El Mundo: Sergio Ramos betaalt boete van een miljoen euro

Donderdag, 24 oktober 2019 om

Sergio Ramos is de volgende voetballer die door de Belastingdienst in Spanje op de vingers is getikt en een forse boete heeft moeten betalen, zo stelt El Mundo. Volgens de kwaliteitskrant heeft de verdediger annex captain van Real Madrid een miljoen euro moeten overmaken in verband met belastingontduiking inzake zijn imagorechten.

Ramos kwam vanwege de boekjaren 2012, 2013 en 2014 bij de Belastingdienst in beeld, daar hij zijn imagorechten via een besloten vennootschap onder zijn naam liet uitbetalen en op die manier minder belasting over deze inkomsten betaalde. El Mundo stelt dat de verdediger aan de geldstraf heeft voldaan, inclusief rente.

Ramos zou tegelijkertijd echter beroep hebben aangetekend tegen de beslissing van de Belastingdienst, daar hij van mening is dat hij op elk moment heeft voldaan aan de regelgeving waarop hij in een eerder onderzoek al werd gewezen. La Agencia Tributaria eiste in een eerder stadium al alle informatie op over de boekjaren 2006, 2007 en 2008. Dat resulteerde eveneens in een boete, al was deze beduidend minder.

Ramos had tussen 2012 en 2014 naar verluidt 45 procent aan belasting over zijn imagorechten moeten betalen. Via Sermos 32, een van de besloten vennootschappen van de Spaans international, hoefde hij slechts 25 procent af te dragen. De verdediger publiceert in de nacht van woensdag op donderdag een communiqué over de berichtgeving en verzekert dat ‘het niet om een misdrijf gaat’ maar om ‘een administratieve boete’.

Ramos erkent dat hij beroep aantekent tegen de uitkomst van het onderzoek, dat hij aan al zijn fiscale verplichtingen heeft voldaan en dat hij over een team van professionals op fiscaal gebied beschikt die al zijn geldzaken ‘analyseren, beheren en oplossen’. In de voorbije maanden werd bekend dat ook Diego Costa van Atlético Madrid een boete van 1,1 miljoen euro moest betalen voor belastingontduiking in 2014, terwijl Barcelona-verdediger Gerard Piqué circa 2,1 miljoen euro aan achterstallige belastingen moet betalen nadat hij in hoger beroep in het ongelijk was gesteld.

Sergio Ramos: 'Zidane verdient meer respect dan dit'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door almogaver)

Wanneer komen er nou eens artikelen over de overheid die de burgers naait met belastingen....

24 oktober 2019 om 05:26

Anyways, het moet altijd Spanje zijn he? Hoe kan het zo zijn dat het telkens gebeurd? Iemand idee?

24 oktober 2019 om 06:57

Omdat de zuidelijke landen snappen dat de overheid je naait met je belasting en dat je alles moet doen om dat tegen te gaan. Dat je achteraf een kans hebt om gepakt te worden is een bewust risico. De belastingdienst heeft niet genoeg tijd om iedereen te pakken. Dus pakken ze de sterren in een lang en groot traject met minimale inkomsten zodat de overige 99 procent van de bevolking kan blijven ontduiken.

24 oktober 2019 om 08:27

Niet per se sterren, maar grote vissen. Een bedrijf met een omzet van 60.000 euro per jaar is gewoon niet interessant voor de belastingdienst. Een met een omzet van een miljoen wel.

24 oktober 2019 om 08:34

Wat een gelul D-Bergkamp. De spaanse overheid is er verrekte goed in om vooral de 99% van de bevolking te pakken. Het zijn daar juist de sterren die er lichtjes van af kunnen komen. Niet geheel toevallig mag Urdangarin vrij rondlopen, zijn vrouw (de prinses) werd zelfs compleet vrijgesteld, de kleinzoon van dictator franco heeft twee agenten omver gereden en werd onlangs compleet vrijgesteld, heeft spanje 60 miljard euro uitgeleend aan de bank dat niet terugbetaald hoeft te worden, hebben ze de pensioenen er compleet doorheen gejaagd en ga zo nog maar even door. Ondertussen worden er jaarlijks 60.000 arme mensen daar uit hun huis getrapt (door de strenge controle), zijn er tientallen politieke gevangenen, worden rappers in de cel gestopt (vanwege hun teksten) en heb je een groepje Basken die samen voor tientallen jaren in de gevangenis gestopt wegens een kroeggevecht (wat de spaanse staat terrorisme noemt). Nee, in spanje gaan ze juist op de kleine man af.

24 oktober 2019 om 08:50

Omdat dat simpel gezwets en men wel beter weet. Ze staan vrij om naar een belasting technisch goedkoper land te gaan. OT: hebben die Spaanse topvoetballers dezelfde zaken adviseur soms? Krijg het idee dat ze voor de zelfde overtreding beboet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4239 fans
Stand
Actuele wedstrijden

809 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 12 2 1 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
2015/2016 Real Madrid 23 2 9 2
Laatste voetbalnieuws

‘Wij hadden graag net zoveel rust gehad als Barcelona nu krijgt’

Real Madrid en Barcelona hadden elkaar eigenlijk op 26 oktober al moeten treffen in het Camp Nou voor de eerste Clásico van het seizoen, maar vanwege de onrust in Catalonië is...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren