FC Twente schittert in de eerste helft en doorbreekt slechte reeks

Vrijdag, 25 oktober 2019 om

FC Twente heeft na vier nederlagen op een rij weer een overwinning geboekt in de Eredivisie. De Tukkers waren vrijdagavond in eigen huis te sterk voor FC Emmen, dat na 45 minuten spelen al op een 3-0 achterstand stond. De ploeg van trainer Dick Lukkien deed na de onderbreking nog wat terug, maar kon een verliesbeurt toch niet voorkomen: 4-1. Door de zege stijgt FC Twente naar de tiende plek; FC Emmen blijft op de veertiende plek bivakkeren.

FC Emmen is de enige Eredivisie-ploeg die dit seizoen in uitduels nog geen minuut op voorsprong stond, maar na drie minuten spelen had de club uit Drenthe al op 0-1 kunnen staan. Een scrimmage voor het doel van Joël Drommel leverde echter niets op. In de loop van de wedstrijd kregen de Tukkers meer grip op de wedstrijd, waarbij het eerste doelpunt halverwege de eerste helft te noteren viel. FC Emmen kon de bal maar niet bij het eigen strafschopgebied wegkrijgen en Haris Vuckic kon profiteren met een rake volley: 1-0.

Daarna kon het bezoek geen vuist maken en liep FC Twente uit naar een comfortabele voorsprong. Na een halfuur maakte Vuckic zijn tweede van de avond. Na een fraaie actie van Rafik Zekhnini kreeg de aanvaller de bal voor de voeten en dribbelde hij voorbij onder anderen doelman Dennis Telgenkamp: 2-0. Vlak voor rust besliste FC Twente het duel vroegtijdig dankzij Lindon Selahi. Zekhnini brak aan de linkerkant door en zag zijn ploeggenoot vrijlopen. Selahi had vervolgens weinig moeite om de 3-0 op het scorebord te zetten.

FC Emmen gaf zich echter nog niet gewonnen. Invaller Keziah Veendorp deed snel in de tweede helft iets terug door met een bekeken schot de 3-1 te produceren. Beide teams hadden vervolgens mogelijkheden om te scoren, maar onder andere Aitor Cantalapiedra en Sergio Peña konden niet scoren. FC Emmen probeerde de spanning terug te brengen, maar het was de thuisploeg dat het slotakkoord verzorgde. Telgenkamp vloerde Aitor in de zestien meter, waarna de aanvaller mocht aanleggen vanaf elf meter. Telgenkamp redde, maar kwam te vroeg uit. In tweede instantie scoorde Aitor wel, met een Panenka: 4-1.


Poll

Verwacht jij dat FC Twente dit seizoen in het linkerrijtje eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Goed gespeeld door het team, als ik het heb over de eerste helft. Na een moeizame start namelijk effectief omgegaan met kansen. Tweede helft krijg je er snel een tegen, dan helpt dat niet mee. Die kaart voor die keeper vond ik overdreven, niet nodig op zo'n moment.

Terechte overwinning, heerlijk 4 goaltjes. Keurig gedaan! Roemeratoe maakt vreemde keuzes in balbezit maar deed het niet onverdienstelijk. Ook een keer mazzel met de VAR bij de 2-0. Overigens, waarom was de scheidsrechter weer zo slecht. Het lijkt haast alsof ze er niet voor geoefend hebben..

25 oktober 2019 om 22:02

Dit is echt de slechste scheidsrechter met een uitstraling van een wc borstel.

Heerlijk eindelijk weer een overwinning met goed spel, Selahi motm voor mij. Verdediging stond ook een stuk beter, Busquets sterk en rusig centraal en Latibeaudiere verdedigend erg sterk.

25 oktober 2019 om 23:22

Met je eens behalve over het 'goede spel', ik vond die 3-0 bij rust echt ongelooflijk. Na rust was het beter.

Zehkinni is waarschijnlijk onze beste speler hoop dat Garcia hem er nu in houd. Ik begrijp dat Nakamura missichien en talent is maar Zehkinni is gewoon beter. Geen Peet Beijen is ook wel een opluchting zeg pff. Prima gozer maar maakt heel veel fouten. Hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken

25 oktober 2019 om 23:30

Persoonlijk zie ik nog steeds liever onze Peet dan Schenk in de basis. Beide spelers draaien een waardeloos seizoen maar Bijen verdient op basis van vorig seizoen meer krediet vind ik. Zehkini is wel echt een momentvoetballer he. Deed eigenlijk niets goed maar speelt dan opeens 3 man uit en staat daarmee aan de basis van de 2-0. Heeft met zijn enorme snelheid misschien wel de meeste potentie op een mooie carrière.

26 oktober 2019 om 15:02

Peet Bijen is de enige speler bij Twente die niet gepromoveerd is. Krediet vorig seizoen KKD geldt in Eredivisie niet. Was vorig seizoen al duidelijk dat KKD zijn plafond is. Hij is daar ook blijven hangen.

26 oktober 2019 om 00:32

Vindt Selahi 1 vd betere aan onze kant, al weken.. Bijtertje en voorop in de strijd. Wanneer ze alle 11 zijn mentaliteit zouden hebben...had je meer kaarten maar ook punten gehad. Met Matos hadden we er nog zo 1, waardoor het de eerste weken goed liep. 2 vechtersbazen en bikkrken 90 minuten. Zehkini zou wel een basisplaats moeten krijgen, die snelheid is prima, maar heb het idee dat ie van glas is en verdedigend aardig steken laat vallen. Ga met die Zekhini en ook met Nakamura het krachthonk in en laat ze dagelijks pap eten. Met een zuchtje wind liggen ze al.

Hands bij het eerste doelpunt, een duidelijke overtreding bij het tweede doelpunt en twee Twente spelers die te vroeg inliepen bij de penalty, maar die mocht worden overgenomen. Apart dat zulke beslissingen nog kunnen worden gemaakt met een Var. Emmen weer niets in te brokkelen en verdienden ook niets en die moeten uit echt eens punten gaan pakken, want anders kan het zomaar directe degradatie worden. Ook een fout van Lukkien om met Arias in de punt te beginnen en niet met De Leeuw wat de laatste wedstrijden juist goed liep. @@@@@ voetbalzone, als ik alinea's maak en een bericht plaats, dan zie ik geen alinea's meer terug en een brok tekst achter elkaar, graag even fixen?

25 oktober 2019 om 22:09

Aah al die 3 doelpunten waren onreglementair? Lijkt me sterk kerel, alleen de 2-0 heb je een goed punt. Succes verder, het gaat met Emmen dit seizoen echt wel goed komen.

25 oktober 2019 om 23:23

Heb net even de samenvatting gekeken maar heb niets gezien van de punten die je aanhaald 4 terechte goals

26 oktober 2019 om 14:53

Ten eerste heb ik buiten de penalty geen onreglementaire goal gezien, maar buiten dat de afgelopen weken vaak genoeg ook pech gehad met de arbitrage.

Prima de drie punten, maar vond het helemaal niet zo goed. Achterin met Schenk is elke tegenaanval gevaarlijk, traag, totaal geen voetballend vermogen. Die zou ik er nog eerder afhalen dan Bijen. Je haalt die mc huurling die normaal centraal staat, zet je back en Busquets middenvelder zet je centraal. Waar blijft dat prestatiecontract voor Douglas? Die man is weer fit, 31 en is op 50 procent beter dan zowel Bijen als Schenk. Vuckic prima werklust, maar zie hem liever met Selahi en Brama op het middenveld en Berggreen op 9. Trainer maakt voor mijn gevoel rare keuzes, tegen Emmen kom je ermee weg. Overall...erg matig thuis tegen met alle respect Emmen, bijna 30.000 man op de tribune, erg magertjes. 2 Doelpunten waar de bal wat gelukkig valt, alleen de derde is een prima aanval. De pingel is een schwalbe en goedmakertje, minuut ervoor wordt Schenk naar beneden getrokken wat er wel 1 had moeten zijn. Onbegrijpelijk dat de Var daar niet ingrijpt. Ook triest dat de VAR moet ingrijpen omdat een keeper te vroeg van zijn lijn komt, dat moet je toch zelf kunnen beoordelen, nog even en we hebben helemaal geen scheids op het veld lopen.

26 oktober 2019 om 14:57

Wie zegt dat hij fit is? Hij is regelmatig in Hengelo en Enschede te vinden maar hij oogt toch allesbehalve fit. Hij traint volgens mij mee bij Barbaros in Hengelo, maar dat wil niet zeggen dat hij ook fit genoeg is voor FC Twente. Ik snap de vraag naar Douglas, maar hij heeft in de afgelopen 27 maanden geen enkele officiele wedstrijd gespeeld en in het jaar daarvoor mocht hij slechts 674 minuten op komen draven. Ik denk niet dat je hem ooit nog terug gaat zien als profvoetballer.

Zonde zonde, begin je aardig met balbezit en redelijk voetbal, krijg je 2 frummelgoals cadeau en dan ben je klaar. Daarna weinig tegenstand kunnen bieden. Dank aan de Twentefans voor de gastvrijheid, we hebben het feest niet bij kunnen wonen, maar het is een mooi gebaar!

25 oktober 2019 om 22:34

Pena is trouwens wel echt een hele goeie, als hij dit niveau vast houdt zie ik hem nog wel meekomen bij een Utrecht of Vitesse

Wat vinden jullie eigenlijk van Roemeratoe?

25 oktober 2019 om 22:39

Talent, eerste helft matig, tweede helft wat beter. Vraag me af of hij niet te snel voor de leeuwen wordt gegooid,aan de andere kant moet hij minuten maken natuurlijk. Ik was in zo’n wedstrijd voor de ervaring van Brama gegaan. Met Roemeratoe in de basis hebben we weinig verloren, in die slechte serie koos hij voor een ander middenveld.

25 oktober 2019 om 23:44

Persoonlijk vind ik Roemeratoe nogal onzeker over komen. Hij neemt geen enkel risico en past veelal balletjes breed of naar achter. Daarnaast lijkt hij ook zwaar te kort te komen wanneer er echt geknokt moet worden, wat pijnlijk duidelijk werd tegen het fysiek sterke middenveld van Feyenoord bijvoorbeeld. Garcia verkiest deze speler echter boven cultheld Wout Brama, wat toch best opmerkelijk is. Ik neem aan dat Romeratoe op de training steeds laat zien goed bedreven te zijn in het positiespel, wat waarschijnlijk maakt dat Garcia zo gecharmeerd is van hem. Het is natuurlijk altijd wel leuk om te zien dat er een speler uit eigen jeugd doorbreekt, nu alleen hopen dat hij grote stappen gaat zetten!

26 oktober 2019 om 00:02

Ik was ook met Brama begonnen, maar goed steeds met Roemeratoe in de basis pak je punten. Brama is cultheld en stond vorige week niet op zijn eigen plek, speelde rechts op middenveld en was gewoon drama en te traag, met oog op de toekomst moet Roemeratoe ook minuten maken en veel spelen. In zo’n pot was ik voor de ervaring gegaan, maar goed blijkbaar geldt bij deze trainer wel dat je geen foutjes moet maken. In principe is dat wel een goed teken, daar haal je voor een groot gedeelte de gemakzucht weg en worden ze wat scherper van. Ik had Zerouki wel wat vaker verwacht bij het eerste, deed het prima in de voorbereiding. Zo’n jongen moet er toch ook gewoon bijzitten.

26 oktober 2019 om 15:01

Een redelijk talent, maar eerlijk gezegd niet meer dan dat. Een aantal seizoenen geleden leek hij een groot talent te zijn samen met Trotman, maar hun ontwikkeling verloopt traag en Roemeratoe heeft te veel zwakke punten. Trotman is inmiddels vertrokken naar Den Bosch. Roemeratoe is onzeker aan de bal en heeft veel balverlies. Dat is voor een middenvelder natuurlijk funest. Hij werkt overigens wel hard, maar hij zal echt beter moeten wil hij aan blijven haken. Maar goed, hij is nog maar 20 jaar dus er zal vast nog wel wat in het vat zitten.

26 oktober 2019 om 15:09

Roemeratoe heeft te weinig handelingssnelheid. Kan nog komen. Maar die jongen is nog teveel met zichzelf bezig terwijl weer op die plek iemand nodig hebben die de boel bij elkaar houdt. Brama kan dat veel beter. Die zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld Espinosa niet steeds uit zijn verdedigende taak loopt.

De var moet echt een draai om zn oren krijgen. Het boeit mij echt niets wie hier wint, maar aa je de eerste penalty opnieuw laat nemen dan moet de tweede ook opnieuw. Er gebeurt precies hetzelfde.

25 oktober 2019 om 23:00

Het verschil is dat de 2e raak was. Dan hoeft hij niet overnieuw... Waarom was dat niet zijn 2e geel trouwens? De overtreding op Aitor diw de penalty opleverde had ook geel moeten zijn.

25 oktober 2019 om 23:01

Het verschil is dat hij de tweede penalty scoort, je gaat geen goal ontnemen door een overtreding van de tegenpartij. Als er een overtreding op Promes wordt gemaakt maar hij nog steeds weet te scoren, dan gaat de scheids toch ook niet fluiten?

26 oktober 2019 om 01:16

Deze scheids misschien wel haha. Gaat een speler op de grond zitten, hij laat doorspelen en fluit af het moment dat Twente in de 16 door breekt haha. 2 seconde later scheidsrechter bal.

26 oktober 2019 om 15:12

Nieuwe regel. De bal werd tegen de scheids aangeschoten. Die geldt nu niet meer als dood object en dus wordt dat scheidsrechtersbal.

25 oktober 2019 om 23:02

Ja klopt viel mij ook op. Het is alleen wel een moeilijk onduidelijk iets. Want wat ga je dan doen nog een gele kaart geven want dan is het rood en de keeper heeft er voordeel bij als die hem houdt een speler heeft er geen voordeel bij als die scoort

25 oktober 2019 om 23:24

Idd...vlak voor de penalty wordt Schenk bij een corner naar beneden getrokken, var ziet het niet. Geval Aitor is een optelsom, vond het persoonlijk geen penalty, maar een schwalbe, springt voordat ie geraakt wordt, moet de var ook kunnen zien. Een paar Emmen spelers hadden al geel en werden opzichtig gespaard door de arbitrage. Van mij had de pingel niet overnieuw genomen hoeven te worden, maar ja is makkelijk zeggen wanneer je wint. Ik en veel mensen om mij heen in het vak verbaasden zich. Als het ons zou gebeuren wordt je ook gek.

Tweede goal hebben we wat geluk. Echter doet de uitslag niks onder van het spelbeeld. Twente gelukkig en terecht de punten in eigen huis gehouden.

Dit zijn de belangrijke partijen, Emmen is een concurrent en die moet je onder je houden, dikke prima dus!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren