‘De Champions League met Ajax is de voetbalvorm van bingewatchen’

Donderdag, 24 oktober 2019 om

Ajax ging woensdagavond op pijnlijke wijze vlak voor tijd met 0-1 onderuit tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League. Invaller Michy Batshuayi schoot via de onderkant van de lat raak en bezorgde de Engelsen drie punten. De Nederlandse kranten zagen twee gelijkwaardige ploegen. Waar De Telegraaf zijn vraagtekens zet bij het optreden van de VAR, wordt in de andere kranten de nadruk gelegd op het allesbehalve swingende spel van de thuisploeg.

Beroving in ArenA kopt De Telegraaf in de editie van donderdag. De krant gaat diep in op het afgekeurde doelpunt van Quincy Promes in de eerste helft. Na een van richting veranderd schot van Hakim Ziyech schoot de buitenspeler raak bij de tweede paal. Volgens de VAR stond de Oranje-international enkele centimeters buitenspel. “Maar nadere bestudering van het moment leerde dat het beeld pas werd stilgezet op het moment dat de bal al ver van de voet van Ziyech af was. En dus werd Ajax, dat al volop feest vierde, een zuivere goal ontnomen”, zo schrijft de verslaggever.

Volgens het dagblad eiste de arbitrage een negatieve hoofdrol op in de Johan Cruijff ArenA. “Terwijl het na afloop alleen over het boeiende schouwspel had moeten gaan. Over de uitstekende optredens van Daley Blind en Joël Veltman, die de levensgevaarlijke Tammy Abraham volledig in hun zak hadden, bijvoorbeeld.” Edson Álvarez en Lisandro Martínez verdienen volgens de krant ook de credits. “Omdat zij het middenveld weer uitstekend Europa-proof maakten. En dan was er na zijn absentie bij RKC Waalwijk natuurlijk ook weer Nicolás Tagliafico. De Argentijnse terriër toonde de eerste negen minuten met vier (!) kiezelharde tackles op de bal dat er door de Ajax-spelers geen cadeautjes zouden worden uitgedeeld.”

“Na bijna een half jaar weet Ajax weer wat verliezen is”, schrijft het Algemeen Dagblad. Er wordt gesproken van 'een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen lange tijd de aanvalslust van de tegenstander wisten te neutraliseren'. “Hoezeer Ten Hag vooraf nog hamerde op het balbezit van zijn ploeg, met daarin geduld en vastigheid als focus, juist op dat vlak viel Ajax het nodige te verwijten. Chelsea zette druk waar het kon en hield de ruimtes tegelijk compact, waardoor creativiteit en handelingssnelheid was vereist in de opbouw van de Amsterdammers om door de Engelse linies heen te spelen.”

Ten Hag: 'Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar'

“Te vaak was het een kwestie van net niet bij Ajax, waarbij ook de sterkhouders in de aanvalslinie te weinig zichzelf konden onderscheiden”, zo vervolgt verslaggever Freek Jansen. “Met de nederlaag is een einde gekomen aan een maandenlange ongeslagen reeks. Op 8 mei, na de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, liepen de Ajacieden voor de laatste keer met een nederlaag van het veld. Negentien officiële duels zonder verlies waren het vervolg. Toch zal niet zozeer de nederlaag, maar vooral het moeizame spel in balbezit stof tot nadenken geven in de hoofdstad.”

“Misschien was het wel goed voor iedereen, voor de trainer van Ajax, voor de spelers zeker, voor de fans ook”, schrijft Trouw. “Het was te gek geweest, de volle winst na twee curieuze wedstrijden in de Champions League League – na dat al zo mooie vorige seizoen. Gisteren voelde Ajax en alles wat eromheen hangt, weer eens hoe Europees voetbal ook kan voelen.” De krant gaat in op het spel van Chelsea-captain César Azpilicueta, dat symbolisch zou zijn geweest voor de wedstrijd. “Hoe hij Ajacieden achteloos wegzette, hoe hij er steeds een oog in had waar de bal zou vallen. Als Ajax nog het gevoel kon hebben dat het, zoals al vaker, toch nog wel goed zou komen, dan drukte hij dat met zijn medeverdedigers de kop in.”

Welke Ajacied krijgt een 4,5 na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea?

Bekijk hier ons spelersrapport van Ajax tegen Chelsea.Lees artikel

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf voorafgaand aan het duel nog aan dat zijn ploeg een punt over de streep zou trekken als tijdens de wedstrijd zou blijken dat er niet meer in zou zitten. Toch werd vlak voor tijd een gelijkspel uit handen gegeven. In de slotfase werden Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong nog binnen de lijnen gebracht, maar een punt zat er niet meer in. “Ten Hag en zijn spelers leerden dat schuiven en denken in varianten niet altijd het heil kunnen brengen. Een tegenstander kan beter zijn, voller van inhoud - een les die Ajax weer eens moest leren.”

De Volkskrant schrijft donderdag over een 'onherkenbaar Ajax'. Verslaggever Willem Vissers plaatst vraagtekens bij de wissel van Promes, die werd vervangen door David Neres. “De gevaarlijkste aanvaller, terwijl bijvoorbeeld Ziyech zichtbaar vermoeid was en zijn verdedigende taken verwaarloosde. Linksachter Marcos Alonso had bijna vrij spel.” Hoewel het voetballend van beide kanten niet overhield, was de spanning om te snijden. “De Champions League met Ajax is de voetbalvorm van bingewatchen. Het is bijna verslavend. Elke keer is daar de voorpret op die ene aflevering. Als die is afgelopen, met een plot dat euforisch of droevig stemt voor de supporters, is daar het verlangen naar het volgende deel. Bijna altijd is het gebodene meeslepend, zelfs als de wedstrijd niet goed is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door binny)

Ze verliezen dan wel gisteren, maar Ajax is wel de laatste 2 jaar echt goed bezig. Dit kan niemand ontkennen. Als PSV supporter blijft het wel mooi om de Arena zo stil te zien vallen na een goal. Het mooiste is natuurlijk als PSV daar zelf wint, maar ook als andere ploegen daar winnen is die stilte heerlijk. Vooral omdat bepaalde supporters te koop lopen met het feit dat Ajax de beste is. Vorig jaar met Spurs (Lucas) was ook een heerlijk moment. Voor de spelers zelf vind ik het vrrselijk. Een Tadic, Ziyech en van de Beek gun ik persoonlijk alle succes.

24 oktober 2019 om 07:30

Als een goal in de slotfase zo goed als de winnende is is dat niet zo vreemd toch. Valt de goal veel eerder, is de F-Side alweer begonnen met zingen voor de aftrap. Na Spurs was even anders, duurde het wat langer. Het is trouwens maar waar je van kan genieten. Luister liever naar de sfeer, al zou PSV in de 90e min de winnende maken tegen Linz vind ik dat juist prima.

24 oktober 2019 om 08:42

Het is maar wat jullie sfeer noemen, eerder geluid maken om de stilte maar weg te houden. Een brulaap met megafoon die om de minuut wat uitkraamt en een trommel die een of ander ritme aanhoudt. Er staat nog net geen dirigent met een honkbalknuppel. Geef mij maar de oprechte sfeer, met zijn stiltes als het spannend of saai is, dan die geforceerde ultra-sfeer met die one size fits all- "liedjes" die je bij elke ultra-club hoort. Ha sfeer.

24 oktober 2019 om 08:45

Die vent met de megafoon gister... ik denk dat menige kijker flink wat hersencellen is verloren door dat onzinnig geblaat waar de schaapjes maar graag wat willen volgen

24 oktober 2019 om 08:49

Ja lachwekkend en genant. Maar nog altijd beter dan geen sfeer zoals voor die ultra-zooi, dat moet ik ze nageven.

24 oktober 2019 om 08:50

Persoonlijk vind ik de sfeer in de Arena ook helemaal niks. Zoals je zelf zegt een brulaap met een megafoon, wel een erg beperkt aantal liederen, een soort discoshow van te voren en door de club gefaciliteerde vlaggetjes en wanneer het niet loopt vallen ze stil. Niet mijn ding, maar er zijn ook mensen die het prachtig vinden. Ieder zijn ding natuurlijk.

24 oktober 2019 om 07:32

Mooi. Goede bijdrage ook. De stilte in 't psv stadion is nog nooit gevallen. Maar daarvoor moet er ook eerst geluid gemaakt worden.

24 oktober 2019 om 07:32

Terwijl psv iedere thuiswedstrijd simply the best afspeelt... Zo kun je voor iedere club wel iets bedenken.

24 oktober 2019 om 08:09

@Futures Ja... en Feyenoord Speedy J - Pullover.... Zit er toch 1 kern van waarheid in de liedjes.

24 oktober 2019 om 07:33

Ik vond het als Ajax supporter helemaal niet mooi dat PSV de finale van de CL toen net niet haalde, had er zelfs de balen in. En in die tijd deden veel PSV supporters hier ook uit de hoogte maar daar laat ik mijn eigen gevoel niet van afhangen.

24 oktober 2019 om 07:44

Alsof de gemiddelde PSV supporter zo bescheiden was tijdens hun gloriejaren. Dit is gewoon wat succes met supporters doet. Bij werkelijk elke grote club in de hele wereld zeggen supporters dat zij de beste zijn, maar blijkbaar is het heel populair om te zeggen dat Ajax supporters daar uniek in zijn. Mooi hoor dat je zo van de stilte geniet. Helemaal omdat PSV überhaupt niet aanwezig is in de CL. Je zet jezelf behoorlijk voor lul.

24 oktober 2019 om 08:02

Ach, ik woonde in Eindhoven voor mijn studie aan de TU/e gedurende 4 kampioenschappen (en drie op rij) van PSV. Ik kan je zeggen dat er bij jullie ook maar zat mensen mee te koop liepen dat zij de beste waren hoor, en dat Eindhoven de voetbalhoofdstad van ons land is. Zulke gasten heb je er overal bij en langdurig succes versterkt dit alleen maar. Opvallend is altijd dat gasten die mond het meest vol hebben van de 'Amsterdamse arrogantie' vaak zelf weinig sympathiek en lichtelijk arrogant overkomen, zo ook sommige leden hier op VZ. Ach, ik zou zou zeggen, geniet van het stilvallen van de JC Arena, denk vooral dat bij jouw eigen ploeg de tribunes niet stil vallen als je in de 85' het deksel op neus krijgt in de CL, lijkt me erg realistisch! Hopelijk kunnen wij tegen PSV in de Arena dan weer blijven juichen tot het laatste fluitsignaal

24 oktober 2019 om 14:25

Gedurende 4 kampioenschappen waarvan 3 op rij,ik weet niet over welke periode je het hebt,dat is de afgelopen 20 jaar niet gebeurt bij PSV...

24 oktober 2019 om 16:47

Excuus moet natuurlijk zijn tijdens de 3 kampioenschappen in 4 jaar**

24 oktober 2019 om 08:40

Ten Hag gokte op een gelijkspel en heeft verkeerd gegokt. Haalt Promess die redelijk goed in de wedstrijd zat eruit en laat spelers zoals Dest, Alvares en Ziyech staan terwijl na een uur al zichtbaar vermoeid waren. Vervolgens stuurt hij Huntelaar weer naar de bank terwijl hij al een kwartier heeft lopen warm lopen en dan als Ajax een tegengoal krijgt mag hij met Siem de Jong alsnog komen opdraven. Het heeft geen zin om 4 minuten voor tijd nog 2 verse krachten in te brengen. Het tegendoelpunt is al gevallen doordat je verdediging vermoeid is geraakt en minder scherp is en je hebt door deze veels te late wissels ook geen tijd meer om het te herstellen.

24 oktober 2019 om 08:46

Ik weet nou niet of ik je reactie sympathiek of toch een beetje treurig moet vinden. “Als andere ploegen daar winnen is die stilte heerlijk”. Bij nader inzien vind ik hem toch vooral sneu.

24 oktober 2019 om 09:21

Meen je dat nou serieus?! Ik ben m’n hele leven al voor Ajax en in de eredivisie anti PSV, maar in Europa hoop ik toch altijd wel dat ze winnen. Erg treurig dat je zo anti kan zijn dat je zelfs geniet als een Nederlandse ploeg verliest van een team uit een ander land.

24 oktober 2019 om 10:01

Als je als nederlander vind dat het doelpunt van moura een heerlijk moment was, ben je niet helemaal zuiver. Calimero complexAmbrosini die de 2-1 maakte in 2005 was voor veel ajax supporters ook geen heerlijk momentZielig leedvermaak

24 oktober 2019 om 10:21

Mooi he ? Genieten he? Dat een club uit je land in de slotfase verliest.

24 oktober 2019 om 11:11

Genieten was het niet. Maar het gat in de eredivisie is al Zo mega groot. En dat komt door goed beleid van Ajax, maar met elke overleving in de Cl voor Ajax wordt het gat groter en de eredivisie minder leuk. Dus voor de eredivisie is het beter als Ajax snel uit de Cl ligt, en de spelers een stuk minder waard worden. Zodat de strijd om de titel de komende 10 Jaar spannender wordt, want dit jaar is Ajax kampioen in februari, en dat zullen Ajacieden leuk vinden, maar voor de spanning is dat niks aan. Het argument dat de eredivisie beter wordt als Ajax verder komt telt ook niet. Ajax wordt beter als Ajax verder gaat, en als je dus niet voor Ajax bent, maar voor Psv/ Feyenoord Az Vitesse Utrecht, ploegen die allemaal proberen bovenin mee te doen, probeer je dat gat te dichten. Zelf goed beleid voeren, en proberen Europese beter te worden, en hopen dat je concurrent steken laat vallen en slechter beleid gaan voeren. Sorry dat ik hoop dat Ajax minder succesvol wordt, zodat wij ook kans hebben op een titel de komende jaren.

24 oktober 2019 om 11:31

Dit Ajax zal helemaal geen kampioen worden in februari, nu niet en nooit niet. Hoezo denk jij dat PSV (en Feyenoord, AZ, Vitesse, Utrecht..) ineens 30 punten gaat verspelen van augustus - februari, dat is namelijk nodig om zo vroeg kampioen te worden. Zelfs PSG of Celtic worden niet zo vroeg kampioen. PSV zal (vrijwel) altijd gewoon tot ver aan het einde kunnen mee doen want ook zij hebben een selectie die kwalitatief veel beter is dan 16/18 Eredivisie teams.

24 oktober 2019 om 12:10

Feyenoord en Utrecht doen dat al. Maar misschien is februari net te vroeg, maar Ajax gaat zeldzaam vroeg kampioen worden dit jaar. Psv laat ook al een hoop liggen. Dit zijn statische de slechtste periode van Ajax, en ze staan voor, waar de normaal in de achtervolging moeten. Maar nogmaals ik heb niks tegen het succes, maar ik kan er niet voor zijn, want de eredivisie strijd om de titel wordt minder en minder leuk. En dat heeft Ajax met goed beleid voor elkaar gekregen. Ze hebben van Ajax een merk gemaakt, en dat werpt ze vruchten af, in combinatie met een mooie geschiedenis en goede talenten. Zorgt voor veel geld en een goede infrastrucuur. Verschil met psv, ongeveer 48 miljoen nette winst. Salaris plafon ligt 1,5 miljoen hoger, en daarnaast gokt Psv met Alles wat ze hebben. Ze leven boven hun staand. Als ze een jaar geen succsvollr Transfers hebben, zijn ze klaar.

24 oktober 2019 om 15:12

Er kwam ook zo veeel geluid van de PSV fans toen Ajax op bezoek kwam toch, saai en zwak publiek daar.

Maar even serieus die regel bij die handsbal slaat toch nergens op,nu heb je gewoon een vrijbrief om op wat voor manier een tegendoelpunt te voorkomen als de grens met ze vlag omhoog staat,want ze gaan er alleen nakijken als er een doelpunt uit onstaat

24 oktober 2019 om 07:32

Klopt, maar kijk.. Waar trek je dan de grens? Nu met het schot van Donny of had hij de bal ook nog naar Ziyech ofzo mogen afleggen voor de grens ging vlaggen. Miss voortaan helemaal niet meer vlaggen tot t spel stil ligt. Maar dan kan je juist weer een onterechte goal op de tegen aanval tegen krijgen..

24 oktober 2019 om 08:07

Ik denk dan wachten tot het gevaar van de aanval weg is,dit is dus eigenlijk waar de var voor is dit soort situaties eerlijk beoordelen

24 oktober 2019 om 07:38

Klopt. Ik zou zodra ik zag dat de grens zijn vlag omhoog steekt als een keeper op de bal duiken. Het maakt immers toch niet meer uit wat je doet!

24 oktober 2019 om 09:23

Ik zou als speler gewoon de bal vastpakken, mag allemaal. Lekker de bal uit het doel slaan, als de grens vlagt voor buitenspel is alles toegestaan.

Buitenspel is iedere keer weer een punt van discussie. De regel schiet zijn doel voorbij. Het is ook een regel dat niets met sport te maken heeft, pure spelbederf.

24 oktober 2019 om 07:39

Dan ga je clubs zien die in hun doelgebied gaan blijven,en je gaat van die balletjes wachters krijgen die blijven gewoon 90 min in de 16 staan hoeven ze alleen maar die bal naar voren te pompen

24 oktober 2019 om 07:57

Dat is inderdaad het doel van buitenspel Frankly, dus de regel schiet zijn doel voorbij als je millimeters gaat vlaggen zoals Futures zegt. Fijn dat jullie het zo eens zijn.Nu de regel er is, is buitenspel natuurlijk buitenspel helaas, zeker met de VAR moet het heel simpel zijn. Moeten ze wel het juiste moment van spelen pakken.Chelsea verdiend gewonnen gisteren trouwens.

24 oktober 2019 om 08:26

Daar ben ik het ook mee eens. Ze zouden eigenlijk een marge van een meter ofzo aan moeten houden. Dan voorkom je wel dat er 1 speler in de 16 blijft wachten op de lange bal, maar heb je niet het probleem dat goede goals worden afgekeurd op milimeters verschil die ook nog eens discutabel zijn. Als je dan toch zo nodig de buitenspelval wil houden zoals deze is en daar techniek voor wilt gebruiken, maak dan gebruik van goede techniek. Met chips in de bal en in de schoenen van de spelers kun je op ieder moment weten waar de bal is en de spelers, dus ook het exacte moment bepalen dat de bal de voet verlaat, en dan bepalen waar iedere speler zich op het veld bevindt. Dan wordt het wel beter wat betreft de eerlijkheid, maar in mijn ogen is dat helemaal niet nodig en moet je gewoon de hele regel aanpassen zodat het niet zo'n milimeterwerk is.

24 oktober 2019 om 08:43

Je moet toch ergens een grens trekken? Als het dan 1,001 meter buitenspel is is het toch nog steeds 1 centimeter buitenspel?

24 oktober 2019 om 08:43

*millimeter

24 oktober 2019 om 11:15

Nee dat hoeft helemaal niet. Het veld hoeft dan eindelijk ook geen 100 meter lang meer te zijn. Buitenspel afschaffen, veld kleiner maken, ingooi veranderen in intrap.

Ojee, nu is de VAR ineens hot en de boosdoener terwijl ik tal van clubs op kan sommen die ook in dat "architecten verhaal" hebben meegedeelt en zo veel onrecht is aangedaan. Sommige kranten meten weer met 2 maten en schrijven met verschillende pennen over soortgelijke situaties.....een soort VAR dus.

Hoe k*t het ook is.. ook op het moment dat de bal de voet verlaat staat de schouder van Promes buitenspel. Hier mag hij mee scoren dus ook de schouder telt in dit geval. Stoppen met huilen en door! Ik ben blij dat Valencia in ieder geval gelijk heeft gespeeld.

24 oktober 2019 om 07:59

Het probleem bij mij is een beetje dat in de wedstrijd zelf de lijn toch echt bij de voet van Promes wordt getrokken, lijkt het. Terwijl ook de schouder in dat shot verder was.

24 oktober 2019 om 08:53

Alleen bovenkant arm was verder

24 oktober 2019 om 09:25

Schouder staat gelijk met de voet van de verdediger. In het plaatje waar de lijn is getrokken was is de gele lijn de voet van de verdediger en die gele lijn is gelijk met de schouder van Promes. Dus de aanvallende partij mag door

Dit soort wedstrijden heb je er altijd tussen zitten . ajax heeft toch een aardige serie neergezet , in Europa en in Nederland. Ajax speelde slordig en veel van de spelers haalde hun niveau niet. Daarbij wisselde Chelsea goed , die twee nieuwe spelers gaven Chelsea nieuwe krachten. Daarbij de wissels van Ajax brachten heel erg weinig. Twee spelers de wat lengte brachten en dat tegen een Engelse club.op naar de volgende interessante wedstrijd thuis tegen Feyenoord, dat moet de spelers toch weer motiveren. En een mooie wedstrijd om dit verlies weg te spelen

Zijn die gasten van VI blind of zo? Ze laten de 'juiste' beeld zien, en daar zie je duidelijk dat schouder EN hoofd van promes over de lijn zijn. Of ben ik nou blind?

24 oktober 2019 om 08:22

Juventus, Het gaat om het moment.de heren vonden dat het beeld te laat was, de bal was nl al meters vertrokken en niet net gespeeld.het gaat immers om het moment van passen en dan een seconde (of een paar) eerder stond Promes hooguit gelijk met de verdediger. En dat is geen buitenspel.de laatste veertig jaar was dit gewoon een doelpunt geweest..

Die buitenspel situatie gaat meer kwaad dan goed doen. Met je schouder mag je scoren dus buitenspel. Het haalt de aandacht weg van het belabberde spel gisteren. Doordat het middenveld niet functioneert komen dde 4 voorste niet aan voetballen toe en is het wachten op een gelukje, doelpunt, of een bevlieging zoals Ziyech in Valencia. Een middenveld met Alvarez en Martinez is leuk in minuut 80 wanneer je een voorsprong over de streep moet trekken niet als vast middenveld. Er mist zoveel voetballend vermogen. Zelfs Mark van Bommel zou dit te verdedigend vinden.

24 oktober 2019 om 08:34

Ik denk niet dat het altijd aan voetballend vermogen ligt. Je kunt niet op elke positie een pure voetballer willen. En dat wordt altijd aangedragen als er wordt verloren. Ajax heeft in de wedstrijden tegen Valencia en Lille, met nochtans dezelfde spelers prima voetbal laten zien. Dat was echt niet enkel een bevlieging van individuen of geluk. Als heel team wist men gewoon veel beter te spelen dan gisteren. En daar mag je ook de credits voor geven aan Chelsea, die Ajax heel goed onder druk wisten te zetten.

24 oktober 2019 om 09:01

Oneens, maar dan ook zwaar oneens. Ajax was tegen Lille en Valencia ook belabberd. Maar de uitslagen verbloemen veel. Valencia en Lille kregen 5 a 6 100% kansen maar verprutsten deze allen. Zie de wedstrijd tegen Valencia. Ajax komt door een zondagsschot op een voorsprong, vervolgens mist Valencia kans op kans, zelfs nog een pingel en komt Ajax met alle geluk van de wereld op 2-0 waarna Valencia mentaal stuk valt. Prima uitslag, belabberd spel. Lille zelfde verhaal. Credits mogen best naar Chelsea, al vond ik die gisteren ook vrij matig persoonlijk. Dit middenveld van Ajax is niet goed genoeg en blijven wijze naar de 2 x 3-0 gaat dat niet veranderen.

24 oktober 2019 om 09:27

Wat een overdreven onzin reactie. Ajax speelde in beide wedstrijden overtuigend, snel en met flair. Ajax had in beide wedstrijden zelf veel meer ‘grote’ kansen dan de tegenstander. Lille had er minimaal 1 of 2 moeten maken, maar Ajax minimaal 5. En Valencia had er minimaal 3 moeten maken en had verder nog wat kleinere kansen, maar Ajax had volgens jouw onzin redenering zelf al 7 doelpunten kunnen scoren. (Ajax heeft uit mijn hoofd ook al 5 x het aluminium geraakt na 3 wedstrijden, de doelgerichtheid die Ajax heeft is een kwaliteit die maar weinig teams hebben.) Dat de 3-0 geflatteerd is, betekent niet dat het spel niet goed is. Het is waar dat er in verdedigend opzicht nog te veel ruimtes worden weggegeven en dat er daardoor te veel kansen tegen komen, maar het gebeurt nou eenmaal bijna niet dat teams alle kansen afmaken. Dat is dit seizoen zo en dat was vorig seizoen ook zo.

Ik vind het echt een zwaktebod om nu naar die VAR te gaan wijzen, Ajax was gewoon ver onder de maat. Ook zonder zo'n VAR moment had je deze wedstrijd kunnen winnen, maar dan moet je wel beter spelen. Dit liet Ajax na en Chelsea werd gaandeweg de tweede helft sterker, tja aangezien Ajax ook niet enkel tegenstanders gaat treffen die een legio aan kansen missen, kan dit dan eens gebeuren. Vond het overigens mooi te zien hoe blij Chelsea was met die zege, zo'n jong team dat echt durft te voetballen. En ze hebben groots respect voor Ajax, dat was wel te zien.

beroofd vind ik wel weer erg overdreven. Chelsea was imo beter en wilde voetballen waar Ajax meer bezig was met het gokken op een counter. daar is op zich niks mis mee maar gisteren pakte die tactiek niet goed uit. verder brachten die Martinez en Alvarez op het middenveld voetballend weinig tot niks wat ook ten koste ging van het spel

Op VAR gebied natuurlijk pech gehad gister, maar vorige 2 duels wel het geluk mee gehad (niet met de VAR, maar wel qua spel). We moeten nu ook niet in paniek gaan raken wamt zulke wedstrijden kan je gewoom verliezen tegen een Chelsea wat ook geen misselijke ploeg is. Het kon beide kanten opvallen. Gelijkspel was verdiend geweest, maar als er een winnaar moest vallen dan was Chelsea wel de verdiende winnaar. Dit had vooral te maken met de slordigheid van Ajax. De intenties van Ajax waren goed in de wedstrijd de uitvoering minder en dan loop je hier wel eens tegenaan. Er is wel stof tot nadenken natuurlijk maar geen reden tot paniek, verder weet ik ook niet of je als trainer veel aan slordigheid kan doen, dat zit toch meer in de spelers en hoe het team in de wedstrijd zit.

Prachtig de reacties op de sfeer in de Arena.waar menig buitenlandse club zegt "jaloers" te zijn op de sfeer en het prachtig vind, zijn het hier de supporters van een Eindhovense club, die waarschijnlijk niet eens weten wat sfeer precies betekend, die het afkraken.ajax staat al jaren bekend om de prachtige sfeer in de CL. Maar ik snap de jaloezie, en vooral als je het zelf niet kan creëren moet je het maar omzetten in haat. En dat we de beste van Nederland zijn?! mogen we dat niet concluderen na afgelopen seizoen en de stand van dit seizoen ?!

Ik denk echt dat je moet kijken of je Marin weer een kans kan geven om in ieder geval op dezelfde wijze als afgelopen jaar te proberen te voetballen. De slag werd gisteren verloren op het middenveld, zoals de afgelopen weken vaak het geval is. Martinez heeft dit nog even kunnen verdoezelen omdat hij fantastisch speelde maar nu zijn niveau verder wegzakt blijft er weinig over van het huidige middenveld. Tadic speelt ook al weken dramatisch en je kan je afvragen waar dat aan ligt. Vorig jaar ook absoluut niet altijd zijn beste wedstrijden in de spitspositie gehad, daar viel hij vaak genoeg door de mand. Misschien moet je maar eens kijken of je Tadic op 10 kan zetten en Promes in de spits. Laatstgenoemde gaat de meeste dreiging vanuit richting het doel.

T is een beetje zeurderig, maar het is dus totaal niet de voetbalvorm van bingewatchen. Dat zou zijn als je alle CL wedstrijden van Ajax achter elkaar kon/zou kijken. Maar goed. Zoals gezegd, nogal zeurderig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

261 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AS Roma gaat in januari voor een aanvallende versterking vanwege blessures van Nikola Kalinic en Henrikh Mkhitaryan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren