paal en lat raken kan ook puntverlies inleiden

26 oktober 2019 om 11:44

Ajax maakt er minimaal 3 (ook met 10 man), dus dan moeten er wel veel rode kaarten vallen of veel klutsballen erin gaan.

26 oktober 2019 om 12:35

Net als dat er minimaal 3 vielen tegen rkc en chelsea bedoel je?

26 oktober 2019 om 12:35

Tijd om je mening niet als een feit te brengen @kleinegeneraal

26 oktober 2019 om 13:30

Ja zijn ook lekker vergelijkbare wedstrijden hé. En ook tegen RKC had je gewoon het idee dat Ajax de wedstrijd zou winnen. Maar Feyenoord thuis is inderdaad te vergelijken met RKC uit en Chelsea thuis. RKC uit dan ga je als team met een hele andere motivatie het veld in. Maar geloof vooral dat Feyenoord een kans maakt. Ik vind dat gewoon uitgesloten.

26 oktober 2019 om 14:24

Die laatste zin maakt je betoog geloofwaardig, omdat je het brengt als een mening. Morgen vind ik er voor feyenoord gewoon kans op resultaat

Altijd veel spanning voor deze pot en zie ook altijd alle doemscenario's voorbij komen. Aan t eind is het toch vaak een wedstrijd zoals tegen Emmen of Heracles. Redelijk makkelijke en tamme overwinning en nooit echt in de problemen. Verwacht eigenlijk dat Stam morgen hetzelfde gaat doen als hij eerder dit jaar ook met PEC deed toen hij naar de Arena kwam. Bus parkeren en gokken op een uitbraak.

26 oktober 2019 om 11:56

Verwacht eigenlijk gewoon een makkelijke 4-0 voor Ajax. Het zou me heel erg verbazen als Feyenoord hier resultaat haalt.

Zo grappig.. Vorig jaar heeft Feyenoord in de onderlinge duels met Psv en Ajax gwn de meeste punten gepakt. Facts. Dit jaar is heel dramatisch. Maar al die jaren ervoor was feyenoord beduidend beter dan az en Utrecht in onderlinge duels. En jaartje slechter en feyenoord is opeens een middenmotor. Weet dat de met name Ajax supporters het fijn vinden om feyenoord laag te rangschikken. Maar het is nergens op gebaseerd. Ja 1 ramp seizoen. Maar schei uit met het feit dat feyenoord een middenmotor is.

26 oktober 2019 om 12:40

Het gaat om de wedstrijd Ajax - Feyenoord en als je de resultaten erbij pakt de afgelopen jaren presteren ze in die wedstrijd inderdaad als een middenmotor. In de afgelopen 5 jaar heeft Feyenoord 64 punten minder dan Ajax gepakt en daar zit het huidige gat van 12 punten niet bij. Dit zijn gigantische verschillen. Je kunt wel blijven hameren op dat ene jaartje dat Feyenoord de meeste punten pakt tegen PSV en Ajax. Maar in de klassieker komt Feyenoord niet verder dan 3x winst in de laatste 32 duels. Dat zijn de feiten en de structurele gang van zaken. Niet die ene keer in 10 wedstrijden dat je zelf een keer wint en daarmee gaat oreren dat het allemaal wel meevalt.

26 oktober 2019 om 12:42

Is er meer op gebaseerd dat er bij AZ veel talent doorkomt die hoge waardes vertegenwoordigen. Door gedegen beleid. Dat zijn nou juist de key points voor succes. Feyenoord is stuurloos, geen kapitaal op het veld, een nagenoeg lege portemonnee en een verwaarloosde jeugdopleiding. Feyenoord is geen top 3 meer maar top 4. En als de key points niet veranderen blijven ze dat ook.

26 oktober 2019 om 12:54

Sorry hoor, Feyenoord is gewoon een middenmootclubje, de afgelopen 20 jaar 1 x kampioen geworden. Ze zijn vaak 3e, 4e geworden maar ook 6e, 7e en 10e de afgelopen 20 jaar, een straatlengte aan achterstand qua punten op de top 2...ken je feiten. Normaal gesproken heeft Feyenoord geen kans zondag.

26 oktober 2019 om 14:20

Ik denk niet dat er veel mensen zijn die Feyenoord momenteel hoog rangschikken. De verdediging is ontzettend kwetsbaar, het middenveld heeft totaal geen creativiteit en in de aanval ben je afhankelijk van wisselvalligheid en een Berghuis uit vorm. Puur op het individu is het een aardige selectie, maar gezamenlijk is het een puinhoop die eens in de 6 wedstrijden een leuke wedstrijd op de mat kunnen leggen. Bovendien zijn er een paar spelers die inmiddels over hun top zijn. Botteghin, Van Der Heijden, Toornstra, Fer en Narsingh zijn niet meer op hun best, terwijl Karsdorp terug is gevallen door blessures. Dat Jorgensen z'n vorm al een tijd niet heeft en Berghuis ineens uit vorm is helpt ook niet. De aankopen voegen vooralsnog werkelijk niets toe.

Geen idee waarom we überhaupt naar de Arena afreizen. We halen er toch nooit iets. Kan je beter lekker dagje geen bowlen of karten met de selectie. Beter voor de sfeer.

26 oktober 2019 om 14:04

Je mag als Feyenoord fan zijnde hopen dat ze Stam er uit gooien als Feyenoord verliest. Met hem ga je de oorlog niet winnen. Je gaat mij niet vertellen dat je niet beter kan presteren met deze groep.

26 oktober 2019 om 14:25

Met wie wel dan? Wat doet Stam nou echt zo verkeerd wat een andere coach wel goed zal doen? Iedereen klaagt over de fitheid, maar fitheid heeft ook een mentaal aspect. Tactisch is het niet onlogisch, het wisselbeleid is te begrijpen en het is niet zo dat hij wekelijks de beste spelers op de bank laat zitten. Ik vraag me echt af wat mensen nou precies verwachten van een ploeg met een trage, kwetsbare verdediging, een middenveld zonder creativiteit en een aanval die daardoor moeilijk bereikbaar is. Er is een totale afwezigheid van balans en dat mag je Troost en met name Rob Jansen en Kuyt kwalijk nemen. Zij dachten het wel even te doen en worden nu keihard met de neus op de feiten gedrukt.

26 oktober 2019 om 14:47

Dat werd van Gio ook gezegd door de Feyenoord fans. Hoewel stam me niet echt overtuigd ; denk ik niet dat een andere coach het op korte termijn veel beter doet , zelfs Guardiola niet. Op lange termijn komt het wel weer enigzinds goed hoor. Na de winterstop als Seneli is ingespeeld , Jorgensen fit is en dat soort dingen. Dan wordt Feyenoord gewoon weer 3e ; wellicht 4e , wat maakt het uit, ongeacht wie er nou voor de groep staat

26 oktober 2019 om 16:18

Uh Gio deed het beter dan Stam. En dat je met Feyenoord geen 3e staat is prima, maar hij staat zowat op degraderen. Trainer zijn is meer dan mensen op de juiste plek zetten. Het mentale gedeelte is ook de taak van de trainer en bij Feyenoord lopen ze er de helft van de tijd bij alsof ze liever thuis op de bank zitten. Feyenoord heeft geen topselectie, maar wel een betere selectie dan 90 van de Eredivisie. We moeten niet doen alsof Feyenoord een topclub is, maar doen alsof we een middenmoter zijn is minstens zo belachelijk. Stam bakt er geen ene pepernoot van en heeft ook nog nooit ergens aangetoond geschikt te zijn voor het vak. De man kan godbetert die opleiding niet eens normaal afronden en als je ziet wat voor halve zolen er als trainer werken in het betaald voetbal heb ik nou niet het idee dat het rocketscience is. Ik denk persoonlijk dat de invloed van 90 van de trainers in de voetballerij nihil is en er maar een paar rond lopen met toegevoegde waarde. Uiteindelijk zijn we veel te ingewikkeld gaan doen over een simpel spel. De trainer moet er gewoon voor zorgen dat het team met elkaar door een door kan en ze een beetje zin hebben om hun best te doen. Maar zelfs dat kan Jaap al niet.

Feyenoord als club zijnde is nog altijd een topclub, 3e club van Nederland. In 2017 nog landskampioen geworden, we zitten nu pas in 2019 en doen alsof het alweer 15 jaar geleden is. Feyenoord is dit jaar qua selectie een subtopper, dat is wel duidelijk.potentie is het belangrijkste en dat kan er met goed beleid en een nieuw stadion zeker weer uit gaan komen op lange termijn. Die basis staat en zal ook altijd wel blijven. Feyenoord zal in de toekomst gewoon de 3e club blijven, hopelijk komt een keer het moment dat het verschil met PSV kleiner gaat worden, Ajax is te ver weg. Niemand heeft een glazen bol, kijk naar Chelsea, City, Psg.

26 oktober 2019 om 14:30

Allereerst is de term 'topclub' nogal een relatief begrip. Iedereen heeft er een andere kijk op dus dat laat ik even buiten beschouwing. Echter heb je het over een basis, maar die basis wankelt al jaren. Ze schrijven net weer zwarte cijfers en het volgende dilemma komt alweer om de hoek kijken. Er is niet zo heel veel voor nodig om terug te vallen en hoe vaker je op moet krabbelen, des te meer schade je leidt als club. Op dit moment hoeft Feyenoord nog niet te vrezen voor AZ gezien het enorme verschil in de begroting en achterban alleen al, maar als Feyenoord zo door blijft gaan, kan dat snel omslaan. AZ heeft aanzienlijk(!) meer kapitaal op het veld, terwijl Feyenoord nauwelijks iets aan deze selectie gaat verdienen (relatief gezien). Bovendien moet je niet vergeten dat alle lijken nu uit de kast zijn bij een andere relatief grote club. Als FC Twente de komende twee seizoenen heelhuids doorkomt, kunnen zij ook weer gaan bouwen. Utrecht is ook in ontwikkeling en ook zij zullen zo hun ambities hebben om verder te groeien. Feyenoord zal dus wel snel met oplossingen moeten komen. Je kunt niet blijven gokken op dat nieuwe stadion.

26 oktober 2019 om 16:23

Het is een beetje hetzelfde als Ajax dat nu denkt een europese topclub te zijn. Dat zijn ze net zo min als dat Feyenoord een nationale topclub is. Incidenteel kampioen worden maakt je geen topclub. En Feyenoord is allang geen topclub meer. Feyenoord zit tussen Ajax, PSV en de rest in. eigenlijk zijn we in ons eentje de subtop.

26 oktober 2019 om 17:44

Qua prestaties gezien ben je wellicht geen subtop, maar in alle andere aspecten wel. Het is ook maar net hoe je ernaar kijkt. Veel mensen vinden het ook maar al te leuk om te stellen dat Feyenoord geen topclub is (daar bedoel ik jou overigens niet mee). Feyenoord heeft simpelweg veel meer potentie, maar het word er al jaren niet uitgehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Griekenland
9 fans
Aanvaller, 41 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren