Vermeer: ‘Een schwalbe, je wordt gewoon in de maling genomen’

Donderdag, 24 oktober 2019 om

Door twee strafschoppen in de eerste helft incasseerde Feyenoord donderdagavond een 2-0 nederlaag tegen Young Boys. Bij de Rotterdammers gaat niemand in discussie over de eerste penalty, die het gevolg was van een onbegrijpelijke handsbal van Edgar Ié, maar Kenneth Vermeer stelt dat de tweede strafschop onterecht was. In de ogen van arbiter Jakob Kehlet beging de doelman een overtreding op Roger Assalé.

Na 27 minuten liep Assalé weg uit de rug van Marcos Senesi, na een steekpass van Michel Aebischer. Vermeer kwam uit zijn doel en Assalé tikte de bal opzij, alvorens Vermeer zijn handen uitstak. Assalé liet zijn voeten staan, werd geraakt en ging naar de grond. "Ik ga naar de bal en trek mijn handen terug. Je ziet ook aan de manier van vallen dat er helemaal niets aan de hand is", stelt Vermeer na afloop in gesprek met FOX Sports. "Een schwalbe. Je wordt gewoon in de maling genomen, als je een beetje verstand hebt van voetbal dan zie je gewoon dat dit een schwalbe is."

Voor de eerste penalty heeft hij daarentegen wel begrip. In een kopduel met Jean-Pierre Nsame stak Ié zijn armen hoog in de lucht en toucheerde hij de bal. "Ik zie Edgar met zijn handen naar de bal gaan, dan weet je meteen dat je een penalty tegen gaat krijgen. Ik was een beetje verbaasd, maar je weet ook gelijk dat het fout zit", aldus Vermeer. Ploeggenoot Jens Toornstra noemt het in gesprek met RTL7 'geen slimme actie'. "Ik hoop dat hij dat zelf ook weet. Het is net in de kleedkamer wel tegen hem gezegd."

"Tegen Rangers FC was er ook zo'n moment. Hij weet dat zelf ook, maar in het heetst van de strijd gebeuren dat soort dingen helaas. En helaas bij ons nu twee keer", aldus Toornstra. Leroy Fer heeft er 'niet zoveel woorden voor', geeft hij aan via de officiële clubkanalen. "Hij probeert te springen en raakt de bal met zijn hand. Het is dom, dat moet ook gewoon gezegd worden. Als je vroeg in de wedstrijd zo de goals weggeeft, wordt het moeilijk. Zeker in Europa, waar de tegenstanders slimmer zijn."


Poll

Was de tweede strafschop voor Young Boys terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ruudos)

over wat loop je nou nog te klagen? als je zo slecht speelt moet je alleen naar jezelf kijken en niet wijzen naar een scheids of weet ik veel wat

25 oktober 2019 om 00:02

“Heej Kenneth, wat gebeurde er nou bij die tweede penalty?” “Tsja, we speelden slecht!”

25 oktober 2019 om 00:28

@ijsmuts exact dat! we speelden slecht en dan kan het gebeuren dat je 2 penalty's om je oren krijgt maar hij komt met een heel lulverhaal over een of andere schwalbe

25 oktober 2019 om 00:41

Over lulverhalen gesproken. Mijn hemel. Ook als je slecht speelt kun je toch onterechte pingels tegen krijgen? Dan mag je daar toch ook wat van vinden, ook al speel je slecht? Jeetje Japie, jij hebt echt werkelijk overal een mening over.

25 oktober 2019 om 01:00

@commandprompt Feyenoord is mijn club dus dan mag ik hier sowieso een mening over hebben en om dan te zeiken over een vermeende schwalbe van de tegenstander of een arbitrale dwaling vind ik totaal misplaatst als je zelf zo hopeloos faalt. Feyenoord moet zich schamen voor deze wanprestatie

25 oktober 2019 om 01:18

Als je zo redeneerd dan zou je als Feyenoord supporter je niet negatief uitlaten over andere clubs, maar stil zijn en kijken hoe andere clubs spelen.slecht spelen of niet , als je denkt of er van overtuigd bent dat het een swalbe is dan mag je dat benoemen. En natuurlijk ook kritisch naar je zelf kijken. Volgens mij is dat wel mogelijk

25 oktober 2019 om 08:30

Misschien moet je even bedenken dat dit een stukje is uit een heel interview, waarin hij ook aangeeft dat ze gewoon heel slecht speelden. En waarin de interviewer specifiek vraagt naar de 2 penaltymomenten.

25 oktober 2019 om 10:15

Iedereen heeft over alles een mening, daarin verschilt Japie weinig van jou of mij. Daar kun je het mee vinden of je bent het er niet mee eens.

25 oktober 2019 om 06:55

Hij heeft gewoon een terecht punt hier toch. Is geen pingel. Want dan speel je slecht en krijg je ook nog een onterechte pingel tegen.

Hij laat z'n benen hangen ja maar er is gewoon contact, gewoon een domme actie van Vermeer en een terechte penalty.

25 oktober 2019 om 00:03

Niet mee eens. Als je t kan ontwijken is t een schwalbe. Als je zelf t contact opzoekt is t geen overtreding

25 oktober 2019 om 01:34

Ik vind een schwalbe meer iets als dat je met opzet doet alsof je wordt geraakt terwijl je niet wordt geraakt. In dit geval moet hij dus zijn best doen om niet over Vermeer te struikelen. Dat noem ik geen schwalbe.

25 oktober 2019 om 06:44

Kyle, zoals het al beginnen met vallen voordat je de keeper raakt? Zoals het alvast draaien van je lichaam zodat je valt maar niet vervelend terecht komt? Laat ik zeggen, op woensdag had men dit geen penalty gevonden.

25 oktober 2019 om 08:33

Hahahahaha.... zijn best doen om niet over Vermeer te struikelen. Jij maakt het helemaal mooi. Beter als keeper maar achter je doel gaan staan dan, want wie weet is er een speler die gaat liggen omdat hij anders zn best moet doen om de keeper niet tegen te komen in het strafschopgebied...

25 oktober 2019 om 09:55

Hij probeert Vermeer juist te ontwijken door te vallen en wordt alsnog geraakt. Zo kun je het ook bekijken

25 oktober 2019 om 00:14

Hij is al aan het vallen voor hij de handen van Vermeer raakt. Lijkt mij een schoolvoorbeeld van een Schwalbe. Al zullen bijv. Suarez, Robben en Neymar ook nog wel wat pareltjes in hun historische repertoire hebben zitten.

25 oktober 2019 om 02:01

Vermeer komt als een wilde in en raakt de schoenen van de speler. 90% van de aanvallers gaan dan liggen en meestal krijgen ze dan een penalty. Als je objectief kijkt is het gewoon meer een pingel dan niet. Maar het is gewoon triest om te zien hoe Feyenoord speelt op dit moment. Ik heb het aanstellen van Stam nooit begrepen. Hij heeft het alleen bij Reading het eerste jaar goed gedaan, toen hij voortborduurde op het werk dat de vorige coach in een half jaar had opgebouwd. Het tweede jaar bij Reading was echt een drama. Bij Zwolle vond ik hem nou ook niet echt super presteren.

25 oktober 2019 om 07:14

Dat laatste heb ik nooit begrepen. Toen stam trainer werd stond zwolle 16e met 15 punten uit 17 wedstrijden. Met die degradatiekandidaat behaalde hij vervolgens 24 punten uit de volgende 17 wedstrijden (en speelde zich ruimschoots veilig). Als hij 2 van zulke seizoenshelften had mogen draaien eindigt zwolle op plek 7. Uitstekend toch?

25 oktober 2019 om 08:37

De schoen raakt de hand van Vermeer bedoel je. En dan praten over ‘als je objectief kijkt’. De hand van Vermeer ligt plat op de grond op het moment dat de schoen hem raakt. In de super slowmo zie je ook gewoon dat de speler zijn 2 voeten al laat hangen voordat ze bij de hand van Vermeer in de buurt zijn. Dat is wat je ziet als je objectief kijkt. Niet dat wat jij zegt.

25 oktober 2019 om 11:03

Komt het argument "contact" weer. Tja voetbal is een contactsport.

Tsja. Het zijn en blijven wel Zuid-Duitsers. Volgens mij komt Vermeer ook wel een beetje te laat hoor.

25 oktober 2019 om 08:12

Vermeer lag al. En die speler liet z’n been daarna expres hangen

100% schwalbe. Zeker als je de herhaling ziet. De aanvaller tikt de bal naar de zijkant en valt tegen de handen van Vermeer aan. Met een VAR was deze nooit gegeven. Neemt niet weg dat Feyenoord verdiend verliest dus dat deze onterechte penalty uiteindelijk geen moer uitmaakt.

25 oktober 2019 om 00:08

Je weet het nooit met de var... Ik vind wel dat je volledig gelijk hebt.. Ik stoor mij sowieso erg aan dat soort gezochte contact momenten... Gewoon het naaien van je collega's.

25 oktober 2019 om 00:10

Haha, dat hebben we woensdagavond gezien ja.

25 oktober 2019 om 10:16

Sinds wanneer is een speler van Young Boys een collega van een Feyenoorder? Een vakkenvuller van Albert Heijn is toch ook geen collega van een kassière van de Jumbo?

Als je zo duikt als Vermeer dat deed dan moet je gewoon de bal aanraken. De aanvaller gaat so wie so voor de strafschop, dus je moet met volle overtuiging voor de bal gaan. Het was de verkeerde keuze van Kenneth en dus een terecht strafschop. Of het nou een schwalbe was of niet is irrelevant in dit geval.

25 oktober 2019 om 00:27

Keeper tegen aanvaller, of aanvaller tegen keeper. Hoezo is dat niet relevant bij het toekennen van een penalty?!?

25 oktober 2019 om 00:36

Omdat Vermeer duikt, de bal niet aanraakt, maar de speler wel. Dat zijn de regels. Punt.hoe makkelijk de aanvaller wel of niet naar de grond gaat is absoluut irrelevant.

25 oktober 2019 om 00:38

@Bereta wat wel relevant is, is of hij al valt voordat Vermeer hem aanraakt, wat hij dus doet, dus geen strafschop.

25 oktober 2019 om 00:47

Dus ieder contact tussen een aanvaller en een keeper is een strafschop? De speler moet wel door toedoen van de keeper ten val worden gebracht. Dat is hier niet het geval. De speler is al aan het vallen voor er contact is. Bovendien speelt de speler de bal naar links en springt hij zelf naar rechts. Eigenlijk is het gewoon een overtreding van de aanvaller want hij springt tegen de keeper aan zonder dat de bal in de buurt is binnen de 5 meter waar de keeper een beschermde status heeft. Maar zonder gekheid. Ik snap op volle snelheid nog wel dat de scheids 'm geeft. De herhaling moet zelf jou op z'n minst een beetje doen twijfelen Bereta...

25 oktober 2019 om 06:59

Bal naar links tikken en zelf rechtdoor vallen waardoor dat contact ontstaat is ook relevant

25 oktober 2019 om 08:42

Lachwekkende reactie. Anders maak jij even je eigen spelregels. Vermeer neemt hoogstens het risico dat een speler er gebruik van maakt om een schwalbe te maken. Maar zeggen dat het een spelregel is, daarmee maak je jezelf echt volkomen belachelijk.

25 oktober 2019 om 06:58

Hij houdt zijn handen netjes laag, zijn benen uit de buurt. Ik zie best waarom Vermeer t uitlegt als schwalbe. Over het hele veld zijn zulke contact momenten die gewoon kunnen doorgaan. Gewoon slecht gefloten.

Waar Feyenoord een onterechte penalty tegen krijgt, had Ajax er gisteren een moeten hebben. Totale willekeur bij de scheidsrechters.

Waarom zou je als keeper überhaupt zo uitkomen? Ik snap dat echt niet, ik heb echt heel zelden een keeper op volle snelheid met de armen gestrekt een steekbal zien pakken. Enige wat ze op die manier pakken, is de enkel van de tegenstander, die inderdaad ook echt geen moeite doen om die handen te ontwijken. Geef ze geen ongelijk...

Je láát je in de maling nemen naar mijn mening. Waarom zou je naar die bal duiken? Je weet dat alles wat die speler dan hoeft te doen de bal wegtikken is, ongeacht waarnaartoe, en vallen bij t eerste contact. Vermeer raakt de bal niet en de speler duidelijk wel, daar lijkt me toch geen speld tussen te krijgen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren